Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ήταν αρκετός ένας μήνας, μετά τις τελευταίες εκλογές, για να διαλυθούν οι προεκλογικές απάτες-διακηρύξεις περί  ‘’ανάπτυξης’’ και ‘’αναδιαπραγμάτευσης’’.
Η ‘’συγκυβέρνηση’’ των υποτακτικών της Τρόικας και των  δανειστών έδειξε το πραγματικό και αποκρουστικό πρόσωπό της στα κεφάλια και τις πλάτες των εργατών της Χαλυβουργίας.
Ο κατασταλτικός μηχανισμός των πραιτοριανών ανέλαβε να στηρίξει το ‘’πατριωτικό’’ έργο της συγκυβέρνησης. Να ισοπεδώσει κάθε φωνή αντίστασης του λαού που θα στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα του ΔΝΤ και των τραπεζών – ντόπιων και ξένων.
Την ίδια στιγμή οι ντόπιοι μεγαλοεπιχειρηματίες, σε αγαστή συνεργασία με την Τρόικα, βρήκαν τη χρυσή εποχή για να κατασπαράξουν και το τελευταίο κομμάτι δικαιώματος των εργαζομένων, στη ζωή.
Το ΕΠΑΜ καλεί όλο τον ελληνικό λαό να αποτινάξει τις αυταπάτες που το παγίδεψαν με ψεύτικες ελπίδες, να στρατευτεί στο πλάι των απεργών της Χαλυβουργίας και να στηρίξει έμπρακτα τον αγώνα τους δημιουργώντας επιτροπές αλληλεγγύης και υλικής στήριξης τους .
Ο αγώνας των απεργών -  εργαζομένων της Χαλυβουργίας είναι αγώνας όλου του Ελληνικού λαού, πέρα από κόμματα και χρώματα.
Ο αγώνας των χαλυβουργών να γίνει παλλαϊκός αγώνας για απαλλαγή της χώρας μας από τους ξένους κατακτητές και τους ντόπιους υπηρέτες τους.
Το ΕΠΑΜ τονίζει ότι μόνο με την ανάπτυξη ενός ευρύτατου λαϊκού μετώπου με στόχο τον αγώνα για Εθνική Ανεξαρτησία και Δημοκρατία με ταυτόχρονη άρνηση του χρέους, έξοδο από το Ευρώ και την Ευρωζώνη και επιστροφή σε Εθνικό νόμισμα μπορεί να σωθεί η χώρα.

Η Πολιτική Γραμματεία
του Εθνικού Συντονιστικού Συμβουλίου του ΕΠΑΜ
22/7/2012

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το ΕΠΑΜ εκτιμά ότι η κατάθεση από το ΚΚΕ σχεδίου νόμου για την κατάργηση όλων των μνημονίων και δανειακών συμβάσεων, μαζί και των εφαρμοστικών νόμων, κινείται σε σωστή κατεύθυνση. Δεν μένει μόνο στην καταγγελία του μνημονίου, αλλά του συνόλου του θεσμικού καθεστώτος διάλυσης, εκποίησης και εκμετάλλευσης της χώρας και του λαού της, που επιβλήθηκε πρώτα και κύρια από την ευρωζώνη, την ΕΕ και την τρόικα σε συνεργασία με την ντόπια οικονομική και πολιτική ολιγαρχία.
Αν και το ίδιο το ΚΚΕ φαίνεται να επιμένει στην αιτιολογική έκθεση του νόμου να μην κατανοεί την ριζική αλλαγή στις εθνικές και κοινωνικές σχέσεις που επέφερε το καθεστώς των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, ωστόσο θεωρούμε θετική την ενέργεια για δυο κύριους λόγους:
Πρώτο, τίθενται στο στόχαστρο όχι απλά οι συγκεκριμένες αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές, αλλά το συνολικό καθεστώς δουλοπαροικίας υπέρ των δανειστών και της ΕΕ.
Δεύτερο, αναδεικνύεται, το θέλουν, δεν το θέλουν οι συντάκτες του σχεδίου νόμου, ότι το πρωταρχικό ζήτημα για τον τόπο μας είναι η Εθνική Ανεξαρτησία, η οποία αποτελεί ταυτόχρονα και το κορυφαίο ταξικό αίτημα της συγκυρίας. 
Θεωρούμε καλοδεχούμενο το γεγονός ότι το ΚΚΕ – έστω και αργά – κατανόησε και αναδεικνύει τη θέση αυτή σαν ζήτημα ζωτικής σημασίας για τον ελληνικό λαό και την πατρίδα.
Ελπίζουμε μόνο ότι το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου να κατατίθεται με σκοπό να δοθεί σκληρή και ουσιαστική μάχη για την υπερψήφισή του –και όχι για την τιμή των όπλων – ή για να αποτελέσει το άλλοθι για μια ακόμα θεατρική παρωδία για τα μάτια του κόσμου. Ότι δεν θα είναι μια προσπάθεια εφησυχασμού των τίμιων φωνών της κομματικής βάσης –ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ κατά κύριο λόγο – που απαιτούν αναπροσανατολισμό της πάλης προς την κατεύθυνση της Εθνικής Ανεξαρτησίας με εδώ και τώρα διαγραφή του χρέους και έξοδο από το ευρώ.

Επίσης, η ίδια η κατάθεση του σχεδίου νόμου βάζει επί τάπητος ορισμένα βασικά ζητήματα που τα θεωρούμε σημαντικά για την παραπέρα πορεία της χώρας.
Πιστεύει στ’ αλήθεια το ΚΚΕ ότι το σχέδιο νόμου και τα προτάγματά του μπορούν να υλοποιηθούν σήμερα; Ή απλά το κατάθεσε μόνο και μόνο για να ξεμπροστιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες; Αν πιστεύει ότι μπορούν να αποτελέσουν το «πλαίσιο των λαϊκών αγώνων», όπως είπε η Γ.Γ. στην συνέντευξή της, τότε τι προτίθεται να κάνει; Θα ανταποκριθεί το ΚΚΕ στο κάλεσμα συγκρότησης ενός ευρύτατου λαϊκού Μετώπου, ή θα επιμείνει στην προηγούμενη – αδιέξοδη και καταδικασμένη από την ίδια τη δική του εκλογική και κομματική βάση – πολιτική;   
Το σχέδιο νόμου που κατάθεσε το ΚΚΕ, ακόμη κι αν είναι τέχνασμα της ηγεσίας του, αποδεικνύει αυτό που το ΕΠΑΜ υποστήριζε εξαρχής: η διαγραφή του χρέους και η έξοδος από το ευρώ στη βάση της ανατροπής του συνόλου των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, δεν είναι ένα αίτημα για το μέλλον, ούτε για μια ταξική εξουσία προδιαγραφών ΚΚΕ. Αντίθετα, το αίτημα αυτό μπορεί άμεσα να επιβληθεί από ένα παλλαϊκό κίνημα με χαρακτηριστικά ενός νέου ΕΑΜ.
Το ΕΠΑΜ , αταλάντευτο στις θέσεις του και αμετακίνητο από τα προτάγματά του, θα  στηρίξει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ΚΚΕ , στο μέτρο που αυτή θα αποτελέσει την αφετηρία για τη δημιουργία του ευρύτατου λαϊκού Μετώπου που θα ενώσει όλο το λαό, όλους τους πατριώτες και δημοκράτες στην πάλη για ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ χωρίς τεχνητούς, ανιστόρητους  και επικίνδυνους διαχωρισμούς του λαού σε ‘’αριστερούς’’ και ‘’δεξιούς’’. 
Tο ΕΠΑΜ πιστεύει πως όποιες ηγεσίες δεν έχουν αντιληφθεί τα μηνύματα των καιρών και δε στρατευτούν στη μόνη ρεαλιστική και πατριωτικά σωτήρια κατεύθυνση – της δημιουργίας  μετώπου , με στόχο την πάλη για εθνική ανεξαρτησία – θα γευτούν – πολύ σύντομα – τον πολιτικό καταποντισμό τους και, τελικά, τον πολιτικό αφανισμό τους .

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ του Εθνικού Συντονιστικού Συμβουλίου του ΕΠΑΜ
Πέμπτη 19/7/2012

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012


Η ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ «ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ»
Γιώργος Ιεροδιάκονος
Μέλος της Π.Γ. του ΕΠΑΜ
Φαίνεται πως σʼ αυτή την ερημοχώρα, τον εκάστοτε υπουργό οικονομικών δεν τον επιλέγει ο πρωθυπουργός, αλλά οι διεθνείς τοκογλύφοι και η λέσχη Μπίλντεμπεργκ. Συνεπεία αυτής της αδιάλειπτης εξάρτησης των «ελληνικών» κυβερνήσεων προς τους επικυρίαρχους τοποτηρητές, φτάσαμε από τον Παπαντωνίου, τον Αλογοσκούφη και τον Παπακωνσταντίνου (άπαντες αναπόσπαστα μέλη της «λέσχης») στον νυν Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα (επίσης μέλος της Μπίλντεμπεγκ).
Όμως η επιλογή ειδικά αυτού του συγκεκριμένου τύπου γεννά πολλά ερωτηματικά αναφορικά με τις απώτερες επιδιώξεις της κυβέρνησης, αφού εκτός από τακτικό μέλος της «λέσχης», υπήρξε άρρηκτο μέλος της σπείρας Σημίτη. Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας (1986-1989), ειδικός σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος (1989-1994), τακτικό μέλος της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1994-2000), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας κ.ο.κ. Ένας από τους βασικούς ιθύνοντες του «μαγειρέματος» των οικονομικών στοιχείων τότε με τον πρωτομάστορα της διαπλοκής Κ. Σημίτη και την Goldman Sachs, ώστε να εισέλθει τότε η χώρα μας σιδηροδέσμια στη ζώνη του ευρώ.
Παράλληλα εμφανίζεται ως επικεφαλής της Μ.Κ.Ο. «Πρωτοβουλία Κάπα», όπου συμμετέχει και ο έτερος Καππαδόκης, ο Στέφανος Μάνος, σκοπός της οποίας, κατά το καταστατικό της, είναι η αξιοποίηση (δηλαδή το ξεπούλημα) της κρατικής ακίνητης περιουσίας. Η Πρωτοβουλία Κάπα συνεστήθη τον Νοέμβριο του 2011 εκπονούσα το επιχειρηματικό σχέδιο «Αρχιμήδης» και το οποίο προτείνει το ξεπούλημα της περιουσίας του κράτους (αεροδρόμια, λιμάνια, ακίνητα κλπ) στο τίμημα των 125 δις ευρώ για να αποπληρωθεί μέρος του κρατικού χρέους.
Το ΕΠΑΜ έγκαιρα εξέφρασε την ανησυχία του ακριβώς λόγω της επιλογής του συγκεκριμένου «κυρίου» ως οικονομικού υπουργού, του οποίου η διαπιστευμένη σχέση του με τους ξένους δυνάστες μας είναι πανθομολογούμενη.
Δυστυχώς πολύ σύντομα ήρθε και η επιβεβαίωση των ανησυχιών μας με τις προγραμματικές δηλώσεις τόσο του αχυρανθρώπου πρωθυπουργού όσο και του κ. Στουρνάρα. Η κυβέρνηση «εθνικής ευθύνης» των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, ξεπουλά τα πάντα! Σιδηρόδρομοι, λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμοι, ενέργεια, ύδατα, δημόσια και κοινόχρηστα ακίνητα, δίνονται όλα μπιτ παρά.
Και δεν φτάνει μόνο αυτό. Αφού κατά τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών, μπορεί το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) να δέχεται και ελληνικά ομόλογα ως τίμημα για τις αποκρατικοποιήσεις. Δηλαδή, με άλλα λόγια, μπορεί κάποιος ομολογιούχος, ο οποίος σημειωτέον προμηθεύτηκε τα ομόλογά του στην αξία των 0,20 λεπτών (διότι τόσο πωλούνται σήμερα τα ελληνικά ομόλογα στην δευτερογενή αγορά), να προσέρχεται περιχαρής και να αγοράζει κοψοχρονιάς ότι του κάνει κέφι με την ονομαστική αξία των ομολόγων (100%). Αυτό δεν είναι αποκρατικοποίηση. Δεν είναι ούτε καν ξεπούλημα. Αυτό είναι χάρισμα!
Απέναντι σʼ αυτές τις εξελίξεις, το ΕΠΑΜ διακηρύσσει σε όλους τους τόνους ότι θα σταθεί απέναντι στην κυβέρνηση σφετεριστών που τόσο σύντομα υπέστειλε την σημαία της επαναδιαπραγμάτευσης, για την οποία τόσο ύπουλα απέσπασαν την ψήφο του τρομοκρατημένου λαού και κυρίως θα αγωνιστεί με κάθε μέσον για την προάσπιση των πάτριων. Παράλληλα προειδοποιεί κάθε κατεργάρη που θα διανοηθεί να υπερψηφήσει στη βουλή το ξεπούλημα της περιουσίας του λαού μας στους ξένους επικυρίαρχους, ότι πολύ σύντομα θα δώσει λόγο στη δικαιοσύνη.
Απευθυνόμαστε επίσης στους διεθνείς πλιατσικολόγους που εποφθαλμιούν την περιουσία του ελληνικού λαού. Μην διανοηθεί κανείς να εμφανιστεί στη χώρα μας ως υποψήφιος αγοραστής και, το κυριότερο, μην τολμήσει κανείς να βάλει χέρι στο βιός μας, διότι πρώτον θα χάσει τα λεφτά του και δεύτερον θα έρθει αντιμέτωπος με τον υπερήφανο ελληνικό λαό.
Απευθυνόμαστε και στον ελληνικό λαό. Αδέρφια, μην σκύβετε το κεφάλι. Αυτή η χώρα μας ανήκει. Μην αφήσετε κανέναν κερατά να μας την πάρει. Το ερώτημα τίθεται στον κάθε Έλληνα προσωπικά. Θα πούλαγες άραγε ποτέ το σπίτι σου στο 10% της πραγματικής του αξίας; Το ίδιο ισχύει και για την δημόσια περιουσία, η οποία αποτελεί κτήμα όλων των Ελλήνων. Το πάντοτε επίκαιρο σύνθημα «δεν χρωστάω, δεν πουλάω, δεν πληρώνω» δεν απηχεί απλώς την οικονομίστικη διάστασή του, αλλά κυρίως εστιάζει στο μέγιστο ζήτημα της εθνικής κυριαρχίας. Η έννοια της ιδιοκτησίας δεν περιορίζεται μόνο στην μικρή ή μεγάλη οικία του καθʼ ενός μας, αλλά περιλαμβάνει τον ευρύτερο περιβάλλοντα χώρο, όπως είναι η γειτονιά, η συνοικία, η πόλη, οι ακτές και τα λαγκάδια, η χώρα ολόκληρη. Αν τους επιτρέψουμε να παραδώσουν την χώρα, τότε τι αξία θα έχει το όσων διαστάσεων υποστατικό μας, που έτσι κι αλλιώς, ας μην αυταπατόμαστε, κινδυνεύει κι αυτό;
Το ΕΠΑΜ ωστόσο είναι εδώ. Και θα είναι εδώ μέχρι την τελική νίκη. Ας πλατειάσουμε το κίνημα αντίστασης και ανατροπής σʼ ολόκληρη τη χώρα. Σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά. Μέχρι την μέρα που το Μέτωπο θα φουντώσει, θα αφρίσει και θα πλημυρίσει το σύμπαν. Κι εκείνη η μέρα δεν είναι μακριά. Ποτάμι η οργή του οργανωμένου λαού θα σαρώσει τα πάντα και θα καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου. Αυτή η χώρα είναι δική μας και θα την πάρουμε πίσω.

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Την Δευτερα 9/7 στις 12:00 απο το www.horisfm.gr νεα εκπομπη πολιτικου σχολιασμου της επικαιροτητας απο τον Δ. Καζακη και σημαντικους καλεσμενους.

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή διάφορες αναρτήσεις σε φιλικά προς το Ε.Πα.Μ. ιστολόγια, οι οποίες μάλιστα ορισμένες φορές αποκλίνουν από τις θέσεις του, δημιουργώντας ενδεχομένως σύγχυση και αποτελούν έτσι αφορμή για κακόβουλη κριτική σε βάρος του, η Πολιτική Γραμματεία του Μετώπου καθιστά απολύτως σαφή τη θέση του Ε.Πα.Μ.:

1. Οι απόψεις και οι πολιτικές θέσεις του Ε.Πα.Μ. εκφράζονται γνήσια και αποκλειστικά από τα επίσημα κείμενα του και από τις ανακοινώσεις που εκδίδονται κατά καιρούς από τα εκλεγμένα νόμιμα όργανα του Μετώπου (Πολιτική Γραμματεία, Οργανωτικό Γραφείο, Γραφείο Τύπου κτλ.) και αναρτώνται στη κεντρική του ιστοσελίδα, καθώς και στο ιστολόγιο της «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ – ΕΠΑΜ», ή δημοσιεύονται στον Τύπο.

2. Στη στήλη του «Πολιτικού Διαλόγου» της κεντρικής ιστοσελίδας μας, κάθε μέλος του Ε.Πα.Μ., ή και φίλος του έχει δικαίωμα να αναρτά οποιοδήποτε κείμενο, χωρίς τη παραμικρή λογοκρισία από τη πλευρά μας, εφ’ όσον αυτό είναι ενυπόγραφο, δεν δεσμεύει σε καμιά περίπτωση το Ε.Πα.Μ. και την αποκλειστική ουσιαστική ευθύνη, αλλά και νομική, για το περιεχόμενο του δημοσιεύματος φέρει ο συντάκτης του.

3. Με την ίδια λογική της απόλυτης ελευθερίας έκφρασης γνώμης, λειτουργούν και τα επί μέρους blogs των πυρήνων ή των Τομέων της οργάνωσης του Μετώπου, όπου πέραν των επισήμων κειμένων και ανακοινώσεων, τα υπόλοιπα κείμενα που αναρτώνται δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Μέτωπο.

4. Το Ε.Πα.Μ., ως εκ των παραπάνω, δεν φέρει καμιά ευθύνη για αναρτήσεις σε φιλικά ιστολόγια, ή αντίστοιχα προσωπικά blogs μελών, ή φίλων του Ε.Πα.Μ. εφ’ όσον δεν υπογράφονται από τα επίσημα όργανά του, ή εκ μέρους αυτών από εξουσιοδοτημένα πρόσωπα. Η οποιαδήποτε όμως προσπάθεια «φιλτραρίσματος» των απόψεων που εκτίθενται οπουδήποτε, ή ακόμα χειρότερα, η με οποιονδήποτε έμμεσο ή άμεσο τρόπο παρεμπόδιση δημοσίευσης, ή ανάρτησης «ενοχλητικών» για τον οποιονδήποτε και γενικά μη «αρεστών» κειμένων, αποτελεί, κατά τη γνώμη μας, φίμωση της ελεύθερης έκφρασης και είναι από τη πλευρά μας αδιανόητη.  

Ιούλιος 2012
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

 Νεο site του ΕΠΑΜ
http://www.epamhellas.gr/

Μια νέα συνειδητότητα πλανάται πάνω από την Ευρώπη

Ξάφνου, κι ενώ η κάθε μέρα που περνούσε ήταν κρίσιμη, να ζήσουμε ή να αφανιστούμε στη δραχμική ανυπαρξία μας, ως εκ θαύματος δεν καταποντιστήκαμε μετά από την απραξία δύο μηνών, όπου δύο εκλογικές αναμετρήσεις διεξήχθησαν στη χώρα και μία κουτσουρεμένη για μέρες τώρα νέα κυβέρνηση με παλιά υλικά, ψάχνει να βρει τον ευρω-δουλικό βηματισμό της.

Σκεφτόμουν πόσες ερωτήσεις προέκυψαν τις μέρες που πέρασαν. Ερώτηση προς τον κ. Κουβέλη: Φώτη, μπορείς να μας εξηγήσεις γιατί οδήγησες τη χώρα σε νέες εκλογές τη στιγμή που μια χαρά κυβέρνηση φτιάχνατε τα τρία μνημονιακά κόμματα (ΝΔ, ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ) με 168 έδρες; Αλλά τι να πει κανείς. Και μόνο ο όρος που έθετε προεκλογικά ο κ. Φώτης να μη διανοηθεί η Ελλάδα να βγει από το Ευρώ, αρκεί για να σκεφτούμε τα χειρότερα... Προτιμά λοιπόν ο κ. Κουβέλης, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Ευάγγελος από το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα το Ευρώ, ανεξάρτητα αν με αυτήν την απόφαση θα λάβουν χώρα εκατοντάδες απολύσεις, χιλιάδες αυτοκτονίες (!), δεκάδες χιλιάδες θα κοιμούνται σε χαρτόκουτες, οι βαριά ασθενείς συμπολίτες μας δεν έχουν πλέον φάρμακα (κάτσε τώρα μπερδεύτηκα, και με τον ΣΥΡΙΖΑ πάλι φάρμακα δε θα είχαμε...), στα παιδιά άρχισαν ήδη να διακρίνονται τα κοκαλάκια από τα πλευρά τους και η κατάσταση δεν σηκώνει άλλο περιγραφή... Αλλά όπως ειπώθηκε «όταν η λέσχη Μπίλντεμπεργκ και οι κάθε λογής Μασόνοι ανησυχούν για την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ, αυτό σημαίνει ότι η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα αποτελεί τον μοναδικό ορθό δρόμο»! Κι έτσι είναι! Αυτό αποδεικνύεται με την «εις άτοπον απαγωγή». Διότι, η παραμονή μας στο δεσμωτήριο του Ευρώ, αποτελεί τον μοναδικό δρόμο που επί δεκαετίες ετοίμαζαν, προκειμένου να εγκλωβίσουν τα ανεξάρτητα ευρωπαϊκά κράτη, εκχωρώντας την εθνική τους κυριαρχία και χαρίζοντας στα τραπεζικά καρτέλ ως μποναμά τους λαούς και τα δικαιώματα αυτών (εργασιακά, πολιτικά, κοινωνικά, επικοινωνίας κ.ά.).

Μια πιθανή έξοδος της χώρας από το Ευρώ, όχι απλά θα επέτρεπε στη χώρα να αναπτυχθεί οικονομικά και όχι μόνο (η γνώση της αντίπαλης θεώρησης, σου επιτρέπει να εκτιμήσεις την προτέρα), αλλά παράλληλα θα αποτελούσε παράδειγμα προς μίμηση για τις άλλες χώρες της ευρωζώνης να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τους βέβηλους και βάρβαρους νεοταξίτες και το τρελό τους (εδώ η λέξη είναι με την κυριολεκτική σημασία της) όνειρο για τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού φασιστικού υπερκράτους.

Ερώτηση προς νοικοκυρές και συνταξιούχους, οι οποίοι σύμφωνα με την στατιστική ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος στήριξαν μαζικά τον κ. Αντώνη. Αυτά που θέλατε και ελπίζατε ότι με την ψήφο σας στον κ. Αντώνη θα διασφαλίζονταν, είστε πλέον σίγουροι ότι έχουν διασφαλιστεί; Η απάντηση ήδη θα έπρεπε να τους έχει δοθεί, από τις επιστολές του στους ευρωπαίους... Είναι εν τέλει περήφανοι και χαρούμενοι για την ψήφο τους; Ή μήπως αυτή ήταν προϊόν φόβου; Εκ των πραγμάτων και καθώς πουθενά δεν ακούγεται πανηγυρισμός για την εκλεγμένη κυβέρνηση, προφανώς πρόκειται για προϊόν εκφοβισμού και ψυχολογικής βίας. Όλες οι μέθοδοι (επιστημονικές ωστόσο, α, όλα κι όλα!) του Συστήματος απέδωσαν και ο λαός εκφοβισμένος αδυνατούσε να σκεφτεί ότι το δίλημμα δεν είναι ευρώ ή δραχμή, αλλά είναι και παραμένει: εγώ ή αυτοί, ο λαός ή οι τραπεζικοί φασιστικοί κύκλοι.

Ερώτηση προς τον κ. Αλέξη. Γιατί μπήκατε στο παιχνίδι του δίπολου αριστερά-δεξιά; Θεωρείτε ότι η ανεργία ή η πείνα χτυπά μόνο τις αριστερές ή τις δεξιές κοιλιές και πόρτες; Αναρωτιέμαι αν ο κ. Αλέξης μιλούσε προεκλογικά για «λαϊκή» και όχι αριστερή Κυβέρνηση μήπως σήμερα ήταν πρωθυπουργός... Καλό είναι να γνωρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι πέρα από το αν θέλουν ή όχι να κυβερνήσουν (αυτό είναι δικό μας θέμα), είναι συνυπεύθυνοι στο μεγάλης πιθανότητας και ισχυρής «παγκαλικής» στήριξης σενάριο (;) εμφυλιοπολεμικού κλίματος, μετεξελιχθέντος σε κατάσταση.

Ερώτηση προς τον κ. Πρωθυπουργό. Πρωθυπουργέ μου, μιλούσατε προεκλογικά για επαναδιαπραγμάτευση, τώρα μιλάτε; Και πάλι εκ του αποτελέσματος θα μετρήσει πόσο θα διαπραγματευτείς το Μνημόνιο ΙΙ. Πάντως μην έρθεις και μας πεις ότι το έκανες τη στιγμή που θα αυξάνονται ανεργία και αυτοκτονίες, που θα παίρνουν οι τράπεζες τα ακίνητα των πολιτών, που οι φασιστικές επιθέσεις από τα ακροδεξιά στοιχεία θα πανε να καταστούν καθημερινότητα. Τότε αυτό δε θα μπορεί να χαρακτηριστεί επαναδιαπραγμάτευση, αλλά «κατά μέτωπον» κοροϊδία.

Αγαπητοί συμπολίτες. Για όσους δε το κατάλαβαν ακόμα είμαστε ήδη εντός επίσημης χρεοκοπίας. Όμως η αφύπνιση του λαού, δείγμα της οποίας είδαμε στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, αποτελεί παρακαταθήκη, εγγύηση για πολλούς, ότι μια νέα συνειδητότητα διαμορφώνεται. Το τελευταίο δεν στηρίζεται μόνο από την πτώση των ποσοστών των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων, αλλά και από το ποσοστό που κατέγραψαν το σύνολο των κομμάτων που μετείχαν στις εκλογές. Και η απελευθέρωση από τα δεσμά του παρελθόντος θα κάνει πράξη αυτονόητες πολιτικές όπως είναι η διαγραφή του χρέους, η επιστροφή σε εθνική κυριαρχία (συμπεριλαμβανομένου φυσικά του εθνικού νομίσματος) και η παραπομπή στην ανεξάρτητη λαϊκή Δικαιοσύνη των πρωταίτιων της σημερινής ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα.

Η αντίσταση σήμερα παίζεται στην γειτονιά. Εκεί θα πρέπει ο καθένας να βοηθήσει όσο μπορεί τον συνάνθρωπο του, γιατί κανείς δε του διασφαλίζει ότι σύντομα δε θα είναι και εκείνος στην ίδια κατάσταση. Ένα πιάτο φαί, μια κουβέντα, μια μικρή στήριξη, είναι σίγουρο ότι θα σώσει ζωές. Στη νέα συνειδητότητα δε χωρά ο παλαιός μικρόκοσμος του ατομισμού.

Καλή δύναμη, καλή λευτεριά,
Ηλίας Κοπανάκης

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012


30 Ιουνίου 2012
Α  Ν  Α  Κ  Ο  Ι  Ν  Ω  Σ  Η
Τα αποτελέσματα των εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012 ανέδειξαν κύρια ζητήματα για την ύπαρξη και λειτουργία της  Δημοκρατίας στη χώρα μας.             
Η εκλογική διαδικασία διεξήχθη μέσα σε κλίμα εκφοβισμού, πιέσεων, παραπλανητικών διλημμάτων και ψυχολογικής τρομοκρατίας. Το κλίμα αυτό καλλιεργήθηκε από πολιτικούς φορείς της χώρας μας ( ΝΔ –ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ), από παράγοντες του εξωτερικού ( βλ. Ευρωζώνη ) που αντιμετώπισαν τους  Έλληνες σαν υποτελείς τους και από τα αργυρώνητα και κατοχικά Μ.Μ.Ε που υποκίνησαν τα φοβικά ανακλαστικά του λαού και επένδυσαν με την απάτη σε ενστικτώδεις αντιδράσεις .
Το εκλογικό αποτέλεσμα, με τη βοήθεια του εκτρώματος που βάφτισαν ‘’ εκλογικό νόμο’’, είναι  αναντίστοιχο των διαθέσεων και προθέσεων του ελληνικού λαού .
Εγείρονται σοβαρά ερωτήματα, για το γεγονός ότι παραχωρείται σε ιδιωτική εταιρεία το δικαίωμα, να υποκαθιστά τους θεσμικούς φορείς της χώρας και να προβαίνει στην ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων.  
Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και την ανομοιογενή και ασαφή στάση των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ ( που οι προεκλογικές τους θέσεις αναιρούσαν η μια την άλλη ) οδήγησαν ένα μέρος του εκλογικού σώματος στο δρόμο της υποταγής στο φόβο και τα διλήμματα.
Όλοι τους καλλιέργησαν τις ψευδοπροσδοκίες περί επαναδιαπραγμάτευσης των συνθηκών και των όρων του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, αποκρύπτοντας μεθοδευμένα την πραγματικότητα. Αποκρύπτοντας ότι με την παραμονή μας στο ΕΥΡΩ το μόνο που μπορούν να περιμένουν οι Έλληνες είναι η καθημερινή επιδείνωση των συνθηκών της ζωής τους .
Οι φιλομνημονιακές δυνάμεις στην απέλπιδα προσπάθειά τους να εκβιάσουν και να εγκλωβίσουν το εκλογικό σώμα έριξαν στη μάχη τα τελευταία όπλα πολιτικής εξαπάτησης  που τους απέμειναν : την πολιτική τους εφεδρεία (ΔΗΜΑΡ) και το παραπλανητικό ερώτημα ‘’παραμονή στο ΕΥΡΩ και σωτηρία της χώρας ή επιστροφή στη δραχμή και καταστροφή της χώρας ‘’.
Με αυτές τις κινήσεις απελπισίας το μόνο που κατάφεραν ήταν να κάψουν το εφεδρικό τους  στήριγμα – τη ΔΗΜΑΡ – και ταυτόχρονα να απεγκλωβίσουν λαϊκές δυνάμεις από τις φοβίες και τις αναστολές ως προς το Εθνικό νόμισμα. Ένα μεγάλο μέρος του λαού ψήφισε χωρίς  να υποκύψει στην καταστροφολογία και ένα άλλο, μεγαλύτερο, (περίπου 40%) γύρισε την πλάτη του σε όλους απέχοντας και ταυτόχρονα απορρίπτοντας τις απειλές και τις φοβίες .
Στο τέλος προσπάθησαν να φαλκιδεύσουν ακόμα και την ανάγνωση του ίδιου του αποτελέσματος λέγοντας ότι ο λαός επέλεξε κυβέρνηση συνεργασίας .Νομίζουν ότι έτσι καλύπτουν την εξαπάτηση του λαού, που ενώ καταψήφισε και τους τρείς, βρέθηκε να φοράει στο σβέρκο του και τους τρεις  μαζί.
Το ΕΠΑΜ πιστεύει ότι σύντομα, οι δυνάμεις που γύρισαν την πλάτη στην τρομοκρατία και τον εκφοβισμό, και μπροστά στον πραγματικό κίνδυνο,  που είναι η συνέχιση της ΕΥΡΩλαγνείας  και η εξυπηρέτηση των τοκογλύφων, θα συσπειρωθούν στις τάξεις του ΕΠΑΜ, της μόνης πολιτικής δύναμης  που υποστήριζε, υποστηρίζει και θα υποστηρίζει σταθερά τη μόνη λύση για την απελευθέρωση της χώρας από τη σύγχρονη  κατοχή και τελικά τη σωτηρία της : Την άρνηση του χρέους, την μονομερή διαγραφή του, την έξοδο από το ΕΥΡΩ και την επαναφορά του Εθνικού μας νομίσματος.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ.

29 Ιουνίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η επίσκεψη του τούρκου ακραίου εθνικιστή ηγέτη των «γκρίζων λύκων» στην Θράκη, απέδειξε για ακόμη μια φορά, ότι η επίσημη Ελληνική πολιτεία εθελοτυφλεί και είναι κατώτερη των περιστάσεων και των ευθυνών που πρέπει να αναλάβει έναντι των πολιτών της.
Η ανεξήγητη στάση του υπουργείου εξωτερικών και των τοπικών εκπροσώπων του, απέναντι σε έναν ΞΕΝΟ πολιτικό, ο οποίος κινήθηκε προκλητικότατα και εκτός διπλωματικού πρωτοκόλλου, ενθαρρύνει την αίσθηση ότι στη Θράκη κάποιοι άλλοι κάνουν κουμάντο…
Δυστυχώς και αυτή η κυβέρνηση κωφεύει στο μείζον εθνικό πρόβλημα της Θράκης, η οποία θυμίζει καζάνι που βράζει σύμφωνα και με τις πρόσφατες εξελίξεις.
Εύλογη η ανησυχία των κατοίκων της περιοχής για το παρόν και το μέλλον του τόπου, πλην όμως τα πολλαπλά και επαναλαμβανόμενα ερωτήματα που θέτουν συνεχίζουν να παραμένουν αναπάντητα.
·         Η επίσκεψη του κου Μπαχτσελί ήταν επίσημη ή όχι;
·         Αν ήταν ανεπίσημη, προς τι η παρουσία μεγάλης αστυνομικής δύναμης για την συνοδεία του ίδιου και της κουστωδίας του;
·         Για ποιο λόγο επετράπη στους προσωπικούς τούρκους αστυνομικούς του κου Μπαχτσελί να οπλοφορούν, κάτι που δεν επιτρέπεται σε καμία άλλη περίπτωση επίσκεψης πολιτικού ηγέτη σε ξένη χώρα;
·         Έπρεπε να ήταν παρών και να συνοδεύει τον κο Μπαχτσελί επίσημος εκπρόσωπος της Ελληνικής πολιτείας καθ’ όλη την διάρκεια της ενταύθα επίσκεψής του και αν ναι, γιατί δεν έγινε κάτι τέτοιο;
·         Οι εμπρηστικές δηλώσεις του, περί «τούρκων της Δυτικής Θράκης» και περί «μητέρας πατρίδας» τους, δεν θα έπρεπε να στηλιτευθούν και εν συνεχεία να γίνουν αντικείμενο διαβήματος προς την πολιτική ηγεσία της γειτονικής χώρας;
Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα πρέπει να απαντηθούν από την επίσημη Ελληνική πολιτεία, για να αποδείξει τουλάχιστον ότι είναι στοιχειωδώς παρούσα στην πολύπαθη αυτή εσχατιά της χώρας μας.
Το ΕΠΑΜ καταγγέλλει ως παράτυπη, προκλητική και επικίνδυνη την επίσκεψη Μπαχτσελί στην Θράκη, καθώς επίσης και την αδράνεια της Ελληνικής κυβέρνησης και απαιτεί να αναζητηθούν ευθύνες όπου υπάρχουν και να καταλογιστούν. Διαφορετικά, αφήνουμε να προστίθεται ακόμη ένα συμβάν στα πολλά προηγούμενα, τα οποία συνθέτουν το «παζλ» του ζοφερού μέλλοντος που επιφυλάσσεται για την Θράκη.
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ.

Ανακοινώθηκε το ΕΣΠΑ 2012 για εργαζόμενες και άνεργες μητέρες. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται μέσω των Δήμων και επιδοτεί απ ευθείας τις μητέρες, για τα δίδακτρα ιδιωτικών παιδικών σταθμών.

Οι εγγραφές θα γίνουν από 13 έως 27/7

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht