Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Μην απελπίζεσαι και δεν θ' αργήσει...


Του Δημήτρη Καζάκη
Όσοι απογοητεύονται γιατί αργεί να έρθει η ξαστεριά, γιατί σαρώνει η απελπισία της καθημερινότητας, να σκέφτονται ότι αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται να τραβήξει για πολύ. Γρήγορα, ίσως πιο γρήγορα απ' ότι φανταζόμαστε, ο λαός μας θα σηκώσει κεφάλι. Γιατί έχει εμάς, τα παιδιά του, που δεν το βάζουμε κάτω. Όσο υπάρχουμε εμείς, όσο λίγοι κι αν είμαστε, ετούτος ο λαός δεν θα δουλωθεί ποτέ. Αυτό δείχνει η ιστορία. Πώς μπορεί να τα βάλει κανείς μαζί μας, όταν όλο μας το είναι έχει δωθεί για την απελευθέρωση αυτού του τόπου; 
Ποιος μπορεί να μας σταματήσει; Ούτε ο θάνατος! 
Κρατάτε αδέρφια, αγάντα σύντροφοι, ο κάβος μπορεί να φέρνει πολλά μποφόρ, αλλά εμείς θα τον περάσουμε για να δει μπουνάτσα ο λαός μας.

Δεν πρέπει να απελπιζόμαστε. Είμαστε πια πολλοί και είμαστε όλοι μαζί σ' αυτόν τον αγώνα. Ο ένας στηρίζει τον άλλο. Ο ένας δίνει δύναμη στον άλλο. Όλοι μαζί στον κοινό αγώνα. Η απελπισία, η κατάθλιψη, η μοιρολατρία αντιμετωπίζεται μόνο με την συμμετοχή, μόνο με την ενεργή δράση στην οργανωμένη πάλη του λαού μας.

Δεν είναι πρώτη φορά που ο λαός μας αντιμετώπισε τέτοια θεριά. Και παλιά λοιπόν όταν οι κρεατομηχανές του ναζισμού σάρωναν την χώρα στην αρχή απελπισία, κατάθλιψη και μοιρολατρία άρχισαν να σαρώνουν την ελληνική κοινωνία και να συσσωρεύουν χιλιάδες θύματα. Μέσα σ' εκείνη την καταχνιά, μέσα σ' εκείνο το σκοτάδι, μέσα σε μια εποχή όπου κυριαρχούσε το "εγώ" να την βγάλω καθαρή κι ας πνιγούν όλοι οι άλλοι, όταν κυριαρχούσε το δεν γίνεται τίποτε, που να τα βάλουμε τώρα με τις σιδερόφρακτες στρατιές του πανίσχυρου εχθρού, κάποιοι κόντρα στον καιρό οργανώνονταν, πάλευαν και ονειρεύονταν μια νέα Ελλάδα. Στην αρχή δεν ήταν πολλοί, λίγοι ίσα με μια χούφτα, αλλά με καρδιά αποφασισμένη όσο δεν παίρνει. Εκείνα τα πρώτα χρόνια, της πίκρας και της απογοήτευσης που στοίχειωναν ακόμη και τις πιο αδάμαστες καρδιές των πιο αποφασισμένων αγωνιστών, η τέχνη ήταν πάντα το καλύτερο καταφύγιο.

Παραθέτω ένα Ανέκδοτο Ποίημα του Αιμίλιου Βεάκη, που γράφτηκε στις 18 Αυγούστου 1941, το οποίο μου το εστειλε ένας φίλος που τον ευχαριστώ ιδιαίτερα γι' αυτό:

Δημοτικό Ποίημα του Αιμίλιου Βεάκη - 18 Αυγούστου 1941

Δεν είναι τρόπος να γνοιαστούν να μιληθούν οι ανθρώποι.
Καθένας χώρια το σαρκί, το εγώ καθένας χώρια,
κι ένας βυζαίνει ταλλουνού το γαίμα να χορτάσει
και πίσωθέ τους ύπουλο το κλεφτοσκυλολόι
τους διαγουμάει το έχει τους και τους ρουφάει τη ζήση.
Θέλω να πάρω ένα στρατί, κρυφό σα μονοπάτι
που να με πάει στο ξάγναντο, στην πιο ψηλή κορφούλα
κι ούτε από δω το δρόμο μου ψυχή να μη γροικήσει.
Οι οχτροί μου να με χάσουνε κι οι φίλοι να σαστίσουν
κι όλοι να πουν πως χάθηκα, πως έσβησα απ' τον κόσμο.
Κι εγώ ψηλά με τα στοιχειά, με τα θεριά, με τάστρα,
με του βουνού τα πνεύματα να κάνω μετερίζι.
Με αντιμαχές κι αθιβολές να βρω το μυστικό τους,
να κλέψω απ' τ' αστρα υπομονή κι απ' τα θεριά το θάρρος
κι απ' τα στοιχειά τη δύναμη και την καπατσοσύνη,
απ' το βοριά την αντοχή και την ορμή απ' το νότο
κι από τη στουρναρόπετρα την άλυωτη σκληρότη,
να κάνω πέτρα το κορμί και την ψυχή ατσαλένια.
Κι όταν θαρθεί ο καλός καιρός να στήσω καραούλι
με μπιστικούς τους Σάτυρους κι αρματωλούς τους Πάνες
και κρυφομαντατάρηδες ταγερικά του Λόγγου.
Με τέτοιο ασκέρι νείρομαι να ξαναρθώ στη χώρα.
Και μιαν αυγή απ' το ξάγναστο κι απ' την ψηλή ραχούλα,
να κάνω τις παλάμες μου χουνί και να φωνάξω:
«Βιαστήτε! Καθαρίστε τα τάνομα σωθικά σας,
σπεκουλαδόροι του χρυσού κι έμποροι του θανάτου,
κλέφτες της χήρας, του ορφανού, ξεμαυλιστές των νιάτων,
πραματευτάδες άνομοι κάθε Θεού και τόπου,
καταλυτάδες του Καλού και σπιλωτές του Ωραίου,
βιαστήτε, γιατί επλάκωσα με των στοιχειών τ' ασκέρι»!
 

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Πορεία φάντασμα στην Θεσσαλονίκη "αόρατη" από τα ΜΜΕ.

Οι κατοικοι της Χαλκιδικής με νύχια και με δόντια προσπαθούν να προστατέψουν τον τόπο τους, τα αρχέγονα δάση και τα βουνά τους από τα αρπακτικά χέρια των χρυσοθύρων του Μπόμπολα και των Καναδών.

Έφτασαν μέχρι τη Θεσσαλονίκη χτες το Σάββατο στην προσπάθειά τους να κάνουν τον αγώνα τους ευρύτερα γνωστό, πέρα απ' τα σύνορά του τόπου τους.
Μια κινητοποίηση "ξεχασμένη" από τα επίσημα ΜΜΕ, όπως οι άνθρωποι που αυτοκτονούν καθημερινά, όπως τα υποσιτισμένα παιδιά, νέα που για να τα μάθουμε πρέπει να συντονιστούμε με τα ξένα δίκτυα. 
Όπως κάναμε παλιά που βάζαμε το BBC στα κρυφά για να μάθουμε τα νέα που συνέβαιναν στη  χώρα μας και τα νέα απ' τους Συμμάχους.
Πηγή: Χρυσές αυτ-απάτες

''Η δημοσίευσις είναι ψυχή της δικαιοσύνης''
Johann Jakob Meyer
(Ελβετός φιλέλληνας, σκοτώθηκε μαζί με την οικογένειά του, κατά την ηρωική έξοδο του Μεσολλογίου. Συνιδρυτής μιας εκ των πρώτων εφημερίδων της ελεύθερης πατρίδας).

Ζητάμε   ΄΄συγνώμη΄΄...

΄΄Συγνώμη΄΄ ... που μαζευτήκαμε αρκετές χιλιάδες πολίτες...
(στις μέρες μας --αλλά και παλιότερα- είναι πολύ δύσκολο, εάν όχι αδύνατο, να μαζευτούν τόσοι πολλοί άνθρωποι, εάν δεν υπάρχει κάποιο ΄΄χειροπιαστό΄΄  ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ)

΄΄Συγνώμη΄΄ ... που δεν κάψαμε ούτε έναν κάδο απορριμμάτων ,
Θα παίρνατε ΄΄ωραία πλάνα΄΄ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ...[1]

΄΄Συγνώμη΄΄... που δεν κάναμε γυαλιά καρφιά ούτε ένα μαγαζί,
Θα είχατε τότε ως δια μαγείας ανταποκρίσεις,  από την μεγάλη μας πορεία,  εκστομίζοντας  υποκριτικά φράσεις κλισέ όπως ΄΄... αμαυρώθηκε από καταστροφές  σε καταστήματα, η πορεία κατά των μεταλλείων΄΄, επικεντρώνοντας τα φώτα της δημοσιότητας (όπως σχεδόν πάντα) στις καταστροφές και όχι στην πορεία. Δεν σαν κάναμε όμως την χάρη ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΓΥΜΝΟΣΙΑΛΑΓΚΕΣ...

΄΄Συγνώμη΄΄... που δεν ρίξαμε ούτε μια μολότοφ
΄΄Συγνώμη΄΄... που δεν σημειώθηκε κανένας προπηλακισμός.
΄΄Συγνώμη΄΄... που διαδηλώσαμε ειρηνικά ...

Έχοντας  γυρίσει στην Χαλκιδική, επιστρέφοντας από την πραγματικά μεγαλειώδη πορεία  στην Θεσσαλονίκη και ρίχνοντας μια ματιά, στην μέχρι τώρα σχετική ειδησεογραφία, μας έκανε  εντύπωση ο τρόπος (μη) κάλυψής της (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων),  όχι μόνο  από τα μεγάλα ΜΜΕ, αλλά γενικότερα.
Και αυτό, παρόλο που έχουμε  συνηθίσει να βλέπουμε στην Χαλκιδική δημοσιογράφους από την Le Monde, τους New York Times , το BBC , το  Radio Canada και όχι από τα ΄΄έγκυρα΄΄ Ελληνικά ΜΜΕ.

Για το πόσοι πραγματικά είμαστε, μπορεί όποιος θέλει, να πάρει μια εικόνα, από τις πανοραμικές λήψεις, ιδιαίτερα κατά την είσοδο της ογκωδέστατης  πορείας, στη λεωφόρο Νίκης.

Βέβαια, για τα μνημονιακά ΄΄έγκυρα΄΄ ΜΜΕ και τους διάφορους άλλους ΄΄ενημερωτικούς΄΄ σταθμούς  είτε δεν υπήρξε ποτέ η πορεία σαν ειδησεογραφικό θέμα είτε ΄΄πνίγηκε΄΄ ανάμεσα στην ΄΄Τατσοπουλιάδα΄΄  και άλλα αναλόγου ύφους και ποιότητας  δημοσιεύματα. 

Φυσικά η ομοβροντία ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ τοποθετήσεων – γνωματεύσεων – πορισμάτων, στην προοπτική λειτουργίας μεταλλείων χρυσού στην Χαλκιδική, αλλά και στο Κιλκίς και την Θράκη, των επιστημόνων του συμβουλίου περιβάλλοντος του ΑΠΘ, της Γεωπονικής Σχολής, του ΤΕΙ τουριστικών επαγγελμάτων δεν είναι ΄΄άξια λόγου΄΄ μπροστά στους ογκόλιθους -κυριολεκτικά και μεταφορικά-  σκέψης και τεκμηρίωσης, της El Dorado και των αρΠΑΧΤικών που την συνδράμουν.

Ούτε οι  αρνητικές γνώμες του συνόλου σχεδόν των αγροτικών, κτηνοτροφικών, αλιευτικών, τουριστικών κτλ ενώσεων και φορέων,  έχουν σημασία για τους δήθεν ΄΄δημοκράτες΄΄.

Ούτε η σχεδόν σύσσωμη αντίθεση των τοπικών πολιτικών, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ κομματικής τοποθέτησης τόσο στο Κιλκίς όσο και στην Θράκη με την εξαίρεση του δημάρχου Αρναίας – El Dorado κ. Πάχτα και  δυο τριών ακόμα ΄΄αστέρων΄΄  της πολιτικής,  στην πολύπαθη Χαλκιδική μας.

Το μήνυμα που στέλνει η μεγάλη (αλλά ΄΄αόρατη΄΄ από τα μεγάλα ΜΜΕ) συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης είναι ξεκάθαρο:

Οι Καναδοί τα διάφορα ντόπια αρΠΑΧΤικά, μαζί με την μνημονιακή, συγκυβέρνηση που διαδέχθηκε αυτήν του ΄΄μεγάλου στοχαστή΄΄  ΓΑΠ,
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ για την εγκατάσταση μεταλλουργίας χρυσού.
Σε κάθε λειτουργούσα δημοκρατία αυτό θα σταμάταγε κάθε συζήτηση και δεύτερη σκέψη για λειτουργία μεταλλείων χρυσού.
Σε κάθε άλλη περίπτωση όσοι θέλουν να αποπροσανατολίσουν αμφισβητώντας αυτό που είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού έχουν ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ:
 ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ
Όλα τα υπόλοιπα είναι και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ και ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ και όσοι τα προωθούν ή τα σιγοντάρουν, σπέρνοντας  στην ουσία ανέμους θα θερίσουν ΘΥΕΛΛΕΣ...
------------
 [1] Από παρατήρηση που μας έγινε από αγαπημένους φίλους διευκρινίζουμε ότι η έκφραση  "ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ" αφορά εξ' ολοκλήρου την ιδιοκτησία των κυρίαρχων ΜΜΕ και των υποτακτικών τους δημοσιογράφων και όχι την μεγάλη πλειοψηφία των  δημοσιογράφων που συμπαρίσταται ενεργά στον αγώνα μας.

Η Ελλάδα δεν είναι μια χρεοκοπημένη θυγατρική εταιρία

Ο φιλέλληνας ευρωβουλευτής  Νάϊτζελ Φάραντζ, για μια ακόμα φορά υπερασπίζεται με πάθος την Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο. Μακάρι να το έκαναν και οι δικοί μας αντιπρόσωποι εκεί.

"Η Ελλάδα δεν είναι μια χρεοκοπημένη θυγατρική εταιρία, όπου η κεντρική διοίκηση έρχεται και αναλαμβάνει τον έλεγχο! 
Η Ελλάδα είναι ένα έθνος με υπερηφάνεια, με  ιστορία. Για το Θεό, επινόησαν πρώτοι τη Δημοκρατία!
Θυμηθείτε κύρε Ρομπάι, αυτοί οι άνθρωποι οδηγούνται στην εξαθλίωση και την απόγνωση και οι απεγνωσμένοι άνθρωποι κάνουν απεγνωσμένες πράξεις!"
 


Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Στήριξη Ε.ΠΑ.Μ Χανίων στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Πενταγιώτη


                                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΠΑ.Μ.      
                                                                                                                       
 Χανιά,  23 Νοεμβρίου 2012

Στην γενικότερη παρακμή των θεσμών της ελληνικής μεταπολιτευτικής κοινωνίας η δικαστική εξουσία, όπως είναι φυσικό, δεν θα μπορούσε να μείνει αλώβητη. Αποκορύφωμα και ολοκληρωτικό ξεγύμνωμα αυτής της παρακμιακής κατάστασής της, καθώς και της υποβόσκουσας φασίζουσας ανελευθερίας λόγου εντός των τάξεών της, αποτελεί η κίνηση του κ. Τέντε, Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, να ασκήσει πειθαρχική δίωξη σε δικαστικούς που απλά εξέφρασαν δημόσια την άποψή τους περί των τεκταινομένων γύρω μας. Που έκαναν δηλαδή το αυτονόητο καθήκον τους. Η δίωξη αυτή, γυρνά την ελευθερία του λόγου στη χώρα μας πολλά χρόνια πίσω, σε καιρούς σκοτεινούς και μαύρους, που κανείς μας δεν θα ήθελε να ζήσει / ξαναζήσει.

Πιο συγκεκριμένα, σε μια πρωτοφανή κίνηση στα δικαστικά πράγματα της χώρας, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, Γιάννη Πενταγιώτη, με αφορμή ανοικτή επιστολή του τελευταίου. Η επιστολή γράφτηκε με αφορμή τις κινητοποιήσεις των δικαστικών ενάντια στα νέα σκληρά οικονομικά μέτρα και απευθύνονταν ουσιαστικά στους λίγους, αλλά ανωτέρων κλιμακίων δικαστικούς (Άρειος Πάγος, Συμβούλιο της Επικρατείας), που εναντιώνονται στις κινητοποιήσεις του κλάδου. Η πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του, αφορά τους χαρακτηρισμούς του Εισαγγελέα κ. Πενταγιώτη περί «καθεστώτος κατοχής», «κυβέρνησης δωσίλογων» και «φαύλου καθεστώτος», οι οποίοι περιέχονται στην επιστολή του. Άξιο λόγου είναι το γεγονός ότι παράλληλα ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη και στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κεφαλληνίας, Βικτωρία Μουρσιώνη, καθώς με σχόλιο της στην ιστοσελίδα dikastis.gr, έκανε το «λάθος» να συμφωνήσει με το συνάδελφό της!

Αλλά τί είπαν επιτέλους οι εν λόγω δικαστές και διώκονται; Ας μας πει ο κ. Τέντες, κι όσες θλιβερές μαριονέτες του δικαστικού σώματος αρνούνται να αντισταθούν στο άθλιο κατοχικό καθεστώς, σε ποιο σημείο της επιστολής του ο κ. Πενταγιώτης έχει άδικο ή λέει ανακρίβειες; Δεν είναι απόρροια των μνημονιακών μέτρων και περικοπών οι χιλιάδες αυτοκτονίες; Δεν υπέγραψε η κυβέρνηση Παπανδρέου την αμετάκλητα και άνευ όρων (!) παραίτηση από την εθνική μας κυριαρχία; Δεν είναι απόρροια αυτών των παράλογων πολιτικών το τρομακτικό ποσοστό της ανεργίας στο 30%; Είναι ψέματα ότι οι άθλιοι εκπρόσωποί μας στο κοινοβούλιο υφάρπαξαν την ψήφο του λαού μας με ψευδή διλήμματα περί δήθεν επερχόμενης καταστροφής μας; Τί από όσα γράφονται στην επιστολή δεν ισχύει κύριοι του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας; Ο Εισαγγελέας Πενταγιώτης δεν στάθηκε στα μέτρα που πλήττουν τον κλάδο του μόνο, αλλά μίλησε για ολόκληρη την κοινωνία που πλήττεται και υποφέρει. Μίλησε για όλο τον ελληνικό λαό που οδηγείται σε γενοκτονία εδώ και 2,5 χρόνια. Με την επιστολή του, καταδεικνύεται και τονίζεται η ανάγκη για "ενότητα" όλου του ελληνικού λαού και "αλληλεγγύης" ανάμεσα στους πολίτες.

O Εισαγγελέας Πενταγιώτης επιτέλεσε το καθήκον του ως ελεύθερα σκεπτόμενο μέλος της ανεξάρτητης δικαστικής εξουσίας, ενάντια στην προκλητική παραβίαση του Συντάγματος από την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία. Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο Χανίων συμπαρίσταται στον διωκόμενο Εισαγγελέα και καλεί το λαό να πάρει θέση σε αυτήν την άδικη και φασιστική δίωξη. Μια δίωξη προς τον κ. Πενταγιώτη «διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις» της τρόικας και των δωσίλογων κυβερνώντων, που εκχωρούν αμετάκλητα και άνευ όρων την εθνική μας κυριαρχία(!). Το ΕΠΑΜ Χανίων καλεί το χανιώτικο λαό να έχει πίστη και θάρρος σε τούτο τον πόλεμο. Όλοι μαζί μια γροθιά, μακριά από κάθε είδους διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος, να αποτελέσουμε τη μαγιά για την εγκαθίδρυση μιας πραγματικής δημοκρατίας, μέσα από την ψήφιση νέου Συντάγματος που θα δίνει δικαιώματα και δυνατότητες στους πολίτες της χώρας, για να μπορέσουν επιτέλους να γίνουν κύριοι στον τόπο τους. Ο Γιάννης Πενταγιώτης είναι ένας δικαστής που με την πράξη του να δημοσιοποιήσει τις σκέψεις του για την γενικευμένη επίθεση που δέχεται η πατρίδα και το ανθρώπινο δυναμικό της, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και καλεί τον καθένα μας ξεχωριστά, να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !


ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΧΑΝΙΩΝ

Πληροφορίες στα τηλέφωνα του Ε.ΠΑ.Μ. Χανίων:  2821704040  και  6970067840
..

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου ΕΠΑΜ ΚΡΗΤΗΣ για τους βουλευτές που ψήφισαν τα νέα μέτρα.



Δελτίο Τύπου  ΕΠΑΜ ΚΡΗΤΗΣ για τους βουλευτές που ψήφισαν τα νέα μέτρα.


«Ήρθαν ντυμένοι "φίλοι", αμέτρητες φορές οι εχθροί μου,
τα παμπάλαια δώρα προσφέροντας
και τα δώρα τους, άλλα δεν ήτανε
παρά μόνο σίδερο και φωτιά...»
Οδυσσέας Ελύτης


Και έτσι όπως το λέει ο ποιητής μας, φορέσατε το μανδύα του φίλου και του σωτήρα και μας σώσατε ακόμη μία φορά. Σίδερο και φωτιά τα μόνα δώρα σας, στη χώρα που γεννήθηκε η Ευρώπη και εσείς με ένα "ΝΑΙ" τη παραδώσατε αμαχητί στα χέρια των κατακτητών.

Με ένα "ΝΑΙ"
-παραβιάσατε το Σύνταγμα καταλύοντας τη Δημοκρατία
-ξεπουλήσατε τη χώρα, μετατρέποντας τη σε αποικία
Με ένα "ΝΑΙ"
-καταλύσατε όλες τις δομές του Ελληνικού κράτους
-παραβιάσατε ανθρώπινα δικαιώματα
-διαλύσατε το σύστημα υγείας
-καταστρέψατε τη παιδεία
-αποδιοργανώσατε την εθνική άμυνα
Με ένα "ΝΑΙ"
-καταδικάζετε τους Έλληνες σε εξαθλίωση
-οδηγείτε τη χώρα σε πρωτοφανή επίπεδα ανεργίας
-απολύετε δημοσίους υπαλλήλους
-κλείνετε μικρομεσαίες επιχειρήσεις
-διώχνετε τους νέους μας από τη χώρα
-δημιουργείτε ορδές αστέγων
-ωθείτε έναν ολόκληρο λαό σε μαζική κατάθλιψη και στην αυτοκτονία
Με το δικό σας "ΝΑΙ"
-ξεγράψατε με μιας την ιστορία της χώρας μας
-διαγράψατε τους αγώνες των προγόνων μας
-ατιμάσατε το αίμα των ηρώων που έπεσαν για την ελευθερία μας
Μα φυσικά και θα μας πείτε, πως δεν ήταν επιλογή σας, δεν υπήρχε άλλη λύση, ήταν μονόδρομος τα "ΝΑΙ" και τα "ΠΑΡΟΝ" σας για τη χώρα. Ο μόνος τρόπος για να παραμείνουμε στην ζώνη του ευρώ, για να προωθήσουμε μαζί με την Ευρώπη το όραμα της... Ένα όραμα που αποδείχθηκε εφιάλτης!
Όμως από πότε η εξόντωση ενός λαού είναι μονόδρομος;
Ποιοι νόμοι, ποια ηθική, ποιο δίκαιο επιβάλλουν τέτοιες λύσεις;
Μόνο η δική σας ηθική μπορεί να ψηφίζει τέτοιους νόμους. Μόνο στη δική σας λογική η ανάπτυξη και η πρόοδος περνάει μέσα από την εξαθλίωση. Μόνο στο δικό σας δίκαιο θα πρέπει να πεθάνουν οι λαοί για να σωθούν οι αγορές και οι τοκογλύφοι τραπεζίτες.

Εμείς ως μέλη του ΕΠΑΜ Κρήτης και απόγονοι μαχητών της λευτεριάς, κρατώντας ψηλά το ηθικό και το αίσθημα ευθύνης, σε μια εποχή που η λογική και το παράλογο έχουν αλλάξει θέσεις, δηλώνουμε πως δεν αναγνωρίζουμε κανένα βουλευτή-σωτήρα ως συμπολίτη μας και ως εκπρόσωπό μας, σε ένα ψευδεπίγραφο κοινοβούλιο.
Πιστεύουμε ότι η στάση σας και η συμπεριφορά σας σε καμία περίπτωση δε συνάδουν με τη λεβεντιά και την ιστορία των Κρητικών. Θεωρούμε ότι η παρουσία σας και η ύπαρξη σας ντροπιάζει το νησί μας, δηλώνουμε ότι είστε ανεπιθύμητοι και υποσχόμαστε να σας το αποδείξουμε όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις.

ΤΟΜΕΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΜ

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Κοινοβούλιο ή δημοκρατία; Το πραγματικό δίλλημα για τον λαό σήμερα.

Του Δημήτρη Καζάκη
Χθες εκδόθηκαν από τον κατ’ ευφημισμό Πρόεδρο της Δημοκρατίας δυο νέες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, οι οποίες ρυθμίζουν δημοσιονομικά, συνταξιοδοτικά και μια σειρά άλλα ζητήματα που η κυβέρνηση θεωρεί κατεπείγοντα μετά από απαίτηση του τελευταίου Eurogroup. Τον τελευταίο χρόνο έχουν περάσει περισσότερες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου απ’ ότι όλο το προηγούμενο διάστημα της μεταπολίτευσης. Κι όλες τους ρυθμίζουν καίρια ζητήματα της δημόσιας διαχείρισης, αλλά και θεμελιωδών δικαιωμάτων των ελλήνων πολιτών. 

Για την πρακτική αυτή οι κυβερνώντες επικαλούνται το άρθρο 44, &1 του Συντάγματος που αναφέρει τα εξής: «Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσες και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Οι πράξεις αυτές υποβάλλονται στη Βουλή για κύρωση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 παράγραφος 1, μέσα σε σαράντα ημέρες από την έκδοσή τους ή μέσα σε σαράντα ημέρες από τη σύγκληση της Βουλής σε σύνοδο. Αν δεν υποβληθούν στη Βουλή μέσα στις προαναφερόμενες προθεσμίες ή αν δεν εγκριθούν από αυτή μέσα σε τρεις μήνες από την υποβολή τους, παύουν να ισχύουν στο εξής.»

Ποιες είναι αυτές οι «έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσες και απρόβλεπτης ανάγκης» που αναφέρει το συγκεκριμένο άρθρο του Συντάγματος και εξαναγκάζουν τον κατ’ ευφημισμό Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εκδίδει αβέρτα κουβέρτα Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου; Οι εντολές και οι απαιτήσεις των δανειστών της χώρας και των επιτελείων της ευρωζώνης. Με άλλα λόγια ο ωμός εκβιασμός εναντίον της χώρας από ξένες δυνάμεις, που σε κάθε άλλη περίπτωση θα αντιμετωπιζόταν όπως ακριβώς προβλέπει το διεθνές δίκαιο ως ευθεία εχθρική ενέργεια εναντίον του ελληνικού λαού που ισοδυναμεί με casus beli, αντιμετωπίζεται από τους κυβερνώντες ως ανωτέρα βία και «απρόβλεπτη ανάγκη». Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο ξεφτιλίζεται κάθε έννοια εσωτερικής συνταγματικής τάξης, αλλά οι ωμοί εκβιασμοί, οι ανοιχτοί προπηλακισμοί, ο στιγματισμός εναντίον κυρίαρχου – κατά το διεθνές δίκαιο – κράτους από ξένες δυνάμεις αποκτά καθεστώς φυσικού δικαίου για τους κυβερνώντες και ικανού να δικαιολογήσει τα πάντα. Μέχρι και την κατάλυση της ελληνικής πολιτείας στο όνομα της «περισσότερης Ευρώπης».

Η κατάσταση αυτή δεν έχει προηγούμενο στην ελληνική πολιτική ιστορία. Δεν συγκρίνεται ούτε με την περίοδο εικονικού κοινοβουλευτισμού της δεκαετίας του ’30 που γέννησε τελικά την φασιστική δικτατορία της 4ης Αυγούστου 1936. Ούτε με τα Ιουλιανά του 1965 και την περίοδο της «αποστασίας» που ακολούθησε μόνο και μόνο για να ανοίξει ο δρόμος στην δικτατορία των συνταγματαρχών την 21η Απριλίου 1967. Η δημοκρατία στην χώρα μας δεν είναι απλά στο απόσπασμα, έχει εκτελεστεί.

Το Σύνταγμα είναι ήδη κουρελόχαρτο. Η βουλή δεν υφίσταται από την στιγμή που (α) μια τυχαία πλειοψηφία αποφασίζει για θεμελιώδη συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα του ανθρώπου και του ελληνικού λαού και (β) παρακάμπτεται με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου οι οποίες θεσμοθετούν εκχώρηση δικαιωμάτων και κυριαρχίας του λαού και της χώρας. Το σημερινό κοινοβούλιο αποτελεί μια άθλια βιτρίνα για την καταπάτηση κάθε έννοιας εσωτερικού και διεθνούς δικαίου. Μπορεί να συγκριθεί μόνο με τα «κοινοβούλια» της μοναρχίας και της αποικιοκρατίας. Και μόνο από την στιγμή που έχει παραβιάσει βάναυσα με αποφάσεις του θεμελιώδη δικαιώματα του λαού και του ανθρώπου έχει αυτοκαταργηθεί, έχει καταστεί παράνομο και δεν μπορεί πλέον κανείς να το αναγνωρίζει ως έκφραση της λαϊκής βούλησης.

Όποιος εξακολουθεί και το αναγνωρίζει ως έκφραση της λαϊκής βούλησης στην ουσία νομιμοποιεί το σημερινό καθεστώς και τις βάσεις πάνω στις οποίες επιχειρείται να στηριχθεί. Δηλαδή στην κατάφωρη παραβίαση κάθε θεμελιώδους δικαιώματος της χώρας και του λαού της στο όνομα των «διεθνών δεσμεύσεων» που οι κυβερνώντες φρόντισαν από την εποχή του 1ου μνημονίου έως σήμερα να περάσουν στο εσωτερικό δίκαιο της χώρας. Όποιος αναγνωρίζει το σημερινό κοινοβούλιο δεν μπορεί να αρνηθεί την πρωτοφανή διαστροφή που υπέστη η έννομη τάξη στην χώρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν «διεθνείς δεσμεύσεις» και ξένες δυνάμεις. Όποιος αναγνωρίζει το σημερινό κοινοβούλιο δεν μπορεί παρά να αποδέχεται ότι οι «διεθνείς δεσμεύσεις» έναντι ξένων δυνάμεων υπερτερούν των δικαιωμάτων του λαού και της κυριαρχίας της χώρας. Γι’ αυτό και οι δωσίλογοι έλληνες πολιτικοί μιλούν για την ανάγκη «συνέχειας του κράτους».

Πρέπει πάση θυσία να σπάσει αυτή η «συνέχεια του κράτους». Δεν μπορεί να υπάρχει «συνέχεια του κράτους» μ’ ένα καθεστώς σαν το σημερινό που βασίζεται όχι στα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα του λαού, αλλά στις «διεθνείς δεσμεύσεις» που του έχουν επιβληθεί με τρόπο που εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί από πλευράς διεθνούς δικαίου ως αποικιοκρατικός. Αντίθετα, πρέπει να υπάρξει «διαδοχή κράτους», δηλαδή διακοπή της «συνέχειας του κράτους» και επανίδρυσής του στην βάση της κυριαρχίας του λαού και της εθνικής του ανεξαρτησίας. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την κατάλυση του σημερινού κοινοβουλίου προκειμένου να θεμελιωθεί η δημοκρατική έννομη τάξη στην χώρα.

Το σημερινό κοινοβούλιο δεν μπορεί να απαιτήσει από κανέναν να το σεβασθεί. Στερείται ακόμη και τα πιο στοιχειώδη εχέγγυα συνταγματικής νομιμότητας. Δεν αποτελεί ούτε καν στρεβλή έκφραση της θέλησης του λαού. Έχει παραβιάσει αναπαλλοτρίωτα δικαιώματα του ελληνικού λαού και έθνους, που μόνο ο ίδιος λαός και το έθνος μπορεί να αποκαταστήσει. Και μάλιστα αυτοπροσώπως. Η ταχύτατη και με κάθε πρόσφορο στον λαό μέσο διάλυση αυτού του κοινοβουλίου που δεν διαθέτει ούτε καν συνταγματική νομιμοποίηση μιας και δεν μπορεί να εκφράζει λαό και έθνος σύμφωνα με το άρθρο 1, &3 του Συντάγματος που αναφέρει: «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.» Ενώ το άρθρο 2 του Συντάγματος αναφέρει: «Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας. Η Ελλάδα, ακολουθώντας τους γενικά αναγνωρισμένους κανόνες του διεθνούς δικαίου, επιδιώκει την εμπέδωση της ειρήνης, της δικαιοσύνης, καθώς και την ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων μεταξύ των λαών και των κρατών.»

Τι έχει σεβαστεί απ’ όλα αυτά σήμερα το υπάρχον κοινοβούλιο με τις αποφάσεις του και την λειτουργία του; Απολύτως τίποτε. Από την στιγμή που το κοινοβούλιο έθεσε τις «διεθνείς δεσμεύσεις» υπέρ ξένων δυνάμεων ως κριτήριο άσκησης της εξουσίας πάνω από τα δικαιώματα του λαού και του έθνους και μάλιστα με τρόπο εντελώς αντισυνταγματικό, τότε έχει παραβιάσει το άρθρο 1 και άρθρο 2 του Συντάγματος και επομένως δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί ως θεσμός άκυρος και ανυπόστατος. Κι επομένως η κατάλυσή του από το λαό πρέπει να θεωρείται ως πράξη αναγκαία, επιτακτική και απολύτως δημοκρατική. Αναγκαία γιατί δεν μπορεί να υπάρχει να συνεχίζει να νομοθετεί ένας θεσμός που έχει απολέσει κάθε συνταγματική νομιμοποίηση και έχει μετατραπεί σε αποικιακό κοινοβούλιο για την νομιμοποίηση ξένων δυναστών. Επιτακτική γιατί πολύ σύντομα και με άλλοθι το υπάρχων κοινοβούλιο οι ξένοι δυνάστες και οι ντόπιοι υποτακτικοί τους θα προχωρήσουν στην μαζική εξόντωση του ελληνικού λαού που ήδη εφαρμόζουν με οικονομικά και δημοσιονομικά μέσα, αλλά αυτή την φορά θα το επιχειρήσουν και με μεθόδους ανοιχτής καταστολής και εμφυλίου. Και απολύτως δημοκρατική γιατί μόνο λαός ως φυσικός φορέας του έθνους έχει δικαίωμα να αποκαταστήσει το καθεστώς ανωμαλίας, αποικιακής κατοχής και διαμελισμού της χώρας που του έχει επιβληθεί. Κι αυτό μπορεί να το κάνει μόνο καταλύοντας το σημερινό κοινοβούλιο και μαζί του το σύνολο των δεσμεύσεων που έχει συναφθεί σε βάρος του. Στη θέση του πρέπει να υπάρξει ένας νέος αληθινά αντιπροσωπευτικός θεσμός της θέλησης του λαού με πραγματικές δημοκρατικές εγγυήσεις.

Επομένως το σημερινό κοινοβούλιο από την στιγμή λειτουργεί έτσι, τότε θεωρείται και πρέπει να θεωρηθεί από οποιονδήποτε έχει στοιχειώδη δημοκρατική συνείδηση ως άκυρος θεσμός. Διαφορετικά πολύ γρήγορα ο λαός θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει δυνάμεις καταστολής και εμφυλίου μέσα στην ίδια την χώρα του υπό κοινοβουλευτικό μανδύα. Πριν λοιπόν χρειαστεί ο λαός να απελευθερώσει την χώρα του με το αίμα του, θα πρέπει να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό στην κατάλυση του σημερινού κοινοβουλευτισμού. Μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για την αληθινή δημοκρατία στην Ελλάδα μέσα από την κατοχύρωση της κυριαρχίας του λαού και του έθνους.
Ποιος είναι ο ρόλος της λεγόμενης αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης στο κοινοβούλιο; Δυστυχώς, η λεγόμενη αντιμνημονιακή αντιπολίτευση και ειδικά τα κόμματα της αριστεράς ακολουθούν την ίδια λογική με τα κόμματα της αποκαλούμενης «δημοκρατικής παράταξης» (κέντρο και αριστερά) την εποχή των Ιουλιανών του ’65 και της «αποστασίας». Όπως τότε, έτσι και σήμερα δηλώνουν νομοταγείς στο κοινοβουλευτικό θεσμό και όχι στην δημοκρατία. Και αντί να υπερασπίζονται την δημοκρατία, σέρνονται πίσω από τον νόθο κοινοβουλευτισμό. Το αποτέλεσμα ήταν το 1967 η δικτατορία να πιάσει με τις πυτζάμες την ηγεσία της αριστεράς, η οποία ακόμη και ανήμερα του πραξικοπήματος διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα για χούντα στην Ελλάδα. Σήμερα οι ίδιες ηγεσίες με την ίδια ακριβώς λογική ενός απίστευτου κοινοβουλευτικού κρετινισμού νομιμοποιούν έναν νόθο κοινοβουλευτισμό που απεργάζεται την σφαγή του λαού και την διάλυση της χώρας.

Οι ηγεσίες της αριστεράς και των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» δεν έχουν καμιά διάθεση να συγκρουστούν με το καθεστώς και να το ανατρέψουν. Αρκούνται στην καταγγελία του. Δεν τους καίγεται καρφί για την μαζική εξόντωση του λαού, ούτε για την αποικιακή κατοχή που εφαρμόζουν οι Ευρωπαίοι διαμέσου ενός νόθου κοινοβουλευτισμού. Αν ήθελαν αληθινά να προλάβουν τα χειρότερα  Αν ήθελαν να αναχαιτίσουν την πορεία διάλυσης της χώρας και αφομοίωσής της από την Ευρώπη των ομόσπονδων περιφερειών, τότε θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει άμεσα, εδώ και τώρα στην παραίτηση από το σημερινό κοινοβούλιο ως πράξη δημοκρατικής εγρήγορσης με στόχο την διάλυση της σημερινής βουλής και ανατροπής των κυβερνώντων.

Η παραίτηση από την Βουλή δεν είναι πράξη που γίνεται για να προκαλέσει επαναληπτικές, ή άλλες εκλογές, αλλά πράξη άρνησης συμμετοχής σ' έναν θεσμό δίχως αντίκρισμα. Επομένως ακόμη κι αν οι κυβερνώντες προκηρύξουν εκλογές, τα παραιτηθέντα κόμματα θα πρέπει να αρνηθούν να συμμετάσχουν. Πρέπει να είναι σαφές ότι δεν πρέπει με κανένα τρόπο να αποδεχτούν ή να νομιμοποιήσουν τις διαδικασίες ενός νόθου κοινοβουλευτισμού υπό την κυριαρχία ξένων δυνάμεων και συμφερόντων. Στόχος της παραίτησής τους από την Βουλή είναι η συγκρότηση ενός αντίπαλου πόλου διεκδίκησης της εξουσίας εκτός κοινοβουλευτικών διαδικασιών, ο οποίος θα καλέσει τον λαό να στρατευθεί γύρω του, να προχωρήσει σε γενική πολιτική απεργία διαρκείας μέχρις ότου οι κυβερνώντες παραδώσουν τα κλειδιά της εξουσίας και αποχωρήσουν.

Όταν γίνει αυτό οι δυνάμεις που ηγήθηκαν θα προχωρήσουν στην συγκρότηση προσωρινής κυβέρνησης η οποία (α) θα προκηρύξει εκλογές για Συντακτική Εθνοσυνέλευση με σκοπό την σύνταξη και ψήφιση νέου Συντάγματος που θα αποκαθιστά πλήρως τις παραβιάσεις των θεμελιωδών διατάξεων του παλιού και θα τις ενισχύει με νέες δικλείδες ασφαλείας. Και (β) θα προχωρήσει σε γρήγορη ανάταξη της οικονομίας της χώρας καταγγέλλοντας και αναθεωρώντας ολοκληρωτικά όλες τις δεσμεύσεις σε βάρος του ελληνικού λαού και της εθνικής κυριαρχίας.

Η προσωρινή κυβέρνηση θα κυβερνά με Συντακτικές Πράξεις υπό την έγκριση της Συντακτικής και των πρωτοβουλιών των πολιτών που οργάνωσαν και διεκπεραίωσαν την πολιτική απεργία. Οι διαμερισματικές συνελεύσεις πολιτών, οι λαικές συνελεύσεις ανά γειτονιά, οι κοινωνικοί φορείς και τα σωματεία θα αποτελούν την δημοκρατική βάση λειτουργίας και αποδοχής των Συντακτικών Πράξεων της προσωρινής κυβέρνησης.

Όταν θα ψηφιστεί το νέο Σύνταγμα, η Συντακτική Εθνοσυνέλευση θα διαλυθεί και θα προκηρυχτούν εκλογές του νέου κοινοβουλίου με βάση τους νέους συνταγματικούς κανόνες. Μόνο έτσι μπορεί να αποκατασταθεί η νομιμότητα στην Ελλάδα σήμερα στη βάση της λαϊκής κυριαρχίας και με όρους αληθινής δημοκρατίας. Διαφορετικά τους επιτρέπουμε να μας οδηγήσουν σε σφαγή, την μαζική εξόντωση του πληθυσμού, με την αντιπολίτευση να νομιμοποιεί με την παρουσίαση της το καθεστώς ανομίας που επικρατεί. Έστω κι αν το καταγγέλλει. Ήρθε η ώρα να αποδείξει η αριστερά και γενικά η λεγόμενη αντιμνημονιακή αντιπολίτευση αν σέβεται τον λαό και την δημοκρατία, ή απλά αποτελεί μια χρήσιμη βαλβίδα εκτόνωσης ενός καθεστώτος που έχει βαλθεί να διαλύσει την χώρα και να ξεπουλήσει τα ασημικά της μαζί με τον λαό της.

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Πειθαρχική έρευνα σε βάρος του εισαγγελέα Πενταγιώτη!



Αντιμέτωπος με πειθαρχική δίωξη επειδή σε επιστολή που ανήρτησε στο Διαδίκτυο μίλησε για «κυβέρνηση δωσίλογων που προσφέρει γη και ύδωρ στους δανειστές» βρίσκεται ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χανιών Ιωάννης Πενταγιώτης και μια ακόμη συνάδελφός του η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κεφαλληνίας Βικτωρία Μαρσιώνη, η οποία επικρότησε με σχόλιο της τα όσα αναφέρονταν στην επιστολή. 

Το περιεχόμενο και το ύφος της επιστολής του κ. Πενταγιώτη, η οποία γράφτηκε με αφορμή τις κινητοποιήσεις των δικαστών, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ο οποίος όχι μόνο διέταξε πειθαρχικές έρευνες σε βάρος των δυο εισαγγελέων αλλά ζήτησε εγγράφως να ενημερωθεί από τη Βουλή αν θα κινηθεί σε βάρος τους σε περίπτωση που κρίνει πως τα όσα ανέφεραν οι δυο εισαγγελείς προσβάλλουν η περιυβρίζουν το Κοινοβούλιο! Οι έρευνες που διατάχθηκαν σε βάρος των δυο εισαγγελέων θα διενεργηθούν από τις εισαγγελείς Εφετών Πάτρας και Χανίων και οι ποινές που προβλέπονται είναι από απλή επίπληξη έως οριστική απόλυση από το δικαστικό σώμα.  

Πρέπει όλος ο λαός των Χανίων να συμπαρασταθεί και να στηρίξει τον Εισαγγελέα για την τόλμη του να γράψει αυτές τις αλήθειες που τάραξαν το σάπιο πολιτικό σύστημα. Το οποίο σύστημα πάνω στον πανικό του κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Και το κυριότερο λάθος του είναι πώς άνοιξε πολλά μέτωπα. Είναι αδύνατον να προλάβει να πολεμήσει τόσους πολλούς «εχθρούς». Οι δυνάμεις του δε φτάνουν γι’ αυτό και καλεί από τις «εφεδρείες» που διαθέτει. (Από το χώρο της δικαστικής εξουσίας).

Κύριε Πενταγιώτη, η πατρίδα χρειάζεται νέους Πολυζωίδηδες και Τερτσέτηδες, μην πτοείστε ούτε από πειθαρχικές διώξεις ούτε από απειλές.
Έχετε το σύνολο του ελληνικού λαού με το μέρος σας, του λαού εκείνου εξ’ονόματος του οποίου μιλήσατε στην επιστολή σας. Εκφράζοντας την αγωνία σας για το μέλλον των παιδιών μας και τη μοίρα της πατρίδας μας που είναι δεμένη χειροπόδαρα στις ξένες δυνάμεις.

Ο κύριος Τέντες δεν ευαισθητοποιήθηκε σχεδόν 3 χρόνια τώρα που κουρελιάζεται το Σύνταγμα για να το προστατέψει. Ούτε να παραπέμψει στη Δικαιοσύνη κανένα από τους πολιτικούς εκείνους που φέρθηκαν στη χώρα σαν κοινοί απατεώνες του ποινικού κώδικα.

Σας θυμίζουμε κάτι πρόσφατο κύριε Τέντε το οποίο μπορεί να σας διέφυγε λόγω "φόρτου εργασίας". Το ημερολόγιο δείχνει 19 Νοεμβρίου 2012.
Σύμφωνα με τον εικονιζόμενο κύριο:

  "Στις 16 Νοεμβρίου τελειώνουμε αν δεν πάρουμε τη δόση..."

Και σύμφωνα με τον κύριο αυτόν:

20 Οκτωβρίου: "Μέχρι τις 16 Νοεμβρίου επαρκούν τα αποθέματα σε ευρώ της χώρας"!
 
Η χώρα έχει τελειώσει, έχει χρεοκοπήσει από την Παρασκευή(!) αφού δεν έχει πάρει τη δόση των 31 δις της δανειακής δόσης. Η χώρα πλέον δεν έχει ταμειακά αποθέματα, δεν έχει ρευστό, έχουμε πτωχεύσει!

Κύριοι δικαστές, εισαγγελείς και λοιποί λειτουργοί της Δικαιοσύνης, μπορούμε να βρούμε 3 αδικήματα του Ποινικού Κώδικα (για να σας βοηθήσουμε), που βαρύνουν τους 2 αυτούς κυρίους και που θα έπρεπε να κινηθείτε εναντίον τους και να τους διώξετε:
"Διασπορά ψευδών ειδήσεων" , "εξαπάτηση της κοινής γνώμης" και «διατάραξη της δημόσιας ασφάλειας».

Περιμένουμε να κινηθείτε δικαστικά εναντίον τους.

Η WWF Ελλάς χέρι – χέρι με την Coca – Cola για την… προστασία των υγρότοπων στην Κρήτη!


Φαίνεται ότι η WWF Ελλάς έχει βαλθεί να φτιάξει το εταιρικό προφίλ της Coca – Cola. Δε μπορούμε να εξηγήσουμε αλλιώς  αυτή την εμμονή για συνεργασία και προβολή της εταιρείας. Τελευταίο περιστατικό, η συνεργασία στην πρωτοβουλία και δράση της εν λόγω εταιρίας (εταιρεία με συμφέροντα στη διαχείριση/ιδιωτικοποίηση των υδάτινων πόρων της χώρας) μέσω του προγράμματος της WWF Hellas «υγρότοποι: μια ιστορία για το νησί μου». Πρόγραμμα μέσω του οποίου η εταιρεία πλέον επιθυμεί να απευθυνθεί στους μαθητές των σχολείων της Κρήτης ως εκφραστής της περιβαλλοντικά ευαίσθητης ορθής διαχείρησης των νερών του τόπου! Ναι! Για την ίδια εταιρεία μιλάμε! Την Coca Cola! Την εταιρεία, δηλαδή, που είναι υπεύθυνη για την καταστροφή υγρότοπων σε περιοχές του πλανήτη, την εταιρεία που έχει συμφέροντα από την ιδιωτικοποίηση των πηγών χωρών… Όπως και στην Ελλάδα;
Σύμφωνα με …πανηγυρικό δελτίο τύπου που μας αποστάλλει, από την WWF Hellas, «εν μέσω κρίσης» το πρόγραμμα θα εμπνεύσει στα παιδιά «την αγάπη προς την ιδιαίτερη πατρίδα τους, τη δημιουργικότητα και το περιβάλλον». Καλούνται λοιπόν όλα τα σχολεία της Κρήτης να λάβουν μέρος σε ένα διαγωνισμό φαντασίας για την αξία των υγρότοπων της Κρήτης.
Το πρόβλημα είναι πως ο εν λόγω διαγωνισμός υλοποιείται στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Αποστολή Νερό». Το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό» αποτελεί πρωτοβουλία της Coca-Cola Hellas προφανώς στην προσπάθεια για δημιουργία ενός προφίλ ευαίσθητης περιβαλλοντικά εταιρείας. Με το μυαλό ίσως και στις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις στο νερό;
 
Αντιγράφουμε από το δελτίο τύπου για το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα:
«Οι εκπαιδευτικοί του νησιού που θα αποτελέσουν και την κινητήριο δύναμη του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα από τα σεμινάρια που θα λάβουν χώρα στις 8 Δεκεμβρίου στα Χανιά και στις 9 Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο. Πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία άντλησης γνώσης και ιδεών, καθώς το εργαστήριο του βίντεο θα οργανώσει η κα. Μαρία Λεωνίδα, σκηνοθέτης-εκπαιδευτής στα οπτικοακουστικά μέσα, ενώ το εργαστήριο δημιουργικής γραφής η Ελένη Σβορώνου, συγγραφέας παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας και υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του WWF Ελλάς. Τέλος, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα έχουν διαρκή υποστήριξη από τους συντονιστές των εργαστηρίων καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, ενώ θα τους παρασχεθεί και σχετικό εκπαιδευτικό υλικό.
Το επιστέγασμα του ταξιδιού αυτού θα είναι, για τους μαθητές έως 9 ετών, ένα παραμύθι που δεν θα ξεπερνά τις 1200 λέξεις ενώ για τους μαθητές από 10 ετών και άνω ένα βίντεο διάρκειας έως 10 λεπτά.»
Τα σεμινάρια:
Όπως μας ενημερώνει το δελτίο τύπου που μας αποστάλθηκε, θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια προς τους εκπαιδευτικούς που στόχο θα έχουν την κατάρτισή τους “σχετικά με την αξία των υγροτόπων του νησιού και να τους μυήσουν στις τεχνικές συγγραφής παραμυθιού από παιδιά και στην τεχνική του βίντεο. Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά (9:00 – 17:30) και θα περιλαμβάνει επίσκεψη στον υγρότοπο της εκβολής ποταμού Μορώνη. Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο (9:00 – 17:30) και θα περιλαμβάνει επίσκεψη στον υγρότοπο του Αλμυρού.”
 
Η Coca-Cola και τα εγκλήματα του νερού στην Ινδία
Όλα μοιάζουν τόσο καλά, ιδεατά θα λέγαμε. Όμως, εμείς δεν ξεχνούμε. Κι έτσι, θα υπενθυμίσουμε χαρακτηριστικά γεγονότα καταστρεπτικών πρακτικών της εν λόγω εταιρείας σε σχέση με τη διαχείριση του νερού. Η ίδια δηλαδή εταιρεία που, τώρα, στην Ελλάδα, εμφανίζεται ως «περιβαλλοντικά ευαίσθητη» και στην Κρήτη οργανώνει προγράμματα για του υγρότοπους. Τι υποκρισία!
Στην Ινδία, το εργοστάσιο της Coca-Cola στην περιοχή Plachimada έκλεισε γιατί γινόταν εξόρυξη τεράστιων ποσοτήτων νερού και γίνοταν καταστρεπτική διαχείριση των αποβλήτων που συντέλεσαν στη μόλυνση των πηγών νερού της περιοχής. Χιλιάδες αγρότες έχασαν τις περιουσίες τους εξαιτίας της έλλειψης νερού και η γη καταστράφηκε από τα τοξικά απόβλητα της εταιρείας  Περισσότερα εδώ: http://www.indiaresource.org/, www.mindfully.org/Water/2005/ και www.polarisinstitute.org.
Οι περισσότεροι αγρότες που έχουν υποστεί τις καταστρεπτικές συνέπειες της λειτουργίας εργοστασίων της Coca-Cola στην Ινδία οργανώνουν διαμαρτυρίας, πορείας και οργανώνονται για να διώξουν τα εργοστάσια από τις περιοχές καθώς συγκρούονται με ιδιωτικούς στρατούς της εταιρείας και την αστυνομία.
 
Μισθοφόροι ενάντια στα δικαιώματα των εργατών στα εργοστάσιά της
Πρακτικές παρακράτους έχουν παρατηρηθεί σε άλλες χώρες, όπως στην Κολομβία και στη Γουατεμάλα, όπου η εταιρεία προσλάμβανε μισθοφόρους για να δολοφονούν τους ηγέτες των εργατών στα εργοστάσιά της! Για την Ινδία, η πρακτική της εταιρείας ήταν να προσλάβει μία εταιρεία δημοσίων σχέσεων για να αλλάξει την εικόνα της εταιρείας στη χώρα. Περισσότερα στο http://www.democracynow.org (αναζήτηση με τον όρο “Coca Cola”).
Η Coca-Cola είναι επίσης η εταιρεία που έχει δεχθεί έντονη κριτική για το πρόγραμμά της H2NO με το οποίο ωθούσε τους καταναλωτές να προτιμούν αναψυκτικά καθώς και το εμφιαλωμένο νερό της εταιρείας και όχι το νερό της βρύσης.
 
Το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό» δεν είναι μονάχα …ελληνικό και ούτε αθώο
Την ίδια στιγμή που η εταιρεία κατηγορείται για την έλλειψη νερού σε περιοχές όπου δραστηριοποιούνται εργοστάσιά της, η ίδια εταιρεία έχει ξεκινήσει τεράστιες καμπάνιες για το νερό και την ορθή διαχείρισή του σε άλλες περιοχές του πλανήτη. Περισσότερα εδώ: https://secure.thecoca-colaafricafoundation.org/africa-water-projects-rain.asp
Το ίδιο προφανώς συμβαίνει και στην Ελλάδα με το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό», βεβαίως, με άλλη μορφη: http://www.coca-colahellenic.gr/Towardssustainabilit/MajorCSRPrograms/MissionWater/
Δείτε εδώ για τη χαρτογράφηση των περιοχών με νερό που πραγματοποιείται από εταιρείες όπως η Coca – Cola http://www.reuters.com/article/2012/07/24/us-water-maps-idUSBRE86N13C20120724
Ο Δρ. Yoni Freedhoff,  πιστεύει ότι τέτοιες συνεργασίες (εννοεί μεταξύ εταιρειών όπως η Coca-Cola και αναγνωρισμένων Μ.Κ.Ο.) έχουν αξία τόσο από την άποψη πως βελτιώνουν την εικόνα της εταιρείας, και κτίζοντας ένα συγκεκριμένο προφίλ, αλλά μερικές φορές είναι χρήσιμες στην εταιρεία σε περίπτωση που θέλει να αμυνθεί ή να αποφύγει την κριτική ή την εφαρμογή νόμων που μπορούν να πληγώσουν τα επιχειρηματικά της συμφέροντα”
http://www2.macleans.ca/2012/09/07/partnering-with-coke-for-the-greater-good/
 
Η «λύση» στη μόλυνση των νερών είναι οι… δημόσιες σχέσεις!
Για το πρόβλημα με τη μόλυνση των νερών της Ινδίας, η «λύση» που βρήκε η εταιρεία ήταν, όπως προείπαμε, η πρόσληψη μίας μεγάλης εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων καθώς και η αύξηση του μπάτζετ για τη διαφημιστική δαπάνη της εταιρείας στη χώρα. Όλα αυτά, ως απάντηση στην οργάνωση και τον αγώνα των άνθρωπων των περιοχών που βιώνουν την καταστροφή της περιουσίας από τη λειτουργία των εργοστασίων της εταιρείας. Περισσότερα εδώ: http://www.indiaresource.org/campaigns/coke/
Η περιβαλλοντική ευαισθησία της εταιρείας, φαίνεται, ισχύει μερικώς; Ανάλογα με τη χώρα; Ανάλογα με την κατάσταση της χώρας; Ανάλογα με τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται; Κι αν κάποια στιγμή αποφασιστεί η ιδιωτικοποίηση των νερών της χώρας; Η εταιρεία Coca-Cola θα εμφανιστεί μπροστά ως άλλος ένας παίκτης – επενδυτής, περιβαλλοντικά ευαίσθητος, έτοιμος να βοηθήσει τον ελληνικό λαό; Ως μία εταιρεία ικανή να εξαγοράσει τις πηγές της χώρας και να τις διαχειριστεί “ορθά”; Ντροπή!…
 
Δημόσιες σχέσεις από την WWF Hellas;
Δε γνωρίζουμε ποιοι άνθρωποι μέσα στη WWF Hellas θεώρησαν αναγκαίο να συνεργαστούν με την εν λόγω εταιρεία για το ακανθώδες ζήτημα της διαχείρισης του νερού. Θεωρούμε πως η απόφαση αυτή είναι λάθος, όμως, δεν είναι η δική μας απόφαση. Εμείς, όπως έγινε φανερό και από τη μικρή έρευνά μας εδώ, φανερώσαμε ότι τέτοιες συνεργασίες δεν είναι αθώες, ότι υπάρχουν πάντα συμφέροντα, υπενθυμίσαμε τις πρακτικές μίας εταιρείας που κάθε άλλο παρά περιβαλλοντικά και κοινωνικά ευαίσθητη μπορεί να χαρακτηριστεί.
Πλέον, αφού το κάλεσμα απευθύνθηκε στους καθηγητές, η απάντηση πρέπει να δοθεί από τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα των καθηγητών, που θα επιτρέψουν ή θα αποτρέψουν – εφόσον έχουν τη δυνατότητα – την πραγματοποίηση της δράσης μέσω των σχολείων της Κρήτης.
Για όσους ενδιαφέρονται για κάποια ακόμα στοιχεία γι την παγκόσμια καμπάνια που κάνει η Coca-Cola για τη σωστή διαχείριση του νερού, τις τεράστιες ελλείψεις νερού σε περιοχές όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία, αλλά και για τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του νερού παγκοσμίως και το ρόλο της Παγκόσμιας Τράπεζας, σας καλούμε να δείτε και αυτό: http://scienceblogs.com/primatediaries/2010/03/11/coca-cola-in-india-good-till-t/
Τέλος, για να τελειώνει το παραμύθι της περιβαλλοντικά ευαίσθητης εταιρείας, να υπενθυμίσουμε πως για τη ληστρική – όπως έχει χαρακτηριστεί – δράση της εταιρείας σε σχέση με τους υδάτινους πόρους στην Ινδία, υπήρξε και διεθνής ημέρα δράσης. Διεθνής ημέρα δράσης ενάντια στην Coca – Cola για την καταστροφή υδάτινων πόρων; Η ίδια εταιρεία που έρχεται εδώ να μας διδάξει για την ορθή διαχείρισή τους; Μα ποιον κοροϊδεύουν, επιτέλους;
 
Δείτε επίσης εδώ:
- http://www.siliconeer.com/past_issues/2004/december2004.html
- http://daily-lazy.blogspot.gr/2011/04/interesting-coke-facts.html
- http://killercoke.org/crimes_india.php
- http://www.independent.co.uk/life-style/food-and-drink/news/the-real-thing-cocacola-water-rebuked-for-its-health-claims-6283410.html
Γ.Α.

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Πρωτοφανής καταγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων (διαδώστε την)



Επιτέλους κάποιοι άρχισαν να μιλούν, να φωνάζουν την αλήθεια σπάζοντας το φαύλο κύκλο του φόβου και της σιωπής (ή της συνενοχής).

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χανίων Γιάννης Πενταγιώτης, με μια πρωτοφανή για τα δικαστικά χρονικά καταγγελία εναντίον της κυβέρνησης των "δωσιλόγων" όπως τη χαρακτηρίζει και της τρόικας, απαντά "στους ελάχιστους συναδέλφους του που αντιδρούν στις κινητοποιήσεις" των δικαστικών. Αφήνοντας σαφέστατες αιχμές εναντίον των συναδέλφων του που έβγαλαν συνταγματικό το μνημόνιο!

Και για πρώτη φορά ανώτατος λειτουργός δεν περιορίζεται μόνο στην υπεράσπιση της τσέπης της δικής του «ομάδας», αλλά μιλά για λογαριασμό ολόκληρου του λαού και της πατρίδας που λεηλατείται. Και μιλάει ξεκάθαρα για κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας από το Μάιο του 2010 με την υπογρφή της 1ης δανειακής σύμβασης.

Διαβάστε όλο το κείμενο-καταγγελία: 

Κινητοποιήσεις δικαστών και εισαγγελέων
Συνάδελφοι δικαστές και εισαγγελείς σαν απάντηση στους ελάχιστους συναδέλφους που αντιδρούν στις κινητοποιήσεις μας αλλά και στις αμφιβολίες και στις αντιρρήσεις που ήδη εγείρονται για την κλιμάκωση του αγώνα, τις οποίες σέβομαι, αλλά δεν υιοθετώ αναφέρω τα κάτωθι:

Αγωνιζόμαστε ως κλάδος, ως ανεξάρτητη εξουσία ενάντια στην προκλητική παραβίαση του Συντάγματος από την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, ενάντια στην κατεδάφιση όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων, ενάντια στην ισοπέδωση της παιδείας και της υγείας του λαού μας, ενάντια στη γενοκτονία που επιχειρείται εις βάρος όλων μας με την μείωση των μισθών και των συντάξεων σε επίπεδα μη βιώσιμα στα πλαίσια δήθεν του αποκαλούμενου δημοσίου συμφέροντος το οποίο όπως φαίνεται σύμφωνα με την 668/20-2-2012 απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε συνταγματικό το μνημόνιο σε όλα τα μέτρα του υπερισχύει του ίδιου του Συντάγματος, των άρθρων που κατοχυρώνουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και αγαθά και της ΕΣΔΑ.
Εδώ υπάρχει και μια αντίφαση και ειρωνεία των σοφών του ΣτΕ καθώς όλα τα μέτρα που λαμβάνονται στα πλαίσια του δημοσίου συμφέροντος για τη λειτουργία του κράτους και της κοινωνίας μας συγχρόνως τα ίδια μέτρα καταστρατηγούν, ισοπεδώνουν το δημόσιο συμφέρον και καταστρέφουν την κοινωνία μας για το καλό της οποίας εφαρμόζονται.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στο καθεστώς κατοχής που έχουν επιβάλλει η Τρόικα, οι σύμβουλοί τους, οι αξιωματούχοι της ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ και οι ντόπιοι και ξένοι τραπεζίτες. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην κυβέρνηση «δωσίλογων» που προσφέρουν γη και ύδωρ στους δανειστές μας εξοντώνοντας το λαό μας με την κατάλυση κάθε είδους εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματός του.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στο φαύλο αυτό καθεστώς της δήθεν κοινοβουλευτικής δημοκρατίας το οποίο νομοθετεί ενάντια στη θέληση και βούληση του λαού υποστηρίζοντας ότι διαθέτει λαϊκή νομιμοποίηση και εντολή.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στη λειτουργία της βουλής οπερέτας και της κυβέρνησης «yes men» που έχουμε, που νομοθετούν πάντα με δημοκρατικό τρόπο ψηφίζοντας όλα τα μέτρα που οδηγούν στην εξόντωση το λαό μας και στη διάλυση το κράτος μας, σε ένα άρθρο, για να μην υπάρξουν αντιδράσεις και διαρροές. Αλήθεια τι δημοκρατική πρακτική που είναι αυτή. Την επικροτούμε ως δικαστική εξουσία.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στην ανεργία που έχει ξεπεράσει το 30%, αγωνιζόμαστε για τις οικογένειες των 3.000 συμπολιτών μας που αυτοκτόνησαν μην αντέχοντας την εξαθλίωση που τις οδήγησε η νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνησή μας.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στον ορυμαγδό των νέων αυτών μέτρων λιτότητας και ισοπέδωσής μας, τα οποία κατά τους κυβερνώντες παίρνονται για το καλό μας και για να υπάρξει ανάπτυξη, όμως εδώ και δύο χρόνια συνεχώς βαθαίνει η ύφεση και δεν υπάρχει διέξοδος και τέλος.

Αγωνιζόμαστε για την εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία. Αλήθεια μήπως δεν έχετε αντιληφθεί ότι ήδη ζούμε σε καθεστώς κατοχής, δουλείας, αποικιοκρατίας γερμανικής προέλευσης. Ποιος πιστεύει ότι είμαστε ελεύθερο και κυρίαρχο κράτος που θα δώσει ένα τέλος στην αυτοκαταστροφή του, στο φαύλο κύκλο που μας οδηγεί η προδοτική αυτή πολιτική που δήθεν υπερασπίζεται τα συμφέροντά μας ως ελληνικό κράτος και πολίτες.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στην απώλεια της εθνικής μας ανεξαρτησίας, στην αμετάκλητη και άνευ όρων παραίτησή μας από την εθνική κυριαρχία στην οποία προβήκαμε στο άρθρο 14 παράγραφος 5 της δανειακής σύμβασης που υπόγραψε ο υπουργός οικονομικών το Μάιο του 2010 χωρίς την έγκριση και κύρωσή της από τη βουλή και με βάση την οποία εγκαταστάθηκαν στη χώρα μας οι εκπρόσωποι της Τρόικας και του ΔΝΤ, οι οποίοι με τις ευλογίες των πολιτικών μας συμπεριφέρονται σαν να βρίσκονται σε αποικία ή μήπως βρίσκονται.

Αγωνιζόμαστε για να διατηρήσει ο καθένας το σπίτι του που με μόχθο και κόπο και με τις οικονομίες του έφτιαξε και αγόρασε και να μη του το πάρει η τράπεζα γιατί με την περικοπή του μισθού του δεν έχει πια τα χρήματα για να πληρώνει το στεγαστικό του δάνειο. Αγωνιζόμαστε για να έχουν τα παιδιά μας μέλλον σε αυτό τον τόπο και όχι να μεταναστεύουν, να μένουν άνεργα και να αμείβονται με 500 ευρώ. 
Αγωνιζόμαστε για να παραμείνουμε ελεύθεροι πολίτες με γνώμη και άποψη και όχι δούλοι, απλοί διεκπεραιωτές και εφαρμοστές των άθλιων νόμων που ψηφίζει η βουλή αυτή των άθλιων εκπροσώπων μας οι οποίοι για άλλη μια φορά αφού υφάρπαξαν την ψήφο του λαού μας με ψευδή διλλήματα περί δήθεν καταστροφή μας αν δεν ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες των δανειστών μας θεωρούν ότι έχουν τη λαϊκή νομιμοποίηση και εντολή.
Η μέχρι τώρα στάση μας και η κλιμάκωση του αγώνα μας όχι μόνο δεν είναι αντισυνταγματική και παράνομη όπως θέλουν μερικοί να πιστεύουν και να παρουσιάσουν αλλά αντίθετα υπηρετεί το λαό και το Σύνταγμα που καλούμαστε να εφαρμόσουμε. 

Αγωνιζόμαστε για να σταματήσει η προκλητική ισοπέδωση των ατομικών, κοινωνικών, εργασιακών δικαιωμάτων του λαού μας. Αγωνιζόμαστε για την προστασία των αδύνατων. 

Αγωνιζόμαστε για να μην εξαφανιστεί η φυλή μας, το έθνος μας, η Ελλάδα μας, ο τόπος μας που τόσο ξεδιάντροπα αφανίζεται από τους δήθεν αντιπροσώπους του, από αυτούς που είναι βουτηγμένοι στη διαφθορά και στην ανομία. Ας πληροφορηθεί λοιπόν η ηγεσία μας, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου καθώς και οι εκλεκτοί συνάδελφοι που διαφωνούν με τη στάση μας ότι αγωνιζόμαστε για όλα τα ανωτέρω. Η μόνη διέξοδος στην κρίση είναι η σθεναρή και αποφασιστική στάση μας για να τεθεί τέρμα στην καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου και δικαιοσύνης που βιώνουμε και για να υπάρξει μέλλον στον τόπο μας. Διαφορετικά αν πάψει να υφίσταται και ο θεσμός της δικαστικής εξουσίας, της δικαιοσύνης που τώρα τελευταία με αφορμή τις κινητοποιήσεις μας βάλλεται από παντού και κυρίως από το εσωτερικό του, την ηγεσία του αλλά και τους ίδιους τους λειτουργούς του δεν θα υπάρχει, δεν θα έχει μείνει όρθιο τίποτα πια. Τότε ας συνεχίσουμε να μασάμε το κουτόχορτο που μας προσφέρουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι εργολάβοι - καναλάρχες και οι πολιτικοί πάτρωνές τους που θαυμάζουμε στη βουλή και ας συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις. 

Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. 

Γιάννης Πενταγιώτης

Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χανίων

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht