Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Ευχές


Καλή χρονιά- καλή λευτεριά


Τρομοκρατίας το ανάγνωσμα, μέρος 2ο!

Του Δημήτρη Καζάκη
Ομάδα τεσσάρων ατόμων άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ μπροστά από το σπίτι του Γερμανού πρέσβη στην περιοχή του Χαλανδρίου. Το περιστατικό συνέβη στις 3.30 τα ξημερώματα της Δευτέρας.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανές, δεν έστρεψαν τα όπλα τους προς τη μεριά του αστυνομικού, αντίθετα πυροβόλησαν πολλές φορές προς την μεριά της κατοικίας και στον αέρα.   

Αμέσως τα γνωστά λαγωνικά του κ. Δένδια έσπευσαν επί τόπου και ανακάλυψαν πάνω από 50 κάλυκες από τα καλάσνικοφ. Την ίδια ώρα έτρεξαν να επικοινωνήσουν με τον Γερμανό πρέσβη Ντολτ ο φερόμενος ως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.
Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Ντολτ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε αφενός μεν την απόλυτη καταδίκη του για το συμβάν, αφετέρου δε τα αισθήματα φιλίας και συμπαράστασης προς τον πρεσβευτή και την οικογένειά του.Όπως ανέφερε στον κ. Ντολτ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, η κυβέρνηση εκφράζει τον αποτροπιασμό της και την απόλυτη καταδίκη «της σημερινής άνανδρης τρομοκρατικής ενέργειας, η οποία είχε ως μόνο και προφανή στόχο την εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό, λίγες ήμερες πριν την έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ».

«Η άμεση κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία δίνει συντονισμένα και αποτελεσματικά τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, θα φέρει τους δράστες σύντομα ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης» σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Πάμε στοίχημα ότι θα βρεθεί προκήρυξη ευθέτω χρόνο όπου θα αναλαμβάνει την ευθύνη η νεότευκτη τρομοκρατική οργάνωση «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Ομάδες», η οποία ανέλαβε την ευθύνη και της διπλής δολοφονικής επίθεσης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο; Όσο αυτοί είναι παραδοσιακοί τρομοκράτες, τόσο εγώ είμαι ο Πάπας της Ρώμης, Ιννοκεντίος ο VI!

Το τυφλό χτύπημα στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη έχει σαν στόχο να εμφανίσει ένα δήθεν «νέο αντάρτικο πόλης». Θα ακούσουμε πάλι τις ίδιες ηλίθιες και παντελώς στημένες «αναλύσεις» περί του φαινόμενου της τρομοκρατίας, ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για την επιβολή χειρότερης και πολύ πιο πολύμορφης καταστολής.

Όπως και να έχει η όλη υπόθεση μυρίζει άσχημα και πανταχόθεν. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κλιμακούμενη επιχείρηση πολιτικής αποσταθεροποίησης που εκπορεύεται από τα υψηλά δώματα της εξουσίας εντός και εκτός Ελλάδας με σκοπό να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί γενικευμένης καταστολής και να δικαιολογηθεί ακόμη και «γύψος» για τον ελληνικό λαό. Χρειάζονται τέτοια χτυπήματα που μπορούν να εκληφθούν, ή να ερμηνευτούν ως «αντάρτικο πόλης», προκειμένου να δικαιολογήσουν την αυστηρότητα των μέτρων καταστολής αδιακρίτως στόχου, όχι μόνο για να περάσουν χουντικής έμπνευσης νομοθετήματα που έχουν ήδη έτοιμα στα συρτάρια τους, αλλά και για την χρήση ειδικών μονάδων εναντίον των πολιτών.  

Να μην ξαφνιαστείτε αν με επιχείρημα το τυφλό χτύπημα στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη δούμε συνδρομή ειδικών δυνάμεων εκ Γερμανίας ή και εξ ΕΕ στην «μάχη κατά της τρομοκρατίας», όπως και την ανάπτυξη ιδιωτικών εταιρειών ασφαλείας, δηλαδή εταιρειών μισθοφόρων, να αναλαμβάνουν την «φύλαξη» κρίσιμων στόχων.

Η εξιχνίαση και η εξακρίβωση της υπόθεσης αυτής, όπως και των άλλων που φέρονται ως τρομοκρατικές, δεν είναι μια απλή αστυνομική υπόθεση. Όσο κατέχουν το κράτος δυνάμεις τόσο αδίστακτες που – όπως σήμερα – δεν το έχουν σε τίποτε να εξοντώνουν μαζικά τον ελληνικό λαό προς όφελος ξένων συμφερόντων. Όσο το κράτος κατέχεται από δοσίλογους και εγκληματίες εσχάτης προδοσίας, κανείς δεν μπορεί να νιώθει ασφαλής κι ούτε μπορεί να ελπίζει ότι η αστυνομία θα αφεθεί απερίσπαστη να κάνει την δουλειά της.

Η συντριβή της τρομοκρατίας προϋποθέτει πρώτα και κύρια την απαλλαγή του τόπου από εκείνους τους τρομοκράτες που κατέχουν την εξουσία και την χρησιμοποιούν εναντίον του ελληνικού λαού για την μαζική του εξόντωση. Μόνο με περισσότερη δημοκρατία, αληθινή κι όχι κάλπικη, με την κατάκτηση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας μπορεί να εξαρθρωθεί μια για πάντα το περίεργο και σκοτεινό αυτό κύκλωμα διαπλοκής τρομοκρατίας και βαθέως κράτους.

Κι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν ανατραπεί το υφιστάμενο καθεστώς ανομίας και πολιτικής ανωμαλίας που προήλθε από το πραξικόπημα της 6ης Μαίου 2010 προκειμένου να παραδοθεί αμαχητί ολόκληρη η χώρα κι ο λαός της στις ορέξεις ξένων κέντρων.

Την ημέρα που θα κάτσουν στο σκαμνί όσοι συντέλεσαν σ’ αυτό το πραξικόπημα και θα λογοδοτήσουν με βάση το 120 παρ. 3 του Συντάγματος και το 134 του Π.Κ., τότε και μόνο τότε θα αρχίσει στα αλήθεια να εξιχνιάζεται η όλη υπόθεση της τρομοκρατίας και των χτυπημάτων της.

Μέχρι τότε δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τα χειρότερα από τους κυβερνώντες και να τους θεωρούμε εκ προοιμίου τόσο αδίστακτους που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν οποιοδήποτε μέσο – ακόμη και την κατασκευή τρομοκρατικών χτυπημάτων – προκειμένου να κρατηθούν στην εξουσία και κυρίως να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των ξένων κέντρων που υπηρετούν.

Στην περίπτωση των κυβερνώντων και των ξένων αφεντικών τους ισχύει το ένοχοι μέχρις της αποδείξεως του εναντίου. Έτσι πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε, για να μην μας πιάσουν ξανά στον ύπνο, όπως συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της 21ης Απριλίου 1967.

Όποιος κλέβει ρεύμα... (Μια ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ του 1943!)

Δημοσθένης Κούκουνας. 
Οι Γερμανοί είναι θυμωμένοι σήμερα! Τους περνάει μάλιστα από το μυαλό ότι δεν είναι δημοφιλείς στην Ελλάδα! Και φοβάμαι ότι αρχικά θα εκδικηθούν με συλλήψεις μελών του κινήματος "Δεν Πληρώνω" και όσων άλλων δεν πληρώνουν τον λογαριασμό του ρεύματος... Έξαλλος ο χερ Ράιχενμπαχ, αφού έψαξε και βρήκε μια απόφαση των προκατόχων του, έδωσε εντολή να ισχύσει αμείλικτα από την επομένη της Πρωτοχρονιάς, άλλως οι παραβάτες θα θεωρούνται ως σαμποτέρ και θα παραπέμπονται στο γερμανικό στρατοδικείο...


Πηγή: Press-Gr

Απίστευτο(;) O Κυριάκος Μητσοτάκης διόρισε (στο Γραφείο του) τον ανιψιό του που μετέχει και σε εισπρακτική εταιρεία!


Από τον Γιάννη Δαίδαλο. 

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να στηλιτεύει την πελατειακή και τη ρουσφετολογική νοοτροπία που «έριξε έξω» το Δημόσιο και να δρομολογεί τις απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων, αλλά όπως αποκαλύπτεται ο ίδιος πράττει αντίθετα από αυτά λέει. Ο κ. Μητσοτάκης έχει διορίσει τον ανιψιό του Γρηγόριο Αλέξανδρο Δημητριάδη ως ειδικό σύμβουλο στο Πολιτικό του Γραφείο και μάλιστα με αναδρομική ισχύ. Η αρχική αποκάλυψη έγινε από τον Ελεύθερο Τύπο και αυτή την Κυριακή το ΧΩΝΙ δημοσιεύει τη σχετική απόφαση (δείτε την εδώ) με ημερομηνία 7 Αυγούστου 2013. Μάλιστα όπως απολύφθηκε πρό ημερών (δείτε εδώ) ο κ. Δημητριάδης είναι ταυτόχρονα μέλος σε ΔΣ εισπρακτικής εταιρείας!!!


Πηγή: Press-Gr

Παρουσίαση βιβλίου Δ.Καζάκη στη Ρόδο,13 Δεκεμβρίου 2013


Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Η σύζυγος του Στουρνάρα πίσω από την διαφημιστική που κατηγορεί το Τομπούλογλου για εκβιασμό;



Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Πάνος Θ.Τζίφας
Καταβεβλημένος αλλά και με «οπλισμένος» με προκλητικές δικαιολογίες εμφανίστηκε στον ανακριτή ο πρόεδρος του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού, Χάρης Τομπόλουγλου. Λίγο πριν περάσει το κατώφλι του ανακριτή είπε στους δημοσιογράφους πως πιστεύει στο Θεό και τη Δικαιοσύνη, ενώ απαντώντας για την κατηγορία της δωροδοκίας είπε «Τα λεφτά τα πήρα για δωρεά» και στη συνέχεια χαρακτήρισε την υπόθεση στημένη. Στημένη από ποιούς; Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της www.itabloid.gr, οι οποίες αναμένεται να επιβεβαιωθούν από ώρα σε ωρα , η εταιρία που φέρεται να εκβίασε ο κ. Τομπούλογλου δεν είναι άλλη από την Business Mind Solutions, την οποία διευθύνει η σύζυγος του Υπουργού Οικονομικών κ. Νικολοπούλου. Και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, η “κυρία υπουργού” δεν έχει καμίά σχέση με τον τον βουλευτή Νικο Νικολόπουλο που αμέσως προσέτρεξε να ξεκαθαρίσει πως δεν έχει καμίά οικογενειακή σχέση με την σύζυγο του υπουργού που έχει “κατηγορηθεί” στο παρελθόν για “ανήθικες” και αδιαφανείς συμβάσεις της διαφημιστικής της με το… Υπουργείο Υγείας στο οποίο “ανήκει” φυσικά ο κ. Τομπούλογλου ως Πρόεδρος του Αγλαϊα Κυριακού.

Το χρονικό της δωροδοκίας
Πρίν απαναφερθούμε στο ιστορικό της κ. Νικολοπούλου (συζύγου Στουρνάρα) να τονίσουμε ότι έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του προέδρου του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού Χάρη Τομπούλογλου για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και της παθητικής δωροδοκίας και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή. Ωστόσο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή στις 13.00 και μέχρι τότε θα κρατείται στη ΓΑΔΑ. Ο 54χρονος Χάρης Τομπούλογλου συνελήφθη στην περιοχή του κέντρου από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης εκβιαστών της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μαζί με έναν 40χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται να είναι ο συνεργός του και εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εκβίασης κατά συναυτουργία και της παθητικής δωροδοκίας.


Είχε προηγηθεί η καταγγελία του προέδρου της διαφημιστικής εταιρείας (η οποία όπως προείπαμε διοικείται από την κυρία Νικολοπούλου Στουρνάρα) σύμφωνα με την οποία απαιτούσε τα χρήματα ο κ. Τομπούλογλου για να μην κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία, κάτι που θα σήμαινε αυτομάτως πως η συγκεκριμένη εταιρεία για δύο χρόνια δεν θα μπορούσε να λάβει μέρος σε άλλο διαγωνισμό.

Οι διάλογοι που έχουν καταγραφεί
Στους διαλόγους ο Χ. Τομπούλογλου φέρεται να αποκαλεί τα χρήματα που ζητούσε ως μίζα «εισιτήρια» ενώ ακούγεται να λέει: «Αυτοί θα πάρουν 190.000 ευρώ, εγώ να μην πάρω τίποτα; μ… είμαι;»

Αρχικά ο πρόεδρος του νοσοκομείου ζητούσε 30.000 ευρώ ως μίζα αλλά τελικά δέχθηκε 25.000 ευρώ μιας και οι υπεύθυνοι της εταιρείας έκαναν “παζάρια” όπως τους είχε συμβουλεύσει η αστυνομία προκειμένου να γίνει πιο αληθοφανής η διαδικασία.

Όταν το θέμα είχε καταγγελθεί στη Βουλή
H σύζυγος του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα κ. Σταυρούλα Νικολοπούλου είναι γενική διευθύντρια της εταιρείας MIND WORK BUSINESS SOLUTIONS που παίρνει δουλειές από το δημόσιο για την διοργάνωση συνεδρίων αλλά και διαφημιστικές εκστρατείες.Το θέμα της δραστηριότητας της συγκεκριμένης εταιρίας έφτασε έως την Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρου, ο οποίος αναζητούσε απαντήσεις για το κόστος αλλά και για την διαγωνιστική διαδικασία, τόσο από τον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα όσο και από τον πρώην υπουργό υγείας Ανδρεα Λυκουρέντζο σχετικά με το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υγείας και την διοργάνωση του από την εταιρεία Mindwork Business Solutions (συζύγου Στουρνάρα). Η απάντηση ήρθε μόνο από τον υπουργό Yγείας και ανέφερε ότι δεν έχει καταγράφει καμία πίστωση για την πληρωμή δαπανών του συγκεκριμένου συνεδρίου. Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο συνέδριο η διοργανώτρια εταιρία θεώρησε σωστό να καλέσει ως βασικό ομιλητή και τη σύζυγο του υπουργού οικονομικών ώστε να του δώσει κύρος στο συνέδριο άλλωστε η πλειονότητα των συνεδρίων είναι αμφιβόλου χρησιμότητας.

Τα σκοτεινά σημεία της εταιρίας
Μετά από δημοσιογραφική έρευνα του koutipandoras.gr διαπιστώνεται ότι η διαδρομή της συγκεκριμένης εταιρίας έχει αρκετά σκοτεινά σημεία.
Στις 13-6-2012 λαμβάνει μέρος σε διαγωνισμό για να διεκδικήσει την διοργάνωση ημερίδων του υπουργείου Παιδείας ωστόσο αποφασίζεται να μη τον κερδίσει καθώς εντοπίζεται από την επιτροπή ελέγχου ότι η εταιρεία έχει καταδίκη για μη έγκαιρη καταβολή εισφορών ΤΑΕ. Με λίγα λόγια η γυναικά του υπουργού Οικονομικών που έχει βάλει του περισσότερους φόρους από οποιονδήποτε άλλον υπουργό στους έλληνες φορολογούμενους δεν είχε πληρώσει τις εισφορές της στο δημόσιο. Ήταν οφειλέτης του δημοσίου.


Η διαδρομή όμως δεν τελειώνει εκεί διότι μπορεί η κυρία Στουρνάρα να έχει «χάσει» μια μάχη, αλλά δεν έχει χάσει τον πόλεμο. Τρεις μήνες μετά λάμβανε μέρος σε διεθνή διαγωνισμό για την εκστρατεία ενημέρωσης του ΕΟΦ για την πολυφαρμακία.
Είναι απορίας άξιο πως ενώ η εταιρεία της κυρίας Στουρνάρα ενώ δεν μπορούσε να πάρει μια δουλειά μερικών δεκάδων χιλιάδων λόγω οφειλών προς το δημόσιο μπορεσε και πήρε μια δουλειά μισού εκατομμυρίου
Πρόκειται για μια διαφημιστική καμπάνια διάρκειας 2 ετών που τελικά κέρδισε η ένωση εταιρειών MIND WORK BUSINESS SOLUTIONS ΕΠΕ και ΒΙ ΕΝΤ Ο ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε (της συζύγου του Στουρνάρα και του υιού Βαρβιτσιώτη) που κατέθεσε τη συμφερότερη προσφορά με το ποσό των 435.666 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, σύμφωνα και με το σχετικό πρακτικό της Ετήσιας Επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών».
Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο έργο ήταν να κοστολογηθεί από τον τότε επικεφαλής του ΕΟΦ Γιάννη Τούντα γύρω στο 1 εκατ. ευρώ ωστόσο μετά από διαφωνία που ξέσπασε μεταξύ του προέδρου και της τότε υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων τελικά το ποσό έπεσε στα 435.666 ευρώ. Όπως αναφέρουν πηγές του koutipandoras.gr μέσα από τον ΕΟΦ το κόστος παρέμενε υψηλό, ενώ παράλληλα η καμπάνια δεν ήταν πρώτης προτεραιότητας για τις ανάγκες της κοινωνίας, καθώς η οικονομική κατάσταση δεν επέτρεπε όχι μόνο την πολυφαρμακία αλλά ούτε την αγορά των απολύτως αναγκαίων φαρμάκων.
435.000 ευρώ στην εταιρία της γυναίκας του υπουργού Οικονομικών


Η ειρωνεία είναι ότι σε συνέδριο του ΣΦΕΕ (Επιτροπή Τεκμηρίωσης 2010-2011) τόσο ο Γιάννης Τούντας, όσο και ο Γ. Στουρνάρας, εκπροσωπώντας τον ΙΟΒΕ, είχαν καταθέσει μελέτες.
Η μελέτη που έκανε τότε ο πρόεδρος του ΕΟΦ Γ. Τούντας με φορέα το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής αφορούσε την «οικονομική λειτουργία του Συστήματος Υγείας για τον εντοπισμό των προβλημάτων και την εξάλειψη της απώλειας δημόσιων πόρων».
Είναι προκλητικό όχι μόνο ότι η σύζυγος του υπουργού Οικονομικών παίρνει δουλειές συνεχώς από το δημόσιο αλλά τα υπουργεία και οι δημόσιοι οργανισμοί σε καιρούς λιτότητας που επιβάλλει ο κύριος Στουρνάρας να εμφανίζονται να διοργανώνουν συνεδρία και εκδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ αμφίβολης αναγκαιότητας για να μην πούμε και χρησιμότητας. Χωρίς την εκστρατεία για την πολυφαρμακία του ενός εκατομμυρίου μπορεί να ζήσουν οι ασθενείς χωρίς φάρμακα για το καρκίνο δεν μπορούν και χωρίς αναισθητικά οι χειρουργοί δεν μπορούν να χειρουργήσουν. Είναι επίσης απαράδεκτο για ένα υπουργό να περιφέρεται σε εκδηλώσεις για τις οποίες πληρώνεται η σύζυγος του ως “εγγυητής” της σοβαρότητα και της επιτυχίας της εκδήλωσης.


Πηγή: itabloid

Δ.Καζάκης στο SPORT NEWS 90.1 FM (Λάρισα), 28 Δεκεμβρίου


Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Το χρέος αυξάνει και η καταστροφή επεκτείνεται. Το ερώτημα είναι τι κάνουμε εμείς ως λαός;

Του Δημήτρη Καζάκη
Δεν υπάρχει περίπτωση που να μην με ξαφνιάσει το θράσος και η κοροϊδία που εμπεριέχουν οι επίσημες δηλώσεις και εκθέσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Ειλικρινά τα έχω χαμένα. Ποιον πάνε να κοροϊδέψουν δεν μπορώ να καταλάβω. Ή τελικά τα έχουν τόσο πολύ χαμένα που τελικά πιστεύουν στα παραμύθια που οι ίδιοι πλάθουν. Όπως και να έχει είναι σαν να μιλάνε για άλλη χώρα όταν τους ακούς να διαπιστώνουν πώς όλα βαίνουν καλώς.
Το χρέος προς την εφορία αυξάνει με σκοπό την δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας

Πριν προχωρήσουμε στην ανάλυση των οικονομικών δεδομένων, αρκεί να αναφέρουμε ότι τον Οκτώβριο φέτος οι συνολικές οφειλές των φορολογουμένων προς το ελληνικό δημόσιο έφτασαν αισίως τα 60,6 δις ευρώ συνολικά. Αν αφαιρέσουμε από αυτά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές από πτωχευμένες επιχειρήσεις παλαιότερων ετών που ανέρχεται στα 9 δις ευρώ, μένουν 40,5 δις ευρώ οφειλές φορολογουμένων που διαμορφώθηκαν κυρίως από το 2010 και μετά. Τα χρόνια δηλαδή της άγριας φοροεπιδρομής.

Μέσα στο δεκάμηνο του 2013 προστέθηκαν άλλα 7,3 δις ευρώ νέες οφειλές των φορολογουμένων προς το δημόσιο ταμείο κι έτσι το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών έφτασαν τα 47,8 δις ευρώ. Αν σκεφτεί κανείς ότι οι φορολογικές δηλώσεις ανέρχονται περίπου στις 5,7 εκατομμύρια, τότε οι τρέχουσες ληξιπρόθεσμες οφειλές ανά φορολογική δήλωση ανέρχονται σε πάνω από 8,3 χιλιάδες ευρώ. Με άλλα λόγια μέχρι τον Οκτώβριο του 2013 σε κάθε φορολογούμενο αντιστοιχεί ληξιπρόθεσμη οφειλή κατά μέσο όρο 8.300 ευρώ.

Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης θα πούμε ότι το αντίστοιχο ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογουμένων πέρυσι τον Οκτώβριο του 2012 ήταν 31,9 δις ευρώ από παλιά χρέη και 11,0 νέα, σύνολο 42,9 δις ευρώ. Κι επομένως το 2012 σε κάθε φορολογούμενο αντιστοιχούσε κατά μέσο όρο χρέος προς την εφορία της τάξης των 7.500 ευρώ. Με άλλα λόγια το χρέος ανά φορολογούμενο μέσα σ’ ένα χρόνο αυξήθηκε κατά 800 ευρώ.

Πίνακας 1: Η αγοραστική δύναμη της ελληνικής οικονομίας
 
2008*
2009*
2010*
2011*
2012*
2013**
ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟ ΕΓΧΩΡΙΟ ΠΡΟΙΟΝ σε αγοραίες τιμές
233.198
231.081
222.151
208.532
193.749
182.911
ΚΑΘΑΡΟ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ
195.237
191.775
178.719
162.078
150.984
139.012
Σύνολο φόρων
51.085
49.723
51.266
48.952
47.179
44.403
Φορολογική επιβάρυνση (%)
26,2
25,9
28,7
30,2
31,2
32,0
Τελική καταναλωτική δαπάνη
210.982
214.646
203.803
191.812
177.154
166.449
ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ
-15.745
-22.871
-25.083
-29.733
-26.171
-27.437
% του ΑΕΠ
6,7
9,9
11,3
14,3
13,5
15,0
Έλλειμμα ΓΚΠ ως % του ΑΕΠ
- 6,3
-13,4
-10,0
-10,9
- 8,2
- 3,7
Ακαθάριστος Σχηματισμός Κεφαλαίου
55.996
42.923
38.955
33.591
26.339
22.315
% του ΑΕΠ
24,0
18,6
17,5
16,1
13,6
12,2
* Προσωρινά στοιχεία. ** Προβλέψεις.

 

Η κατάσταση πρόκειται να χειροτερέψει πολύ μέσα στο 2014, αφού σύμφωνα με τον κρατικό προϋπολογισμό αναμένεται να εισπραχθούν κατά 44,1% περισσότεροι φόροι από τα ακίνητα και κατά 137, 3% αύξηση στα έσοδα από τους φόρους στα νομικά πρόσωπα. Κι εδώ μπαίνει το πρώτο αποφασιστικό ερώτημα: Πώς είναι δυνατό να πηγαίνει καλύτερα η κατάσταση όταν οι Έλληνες πολίτες φορτώνονται με περισσότερα χρέη προς την εφορία; Και μάλιστα σε βαθμό απόγνωσης;

Η μεταφορά των ελλειμμάτων του κράτους στον ιδιωτικό τομέα

Για να πάρουμε μια εικόνα της αφαίμαξης των εισοδημάτων που παράγει η ελληνική οικονομία είναι χαρακτηριστικός ο πίνακας 1 όπου δείχνει πώς διαμορφώθηκε το καθαρό εθνικό διαθέσιμο εισόδημα την περίοδο 2008-2013, δηλαδή τις χρονιές του βαθέματος της ύφεσης και της μεγάλης λεηλασίας. Τι συμπεραίνουμε από τον εν λόγω πίνακα;

Πρώτο: Το καθαρό εθνικό διαθέσιμο εισόδημα υστερεί όλα αυτά τα χρόνια σημαντικά από την τελική καταναλωτική δαπάνη. Στην πραγματικότητα η υστέρηση αυτή ξεκίνησε ουσιαστικά από το 2000 μετά ακριβώς από την μεγάλη ληστεία του χρηματιστηρίου και κλιμακώνεται ολόκληρη την περίοδο. Το 2000 η αρνητική καθαρή αποταμίευση, δηλαδή το έλλειμμα του καθαρού διαθέσιμου εισοδήματος από την τελική καταναλωτική δαπάνη, ανερχόταν μόλις στο 0,1% του ΑΕΠ. Την πρώτη χρονιά του ευρώ το 2002 διαμορφώθηκε στα 1,8% του ΑΕΠ, ενώ το 2007 έφτασε στο 3,1% του ΑΕΠ. Τα χρόνια της κρίσης εκτινάχθηκε και εκτιμάται ότι το 2013 θα φτάσει το 15,0% του ΑΕΠ.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Η αρνητική καθαρή αποταμίευση σημαίνει ότι το καθαρό διαθέσιμο εισόδημα δεν επαρκεί να καλύψει την τελική καταναλωτική δαπάνη. Αυτό σημαίνει ότι το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών δεν επαρκεί να καλύψει τις τρέχουσες καταναλωτικές δαπάνες τους κι επομένως δημιουργείται έλλειμμα στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Το έλλειμμα αυτό θα πρέπει αναγκαστικά να καλυφθεί είτε με δανεικά, είτε με χρησιμοποίηση των όποιων διαθέσιμων αποταμιεύσεων.

Δεύτερο: Η πολιτική περιορισμού του ελλείμματος του Γενικού Κρατικού Προϋπολογισμού και της Γενικής Κυβέρνησης επιδείνωσε δραματικά το πρόβλημα. Στην πράξη η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος δεν έκανε τίποτε άλλο από το να το μεταφέρει και μάλιστα με οξύτερη μορφή στον προϋπολογισμό του νοικοκυριού. Έτσι η μείωση κατά 9,7 ποσοστιαίες μονάδες του ελλείμματος του ΓΚΠ οδήγησε στην αύξηση κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες του ελλείμματος του μέσου νοικοκυριού την περίοδο 2009-2013. Κι αυτό συνέβη ταυτόχρονα με τον περιορισμό των τραπεζικού δανεισμού προς τα νοικοκυριά. Αποτέλεσμα ήταν η εισοδηματική ασφυξία των νοικοκυριών, η εξαφάνιση των αποταμιεύσεων και η εξώθηση στην εξαθλίωση.

Τρίτο: Ο συνδυασμός της αρνητικής καθαρής αποταμίευσης και της πολιτικής μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος που επιδείνωσε δραματικά την εισοδηματική κατάσταση στα νοικοκυριά, έφερε και την τρομακτική κατάπτωση των επενδύσεων. Προσέξτε πτώση. Από 24.0% του ΑΕΠ οι συνολικές επενδύσεις το 2008 κατρακύλησαν στο 13,6% του ΑΕΠ το 2012 και εκτιμάται ότι θα πέσουν στο 12,2% του ΑΕΠ το 2013. Αισίως η ελληνική οικονομία βιώνει την χειρότερη περίοδο αποεπένδυσης σ’ ολόκληρη την ιστορία της. Συμπεριλαμβανομένων και των πολέμων. Μέσα σε πέντε χρόνια το επίπεδο επενδύσεων στην ελληνική οικονομία μειώθηκε κατά 60% και χάθηκαν κοντά στα 34 δις ευρώ σε επενδύσεις.

Στον πάτο της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά το παραμύθι συνεχίζεται...

Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει την Ελλάδα στον πάτο της παγκόσμιας οικονομίας από πλευράς επενδύσεων. Χειρότερα από αυτήν σε παγκόσμιο επίπεδο είναι μόνο 6 χώρες: Η Ζουαζιλάνδη με 10,4%, η Υεμένη με 10,3%, η Ιρλανδία με 9,7%, η Εριθρέα με 8,7%, το Νότιο Σουδάν με 7,5% και η Γουινέα Μπισάου με 4,5%. Αν προσέξει κανείς όλες αυτές οι χώρες με εξαίρεση την Ιρλανδία βρίσκονται σε κατάσταση εσωτερικών εμφύλιων σπαραγμών ή πολεμικών αναμετρήσεων που έχουν δημιουργήσει τεράστια καταστροφή. Αυτό μας δίνει ένα μέτρο της πολιτικής που εφαρμόζεται τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ιρλανδία.

Η καταστροφή που έχουν υποστεί και οι δυο χώρες στην εισοδηματική διάρθρωση της οικονομίας τους από τις πολιτικές των μνημονίων και του ευρώ, ισοδυναμεί με πόλεμο. Όπως άλλωστε φαίνεται από την καταβαράθρωση του επιπέδου των επενδύσεων. Και χωρίς επενδύσεις δεν υπάρχει ούτε παρών, ούτε μέλλον για καμιά οικονομία.

Όλα αυτά βέβαια δεν σημαίνουν απολύτως τίποτε για την Ενδιάμεση Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη Νομισματική Πολιτική 2013, που δημοσιεύτηκε στις 17 του μηνός και η οποία είναι μέσα στην καλή χαρά: «Τα μακροοικονομικά δεδομένα στηρίζουν την πρόβλεψη ανάκαμψης το 2014», μας λέει.

Και συνεχίζει: «Η ανάκαμψη θα στηριχθεί: (α) στην επιβράδυνση της πτώσης της κατανάλωσης, καθώς προβλέπεται ότι θα ανακοπεί η μείωση του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματος, (β) στη θετική συμβολή της εξωτερικής ζήτησης, που θα ενισχυθεί από τις εξαγωγές αγαθών και τουριστικών υπηρεσιών, (γ) στη μικρή άνοδο των επιχειρηματικών επενδύσεων σε κατασκευές, πλην των κατοικιών, όπως προκύπτει από τη σχετική βελτίωση των δεικτών επενδυτικής ζήτησης, (δ) στην ταχύτερη αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων και πόρων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση αφενός των επενδύσεων στις υποδομές και αφετέρου των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και (ε) στην επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων.» 

Και το κλου έρχεται με την εξής εκτίμηση: «Η ανάκαμψη θα επηρεάσει θετικά την απασχόληση, ενώ το μέσο ετήσιο επίπεδο της ανεργίας του 2014 αναμένεται να υποχωρήσει.» Δεν θα άξιζε ούτε καν να σχολιάσει κανείς αυτή την πρόβλεψη μιας και δεν είναι τίποτε περισσότερο από ευχές χωρίς κανένα αντίκρισμα στην πραγματικότητα.

Κι ο νοών νοείτο...

Επειδή όμως μιλάμε για πρωτογενές πλεόνασμα κι άλλα τέτοια παραμύθια, ας δούμε τι λέει η Τράπεζα της Ελλάδας για το ενδεκάμηνο Ιανουάριος-Νοέμβριος 2013. Την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2013 το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 9.964 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 7.672 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού, στα οποία δεν περιλαμβάνονται έσοδα ύψους 1,5 δισεκ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος, διαμορφώθηκαν σε 41.638 εκατ. ευρώ, από 42.919 εκατ. ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 5.638 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, διαμορφώθηκαν σε 52.080 εκατ. ευρώ, από 48.830 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2012.
Το ταμειακό πρωτογενές αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού (-4.007 εκατ. ευρώ) διαμορφώνεται σε πλεόνασμα 3.131 εκατ. ευρώ εάν συμπεριληφθούν έσοδα ύψους 1,5 δισεκ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος και αφαιρεθούν δαπάνες ύψους περίπου 5.638 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών. 

Προσέξτε πώς βγάζει πλεόνασμα η καλή μας Τράπεζα. Αν προσθέσουμε το εισόδημα που δεν ανήκει στον κρατικό προϋπολογισμό και αφαιρέσουμε τις δαπάνες για τις ληξιπρόθεσμες πληρωμές στις οποίες οφείλει να προβεί το δημόσιο, τότε ναι, είναι αλήθεια, βγαίνει πρωτογενές πλεόνασμα. Δηλαδή αν προσθέσετε το εισόδημα του γείτονα στο δικό σας και αφαιρέσετε τις δαπάνες σας, τότε είναι σίγουρο ότι θα βγάλετε πλεόνασμα. Μας δουλεύουν ψιλό γαζί και εμείς τους κοιτάμε.

Ακόμη κι έτσι. Πόσο λέτε να υπολογίζει η Τράπεζα της Ελλάδας το πρωτογενές έλλειμμα του Γενικού Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2013; Σύμφωνα με το Στατιστικό Δελτίο Οικονομικής Συγκυρίας τεύχος Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2013 (Νο 153) εκτιμάται σε -708 εκατ. ευρώ, ή 0,4% του ΑΕΠ. Επομένως τζίφος το πολυδιαφημισμένο πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά μην ανησυχείτε. Δεν θα το μάθετε παρά μόνο όταν γύρω στον Απρίλη δοθούν οι τελικές εκτιμήσεις στη δημοσιότητα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μαζί με την τρόικα θα έχουν καταλήξει στο τι θα κάνουν με την ελληνική οικονομία.

Το χρέος για μια ακόμη φορά εκτινάσεται...
 
Τέλος ο Γενικός Κρατικός Προϋπολογισμός προβλέπει για το 2013 έλλειμμα Γενικής Κυβέρνησης της τάξης των 23 δις ευρώ ή το 12,6% του ΑΕΠ. Το έλλειμμα αυτό είναι το υψηλότερο από το 2009 όταν το μαγείρεμα των στοιχείων έδωσε 15,4% έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης. Το έλλειμμα αυτό της Γενικής Κυβέρνησης επιβαρύνεται από τα 19,1 δις ευρώ που δόθηκαν για την υποστήριξη των γνωστών 4 τραπεζών. Κι όπως είναι αναμενόμενο τα 23 αυτά δις ευρώ θα πρέπει να καλυφθούν με νέο δανεισμό.

Αν προσθέσουμε σ’ αυτά κι άλλα 40 δις ευρώ ληξιπρόθεσμα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και πληρωμές τόκων μέσα στο 2014, τότε οι ανάγκες για νέο δανεισμό του κράτους ανέρχεται σε τουλάχιστον 63 δις ευρώ. Για την ακρίβεια προβλέπεται 63,5 δις ευρώ νέος δανεισμός του δημοσίου εντός του 2014. Κι επομένως αναμένεται να αυξηθεί το χρέος τουλάχιστον κατά 33 δις ευρώ έως το τέλος του 2014.

Πράγμα που σημαίνει ότι το δημόσιο χρέος της χώρας θα βρεθεί στα 354 δις ευρώ το 2014, δηλαδή στο 187% του προβλεπόμενου ΑΕΠ αν όντως επαληθευθεί η εκτίμηση για το δημόσιο χρέος το 2013 στα 321 δις ευρώ. Τώρα πώς γίνεται να εκτιμάται από την κυβέρνηση το χρέος στο τέλος του 2013 στα 321 δις ευρώ, όταν στα τέλη Σεπτεμβρίου είχε εκτιμηθεί στα 321,8 δις ευρώ και μόνο στους δυο επόμενους μήνες οι τόκοι που πληρώθηκαν με δανεικά από το ελληνικό δημόσιο ανέρχονται σε 641 εκατ. ευρώ. Επομένως κατ’ ελάχιστο το δημόσιο χρέος θα πρέπει να κλίσει στα 322,5 δις ευρώ.

Ακόμη μεγαλύτερο αίνιγμα αποτελεί η πρόβλεψη του προϋπολογισμού για 321 δις ευρώ δημόσιο χρέος το 2014. Αυτό βέβαια έχει να κάνει με το μαγείρεμα του ελλείμματος και με την προσμονή υψηλού αντίτιμου από τις σχεδιαζόμενες ιδιωτικοποιήσεις, που φυσικά θα πάνε στην εξυπηρέτηση του χρέους.   

Όμως ακόμη κι έτσι. Ας υποθέσουμε ότι με αιματηρές οικονομίες, εξοντώνοντας το ελληνικό νοικοκυριό, διαλύοντας τον επιχειρηματικό τομέα, καταστρέφοντας τους ελευθεροεπαγγελματίες, οδηγώντας στην απελπισία τα λαϊκά στρώματα τι έχουμε να περιμένουμε; Μόνο τον όλεθρο, όσο συνεχίζουμε στην ίδια στενωπό που επιβάλλουν τα συμφέροντα των δανειστών και η ανάγκη στήριξης του ευρώ.

Τι πρέπει να γίνει ταυτόχρονα με την διαγραφή του χρέους;

Θα πρέπει το ταχύτερο δυνατό να λυτρωθούμε από το κηνύγι του χρέους και του πλεονάσματος. Διαφορετικά θα καταλήξουμε κυριολεκτικά στον πάτο της παγκόσμιας οικονομίας χωρλις δυνατότητα διαφυγής.

Η άποψή μου είναι ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο και την εφορία που δημιουργήθηκαν από την αδυναμία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων να πληρώσουν λόγω των πολιτικών και των φοροεπιδρομών που επέβαλε η τρόικα, θα πρέπει να διαγραφούν. Αφενός, είναι ζήτημα ηθικής τάξης. Δεν μπορείς να ζητάς από τον Έλληνα πολίτη να πληρώσει τις τοκογλυφικές πρακτικές της τρόικας και των ντόπιων δωσίλογων. Αφετέρου, έτσι ή αλλιώς είναι αδύνατο να εισπραχθούν εκτός κι αν συνεχιστεί η πολιτική δήμευσης των ιδιωτικών περιουσιών, όπως ακριβώς είχε σχεδιαστεί εξαρχής από την τρόικα και τους δανειστές.

Όποιος ζητά να πληρωθούν αυτά τα λύτρα της τρόικας από τον Έλληνα φορολογούμενο δεν διαφέρει σε τίποτε από τους δωσίλογους κυβερνώντες. Άλλωστε αυτό που επείγει είναι να υπάρξει αγοραστική δύναμη για να στηριχθεί η καταρρέουσα εσωτερική αγορά και παραγωγή.

Επομένως το πρώτο και βασικό μέλημα μιας ριζικά διαφορετικής πολιτικής είναι να απαλλάξει απ’ όλα τα βάρη το εισόδημα του λαού και να το αποκαταστήσει στα επίπεδα που ήταν πριν την 6η Μαίου 2010, δηλαδή πριν την επιβολή του πρώτου μνημονίου. Διαφορετικά ανάκαμψη δεν πρόκειται να υπάρξει, ή τουλάχιστον δεν πρόκειται να υπάρξει προς το συμφέρον του ελληνικού λαού.

Η άντληση εσόδων για το κράτος απαιτεί μια ριζικά διαφορετική φιλοσοφία. Θα πρέπει να περιοριστούν σταδιακά και με αποφασιστικά βήματα ο ΦΠΑ και γενικά οι έμμεσοι φόροι. Στη θέση τους θα πρέπει να υπάρξει ένα νέο σύστημα προοδευτικής άμεσης φορολογίας με βάση την αληθινή φοροδοτική ικανότητα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, η οποία θα πρέπει να είναι απλή, προσαρμοσμένη στις πραγματικές εισοδηματικές και περιουσιακές συνθήκες των φυσικών και νομικών προσώπων. Ταυτόχρονα θα πρέπει το κράτος να αναπτύξει αυτοτελή επιχειρηματική δραστηριότητα με σκοπό όχι μόνο την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, αλλά και την όλο και μεγαλύτερη εισροή μη φορολογικών εσόδων στον κρατικό προϋπολογισμό.

Σταδιακά και με σχέδιο θα πρέπει τα κρατικά μη φορολογικά έσοδα να αποτελέσουν την κύρια πηγή τακτικών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ώστε θα περιοριστούν στο ελάχιστο οι έμμεσοι φόροι με την κατάργηση του ΦΠΑ και την διατήρηση μόνο των φόρων πολυτελείας και των δασμών. Τέλος, είμαι υπέρ της καθιέρωσης πρακτικών άϋλου χρήματος στην οικονομία, αρκεί οι τράπεζες να είναι κρατικές υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο, να λειτουργούν υπό καθεστώς πλήρους διαφάνειας και να έχουν χαρακτήρα «ειδικού σκοπού».    

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!


ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Είναι τελικά το νόμιμο και ηθικό στην πολιτική ζωή του τόπου μας ; Και αν το νόμιμο έχει σχέση με την υπεράσπιση κυκλωμάτων που αρπάζουν το δημόσιο χρήμα , τότε μέχρι που φτάνει η ηθική ανοχή που μπορούν να δείξουν οι πολίτες για ένα πολιτικό πρόσωπο πρώτης γραμμής που υπερασπίζεται αυτά τα κυκλώματα κάνοντας χρήση της επαγγελματικής του ιδιότητας;   

Ο λόγος για τον αντιπρόεδρο της Βουλής Χρήστο Μαρκογιαννάκη που βρέθηκε σήμερα στα δικαστήρια της Πάτρας για να υπερασπίσει στο Κακουργιοδικείο έναν γιατρό από την Ηλεία που κατηγορείται από τις δικαστικές αρχές ότι  μαζί με φαρμακοποιούς εμπλέκεται σε  κομπίνα σε βάρος του Ελληνικού του Δημοσίου και των ασφαλιστικών οργανισμών  ΟΠΑΔ, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ , ΟΓΑ και ΤΥΔΚΥ. 

Νομικοί και δικαστικοί κύκλοι που θέλησαν για ευνόητους λόγους να τηρήσουν την ανωνυμία τους επεσήμαναν ότι μπορεί νόμιμα  ο κ. Μαρκογιαννάκης ως νομικός και βουλευτής να έχει το δικαίωμα να παρευρίσκεται ως συνήγορος υπεράσπισης ανθρώπων που εμπλέκονται σε κυκλώματα αρπαγής δημοσίου χρήματος , αλλά ηθικά η ενέργειά του είναι  προκλητική απέναντι στους χιλιάδες πολίτες που βιώνουν την οικονομική εξαθλίωση και την Πολιτεία που επεξεργάζεται δήθεν σχέδια για την οικονομική εξυγίανση του δημοσίου.         

Με βάση τις δικαστικές διώξεις ο πελάτης του κ. Μαρκογιαννάκη, κατηγορείται από τις δικαστικές Αρχές ότι εμπλέκεται μαζί με φαρμακοποιούς της περιοχής  σε κομπίνα ύψους 815.900,65 ευρώ σε βάρος των ασφαλιστικών οργανισμών ΟΠΑΔ, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ , ΟΓΑ και ΤΥΔΚΥ. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να  εξαπατούσαν τους ασφαλισμένους της περιοχής, και προβαίνοντας σε πλαστές συνταγογραφήσεις εισέπρατταν παράνομα από τα ασφαλιστικά ταμεία σημαντικά ποσά.

Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για παράβαση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, πλαστογραφία με χρήση κατ” εξακολούθηση και κατά συναυτουργία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, απάτη κατ” εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση. 

Ο  γιατρός –  πελάτης του κ. Μαρκογιαννάκη , που θεωρείται από τις δικαστικές αρχές και ως εγκέφαλος της υπόθεσης,  μετά από σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή Πύργου, παρέμεινε προφυλακισμένος για αρκετούς μήνες ενώ η  γραμματέας του και οι φαρμακοποιοί αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. 

Σύμφωνα με την δικαστική έρευνα  η χορήγηση των φαρμάκων που γράφονταν στις πλαστές συνταγές, δικαιολογούνταν με μηδενική συμμετοχή των ασφαλισμένων και συμμετοχή 100% του ελληνικού Δημοσίου. Με βάση τα πορίσματα των  ελεγκτικών  μηχανισμών  των ασφαλιστικών οργανισμών και τις ποινικές διώξεις, η ζημιά κατά του ελληνικού Δημοσίου ανέρχεται στο ποσό των 815.900,65 ευρώ, εκ των οποίων 310.653,25 αφορούν τον ΟΠΑΔ, 420.579,41 ευρώ το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, 83.402,90 ευρώ τον ΟΓΑ και 1.265,09 ευρώ το ΤΥΔΚΥ.
 

Πηγή: ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Εγκλημα: Απέλυσαν την καθηγήτρια που έπιασε το γιο του Α. Σαμαρά να αντιγράφει!

Κατώπιν άνωθεν εντολών το ΚΥΣΔΕ αποφάσισε να "εκτελέσει" - απολύσει την εκπαιδευτικό Ευφροσύνη Μπουλούτα που είχε πιάσει τον γιο του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να αντιγράφει στο Κολλέγιο Αθηνών.
Δώρο στο Υπουργείο Παιδείας, στα ιδιωτικά και στην Πρωθυπουργική οικογένεια 5 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα έδωσε το ΚΥΣΔΕ το οποίο θυμίζουμε ότι είχε αποβάλλει από με πραξικοπηματικό τρόπο από την συνθεση του τα Μέλη της ΟΙΕΛΕ. Με επαγγελματική κυνικότητα απερρίφθη από τα  "διορισμένα μέλη" του Κεντρικού Συμβουλίου Δημοτικής εκπαίδευσης, το αίτημα της εκπαιδευτικού για αναβολή της διαδικασίας τη Δευτέρα ώστε να παραστεί ο νομικός της εκπρόσωπος Γ.Κατρούγκαλος, υπογράφοντας με την απόλυση της εκπαιδευτικού Ε.Μπουλούτα, συμβόλαιο θανάτου για χιλιάδες άλλους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς

Διαβάστε παρακάτω τι αναφέρει αναλυτικά για το γεγονός της απόλυσης η ΟΙΕΛΕ

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΘΗ: ΤΟ ΚΥΣΔΕ ΜΕ ΑΝΩΘΕΝ ΕΝΤΟΛΕΣ (;) «ΕΚΤΕΛΕΣΕ» ΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΜΠΟΥΛΟΥΤΑ, ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΤΟ «ΘΡΑΣΟΣ» ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ

Πέντε ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα το ΚΥΣΔΕ έκανε ένα πρώιμο δώρο στην πρωθυπουργική οικογένεια, στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων. Κατόπιν άνωθεν εντολών (;) και με παράνομη σύνθεση (την οποία είχαν αλλοιώσει, αποβάλλοντας τους αιρετούς της ΟΙΕΛΕ) οι τρεις διορισμένοι από τον Υπουργό Παιδείας δημόσιοι «λειτουργοί» - μέλη του ΚΥΣΔΕ αποφάσισαν να «εκτελέσουν» την εκπαιδευτικό Ευφροσύνη Μπουλούτα, απολύοντάς την με το πρόσχημα ότι «δεν είχαν αρκετά στοιχεία» για να αποδείξουν ότι υφίσταται θέμα καταχρηστικής άσκησης του δικαιώματος της καταγγελίας σύμβασης εκ μέρους της διοίκησης του Κολλεγίου Αθηνών. Με λίγα λόγια το ΚΥΣΔΕ θεωρεί πως μια εκπαιδευτικός με 21 έτη υπηρεσίας, που είχε αξιολογηθεί θετικά από τη διοίκηση του σχολείου, απολύθηκε «όλως τυχαίως» και επελέγη «συμπτωματικά» μέσα από εκατοντάδες συναδέλφους της προς απόλυση λίγες ημέρες αφού συνέλαβε τον υιό του πρωθυπουργού να αντιγράφει!

Με την κυνικότητα επαγγελματιών τα διορισμένα μέλη του ΚΥΣΔΕ δεν χρειάστηκαν πολύ ώρα για να ξεμπερδέψουν με την αποστολή τους. Απέρριψαν με συνοπτικές διαδικασίες, τόσο το αίτημα της εκπαιδευτικού για αναβολή της διαδικασίας τη Δευτέρα, ώστε να παραστεί ο νομικός της εκπρόσωπος Γ. Κατρούγκαλος, όσο και τα αιτήματα εξαίρεσής τους που είχαν κατατεθεί και ανακοίνωσαν την κατάπτυστη απόφασή τους. Αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να εξαιρεθούν οι ίδιοι, (ενώ είχαν αποφασίσει την αποβολή των «ενοχλητικών» της ΟΙΕΛΕ) για να ολοκληρώσουν το «θεάρεστο» έργο τους.

Η απόφαση του ΚΥΣΔΕ έχει ιστορική σημασία και θα επιφέρει δραματικές συνέπειες στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Αποτελεί κατ’ ουσίαν υπογραφή συμβολαίου θανάτου για χιλιάδες ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και χαριστική πράξη για τους σχολάρχες. Με αυτόν τον τρόπο ανάβει το πράσινο φως σε όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια της εκπαίδευσης να απολύουν χωρίς έλεγχο όλους τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που προτείνονται από τον ιδιοκτήτη ενός σχολείου προς απόλυση.

Αποφάσισαν μόνοι τους  ότι δεν πρέπει να εξαιρεθούν!!!!

Η απόφαση του εκτελεστικού αποσπάσματος του ΚΥΣΔΕ ήταν η χαριστική βολή, όχι μόνο σε μια γενναία εκπαιδευτικό που απολύθηκε, επειδή έπραξε το χρέος της, αλλά για ολόκληρη την εκπαίδευση. Θυσιάζει στο βωμό της αναλγησίας, της αλαζονείας και της αυταρχικότητας του πρωθυπουργού και του αδελφού του, Προέδρου του Κολλεγίου, μια εργαζόμενη, πετώντας την στον Καιάδα της εξαθλίωσης. Αποδεικνύει ότι κάποιοι θεσμοί στη χώρα δεν λαμβάνουν αποφάσεις με βάση τους νόμους, αλλά με βάση το δίκαιο του ισχυρού.

Η ΟΙΕΛΕ δεν πρόκειται να αφήσει έτσι την υπόθεση. Θα χρησιμοποιήσει κάθε πολιτικό και ένδικο μέσο για να ανατρέψει την απόφαση της παράνομης σύνθεσης του ΚΥΣΔΕ. Η δικαιοσύνη και οι θεσμοί που λειτουργούν ακόμη σ’ αυτό τον τόπο θα δώσουν την απάντηση σε όσους θεωρούν ότι η πολιτική και οικονομική ισχύς τους επιτρέπουν να βιάζουν το Σύνταγμα, τους νόμους και τα δημόσια αγαθά.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ              ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

Πηγή: AlfaVita

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht