Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ

ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
Ηρθε ξανά η ώρα να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ
Το νέο ΟΧΙ των Ελλήνων, δε βρίσκει απέναντί του τη ναζιστική γερμανία, αλλά μια παράνομη κυβέρνηση που κρατιέται στην εξουσία με εκβιασμούς, με ψεύδη και με γκαιμπελική προπαγάνδα, αλλά η θητεία της κρέμεται ακόμα από μια κλωστή.
Μια κυβέρνηση που υπό το βάρος εχθρικών πιέσεων, υποκύπτει στην εθνική μειοδοσία, υπογράφοντας την οριστική και αμετάκλητη καταδίκη της Ελλάδας, πουλώντας το σύνολο του Δημόσιου Πλούτου, της περιουσίας που ανήκει σε όλους τους Ελληνες, ενώ υποθηκεύει και την ιδιωτική τους περιουσία, παρασύροντάς τους να πιστέψουν ότι γίνεται για το καλό τους. Για ένα μισθό, για μια σύνταξη των 300 ευρώ. Τόσο φτηνούς μας πέρασαν.
Η κατάλυση του Συντάγματος είναι εδώ και μήνες γεγονός, με τη σύναψη της πρώτης δανειακής σύμβασης, του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου.
Η μόνιμη εποπτεία από ξένες δυνάμεις αποτελεί κατοχικό καθεστώς, που περιγράφεται ως “συνεργασία” ακριβώς για να καλυφθεί πίσω από ένα πέπλο ψεύτικης νομιμότητας.
Γνωρίζουμε ότι η “συνεργασία” αυτή σύντομα θα υποστηριχθεί και από τη στρατιωτικο-αστυνομική δύναμη της Eurogendfor που έχει ιδρυθεί για την καταστολή των εξεγέρσεων στις χώρες μέλη της Ε.Ε.
Το νέο ΟΧΙ των Ελλήνων, είναι αντάξιο του ΟΧΙ του '40, γιατί προβάλλει από τα ίδια ιδανικά, της φιλοπατρίας και της εθνικής περηφάνειας.
ΟΧΙ, ακόμα κι αν οριακά και κάτω από απίστευτους εκβιασμούς και απειλές ψηφίστηκε η οριστική παράδοση της χώρας στα πολυεθνικά οικονομικά συμφέροντα, δεν θα περάσουν τα μέτρα της Γενοκτονίας των Ελλήνων.
ΟΧΙ, γιατί τώρα ξέρουμε όλη την αλήθεια, για το ποιοί, πως και γιατί έστησαν αυτόν τον οικονομικό πόλεμο εναντίον της χώρας μας και άλλων χωρών.
ΟΧΙ, γιατί πάνω απ' όλα βάζουμε την αγάπη για την πατρίδα και για τα παιδιά μας, για τη Δημοκρατία και την Εθνική Περηφάνεια μας.
ΟΧΙ, δεν θα τους περάσει.

Υλικό προς χειραγώγηση ή νικηφόρο μέτωπο;

του Πατέλη Δημήτρη*.
Γράφτηκε 24.10.11, δημοσιεύθηκε στην
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΥΛΗ alfavita.gr 27-10-2011 – 08:24:04
Τα γεγονότα της Πέμπτης 20.10.2011, έδιναν την αίσθηση ότι κάποιοι από επάνω, σαν μακιαβελικού τύπου μαριονετοπαίκτες, κινούσαν τα νήματα μιας μεθοδευμένης αλληλοεξόντωσης των από κάτω. Με αριστοτεχνικό χειρισμό των αμοιβαίων αγκυλώσεων και των εξαρτημένων αντανακλαστικών (του παρελθόντος) διαφόρων συνιστωσών του ετερόκλητου πλήθους (την πρώτη φορά που έστω άγαρμπα βρέθηκαν όλες μαζί), ώστε αυτό, όχι μόνο να μη μπορεί να βρει το βηματισμό του σε μια μετωπική συγκρότηση, αλλά να επιδίδεται σε ανέξοδη για το σύστημα (χωρίς ουσιαστική και άμεση ανάμειξη των δυνάμεων καταστολής του) αυτοδιάλυση με αλληλοκανιβαλισμό, ευάλωτο σε κάθε προβοκάτσια δολοφονικού χαρακτήρα. Το διαίρει και βασίλευε σε όλο το μεγαλείο του! Ο εν εξελίξει κοινωνικός πόλεμος έχει πλέον τον πρώτο νεκρό αγωνιστή-διαδηλωτή, που σημάδεψε τις μεγαλειώδεις και ίσως τις πλέον πολιτικοποιημένες κινητοποιήσεις των τελευταίων δεκαετιών.

Μία μετοχή Εθνικής ή ένα... σουβλάκι;

  Θέλετε να φάτε ένα σουβλάκι καλαμάκι ή μήπως με τα ίδια λεφτά προτιμάτε να αγοράσετε μία... μετοχή της Εθνικής Τράπεζας; Οχι, δεν σας κοροϊδεύουμε, όντως 1,60 ευρώ κόστιζε προχθές η μετοχή της Εθνικής! Αν μάλιστα προτίθεστε να φάτε γύρο με πίτα, με τα 2 ευρώ μπορείτε να αγοράσετε πάνω από... 8 (!) μετοχές της Αγροτικής Τράπεζας ή 6 μετοχές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Δεν κάνουμε πλάκα.
Τα εκατομμύρια των Ελλήνων, που καλά κάνουν και δεν ασχολούνται καθόλου με το χρηματιστήριο, δεν διανοούνται καν σε τι εξευτελιστικά χαμηλό επίπεδο έχουν πέσει οι μετοχές των τραπεζών. Η Αγροτική Τράπεζα (ΑΤΕ), που έχει ουσιαστικά στην κατοχή της αν θέλει τα μισά χωράφια της Ελλάδας ως υποθήκες μη εξυπηρετούμενων δανείων, άξιζε προχθές στο χρηματιστήριο ολόκληρη μόνο... 302 εκατομμύρια!!! Με 152 εκατομμύρια, δηλαδή, μπορούσε κανείς να αποκτήσει άνω του 50% των μετοχών της! Είναι απίστευτο.

Μερικά αδυσώπητα αιτήματα

ΠΡΟΣ
Τις Διευθύνσεις των Λυκείων Φλώρινας, το Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, στην Υπεύθυνη Παιδείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και στην Υπουργό Παιδείας
Μερικά Μόνον Αδυσώπητα Αιτήματα Μαθητών Γενικών Λυκείων Φλώρινας ή γιατί προβαίνουμε κάθε χρόνο σε καταλήψεις
Όλες οι πληροφορίες του παρόντος κειμένου είναι ακριβείς και βρίσκονται αναρτημένες σε εκπαιδευτικά sites.
Δεν αποτελεί δικαιoλογία το: «δεν τα γνώριζα».
1.     Δεν είναι δυνατόν όλοι οι άνθρωποι του λεγόμενου πολιτισμένου κόσμου να εργάζονται οκτώ ώρες ημερησίως και εμείς δεκαέξι, ενώ για να αποφοιτήσουμε από το (δωρεάν!) λύκειο και να πετύχουμε σε μια σχολή θα πρέπει οι γονείς μας να πουλήσουν ένα χωράφι.

2.     Τα σχολικά βιβλία, ακόμη από τότε που είχαν τεθεί σε κυκλοφορία, η επιστημονική κοινότητα της χώρας τα χαρακτήρισε απαράδεκτα επιστημονικώς και διδακτικώς. Επί τόσα έτη που εκδίδονται δεν έχουν διορθώσει όχι τα επιστημονικά λάθη αλλά ούτε καν τα τυπογραφικά. Δεν ομιλούμε βεβαίως για την ανύπαρκτη διδακτική ή αισθητική τους. Φυσικά, τα περισσότερα γράφονται με αναθέσεις σε ημετέρους ημιμαθείς του εκάστοτε κόμματος, διότι κανείς σοβαρός επιστήμονας δεν καταδέχεται να συγγράψει με ανάθεση από το υπουργείο ή χειρότερα, κανείς σοβαρός επιστήμονας δεν έχει πια απομείνει στις κομματικές γραμμές των κυβερνόντων κομμάτων. Και πάντοτε, ω απορίας άξιον, πως είναι δυνατόν να ανατίθενται στις ίδιες συγγραφικές ομαδούλες; Βεβαίως υπάρχουν και οι καταγέλαστες επιλογές σχολικών βιβλίων με διαγωνισμούς. Αλλά είναι πια γνωστόν τοις πάσι ότι πάντοτε προκηρύσσονται επειγόντως και εκτάκτως ώστε πάντοτε να τους κερδίζουν άνθρωποι που χρόνια πριν την προκήρυξη γνωρίζουν τις προδιαγραφές του έργου και φυσικά πάντοτε εργολάβοι-συγγραφείς μεγάλων εκδοτικών οίκων. Δεν θα αναφερθούμε φυσικά στα αστεία κριτήρια και όμοιους  κριτές που επιλέγονται για να αξιολογήσουν τα διαγωνιζόμενα έργα. Έτσι πετούν αυτομάτως εκτός διαγωνισμού τόσους άλλους σοβαρούς επιστήμονες της χώρας μας και του εξωτερικού που δεν έχουν την δέουσα εσωτερική πληροφόρηση. Αυτή είναι η αλήθεια.
Η λύση: Κάθε διδάσκον επιλέγει το δικό του βιβλίο από την αγορά.

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ "ΟΧΙ" ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ

Επτά δεκαετίες μετά τον Οκτώβριο του 1940, ο ελληνικός λαός υποχρεώνεται να δώσει ξανά τον υπέρτατο αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία, την δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Τα ψέματα τελείωσαν, ο στόχος των επίδοξων σφαγέων μας είναι κυνικά ξεκάθαρος. 
Η κατοχική κυβέρνηση, ως πειθήνιο όργανο των «δανειστών»-τοκογλύφων και των αρπακτικών του Δ’ Ράϊχ, έχει κηρύξει για λογαριασμό των αφεντικών της τον πόλεμο στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας: απολύσεις, «εφεδρείες», ληστρική αρπαγή μισθών και συντάξεων, κατάργηση επιδομάτων και φοροαπαλλαγών, διπλές και τριπλές φοροεπιδρομές με μέτρα που συνιστούν δήμευση των ιδιωτικών περιουσιών, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου σε τιμή ευκαιρίας σε Νεοναζί «επενδυτές» και άλλους νέο-αποικιοκράτες που έρχονται να λεηλατήσουν τις ακίνητες ιδιοκτησίες και τις υποδομές της χώρας, λιμάνια, δίκτυα ύδρευσης, οδικούς άξονες…

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Δείτε τους… λεφτάδες βο(υ)λευτές που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις θυσίες των Ελλήνων

Λένε ότι κόπτονται για τον Ελληνικό λαό και τις θυσίες που κάνει. Όμως από τις αποδοχές τους, ίσα που κόβουν κάτι ψιλά. Δείτε ποιοι έχουν βίλες, τραπεζικές καταθέσεις εκατομμυρίων, κότερα και σπίτια… ανάκτορα.
ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ…
Όχι, δε θέλουμε να λαϊκίσουμε ούτε είμαστε υπέρμαχοι της άποψης ότι με τα χρήματα των βουλευτών μπορεί να σωθεί η χώρα. Όμως θα μπορούσαν, διάολε, να πουν ότι συμπάσχουμε στις θυσίες των Ελλήνων και χαρίζουμε τρεις μισθούς μας. Κι ας πρεσβεύει όποια πολιτική θέλει ο καθένας. Όμως δε γίνεται, βάσει των στοιχείων του πόθεν έσχες, να έχουν καταθέσεις εκατομμυρίων και σπίτια που παραπέμπουν σε ανάκτορα και να μας το παίζουν και αντάρτες.
Και, προσοχή, ΔΕΝ ξεχωρίζουμε κανέναν πολιτικό χώρο. Ναι, πιστεύουμε, στο planet-greece ό,τι οι βουλευτές πρέπει να αμοίβονται. Όμως, πρέπει να δείχνουν και το ανθρώπινο πρόσωπό τους, να δείξουν ότι σέβονται τους πολίτες, να δείξουν ότι είναι κομμάτι τους, ότι συμπάσχουν μαζί τους.
Γιατί δεν είναι δυνατόν, π.χ. ο Αλαβάνος να το παίζει αριστερός και παιδί του λαού και να ‘χει 1 ξενοδοχείο και σπίτια μέχρι και στις Βρυξέλες!

Η Γιαγιά τους παίρνει με τις πέτρες

Γήπεδο και Παπανδρέου στο… Γουδή, ζητούσαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού!

Στον αγώνα με τον Εργοτέλη, ο Λέτο ήταν ο σκόρερ , αλλά στα συνθήματα πρωταγωνιστής ήταν ο πρωθυπουργός, αφού τον είχαν στα χείλη τους όλοι οι οπαδοί.
Το πιο εμπνευσμένο ήταν αυτό που ζητούσαν να πάει το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Γουδή, αλλά να πάει εκεί και ο Παπανδρέου. Τώρα δεν είναι άσχημη ιδέα αν γίνει αυτό να μετονομαστεί το γήπεδο σε «Γ. Παπανδρέου» για να θυμόμαστε όσα έκανε.

Το πανό κατά των πολιτικών με τη λέξη « λαμόγια» κατέβηκε με παρέμβαση το διαιτητή, ίσως γιατί η λέξη ήταν…  επιεικής, αλλά τα συνθήματα δεν σταμάτησαν.
Τελικά, μετά το τέλος του αγώνα με τον Εργοτέλη στο ΟΑΚΑ η αστυνομία έστησε μπλόκα για να βρει το πανό με πολιτικό μήνυμα που είχαν κρεμάσεί οι οπαδοί του Παναθηναϊκού.

Και τώρα το τέλος: Το λυκόφως της κυβέρνησης Γ.Παπανδρέου…

Φαίνεται ότι αυτή τη φορά η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να αποφύγει αυτό που γλίτωσε στο «παρά 1’» τον Ιούνιο: Τις εκλογές. Και αν τον Ιούνιο υπήρχε η εναλλακτική πρόταση της συγκυβέρνησης πριν πάει σε εκλογές, τώρα αυτή δεν υπάρχει: Οι σχέσεις των δύο κομμάτων και των δύο ηγετών είναι πιο «ψυχρές» από ποτέ.
Το εύλογο ερώτημα πολλών είναι «Γιατί να παραιτηθεί;» και συνοδύεται από τη διαπίστωση «Ειδικά όταν οι ξένοι που την ελέγχουν δεν θέλουν εκλογές».
Στον αντίποδα υπάρχουν γεγονότα και εξελίξεις που είναι πραγματικά «πρωτοφανή/είς»: Στο κυβερνητικό στρατόπεδο συμφωνούν στην εκτίμηση ότι εάν η συμφωνία της Τετάρτης είναι κακή (μεγάλο “κούρεμα”, πιστωτικό γεγονός, ευθεία πολιτική επιτροπεία της κυβέρνησης από τους ξένους κλπ.) ο Γιώργος Παπανδρέου θα επιστρέψει στην Αθήνα με έτοιμη την ανακοίνωση προσφυγής στις κάλπες.

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Δημήτρης Καζάκης - ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ : ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Γιώργος Σαχίνης εχει καλεσμένο για 4η φορά τον Δημήτρη Καζάκη.
ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ 19/10/2011
Προηγούμενες εκπομπές:

Από την αλήθεια της ρητορείας προτιμώ τη ρητορεία της αλήθειας

Ανοιχτή επιστολή του Κ. Βαξεβάνη στον Ευαγ. Βενιζέλο
Κύριε Βενιζέλο,
Αυτά που σας  γράφω τα ξέρετε και εσείς και  εγώ. Τα υποψιάζεται, φαντάζομαι, πλέον και ο κόσμος. Θα περιοριζόμουν στην “αντιπαράθεσή” μας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, αν δεν μου πατούσατε τον “κάλο” με αυτό το “είσαι δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης και πληρώνεσαι από τον ελληνικό λαό”. Εύχομαι να μην εννοείτε αυτό που όλοι κατάλαβαν.
Είμαι λοιπόν δημοσιογράφος και αυτή την εποχή τυγχάνει να εργάζομαι στη Δημόσια Tηλεόραση και όχι Κρατική, όπως την αποκαλείτε εσείς. Έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό, γιατί αντικατοπτρίζει την αντίληψη που έχει ο καθένας για την ΕΡΤ. Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να ελέγχει την εξουσία. Αυτή είναι η υποχρέωσή μου, άσχετα αν αυτό δεν σας αρέσει. Το γεγονός επιπλέον πως “με πληρώνει ο ελληνικός λαός” είναι μια ακόμη ευθύνη για μένα, καθώς πρέπει να “αξίζω το μισθό μου”. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι πως και τους δυο μας πληρώνει ο ελληνικός λαός. Εσάς από το 1989, εμένα για τα 2-3 χρόνια που είμαι στην ΕΡΤ.

Ο ντελαλης της Επανάστασης

Αν όχι εσύ ποιός?
Ο πρώτος "Αγανακτισμένος"
Και επειδή κάποιοι θα πούν οτι είναι "τρελός" δείτε ποιός είναι τρελός στο παρακάτο βίντεο>>
<<Ο ΟΡΙΣΜΌΣ ΤΗΣ ΤΡΕΛΑΣ>>

Οι Γερμανοι είναι φίλοι μας...

Να κάμω θέλω ταραχή..

Να κάμω θέλω ταραχή, δεντρά να ξεριζώσω!
Στον κάτω κόσμο ν' ακουστώ και να τσοι ξεσηκώσω!

Να ξεσηκώσω τσοι καλούς, άντρες, να τσοι γυρίσω!
Για δεν μπορώ τον τόπο αυτό ετσά να τον αφήσω.

Να 'ρθούνε και μαζί, γερά ν' αντισταθούμε,
μη 'φήσουμε τη χώρα μας να την ποδοπατούνε.

Και όντε καταφέρουμε όσά 'χουμε θελήσει,
"καλοστραθιά" στσ' άντρες θα πω, πού 'χουνε βοηθήσει.

Γιατί για δεύτερη φορά προστάτεψαν το χώμα!
Και κάνανε πολλούς να πουν: "Γιάηντα δεν ζουν ακόμα!"
Νίκος.Σ.

Ξαστέρωσε..δε το θωρείτε

Νίκος Ξυλούρης - Πότε θα Κάνει Ξαστεριά 

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Κάτω η κοινοβουλευτική Χούντα - Πραγματική Δημοκρατία Τώρα

 

Τραγούδια της Φωτιάς - 1974

Με αφορμή και επίκεντρο τη μαγνητοσκόπηση δύο πολύ σημαντικών συναυλιών το 74, αυτής που έγινε στο Στάδιο Καραϊσκάκη με το Μίκη Θεοδωράκη και αυτής που έγινε στο γήπεδο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με το Γιάννη Μαρκόπουλο, αμέσως μετά την πτώση της Χούντας (Ιούλιος 1974) καθώς επίσης και άλλες μαζικές εκδηλώσεις που έγιναν στην Αθήνα το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς για την πρώτη επέτειο του Πολυτεχνείου. Η ταινία αποτυπώνει με γλαφυρότητα και συνέπεια το κλίμα που επικρατούσε, μετά την πτώση της Χούντας. Κατά την διάρκεια της ταινίας μιλάει ο αγωνιστής Χρήστος Ρεκλείτης, που έλαβε μέρος στην Αντίσταση εναντίον της δικτατορίας και ο οποίος περιγράφει, όλα τα φριχτά βασανιστήρια στα οποία υπεβλήθη στα χέρια της Ασφάλειας, κατά τη διάρκεια της επταετίας, κατονομάζοντας στη διήγησή του όλους τους βασανιστές του.

Καλλιτέχνες που συμμετείχαν στις συναυλίες
Συνθέτες * Μίκης Θεοδωράκης * Γιάννης Μαρκόπουλος * Σταύρος Ξαρχάκος

Βίντεο - Ο Νονός | Οι Ιππείς της Πύλου

Χάρρυ Κλυνν-Ο Νονός / Βασίλης Παπακωνσταντίνου-Οι Ιππείς Της Πύλου

Επικαιροποιημένες Nομικές συμβουλές για Διαδηλωτές

Το κείμενο που ακολουθεί περιέχει επικαιροποιημένες Νομικές Συμβουλές για Διαδηλωτές. Διαβάστε το και διαδώστε το με κάθε τρόπο. Επικολλήστε το σε προφίλ και ομάδες στο facebook, να ενημερωθούν όσοι περισσότεροι συμπολίτες γίνεται:
1. ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ
Το φυλλάδιο που κρατάς στα χέρια σου περιέχει πληροφορίες για το νομικό πλαίσιο που αφορά το δικαίωμα της διαδήλωσης στην Ελλάδα, πρακτικές συμβουλές για την υλοποίηση αυτού του δικαιώματος πριν και κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, όπως και για τη συμπεριφορά σε περίπτωση προσαγωγής, σύλληψης και εμπλοκής με την ποινική δικαιοσύνη.
2. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗΣ / ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ

Πρέπει να τους διώξουμε τώρα!!!

Δεν φτάνει που η κυβερνητική συμμορία του ΓΑΠ, μας έχει ισοπεδώσει, έχει γυρίσει το βιοτικό μας επίπεδο δεκαετίες πίσω, δεν αρκεί που οι νέοι δωσίλογοι (όχι με το αζημίωτο) ξεπουλούν την όποια κρατική περιουσία έχει απομείνει οδηγώντας παράλληλα τον εργαζόμενο λαό σε καινούργια σκλαβοπάζαρα, οδηγούν και την χώρα μας και τον λαό της σε νέα μορφή αποικιοκρατίας.
Δεν υπάρχουν περιθώρια: Ή ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΩΡΑ Ή ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ. Τέρμα πια οι αυταπάτες για όσους τις είχαν.
Το σημερινό δημοσίευμα του euro2day.gr που επικαλείται πηγές του Reuters είναι ξεκάθαρο. Ξένοι κατακτητές και ντόπιοι συνεργάτες του έχουν πέσει σαν όρνια να κατασπαράξουν τον ελληνικό λαό να λεηλατήσουν όποια κρατική περιουσία έχει δημιουργηθεί με τον ιδρώτα των λαϊκών στρωμάτων, να εφαρμόσουν ένα δουλοκτητικό καθεστώς.
ΠΗΓΗ: vathikokkino.com

Αχαϊα: Αυξάνονται οι μαθητές που δεν έχουν χρήματα ούτε για μία τυρόπιτα!


Τραγικές ιστορίες μαθητών σε σχολεία της Πάτρας – Διαβάστε τι λένε ιδιοκτήτες κυλικείων…
«Κυρία δώστε μου μια τυρόπιτα και θα σας φέρω τα λεφτά αύριο…». Είναι μια φράση που ακούγεται όλο και περισσότερο από τότε που άνοιξαν και πάλι τα σχολεία, λέει στο thebest.gr, υπεύθυνη κυλικείου σε κεντρικό σχολείο της Πάτρας.
Σύμφωνα με μαρτυρίες ενοικιαστών κυλικείων από διάφορα σχολεία της Πάτρας, αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των μαθητών, οι οικογένειες των οποίων έχουν σταματήσει να δίνουν χαρτζιλίκι στα παιδιά τους, με αποτέλεσμα αυτά να μην μπορούν να αγοράσουν κολατσιό στο διάλειμμα.
Έτσι πολλά από αυτά είναι αναγκασμένα να καταφύγουν στο βερεσέ και το κυλικείο πλέον απέκτησε…τεφτέρι.

ΤΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

  • 1) ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΠΟΥ ΒΡΑΖΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ
  • 2) ΓΚΑΖΑΚΙΑ(ΤΟ EL GRECO,ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΓΕΘΟΣ)
  • 3) ΟΣΠΡΙΑ
  • 4) ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ
  • 5) ΚΟΡΝ ΦΛΕΗΚΣ
  • 6) ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ
  • 7) ΣΠΙΡΤΑ-ΑΝΑΠΤΗΡΕΣ(Ή ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΠΙΝΘΗΡΑ)
  • 8) ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ
  • 9) ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
  • 10) ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ-ΧΑΡΤΟΒΑΜΒΑΚΑΣ
  • 11) ΡΥΖΙ-ΠΙΛΑΦΙ
  • 12) ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΠΙΤΟΝΙΑ
  • 13) ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΓΙΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ Ή ΗΛΙΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
  • 14) ΦΑΚΟΣ+ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ
  • 15) ΕΛΙΕΣ
  • 16) ΛΑΔΙ
  • 17) ΚΑΦΕΣ
  • 18) ΖΑΧΑΡΗ
  • 19) ΚΑΚΑΟ ΙΟΝ(ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ)
  • 20) ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΙΟΝ Ι ΚΙΛΟ(ΜΕΓΑΛΗ)
  • 21) ΤΥΡΙ ΜΥΖΗΘΡΑ ΞΕΡΟ ΠΟΥ ΝΑ  ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΕΚΤΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ
  • 22) ΕΙΔΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ(ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΚΛΠ)
  • 23) ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
  • 24) ΤΟΜΑΤΟΠΟΛΤΟΣ
  • 25) ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ
  • 26) ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ-ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
  • 27) ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΣΕ ΑΕΡΟΣΤΕΓΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
  • 28) ΞΥΡΑΦΑΚΙΑ
  • 29) ΦΥΤΙΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΝΤΗΛΙ ΝΕΡΟΥ-ΛΑΔΙΟΥ
  • 30) ΚΑΦΕΣ
  • 31) ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ(ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΧΑΝΙΚΑ-ΦΡΟΥΤΑ, ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ  ΜΙΑ ΚΑΘΕ 2Η ΜΕΡΑ)
  • 32) ΤΡΑΧΑΝΑΣ
  • 33) ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ
  • 34) ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
  • 35) ΒΟΤΑΝΑ
  • 36) ΜΕΛΙ
  • 37) ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ(ΒΟΤΚΑ,ΚΟΝΙΑΚ)
  • 38) ΠΟΔΗΛΑΤΟ
  • 39) ΣΥΝΕΡΓΑ ΡΑΠΤΙΚΗΣ
  • 40) ΤΣΙΓΑΡΑ Ή ΚΑΠΝΟ
  • 41) ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑΚΑ
  • 42) ΦΑΡΚΑΚΕΙΟ: ΠΑΥΣΙΠΟΝΑ-ΑΝΤΙΠΥΡΕΤΙΚΑ, ΑΝΤΙΒΙΩΣΕΙΣ, ΒΑΜΒΑΚΙ, ΓΑΖΕΣ, ΙΩΔΙΟ, ΜΠΕΤΑΝΤΙΝ, ΒΡΟΓΧΟΔΙΑΣΤΑΛΤΙΚΟ, ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ, ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ(ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ, ΣΑΚΧΑΡΟ ΚΛΠ), ΑΝΤΙΜΥΚΗΤΙΑΚΗ ΣΚΟΝΗ Π.Χ.APABOXYN.
***ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ***
OΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Καταλήψεις τραπεζών στις ΗΠΑ [βίντεο]

Στόχος οι τράπεζες για το κόμμα των καταληψιών (The Occupation Party) στις ΗΠΑ παρά τις συλλήψεις.

Σε υστερία το απόκομμα της Ντόρας κατά συνδικαλιστών

Σε πανικό το νεοφιλελεύθερο απόκομμα της Ντόρας Μπακογιάννη, βλέποντας το τέλος του παλαιοκομματισμού να έρχεται και μαζί την νέα εποχή που ανατέλλει πάνω από την πατρίδα μας, μια εποχή πραγματικής Δημοκρατίας και Λαϊκής Κυριαρχίας, εξέδωσε την παρακάτω υστερική ανακοίνωση εναντίον των συνδικάτων που πρωτοστατούν στους λαϊκούς αγώνες. Η «Δημοκρατική Συμμαχία» στρέφεται κατά των Λυμπερόπουλο (ΣΑΤΑ) και Μπαλασόπουλο (ΠΟΕ-ΟΤΑ). Διαβάστε και γελάστε:

REUTERS: Ζητάνε προδότη-δωσίλογο να κυβερνήσει την Ελλάδα!

"Χρειαζόμαστε κάποιον που να μιλάει την ελληνική, αλλά να μην είναι με το μέρος των Ελλήνων"! Με αυτή τη φράση κορυφαίος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιγράφει στο Reuters το σχέδιο που συγκεντρώνει όλο και περισσότερους υποστηρικτές και θέλει να υπάρξει ευρεία παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας, ώστε να προωθηθούν όλα όσα ζητούν οι δανειστές.
Δηλαδή ζητάνε έναν ξενόψυχο προδότη, δωσίλογο, ανάλογο με την κυβέρνηση Ράλληδων και Λογοθετόπουλων της Κατοχής! Κι εμείς απεργούμε μόνο για την εφεδρεία ή για τους μισθούς, αντί να απεργούμε για την εθνική ανεξαρτησία!

Τράπεζες και πτώχευση

Του Δημήτρη Καζάκη


Στις 20 Οκτωβρίου (ημέρα Πέ­μπτη) ανακοινώθηκε ότι θα παραδοθεί η έκθεση των ελε­γκτών της τρόικας επί της πο­ρείας της ελληνικής οικονομίας και στις 23 Οκτωβρίου (ημέρα Κυριακή) οι ηγέτες της ευρωζώνης θα αποφα­σίσουν για την «τελική λύση» στο ελ­ληνικό πρόβλημα. Σημειώστε τις ημέ­ρες, και προπαντός την Κυριακή, που θα συνεδριάσει το Eurogroup. Οι ερ­γάσιμες ημέρες της εβδομάδας έχουν γίνει πια πάρα πολύ επικίνδυνες για να συνεδριάζουν και να παίρνουν αποφά­σεις τα όργανα της ευρωζώνης. Σε λί­γο θα συνεδριάζουν δίχως να το ανα­κοινώνουν και σε μέρη τελείως άγνω­στα, μην τυχόν και οι αγορές τους πά­ρουν μυρωδιά.
Από την άλλη, το διάστημα από Πέμπτη έως Κυριακή είναι αρκετά πρόσφορο για να δουν οι ηγέτες του Eurogroup τις αντιδράσεις των αγορών και να αποφασίσουν αν η Δευτέρα (24 Οκτωβρίου) που θα ξημερώσει για την Ελλάδα θα είναι ημέρα επίσημης πτώ­χευσης ή όχι. Διότι, όπως έχουμε ξα­ναπεί, οι πόλεμοι και οιεπίσημες πτω­χεύσεις συμβαίνουν πάντα Δευτέρα πρωί, για λόγους αιφνιδιασμού, αλλά και κατάλληλης προετοιμασίας, ειδι­κά για τις τράπεζες, οι οποίες θα πα­ραμείνουν κλειστές προκειμένου να σωθούν από τους αλαφιασμένους πο­λίτες που θα τρέχουν να σηκώσουν τις καταθέσεις τους.

Ελεύθερος ή δούλος

Η ΜΕΓΑΛΗ πλειονότητα του κόσμου πιστεύει -και δικαίως- ότι με την πληρωμή των δυσβάσταχτων φόρων και την περικοπή των αμοιβών θα έρθει μια μέρα που θα ξεπληρωθεί το χρέος, ή θα ισορροπήσει ο προϋπολογισμός σ' ένα βιώσιμο σημείο.
ΞΕΡΕΙ ο κόσμος ότι όλα όσα του ζητούνται σήμερα είναι ακραία και άδικα. Και υποψιάζεται σφόδρα ότι τον περιμένουν χειρότερα μέτρα σε βάρος της τσέπης του.
ΟΜΩΣ, η μεγάλη πλειονότητα, αν και βρίζει με ακραίες εκφράσεις την κυβέρνηση και το κομματικό κατάντημα, δεν επαναστατεί. Δεν έχει βγει να ξεσπάσει την οργή του στους δρόμους και εναντίον αυτών που θεωρεί υπεύθυνους για τα μελλοντικά -κυρίως- δεινά του.
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ αυτό, γιατί ο λαός προσπαθεί να δει, κατ' αρχήν, πώς θα επιβιώσει με την υπάρχουσα κατάσταση. Δευτερευόντως, γιατί ελπίζει ότι, πληρώνοντας και στερούμενος, η σωτηρία του δεν θα αργήσει.
ΙΣΩΣ δεν έχει υποψιαστεί ότι αυτό που συμβαίνει αυτή την περίοδο δεν είναι το ξήλωμα των αποδοχών του και των εργασιακών του δικαιωμάτων. Αυτό που συμβαίνει είναι το ξήλωμα των υποδομών της χώρας. Οσων έτυχε να υπάρχουν.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ


Η εσωτερική στάση πληρωμών του «δημοσίου» (του υπό ξένη κατοχή κράτους) ξεκίνησε απέναντι στους δημόσιους υπαλλήλους με μοχλό τα τερτίπια των «εκτάκτων» εισφορών «αλληλεγγύης» και λοιπών χαρατσιών και αυθαίρετων παρακρατήσεων υπέρ των ξένων και λοιπών δανειστών. Αν τους αφήσουμε θα δουλεύουμε δωρεάν ως παράκλητοι είλωτες (;). Διαβάστε παρακάτω και θαυμάστε τα αποτελέσματα για τις αμοιβές  των «συντεχνιών οι οποίες εμποδίζουν το καλό της χώρας τους» με βάση τα μέτρα που προωθούν οι νεοπατριωπροδότες που κυβερνούν με πρωτοστάτες την εξωτερική εκτελεστική «τρόικα» και τη νέα εσωτερική «ιδεολογική» τρόικα.

 Μηδενικοί μισθοί στο δημόσιο 

Με δικαστική απόφαση ανατρέπεται η έκτακτη εισφορά !

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά εξέδωσε διαταγή με την οποία αναστέλλει την πληρωμή, ύψους 5.000 ευρώ, η οποία έχει επιβληθεί σε φορολογούμενο…«Στον αέρα» βρίσκεται από χθες η έκτακτη εισφορά και με δικαστική βούλα, ενώ αναστάτωση επικρατεί μεταξύ των φορολογουμένων που ήδη έχουν πάει στις εφορίες και έχουν πληρώσει την πρώτη δόση ή ολόκληρο το ποσό εκκαθάρισης. Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά εξέδωσε χθες προσωρινή διαταγή με την οποία αναστέλλει την πληρωμή έκτακτης εισφοράς ύψους 5.000 ευρώ η οποία έχει επιβληθεί σε φορολογούμενο για εισοδήματα που απέκτησε το 2007 και δήλωσε το 2008. Η απόφαση αυτή είναι η πρώτη που ουσιαστικά θέτει υπό αμφισβήτηση την τροπολογία η οποία ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή και προβλέπει εφάπαξ έκτακτη εισφορά ύψους από 1.000 ευρώ ως 25.000 ευρώ για εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ τα οποία δηλώθηκαν στην Εφορία το 2008.

Δ.Καζάκης - Η εκπομπή μέσα απο το υπο κατάληψη υπουργείο

ΔΗΜΉΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ - ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ 17/10/2011

Το υπ. Δικαιοσύνης απαγορεύει στους δικαστές να απεργήσουν!


Το υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιδιώκει να μπλοκάρει τη μακρά απεργία που έχουν εξαγγείλει οι δικαστικοί λειτουργοί.
"Aπαγορεύεται η απεργία με οποιαδήποτε μορφή στους δικαστικούς λειτουργούς. Την ώρα που η χώρα δοκιμάζεται πρέπει να εκτονωθεί η ένταση στο χώρο της Δικαιοσύνης, χωρίς ανούσιες αντιπαραθέσεις, στη βάση της συνέχισης ενός γόνιμου διαλόγου".
Τα παραπάνω περιέχονται στην εν λόγω ανακοίνωση, μετά από σύσκεψη των προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, επικαλούμενο το υπουργείο το άρθρο 23 του Συντάγματος και το άρθρο 40 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών.

Πολιτική επιστράτευση των απεργών στην καθαριότητα

Στην απόφαση να επιστρατεύσει τους απεργούς στους τομείς καθαριότητας των δήμων σε Αττική- Θεσσαλονίκη προχωρά η κυβέρνηση μετά το αδιέξοδο που σφράγισε όλες τις διαπραγματεύσεις με την ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στο χτεσινό υπουργικό Συμβούλιο ο αρμόδιος υπουργός Χ. Καστανίδης εισηγήθηκε το μέτρο της επιστράτευσης ως το μόνο ενδεδειγμένο για να λήξει η αφόρητη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Με απόφαση του πρωθυπουργού από σήμερα το πρωί ξεκίνησε η αποστολή “φύλλων πορείας” στους απεργούς με τα οποία καλούνται να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους, προκειμένου να περισυλλεγούν οι χιλιάδες των τόνων που πνίγουν την πρωτεύουσα και τη Θεσσαλονίκη.

7+1 λόγοι για να διαδηλώσεις και να απεργήσεις στην 48ωρη απεργία 19-20/10

από την ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗΣ & ΑΥΤΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

1. Γιατί η επίθεση των αφεντικών δεν θα σταματήσει αν δεν τη σταματήσουμε εμείς οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι. Γιατί οι εφιαλτική κοινωνία που σχεδιάζουν για εμάς δεν έχει σε τίποτε να ζηλέψει από το 1984 του Όργουελ σε τρομοκρατία, ιδεολογική χειραγώγηση, ατομισμό, απελπισία, φτώχεια και ανεργία. Τα σχέδια τους μιλάνε για 1.300.000 άνεργους στην Ελλάδα μέχρι το 2015, για την καταστροφή κάθε ψήγματος περίθαλψης για τους φτωχούς, για την διάλυση των εργασιακών συμβάσεων, για σχολεία 2 ταχυτήτων. Γιατί τα σχέδια τους μας θέλουνε να γίνουμε κανίβαλοι σε μια κοινωνία ζούγκλας και το πρώτο βήμα για να μην περάσουν είναι να απεργήσεις και να κατέβεις στις πορείες. Είμαστε εμείς και όχι ο καθένας μόνος του.

Ποιά ακριβώς μάχη δίνεται κύριε Παπανδρέου;

"Από αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανένας"...


Αυτό δήλωσε κατά την επίσκεψη στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Γ.Α.Παπανδρέου.


Μόνο που δεν εξήγησε ποια ακριβώς μάχη εννοεί.

"Τύφλα νά'χει" η 21η Απριλίου - Ε.Βενιζέλος: Έφτιαξε δικό του Σύνταγμα!


Καινοφανείς ερμηνείες του Συντάγματος, με θέσεις διαστρέβλωσης του περιεχομένου του άρθρου 28 και ακατάσχετη ψευδολογία σε ότι αφορά τις προβλέψεις των παραγράφων 2 και 3, ήταν το περιεχόμενο όσων εξέφρασε χθες στην Βουλή ο … συνταγματολόγος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ε.Βενιζέλος, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας στους ξένους από την κυβέρνηση. 

Πριν εισέλθουμε στην ουσία των όσων ειπώθηκαν χθες στην Βουλή και της σημασίας τους, να πούμε ότι είναι εξίσου εντυπωσιακό ότι ούτε ο ερωτών Γ.Καρατζαφέρης απάντησε σε όσα πρωτοφανή για υπουργό δημοκρατικής κυβέρνησης εξεστόμισε ο Ε.Βενιζέλος, ούτε η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αντιλήφθηκε τι είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Εκτός και αν συμφωνούν με το … ξέσκισμα του Συντάγματος και το ράψιμο στα μέτρα του Ε.Βενιζέλου.

Κράξιμο στον Πάγκαλο μέσα στο ALTER


Άγριο κράξιμο από καλεσμένους του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου δέχτηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος μέσα στο Alter.
Ο Πάγκαλος καθώς βγήκε απο το studio και πέρασε απο το χώρο αναμονής των καλεσμένων, μπινελικώθηκε απο αγανακτισμένους εργαζομένους του δήμου Αθηναίων που δεν εχουν στον ήλιο μοίρα, οι οποίοι προορίζονταν για την εκπομπή Κίτρινος Τύπος.
Στις αποδοκιμασίες, ο Πάγκαλος απάντησε μόνο με τη φράση «δεν είναι ώρα για τέτοια», ενώ είχε μείνει παγωτό.



Η Ελλάδα πεθαίνει;; στο χέρι μας είναι.. να μήν την αφήσουμε

Από τις 19 Οκτώβρη όλοι στους δρόμους

Η γενικευμένη επίθεση του κεφαλαίου στην εργασία είναι σε εξέλιξη. Φυσικά ανθρώπινα δικαιώματα, κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών, αποτελέσματα κοινωνικών αγώνων, το δικαίωμα στην υγεία, στην παιδεία, εν τέλει το δικαίωμα στην ευτυχή ύπαρξη, όλα θυσία στο βωμό της συγκράτησης του ποσοστού κέρδους του κεφαλαίου, στο βωμό της επίλυσης της κρίσης υπερπαραγωγής που μετεξελίχθηκε σε χρηματοπιστωτική κρίση.
Το περιμέναμε. Το περίμεναν κι αυτοί. Της κυρίας Lagarde της ξέφυγε το καλοκαίρι και είπε ότι στο πλεόνασμα της Γερμανίας οφείλεται το χρέος του Νότου. Η κρίση, δομική κατηγορία του συστήματος, προκύπτει από τις αντιφατικές διεργασίες λειτουργίας του. Δομική κατηγορία ενός συστήματος ανθρωποβόρου που όσο γερνάει τόσο πιο καταστροφικό γίνεται.

19-20 Οκτώβρη: Όλος ο κόσμος στους δρόμους!

ΕΚΤΕΘΗΚΕ ΞΑΝΑ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΩΛΗ “PROTON BANK”

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος, για το θέμα της αμαρτωλής “Proton Bank”. Με τηλεφωνική παρέμβασή του, στην εκπομπή «Πρόσωπο με πρόσωπο» του Ν. Χατζηνικολάου, στον τηλεοπτικό σταθμό «Alter», ο κ. Βενιζέλος θέλησε να απαντήσει στα όσα ανέφερε ο εκ των καλεσμένων της εκπομπής, δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης, για «βουλευτές εκατομμυριούχους» που «έχουν το ακαταδίωκτο», θεωρώντας ότι κάποιες αναφορές του δημοσιογράφου, εμπεριείχαν και προσωπικές αιχμές εναντίον του.

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Επιστολή "ανώνυμης" μαθήτριας για τις καταλήψεις στα λύκεια

ΠΡΟΣ
Τις Διευθύνσεις των Λυκείων Φλώρινας, το Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, στην Υπεύθυνη Παιδείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και στην Υπουργό Παιδείας
Μερικά Μόνον Αδυσώπητα Αιτήματα Μαθητών Γενικών Λυκείων Φλώρινας
ή γιατί προβαίνουμε κάθε χρόνο σε καταλήψεις

Όλες οι πληροφορίες του παρόντος κειμένου είναι ακριβείς και βρίσκονται αναρτημένες σε εκπαιδευτικά sites.
Δεν αποτελεί δικαιoλογία το: «δεν τα γνώριζα».
1. Δεν είναι δυνατόν όλοι οι άνθρωποι του λεγόμενου πολιτισμένου κόσμου να εργάζονται οκτώ ώρες ημερησίως και εμείς δεκαέξι, ενώ για να αποφοιτήσουμε από το (δωρεάν!) λύκειο και να πετύχουμε σε μια σχολή θα πρέπει οι γονείς μας να πουλήσουν ένα χωράφι.

ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ


 
   Η διαχρονικότητα του κειμένου τσακίζει κόκαλα.
Ο ασυμβίβαστος Ν,Καζαντζάκης, αποσαφηνίζει με την πιο περιεκτικό τρόπο που προσφέρεται από την Ελληνική γλώσσα, όσα συνέβαιναν πάντα,, όσα συμβαίνουν τώρα,  προκρίνοντας την πίστη ως την μέγιστη εκείνη αρετή,  που  διαλύει τους φόβους, και ξεδιπλώνει την αλληλεγγύη, για να χρησιμοποιηθεί ως η αιχμή του δόρατος, για μια κοινωνία που οι σύγχρονοι άνθρωποι καλούνται να προκρίνουν.

«Νάμαστε απροσάρμοστοι, να η μεγάλη αρετή μας. Να μη βολευόμαστε, νάμαστε ανυπόμονοι, σκληροί, γιομ.άτοι ανησυχία και πίστη, να θέμε το αδύνατο -σαν τους ερωτευμένους. Να ξέρουμε πως ότι λένε σήμερα δικαιοσύνη είναι οργανωμένη αδικία κι ότι λένε ηθική είναι η βολική,ταπεινή συνεννόηση των άναντρων. Και να μην το ανεχόμαστε.

ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝΤΑΙ

ΑΡΘΡΟ 4
1.  Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
2.  ΟΙ Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
7.  Τίτλοι ευγένειας ή διάκρισης ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες.

ΑΡΘΡΟ 5
1.  Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.
2.  Όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών η πολιτικών πεποιθήσεων. Εξαιρέσεις επιτρέπονται στις περιπτώσεις που προβλέπει το διεθνές δίκαιο. Απαγορεύεται η έκδοση αλλοδαπού που διώκεται για τη δράση του υπέρ της ελευθερίας
5.  Καθένας έχει δικαίωμα στην προστασία της υγείας και της γενετικής του ταυτότητας. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την προστασία κάθε προσώπου έναντι των βιοϊατρικών παρεμβάσεων.

ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ «ΟΧΙ» ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (Ε.ΠΑ.Μ.) 
Επτά δεκαετίες μετά τον Οκτώβριο του 1940, ο ελληνικός λαός υποχρεώνεται να δώσει ξανά τον υπέρτατο αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία, την δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Τα ψέματα τελείωσαν, ο στόχος των επίδοξων σφαγέων μας είναι κυνικά ξεκάθαρος.
Η κατοχική κυβέρνηση, ως πειθήνιο όργανο των «δανειστών»-τοκογλύφων και των αρπακτικών του Δ’ Ράϊχ, έχει κηρύξει για λογαριασμό των αφεντικών της τον πόλεμο στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας: απολύσεις, «εφεδρείες», ληστρική αρπαγή μισθών και συντάξεων, κατάργηση επιδομάτων και φοροαπαλλαγών, διπλές και τριπλές φοροεπιδρομές με μέτρα που συνιστούν δήμευση των ιδιωτικών περιουσιών, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου σε τιμή ευκαιρίας σε Νεοναζί «επενδυτές» και άλλους νέο-αποικιοκράτες που έρχονται να λεηλατήσουν τις ακίνητες ιδιοκτησίες και τις υποδομές της χώρας, λιμάνια, δίκτυα ύδρευσης, οδικούς άξονες…
Παρά την συστηματική προπαγάνδα των διαφόρων καθεστωτικών «αναλυτών», «διανοουμένων» και «δημοσιογράφων» και παρά την έως τώρα έλλειψη συντονισμού που θα οργάνωνε την λαϊκή οργή προς την κατεύθυνση μιας γενικευμένης ανυπακοής του συνόλου των κοινωνικών δυνάμεων, η κοινωνική αγανάκτηση φαίνεται πια να φτάνει στο σημείο βρασμού: απεργίες, καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, μαζικές διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες, προπηλακισμοί των δωσίλογων-προδοτών που συνεχίζουν να καθυβρίζουν και να κοροϊδεύουν αδιάντροπα τον ελληνικό λαό. Η ανοχή έχει τελειώσει απέναντι σε όλους αυτούς που απαιτούν από τον ίδιο τον λαό να συναινέσει στην εξαθλίωσή του, στην επιστροφή σε συνθήκες ζωής του 1940, στην απώλεια της εθνικής ανεξαρτησίας του, υπομένοντας την κατάθλιψη και πολλαπλασιάζοντας τις αυτοκτονίες ή να εξωθηθεί σε μαζική μετανάστευση στο εξωτερικό για καλύτερη τύχη…

ΒΑΣΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΝΝΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΩΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ

 
ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
Βασικές διατάξεις
ΤΜΗΜΑ Α'
Μορφή του πολιτεύματος
ΑΡΘΡΟ 1
1. Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία
3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

ΑΡΘΡΟ 2
1. Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.
2. Η Ελλάδα, ακολουθώντας τους γενικά αναγνωρισμένους κανόνες του διεθνούς δικαίου, επιδιώκει την εμπέδωση της ειρήνης, της δικαιοσύνης, καθώς και την ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων μεταξύ των λαών και των κρατών.

ΤΜΗΜΑ Β'
Σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας
ΑΡΘΡΟ 3
1. Επικρατούσα Θρησκεία στην Ελλάδα είναι η Θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Εκκλησία του Χριστού. Τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Είναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Ιερά Σύνοδο των εν ενεργεία Αρχιερέων και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Τόμου της κθ' (29) Ιουνίου 185Ο και της Συνοδικής Πράξης της 4nς Σεπτεμβρίου 1928.
2. Το εκκλησιαστικό καθεστώς που υπάρχει σε ορισμένες περιοχές του Κράτους δεν αντίκειται στις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου.
3. Το κείμενο της Αγίας Γραφής τηρείται αναλλοίωτο. Η επίσημη μετάφραση του σε άλλο γλωσσικό τύπο απαγορεύεται χωρίς την έγκριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ελλάδας και της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη.

Τι έλεγε "ο κινέζος" το 1991 - Για να καταλάβετε πού πήγαν τα λεφτά..

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Κ.ΣΗΜΙΤΗ ΤΟ 1991 ΣΤΗΝ κ.ΡΕΖΑΝ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1980

Πως η Ελλάδα αντλεί το 50% των δανείων της με καταστροφικά επιτόκια λόγω Μνημονίου

Υπάρχει μία γενικότερη αίσθηση και αντίληψη πως η Ελλάδα χάρη στο Μηχανισμό Στήριξης και το Μνημόνιο απέχει από τις αγορές κεφαλαίων όπου τα επιτόκια κρατικού δανεισμού έχουν απογειωθεί σε επίπεδα πτώχευσης και πως προστατεύεται από αυτές καλύπτοντας τις δανειακές της ανάγκες από τα δάνεια της Τρόικας.
Και όμως, αυτό δεν είναι ακριβές και στην πραγματικότητα η Ελλάδα εξακολουθεί τόσο κατά τη διάρκεια του 2010 όσο και του 2011 να αντλεί ένα μεγάλο ποσοστό των δανείων της με την έκδοση εντόκων γραμματίων και μάλιστα με καταστροφικά επιτόκια.

Υπό διάλυση το ΠΑΣΟΚ, βροχή οι παραιτήσεις…

Επιδημία αποχωρήσεων στο ΠΑΣΟΚ
Της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΣΙΟΥΤΗ
Την ώρα που τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, το κυβερνών κόμμα σαρώνεται από καταιγίδα παραιτήσεων μελών του και μαζικές αποχωρήσεις οργανώσεων από τον συνδικαλιστικό χώρο.
Πολλοί από αυτούς, μάλιστα, βρίσκονται συχνά ακόμα και ανάμεσα σε εκείνους που αποδοκιμάζουν και γιουχάρουν τους υπουργούς της κυβέρνησης.

Τρίτος Παγκόσμιος...

Μια χώρα κατεβαίνει στον δρόμο

Της καταλήψεως σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα, από τις υπηρεσίες των υπουργείων μέχρι τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις…, γίνεται από το πρωί σε ολόκληρη τη χώρα.
Καθώς εισερχόμαστε στην πλέον κρίσιμη εβδομάδα για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου περικοπών στους μισθούς (ενιαίο μισθολόγιο) και τις συντάξεις, των νέων μέτρων φορολόγησης και απομάκρυνσης υπαλλήλων (εφεδρεία) και της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, τα συνδικάτα κορυφώνουν τις αντιδράσεις τους με 48ωρη γενική απεργία στις 19 και 20 Οκτωβρίου.
Επίσης, πολλοί φορείς έχουν κυλιόμενες 24ωρες απεργίες (Αγροτική Τράπεζα), αύριο απεργούν οι εργαζόμενοι στο γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο (δεν θα βγουν εφημερίδες την Τετάρτη, πρώτη ημέρα της διήμερης πανεργατικής κινητοποίησης), ενώ πολλές ομοσπονδίες προγραμματίζουν καταλήψεις κτηρίων, αποκλεισμούς δρόμων και οργανισμών.

Να τελειώνουμε με τα καθάρματα!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΑΠ – ΜΠΕΝΙΤΟ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ.
ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΕΣ – ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.
Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου τελειώνει! Καταρρέει υπό το αβάσταχτο βάρος των αντιλαϊκών της μέτρων και των κατά συρροή εθνικών προδοσιών της. Ωστόσο, να θυμάστε, ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα είχε καταφέρει να κρατηθεί στην εξουσία τόσο καιρό δίχως τις ψήφους των βουλευτών της. Όλοι τους είναι συνυπεύθυνοι. Να μην παριστάνουν αύριο ότι δεν ήξεραν ή ότι δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς! Η αμείλικτη δήλωση του Μαξιμιλιανού Ροβεσπιέρου τους καταδικάζει:

«Aυτή είναι η εξουσία των τυράννων που εξοπλίζονται εναντίον μας, αυτή είναι η επίδραση του συνασπισμού τους πάνω σε όλους τους διεφθαρμένους ανθρώπους, που είναι πάντα έτοιμοι να τους υπηρετήσουν. Έτσι λοιπόν, τα καθάρματα μάς επιβάλλουν το νόμο της προδοσίας του λαού… Θα προσυπογράψουμε τον νόμο; Όχι: θα υπερασπιστούμε τον λαό, με αντάλλαγμα την εκτίμησή του. Aς οδηγηθούν αυτοί στο ικρίωμα από τον δρόμο του εγκλήματος, κι εμείς από τον δρόμο της αρετής».

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τα νεοφιλελεύθερα δεκανίκια τους στη Βουλή προσυπέγραψαν όλους τους νόμους εναντίον του λαού! Όλους!
Επέλεξαν τους νόμους της προδοσίας αντί να υπερασπιστούν το λαό.
Από εδώ και πέρα μιλάνε τα οδοφράγματα! Και, «ας οδηγηθούν αυτοί στο ικρίωμα από τον δρόμο του εγκλήματος, κι εμείς από τον δρόμο της αρετής».

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Φάρμακα για τους Γιατρούς του Κόσμου στη λαϊκή αγορά της Δευτέρας

Φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά που δεν χρησιμοποιούν και δεν έχουν λήξει καθώς και ιατροφαρμακευτικό υλικό (γάζες, σύριγγες κτλ), θα έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν τη Δευτέρα πολίτες των Χανίων στους «Γιατρούς του Κόσμου».

Η προσφορά των φαρμάκων γίνεται για δεύτερη ημέρα στη λαϊκή αγορά στα Δικαστήρια, ύστερα από την επιτυχημένη συγκέντρωση που έγινε την Παρασκευή στη Λαϊκή Αγορά επί της οδού Μίνωος.

Από τις 8 το πρωί, στη λαϊκή θα υπάρχει ξεχωριστό τραπεζάκι για την προσφορά των φαρμάκων και του ιατροφαρμακευτικού υλικού τα οποία θα καταλήξουν σε ανθρώπους που τα έχουν πραγματική ανάγκη.

Η πρωτοβουλία για αυτήν την κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σχεδιάστηκε από τους Οικολόγους Πράσινους Χανίων, σε συνεργασία με το γραφείο των «Γιατρών του Κόσμου».

Τη Δευτέρα λοιπόν στη Λαϊκή αγορά των Δικαστηρίων, όσοι διαθέτουν «περίσσευμα» αγάπης και φαρμάκων μπορούν να τα προσφέρουν στους «Γιατρούς του Κόσμου» για να ανακουφίσουν εκατοντάδες ανθρώπους που τα χρειάζονται.
flashnews

Δημήτρης Καζάκης - Χανιά - βίντεο - Παρασκευή 14/10/2011


Les Grecs: Γαλλική εκπομπή αφιερωμένη στον Έλληνα πειραματόζωο

Οι Έλληνες Les Grecs
Η γαλλική σατιρική Les Guignols de l’info έχει μεγάλη ακροαματικότητα και χιούμορ που τσακίζει κόκκαλα. Εδώ ασχολείται με το πειραματόζωο Έλλην. Απολαύστε το με ελληνικούς υπότιτλους.
Υ.Γ. Οι πιο παρατηρητικοί θα αναγνωρίσετε στους επιστήμονες του εργαστηρίου τη μορφή και τη χαρακτηριστική φωνή του Σιλβέστερ Σταλόνε, πανταχού παρών ως Ράμπο και σήμα κατατεθέν της εκπομπής.
 

Ρημάζουν την χώρα Παπανδρέου και Βενιζέλος

Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του δεν θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι θα φτάναμε στο σημείο οι εκπρόσωποι των βιομηχάνων και των εμπόρων να κατηγορούν δημοσίως τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου -είναι και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, τρομάρα του!- και την κυβέρνηση του ως... αντεργατικούς απατεώνες και δωσίλογους!
Δυστυχώς, όχι μόνο έγινε κι αυτό, αλλά οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι δεν έχουν και καθόλου άδικο στις κατηγορίες τους!

«Δεν είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι μια χούφτα τεχνοκρατών "μερικής απασχόλησης" (Σ.Σ.: εννοεί την τρόικα) σε συνεργασία με κάποιους λίγους "πρόθυμους γενίτσαρους" θα δείξουν ευαισθησία στην προαλειφόμενη εξαθλίωση των Ελλήνων πολιτών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Β. Κορκίδης.
Καταπέλτης ήταν και ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος: «Ο ΣΕΒ έχει πρωτοστατήσει στον αγώνα για να μην καταργηθούν ο 13ος και ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα και έχει με στοιχεία τεκμηριώσει στην τρόικα την άποψη ότι το κύριο πρόβλημα της ιδιωτικής οικονομίας δεν είναι το μισθολογικό», τόνισε.

Δένουν τα πλοία στην Κρήτη λόγω των απεργιών

Χωρίς ακτοπλοικά δρομολόγια θα μείνει και η Κρήτη από τα ξημερώματα της Δευτέρας μέχρι και την Τετάρτη λόγω των πανελλαδικών απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτεργατών και των μηχανικών των πλοίων.

Ειδικότερα η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία , η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού , αλλά και άλλα σωματεία του κλάδου έχουν κηρύκει απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 17/10 μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης 18/10.
Μεταξύ των αιτημάτων των ναυτικών είναι :

Το κέρατο το τράγιο...

Δεν υπάρχει, προσώρας τουλάχιστον, παιδί σε σχολείο που θα λιποθυμήσει απ' την πείνα και δε θα ντραπεί να το πει. Με πολύν κόπο και απέραντη αγάπη συμμαθητών και δασκάλων θα του αποσπάσεις τη φοβερή πληροφορία, τη φρικιαστική είδηση.
Δεν υπάρχει γονιός που γυρνάει στο παγωμένο σπίτι του, με κομμένο ηλεκτρικό, αφού έχει ξεποδαριαστεί να ζητάει δουλειά, βλέπει τα παιδιά του να πεινάνε και να πονάνε και να μην αισθάνεται μαζί μ' όλα τ' άλλα - οργή, θυμό, θλίψη και ήττα - και εκείνη τη φονική ντροπή, την αιδώ που κάνει σπουδαίους κι ωραίους τους τίμιους ανθρώπους της δουλειάς.
Δεν υπάρχει μη φασίστας που να πιστεύει ότι ο «γεννημένος» σκουπιδιάρης πρέπει να μαζεύει τα σκουπίδια ακόμη κι απλήρωτος, γιατί έτσι το θέλησε ο θεός του.
Δεν υπάρχει μάνα που δεν έχει να ταΐσει τα παιδιά της και τα στέλνει στην τηλεόραση να γίνουν σεφ
από... κούνια. Θα πέθαινε από ντροπή.
Δεν υπάρχει χορτασμένος που να ονειρεύεται την πείνα ως δίαιτα.
Κι αν υπάρχουν τ' αντίθετα είναι και δαχτυλοδειχτούμενα και όλο και πιο απομακρυσμένα απ' τον
άνθρωπο όπως τον ξέρουμε ως πολιτισμένο.

Σ' αυτές τις μαύρες μέρες κι ώρες του μουλωχτού πολέμου, που δεν έχει σφαίρες αλλά μέτρα, του ύπουλου βίαιου σκοτεινού όπλου που κροταλίζει χωρίς λάμψη και λέγεται φτώχεια, τα ψέματα τελειώνουν πιο γρήγορα κι απ' τη φαντασία. Οποιος καμώνεται πως δεν καταλαβαίνει τι έγινε, τι έκανε,
τι μπορεί να κάνει από δω και μπρος θα πάει άκλαυτος σ' έναν υπέροχο, «πολιτισμένο», ομαδικό τάφο απ' αυτούς που ανοίγει το κεφάλαιο και τους κρατάει ανοιχτούς στο πέρας της Ιστορίας.
Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή, λέει ο ποιητής. Είμαστε μόνο στη αρχή.
Θέλει πολλή δουλειά για να μη βρεθεί ούτε ένας να δεχτεί να δουλέψει ως νεκροθάφτης της δουλειάς του διπλανού του. Και θέλει και διόρθωση η γλώσσα που μεταπολιτευτικά μάθαμε να παπαγαλίζουμε σα σιδερωμένο σάβανο.
Κι εδώ θα πεθάνω αλλά θα την παλεύω ως τότε σύντροφοι.
«Τι θα γίνει;», «Τι έρχεται;»,
«Πώς θα περάσει η κρίση;».
Μας μάθανε να αφαιρούμε από την κάθε ερώτηση, την κάθε αγωνία, τον κάθε κόπο ή και φόβο ακόμα,
το συλλογικό μας εαυτό ως υποκείμενο. Συστηματικά και χυδαία, βλέπεις άξιους ανθρώπους να μην τολμάνε, να μην ξέρουν, να μην μπορούν, να μην αντέχουν ν' αναρωτηθούν «τι να κάνουμε».
Στη γλώσσα κρύβεται το αποτέλεσμα της μακρόχρονης προπαγάνδας. Ο εργαζόμενος άνθρωπος, ο σύγχρονος άνθρωπος παύει να είναι υποκείμενο. Γίνεται απρόσωπο αντικείμενο της δράσης και της ιστορίας και επιζεί χωρίς ευθύνη πλην αυτής που του επιτρέπει να υφίσταται χωρίς να σκέφτεται.
Κάπου πήρε το αυτί μου, κι ας μην είναι πραγματική ακόμη, την ιστορία του τράγου που σκότωσε το γέρο-αφεντικό του επειδή το έδερνε και το βασάνιζε το ζώο για να πηδήξει την κατσίκα και να του αυξήσει του γέρου το κοπάδι!...
Είναι κανείς ενάντια στον τράγο; Οσοι ρώτησα ανακάλυψαν το κέρατό τους.
Το τράγιο... Εστω κι απ' την αιδώ που γεννάει το δίκιο ακόμα και του ζώου...
Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

Darcus-Howe - η αλήθεια για τα επεισόδια στην Αγγλία

Δείτε πώς ξεφτιλίζει την καθεστωτική δημοσιογράφο του BBC

Η ομιλία ενός 15χρονου για τα επεισόδια στο Λονδίνο


Η ομιλία του 15χρονου νεαρού Barnaby, μαθητή λυκείου, σχετικά με τα επεισόδια στο Λονδίνο. 27 Νοεμβρίου 2010

Το τέλος του φόβου...The end of fear...

Ελλάδα | Σύνταγμα - Η Εσχάτη προδοσία 29 Ιουνίου 2011

ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ - το ντοκυμαντέρ

Όταν η δημοκρατία  υποτάχθηκε στο χρέος
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα ντοκιμαντέρ με παραγωγό το θεατή. Το DEBTOCRACY αναζητά τα αίτια της κρίσης χρέους και προτείνει λύσεις που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Το ντοκιμαντέρ θα διανέμεται δωρεάν από τα τέλη Μαρτίου χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης και θα υποτιτλιστεί σε τουλάχιστον τρεις γλώσσες.

Γιατί η προγραμματισμένη επιστροφή στη δραχμή είναι μονόδρομος;

Γραφει ο Όθωνας Κουμαρέλλας*

1. Γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να υπάρξει άρνηση πληρωμής του χρέους, μέχρι να αποκατασταθεί η Συνταγματική και Πολιτική Νομιμότητα στη χώρα και η Ελλάδα μπορέσει να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, ανατρέποντας στη πράξη τη θανατηφόρα σχέση τοκογλύφου - δανειστή και δανειζόμενου! Τούτο δεν μπορεί να συμβεί στα πλαίσια της ευρωζώνης, αφού μια άρνηση πληρωμής εντός του «ευρώ» θα σήμαινε αυτόματη διακοπή της όποιας ροής χρηματοδότησης της χώρας από την Ευρώπη και η επιστροφή πλέον σε εθνικό νόμισμα θα γίνονταν εκ των ενόντων υπό τους δυσμενέστερους δυνατούς όρους για τη χώρα και την ελληνική κοινωνία, χωρίς να την απαλλάξει τελικά, ούτε από το δυσβάστακτο Χρέος, ούτε από τις συνέπειες και την ίδια τη ξένη κατοχή. Εξ’ άλλου η συντεταγμένη, ακόμα και η «ανεξέλεγκτη» πτώχευση της χώρας και η έξοδός της από τη ζώνη του ευρώ σε ένα σύστημα «κατοχικής» δραχμής (ευρωδραχμή, ή κάτι άλλο), είναι από τα σενάρια που συζητούνται ευρύτατα και ημιεπίσημα σήμερα στα ξένα κέντρα λήψης των αποφάσεων και οι ντόπιοι «κουκουλοφόροι» τους είναι απολύτως πρόθυμοι και έτοιμοι να υλοποιήσουν. Ας τους προλάβουμε πριν μας προλάβουν!

Το δόγμα του σοκ - The shock doctrine - Βίντεο


ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht