Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Απίστευτη αποκάλυψη:"Η ελληνική κυβέρνηση προσέλαβε ιδιωτικό στρατό για την προστασία του Κοινοβουλίου!"

Ο Δημήτρης Καζάκης είχε αναφερθεί προ διμήνου και βάλε, πρώτη φορά σ' αυτό το θέμα. 
Για μια ακόμα φορά φαίνεται να επιβεβαιώνεται. 
Φέρνουν ιδιωτικό Στρατό στη χώρα για να φυλάει την τρικομματική λαομίσητη κυβέρνηση και να καταστείλει τις διαδηλώσεις εναντίον της. Και μάλιστα από την αμαρτωλή Blackwater.
Δείτε το δημοσίευμα με τον πρέσβη του Καναδά που το αναφαίρει:
 
Συμβόλαιο με την κορυφαία στον Κόσμο εταιρεία υπηρεσιών ιδιωτικού στρατού Academi (πρώην Blackwater) φέρεται πως έχει υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση για την προστασία του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο πρέσβης Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος σε εφημερίδα του Καναδά!

Η συνέντευξη πέρασε απαρατήρητη στην Ελλάδα,οι αποκαλύψεις στις οποίες προχώρησε όμως ο εμπειρότατος πρέσβης είναι συγκλονιστικές..
Σε ευρύτερη ερώτηση σχετικά με την... διάδοχη εταιρεία της Blackwater (σσ. την Academi) για την πρόσληψη μισθοφόρων που θα προστατεύσουν το Κοινοβούλιο. Στις δημοκρατίες ωστόσο, το Κοινοβούλιο δεν χρειάζεται προστασία. Στα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν δοθεί ειδικές οδηγίες σχετικά με το τι μπορεί να λέγεται και τι γίνεται ανεκτό και τι όχι. Οι δημοσιογράφοι που δεν ΄συμμορφώνονται' παρενοχλούνται από πράκτορες της κυβέρνησης ή συλλαμβάνονται".

Σε άλλες απαντήσεις του, ο Λ. Χρυσανθόπουλος (το βιογραφικό σημείωμα του οποίου περιλαμβάνει συμμετοχή στη διαπραγματευτική ομάδα για την είσοδο της Ελλάδος στην ΕΕ, πρέσβης της Ελλάδος σε Αρμενία, Τορόντο και Πεκίνο, και μέχρι το 2012 γγ. της Διεθνούς Γραμματείας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Μαύρης Θάλασσας) σημειώνει ότι η καλύτερη και φθηνότερη λύση τόσο για την Ελλάδα όσο και την ΕΕ θα ήταν να χαρισθεί το ελληνικό χρέος, ενώ προτιμότερη από την παραμονή στο ευρώ είναι μία σταδιακή επιστροφή στη δραχμή, που θα επιτρέψει βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μέσω της υποτίμησης του νομίσματος.

Ο Έλληνας πρέσβης δηλώνει απαισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδος εάν συνεχισθεί η υφιστάμενη κατάσταση, προβλέποντας κοινωνικές αναταραχές, ίσως ακόμη και το ενδεχόμενο ενός εμφυλίου πολέμου.

Όσον αφορά, τέλος, στην Academi, πρόκειται για μία εταιρεία ιδιωτικού στρατού που ιδρύθηκε το 1997 ως Blackwater. Αποτελεί το μεγαλύτερο εργολάβο ιδιωτικών υπηρεσιών ασφάλειας των ΗΠΑ, ενώ το πρώτο μεγάλο της συμβόλαιο ήταν η συμμετοχή της στον πόλεμο του Ιράκ το 2003. Η φημολογούμενη εμπλοκή της στην Ελλάδα δεν θα είναι η πρώτη, καθώς είχε παράσχει εκπαίδευση στις ελληνικές ναυτικές δυνάμεις ασφαλείας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Πηγή: GREECE- SALONIKA

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Γ. ΤΟΥ ΕΠΑΜ 30-1-2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις όπως αυτές διαμορφώνονται τόσο στο επίπεδο της διαπάλης εντός του πολιτικού εποικοδομήματος, όσο και στο μέτωπο των αντιδράσεων της κοινωνίας απέναντι στις πολιτικές που απορρέουν από την υποταγή της χώρας στο καθεστώς ξένης κατοχής και επικυριαρχίας.

Κάθε ημέρα που περνάει γίνεται και πιο καθαρό, ότι πλανώνται πλάνη οικτρά όσοι εξακολουθούν να βαυκαλίζονται, ότι μπορεί να υπάρξει η οποιαδήποτε ελπίδα στα πλαίσια αυτού του καθεστώτος.

Τα σημερινά επεισόδια έξω από το υπουργείο Εργασίας και οι μαζικές συλλήψεις συνδικαλιστών και άλλων στελεχών του ΠΑΜΕ δεν είναι τυχαία. Έρχονται σε συνέχεια της αστυνομικής, αλλά και δικαστικής καταστολής των κινητοποιήσεων των εργαζόμενων στα ΜΜΜ, μαζί με την καθόλου ανύποπτη ανακίνηση, μόλις σήμερα, της υπόθεσης Μαρφίν, αλλά και των «τρομοκρατικών» επεισοδίων που ζήσαμε πρόσφατα. Όλα αυτά αποδεικνύουν, ότι το καθεστώς δεν πρόκειται, να ανεχθεί απ’ εδώ και εμπρός τη παραμικρή παραφωνία στην εφαρμογή της δολοφονικής του πολιτικής απέναντι στο Λαό και την ίδια τη χώρα.

Κανείς πλέον δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο.

Η «Ησυχία», η «Τάξις» και η «Ασφάλεια» στο απέραντο «νεκροταφείο» Ελλάς, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μετατροπή της χώρας σε οικόπεδο ελεύθερο για τη λειτουργία της 1ης υποσαχάριου τύπου ειδικής οικονομικής ζώνης στην Ευρώπη, θα επιβληθούν χωρίς δισταγμό από τα ντόπια δωσιλογικά όργανα των ξένων επικυρίαρχων.

Παραδοσιακές μορφές πάλης, όπως σποραδικές απεργιακές κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια, καταλήψεις δεν έχουν καμιά προοπτική επιτυχίας και θα πατάσσονται πλέον στη γέννησή τους. Ένας κολοσσιαίος μηχανισμός προπαγάνδας έχει στηθεί για να κατασυκοφαντεί την οποιαδήποτε αντίδραση, κάθε αγώνα των εργαζομένων και να δημιουργεί τη δικαιολογητική βάση για τη πιο βίαιη καταστολή που έζησε ποτέ ο τόπος.

Ας μην εκπλήσσονται και ας μην απορούν οι συνδικαλιστές και τα στελέχη των λεγόμενων αντιμνημονιακών κομμάτων, όσο με τη στάση τους νομιμοποιούν το καθεστώς, τόσο αυτό θα εκτραχύνεται, θα οδηγεί τα πράγματα στα άκρα και τους ίδιους στον ολοκληρωτικό αφανισμό.

Μόνο μια γενικευμένη αντίδραση του Λαού που θα συγκλίνει στη με κάθε τρόπο και μέσο Γενική Πολιτική Απεργία, ξεκινώντας από ολοκληρωτική στάση πληρωμών προς το κράτος και τις τράπεζες, με έλεγχο από συντονιστικά συμβούλια, όλων των συνοικιών και των πόλεων, με λειτουργικές καταλήψεις παντού.

Καλούμε τους πολίτες να μην παρακολουθούν αμέτοχοι  περιμένοντας από τις ηγεσίες να πράξουν κάτι. Τους καλούμε να οργανωθούν σε κάθε γειτονιά σε κάθε πόλη, σε συνελεύσεις και συντονιστικά συμβούλια. Καλούμε τους εργαζόμενους να ξεπεράσουν τις γραφειοκρατικές ηγεσίες των συνδικάτων και να συστήσουν μέσα από συνελεύσεις των χώρων δουλειάς συντονιστικά αγώνα και οριζόντιες διασυνδέσεις με τους άλλους χώρους και τις γειτονιές.

Καλούμε τους αγρότες να πολιτικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις τους και αντί να κλείσουν κάποιους κόμβους στις εθνικές οδούς καθιστάμενοι έτσι εύκολος στόχος των δυνάμεων καταστολής, να μπουν στις πόλεις και μαζί με τους πολίτες να αποκλείσουν τις τράπεζες, τις εφορίες και κάθε νευραλγική υπηρεσία.

Καλούμε τελικά και για μια ακόμα φορά, τα κόμματα της αντιμνημονιακής δημοκρατικής αντιπολίτευσης να πάψουν με τη παρουσία τους στο κοινοβούλιο να νομιμοποιούν το φαύλο καθεστώς των δωσιλόγων, των προδοτών και των ξένων αφεντάδων, να παραιτηθούν εγκαταλείποντας τις βουλευτικές τους έδρες και να έλθουν, να οργανώσουμε όλοι μαζί τη Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, που θα οδηγήσει το καθεστώς στη κατάρρευση και την ανατροπή.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΡΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ, ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ


Αθήνα 30 Ιανουαρίου 2013
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Να παραμείνουμε άνθρωποι...





Να παραμείνουμε άνθρωποι...
Του  Κυριάκου Ζαράνη
Πρωί… Σε έναν σταθμό τρένου που εξυπηρετεί πολύ κόσμο, βρίσκονται κάποιοι άνθρωποι που περιμένουν τον συρμό τους. Ένας από αυτούς όμως αποτελεί εξαίρεση. Είναι ένας παππούς, γύρω στα 65-70… Άστεγος, πεινασμένος, βρώμικος και κουρασμένος.

Κάθεται σε ένα από τα παγκάκια που υπάρχουν και κάνει το λάθος να φάει ένα μήλο. Η καθαρίστρια περνάει από δίπλα του με τη σκούπα. «Απαγορεύται να τρως εδώ… Φύγε».


Ο παππούς προσπάθησε να δικαιολογηθεί. Τα όχι και τόσο βαριά ρούχα του, δεν τον βοηθούσαν να σταθεί κάπου αλλού. Έκανε και κρύο… «Δεν επιτρέπεται να τρως εδώ… Φύγε», ακούστηκε για μια ακόμη φορά η φωνή της καθαρίστριας. Με σπαστά ελληνικά και πάθος για να καθαρίσει άρχισε να «χτυπάει» τον παππού στα πόδια με τη σκούπα της. Ξέρετε τώρα, αυτό το χαριτωμένο χτύπημα που κάνουν οι μανάδες στα παιδιά τους όταν σκουπίζουν και εκείνα δεν σηκώνουν τα πόδια τους. Μόνο που αυτό το χτύπημα δεν έμοιαζε χαριτωμένο. Δεν ήταν χαριτωμένο.

Όχι βέβαια πως θα τον πόνεσε τον παππού. Δεν ήταν σωματικά δυνατό (ένα άγγιγμα ήταν στην ουσία, για να μην τα παραλέμε κιόλας), αλλά ψυχικά. Ο παππούς μετά από δύο λεπτά σηκώθηκε από το παγκάκι, κρατώντας το μισοφαγωμένο του μήλο και άρχισε να περπατάει.


Από τον τρόπο με τον οποίο περπατούσε, φαντάζομαι πως πρέπει να έκανε 3-4 λεπτά για να βγει από τον σταθμό. Χρόνος αρκετά μεγάλος αν αναλογιστεί κανείς πως δεν είχε να διανύσει κάποια μεγάλη απόσταση. Ναι, δεν καλοπερπατούσε ο παππούς. Κι όμως, υπάκουσε στις εντολές. Κι ας έκανε κρύο. Κι ας ήταν ντυμένος ακατάλληλα. Βγήκε έξω για να φάει το μήλο του. Να βρει ένα μέρος για να καθίσει. Να ξεκουράσει τα αδύναμα πόδια του.

Τον παππού, δεν τον έδιωξε καμία τρόικα από τον σταθμό του τρένου. Δεν τον χτύπησε κανένας φασίστας στον δρόμο. Αν ήταν «παράνομο» το ότι έτρωγε στον σταθμό; Ναι, σύμφωνα με τους κανόνες των μέσων μεταφοράς. Έτσι είχε τον νόμο απέναντί του ο παππούς. Μόνο που τον παππού δεν τον έδιωξε ο Τόμσεν από τον ηλεκτρικό. Ούτε καν ο Σαμαράς. Τον έδιωξε η καθαρίστρια. Επειδή του έπεσε ένα ψίχουλο και δεν ήθελε να μαζεύει όλη την ώρα… Επειδή είναι αντικανονικό.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που φέρνει η κατοχή που μας επιβάλλει η τρόικα δεν είναι οικονομικός. Δεν είναι η απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας. Τα οικονομικά και την κυριαρχία μας μπορούμε να τα πάρουμε πίσω αν ξυπνήσουμε κάποια στιγμή. Που θα ξυπνήσουμε… Και θα τους διώξουμε όλους από την πατρίδα μας… Ο μεγαλύτερος κίνδυνος όμως είναι το να μας στερήσουν την ταυτότητα του ανθρώπου. Αν πάψουμε να είμαστε άνθρωποι, τότε κέρδισαν το παιχνίδι. Γιατί αν πάψουμε να είμαστε άνθρωποι, θα βολευτούμε με μια δουλίτσα των 200 Ευρώ, για ένα δίμηνο και δεν θα μας νοιάζει ο δίπλα που πεθαίνει. Ο απέναντι που αυτοκτονεί. Ο άστεγος που κρυώνει...

Να μείνουμε άνθρωποι ρε παιδιά! Αυτό είναι το βασικό... Να μείνουμε άνθρωποι!
Πηγή: Το Χωνί

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΕΚΠΟΜΠΗ Α.Ε. ΤΡΙΤΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013


Το Ευρώ Εθνικό μας Νόμισμα;

  Σκίτσο: Ολυμπιακοί αγώνες: ο δισκοβόλος με το ευρώ, του Daryl Cagle
 

Ώστε έτσι λοιπόν κ. Τσίπρα και «συναγωνιστές» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το ευρώ είναι Εθνικό μας νόμισμα!

Πόσα θέλετε τελικά εκεί στην Κουμουνδούρου για να μας τρελάνετε;

Ας αφήσουμε το γεγονός, ότι το ευρώ δεν είναι καν νόμισμα, δεν αντικατοπτρίζει αξίες και άρα είναι ένα χρεόγραφο, (δηλαδή ένα παράγωγο τραπεζικό προϊόν δημιουργίας χρέους) και ας δούμε πόσο εθνικό είναι.

Κύριε Τσίπρα και λοιποί «ριζοσπάστες» της «αριστεράς» πείτε μας, παρακαλώ, υπάρχει έστω ο παραμικρός έλεγχος από πλευράς της Ελλάδας, ως κρατικής οντότητας στη παραγωγή και τη κυκλοφορία του ευρώ; Μήπως «κόβεται» στον Χολαργό και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι;

Η Τράπεζα της Ελλάδας μέσω της οποίας ασκείται ο νομισματικός έλεγχος, είναι εθνική κρατική τράπεζα, ελεγχόμενη και πως, από τις λοιπές ελληνικές κρατικές δομές; Ή μήπως είναι μια ιδιωτική τράπεζα, ουσιαστικά υποκατάστημα της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας;

Πως λοιπόν αποκαλείτε Εθνικό Νόμισμα κάτι στη δημιουργία και τη κυκλοφορία του οποίου δεν έχουμε ως χώρα και κρατική οντότητα την παραμικρή συμμετοχή και τον αντίστοιχο έλεγχο; Πως... αποκαλείτε Εθνικό νόμισμα αυτό, που άλλοι αποφασίζουν για το πόσα θα μας δώσουν, πάντα δανεικά και μόνο για να εξυπηρετούμε την εξόφληση παλαιότερων δανείων προς τους ίδιους;

Σε ποιο Έθνος αναφέρεσθε ακριβώς κ. Τσίπρα; Γιατί στην Ελλάδα προφανώς δεν αναφέρεσθε. Εκτός κι αν έχετε αποδεχθεί τη χώρα που σας γέννησε και επιθυμείτε διακαώς να την κυβερνήσετε, ως a priori ειδική οικονομική ζώνη της Ευρώπης, ως ευρωπροτεκτοράτο δηλαδή. Και βέβαια μια αποικία, τέτοιου είδους μάλιστα, δεν έχει λόγο να έχει δικό της νόμισμα, ούτε δική της σημαία, ούτε άλλα δικά της σύμβολα, ούτε γλώσσα, ούτε άλλα συνεκτικά χαρακτηριστικά μιας κοινωνίας, μηδέ χώρο εδαφικής κυριαρχίας. Όλα αυτά ανήκουν στους επικυρίαρχους. Αλλά πως επιθυμείτε να την κυβερνήσετε, ως υποτακτικός και υπηρέτης των επικυρίαρχων; Μέχρις εκεί φτάνει η φιλοδοξία σας;
Αλλά έστω κι έτσι, αλήθεια ποιας Ευρώπης; Είναι η Ευρώπη ενιαίο Έθνος; Μήπως οι ονειρώξεις περί ενιαίας Ευρώπης και η προσπάθεια ενοποίησης υπό τη σκέπη των τραπεζιτών και τοκογλύφων κατάργησαν τα επί μέρους έθνη;  Είναι η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία κτλ. διακριτά έθνη, ή αποτελούν μόνο ανταγωνιστικές οικονομικο-πολιτικές οντότητες στα πλαίσια ενός μεγαλύτερου οικονομικού συνασπισμού, χωρίς ιδιαίτερα εθνικά χαρακτηριστικά; Αυτά δεν τα λέει ούτε η Μέρκελ, ούτε ο Ντράγκι, ούτε τόλμησε να ισχυριστεί ο Μόντι.

Ή μήπως οι Έλληνες αποτελούν μια παράταιρη μειονότητα γενολογικής μόνο αναφοράς και δεν αποτελούν ενιαίο Έθνος, για να ψάχνουμε να βρούμε κάποια «εθνική» στέγη σε αυτόν τον ευρύτερο σχηματισμό, που να δικαιολογεί έτσι εν μέρει την πρεμούρα, πρώτοι εμείς να αναγνωρίζουμε ως έθνος μια Ευρώπη που απέχει ακόμα παρασάγγας από κι αυτή την τυπική πολιτική ενοποίηση;

Κι αυτός ο τόπος, αυτή η γη, που άραγε ανήκουν; Κι εμείς κάτοικοι εδώ από τύχη, ή από κάποιο «συνωστισμό», που μας αρμόζει να γίνουμε νομάδες, ψάχνοντας όπου γης για τον αφέντη, που θα μας δώσει μια μπουκιά ψωμί;

Πράγματι, γίνεται εδώ και χρόνια αυτή η προσπάθεια ευρωπαϊκής ενοποίησης σε ποια βάση όμως; Με ποια κριτήρια;

Η προσπάθεια αυτή γίνεται στη βάση της ισότητας και της αδελφοσύνης μεταξύ διακριτών λαών και συνεργαζομένων εθνών, ή στη βάση της ισοπέδωσης των εθνικών ιδιαιτεροτήτων και της επικυριαρχίας των ισχυρών επάνω στους ασθενέστερους; Ή αυτό είναι δευτερεύουσας σημασίας;

Αλλά ακόμα κι αν γίνει η ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και όρους, αυτό θα της δώσει ιδιαίτερα εθνικά χαρακτηριστικά και σπεύδετε να τα αποδεχτείτε από τα πριν; Αυτό δεν το ομολογεί ευθέως ούτε ο Σαμαράς.

Πείτε μας και κάτι άλλο: Πως είναι δυνατό να εφαρμοστεί άλλη πολιτική κάτω από τη σκέπη του δικού σας «εθνικού» νομίσματος, δηλαδή του ευρώ; Πως μπορεί να υπάρξει κατάργηση των μνημονίων; Πείθετε νομίζετε κανέναν, ότι μπορείτε να καταργήσετε τα μνημόνια μονοκονδυλιά και να διαγράψετε κατόπιν διαπραγματεύσεων το μεγαλύτερο μέρος του χρέους μέσα στο ευρώ; Επειδή φαντασιώνεστε ότι η Ευρώπη είναι το καινούργιο σας έθνος, που θα σας αγκαλιάσει στοργικά;

Πως λοιπόν προτρέχετε να δώσετε «εθνικά» χαρακτηριστικά σε μια τραπεζική ένωση, που έχει σαν σκοπό την καθυπόταξη των λαών στα δικά της ιδιοτελή συμφέροντα; Ή τα φληναφήματα περί αλλαγής συσχετισμών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μπορούν πλέον να γίνονται πιστευτά κι από ποιους;

Μπορούσατε να ισχυρίζεστε και θα ήσασταν έτσι τουλάχιστον πιο ειλικρινείς, αν μας λέγατε ότι το ευρώ, είναι η μοναδική μας επιλογή κάτω από τις ιδιάζουσες συνθήκες που βρίσκεται η χώρα μας, ότι δεν υπάρχει άλλη λύση και τα υπόλοιπα μπλα-μπλα της καθεστωτικής προπαγάνδας, άλλα όχι και ότι το ευρώ είναι το Εθνικό μας νόμισμα, ξεπερνώντας ακόμα και τον θλιβερό Κεδίκογλου σε ηλιθιότητα.

Ή μήπως δεν είναι ηλιθιότητα, αλλά μία από τις αποδείξεις για να πάρετε το χρίσμα της χρυσής εφεδρείας του καθεστώτος και του ισχυρού «αριστερού» του πυλώνα;

Όχι δεν πλανάστε, σκόπιμα δημιουργείτε σύγχυση και αναλάβατε συνειδητά το ρόλο του τροχοπεδητή  στη ριζοσπαστικοποίηση της κοινωνίας.

Πράγματι, ανέλαβε ο Σαμαράς και τα κατάφερε εν μέρει να στριμώξει στο δικό του μαντρί τους δεξιούς. Τώρα ήρθε η σειρά του Τσίπρα και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να μαντρώσουν τους «αριστερούς», αφού η ΔΗΜΑΡ αποδείχθηκε πολύ λίγη να το πράξει.

Αλλά κι εσείς το ίδιο λίγοι φαίνεστε κύριοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που σκόπιμα μπερδέψατε τον προλεταριακό διεθνισμό με τον χαζοχαρούμενο κοσμοπολιτισμό και τον προδοτικό εθνομηδενισμό.

Και πολύ σύντομα θα το διαπιστώσετε. Και να θυμάστε, τη προδοσία πολλοί αγάπησαν τους προδότες κανείς! Ούτε έδρα στο Χάρβαρντ δεν πρόκειται να εξασφαλίσετε κύριε Τσίπρα, αλλά μόνο μια θέση στο πάνθεον των δωσιλόγων και των προδοτών αυτής της χώρας.

*Ο Όθωνας Κουμαρέλλας είναι Αρχιτέκτονας και μέλος της Π.Γ. του Ε.Πα.Μ.

Τι πρέπει να κάνουμε για να τερματίσουμε την τρομοκρατία!l

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Φωνή απόγνωσης για την Υγεία από το φουρτουνιασμένο Αιγαίο.

Η επιστολή μιάς γιατρού από την Σκύρο για την κατάσταση περίθαλψης στη Χώρα μας και ειδικότερα στην επαρχία.

Ελένη Γεωργιάδου Σκύρος 22/1/13 Ειδικός Παθολόγος.

κ. Υπουργό Υγείας, κ. Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ, κ. Πρόεδρο ΗΔΙΚΑ
Κοιν : Βουλευτές Ν. Εύβοιας, Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο Ιατρικό Σύλλογο Εύβοιας, Λοιπούς Ιατρικούς Συλλόγους, Μ.Μ.Ε.

Θέμα: Φωνή απόγνωσης για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση από το φουρτουνιασμένο Αιγαίο.

Κύριε Υπουργέ Υγείας, κύριοι Πρόεδροι, κύριοι υπεύθυνοι για την νομοθεσία στο χώρο της υγείας, σας συγχαίρω για τη μεγάλη σας ανακάλυψη και καινοτομία: ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ.
Ονομάζομαι Ελένη Γεωργιάδου, είμαι ειδικός παθολόγος στη νήσο Σκύρο. Πρόκειται για νησί 4000 κατοίκων που το καλοκαίρι υποδέχεται πάνω από 30.000. Υπάρχει ένα Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (όχι Κέντρο Υγείας). Το κλιμάκιο ιατρών της Πολεμικής Αεροπορίας από το 251 ΓΝΑ που ερχόταν για μια εβδομάδα το χρόνο στο νησί, σταμάτησε προ 2ετίας την πολύτιμη προσφορά του (πιθανώς λόγω οικονομικών περικοπών).
Το σύστημα που όπως έλεγε ο κος Λοβέρδος θα βάλει τάξη στην υπερσυνταγογράφηση και στη σπατάλη του ΕΟΠΥΥ και θα βοηθήσει ασφαλισμένους, ιατρούς, φαρμακοποιούς, ήταν η μεγαλύτερη ΑΠΑΤΗ που έγινε ποτέ στο χώρο της υγείας και ο υπέρτατος εξευτελισμός τόσο των ασθενών, όσο και του ιατρικού κλάδου.
Βάλατε μία από τις μεγαλύτερες επιστήμες, την Ιατρική, σ'ένα απύθμενο καζάνι γραφειοκρατίας και αποσυντονίσατε τον εγκέφαλό μας από τον αληθινό σκοπό του: τη σωτηρία του ανθρώπινου σώματος, την εμψύχωση και την συμπαράσταση στον ψυχικό πόνο του συνανθρώπου μας. Μετατρέψατε μία 5λεπτη απασχόληση (ιατρού - ασθενούς) σε πολύωρη, πολυήμερη ταλαιπωρία, πολλές φορές άκαρπη.
Από τα ξημερώματα μαζεύεται ο κόσμος έξω από τα ιατρεία για να πάρει σειρά για τα φάρμακά του (ιδίως μετά τις λήξεις των επαναλαμβανόμενων απεργιών των φαρμακοποιών). Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε, διότι μόλις το σύστημα ανοίγει, πέφτει από υπερφόρτιση. Οι ασθενείς γίνονται έξαλλοι, οι γιατροί χάνουν την υπομονή τους και μέχρι το μεσημέρι εγκαθιστούμε ξανά και ξανά κωδικούς και μπες - βγες σε μια ταλαιπωρία ανείπωτη πέρα από κάθε όριο και τρόπο περιγραφής.
Πώς να εξετάσουμε τον ασθενή και να είμαστε ευγενείς, υπομονετικοί, θεραπευτές και συμπαραστάτες, όταν η συνταγογράφηση έχει μετατραπεί σε επείγον και οι ασθενείς μας χτυπούν τις πόρτες και μας απειλούν με απίστευτες λεκτικές εκφράσεις, νομίζοντας ότι εμείς δεν θέλουμε να τους εξυπηρετήσουμε. Οι ίδιοι ασθενείς επί 3-4 ημέρες επανέρχονται με ΤΑΧΙ, καρότσες αγροτικών, λεωφορεία και συνοδεία μπαστουνιών και να τους εξηγείς ότι: Λυπάμαι! Δεν δουλεύει πάλι το σύστημα, ή κάτσε μέχρι τις 6 το απόγευμα (διότι ίσως το μεσημέρι αποφορτιστεί).
Σας υπενθυμίζω ότι στο νησί υπάρχουν δύο υπολογιστές, ο δικός μου και ένας του περιφερειακού ιατρείου. Κι αν τύχει και δουλέψει αυτή η απάτη, χρειάζεται 30 - 40 λεπτά, σε περίπτωση 2 ή 3 συνταγών, με συνοδά παραπεμπτικά εργαστηριακών εξετάσεων, μετά την αναγραφή τους, όπως παλιά, και στο βιβλιάριο, την καταχώρηση στο βιβλίο εισερχομένων και χειρόγραφη απόδειξη για εισόδημα από 5 έως 10 ευρώ. Διότι εμείς οι μη συμβεβλημένοι αλλά πιστοποιημένοι ιατροί στο e-syntgografisi απλήρωτοι από το 2010, από το αναξιόπιστο κράτος παίρνουμε από 5 έως 10 ευρώ για συνταγές - παραπεμπτικά. Αλλά ακόμα και αυτά τα λίγα χρήματα δεν μας αφήνετε να τα εισπράξουμε εφόσον διώχνουμε τον κόσμο, ο οποίος έρχεται τις περισσότερες φορές για συνταγογράφηση και όχι για εξέταση. Είναι εξαθλιωμένος και φτωχός.
Και ρωτάει:
- Γιατρέ θα μου πάρεις την πίεση;
- Ευχαρίστως.
- Θα μου πάρεις και ένα σάκχαρο;
- Ευχαρίστως.
- Να κάνω και μια ερώτηση;
- Ευχαρίστως
- Τι είναι ο πόνος που νιώθω στο στήθος και με χτυπάει στην πλάτη;
Ο γιατρός χλωμιάζει. Κάνει πλήρη εξέταση με καρδιογράφημα και διαπιστώνει οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου και πασχίζει για την διακομιδή του με 10 μποφόρ στο Αιγαίο. Και φυσικά δεν θα ζητήσουμε το αρχικό 5ευρω σε τέτοιες επείγουσες καταστάσεις. Και ο κόσμος το αναγνωρίζει και επανέρχεται με 5 αυγά, λίγο λάδι ή λίγα χόρτα που μάζεψε ο εμφραγματίας για να ευχαριστήσει τον γιατρό του, ή κάποιος άλλος για να εξεταστεί άνευ χρημάτων. Εσείς όμως ζητάτε λεπτομερή καταγραφή εισοδημάτων. Άρα εμείς πρέπει να καταγράφουμε στις αποδείξεις 5 αυγά, λίγα χόρτα ή 1kg ντομάτες;
Πολλοί συνάδελφοι δεν έχουνε καλή σχέση με τους υπολογιστές και την τεχνολογία. Την Ιατρική τη διδαχτήκαμε στα Πανεπιστήμια, στα επείγοντα των νοσοκομείων, στις εντατικές, στα αμφιθέατρα και στα ανατομεία. Το βάρος έκαστου βιβλίου ισοδυναμεί με το βάρος ενός τούβλου και συρρικνώνεται στο σκληρό δίσκο του εγκεφάλου μας, όχι σε κάποιου υπολογιστή.
Πολλοί από εμάς προσλάβαμε άτομα για γραμματειακή υποστήριξη, ώστε να ασχοληθούμε με τον ίδιο τον ασθενή και όχι με την γραφειοκρατία. Δυστυχώς όμως βρέθηκαν άνευ αντικειμένου αφού είναι αδύνατο να γνωρίζουν δραστικές ουσίες για να μπορούν να βοηθήσουν στη διαδικασία της συνταγογράφησης κι έτσι σύντομα θα απολυθούν.
Πριν το εφαρμόσετε...
 

1. Μήπως σκεφτήκατε να μας εκπαιδεύσετε; Αλλά εσείς ξέρατε τι κάνατε. Διότι κάθε εβδομάδα ή μήνα θα αλλάζατε πάλι τις οδηγίες, την επιφάνεια εργασίας, τα ποσοστά συμμετοχής των φαρμάκων και θα αναιρούσατε τις προηγούμενες αποφάσεις και η εκπαίδευση θα πήγαινε χαμένη.
 

2. Πριν επιβληθεί, γιατί δεν το δοκιμάσατε για 10.000.000 ανθρώπους και αφού λειτουργήσει και πάρετε τις τελικές σας αποφάσεις να το εφαρμόσετε τελειοποιημένο, άνευ προβλημάτων;
 

3. Μήπως σκεφτήκατε ποτέ όλους εμάς, τις φωνές του Αιγαίου, του Ιονίου, των ακριτικών και ορεινών περιοχών, τη δυσχέρεια μετάβασης των ασθενών μας στα κοντινότερα νοσοκομεία; Σας ενημερώνω λοιπόν ότι λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας, άλλοι μείναμε χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση, άλλοι χωρίς νερό, άλλοι χωρίς τηλέφωνο και εσείς καμαρώνετε για το επίτευγμά σας. Την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Οι γιατροί της ακριτικής Ελλάδας δεν μπορούμε να έχουμε εύκολες προσβάσεις στο internet ακόμη κι αν το σύστημα δούλευε. Δεν κουβαλιέται υπολογιστής - εκτυπωτής στον ορεινό βοσκότοπο της Νότιας Σκύρου, στους υπερήλικες κατάκοιτους ανθρώπους αυτού του ιερού βράχου, στα στενά ανηφορικά σοκάκια ενός μέτρου φάρδους ή στις πλαγιές του Πηλίου, του Μετσόβου, του Έβρου κλπ. Γιατί εσείς ζητάτε φυσική παρουσία του ασφαλισμένου κατά τη διάρκεια της συνταγογράφησης γεγονός που όπως αντιλαμβάνεται ο κοινός νους είναι πολλές φορές αδύνατο.
 

4. Σκεφτήκατε ότι ζητάτε γνωμάτευση από ιατρούς άλλης ειδικότητας για να τους συνταγογραφήσουμε τα φάρμακα οι παθολόγοι, οι γενικοί ιατροί κλπ, ότι στα νοσοκομεία οι ιατροί κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν το επόμενο νούμερο αναμονής; Ποια γνωμάτευση να του ζητηθεί στις 5 τα ξημερώματα; (Έξω από την πόρτα γίνεται «πόλεμος»). Κι αν ο ασθενής χρειαστεί φάρμακα, αρχίζει ο Γολγοθάς του.
 

5. Προ τριμήνου χρειάστηκε να συνταγογραφήσω σε τέκνο, (έμμεσο ασφαλισμένο σε κυρία 39 ετών). Το ΑΜΚΑ του παιδιού δεν ήταν σωστό απ 'ότι διαπίστωσα. Ήταν το ΑΜΚΑ του 40χρονου πατέρα που είχε αυτοκτονήσει και στο παιδί είχε περαστεί κατά λάθος το ΑΜΚΑ του συγχωρεμένου. Γιατί στο e-syntagografisi υπάρχουν αναρτημένοι οι πεθαμένοι άνθρωποι από 7ετίας; Γιατί δεν ενημερώθηκαν από τα ιατρικά πιστοποιητικά των Ληξιαρχίων ότι ο ασθενής απεβίωσε; Εμείς πώς να το γνωρίζουμε; Στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση δεν έχει φωτογραφίες. Ποιων τα λάθη πληρώνουμε οι γιατροί;
 

6. Μας υποχρεώσατε (μέσω ΦΕΚ) να ελέγχουμε τις ασφάλειες των ασθενών για να συνταγογραφήσουμε ή να εξετάσουμε. Που ζείτε; Τουλάχιστον το 30% των ασθενών μας είναι με ληγμένες ημερομηνίες - απλήρωτες ασφάλειες ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, ΟΓΑ. Δεν δικαιούνται ούτε εμβόλια για τα παιδιά τους. Κι αν είσαι για νοσηλεία τότε στην διακομιδή σου τραγούδα: «Αν ήμουν πλούσιος». Διότι εξερχόμενος από τη νοσηλεία για χολοκυστεκτομή ο μόλις απολυμένος υπάλληλος ή κατεστραμμένος ελευθεροεπαγγελματίας θα πληρώσει τιμολόγιο στο γραφείο κίνησης και πιθανώς θα χρειαστεί έρανο για να πάρει εξιτήριο. Τόσα χρόνια πλήρωνε κανονικά τις εισφορές του. Τώρα που περνάει δύσκολες ώρες δεν του δώσατε ούτε καν περίοδο χάριτος ώστε να μπορεί να δικαιούται έστω για ένα εύλογο διάστημα τα φάρμακά του. Εμείς οι ιατροί υποκύψαμε και γίναμε ελεγκτές του κράτους. ΚΑΚΩΣ. Είμαστε υπεύθυνοι για την υγεία και τη ζωή του. Εσείς είστε όμως υπεύθυνοι του θανάτου του (αν συμβεί) διότι βάση νόμου δεν επιτρέπεται να συνταγογραφήσουμε στο βιβλιάριο τα φάρμακα που χρειάζεται.
 

7. Δημιουργήσατε τον ΕΟΠΥΥ, διαχωρίσατε φάρμακα υψηλού κόστους με απαραίτητη την μετάβαση μηνιαίως των ασθενών στην Αθήνα, στα κεντρικά του ΕΟΠΥΥ. Ποιας κατηγορίας ασθενών; Των ογκολογικών περιστατικών με οστικές μεταστάσεις, των νεφροπαθών, των αναπήρων από ρευματικά νοσήματα; Και σας περιφρόνησαν! Μην φοβάστε! Αποφάσισαν να πεθάνουν στη γη που γεννήθηκαν. Δεν μπορούν να πηγαινοέρχονται ανήμποροι σωματικά και ψυχικά στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα κι έτσι μπορείτε να περηφανεύεστε για την μείωση του φαρμακευτικού κόστους. «Φεύγουν» καρκινοπαθείς στα χέρια μας ο ένας μετά τον άλλο αλλά τουλάχιστον περήφανοι διδάσκοντάς μας μαθήματα ζωής και αξιοπρέπειας.
 

8. Προ μηνών αναρτήσατε στον ΕΟΠΥΥ ότι οι μη συμβεβλημένοι ιατροί δεν μπορούν να γράφουν πάνω από δύο συνταγές τον μήνα ανά ασθενή. Συνοδεύεται μάλιστα και από ποινικές ρήτρες. Δηλαδή αν παίρνει 7 φάρμακα ή 8 θα γυρίζει την Αθήνα ή τα νησιά να βρεί τις αντίστοιχες ειδικότητες για συνταγογράφηση. Είναι ντροπή κύριοι, διότι ο οποιοσδήποτε καταλαβαίνει ότι μας τιμωρείτε επειδή δεν δεχτήκαμε να συμβληθούμε με το υπέροχο δημιούργημά σας, τον ΕΟΠΥΥ. Γιατί οι συμβεβλημένοι μπορούν να γράφουν 10 συνταγές; Η ιατρική μας δεοντολογία δεν το επιτρέπει αυτό το βασανιστήριο στο συνάνθρωπό μας.
 

9. Και τέλος. Σταματήστε την ιστορία με τα γενόσημα που μπερδέψατε τα εγκεφαλικά μας κύτταρα, τόσο των γιατρών αλλά κυρίως των ηλικιωμένων ασθενών μας. Έως τώρα γνώριζαν ότι το χάπι τους ήταν το κίτρινο χαπάκι με το ροζ κουτάκι κι εδώ και λίγο καιρό ένα μήνα είναι μπλε, τον άλλο κόκκινο και τον άλλο μαύρο. Διότι δεν λάβατε υπόψη σας ότι το 20% περίπου των ελλήνων είναι αναλφάβητοι. Κι αν τόσο πολύ σας ένοιαζε το φθηνότερο και καλύτερο φάρμακο ας επιβάλατε νόμο ώστε να έχουμε μόνο ελληνικά γενόσημα ώστε να αναπτυχθεί τουλάχιστον η ελληνική φαρμακοβιομηχανία και όχι το φθηνότερο πακιστανικό, μπαγκλαντέζικο, ινδικό που δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχει εκεί αντίστοιχος ΕΟΦ και πως λειτουργεί. Διότι αν υπήρχε δεν θα βρισκόταν θραύσματα γυαλιού στα φάρμακα αυτών των χωρών όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από τα ΜΜΕ.
 

10. Αποφασίσατε να κάνετε την Ελλάδα ένα μεγάλο αυτοματοποιημένο Memorial. Συγνώμη κύριοι! Μιλάμε για την ίδια χώρα; Την Ελλάδα; Και κάτω από την επήρεια ποιου παράγοντα αποφασίσατε; Πανικού, πίεσης ή ουσιών; Αν έγινε από άγνοια ή αμέλεια σας κατανοούμε και σας συγχωρούμε. Διότι ανθρώπινος νους δεν χωράει αυτό που ζούμε εξαιτίας σας.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΣΑΣ!!!

Οι Έλληνες ιατροί θα σας είμαστε ευγνώμονες για την ευθανασία αυτής της επιστήμης και της εξαγωγής στο εξωτερικό ενός τόσο μορφωμένου εμπορεύματος. Ευχαριστούμε τους εκάστοτε Υπουργούς Υγείας και τους νομοθέτες. Όταν όμως αρρωστήσει κάποιος (που δεν το εύχομαι) θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ, να εξεταστούν την ημερομηνία που θα βρεθεί το κενό, να περιμένουν υπομονετικά στα επείγοντα δημοσίου νοσοκομείου και όχι στα μεγάλα ιδιωτικά κέντρα ξενοδοχειακής υποδομής. Ίσως το ράντζο ενός διαδρόμου, η αναμονή για χειρουργικό κρεβάτι, η έλλειψη φαρμάκων και υλικών, η λήψη αμφίβολης ποιότητας γενοσήμων τους βοηθήσει να βρουν τη σωστή λύση για το εθνικό μας σύστημα Υγείας και τη βελτίωση του.
Ζήστε λοιπόν μαζί μας κι ανάμεσά μας να μοιραστείτε λίγο τον κόσμο μας,
διότι εμείς δεν φτάνουμε τον δικό σας.

Ευχαριστώ θερμά για την υπομονή σας.

Ελένη Γεωργιάδου

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

"Ουδείς εξαιρείται" από την γκιλοτίνα!


Του Νίκου Μπογιόπουλου
Ακούστε τους, ακούστε πώς ουρλιάζουν:
«Ουδείς εξαιρείται του νόμου»!
Αλλά όλοι αυτοί του «μαύρου μετώπου» που μιλούν για το «νόμο που άπαξ και ψηφίστηκε ουδεμία
αντίρρησις νοείται» (!), νομίζετε ότι απευθύνονται μόνο στους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς; Λάθος!
• Απευθύνονται σε όλη την κοινωνία που... «πρέπει να συμμορφωθεί»! Τι λένε: Οτι αφού τα μνημόνια τα έκαναν νόμους, αφού τις φορολεηλασίες τις έκαναν νόμους, αφού τη λαϊκή χρεοκοπία την έκαναν νόμο, αφού τις μειώσεις μισθών τις έκαναν νόμους, ακόμα κι αν αύριο ψηφίσουν με νόμο πως κάθε οικογένεια, εκτός από τους φόρους, τα εισοδήματα, τη σύνταξη θα καταβάλλει στο ΔΝΤ και τα πρωτότοκα τέκνα της, τότε ουδείς θα πρέπει να αντιδρά, διότι θα... «το λέει ο νόμος»!

Οταν όλα αυτά τα επίλεκτα μέλη του κλαμπ της πιο παρασιτικής συντεχνίας, της συντεχνίας των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των «νταβατζήδων», μιλούν για τις «συντεχνίες» όπως έπραξε προχτές ο κ. Σαμαράς, και όπως πριν είχε πράξει ο Παπανδρέου, και όπως πριν είχε πράξει ο Σημίτης, και όπως πριν είχε πράξει ο Μητσοτάκης, δεν απευθύνονται μόνο στους εργαζόμενους στα ΜΜΜ.

• Απευθύνονται σε όλη την κοινωνία, στην κοινωνία των καταπιεσμένων, στην κοινωνία της φτώχειας και της απελπισίας, την οποία θέλουν να συκοφαντήσουν. Να την «παθητικοποιήσουν». Να την «κομματιάσουν». Να την καταστήσουν έρμαιο του «διαίρει και βασίλευε». Να «ξεμοναχιάσουν» το κάθε τμήμα της. Να το απομονώσουν και αφού θα του έχουν στερήσει τις εφεδρείες της κοινωνικής αλληλεγγύης να το τσακίσουν. Ετσι, με την ίδια μέθοδο, θέλουν να καθυποτάξουν, τελικά, όλη την «κατατεμαχισμένη» κοινωνία.

Οταν όλα τα φερέφωνα των «αφεντικών», αυτοί που δε δίνουν δεκάρα για την «ταλαιπωρία» της ανεργίας, για την «ταλαιπωρία» της ανέχειας, για την «ταλαιπωρία» των χαρατσιών, για την «ταλαιπωρία» της πείνας, μιλούν για την «ταλαιπωρία της κοινωνίας» από τους απεργούς και αντιπαραθέτουν στο «δικαίωμα της απεργίας» το... «δικαίωμα στην εργασία» - ποιοι; αυτοί που έφτασαν την ανεργία στο 30%! - δεν απευθύνονται στους εργαζόμενους στα ΜΜΜ.

• Απευθύνονται στην ταλαίπωρη κοινωνία, η οποία πάνω από έναν αιώνα μετά την εξέγερση στο Σικάγο θα πρέπει να «ρυθμίσει» τη συνείδησή της, ώστε να μη θεωρεί πια ότι «η δουλειά είναι δικαίωμα». Να ξεχάσει ότι ο αξιοπρεπής μισθός είναι δικαίωμα. Να μάθει ότι «δικαίωμα» είναι η απεργοσπασία (!), να μάθει να βλέπει την εργασία σαν... «προνόμιο». Σαν... «παραχώρηση». Σαν... φιλάνθρωπη «προσφορά». Να μάθει να δέχεται αδιαμαρτύρητα κάθε νέα περικοπή του μισθού της, για την οποία οφείλει κιόλας να δοξολογεί τον καλοκάγαθο καπιταλιστή που από το ξεροκόμματο της αφαίρεσε «μόνο» το... μισό.

Και φυσικά:

Οταν έμβλημα της πολιτικής τους έφτασαν να καθιστούν τις νυχτόβιες επιδρομές των ΜΑΤ, την απειλή της ... φυλάκισης(!), όταν ποινικοποιούν ως «κακούργημα» τις κινητοποιήσεις, όταν ομολογούν πως οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και οι επιστρατεύσεις κατά των απεργών αποτελούν έναν εκσυγχρονισμό των... γραφειοκρατικών διατάξεων της χούντας (!),
σίγουρα δε μιλούν στους εργαζόμενους των ΜΜΜ.

• Απευθύνονται σε όλο το λαό, του κουνούν ως «γκαουλάιτερ» του κεφαλαίου το δάκτυλο της καταστολής, τον απειλούν με τον πιο χυδαίο, τον πιο ιταμό, τον πιο απροκάλυπτο τρόπο, ότι ή θα γίνει ραγιάς να τους προσκυνάει ή θα τον... ξεκάνουν!

***
Ο πόλεμος, επομένως, που έχουν εξαπολύσει είναι καθολικός.

Τα «νταϊλίκια» του Σαμαρά θα ήταν ανάξια να γίνουν ακόμα και γελοιογραφία, αν δεν επρόκειτο για τον γραβατοφορεμένο «τσαμπουκά» μιας πρωτοφανούς πολιτικής αγριότητας που
αφορά τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ, όπως χτες αφορούσε τους ναυτεργάτες, όπως προχτές αφορούσε τους δημόσιους υπάλληλους, όπως αντιπροχτές αφορούσε τους αγρότες, όπως κάθε μέρα αφορά τους εργάτες.
*
Αν αυτός ο καθολικός πόλεμος ενάντια σε κάθε τμήμα της κοινωνίας δεν πάρει καθολική απάντηση μέσα από ένα κοινό μέτωπο εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχής αγροτιάς, βιοτεχνών, μικρεμπόρων,
που σημαίνει λαϊκή συμμαχία, συμπόρευση, συστράτευση και αλληλεγγύη ανάμεσα σε όλα τα στρώματα που υφίστανται την εκμετάλλευση και τη φτωχοποίηση,
αν κόντρα στο «σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω» δεν πάρει σάρκα και οστά το «ο ένας για όλους και όλοι για έναν»,
τότε,
τα υποκινούμενα της πλουτοκρατίας μπορεί κι αυτά να φύγουν νύχτα, όπως οι προηγούμενοι, αλλά προηγουμένως θα έχουν αφανίσει έναν ολόκληρο λαό κάτω από τις «ερπύστριες» των «νόμων του κεφαλαίου», που πράγματι από τις «γκιλοτίνες» του «δεν εξαιρείται κανείς». 

Πηγή: Ριζοσπάστης

Έβριζαν τον Παπούλια έξω από το σπίτι του - [Προσήχθησαν δύο γυναίκες από την αστυνομία ]

Προσήχθησαν δύο γυναίκες από την αστυνομία
 

Περίεργα πράγματα συνέβησαν χθες το μεσημέρι έξω από το σπίτι του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Δύο γυναίκες, προσήχθησαν επειδή εξαπέλυαν ύβρεις εναντίον του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα στο τέρμα της Ασκληπιού στην είσοδο της οικίας του. Οι άνδρες της φρουράς του τις «μάζεψαν» και κάλεσαν την Αστυνομία να τις συλλάβει. Η μία από τις δύο , 48 ετών, είναι γνωστή για τις ακτιβιστικές της ενέργειες. ΔΓ
 
...και στην συνέχεια λάβαμε το ακόλουθο e-mail, με τίτλο: 
"Οι μπάτσοι φταίνε που δεν έχουμε ρίξει ακόμα τη χούντα"
Στην πολυκατοικία που μένει ο Παπούλιας, ολόκληρο το ημιυπόγειο είναι γιάφκα μπάτσων. Τον φυλάνε δε επί 24ώρου βάσεως και φυσικά τους πληρώνουμε εμείς (όπως και κάθε άλλη γιάφκα σε κάθε σπίτι & γραφείο προδότη).
Ερώτηση:
Αφού είναι νόμιμοι κι έχουν την συγκατάθεση του λαού για τις πράξεις τους, γιατί θέλει έκαστος μία κλούβα ως μόνιμο προσωπικό;
Έχω να πω μόνο τούτο για «τους καημένους τους μπάτσους που κάνουν απλά τη δουλειά τους». Αυτοί φταίνε που δεν έχουμε ρίξει ακόμα τη χούντα. Δεν είναι απλά συνεργοί, είναι οι καθ’ όλα υπαίτιοι. Θα είχαμε προ πολλού τελειώσει με τους προδότες αν δεν τους φύλαγαν κι αν δεν έκαναν συλλήψεις. Αυτοί οι «καημένοι» για να διασφαλίσουν το δικό τους μεροκάματο, αφήνουν να ξεπουληθεί η χώρα.
Για τον αγώνα: Αφού τέλεψε και η κράτηση το μόνο που ένιωθα ήταν ένας κατάφωρος εμπαιγμός. Όταν έφεραν περιπολικό να μας συλλάβει είπα ότι δεν θα φύγω από εδώ παρά μόνο αν μου γίνει καταγγελία από τον προδότη. Μου απάντησαν ότι δεν χρειάζεται να το κάνει ο ίδιος, υπάρχει κι η αυτόφωρη διαδικασία. Μετά από 4 ώρες κράτησης αφεθήκαμε ελεύθερες, χωρίς να απαγγελθεί καμία κατηγορία. Όταν ζήτησα εξηγήσεις από τον μπάτσο που δεν ενεργεί τα νόμιμα (που δεν συλλαμβάνει τους προδότες, έχει ορκιστεί στο σύνταγμα, το έχουν καταλύσει κλπ) το μόνο που είχε να πει είναι ότι έχω δίκιο. Κι όταν του είπα δεν επιλαμβάνεστε μεταφέρετε σε μένα την ευθύνη επιβολής της νομιμότητας, μου απάντησε «να κάνετε όπως νομίζετε» (δις: τους πληρώνουμε αυτούς).
Εκτός όμως από την εμφανή πραγματικότητα (αυτή του εμπαιγμού) υπάρχει και μία κρυφή. Αυτό που πολύ θα θέλανε όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι να τιμωρείται ο κάθε αντιρρησίας για να μην παίρνουν θάρρος οι λοιποί. Αν όμως τιμωρήσουν κάποιον που προσπάθησε να υπερασπιστεί τα πάτρια, το πιθανοτερότερο είναι να πάθουν αυτό που απεύχονται. Ε, και μένουν κάνοντας.. ΤΙΠΟΤΑ!
Κλείνοντας… Η συνέπεια και η επιμονή θα φέρει τη νίκη. Μπορεί να φαίνεται ότι έχουν όλη τη δύναμη, μπορεί να κάνουν να φαντάζει κάθε αγώνας μάταιος, αλλά ουσιαστικά εμείς τους φοβερίζουμε!! Προβαίνουν σε παράνομες συλλήψεις για να μην φαίνεται η όποια αντίδραση. Δεν απαγγέλουν κατηγορίες για να μην τους έρθει μπούμερανκ. Αυτοί έχουν το πρόβλημα, όσους νόμους κι αν φτιάξουν δεν καταφέρνουν να νομιμοποιηθούν, αλλά/ΚΑΙ δεν έχουν άλλους τρόπους για να σταματήσουν την επιδρομή.
Για να προλάβω το παραμύθι περί εμφυλίου επειδή κατηγορώ τους μπάτσους.. να πω κι ένα τελευταίο.. Ότι θα νικήσει ο λαός είναι το μόνο βέβαιο -νομοτελειακά. Θέλω να πας με τη φαντασία σου λίγο στο μέλλον, να πας στην εποχή που θα ‘χει ελευθερωθεί η χώρα… και.. απ’ όποια θέση βρίσκεσαι ΣΗΜΕΡΑ να δεις τον εαυτό σου τότε...
Πού θα πας να κρυφτείς μπάτσε, εισαγγελέα, δημοσιογράφε, μαυραγορίτη, μιζαδόρε, τσιράκι των προδοτών;;; Δεν χρειάζεται να σε φάει κανείς, δεν θα έχεις τόπο να σταθείς.

------------

(για τον Παπούλια -το έδωσε στους ασφαλίτες)

Προδότη έκανες το χρέος σου.
Παρέδωσες τη χώρα μου χωρίς μάχη.
Διέπραξες το πιο αποτρόπαιο έγκλημα και τώρα φοβάσαι; Κρύβεσαι και φοβάσαι για τη ζωούλα σου; Μόνος σου τη διέγραψες τη ζωή σου με την τελευταία σου πράξη. Υπέγραψες στο βιβλίο της ιστορίας ως ρίψασπις.
Αυτό να θυμάσαι όταν θα κλείνεις τα μάτια και θα αποχαιρετάς τούτη τη γη που σε γέννησε.

Μαρία Αλιφραγκή του Νικολάου
Α.Δ.Τ.:------
Διεύθυνση:-------------
Τηλ.:----------
 
ΣΣ: Το e-mail το υπογράφει η Στεφάνια Λυγερού.

Πηγή: Στοχασμός και Πολιτική

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Τότε που ο Σαμαράς (last year), καλούσε το λαό σε ανυπακοή και αυτοδικία!


"Από την άλλη πλευρά, όμως, οφείλουμε να πούμε πως, όταν υπάρχει αναλγησία και ανευθυνότητα από την πλευρά της εξουσίας, τότε πράγματι πυροδοτούνται φαινόμενα ανυπακοής και αυτοδικίας.
Όταν διαρρηγνύεται το Κοινωνικό Συμβόλαιο ανάμεσα στην Κυβέρνηση και το λαό, τότε καταρρέει η εμπιστοσύνη των πολιτών στους νόμους και διαχέεται κάθε είδους αντικοινωνική προδιάθεση....
-- Όταν διαλύεται η οικονομία από αλλεπάλληλες φορο-επιδρομές εκεί οδηγούμαστε.
-- Όταν πληρώνουμε επί δεκαετίες για…
μελλοντικά αγαθά και υπηρεσίες, εκεί οδηγούμαστε.
-- Όταν αυξάνονται τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ πολύ πέρα από τα όρια ανοχής των ανθρώπων, εκεί οδηγούμαστε.
Η ανυπακοή στους νόμους της Δημοκρατίας είναι αντικοινωνική συμπεριφορά ή οδηγεί σε αντικοινωνικές συμπεριφορές. Αλλά αυτό είναι μόνον η μισή αλήθεια...
Η άλλη μισή – και οφείλουμε να την πούμε – είναι ότι η αναλγησία της κυβέρνησης πυροδοτεί κάθε είδους αντικοινωνικές συμπεριφορές. "

 

Από την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στις 3/2/2011

Αυτό το βίντεο ΔΕΝ είναι αποτέλεσμα μοντάζ, αλλά ένα ενιαίο απόσπασμα από ομιλία του Αντώνη -καταδικάζω την βία απ' όπου και αν προέρχεται- Σαμαρά, το Φλεβάρη του 2011.

ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΕ 25 Ιανουαρίου 2013


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΠΑΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η δίκαιη κινητοποίηση των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς σταθερής τροχιάς και οι εξελίξεις που ακολούθησαν με την επέμβαση της Αστυνομίας τη Παρασκευή ξημερώματα, έγινε η αφορμή να φανεί όχι μόνο ο αυταρχισμός της κατοχικής «κυβέρνησης» των δωσίλογων, αλλά να αποκαλυφθεί για μια ακόμα φορά το φασιστικό υπόβαθρο στο οποίο στηρίζεται. Οι «κυβερνητικές» μαριονέτες ανακάλυψαν, ότι δεν τους ήταν αρκετός ο παροπλισμός της Βουλής, που την υποβάθμισαν σε κοινό πρωτοκολλητή των αποφάσεων της Τρόικας και προχώρησαν στην απροκάλυπτη αστυνομική βία και καταστολή απέναντι στον «εχθρό» Λαό.

Η κίνηση αυτή ανέδειξε αρκετά ζητήματα και ερωτήματα τα οποία έχουν πολλούς αποδέκτες και πρέπει άμεσα να απαντηθούν.

Μερικά από αυτά είναι …. :

• Τίθεται πλέον σε απόλυτη αμφισβήτηση η ίδια η ύπαρξη των συνδικάτων και επί της ουσίας του στοιχειώδους δικαιώματος του συνδικαλίζεσθαι; Καταργούνται οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και οι Σ.Σ.Ε. μηδέ της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας εξαιρουμένης;

• Αναγνωρίζεται πλέον στους εργαζόμενους κάποιο, έστω στοιχειώδες, δικαίωμα λόγου σε ζητήματα που αφορούν στην εργασία τους και τελικά στην ίδια τους τη ζωή; Η αξία της εργασίας και της ίδιας της Ζωής καθορίζεται μονομερώς πλέον από το καθεστώς, το οποίο επιβάλει τις αποφάσεις του με πυγμή και απροκάλυπτη βία;

• Απέναντι στο καθεστώς που παρουσιάζεται αποφασισμένο και έτοιμο να εφαρμόσει τις εξοντωτικές για το λαό και τους εργαζόμενους αποφάσεις του, γεννώνται μια σειρά ερωτηματικά για τη στάση του ίδιου του λαού, των εργαζομένων και των μαζικών του φορέων διεκδίκησης και των, επί της ουσίας, υπό κατάργηση συνδικάτων. Οι κλασσικές μορφές πάλης, οι απεργίες, τα συλλαλητήρια, οι καταλήψεις χώρων δουλειάς είναι σήμερα αποτελεσματικοί και πρόσφοροι τρόποι αντίδρασης και διεκδίκησης;

• Μέχρι πού είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε; Πως είναι δυνατό να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε μορφές αγώνα, πιο αποφασιστικές, πιο ευέλικτες και τελικά πιο έξυπνες, που θα ενώνουν τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται και που το καθεστώς τεχνηέντως τα τοποθετεί το ένα εναντίον του άλλου και θα παρακάμπτουν έτσι τη καθεστωτική προπαγάνδα, εξουδετερώνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα του καθεστώτος για καταστολή;

• Είναι έτοιμοι οι επιστρατευμένοι απεργοί να απαντήσουν στην απαίτηση των καιρών για λειτουργική κατάληψη των μέσων μαζικής μεταφοράς και τη λειτουργία τους στην υπηρεσία του λαού, όπως θα έπρεπε να είναι; Μπορούν να απευθυνθούν στο λαό και να ζητήσουν την κινητοποίησή του για την υποστήριξη και την περιφρούρηση  αυτού του στόχου άρα και του αγώνα τους; Μπορούν να θέσουν σαν σημαία του αγώνα τους ζητήματα παλλαϊκά, όπως είναι η εκδίωξη της τρόικας και των εγχώριων υπηρετών της και η πάλη για την ανάκτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας της πατρίδας μας;

• Τι ρόλο παίζουν οι «κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες» της αντιπολίτευσης που όψιμα καταγγέλλουν την συνταγματική εκτροπή και το φασισμό και τρέχουν να συμπαρασταθούν στους απεργούς, την ίδια στιγμή που νομιμοποιούν τη συνταγματική εκτροπή με την παραμονή τους στο εξάμβλωμα που αποκαλούν Βουλή; Η καλύτερη υπηρεσία που θα μπορούσαν να προσφέρουν στους απεργούς θα ήταν η άμεση παραίτηση από το «κοινοβούλιο» με στόχο την απογύμνωση από κάθε νομική στήριξη των δωσίλογων. Όσο παραμένουν σ` αυτό, έστω καταψηφίζοντας, στη πράξη νομιμοποιούν αυτή τη φασιστική εκτροπή και τη κατάλυση του Συντάγματος που, με λέξεις, καταδικάζουν.

• Τι ρόλο παίζουν οι «συμπαραστάτιδες» ηγεσίες της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ που εμπαίζουν τους εργαζόμενους διασπώντας ή περιχαρακώνοντας το λαϊκό κίνημα, αποπροσανατολίζοντας με περιθωριακά και οικονομίστικα αιτήματα; Οδηγούν έτσι στον αφοπλισμό των συνδικάτων και την αγωνιστική παραίτηση των εργαζομένων;

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο καλεί τον ελληνικό λαό να δει καθαρά το πού τον οδηγούν οι δωσίλογοι και να πάρει στα χέρια του την κατάσταση, δίνοντας τις δικές του απαντήσεις στις προκλήσεις των καιρών. Η ίδια η κατάσταση – όπως διαμορφώνεται – δείχνει καθαρά ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να περάσει, γρήγορα, στη φάση της συσπείρωσης και της αλληλεγγύης εργαζομένων και ανέργων, δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων, ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών, απλών και ενστόλων πολιτών, ανεξάρτητα από κομματικές επιλογές, ταμπέλες και χρώματα. Να δράσουν άμεσα και αποφασιστικά στηρίζοντας τον αγώνα των επιστρατευμένων.

Όλοι οι εργαζόμενοι να απαιτήσουν από τις συνδικαλιστικές τους ηγεσίες να σταθούν άμεσα και έμπρακτα στο πλευρό των επιστρατευμένων απεργών, στηρίζοντάς τους με κάθε τρόπο. Η νίκη τους θα είναι νίκη όλων των Ελλήνων και οι δωσίλογοι το γνωρίζουν. Γι αυτό και στρέφονται στον φασισμό.

Καλούμε τους ίδιους τους αγωνιζόμενους απεργούς, να συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους, να αντικρούσουν τις προσπάθειες χειραγώγησης του αγώνα τους από κάθε επίδοξο προστάτη των συμφερόντων τους  και να προχωρήσουν σε λειτουργική κατάληψη των χώρων και των εργαλείων της εργασίας τους. Θα προσφέρουν έτσι, στην Κοινωνία, αυτοί οι ίδιοι τις Υπηρεσίες, που οι πολίτες έχουν ανάγκη, αποδεικνύοντας το δίκιο του αγώνα τους, ακυρώνοντας στη πράξη την αισχρή προπαγάνδα του καθεστώτος και τον κοινωνικό αυτοματισμό, που αυτή υποδαυλίζει. Μόνο έτσι θα υπάρξει πάνδημη συμπαράσταση και η Νίκη θα είναι μόνιμη και αδιαμφισβήτητη.

Καλούμε τους αγρότες, που ξεκινούν κι αυτοί κινητοποιήσεις, να ενώσουν τις δυνάμεις τους με αυτές των εργαζομένων και των ανέργων στις πόλεις και να συγκλίνουν προς το κέντρο, οδηγώντας όλοι μαζί σε κορύφωση τον Αγώνα, για την ανατροπή της δωσίλογης κυβέρνησης και του καθεστώτος χρεοκρατίας.

Το ΕΠΑΜ πιστεύει, ότι ο μόνος δρόμος που θα καλύπτει όλο τον εργαζόμενο ελληνικό λαό και τα αιτήματά του, είναι η απαίτηση να γκρεμοτσακιστούν οι δωσίλογοι και οι προστάτες τους, ώστε η χώρα να επανέλθει στη δημοκρατική ομαλότητα και να αποκτήσει την Εθνική της Κυριαρχία και Ανεξαρτησία, μακριά από κατακτητές και ληστοκράτες.

Το ΕΠΑΜ καλεί όλο το λαό να προχωρήσει στην εξάπλωση ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ διαρκείας. Μόνος μας οδηγός οι αγώνες και οι θυσίες των γονιών μας. Μόνο μας Χρέος το μέλλον των παιδιών μας. Αυτή η γη μας ανήκει.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ του  Ε.ΠΑ.Μ
25 Ιανουαρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Σας γνωρίζουμε ότι ο φάκελος της αγωγής του ΕΠΑΜ κατά του Υπουργού Οικονομικών και του Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, με αντικείμενο την ακύρωση των φορολογικών ενημερωτικών σημειωμάτων λόγω πλαστότητας, παραδόθηκε την Τετάρτη 23/1/2013 από τους πληρεξούσιους δικηγόρους στην Γραμματεία Νομικής Αλληλεγγύης του ΕΠΑΜ.

Ο συγκεκριμένος φάκελος αποτελείται από:
Α) Το νομικό σκεπτικό της αγωγής που καταλαμβάνει περίπου240 σελίδες
Β) Τα στοιχεία 1490 εναγόντων

Ήδη η Γραμματεία Νομικής Αλληλεγγύης έχει ξεκινήσει τον επανέλεγχο των στοιχείων και την ομαδοποίηση τους κατά κατηγορία (άνεργοι, πολύτεκνοι, εργάτες, συνταξιούχοι, κλπ) και με το πέρας αυτής της εργασίας, που εκτιμάται να διαρκέσει περίπου μια εβδομάδα, θα κατατεθεί στο αρμόδιο δικαστήριο.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΜ
24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ.


Το ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ τάσσεται ολόψυχα και με όλες του τις δυνάμεις στο πλευρό των εργαζομένων του μετρό. Απέναντι στην πράξη ωμού αυταρχισμού του δικτάτορα Χατζηδάκη και της δωσιλογικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε επίταξη των εργαζομένων στο μετρό, η μοναδική μας επιλογή είναι αγώνας μέχρις εσχάτων.

Η πράξη αυτή της κυβέρνησης συνιστά ανοικτό πόλεμο εναντίον όλων των εργαζομένων και στην δυνατότητά τους να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους και την ίδια τους τη ζωή.

Καλούνται όλα τα μέλη και οι φίλοι του ΕΠΑΜ, αλλά και ολόκληρος ο ελληνικός λαός, σε γενική επιστράτευση και επί τόπου παρουσία στο αμαξοστάσιο του μετρό (Κηφισού 94, απέναντι από τον ΟΠΑΠ).

Αυτή η μάχη ας γίνει η απαρχή για την ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ!
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
  
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΜ

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ζωή Γεωργαντά: Έγκλημα που ισοδυναμεί με εθνική προδοσία! Συνυπεύθυνος ο Παπανδρέου!

“Η βουλή αγνόησε τις καταγγελίες μου, όχι όμως και η δικαιοσύνη…”

“Βόμβες” Γεωργαντά κατά Παπακωνσταντίνου,Βενιζέλου,Παπανδρέου

Για έγκλημα  που ισοδυναμεί με εθνική προδοσία, κάνει λόγο η Ζωή Γεωργαντά, σχολιάζοντας την άσκηση ποινικής δίωξης, που ζήτησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, σε βάρος του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και δυο ακόμα μελών της, για την υπόθεση του διογκωμένου ελλείμματος του 2009, η οποία ήρθε στο φως μετά τις δικές τις καταγγελίες.


Μιλώντας στον Real Fm στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου, η κυρία Γεωργαντά, πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ είπε ότι υπογράφοντας ψευδείς βεβαιώσεις για ένα φουσκωμένο έλλειμμα ζημίωσαν τουλάχιστον με 28 δισ ευρώ το κράτος.

 

«Με βάση αυτά στοιχεία που δημοσίευσε ο κ. Γεωργίου και έστειλε στη Eurostat έγιναν όλα τα μνημόνια», ανέφερε η Ζωή Γεωργαντά, ενώ εκτίμησε ότι είχε πολιτική εντολή να κάνει κάτι τέτοιο.

 

«Φαντάζομαι ότι είχε πολιτική εντολή και πρέπει να το πει, γιατί απ’ ότι έχω καταλάβει ο κ. Γεωργίου δεν καταλαβαίνει τη στατιστική», τόνισε, ενώ αναφερόμενη στον επικεφαλής της Eurostat Βάλτερ Ράντερμαχερ είπε: «Έχουμε αποδείξεις ότι μας προέτρεπε να μην εκτελούμε το καθήκον μας και να υπογράψουμε αυτές τις ψευδείς βεβαιώσεις. Χαίρομαι γιατί υπερίσχυσε η εντιμότητα  για να μην διαπράξουμε αυτά τα εγκλήματα και να μην είμαστε κι εμείς κατηγορούμενοι».

 

Το ίδιο έκανε σύμφωνα με την κυρία Γεωργαντά και ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος όπως ανάφερε «μας παρότρυνε όταν μας έλεγε ‘δεν θα μιλάτε και θα εκτελείτε ότι λέει ο κ. Γεωργίου και ο κ. Ραντερμάχερ’.»

«Είναι εγκληματικά αυτά τα πράγματα και επισύρουν ποινικές ευθύνες. Δηλαδή μας παρότρυνε να μην εκτελέσουμε το υπηρεσιακό μας καθήκον», τόνισε, αφήνοντας αιχμές τόσο για τον Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

 

«Βεβαίως γνώριζε ο κ. Παπανδρέου και τήρησε σιγή ιχθύος. Πιστεύω ότι είναι και αυτός υπεύθυνος», αποκάλυψε η κυρία Γεωργαντά, λέγοντας ότι είχε ενημερώσει τον πρώην πρωθυπουργού μέσω του αδελφού του Αντρίκου ενώ του είχε στείλει και μηνύματα.

 

Η κυρία Γεωργαντά εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι πριν μπούμε στο μηχανισμό στήριξης το έλλειμμα ήταν μονοψήφιο. «Η μόνη επιστημονική μέθοδος που θα μπορούσαν να μας βάλουν στα μνημόνια ήταν ένα διογκωμένο έλλειμμα. Έβαλαν το δικό τους άνθρωπο και μας εξουδετέρωσαν με την πρώτη αμφισβήτηση. Μέχρι που μας απέλυσε ο κ. Βενιζέλος».

 

«Όσα είπα στη εξεταστική, η βουλή τα αγνόησε. Η δικαιοσύνη έδειξε σήμερα ότι μελέτησε ενδελεχώς τα πράγματα και δεν επηρεάζεται», κατέληξε η Ζωή Γεωργαντά.

Πηγή: Olympia

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht