Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση του Ε.Πα.Μ. για τις Β-ΑΠΕ στη Κρήτη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Ε.Πα.Μ.
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο χαιρετίζει και Προσυπογράφει πολιτικά την Προσφυγή του «Παγκρήτιου Δικτύου Αγώνα κατά των Β-ΑΠΕ» στο ΣτΕ κατά των “Fast Track” Ληστρικών και Καταστροφικών «Επενδύσεων» Β-ΑΠΕ (Βιομηχανικής κλίμακας Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) στην Κρήτη, και δηλώνει την ξεκάθαρη συμπαράταξη του με όλους τους Φορείς που απαρτίζουν το «Δίκτυο», καθώς και με τα Φωτεινά Παραδείγματα των Δήμων οι οποίοι έχουν προσυπογράψει την προσφυγή αυτήν μέσα από σχετικά Ψηφίσματα των Δημοτικών τους Συμβουλίων.

Θέτουμε τις δυνάμεις μας στη διάθεση του «Δικτύου» για παροχή κάθε είδους υποστήριξης στην Προσφυγή του στο ΣτΕ με κάθε δυνατό μέσον και τρόπο στην πράξη.
Τα Μέλη του Ε.Πα.Μ. στην Κρήτη, ως απλοί Πολίτες, μέσα από τη φυσική τους παρουσία στις Εκδηλώσεις και τους Αγώνες του «Δικτύου», βρίσκονται και θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό του, τόσο με τις υπογραφές τους στην Προσφυγή του «Δικτύου» στο ΣτΕ, όσο και στο πεζοδρόμιο και στα βουνά της Κρήτης αν και όταν αυτό χρειασθεί.

Το Ε.Πα.Μ., έχει ήδη λάβει Ξεκάθαρη και Επίσημη Θέση ενάντια στις Β-ΑΠΕ και στις Καταστροφικές Συνέπειες τους στην Κρήτη και σε όλη τη Χώρα, με Κεντρική Ανακοίνωση του στις 9 Ιουλίου 2012, και για άλλη μια φορά καλεί το λαό της Κρήτης να υπερασπιστεί τον τόπο του με κάθε μέσο από τους νέους εισβολείς.

Κάθε ώρα αδράνειας και καθυστέρησης θα επιφέρει καταστροφές που θα ερημοποιήσουν τεράστιες εκτάσεις γης του νησιού, γεγονός που θα είναι, ίσως, μη αναστρέψιμο.
Παραμένουμε στο πλευρό του κρητικού λαού, για ακύρωση των εγκληματικών σχεδίων των νεοαποικιοκρατών.
Αθήνα Σεπτέμβρης 2012
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ανοικτή επιστολή προς τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απ. Βουλγαράκη


Αξιότιμε κ. Βουλγαράκη,

Την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2012 και στο χρονικό διάστημα από τις 8:30 μμ. έως τις 9:15 μμ. περίπου στην βόρεια πλευρά του νομού Χανίων, και συγκεκριμένα από τον Δραπανιά Κισσάμου έως την περιοχή του Ακρωτηρίου Χανίων έγιναν αισθητές μεταβολές στην πυκνότητα του αέρα που συνοδεύονταν από θόρυβο και ωστικό κύμα. Το γεγονός πιστοποιείται από δεκάδες μαρτυρίες συμπολιτών μας που κατοικούν από τον Δραπανιά και την πόλη των Χανίων, μέχρι τον Αγ. Ονούφριο Ακρωτηρίου. Οι δονήσεις επαναλήφθηκαν στο τόξο Δραπανιάς – Αποκόρωνας, την επόμενη μέρα 26 Σεπτεμβρίου, όπου μεταξύ των ωρών 1:40 μμ. και 1:48 μμ. καταγράφησαν από το ΤΕΙ Κρήτης και τον σεισμογράφο του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Αντικύθηρα 3 ακόμα δονήσεις.

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΠΑΜ "Κάλεσμα της Π.Γ. του ΕΠΑΜ στην εκδήλωση Εφεδρικών Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού"

ΚΑΛΕΣΜΑ
O Ελληνικός Στρατός δικαιούται να υπερηφανεύεται για μια από τις δημοκρατικότερες στρατιωτικές παραδόσεις της Ευρώπης. Σε αντίθεση με πολλούς άλλους ευρωπαϊκούς στρατούς, ο Ελληνικός δεν έλκει την καταγωγή από μισθοφόρους πραιτοριανούς των μοναρχών και των φεουδαρχών. Αντίθετα, πρωτοσυγκροτήθηκε από τους αγωνιστές του 21 και - πιστός στην ιερή τους παράδοση - πολέμησε προασπίζοντας την ελευθερία του Ελληνικού Λαού, του οποίου αποτελεί αναπόσπαστο οργανικό τμήμα, του οποίου τις εντολές οφείλει να υπακούει και του οποίου τα συμφέροντα έχει ιερή υποχρέωση να υπηρετεί. Άλλωστε υπηρετώντας τον Λαό έγραψε τις ενδοξότερες σελίδες της ιστορίας του. Αντίθετα οσάκις υποχρεώθηκε να υπηρετήσει κύκλους αλλότριους των λαϊκών συμφερόντων, οδηγηθήκαμε σε στρατιωτικές και ηθικές ήττες, σε εθνικές συμφορές. Γι αυτό την δημοκρατική του παράδοση έχει χρέος ο Στρατός μας να την διατηρήσει ακέραια, παρά και ενάντια σε όσους αποπειραθούν να διαβρώσουν το Δημοκρατικό του φρόνημα, να τον οδηγήσουν σε αντιλαϊκούς ατραπούς.

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ομιλία κ. Γιάννη Πολυράκη στον Κουρνά


ΤΡΑΓΟΥΔΗΘΗΚΕ ΜΑΖΙΚΑ MIA ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ "ΞΑΣΤΕΡΙΑ"

ΤΡΑΓΟΥΔΗΘΗΚΕ ΜΑΖΙΚΑ, ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΕΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ, ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΜ ΧΑΝΙΩΝ, ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΩΣ ΕΞΗΣ Η "ΞΑΣΤΕΡΙΑ":
"Πότε θα κάνει ξαστεριά, πότε θα φλεβαρίσει /να πάρω το τουφέκι μου, τ΄όμορφο πολυβόλο /να κατεβώ στο Σύνταγμα, στσι στράτες τση Αθήνας! /Για να σκοτώσω τροϊκανούς και Έλληνες προδότες, απού μας επροδούδανε!"

Κώστας Ζουράρις Ομιλία στα Χανιά 19/09/2012


Η ομιλία αυτή του Κώστα Ζουράρι έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων της ενορίας του Αγίου Παντελεήμονα Χανίων με πρωτοβουλία της Ιεράς Μονής Γουβερνέτου στις 19/09/2012 .
Δεν πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ΕΠΑΜ. Κρίνουμε όμως αναγκαίο να την παρακολουθήσει ο κόσμος γιατί ο ομιλητής αναφέρεται με ντοκουμέντα στην προσπάθεια που γίνεται εκ των έσω, μέσω της εκπαίδευσης, στην συστηματική παραποίηση της ελληνικής ιστορίας και κουλτούρας.

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Επιτυχία του Ε.ΠΑ.Μ. – Νίκη του Λαού


Επιτυχία του Ε.ΠΑ.Μ. – Νίκη του Λαού
Η μεγάλη σημερινή κινητοποίηση μπλόκαρε την συνάντηση για το ξεπούλημα της Θράκης

Σε μεγαλοπρεπές φιάσκο οδηγήθηκε η προγραμματισμένη από ημέρες συζήτηση «για τις Ευκαιρίες Ανάπτυξης» με την δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ) στηνΠεριφέρεια της Θράκης. Εκατοντάδες μέλη και φίλοι του Ε.ΠΑ.Μ. και πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΜΕΤΩΠΟΥ περικύκλωσαν επί ώρες την Τράπεζα της Ελλάδος και μπλόκαραν τις εισόδους από Εδουάρδου Λω και Ομήρου του κτιρίου.
Η μεγάλη σημερινή κινητοποίηση έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στα στελέχη, ντόπια και ξένα, των οικονομικών επιτελείων που απεργάζονται την μετατροπή της χώρας σε δουλοκρατικό «Ελντοράντο» με όρους ασυδοσίας για τους διεθνείς τοκογλύφους και συνθήκες εξαθλίωσης για τους Έλληνες εργαζόμενους.
Το μήνυμα των πολιτών που συγκεντρώθηκαν ήταν ένα ξεκάθαρο αγωνιστικό ΟΧΙ στις επιβουλές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Τρόϊκας και του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου που καταστρώνουν τα σχέδια της νέας αποικιοκρατίας.
Οι συγκεντρωμένοι, με συνεχή συνθήματα όπως «ΕΟΖ σημαίνει Ελλάδα πουλημένη», «Κάτω τα χέρια από την Θράκη», «Προδότη Χατζηδάκη», «Ήρθε η ώρα της Ανατροπής», «Μαζί, μαζί, να φύγουν οι Ναζί», ανάγκασαν τον υπουργό «Ανάπτυξης», δηλ. Ξεπουλήματος Fast Track, και τους άλλους προσκεκλημένους να μην αποτολμήσουν να εμφανισθούν και εμπόδισαν τις εργασίες της συνάντησης.
Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να γιορτάσουμε όλοι μαζί στους δρόμους την οριστική ανατροπή της Χρεοκρατίας και την απελευθέρωση της χώρας. Και σ’ αυτό τον αγώνα το Ε.ΠΑ.Μ. θα συνεχίσει να είναι μπροστά και επιθετικά!
ΛΑΕ, ΜΗΝ ΣΦΙΞΕΙΣ ΑΛΛΟ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ
ΞΕΣΗΚΩΣΟΥ – ΑΝΑΤΡΕΨΕ ΤΟΥΣ - ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΤΟΥΣ

Κάλεσμα Ε.ΠΑ.Μ. στην πανεργατική απεργία της 26/9/2012


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΚΑΛΕΣΜΑ
ΓΙΑ ΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ
ΤΟ Ε.Πα.Μ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΜΑΖΙΚΑ
ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ
ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 26/9/2012

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012


Το ΕΠΑΜ ΧΑΝΙΩΝ 
ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΤΙΣ 26/09/12
ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ
ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΟΡΤΑΤΣΩΝ 29 
(Δυτικά Δημοτικής Αγοράς) 
ΩΡΑ 10.00

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012



ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ
Τα σχέδια διαμελισμού του ενιαίου Ελληνικού εθνοχώρου εξελίσσονται ραγδαία. Στα πλαίσια αυτά, «ειδικοί οικονομικοί σύμβουλοι» περιδιαβαίνουν την χώρα υπό την εποπτεία του Γερμανού «ύπατου» Χορστ Ράϊχενμπαχ και με τις ευλογίες του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, του Σόϊμπλε και του Όλι Ρεν για να οδηγήσουν τις τοπικές κοινωνίες στην αποδοχή των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ). Γι’ αυτό τον λόγο έρχεται στις 24 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα το αποκαλούμενο «Χρηματοοικονομικό Φόρουμ της Θράκης» σε Συμπόσιο που γίνεται στην Τράπεζα της Ελλάδος (είσοδος από Εδουάρδου Λω και Σταδίου) να παρουσιάσει ως «μοντέλο ανάπτυξης» της ΕΟΖ-Θράκης, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα ύπουλο σχέδιο απόσπασης της Θράκης από τον ελληνικό εθνοχώρο.
Τα σχέδιά τους δεν θα περάσουν
Τούτος ο λαός δεν πρόκειται να λυγίσει ποτέ!
* ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟΙΚΙΑ
* ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΚΤ, ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ
ΟΛΟΙ έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου
Συγκέντρωση στις 4:00 μ.μ. στην Παλαιά Βουλή, Άγαλμα Κολοκοτρώνη
ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012


ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΠΑΜ 

Να υπογράψουν τα πληρεξούσια για τις προσφυγές κατά των φαστ τρακ έργων β-ΑΠΕ.

Για την πόλη των Χανίων και τις γύρω περιοχές, επικοινωνήστε  τηλεφωνικά από τις 8:30 π.μ. - 2:30 μ.μ. με το 2821055766, συμβολαιογραφείο της κυρίας Πρίνου Διονυσίας, για να δώσετε τα στοιχεία σας, μέχρι και την Τρίτη 25 Σεπτέμβρη (έχει ανοίξει κατάλογος υπογραφών).
Στη συνέχεια (αμέσως μετά την Τρίτη) περάστε από το γραφείο της, Μπονιάλη 11-19, Χανιά, για να υπογράψετε κατόπιν συνεννόησης.
Για το Σέλινο και τα Παλαιά Ρούματα έχει προγραμματιστεί συλλογική υπογραφή του πληρεξουσίου, την Δευτέρα 24 Σεπτέμβρη στο συμβολαιογραφείο στην Κάντανο.
Όσοι και όσες επιθυμούν να υπογράψουν, μπορούν να προσέλθουν στο συμβολαιογραφείο στις 10 το πρωί, κρατώντας την αστυνομική ταυτότητα και το Α.Φ.Μ. τους.

Υπενθυμίζουμε ότι οι προσφυγές γίνονται από το Παγκρήτιο Δίκτυο αγώνα κατά των β-ΑΠΕ που καλεί σε συστράτευση και πάνδημη συμμετοχή την Κρήτη από άκρη σε άκρη.

Οι υπογράφοντες δεν επιβαρύνονται οικονομικά, πέρα από μια πολύ μικρή συμμετοχή για τη σύνταξη του πληρεξουσίου, εφόσον το κόστος των προσφυγών το έχει επωμιστεί εξολοκλήρου το Παγκρήτιο Δίκτυο αγώνα κατά β-ΑΠΕ

Περισσότερες πληροφορίες

https://sites.google.com/site/pankretiodiktyoagonakatavape/news/semeiasyllogesypographonphysikonprosoponstekretegiatenprosphygestoste


Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ Ε.ΠΑ.Μ. ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΟΖ


ΤΟ Ε.ΠΑ.Μ. ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ
ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΟΖ 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΔΕΥΤΕΡΑ 24-9-2012, 4 μ.μ. – ΠΑΛΑΙΑ ΒΟΥΛΗ, ΑΓΑΛΜΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Οι χειρότερες μνήμες των δεινών της αποικιοκρατίας ζωντανεύουν σήμερα στην χώρα μας. Ανάμεσα στα σχέδια της τρόϊκας, του ΔΝΤ και των ντόπιων δωσίλογων εντάσσεται και η διαχείριση ολόκληρων περιοχών της χώρας με μορφή Ανώνυμης Εταιρείας.
Για τον σκοπό αυτόν «ειδικοί οικονομικοί σύμβουλοι» περιδιαβαίνουν την χώρα υπό την εποπτεία του Γερμανού «ύπατου» Χορστ Ράϊχενμπαχ και με τις ευλογίες του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, του Σόϊμπλε και του Όλι Ρεν για να οδηγήσουν τις τοπικές κοινωνίες στην αποδοχή των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ), να επιτύχουν δηλαδή την «κινεζοποίηση» ολόκληρων περιοχών της χώρας. Γι’ αυτό τον λόγο έρχεται στις 24 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα το αποκαλούμενο «Χρηματοοικονομικό Φόρουμ της Θράκης» σε Συμπόσιο που γίνεται στην Τράπεζα της Ελλάδος (είσοδος από Εδουάρδου Λω και Σταδίου) να παρουσιάσει ως «μοντέλο ανάπτυξης» της ΕΟΖ-Θράκης, ενώ πρόκειται για ένα επενδυτικό σχέδιο χωρίς κανένα όφελος για τον λαό και την χώρα μας.
Οι ΕΟΖ είναι οι «μαύρες τρύπες» της παγκόσμιας οικονομίας, επιβάλλουν προνομιακές φορολογικές/δασμολογικές ρυθμίσεις και ισοδυναμούν με δουλοκρατικό εργασιακό καθεστώς.
Στις περιοχές του κόσμου όπου υπάρχουν ήδη λειτουργούν με όρους πλήρους αδιαφάνειας και ανομίας, οδηγώντας στην εγκληματικότητα και το λαθρεμπόριο κάθε είδους, στην υπονόμευση κάθε εθνικού δικαίου.
Ειδικά με την ΕΟΖ της Θράκης, ολόκληρη η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μεταβάλλεται σε γερμανοτουρκικό προτεκτοράτο, αφού εμπλέκεται άμεσα η Τουρκία και εγκαθίσταται καθεστώς υπερεκμεταλλευ-τικής ασυλίας για Γερμανούς και Τούρκους «επενδυτές».
Όλα αυτά θα οδηγήσουν στην εξόντωση του λιανικού εμπορίου και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε τοπική κλίμακα και την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.
ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΥΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΠΕΧΘΕΙΣ ΟΡΟΥΣ!
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟΙΚΙΑ – ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΚΤ, ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ
ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ.)

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Μια εσχάτη προδοσία: Από το Μολών Λαβέ στο yes sir

του Στέλιου Παπαντωνάκη

Απόκαμαν τα όνειρα της ημέρας στον έρμο τούτο τόπο
μα και τα όνειρα της νύχτας γίναν εφιάλτες
Μια αίσθηση δροσερής βεγγέρας από τα παλιά θύμισε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31/08/2012 στην Κάντανο Χανίων με πρωτοβουλία του ΕΠΑΜ Χανίων σε συνεργασία με φορείς της τοπικής κοινωνίας του Σελίνου. Βασικός ομιλητής ήταν ο γνωστός πανεπιστημιακός και πρώην διευθυντής του κεντρικού καταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας Χανίων κύριος Γιάννης Πολυράκης. Καυστικός για μια ακόμα φορά δήλωσε ότι ο ελληνισμός έχει περάσει από την εποχή του ιστορικού Μολών Λαβέ στην εποχή του yes sir, δηλαδή σε αυτήν του ναι σε όλα, ενώ θεώρησε την πώληση της ΑΤΕ ως μια εσχάτη προδοσία.

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Γιάννης Πολυράκης, 31/08/2012, Κάλεσμα στον αγροτικό κόσμο



Γιάννης Πολυράκης, Ομιλία στην Κάντανο Χανίων στις 31/08/2012, Διοργάνωση ΕΠΑΜ Χανίων σε συνεργασία με τοπικούς φορείς. Συνέχεια των ομιλιών με θέμα τις συνέπειες από την πώληση της ΑΤΕ, https://www.youtube.com/watch?v=j8qwwYJ_Hr8
"Αγρότες ελάτε να δούμε πως θα οργανωθούμε, για να υπερασπιστούμε την αγροτική γη που ανήκει σε όλους μας"
Την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στην Κάντανο Χανίων η δεύτερη ομιλία του γεωπόνου - συγγραφέα Δρ. Γιάννη Θ. Πολυράκη, τ. Διδάσκοντος Πολυτεχνείου Κρήτης και τ. Διευθυντή του Κεντρικού Καταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας Χανίων. Στόχος η ουσιαστική και όχι παθητική ενημέρωση με στόχο την ενεργή αφύπνιση του κόσμου.
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο Χανίων, συμπαρίσταται ενεργά στον αγροτικό κόσμο της χώρας και καλεί το λαό σε ομόνοια και πλήρη εναντίωση των όποιων αντι-αγροτικών, αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων προσπαθήσει να επιβάλλει η εγχώρια τρόικα της συγκυβέρνησης και το μπλοκ ΔΝΤ -- ΕΕ. Προσπαθεί να συγκολήσει τις φαινομενικά ετερόκλητες ομάδες αντίστασης. Είμαστε αδέλφια σε ένα κοινό αγώνα. Ας συμπορευτούμε όλες οι υγειείς δυνάμεις σε αυτό το τόπο, αλληλέγγυοι και αντιστεκόμενοι.
Το κέρδος από αυτή την εκδήλωση θα είναι να βρουν εφαρμογή αυτά που προτάθηκαν και να δρομολογηθούν νέες δράσεις, γειτονιά με γειτονιά, χωριό με χωριό, με αλληλεγγύη αλλά και με δυναμικές αντιδράσεις σε οτιδήποτε υποβιβάζει την αξιοπρέπεια μας αλλά και την ελευθερία μας. Ανθρωποκεντρική οργάνωση της κοινωνίας με έμφαση στις πραγματικές ανάγκες του ανθρώπου.
Ζητάμε συγνώμη για τις τεχνικές ατέλειες του video, παλεύουμε με ότι μέσα διαθέτουμε.
Ευχαριστούμε τα μέλη της ομάδας Αντίστασης Σελίνου ( http://omaselinou.blogspot.gr ) για την ουσιαστική παρουσία τους. Επίσης ευχαριστούμε όσους βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση.

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht