Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.ΠΑ.Μ ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Χανιά, 30 Απριλίου 2013
   Ίσως ποτέ άλλοτε στη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας, η σημασία της διατήρησης της μνήμης του παρελθόντος δεν ήταν τόσο επιτακτική. Ποτέ άλλοτε τα φαντάσματα, οι αγωνίες και οι προσδοκίες μιας άλλης εποχής, δεν επανήλθαν στην επικαιρότητα με τόσο δραματικό τρόπο όσο σήμερα.
Η πρώτη του Μάη του 2013 δεν είναι μια ακόμα Πρωτομαγιά.
    Είναι η πρωτομαγιά που βρίσκει κάτω από το όριο της φτώχειας το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού.
    Είναι η πρωτομαγιά που αντί για εργατικές κατακτήσεις που μέχρι τώρα γιορτάζαμε, βρίσκει εργασιακά και κοινωνικά ερείπια, βρίσκει τη χώρα πρωταθλήτρια στην ανεργία και τις αυτοκτονίες, βρίσκει τους νέους μας να εγκαταλείπουν τον τόπο αυτό προκειμένου να γίνουν παγκόσμιοι νομάδες σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής.
  Είναι η πρωτομαγιά που βλέπει τον ελληνικό λαό, αντί να ασχολείται με τη ζωή, να ασχολείται με την επιβίωση. Που αντί οι τακτικοί λογαριασμοί και τα έξοδα της μέσης οικογένειας να είναι μια σκέψη ρουτίνας, όπως μέχρι τώρα ξέραμε, να είναι μια ακόμα θηλιά στο λαιμό του νοικοκυριού.
  Είναι η πρωτομαγιά που αντί για ένα λαό περήφανο και αισιόδοξο, βλέπει ένα λαό πολλαπλά ταπεινωμένο και απαξιωμένο από το πολιτικό σύστημα, που είναι υπερβολικά απασχολημένο απέναντι στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους διεθνείς τοκογλύφους για να ασχοληθεί με τις ανάγκες του κόσμου.
   Και, δυστυχώς, είναι η Πρωτομαγιά που βλέπει έναν ελληνικό λαό διαιρεμένο, να σύρεται αριστερά και δεξιά από τυχοδιώκτες, δωσίλογους, νοσταλγούς ανελεύθερων καθεστώτων και πολιτικούς καριέρας. Έναν ελληνικό λαό που αγωνιά να βρει κοινό βηματισμό προκειμένου να ξεμπερδέψει μια ώρα αρχύτερα με το καθεστώς υποτέλειας και εργασιακού μεσαίωνα που του έχει επιβληθεί.
    
   Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο, χαιρετίζοντας και τιμώντας τις Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις, ενδιαφέρεται να ξαναβάλει στο προσκήνιο αυτό τον προδομένο λαό. Να ξαναγίνει αυτός, και όχι κανένας άλλος στο όνομά του, κυρίαρχος και αφεντικό στον τόπο του. Να ανακτήσει την εθνική και νομισματική του κυριαρχία, βάζοντας φρένο σε αυτό το δίχως τέλος πισογύρισμα στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Να αντικαταστήσει το προσκύνημα στο θεό του ευρώ που επινόησε μια δράκα τραπεζιτών με στόχο να υποθηκεύσει μέσω ενός τεχνητού χρέους τις περιουσίες όλων των λαών της ευρώπης, με την εμπιστοσύνη στη ζωντανή εργασία και τη χρηματοδότησή της με εθνικό νόμισμα, αναλόγως των αναγκών της οικονομίας.
    Και πάνω από όλα, ενδιαφέρεται για την αποκατάσταση της πραγματικής δημοκρατίας, με τη λογοδοσία όλων εκείνων που έχουν αναλάβει να ρευστοποιήσουν τη χώρα και να την παραδώσουν έρμαιο στις ορέξεις των διεθνών αρπακτικών, ώστε η φετινή Πρωτομαγιά να είναι η τελευταία Πρωτομαγιά εθνικής κατάθλιψης και η απαρχή μιας εθνικής συσπείρωσης στη βάση των συμφερόντων όλων εκείνων των απλών ανθρώπων της εργασίας που με τον ιδρώτα τους έχουν χτίσει αυτό τον τόπο.

Τι έκανε σ’ αυτό τον γαμημένο κόσμο ο Λαός της Συρίας, πέρα από το να θέλει να ζήσει ανεξάρτητος και σε μια χώρα κοσμική με ανεξιθρησκία; Γιατί αυτό το μίσος από την «πολιτισμένη» δύση και τη συγκυβέρνηση των γερμανοτσολιάδων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ;

Μέρες παθών. Μέρες μαρτυρίου με την προσμονή της γνωστής και επαναλαμβανόμενης  Ανάστασης. 
Τέτοιες μέρες όσοι έχουν γνώση και ευαισθησία προσεύχονται για τους συνανθρώπους τους που υποφέρουν. Και προτεραιότητα δίνετε σε αυτούς που υποφέρουν χωρίς ελπίδα σωτηρίας. Εγκαταλελειμμένοι από φίλους και αδέρφια.  Από την Δύση που πολεμά λέει τους σφαγείς ταλιμπάν, από την πολιτισμένη Ευρώπη, την επίσημη εκκλησία, την Αριστερά. 
Ένας ολόκληρος λαός στο έλεος ισλαμοφασιστών -μισθοφόρων από όλον τον κόσμο, στο έλεος των αποκτηνωμένων ορέξεων δίποδων τεράτων.
Οι ντόπιοι τους αποκαλούν "Τούρκους" εξαιτίας της αγριότητας των πράξεών τους, ενθυμούμενοι της ωμότητες επί τουρκοκρτίας.
 
Συρία, μέρες παθών. Με την προσμονή της Ανάστασης να έχει πάρει αναβολή επ' αόριστον. 
Ο Θεός ας προστατεύει τις γυναίκες και τους αμάχους. Και όσους πέφτουν στα χέρια τους. Ο Θεός ας βοηθήσει τους δυο αιχμάλωτους επισκόπους.
 
Τι να πούμε… πώς να πιστέψουμε ότι τον 21ο αιώνα, το 2013, μισθοφόροι ισλαμοφασίστες αποκεφαλίζουν χριστιανούς, μουσουλμάνους, αλουίτες, σουνίτες… για λίγα δολάρια και στο όνομα του «Ισλάμ», του δικού τους Ισλάμ.
Απίστευτο μίσος τρομοκρατών, μισθοδοτούμενων μισθοφόρων που εξοπλίζει, χρηματοδοτεί και στηρίζει πολιτικά η «πολιτισμένη» δύση και μαζί η συγκυβέρνηση των δωσίλογων Μερκελιστών.
Η Ορθοδοξία (Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης και Εκκλησία της Ελλάδας), συνένοχοι των εγκλημάτων. Μια ένοχη σιωπή υποταγμένων στον Ερντογάν και τα Ευρωπαϊκά κονδύλια…
Η παρακάτω απαίσια φωτογραφία είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ για ανήλικους (χρειάζεται , αλλά και για όσους έχουν προβλήματα υγείας… για να την δείτε -αν έχτε γερά νεύρα- χρειάζεται να πατήσετε εδώ.

Πηγή: Σίβυλλα

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Οι τράπεζες μηνύουν πολίτες για απλήρωτα δάνεια και οι δικαστές τους παραπέμπουν σε δίκες!

Πληθαίνουν οι αναφορές για ποινικοποίηση εκ μέρους των τραπεζών με την αποδοχή της δικαστικής εξουσίας, περιπτώσεων καταναλωτικών προϊόντων τραπεζών, όπως στεγαστικών δανείων, συμβάσεων leasing ή δανείων αγοράς αυτοκινήτων.

Οι τράπεζες καταθέτουν μηνύσεις ως δήθεν εξαπατηθείσες από τους πολίτες καταναλωτές κατά την σύναψη δανείων που δεν μπόρεσαν οι τελευταίοι να αποπληρώσουν. Αντίστοιχες συμπεριφορές επιδεικνύουν οι τράπεζες σε στεγαστικά δάνεια που δεν πληρώνονται. Προβαίνουν σε επανεκτιμήσεις της αξίας των ακινήτων και μηνύουν για απάτη τους καταναλωτές που τα έλαβαν.

Αντίστοιχα φαινόμενα παρατηρούνται σε συμβάσεις που έχουν ως σκοπό την αγορά κινητών (όπως αυτοκινήτων).

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι δικαστικοί λειτουργοί που αναλαμβάνουν τέτοιες υποθέσεις τείνουν ευήκοον ους στις απαράδεκτες μηνύσεις των τραπεζών και παραπέμπουν τους πολίτες για κακουργήματα και σοβαρότατα πλημμελήματα.

Θεωρούμε απαράδεκτη την συμπεριφορά αυτή των τραπεζιτών και τους καλούμε να σταματήσουν κάθε τέτοιου είδους προκλητικές για την ελληνική κοινωνία ενέργειες εκφοβισμού, καταστολής και παραβίασης των συνταγματικών δικαιωμάτων τους .

Οι τράπεζες είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Είτε με τα τοκογλυφικά επιτόκια που είχαν και έχουν επιβάλλει, είτε με την «ενίσχυσή» τους με ποσά από το ελληνικό κράτος, τα οποία είναι ουσιαστικά ίσα με το δημόσιο χρέος της χώρας.

Οι ίδιες οι τράπεζες είναι που χορηγούσαν αφειδώς και άκριτα δάνεια. Αυτές διαφήμιζαν πειστικότατα, συχνότατα και εντονότατα τις «υπηρεσίες» τους. Οι ίδιες οι τράπεζες είναι που απέστελναν παράνομα επιστολές έγκρισης δανείων και καρτών σε καταναλωτές που δεν είχαν κάνει καν αίτηση για να τους δελεάσουν να λάβουν τα υπερβεβαρυμμένα με τόκους προϊόντα τους.  Οι ίδιες χρέωναν με έξοδα ελέγχων τους πολίτες – καταναλωτές που προσέρχονταν σε αυτές. Αυτές χορηγούσαν «επισκευαστικά δάνεια» για νεότευκτες κατοικίες. Δεν μπορούν σήμερα να δηλώνουν «εξαπατηθείσες».

Είναι σαφές ότι η ποινικοποίηση αμιγώς συμβατικών σχέσεων του αστικού δικαίου είναι πράξη εξ ολοκλήρου απαράδεκτη και αβάσιμη, που θίγει θεμελιώδη και κεφαλαιώδη συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών.

Δεν μπορεί οι πολίτες να καλούνται να πληρώσουν τα χρέη και τα ελλείμματα των τραπεζιτών και την ίδια ώρα να ζητείται η καταδίκη τους σε ποινές στερητικές της ελευθερίας. Μέσα από την φυλακή δεν μπορεί κανείς να αποπληρώσει και δεν μπορεί κανείς να παράξει.

Την ίδια ώρα παρατηρείται από δικηγόρους και πολίτες τεράστια αυστηροποίηση των διαδικασιών και των ποινών για αδικήματα που έχουν οικονομικό περιεχόμενο, όπως η έκδοση ακάλυπτων επιταγών.

Το τελευταίο ως αδίκημα είναι απαράδεκτο για οποιαδήποτε σύγχρονη ανθρώπινη κοινωνία.
Τα ανωτέρω, εν μέσω γενικής οικονομικής κρίσης, αποτελούν δείγμα ολοκληρωτισμού, αποκοπής από την πραγματικότητα και βόμβα στα σαθρά και ετοιμόρροπα ήδη θεμέλια της κοινωνίας.

Οι Ελληνες δικαστές πρέπει να αντιληφθούν και την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία και ότι την εξουσία τους την αντλούν κατά το Σύνταγμα από τον λαό αυτό και κανέναν άλλο.

Οφείλουν συνεπώς να κρίνουν με βάση την κοινωνική τοποθέτηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και να ερμηνεύουν ορθά και στενά τον ποινικό νόμο. Δεν τους ορίζει Δικαστές κανένας υπουργός και κανένας τραπεζίτης. Εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό και δικάζουν με την δική του εντολή. Οφείλουν συνεπώς να κλείσουν ερμητικά την πόρτα στα «νέα» αδικήματα που σκαρφίζονται οι τραπεζίτες για να εκβιάσουν και να πιέσουν ένα λαό που με δική τους συνευθύνη ήλθε σε αυτή την δεινή και τραγική θέση.

Ως η μεγαλύτερη ένωση καταναλωτών της χώρας :

- Καλούμε τα πολιτικά κόμματα, τους βουλευτές και την πολιτική ηγεσία του τόπου να τοποθετηθούν καθαρά και με νομοθετικές πρωτοβουλίες απέναντι στα νοσηρά αυτά φαινόμενα και να απαγορεύσουν ρητά τις διώξεις πολιτών επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις συμβατικές τους υποχρεώσεις με τις τράπεζες ή τους ιδιώτες δανειστές που καιροσκοπούν.

- Καλούμε την ηγεσία την δικαιοσύνης να γνωμοδοτήσει ειδικά επί των  ζητημάτων ποινικοποίησης συμβατικών σχέσεων και να κλείσει τον δρόμο στην τραπεζική αυθαιρεσία.
- Καλούμε τους Ελληνες Δικαστές της ουσίας, να κρίνουν με βάση την κατάσταση και την βούληση του εντολέα τους Ελληνικού λαού.            

- Ζητούμε την κατάργηση του αδικήματος της έκδοσης μεταχρονολογημένης ακάλυπτης επιταγής γιατί έχει καταστεί μέσο πίστης (συναλλαγματική) και όχι μέσο πληρωμής.

- Δηλώνουμε, ότι εφόσον κληθούμε από πολίτες μέλη μας, θα παρέμβουμε έμπρακτα σε τέτοιες δίκες και διαδικασίες. 

Πηγή: ΝΕΟ ΙΝΚΑ

Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής


Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Καλλιτέχνες στην υπηρεσία της Μέρκελ

Πάρτε μια ζυγαριά. Βάλτε στη μια μεριά τη «μείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους». Στην άλλη μεριά βάλτε την έμπρακτη βοήθεια στα θύματα της μνημονιακής λαίλαπας: τσακισμένους μικροσυνταξιούχους, λιμοκτονούσες οικογένειες, στρατιές νεόπτωχων και ανέργων, μια ανθρωποθάλασσα μικρομεσαίων που τους πνίγουν τα χαράτσια, πυροβολημένους μετανάστες και λοιπούς αναξιοπαθούντες. 
 

Αν είχατε λεφτά, τι θα κάνατε; Θα τα δίνατε για να μειωθεί το χρέος; Ή για να στήσετε συσσίτια σε σχολεία, να καλύψετε τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τη θέρμανση σε νοσοκομεία, να στηρίξετε ιδρύματα που υπολειτουργούν ή βάζουν λουκέτο, να οργανώσετε δομές αλληλεγγύης, να ανακουφίσετε τους καμένους από τη μισάνθρωπη, όσο και αναποτελεσματική, συνταγή της τρόικας
Κι όμως, κάποιοι θα διάλεγαν την... κουρτίνα ένα: το χρέος!

 

«Τέχνη και αλληλεγγύη: 32 Έλληνες καλλιτέχνες συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης» ονομάστηκε η πρωτοβουλία του εκπαιδευτηρίου «Ελληνογερμανική Αγωγή», σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Greece Debt Free» και τον βρετανικό οίκο δημοπρασιών Bonhnam's.
 

Τριάντα δύο εικαστικοί, ανάμεσα τους ο Αλέκος Φασιανός, ο ΠαναγιώτηςΤέτσης, ο Δημήτρης Μυταράς, ο Κώστας Βαρώτσος, ο Σωτήρης Σόρογκας, η Ναταλία Μελά, η Αφροδίτη Λίττη, ο Χρήστος Μποκόρος, ο Φαίδωνας Πατρικαλάκης, ο Εδουάρδος Σακαγιάν, η Μαρία Φιλοπούλου και άλλοι, δώρισαν ο καθένας από ένα έργο του.
 

Τα έργα επρόκειτο να δημοπρατηθούν χθες,Τετάρτη, στο Λονδίνο.Τα χρήματα θα δοθούν στο «Greece Debt Free» για να αγοράσει «τοξικά» ελληνικά ομόλογα και στη συνέχεια να τα ακυρώσει, ώστε να χρωστάει το κράτος λιγότερα. Ήδη αυτή η οργάνωση έχει «εξοικονομήσει», λέει, γύρω στα τρία εκατομμύρια ευρώ δημόσιου χρέους, από τα 305,5 δισεκατομμύρια που κουβαλάμε στην καμπούρα μας! Δηλαδή, με το συμπάθιο, τρίχες... 
 

Δεν απέχουμε και πολύ απ'το να μας τρελάνουν. Πότε με την τρομοκρατική προπαγάνδα για τη «μοναδική συνταγή για τη σωτηρία», πότε με το ενοχικό σύνδρομο του «φταίμε όλοι που ζούσαμε με δανεικά», φτάσαμε στο σημείο, τρία χρόνια από την πανηγυρική ανατίναξη της Ψωροκώσταινας - εκείνο το τρομακτικό ανοιξιάτικο πρωί του 2010 σε απευθείας σύνδεση με τον Υorgos στο Καστελόριζο -, να θέλουν κάποιοι να... βοηθήσουν τους δανειστές μας να πάρουν πίσω τα λεφτά τους αντί να στηρίξουν με νύχια και με δόντια τα θύματα της οικονομικής ανθρωποσφαγής.
 

Καλλιτέχνες νομιμοποιούν το αμφιλεγόμενης νομιμότητας δημόσιο χρέος, μπαίνοντας ουσιαστικά στην υπηρεσία της Μέρκελ. Σε εκδήλωση που έγινε προ ημερών στην Αθήνα για την ανεκδιήγητη αυτή φάρσα, ο Γερμανός πρεσβευτής Βόλφγκανγκ Ντολτ «συνεχάρη όσους συνέλαβαν την ωραία αυτήν πρωτοβουλία».
Η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα είπε ότι «οι Έλληνες ήταν πάντα εθελοντές μιας ρεαλιστικής ουτοπίας». Και ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος μίλησε για μια «αξιέπαινη» κίνηση πού «στέλνει το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι όλοι μας, όλοι οι Έλληνες πολίτες μπορούμε να βοηθήσουμε». Βοήθεια μας...
 
Γιώργος I. Αλλαμανής - "Το Ποντίκι"

Πηγή: ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Μαύρη τρύπα 100 εκατ. ευρώ βρήκαν οι οικονομικοί ελεγκτές στο ΠΑΣΟΚ

Σημεία και τέρατα για την οικονομική διαχείριση του ΠΑΣΟΚ τη χρονική περίοδο 2004-2010 περιλαμβάνει σύμφωνα με δημοσίευμα της"Εφημερίδας των Συντακτών", το πόρισμα που συνέταξαν μετά από εντολή της σημερινής κυβέρνησης πέντε διεθνούς κύρους εταιρίες ορκωτών λογιστών και πιο συγκεκριμένα οι Grand Thorton, Ernst and Young, KPMG, Deloitte Touche και PWC Greece.
 

Η μαύρη τρύπα στα ταμεία του κόμματος υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ, τα οποία υπήρχαν στο αποθεματικό του ΠΑΣΟΚ το 2007 και για λόγους που δεν έχουν καταστεί γνωστοί και εφικτοί να διευκρινιστούν έκαναν φτερά.
 

Με βάση τα ίδια συνταρακτικά στοιχεία, 500.000 ευρώ εμφανίζονται ως δαπάνες που έχουν εγκριθεί με την υπογραφή του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος Γιώργου Παπανδρέου. Επίσης, ποσό περίπου 800.000 ευρώ φέρεται να εμφανίζονται στο όνομα του Νίκου Αθανασάκη, διευθυντή την επίμαχη περίοδο του πολιτικού γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου.
Δαπάνες ύψους 1,5 εκατ. ευρώ αποδίδονται στο όνομα "Καλογεροπούλου", η οποία έχει διατελέσει συνεργάτιδα του Γ. Παπανδρέου.
Επιπλέον, γα την ίδια τριετία, στα 53,3 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι δαπάνες γνωστού ταξιδιωτικού πρακτορείου, με το οποίο συνεργάζονταν το ΠΑΣΟΚ για μετακινήσεις στελεχών, ενώ εντοπίστηκαν να έχουν εκδοθεί 45.000 εισιτήρια για ένα μόνο χρόνο.
Όλα τα παραπάνω ποσά εμφανίζονται να φέρουν και την υπογραφή του Ρ. Σπυρόπουλου, που συνυπέγραφε με την ιδιότητα του διευθυντή.
Το εντυπωσιακό στοιχείο της έρευνας είναι ότι για καμία από τις δαπάνες που εντόπισαν οι ορκωτοί λογιστές δεν υπήρχαν νόμιμα παραστατικά, καθώς όλες οι υπογραφές έμπαιναν σε ανεπίσημα έγγραφα.
 

Η πρώτη ενημέρωση των στελεχών της Ιπποκράτους έγινε πριν από μερικές ημέρες. Η εκτίμηση των ίδιων είναι ότι εάν το πόρισμα παραδοθεί και γίνει αποδεκτό από το ΠΑΣΟΚ, τότε πρέπει να επέμβει άμεσα εισαγγελέας, ενώ σε πολιτικό επίπεδο οι επιπτώσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμα και σε πτώση της κυβέρνησης, εξαιτίας του μεγέθους του σκανδάλου της υπόθεσης.
Από την πλευρά του ο νυν πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε εντολή, η έρευνα να φτάσει μέχρι τέλους. Οι λογιστές έχουν εγκατασταθεί εξάλλου από το περσινό καλοκαίρι και για περίπου ένα μήνα στα γραφεία της παράταξης, προκειμένου να διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί.
Επιστολή φέρεται να έχει μάλιστα σταλεί στον Νίκο Αθανασάκη, προκειμένου να επιστρέψει μέρος των 300.000 ευρώ που καταγράφτηκε ως έξοδα και που μάλιστα εγκρίθηκε με την υπογραφή του.
Πρόθεση του επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ είναι το ζήτημα να συζητηθεί διεξοδικά στο ερχόμενο Πολιτικό Συμβούλιο, ενώ η κατάσταση πρέπει να ήταν εις γνώση του, καθώς σε κομματική συνεδρίαση στις 17 Απριλίου είχε ζητήσει να ελεγχθούν όλοι οι διευθυντές οικονομικών του κόμματος πριν από τον κ. Σαλαγιάννη.
 

Να σημειωθεί μάλιστα ότι το ίδιο διάστημα, δηλαδή από το 200 έως το 2010 το ΠΑΣΟΚ συνέχισε να δανειοδοτείται, προκειμένου να καλύπτει τις αυξημένες οικονομικές του ανάγκες.
Πηγή: PRESS-GR

Nigel Farage: Οι ευρωκράτες θα σας πάρουν και τα σώβρακα

"Αν έχετε λεφτά σε τράπεζες της Ευρωζώνης, να τα αποσύρετε πριν σας την πέσουν, γιατί είναι ξεκάθαρο πως αυτό σχεδιάζουν"
 

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση της Π.Γ. του Ε.ΠA.Μ. για την υπόθεση Κολλάτου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες της Κυβερνητικής αυθαιρεσίας και της δουλικότητας απέναντι στους κατακτητές με την αυτόφωρη σύλληψη του Σκηνοθέτη Δημήτρη Κολλάτου από την κατοικία του, επειδή δήθεν «προσέβαλε το Εθνικό Σύμβολο».

Το αστείο η το τραγικό του πράγματος είναι ότι οι εμφανιζόμενοι ως προστάτες του Εθνικού μας Συμβόλου είναι οι ίδιοι εκείνοι οι οποίοι έχουν παραδώσει την Πατρίδα μας στους Ευρωπαίους επικυρίαρχους, με κύριο εκφραστή τους τη Γερμανία, που οικοδομεί το σύγχρονο Ράιχ, έχοντας εκχωρήσει «άνευ όρων και αμετάκλητα» την Εθνική μας Κυριαρχία.

Πέραν όμως του ότι ουδεμία προσβολή αντικειμενικά υπάρχει, εκτός βέβαια εάν αυτή συνίσταται στα αιματοβαμμένα χέρια της Αξιοτίμου κατά τ’ άλλα Καγκελαρίου Κας Μέρκελ, υπάρχει και ένα άλλο ερώτημα σχετικά με την διαδικασία σύλληψης του Κου Κολλάτου.

Τηρήθηκαν άραγε οι διατάξεις των άρθρων 5 και 6 του Συντάγματος και το άρθρο 276 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, διατάξεις που προβλέπουν ότι κατά τη στιγμή της σύλληψης πρέπει να επιδίδεται στον συλλαμβανόμενο Πολίτη ένταλμα σύλληψης υπογραφόμενο από τον Ανακριτή, όχι Εισαγγελέα, στο οποίο να αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο του Ποινικού Κώδικα για το οποίο συλλαμβάνεται καθώς επίσης και περιγραφή του Εγκλήματος το οποίο διέπραξε;

Βέβαια από ένα ΑΝΟΜΟ Κράτος μπορεί κανείς όλα να τα περιμένει, άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά υποθέτουμε ότι η Δικαστική, τουλάχιστον, Εξουσία λειτουργεί με την Ανεξαρτησία που προβλέπεται από το Σύνταγμα και πολύ θα θέλαμε να έχουμε την απάντησή της!

Αθήνα 24 Απριλίου 2013
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΜ

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Ένα… κλικ πριν από την ολοκληρωτική κατάρρευση!

του Δημήτρη Καζάκη
Δώστε και σώστε! Τρέξτε να πληρώσετε ότι χρωστάτε. Η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη ν’ ανοίξει δοσατζίδικο. Σύμφωνα με τα ΝΕΑ (18/4) στο βασικό τους θέμα αναφέρουν: «Σε δύο δόσεις αντί των τριών που ισχύουν σήμερα, αλλά με προκαταβολή μόνο 10 ευρώ, αντί του 40% της οφειλής σήμερα, θα πληρώνεται στο εξής ο ΦΠΑ, σύμφωνα με ρύθμιση που θα υπάρχει στο νομοσχέδιο-σκούπα, το οποίο θα ψηφιστεί την άλλη εβδομάδα ώστε να καλυφθούν τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των δόσεων των 8,8 δισ. ευρώ. Στόχος της κυβέρνησης είναι να προλάβει την 29η Απριλίου οπότε θα συνεδριάσει το Euro Working Group».
...............................................................................
Μέχρι και για την ΔΕΗ μας πληροφορεί ο καλός μας τύπος που ξέρει μόνο να αναμασά «πληροφορίες» που διοχετεύουν τα υπουργεία: Εξόφληση λογαριασμών έως και σε 40 δόσεις. Ευκολίες αποπληρωμής ανεξόφλητων λογαριασμών, που για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες φτάνει τις 40 δόσεις, κάνει η ΔΕΗ προκειμένου να περιορίσει τα χρέη που φθάνουν το 1,3 δισ. ευρώ και αυξάνονται αλματωδώς. Είναι ενδεικτικό ότι οι λογαριασμοί που μένουν ανεξόφλητοι για περισσότερους από 6 μήνες αυξάνονται κατά 27 εκατ. ευρώ τον μήνα.

ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ

Δεν υπάρχει λόγος να τα πάρετε όλα αυτά στα σοβαρά. Ούτε να ανησυχείτε. Τα δημοσιονομικά καταρρέουν. Το ίδιο και οι τράπεζες. Βρισκόμαστε μόλις ένα κλικ πριν την ολοκληρωτική κατάρρευση και η κυβέρνηση έχει κιτρινίσει από τον τρόμο της. Πρέπει πάσει θυσία να εισπράξει κι αυτή και οι τράπεζες. Κι έτσι διοχετεύει πληροφορίες για ευνοϊκές ρυθμίσεις. Ο πανικός είναι έκδηλος. Η κυβέρνηση πασχίζει να εισπράξει έστω και τα ελάχιστα προκειμένου να επιβιώσει.
Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι μεγαλόστομες δηλώσεις από Σαμαρά, Στουρνάρα και Σία ότι βγαίνουμε από την κρίση και άλλα τέτοια φαιδρά. Κι ενώ μιλούν για «πρωτογενές πλεόνασμα» στα δημοσιονομικά, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων καθυστερεί να δημοσιοποιήσει την πορεία εισπράξεων κατά τον μήνα Μάρτιο. 

Μόνο τους δυο πρώτους μήνες του 2013, σύμφωνα πάντα με την ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων, προστέθηκε νέο ληξιπρόθεσμο χρέος της τάξης του 1,32 δις ευρώ. Το αντίστοιχο δίμηνο του προηγούμενου έτους (2012) το τότε νέο ληξιπρόθεσμο χρέος προς την εφορία που είχε προστεθεί ήταν της τάξης του 0,83 δις ευρώ. Αύξηση δηλαδή κατά 59% ανάμεσα στην αντίστοιχη περίοδο του 2012 και του 2013. Αυτό προϊδεάζει για το άνοιγμα της ψαλίδας και για το 2013. Πάντως όπως και να έχει το ζήτημα δεν μπορεί το νέο ληξιπρόθεσμος χρέος προς την εφορία να εκτινάσσεται κατά 59% το πρώτο δίμηνο του 2013 σε σχέση με το αντίστοιχο πρώτο δίμηνο του 2012 και ο υπουργός να μιλά για επίτευξη στόχων και «πρωτογενές πλεόνασμα». Πρόκειται τουλάχιστον για ανοησία.

Επίσης θα πρέπει να επισημάνουμε ότι οι εισπράξεις του δημοσίου τους πρώτους ειδικά μήνες του έτους εξαρτώνται σημαντικά και από τις εισπράξεις των ληξιπρόθεσμων χρεών του προηγούμενου έτους. Το πρώτο δίμηνο του 2012 ο στόχος εισπράξεων του δημοσίου ανερχόταν σε 4.071 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκαν 4.031 εκατ. ευρώ από τα οποία 445 εκατ. ευρώ ή το 11% ήταν εισπράξεις από τις περασμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία. Η υστέρηση δηλαδή ήταν σχεδόν 1% από τον εκτιμώμενο στόχο που είχε θέσει η τρόικα και ο προϋπολογισμός.

Το πρώτο δίμηνο του 2013 ο εκτιμώμενος στόχος εισπράξεων ήταν 5.708 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκαν 5.299 εκατ. ευρώ από τα οποία 711 εκατ. ευρώ ή το 13,4% ήταν εισπράξεις από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία των προηγούμενων ετών. Η υστέρηση δηλαδή των εισπραχθέντων εσόδων έναντι του στόχου της τρόικας και του προϋπολογισμού ήταν ανήλθε στα 7,2%. Το γεγονός αυτό υποδηλώνει, αφενός, σοβαρή επιδείνωση της εισπρακτικής δυνατότητας του δημοσίου σε σύγκριση με το 2012 και, αφετέρου, μεγαλύτερη εξάρτηση των εισπράξεων από την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών των προηγούμενων ετών.

Με άλλα λόγια η πορεία εισπράξεων του δημόσιου ταμείου για το 2013 εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών. Ο στόχος που έχει τεθεί για το 2013 είναι: (α) Είσπραξη  775 εκ. Ευρώ μέχρι το τέλος Ιουνίου 2013, από το ληξιπρόθεσμο κεφάλαιο στο τέλος του 2012, είσπραξη 1,9 δις Ευρώ μέχρι το τέλος του 2013, από το ληξιπρόθεσμο κεφάλαιο στο τέλος του 2012. (β) Είσπραξη 14% του νέου ληξιπροθέσμου - που δημιουργείται μέσα στο 2013 - μέχρι το τέλος Ιουνίου,  και είσπραξη 24,5% μέχρι το τέλος του 2013. Στο τέλος του 2012 το ληξιπρόθεσμο κεφάλαιο των οφειλών προς το δημόσιο ανερχόταν σε 55,8 δις ευρώ, από το οποίο τα 13,2 δις ευρώ δημιουργήθηκαν μέσα στο έτος.

Τι έχει καταφέρει μέχρι τώρα η κυβέρνηση; Εισέπραξε το πρώτο δίμηνο του 2013 711 εκατ. ευρώ από το ληξιπρόθεσμο κεφάλαιο οφειλών προς το δημόσιο του 2012. Δηλαδή εξάντλησε σχεδόν μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2013 τον στόχο που είχε θέσει μέχρι το τέλους Ιουνίου 2013. Και παρά το γεγονός αυτό, η υστέρηση των συνολικών εισπράξεων υπήρξε πολύ μεγάλη. Αυτός είναι ο λόγος που το πρώτο δίμηνο του 2013 δημιουργήθηκαν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές της τάξης των 1,32 δις ευρώ. Κι όχι μόνο αυτό. Ο βαθμός είσπραξης του νέου ληξιπρόθεσμου χρέους προς το δημόσιο μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2013 είναι μόλις 4,3% έναντι 14% που έχει τεθεί ως στόχος.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι οι τακτικές εισπράξεις του δημόσιου ταμείου υστερούν το πρώτο δίμηνο του 2013 πάνω από 23% σε σχέση με τον δημοσιονομικό στόχο που έχει τεθεί από το πρόγραμμα προσαρμογής. Κι αυτό είναι φυσικό διότι το λιανικό εμπόριο εξακολουθεί να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση με επιταχυνόμενο ρυθμό. Ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών, χωρίς τα καύσιμα κατά το μήνα Ιανουάριο 2013, σε σύγκριση με το δείκτη του Ιανουαρίου 2012, σημείωσε μείωση 15,7%, έναντι μείωσης 9,3%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2012 προς το 2011. Ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών, με τα καύσιμα, κατά το μήνα Ιανουάριο 2013, σε σύγκριση με το δείκτη του Ιανουαρίου 2012, σημείωσε μείωση 16,2%, έναντι μείωσης 8,8%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2012 προς το 2011.

Τα δεδομένα αυτά έχουν την αντανάκλασή τους και στην είσπραξη τόσο του ΦΠΑ, όσο και των ειδικών φόρων κατανάλωσης. Μόνο από την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης η πτώση της κατανάλωσης ήταν πάνω από 63% και επομένως αντίστοιχη είναι και η υστέρηση των αναμενόμενων τακτικών εσόδων. Η κατάσταση αυτή είναι σαφώς χειρότερη από την αντίστοιχη περίοδο του 2012 και απαιτεί ήδη νέα εισπρακτικά μέτρα, προκειμένου η απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους του προγράμματος προσαρμογής που έχει επιβάλει η τρόικα να μην ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Αυτός λοιπόν είναι ο λόγος των διοχετευόμενων πληροφοριών περί ρυθμίσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο ταμείο. Η τακτική της εναλλαγής του καρότου με το μαστίγιο, της εικονικής διευκόλυνσης με την τρομοκρατία είναι ότι έχει απομείνει στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για να περισώσει ότι μπορεί από την κατάρρευση των δημοσιονομικών εσόδων. Μια κατάρρευση που είναι σίγουρο ότι θα επιταχυνθεί το επόμενο διάστημα λόγω επιδείνωσης σ’ όλους τους δείκτες της ύφεσης.

"ΒΑΛΤΕ ΧΕΡΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΣ!"

Ένα άλλο πολύ μεγάλο πρόβλημα που θέλει επίσης να αποφύγει όσο μπορεί η κυβέρνηση είναι η μετωπική αναμέτρηση με την συντριπτική πλειοψηφία των φορολογουμένων πολιτών. Η πολιτική της τρόικας που ακολουθούν πιστά οι κυβερνήσεις των δοσιλόγων είχε σαν πρώτο και κύριο στόχο την εμπράγματη υποθήκευση της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων πολιτών. Κι έτσι με τις διαρκείς φοροεπιδρομές όχι μόνο κατόρθωσε να σαρώσει ότι εισόδημα ή αποταμίευση διέθετε η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, αλλά να αυξήσει δραστικά το ιδιωτικό χρέος προς την εφορία με σκοπό να βάλει χέρι και στην ιδιωτική περιουσία.

Φαίνεται πώς η τρόικα και κυρίως οι Γερμανοί κρίνουν ότι έφτασε η ώρα να εκπληρωθεί ο σκοπός τους. Κι έτσι άρχισαν ήδη να πιέζουν την κυβέρνηση να προχωρήσει στην δήμευση της ακίνητης ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων πολιτών. Γνωρίζουν άλλωστε πολύ καλά ότι δεν έχει απομείνει καθόλου εισόδημα, καθόλου φοροδοτική ικανότητα στον μέσο Έλληνα και επομένως η φοροεισπρακτική πίεση μαζί με την τρομοκρατία του αυτοφώρου, της φυλάκισης για χρέη προς το δημόσιο, της διαπόμπευσης από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, κοκ, θα αναγκάσουν μαζικά τους Έλληνες να βγάλουν την περιουσία τους στο σφυρί, ή να την χαρίσουν στο δημόσιο ταμείο που πίσω του καραδοκούν κάθε λογής dealer και κερδοσκόποι.

Άλλωστε αυτό το νόημα είχε και το κεντρικό δημοσίευμα του τελευταίου τεύχους του Der Spiegel με τίτλο «το ψέμα της φτώχειας». Το περιοδικό καλεί τις χώρες της κρίσης, Κύπρο, Ισπανία, Ιταλία, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ελλάδα, να βασίζονται στις δικές τους δυνάμεις για να μειώσουν τα χρέη τους, χρησιμοποιώντας τα περιουσιακά στοιχεία των πολιτών τους περισσότερο από ό,τι έχουν κάνει μέχρι σήμερα. Το περιοδικό, αναφερόμενο σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που θέλει τα νοικοκυριά των χωρών του νότου περισσότερο πλούσια από τα γερμανικά, αφήνει αιχμές για το κατά πόσο είναι δίκαιο να επιβαρύνονται χώρες, όπως η Γερμανία, για τη διάσωση των χωρών της περιφέρειας τη στιγμή που εκείνες είναι σε θέση να βοηθήσουν μόνες τους τον εαυτό τους.

Το περιοδικό αναφέρει επίσης πως η Γερμανία βρίσκεται σε χαμηλότερη θέση της κατάταξης των περιουσιακών στοιχείων από την Κύπρο που είναι δεύτερη, την Ισπανία και την Ιταλία. Τα νούμερα που περιλαμβάνονται στο δημοσίευμα μοιάζουν εξωφρενικά, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς τις σημερινές οικονομικές συνθήκες των χωρών αυτών, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας. Για παράδειγμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το μέσο γερμανικό νοικοκυριό έχει περιουσιακά στοιχεία που ανέρχονται σε 195.000 ευρώ, σχεδόν 100.000 ευρώ λιγότερο από τον μέσο νοικοκυριό στην Ισπανία. Για την Κύπρο το αντίστοιχο ποσό ανέρχεται στις 671.000 ευρώ, ενώ σε καλύτερη θέση από τη Γερμανία βρίσκονται η Ιταλία και η Γαλλία. Οι Γερμανοί φορολογούμενοι, τονίζει το περιοδικό, βλέπουν τα περιουσιακά τους στοιχεία να μειώνονται, ενώ οι κάτοικοι του Νότου όχι.

«Θα ήταν πιο λογικό - και δικαιότερο - οι χώρες που μαστίζονται από την κρίση να βασίζονται στις δικές τους δυνάμεις για να μειώσουν τα χρέη τους, χρησιμοποιώντας τα περιουσιακά στοιχεία των πολιτών τους περισσότερο από ό,τι έχουν κάνει μέχρι σήμερα,» προτείνει το δημοσίευμα. Τέλος, το Der Spiegel, χαρακτηρίζει τη στρατηγική αυτή άδικη καθώς υπάρχει ανισοκατανομή του βάρους και κινδυνολογεί λέγοντας ότι η υπερβολική πίεση μπορεί τελικά να λυγίσει όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Αν πάρουμε υπόψη μας το τι συνέβη στην Κύπρο και η ευκολία με την οποία φορτώθηκαν σε ιδιώτες καταθέτες οι ζημιές και η λεηλασία του χρήματος από τις τράπεζες, τότε δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να αμφιβάλει το πόσο ξεδιάντροπα ορέγονται οι δανειστές και κυρίως οι Γερμανοί τις ιδιωτικές περιουσίες των πολιτών. Ιδίως που τώρα η Γερμανία αναγκάζεται να παραδεχθεί ανοιχτά ότι βυθίζεται όλο και περισσότερο στην κρίση, καθώς δεν μπορεί να αποφεύγει πλέον την ύφεση της ευρωζώνης. Το γεγονός ότι η Γερμανική οικονομία παρουσιάζει ακόμη και επίσημα σημάδια στασιμότητας, ίσως και ύφεσης, με το ιδιωτικό χρέος να καλπάζει και τα ομόσπονδα κρατίδιά της να αντιμετωπίζουν το άμεσο ενδεχόμενο πτώχευσης τουλάχιστον των κεντρικών τους δήμων, σημαίνει ότι οι πιέσεις της προς τις χώρες του νότου θα αυξηθούν, θα γίνουν πιο ασφυκτικές. Καθώς η Γερμανία θα βυθίζεται στην ύφεση, τόσο θα αυξάνονται οι ορέξεις της να κανιβαλήσει τα περιουσιακά στοιχεία των άλλων πιο αδύνατων οικονομιών, ιδίως του Νότου.

Έτσι η κυβέρνηση των δοσιλόγων και η αντιπολίτευση της συμμορίας του ευρώ ετοιμάζονται να τους διευκολύνουν. Η Γερμανία ήδη ετοιμάζεται για το ενδεχόμενο κατάρρευσης του ευρώ. Συσσωρεύει τεράστιες ποσότητες χρυσού προκειμένου να αποτρέψει την κατάρρευση την οικονομίας της και να υποστηρίξει την μετάβαση σε ένα νέο νόμισμα με παγκόσμιο εκτόπισμα. Όμως η Γερμανία δεν θα εγκαταλείψει το ευρώ. Ούτε θα το αφήσει να πεθάνει, όπως του αξίζει, πριν ολοκληρώσει τον κανιβαλισμό όλων των άλλων ευάλωτων οικονομιών της ευρωζώνης.

Η κρίση του ευρώ έχει μπει σε νέα φάση. Έχει πυροδοτήσει έναν αγώνα ζωής και θανάτου ανάμεσα στα κράτη μέλη της ευρωζώνης. Οι μεγάλες οικονομίες πασχίζουν να επιβιώσουν σε βάρος των πιο αδύναμων με την Γερμανία να προσπαθεί να κανιβαλήσει όποιον μπορεί. Τα επιτελεία του ευρώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι το κοινό νόμισμα δεν είναι πια βιώσιμο. Συντηρείται, αφενός, από τις τεράστιες ενέσεις ρευστότητας της ΕΚΤ και, αφετέρου, από την ασφυκτική πολιτική πίεση του πολιτικού καθεστώτος εντός της ευρωζώνης. Ο ανταγωνισμός στο αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει πιο αμείλικτος και οι ορέξεις των Γερμανών ακόμη πιο αφύσικες και σαδιστικές. Και όσο η έξοδος από το ευρώ θα γίνεται όλο και πιο δελεαστική για τους λαούς, ιδίως του Νότου, τόσο θα πολώνεται η κατάσταση και η συμμορία του ευρώ θα γίνεται όλο και πιο επιρρεπής σε λύσεις απελπισίας προκειμένου να γλυτώσει την οργή της κοινωνίας. Η επιβολή ενός ανοιχτά φασιστικού καθεστώτος όπου η καταστολή στο όνομα της διατήρησης του ευρώ μέχρις ότου ολοκληρωθεί ο κανιβαλισμός των αδύναμων χωρών και λαών από τη νέα Άρια φυλή των αγορών, θα γίνει ο υπέρτατος νόμος της ευρωζώνης.

ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Η Ελλάδα θα είναι το πρώτο θύμα. Το έδαφος έχει προετοιμαστεί. Οι πολιτικές δυνάμεις έχουν αλωθεί. Καμιά από αυτές δεν είναι σε θέση, ούτε θέλει να σηκώσει το μπαϊράκι της εθνικής απελευθέρωσης από το νέο ζυγό που οδηγεί την χώρα και τον λαό της στον τάφο. Κανείς δεν νοιάζεται για αυτό που θα συμβεί τους επόμενους λίγους μήνες και για την ολοκληρωτική κατάρρευση της χώρας υπό καθεστώς κατοχής. Όλοι τους έχουν δώσει γη και ύδωρ στο νέο κατακτητή. Άλλοι γιατί έτσι συνηθίζουν μια ολόκληρη ζωή. Και άλλοι γιατί δεν τους αφορά καν. Αρκεί να συνεχίσουν να υφίστανται οι ίδιοι χάρις στις κρατικές και τραπεζικές χρηματοδοτήσεις. Τι τους νοιάζει η πατρίδα αφού αυτοί είναι υπεράνω, είναι «διεθνιστές» και μάλιστα αριστεροί. Κι επομένως ως «διεθνιστές» δεν τους νοιάζει η ιθαγένεια του κράτους, της εξουσίας, ή των τραπεζών που τους εξασφαλίζει την χρηματοδότησή τους. Το χρήμα δεν έχει πατρίδα κι επομένως ούτε κι όσοι εξαρτούν την πολιτική τους ύπαρξη από αυτό.

Το μόνο ερώτημα που έχει απομείνει ανοιχτό είναι η στάση του λαού. Θα βρει τον εαυτό του έγκαιρα, ή θα αφήσει να τον οδηγήσουν στο εμφύλιο σπαραγμό που σχεδιάζουν οι συμμορίτες του ευρώ; Θα ανακαλύψει την σημασία της δική του ενότητας προκειμένου να διεκδικήσει την χώρα του, την πατρίδα του, ή θα διχαστεί ανάμεσα σε μια δοτή αριστερά που ζητά αυτοδυναμία για να ξεπουλήσει με την σειρά της την χώρα και σε μια ναζιστική ακροδεξιά, που προσπαθεί να μαγαρίσει την ελληνική σημαία, όπως οι πρόγονοί της μαγάρισαν την στολή του τσολιά με τον αγκυλωτό; Θα αφήσει ξανά ο ελληνικός λαός να τον οδηγήσουν σε εμφύλιο δοτές, ανάξιες και πουλημένες ηγεσίες; Μόνο και μόνο για να τον λεηλατήσουν με την ησυχία τους και να κανιβαλίσουν τον ίδιο και την χώρα του οι σύγχρονοι ναζί του ευρώ; Ίδωμεν. Πάντως, ο καιρός γαρ εγγύς!

Δημοσιεύτηκε στο Χωνί, 21 Απριλίου 2013


Ολόκληρο το άρθρο, θα το βρείτε εδώ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Γ. Ε.ΠΑ.Μ για το συλλαλητήριο Χαλκιδικής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Όσοι παρακολουθούμε από την αρχή τις μαχητικές συγκεντρώσεις των κατοίκων της Χαλκιδικής, τις μεγάλες συγκεντρώσεις λαϊκής συμπαράστασης στη Θεσσαλονίκη και αλλού, είδαμε ότι το σύμβολο που κυριαρχεί είναι η σημαία της ενότητας του λαού ενάντια στην τυραννία, δηλαδή η ελληνική σημαία.
 
Όμως, το γεγονός που έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας το Σάββατο 13/4, στη συγκέντρωση συμπαράστασης υπέρ των κατοίκων της Ιερισσού και της Χαλκιδικής, αμαυρώνει τον αγώνα όλων ενάντια στην κρατική τρομοκρατία των δοσίλογων που δρουν με εντολές των κατακτητών της ELDORADO. Το γεγονός αυτό θα πρέπει να αξιολογηθεί από τα μέλη και τους πυρήνες του ΕΠΑΜ. Μια μικρή ομάδα δήθεν αναρχικών, πεμπτοφαλαγγιτών της νέας κατοχής, προσπάθησε να εμποδίσει τους φίλους και τα μέλη του ΕΠΑΜ να διαδηλώσουμε μαζί με τους υπόλοιπους συγκεντρωμένους, επειδή φέραμε το εθνικό σύμβολο, την ελληνική σημαία. Ενδεικτικό του κλίματος που δημιούργησαν οι αναρχοφασίστες, είναι το γεγονός ότι όσα κινήματα έμειναν με το κύριο σώμα της συγκέντρωσης υποχρεώθηκαν να διπλώσουν το εθνικό σύμβολο.
 
Δηλώνουμε απερίφραστα ότι, όποιος για ιδεοληπτικούς, ή άλλους λόγους, χαρίζει το εθνικό σύμβολο για να γίνεται φολκλόρ στα χέρια των αρνητών της δημοκρατίας, των εθνομηδενιστών του εγχώριου φασισμού της Χρυσής Αυγής, αυτός επιτρέπει, στους νοσταλγούς της κατοχής και της χούντας, να σπέρνουν συγχύσεις στις γραμμές του λαού μας, εμφανιζόμενοι ως πατριώτες.
 
Όποιος σήμερα αρνείται την ενότητα του λαού μας, όποιος σήμερα επιμένει να τον χωρίζει σε «δεξιά» κι «αριστερά», σε «κρατιστές» κι «αντιεξουσιαστές», σε «εθνικιστές» κι «εθνομηδενιστές», σε «εχθρούς» και «φίλους» των μεταναστών κι ό,τι άλλο, αυτός παίζει το παιχνίδι των κατακτητών και των συνεργατών τους. Υπηρετεί το «διαίρει και βασίλευε» των απανταχού αποικιοκρατών.
 
Μόνο η ενότητα του λαού, ολόκληρου του λαού, απέναντι στην τυραννία των ελεύθερων αγορών, απέναντι στην ασυδοσία των ELDORADO και των τραπεζών, μπορεί να απελευθερώσει την πατρίδα μας από την κατάσταση της δουλοπαροικίας χρέους που επιβάλλουν ΕΕ, ΔΝΤ και το δοσίλογο πολιτικό τους προσωπικό. Μονάχα η πιο πλατιά ενότητα των εργαζομένων, μακριά από ιδεολογικές και πολιτικές προκαταλήψεις, μπορεί να πραγματώσει τη γενική Πολιτική Απεργία. Μονάχα η ενότητα όλου του λαού μπορεί να οδηγήσει στη νίκη, στην ανατροπή της κατοχικής κυβέρνησης! Μονάχα η κατάκτηση της δημοκρατίας μέσα από τη Συντακτική Εθνοσυνέλευση μπορεί να ανοίξει το δρόμο της ανάπτυξης, της ευημερίας, της κοινωνικής προκοπής για τον λαό και την πατρίδα μας.    
 
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.
21/04/2013

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Σεισάχθεια



Σε μια εποχή που οι φορομπήχτες πλιατσικολόγοι της κυβέρνησης ετοιμάζονται να κατάσχουν μισθούς, συντάξεις και περιουσιακά στοιχεία για χρέος 5 (!) ευρώ προς την Εφορία, μήπως ήρθε η ώρα να θυμηθούμε τη σεισάχθεια;
Στα ευλογημένα χώματα τούτης της χώρας γεννήθηκε πριν από 2.500 χρόνια, στα ίδια χώματα που γέννησαν και τη Δημοκρατία.

Το Ε.ΠΑ.Μ μαζί με την Κίνηση Πολιτών ΑΡΔΗΝ και το Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα, διοργανώνουν στην Πλατεία Συντάγματος (Ξενοφώντος 4) τη Δευτέρα 22 Απριλίου στις 8 το βράδυ, ανοιχτή ομιλία -συζήτηση με θέμα: «Σεισάχθεια. Διαγραφή των χρεών. Λύση ή ουτοπία;»

Σεισάχθεια: αποτίναξη βαρών, νομοθέτημα του Σόλωνα, (από το σείω που σημαίνει ταρακουνώ, αποτινάσω και το άχθος που σημαίνει βάρος).

Ο Σόλωνας με το Νόμο αυτό κατάργησε τα υφιστάμενα χρέη ιδιωτών προς ιδιώτες και προς το δημόσιο και απελευθέρωσε όσους Αθηναίους είχαν γίνει δούλοι λόγω των χρεών τους.

Χειροπέδες στον Κολλάτο για τα πανό στο σπίτι του



Στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος οδηγήθηκε πριν από λίγο ο Δημήτρης Κολλάτος, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς, επειδή ανήρτησε πανό, με τον Αδόλφο Χίτλερ και την Άγκελα Μέρκελ στο μπαλκόνι του σπιτιού του, που βρίσκεται επί της οδού Λουκιανού, στο Κολωνάκι. Οι αστυνομικοί κατέβασαν τα πανό, παρουσία εισαγγελέα και οδήγησαν τον κ. Κολλάτο στο τμήμα. 
Λίγο ώρα νωρίτερα ο σκηνοθέτης ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα του στο facebook το εξής μήνυμα: «Έξω από το σπίτι μου βρίσκονται αστυφύλακες για να με συλλάβουν… Αρνούμαι να ανοίξω την πόρτα. Θέλουν να μπουν μέσα για να κατεβάσουν τα πανό. Και τολμάνε και το κάνουνε την 21η Απριλίου. ΝΤΡΟΠΗ!! Δυο Πανό έξω από το σπίτι μου, για να μην ξεχνάμε. Όταν στις 27 Απριλίου μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα, οι πατεράδες και οι παππούδες μας αντισταθήκανε. Τον πρώτο χρόνο μόνο από πείνα, είχαμε πάνω από 360.000 νεκρούς. Οι Γερμανοί μας ληστέψανε. Το χρυσό της Τράπεζας της Ελλάδος, αρχαία, το αναγκαστικό – κατοχικό δάνειο. Μας χρωστάνε πολλές δεκάδες δις. Σήμερα, οι Γερμανοί είναι στην Αθήνα. Το αίμα σταχέρια της Μέρκελ, είναι αυτό των Ελλήνων που αυτοκτονούν. Των παιδιών μας που φεύγουν για να βρουν δουλειά στο εξωτερικό. Της γενοκτονίας που επιβάλλει η Τρόικα και γίνεται στην πατρίδα μας. Οι Γερμανοί είναι εδώ, στη θέση του Χίτλερ, είναι η Μέρκελ και εμείς… ΚΟ|ΜΟΜΑΣΤΕ. Ντροπή μας. Ήδη κάτω από το σπίτι μαζεύτηκαν αστυφύλακες. Έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη και στην ελευθερία μου, που την κατοχυρώνει το Σύνταγμα».


Στις 27 Μαρτίου, κατόπιν εισαγγελικής εντολής ο σκηνοθέτης είχε συλληφθεί ξανά για προσβολή εθνικού συμβόλου, καθώς είχε κρεμάσει στο μπαλκόνι του, που βρίσκεται απέναντι σχεδόν από την πρεσβεία της Γερμανίας στην Αθήνα, μία ελληνική σημαία. Πάνω στη σημαία είχε απεικονίσει τον Παρθενώνα κάτω από μία γερμανική μπότα και είχε προσθέσει κόκκινη μπογιά.

Πηγή: paraskhnio.gr

΄Ολοι οι πρωτεργάτες των Μνημονίων, επιβάλλεται να καθίσουν στο σκαμνί, όπως κάθισαν και οι Πρωτεργάτες της Χούντας

«Κλείνουν 46 χρόνια από την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα. Ο Ελληνικός Λαός αγωνίστηκε από το 1967 έως το 1974 για να απαλλαγεί από την ξενοκίνητη χούντα του Παπαδόπουλου και της παρέας του.
Αγωνιστές έχασαν την ζωή τους, χιλιάδες άλλοι φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν στα κρατητήρια της Ασφάλειας και της  Στρατιωτικής Αστυνομίας. 
Δυστυχώς, οι αγώνες του Λαού μας προδόθηκαν και 39 χρόνια μετά την κατάρρευση της χούντας των συνταγματαρχών, ο Λαός μας ζει την οικονομική χούντα της ΤΡΟΙΚΑΣ και των υποτακτικών της, ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ και ΚΟΥΒΕΛΗ.
Καλούμαστε για μια ακόμη φορά να αντισταθούμε ΕΙΡΗΝΙΚΑ για να επανέλθει η ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΌΣΥΝΗ στην χώρα. ΄Ολοι οι πρωτεργάτες των Μνημονίων, που οδήγησαν σε εξαθλίωση τον Ελληνικό Λαό επιβάλλεται να “καθίσουν στο σκαμνί”, όπως κάθισαν και οι Πρωτεργάτες της Χούντας».
Στάθης Παναγούλης

Ο Δ. Καζάκης στην Κύπρο

Ο πολιτικός που προειδοποίησε για το «κούρεμα» των κυπριακών καταθέσεων ενημερώνει τους Κυπρίους για τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος και την επίλυσή του, προειδοποιώντας ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα στο νησί θα κυκλοφορεί τουρκική λίρα! Σειρά διπλωματικών επαφών, ομιλιών και συνεντεύξεων.

Τις οικονομικές- πολιτικές και κοινωνικές συνέπειες που θα βιώσει ο Κυπριακός λαός από τις επιλογές της πολιτικής του ηγεσίας, ανέλυσε ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ, Δημήτρης Καζάκης ο οποίος πραγματοποιεί τετραήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της Π.Γ του Ε.ΠΑ.Μ. Ο κ.Καζάκης στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του εμφανίστηκε ξεκάθαρος για την τύχη της Κύπρου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα «πολεμικών διαστάσεων» από το οποίο το νησί δεν θα ανακάμψει, εάν συνεχίσει με αυτή την πολιτική ηγεσία που επέτρεψε στη Γερμανία να «κανιβαλίσει» σε βάρος του κυπριακού λαού. Μάλιστα όπως είπε η κατάρρευση της Κύπρου είναι πολύ κοντά χρονικά και μόνη λύση είναι η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, προκειμένου να απεγκλωβιστεί από τους δανειστές της και να διατηρήσει την ανεξαρτησία της και εθνική κυριαρχία της.
Αφορμή του ταξιδιού στάθηκε η επίσημη πρόσκληση της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Κύπρο, προς τον Γ.Γ του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου, να παρευρεθεί σε εκδήλωση εορτασμού για την διακοσιοστή Τρίτη (203η) επέτειο της Επανάστασης, της 19ης Απριλίου του 1810, αλλά και το ενδιαφέρον νέων κινημάτων, που έχουν δημιουργηθεί στη Μεγαλόνησο, για τις θέσεις και τις προτάσεις του ΕΠΑΜ όσον αφορά την έξοδο από την κρίση.
Στη διάρκεια της δεξίωσης που παρέθεσε η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, το κλιμάκιο του ΕΠΑΜ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις, με τον Επιτετραμμένο της πρεσβείας που εκτελεί χρέη πρέσβη, κ. Ζαν Πιέρ Ανάγια Σάλας, για τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και για τις εξελίξεις στις δύο χώρες, Βενεζουέλα – Ελλάδα.
DK with ambassador 1
Ηταν μια ουσιαστική συζήτηση και η απαρχή όπως φάνηκε μιας εξίσου ουσιαστικής συνεργασίας καθώς όπως είπε ο κ.Σάλας στο «τετ –α-τετ» που είχε με τον κ. Δημήτρη Καζάκη, η κυβέρνηση του ενδιαφέρεται για την περεταίρω ανάλυση των θέσεων του σε ότι αφορά την οικονομική ανάπτυξη και την πολιτική κατεύθυνση χωρών που πλήττονται από την οικονομική κρίση, εκφράζοντας την επιθυμία πραγματοποίησης σειράς σχετικών διαλέξεων και μεταφοράς τεχνογνωσίας, του Γ.Γ του ΕΠΑΜ στη Βενεζουέλα. Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Καζάκης, στη συζήτηση που είχε με τον κ.Σάλας, του εξέφρασε τον θαυμασμό του για το λαό της Βενεζουέλας και τους αγώνες που αυτός έχει δώσει στο όνομα της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, όπως ο Ελληνικός λαός, τονίζοντας την ανάγκη μιας νέας δυναμικής συμμαχίας, η οποία θα επεκτείνεται και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, για την αντιμετώπιση των εγκληματικών σχεδίων που εφαρμόζονται ήδη από τις ξένες αγορές σε συνεργασία με κυβερνήσεις χωρών.
DK with ambassador 2
Ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ, έγινε δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο Β΄, με τον οποίο συζήτησε τις τρέχουσες εξελίξεις σε Κύπρο και Ελλάδα. Ο κ.Καζάκης επισήμανε στον κ. Χρυσόστομο ότι το πλήγμα για την Κύπρο θα είναι βαρύτερο από αυτό της Ελλάδος και ότι πρέπει να υπάρξει άμεση αφύπνιση του λαού για την αποδέσμευση από την Ε.Ε. και τις αποφάσεις της Τρόϊκα, έργο στο οποίο η Εκκλησία μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο, καθώς αποτελεί ένα σημαντικό πυλώνα της κυπριακής κοινωνίας. Σε διαφορετική περίπτωση η κατάρρευση του νησιού θα συντελεστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και οι συνέπειες θα είναι χειρότερες από την εισβολή του 1974, καθώς θα είναι μη αναστρέψιμες.
Ο Αρχιεπίσκοπος άκουσε με ενδιαφέρον την οικονομική και πολιτική ανάλυση του κ.Καζάκη και σημείωσε ότι ο ίδιος παραμένει πιστός στην εκτίμησή του ότι η επιστροφή στην κυπριακή λίρα είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο η πολιτική ηγεσία δεν πρέπει να προσπερνά με ελαφρότητα. Μάλιστα, όπως είπε, για το λόγο αυτό σε συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ.Αναστασιάδη, του υπέδειξε να προχωρήσει άμεσα σε μελέτη για τις συνέπειες εξόδου από το ευρώ, προκειμένου ο λαός να έχει πλήρη γνώση και να αποφασίσει τον δρόμο που θα επιλέξει. Ωστόσο ο κ. Αναστασιάδης, όπως είπε ο κ. Χρυσόστομος, δεν έδειξε διατεθειμένος να προβεί σε τέτοιες ενέργειες.  Πάντως ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε αισιόδοξος τονίζοντας ότι θα υπάρξει ανάπτυξη και οι επενδυτές δεν θα εγκαταλείψουν το νησί.
DK with archbishop
Στη διάρκεια της επίσκεψης στην Κύπρο ο Γ.Γ. του ΕΠΑΜ, Δ.Καζάκης, θα μιλήσει σε δύο συγκεντρώσεις , στη Λευκωσία και στη Λεμεσό, για τις συνέπειες από την κρίση ενώ θα παρουσιάσει και λύσεις για την έξοδο από αυτήν. Παράλληλα κατά τη διάρκεια της διαμονής του παραχωρεί συνεντεύξεις σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.
 DK Mega channel Cyprus

Από το Γραφείο Τύπου

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

18.450 ευρώ για μια ..έκθεση!!!!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Βρούτσης έδωσε με "απευθείας ανάθεση" 18.450 ευρώ στον Κουκιάδη για μια "εμπειρογνωμοσύνη"! Λεφτά υπάρχουν...
Από τον Θανάση Λεπίδη.

Σε εποχές πρωτοφανούς κρίσης όπως η τωρινή, συνεχίζονται οι "απευθείας αναθέσεις" πολλών χιλιάδων ευρώ!
Με την απόφαση που αποκαλύπτει σήμερα το Press-gr, η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη δίνει με "απευθείας ανάθεση" 18.450 ευρώ στον δικηγόρο και καθηγητή Εργατικού Δικαίου Γιάννη Κουκιάδη για ποιον, νομίζετε, λόγο; Για να εκπονήσει μια Εμπειρογνωμοσύνη με θέμα: "Έκθεση για τη δομή του νέου ενιαίου Κώδικα Εργατικού Δικαίου".
Όπως  εξηγείται μάλιστα στην απόφαση πρόκειται απλώς για συγκέντρωση της ισχύουσας νομοθεσίας - προφανώς το υπουργείο είναι ανίκανο να την κάνει με τις δικές του υπηρεσίες...
Η κ. Στρατινάκη ήταν γενική γραμματέας του υπουργείου από την εποχή της Λούκας Κατσέλη και τέτοιες αποφάσεις έχουν την πολιτική έγκριση του νυν υπουργού Γιάννη Βρούτση.
Και ποιος είναι ο Γιάννης Κουκιάδης; Παλαιός ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, εκτός από πανεπιστημιακός στη Θεσσαλονίκη, το όνομά του είχε ακουστεί και για τη θέση του πρωθυπουργού μετά την παραίτηση Γ. Παπανδρέου και πριν συμφωνηθεί ο Λ. Παπαδήμος. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο πρώτος πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
(Πατήστε πάνω στο έγγραφο για να μεγαλώσει)
 
Πηγή: PRESS-GR

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht