Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Ο Δ. Καζάκης  στην πρωινή εκπομπή του Γ. Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 – 30 Απριλίου 2014

Ο γ. γ. και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Ε.ΠΑ.Μ. κ. Δημήτρης Καζάκης ήταν ένας από τους προσκεκλημένους του Γιώργου Παπαδάκη σήμερα 30 Απριλίου 2014, στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ 1 , στο ‘Πρωινό ΑΝΤ1″ . 

Στο πάνελ συμμετείχαν οι κ. Ασημακοπούλου Ν.Δ., Π. Λαφαζάνης ΣΥΡΙΖΑ, Α. Δημητρόπουλος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Τάκης Χατζής δημοσιογράφος από το newpost.gr.


Αποσπάσματα


Ολόκληρη η συζήτηση

Εκδήλωση του ΕΠΑΜ στο Ηράκλειο - 4η Παγκρήτια Συνδιάσκεψη (βίντεο)


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 4η Παγκρήτια Συνδιάσκεψη του ΕΠΑΜ η οποία έλαβε χώρα την Κυριακή 27 Απριλίου 2014, στα γραφεία του πυρήνα Ηρακλείου, στην οδό Θερίσσου 36.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν οργανωτικά και προεκλογικά ζητήματα.

«Τα συμπεράσματα της συνδιασκέψεως ήταν εξόχως ενθαρρυντικά κυρίως όσον αφορά στην μέχρι τώρα πορεία του Μετώπου προς τις Ευρωεκλογές αλλά και της αποδοχής που χαίρει το ΕΠΑΜ στο νησί μας» αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα.

Επίσης αποφασίστηκαν δράσεις σε Παγκρήτιο επίπεδο, λόγω της προεκλογικής περιόδου.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΕΠΑΜ, κ.Α νδρέας Δανίλης από το Ρέθυμνο, καθώς και μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και του Οργανωτικού Γραφείου του ΕΠΑΜ.


Τέλος, χαιρετισμό απέστειλε η υποψήφια Ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΕΠΑΜ, ηθοποιός κ Κατερίνα Μουτσάτσου.


ΤΕΤΆΡΤΗ, 30 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2014

ΚΟΙΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ


Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.Πα.Μ.) - Ελλάδα, το Κόμμα της Ανεξαρτησίας (IPU) – Φινλανδία και η Παλλαϊκή Δημοκρατική Ένωση (UPR) – Γαλλία, ανακοίνωσαν την συμμετοχή τους στις Eυρωεκλογές του Μαΐου 2014 στις αντίστοιχες Χώρες τους.

Μ΄αυτή την ευκαιρία επανεπιβεβαιώνουν την αλληλοϋποστήριξή τους και τις κοινές θέσεις τους για :
-  Έξοδο από την Eυρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση
-  Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Δημοκρατία και Κοινωνική Πρόοδο.

Οι Ευρωεκλογές αποτελούν μοναδική ευκαιρία για να γίνουν ευρύτερα γνωστές οι απόψεις και οι προτάσεις μας. Πρέπει να την εκμεταλλευτούμε, για να ενισχυθεί ο αγώνας μας για την επαναφορά της Δημοκρατίας στις χώρες μας, η οποία αναπόφευκτα προϋποθέτει την έξοδο από την ΕΕ και την Ευρωζώνη.

Οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να απελευθερωθούν όσο το δυνατό συντομότερα από την ΕΕ, που δεν είναι παρά ένας αντιδημοκρατικός οργανισμός στην υπηρεσία μιας οικονομικής ολιγαρχίας. Το αποκαλούμενο «ευρωπαϊκό οικοδόμημα» καταλύει τα δικαιώματα και επιτίθεται στα συμφέροντα των ευρωπαϊκών λαών σε κάθε τομέα.

Η φετινή ψήφος είναι η κρισιμότερη από συστάσεως της ΕΕ, καθώς πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή τα κυριότερα σχέδιά της, δηλαδή η ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης, η τραπεζική ενοποίηση, το δημοσιονομικό σύμφωνο, το διατλαντικό εμπορικό σύμφωνο, εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις - ιδιαιτέρως στρατηγικών τομέων της οικονομίας- και οι κατασχέσεις ιδιωτικής περιουσίας και τραπεζικών καταθέσεων. Πρέπει να δράσουμε ΤΩΡΑ.

Η παρουσία των τριών κινημάτων μας στο Ευρωκοινοβούλιο είναι απαραίτητη, γιατί πρέπει να ακουστεί ο πραγματικά αντιευρωπαϊκός λόγος μας, σε αντίθεση με την επιφανειακή ψευδο-αντι-ΕΕ κριτική άλλων κινημάτων που μολύνουν με ακραίες θέσεις αιτήματα για κυριαρχία και ανεξαρτησία και των οποίων οι θέσεις προωθούνται από τα ΜΜΕ σαν οι μόνες αντι-ΕΕ για να εμποδιστεί η ενημέρωση για την σε βάθος κριτική της ΕΕ που ασκούν κινήματα σαν τα δικά μας και οι εναλλακτικές που προτείνουμε. 

Η ισχύς του Ευρωκοινοβουλίου είναι πολύ περιορισμένη, αλλά προσφέρει ένα καλό βήμα για να γίνουν γνωστά τα κινήματά μας και να διευρυνθεί ο αγώνας μας κατά της ΕΕ και υπέρ της Δημοκρατίας.
Το κοινό ανακοινωθέν των τριών κινημάτων μας αποδεικνύει εμπράκτως την συνεργασία μας και την δέσμευση για υλοποίηση των κοινών στόχων  που αναλάβαμε κατά την Συνάντηση των Αθηνών στις 30 Νοεμβρίου & 01 Δεκεμβρίου 2013.

Υπογράφουν:

§ Ε.Πα.Μ. –Ελλάδα
§ IPU - Φινλανδία
§ UPR – Γαλλία
Στηρίζουν:
§ Per il Bene Comune – Ιταλία
§ Asociacion Democracia Real Ya – Ισπανία
§ Alza il pugno , Eurotruffa – Ιταλία
§ National Platform – Ιρλανδία
§ CIB – Μεγάλη Βρετανία

Αθήνα, 29.04.2014

Ε.ΠΑ.Μ Διεθνείς Σχέσεις
Ανακοίνωση της Π.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. (28/4/2014)
 EPAM Logo 760 72dpi

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ  ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο από την αρχή χαρακτήρισε το γνωστό «κούρεμα» των φυσικών προσώπων ομολογιούχων ως ανοιχτή κλοπή. Όχι μόνο γιατί επρόκειτο για αποταμιεύσεις, ή αποζημιώσεις ζωτικές για τα ίδια τα φυσικά πρόσωπα και τις οικογένειές τους. Ούτε μόνο γιατί έγινε χωρίς καν να ζητηθεί η συγκατάθεσή τους. Διότι κυρίως έπεσαν θύματα της μεγαλύτερης απάτης σε βάρος του ελληνικού λαού, που στήθηκε επίσημα από δανειστές και κυβέρνηση με σκοπό να απαλλαγούν από τα ελληνικά κρατικά ομόλογα οι τραπεζίτες με αντάλλαγμα πολλαπλάσιες αποζημιώσεις σε ρευστό και εγγυήσεις από το ελληνικό δημόσιο. Όπως επίσης και για να αλλάξει το δίκαιο του δημόσιου χρέους, το οποίο μέχρι τότε ήταν ελληνικό και μετά το «κούρεμα» έγινε αγγλικό.

Το περίφημο «κούρεμα» του χρέους το 2012 αντί να μειώσει το δημόσιο χρέος, το αύξησε κατά 9 περίπου δις ευρώ χάρις στα ληστρικά ανταλλάγματα που προέβλεπε για τους τραπεζίτες κατόχους ελληνικών ομολόγων. Ενώ το πλήρωσαν το σύνολο σχεδόν των ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, των οποίων τα ρευστά διαθέσιμα διαχειριζόταν με βάση το νόμο η Τράπεζα της Ελλάδας. Μαζί τους και όσα φυσικά πρόσωπα είχαν εξαπατηθεί από τις κυβερνήσεις στο να θεωρούν «ασφαλή τοποθέτηση» των οικονομιών και αποταμιεύσεών τους τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, αλλά και όσοι αναγκάστηκαν να εισπράξουν ομόλογα έναντι αποζημιώσεων.

Για το Ε.ΠΑ.Μ. λοιπόν το όλο ζήτημα της αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους μέσω «κουρέματος» με PSIπαραμένει ανοιχτό και θα παραμείνει ανοιχτό μέχρις ότου οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όσοι πολιτικοί και άλλοι συμμετείχαν ενεργά σ’ αυτή την τρομακτική απάτη σε βάρος του ελληνικού λαού. Είναι θέμα αποκατάστασης της έννομης τάξης στην χώρα, αλλά και των κανόνων δικαίου που πρέπει να διέπουν μια ευνομούμενη πολιτεία.

Για τους ομολογιούχους το ΕΠΑΜ επισημαίνει τα εξής: Όποιος τους τάζει αποζημιώσεις με ομόλογα τους εξαπατά και μάλιστα βάναυσα. Τα όποια κυβερνητικά ομόλογα δεν παρέχουν καμιά εγγύηση αποζημίωσης και εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια της όποιας κυβέρνησης να αλλάξει, να διαγράψει, ή να τροποποιήσει κατά το δοκούν τους τίτλους αυτούς χωρίς συνέπειες για την ίδια.

Επίσης, η αποζημίωση με ομόλογα δεν αναγνωρίζει στους ομολογιούχους ότι τα χρήματα τους ήταν αποταμιεύσεις, ή αποζημιώσεις. Τους εξισώνει με τους επενδυτές ομολόγων κι επομένως δεν αναγνωρίζει την κατά προτεραιότητα αποζημίωσή τους.

Η από θέση αρχής τοποθέτηση του ζητήματος, όπως την αντιλαμβάνεται  και την υποστηρίζει το Ε.ΠΑ.Μ  είναι:

Πρώτο: Η κυβέρνηση οφείλει να ψηφίσει δεσμευτικό για την ίδια νόμο, όπου να αναγνωρίζεται σαφώς, αφενός, το συνολικό ύψος της οφειλόμενης αποζημίωσης προς τους ομολογιούχους με βάση τις τιμές κτήσης των ομολόγων τους πριν το «κούρεμα» και, αφετέρου, το γεγονός ότι πρόκειται για αποταμιεύσεις που αδίκως εντάχθηκαν στην αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους. Μόνο μ’ αυτόν τον τρόπο μπορεί να κατοχυρωθεί η απαίτηση αποζημίωσης των ομολογιούχων έναντι του ελληνικού δημοσίου κάτω απ’ όλες τις συνθήκες.

Δεύτερο: Η κυβέρνηση οφείλει να αποζημιώσει στο σύνολό τους τις ζημιές σε ρευστό μέσα σε εύλογο χρονοδιάγραμμα που θα συμφωνηθεί με τους ίδιους τους ομολογιούχους. Είναι θέμα ηθικής και νομικής τάξης να αναγνωριστεί στους ομολογιούχους, ότι πρόκειται για αυθαίρετη, παράνομη και καταχρηστική ιδιοποίηση μέρους των αποταμιεύσεων τους με τη μορφή ομολόγων. Με μια τέτοια απόφαση, όχι μόνο δικαιώνεται ο αγώνας των ομολογιούχων, αλλά δεν θα μπορεί στο μέλλον καμιά κυβέρνηση να τους αρνηθεί την αποζημίωση, ή να παίξει μαζί τους.

Τρίτο: Η κυβέρνηση οφείλει να αναγνωρίσει ως δίκαιη την απαίτηση να διωχθούν από την ποινική δικαιοσύνη, όσοι οδήγησαν στο «κούρεμα» τα ομόλογά των φυσικών προσώπων. Είναι αδιανόητο να μείνουν στο απυρόβλητο όσοι εκτέλεσαν μια τέτοια απάτη. Επίσης, είναι ιδιαίτερης σημασίας να λογοδοτήσουν όλοι όσοι συνέπραξαν στην απάτη, ώστε να αναγνωριστεί το δικαίωμα στους ομολογιούχους και τις οικογένειές τους να απαιτήσουν πρόσθετες αποζημιώσεις για ηθική και υλική βλάβη από τους ενόχους αυτής της υπόθεσης. Δεν πρέπει ούτε στιγμή να ξεχνάμε ότι θρηνήσαμε νεκρούς και ολόκληρες οικογένειες οδηγήθηκαν στην καταστροφή. Για όλα αυτά οφείλουν να λογοδοτήσουν όποιοι και όσοι ευθύνονται.

Αθήνα, 28 Απριλίου 2014


Η Πολιτική Γραμματεία του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Επίσημη παρουσίαση ευρωψηφοδελτίου Ε.ΠΑ.Μ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Δ. Καζάκης: «Στις 25 Μάη θα γυρίσουμε την κλεψύδρα ανάποδα!»

Μέσα στο κατάμεστο από κόσμο Polis Art Cafe στη Στοά του Βιβλίου, έγινε η επίσημη παρουσίαση των 42 υποψηφίων ευρωβουλευτών του Ε.ΠΑ.Μ, με κύρια χαρακτηριστικά τα πολιτικά μηνύματα αλλά και τη συγκίνηση και τις εκπλήξεις, με δηλώσεις στήριξης του Κινήματος από Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Βασίλη Λέκκα , Γιάννη Ζουγανέλη κ.α.

Το Ε.ΠΑ.Μ έχει ολοκληρωμένη πρόταση για διαγραφή του χρέους

«Έχουμε δώσει όρκο τιμής στα παιδιά και τους γονείς μας... Ακόμη και ένας από εμάς να μείνει, θα δώσει τον αγώνα μέχρι τέλους», ανέφερε ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ Δημήτρης Καζάκης, δημιουργώντας συγκίνηση στους παρευρισκομένους, για να καταλήξει με την υπόσχεση και να αποθεωθεί ότι «στις 25 Μάη θα γυρίσουμε την κλεψύδρα ανάποδα!»

Στη διάρκεια της τοποθέτησης του ο Δημήτρης Καζάκης θύμισε ότι όπως έλεγαν οι παλιοί «τραγουδώντας  και πολεμώντας, πάμε στον πόλεμο»,  τονίζοντας πως «ο αγώνας είναι δύσκολος. Έχουμε μεγάλες απώλειες από το βάρος της καθημερινότητας, της ζωής, αλλά δεν το βάζουμε κάτω. Ο αγώνας είναι πολύ μεγάλος, όταν οι κυβερνώντες θέλουν να σε κάνουν δούλο».

Ο γενικός γραμματέας του ΕΠΑΜ, που αναγκάστηκε να διακόψει πολλές φορές την τοποθέτησή του λόγω των χειροκροτημάτων, υπογράμμισε ότι "στο Κίνημα αυτό δεν ζητάμε πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων. Μετράμε ποιοι είναι πατριώτες, ποιοι στρατεύονται στην υπεράσπιση της πατρίδας".

Παράλληλα αναφέρθηκε στις «βάσεις», που στηρίχθηκε το ΕΠΑΜ κατά την ίδρυσή του: «Από την αρχή προσπαθήσαμε να ενώσουμε το λαό που είναι ή οφείλει να είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων, να διαδώσουμε πως η γνώση του λαού είναι δύναμη και η δύναμη θα μας οδηγήσει στην πρόοδο, καθώς και να προκαλέσουμε το σύνολο του πολιτικού κόσμου να συζητήσει για όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο. Εμείς έχουμε κωδικοποιημένη πρόταση και για τη διαγραφή του χρέους της χώρας και για τη μετάβασή μας στη Νέα Ελλάδα».


Το ψηφοδέλτιο

Εκπρόσωποι από όλες τις κοινωνικές ομάδες και επαγγέλματα, είτε είναι μέλη του Κινήματος είτε όχι, είναι οι 42 υποψήφιοι του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου. Συγκεκριμένα:

Αγγελόπουλος Γιώργος – Ιδιωτικός υπάλληλος
Αίρις – Ασημακόπουλος Νικόλαος - Επιχειρηματίας
Αλεξανδρόπουλος Γιάννης - Οικονομολόγος
Αναστασάκης Αντώνης – Προγραμματιστής Η/Υ     
Ανδρικόπουλος Πέτρος - Πολιτικός Μηχανικός
Απόδιακου Βασιλεία – Τουριστικά Επαγγέλματα
Γεροντάκη Αλεξάνδρα – Ιδιωτική Υπάλληλος - Άνεργη
Γιαννιώτης Κώστας – Εκπαιδευτικός
Δανίλης Ανδρέας - Κτηνίατρος
Δόγου Ζωγραφιά – Πολιτικός Επιστήμων
Δραμιτίνου Καλλιρρόη – Ιδιωτική Υπάλληλος
Θειοπούλου Ανθή – Σύμβουλος Επιχειρήσεων
Καζάκης Δημήτρης - Οικονομολόγος
Καραγιαννίδης Δημήτρης – Τεχνικός ΔΕΗ
Κεχαγιά Εύα - Ηθοποιός
Κοέδρου Ντίνα – Καθηγήτρια Αγγλικών
Κουμαρέλλας Όθωνας – Αρχιτέκτονας-Μηχανικός
Κουνενάκης Γιώργος – Μηχανικός Δομικών Έργων
Κουρουπάκη Δέσποινα – Συνταξιούχος Δημ. Υπάλληλος
Κυπριώτης Δημήτρης – Στρατηγός ε.α.
Κώνστας Αναστάσιος – Δικηγόρος
Λαδικού Αλεξάνδρα – Ηθοποιός
Λασκαράτος Αθανάσιος – Ιδ. Υπάλληλος
Λασκαράτου Όλγα – Μουσικολόγος
Λέτσιος Γιώργος – Πολιτικός Μηχανικός
Μαγγανάς Γιάννης - Οικονομολόγος
Μαρινάκος Μάριος – Δικηγόρος
Μουτσάτσου  Κατερίνα – Ηθοποιός
Μπάστα Γεωργία – Δημοσιογράφος
Ξιφαράς Αλέξης– Βιολόγος
Ολάγια Πέδρο – Συγγραφέας
Πάνου Δημήτρης - Δικηγόρος
Παπαμεθοδίου Δησμοσθένης - Ιατρός
Παπαντωνίου Αντώνιος – Ναύαρχος ε.α.
Πιερρουτσάκος Γρηγόρης - Επιχειρηματίας
Σιδέρης Γιάννης -  Φυσικός
Σιόβα Ιωάννα - Νοσηλεύτρια
Συμβουλόπουλος Θεμιστοκλής – Μουσικός
Τραϊφόρος Βασίλειος - Συγγραφέας
Φυδανάκη Γεωργία - Λογίστρια
Χαραλάμπους Ευαγγελία – Δικηγόρος
Χρυσανθόπουλος Λεωνίδας – Πρέσβης επί τιμή

(φωτο:  Δ. Γεωργίου,  Ευάγγελος) 

parous eur 1 small
"Ε.Πα.Μ.: Την πιο βαθιά περιφρόνηση αξίζει όποιος βάζει το συμφέρον του κόμματός του πάνω από την Θράκη, την τύχη της πατρίδας και του λαού"

EPAM Logo 760 72dpi

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα πρόσφατα γεγονότα στη Θράκη με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύουν, δυστυχώς, ότι και το κόμμα αυτό έχει υιοθετήσει την πεπατημένη δεκαετιών των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αντιλαμβάνεται την Θράκη σαν ένα χώρο χωρίς εθνική ταυτότητα και κυριαρχία, όπου μπορούν να παίζονται επικίνδυνα γεωστρατηγικά παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας και της ειρήνης στα Βαλκάνια με μοχλό κατασκευασμένες εθνικές μειονότητες.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα της καταγγελίας του ντόπιου εθνικισμού υιοθετεί τις πιο επικίνδυνες και φασιστικές εκδοχές του επεκτατικού σωβινισμού της Τουρκίας και των Γκρίζων Λύκων στη Θράκη. Αντικαθιστά την υπεράσπιση της πατρίδας μ’ έναν δήθεν διεθνισμό, ο οποίος στην πραγματικότητα αποτελεί υποταγή στο ζυγό των διεθνών αγορών και των επιτελείων τους που θέλουν να διαλύσουν λαούς, έθνη, χώρες και κυρίαρχα κράτη προς το συμφέρον μιας μικρής παγκόσμιας ολιγαρχίας.

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο εκτιμά ότι η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και άκρως επικίνδυνη στις σημερινές συνθήκες. Δεν μπορεί να καυτηριαστεί με απλά πολιτικά σχόλια, ή με διάθεση μικροπολιτικής. Απαιτεί καθαρές απαντήσεις από θέση αρχής.

Μετά τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και την προσπάθεια κατάργησης της Κυπριακής Δημοκρατίας πρώτα μέσω των διαφόρων σχεδίων «Ανάν» και τώρα διαμέσου του εφευρήματος των δικοινοτικών συνομιλιών, η Θράκη, ήδη από χρόνια αποτελεί πρόσφορο πεδίο για την ρευστοποίηση συνολικά των Βαλκανίων και της μετατροπής τους σε «ελεύθερες» ζώνες οικονομικής εκμετάλλευσης. Μια ρευστοποίηση που ξεκίνησε με τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας και επιχειρείται διαρκώς με κάθε τρόπο. Με λαούς διαλυμένους, υποτελείς και βυθισμένους σε μια αιώνια εμφύλια διαμάχη ανάμεσα σε μειονότητες και πλειονότητες.

Το πρόβλημα δεν είναι απλά ζωτικής σημασίας από την σκοπιά των εθνικών συμφερόντων του ελληνικού λαού, συνιστά επίσης και κορυφαίο ζήτημα δημοκρατίας. Η αρχή των εθνοτήτων, ή των μειονοτήτων, όπως καθιερώθηκε να λέγεται μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, δεν συνάδει με την δημοκρατία, με την αληθινή δημοκρατία. Αποτελεί μια επινόηση της διπλωματίας των κανονιοφόρων των μεγάλων δυνάμεων από την 7η δεκαετία του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα.

Με τον τρόπο αυτό μπορούσαν να εμφανίζονται ως «προστάτες» εθνικών μειονοτήτων, ή εθνοτήτων στο έδαφος αντίπαλων κρατών, ώστε να αμφισβητούν την εδαφική τους κυριαρχία. Από τότε που η αρχή επινοήθηκε, η Ευρώπη τυλίχθηκε πολλές φορές στις φλόγες του πολέμου στο όνομα της «προστασίας» των εθνικών μειονοτήτων. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι με την αρχή αυτή σαν πρόσχημα ξέσπασαν και οι δυο παγκόσμιοι πόλεμοι.

Ο διαχωρισμός του λαού μιας χώρας σε πλειονότητες και μειονότητες υπήρξε επίσης ο καλύτερος τρόπος για το κράτος να διαχωρίσει τους πολίτες του σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Η δημοκρατία δεν ξεχωρίζει τους πολίτες με βάση το θρήσκευμα και την καταγωγή τους. Αντίθετα, η δημοκρατία είναι μία, ενιαία και αδιαίρετη καθ’ όλη την επικράτειά της με τους πολίτες απόλυτα ισότιμους όπου κι αν κατοικούν. Αυτό σημαίνει ότι το κράτος στα πλαίσια της δημοκρατίας αναγνωρίζει τα ίδια δικαιώματα σ' όλους τους πολίτες και οφείλει να παρέχει τις ίδιες ενιαίες υπηρεσίες και πολιτικές προς όλους τους πολίτες χωρίς κανένα, μα κανένα διαχωρισμό.

Ο διαμελισμός λοιπόν μιας εθνικής επικράτειας σε μειονότητες και πλειονότητες διασπά την κοινωνική και πολιτική συνοχή του λαού με σκοπό να τον μετατρέψει σ’ ένα συνονθύλευμα «πληθυσμιακών οντοτήτων» υπό την χειραγώγηση απρόσωπων εξουσιών εντός και εκτός συνόρων. Μετατρέπει την ιδιότητα του πολίτη σε απλό πρόσχημα και επιτρέπει στην εξουσία να χρησιμοποιεί ελεύθερα το διαίρει και βασίλευε.

Σχεδόν για έναν αιώνα οι ελληνικές κυβερνήσεις εφάρμοσαν μια μυωπική πολιτική αποκλεισμού και περιθωριοποίησης τμημάτων του πληθυσμού στην περιοχή, με βάση τη γλώσσα, την καταγωγή και το θρήσκευμα, συντηρώντας ένα υποτίθεται μειονοτικό «εθνικό» πρόβλημα, κατά παράβαση ακόμα και της ίδιας συνθήκης της Λοζάνης. Έστρωσαν έτσι το έδαφος, ώστε ξένες δυνάμεις να μπορούν σήμερα, να επενδύουν στην υποτιθέμενη τουρκική μειονότητα προκειμένου να πετύχουν τους σκοπούς τους σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.

Επιβάλλοντας εντελώς αυθαίρετα καθεστώς τουρκικής μειονότητας – ακόμη και ενάντια στη θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας του «μειονοτικού» στοιχείου – στην περιοχή, ουσιαστικά οι ελληνικές κυβερνήσεις αποδέχτηκαν στην πράξη την αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας στην Θράκη. Παρέδωσαν Έλληνες πολίτες στην επιρροή και την χειραγώγηση ξένης δύναμης, της Τουρκίας, αλλά και ύποπτων κυκλωμάτων που χρηματοδοτούνται και κατευθύνονται από το εξωτερικό.

Τα κόμματα εξουσίας, δεν δίστασαν να διατηρούν, μέσω της πελατειακής λογικής, της ψηφοθηρίας και των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, αυτό το καθεστώς των διαχωρισμών σε εθνοτική βάση, καθιστάμενοι εν δυνάμει πράκτορες ξένων επίβουλων δυνάμεων, αφήνοντας ελεύθερο πεδίο δράσης σε μυστικές υπηρεσίες, ΜΚΟ κοκ..

Σήμερα, κάτω από το βάρος της νέας κατοχής, η Ελλάδα αντιμετωπίζει πλέον την πιο ακραία απειλή: Την ντε φάκτο ακύρωση της συμφωνίας της Λοζάνης του ΄23 η οποία κατοχυρώνει την εδαφική επικράτεια του ελληνικού «έθνους - κράτους». Προς την κατεύθυνση αυτή, δηλαδή της αλλαγής των συνόρων της χώρας μας – και συνολικά της Βαλκανικής – κινούνται από καιρό οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση με την ένθερμη στήριξη του εγχώριου δωσιλογισμού, ο οποίος καλλιεργεί ευθέως την αναθεώρηση της συμφωνίας της Λοζάνης μέσω ιδρυμάτων τύπου ΕΛΙΑΜΕΠ.

Με τα σχέδια δημιουργίας Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στην περιοχή, το πέρασμα του αγωγού TAP, την ασφάλεια της διέλευσης του οποίου από τη χώρα μας, έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου το ΝΑΤΟ, την υποδαύλιση των υποτιθέμενων μειονοτικών προβλημάτων και τη σταδιακή αποδυνάμωση της αποτρεπτικής ισχύος των ενόπλων δυνάμεων, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη βρίσκονται σήμερα στο μάτι του κυκλώνα και οδεύουν τάχιστα προς την «κοσοβοποίησή» τους.

Αυτήν την κρίσιμη στιγμή, έρχεται η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με αντιλήψεις, που απηχούν τον λεβαντινοραγιαδισμό του 19ου και 20ου αιώνα απέναντι στην ευρωπαϊκή αποικιοκρατία, να υποδαυλίσει το ζήτημα και να ενισχύσει καθαρά τις βλέψεις ξένων δυνάμεων με την αποδοχή της ύπαρξης και τη στήριξη μιας ενιαίας ξένης «εθνικής» μειονότητας στην περιοχή της Θράκης. Καλύτερες υπηρεσίες προς αυτές τις δυνάμεις δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν με δεδομένη την μειοδοτική και πατριδοκάπηλη πολιτική του δωσιλογικού καθεστώτος των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο παίρνει ξεκάθαρη θέση. Η Θράκη είναι αναπόσπαστο τμήμα της ενιαίας και αδιαίρετης εθνικής επικράτειας της Ελλάδας και οι πολίτες της αναπόσπαστο μέρος του ελληνικού λαού. Δεν υφίστανται εθνικές μειονότητες. Ο πληθυσμός της αποτελείται αποκλειστικά από Έλληνες πολίτες ανεξάρτητα από το θρήσκευμα και την καταγωγή.

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο καλεί κάθε συνειδητό αγωνιστή της δημοκρατίας, κάθε αληθινό πατριώτη να αντιπαρατεθεί στις πρακτικές και τις λογικές που οδηγούν στην «κοσοβοποίηση» της Θράκης, στο όνομα είτε μιας ψευτοδιεθνιστικής αριστεράς, είτε μιας πατριδοκάπηλης δεξιάς. Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν όλοι ότι πάνω από τον κομματικό πατριωτισμό και πέρα από τον πολιτικό φατριασμό, υπάρχει ο αγώνας για την δημοκρατία και την πατρίδα, ο οποίος προϋποθέτει την ενότητα του λαού πάνω και πέρα από ιδεολογικές, ή άλλες διαχωριστικές γραμμές.

Όποιος βάζει το συμφέρον του κόμματός του πάνω από την Θράκη, την τύχη της πατρίδας και του λαού, τότε αξίζει την πιο μεγάλη μας περιφρόνηση. Και πρέπει να γνωρίζει ότι η κρισιμότητα της κατάστασης δεν αφήνει κανένα περιθώριο ανοχής. Κανένα ιδεολογικό και πολιτικό πρόσχημα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την συστράτευση με δυνάμεις που απεργάζονται την εθνική τραγωδία της Ελλάδας στην Θράκη και αλλού. Η ιστορία κρίνει και είναι πάντα αμείλικτη.

Σε αυτές τις τόσο δύσκολες και απειλητικές στιγμές για την πατρίδα μας, το Ε.Πα.Μ. καλεί τον ελληνικό λαό σε εγρήγορση προκειμένου να διασφαλίσει την ενότητά του και προειδοποιεί κάθε δωσίλογο, επίδοξο επιβήτορα της εξουσίας και ιδεοληπτικό με την αριστερά, ή την δεξιά, ότι θα μας βρει απέναντι. Δεν υπάρχει, ούτε πρόκειται να υπάρξει κανενός είδους συγχωροχάρτι για όποιον συμβάλει – έστω άθελά του – είτε από ιδεοληπτική φενάκη, είτε από πολιτική σκοπιμότητα στα σχέδια και τις λογικές που οδηγούν στον εθνικό ακρωτηριασμό της Ελλάδας.

Αθήνα 27 Απριλίου 2014 

Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.
Τα Σφακιά είπαν όχι στην καταστροφή χημικών στη Μεσόγειο

 Σφακιά

Mεγάλη εν πλω διαμαρτυρία στα Σφακιά εναντίον της καταστροφής των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο.  Εκατοντάδες πολίτες από όλη την Κρήτη, καθώς κι  εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων βροντοφώναξαν το σύνθημα «Όχι στα δικά τους χημικά στη δική μας θάλασσα». Ήταν η τρίτη εκδήλωση που γίνεται στο νησί μετά από αυτές που είχαν οργανωθεί στο λιμάνι της Σούδας στα Χανιά και στη Μονή Αρκαδίου, στο Ρέθυμνο.
Β. Παπακωνσταντίνου

Τώρα, τώρα ……που είναι δίσεκτοι καιροί θα ΄μαι στην πρώτη την γραμμή


Στίχοι: Πάνος Φαλάρας
Μουσική: LIuis LIach

Όπως και να 'ναι ο κόσμος, όσα κι αν έχει στραβά,
έστω κι αν μείνω πια μόνος, πάντα θα φεύγω μπροστά.

Όσα γραφτά κι αν θα κάψουν, στο φως δεν βάζουν φωτιά.
Όσες αλήθειες κι αν θάψουν, λεύτερη μένει η καρδιά.

Όπως και να 'ναι τούτη η γη, θα 'μαι στην πρώτη τη γραμμή,
όπως και τώρα, τώρα, τώρα που είναι δίσεκτοι οι καιροί. (2)

Όπως και να 'ναι ο κόσμος, δε θα σταθώ πουθενά.
Δεν καρτεράει ο χρόνος, πίσω ποτέ δε γυρνά.

Όπως και να 'ναι ο κόσμος, θα τραγουδώ στη ζωή.
Για να μερέψει ο πόνος πρέπει να κλείσει η πληγή.

Όπως και να 'ναι τούτη η γη, θα 'μαι στην πρώτη τη γραμμή,
όπως και τώρα, τώρα, τώρα που είναι δίσεκτοι οι καιροί. (2)

Όπως και να 'ναι ο κόσμος, όσα κι αν έχει στραβά,
έστω κι αν μείνω πια μόνος, πάντα θα φεύγω μπροστά.

Όσα γραφτά κι αν θα κάψουν, στο φως δεν βάζουν φωτιά.
Όσες αλήθειες κι αν θάψουν, λεύτερη μένει η καρδιά.

Όπως και να 'ναι τούτη η γη, θα 'μαι στην πρώτη τη γραμμή,
όπως και τώρα, τώρα, τώρα που είναι δίσεκτοι οι καιροί. (2)


Αρνιέμαι - Παπακωνσταντίνου Βασίλης



Μουσική : Mίκης Θεοδωράκης
Στίχοι : Ιάκωβος Καμπανέλλης
Πρώτη εκτέλεση: Bασίλης Παπακωνσταντίνου

Αρνιέμαι αρνιέμαι αρνιέμαι
οι άλλοι να βαστάνε τα σκοινιά
αρνιέμαι να με κάνουν ό,τι θένε
αρνιέμαι να πνιγώ στην καταχνιά.

Αρνιέμαι αρνιέμαι αρνιέμαι
να είσαι συ και να μην είμαι εγώ
που τη δική μου μοίρα διαφεντεύεις
με τη δική μου γη και το νερό.

Αρνιέμαι αρνιέμαι αρνιέμαι
να βλέπω πια το δρόμο μου κλειστό
αρνιέμαι να 'χω σκέψη που σωπαίνει

να περιμένει μάταια τον καιρό.

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Παπακωνσταντίνου, Ζουγανέλης, Λέκκας, Σπυριδάκης 
με το ΕΠΑΜ
Ζουγανέλης

Το ΕΠΑΜ παρουσίασε τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του , με δηλώσεις στήριξης από τους τραγουδιστές Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Βασίλη Λέκκα και Γιάννη Ζουγανέλη και τον ηθοποιό Τάκη Σπυριδάκη.

Χαιρετισμός του Βασίλη Παπακωνσταντίνου για το Ε.ΠΑ.Μ

Συγκλονιστική η Ομιλία του Δημήτρη Καζάκη στην παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου του Ε.Πα.Μ.

Συγκλονιστική η Ομιλία του Δημήτρη Καζάκη στην παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου του Ε.Πα.Μ. 
(27-4-2014)

O γ.γ του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του Μετώπου στο κατάμεστο Polis Art Cafe στη Στοά του Βιβλίου.

"Έχουμε δώσει όρκο τιμής στα παιδιά και τους γονείς μας"

" Ακόμη και ένας από εμάς να μείνει, θα δώσει τον αγώνα μέχρι τέλους " 

Tο Ε.ΠΑ.Μ. Χανίων στα Νέα του Γραφεία.



  Tο Ε.ΠΑ.Μ. Χανίων μέσα σε δύσκολες συνθήκες για τον αγώνα ενημέρωσης και συσπείρωσης του Χανιώτικου Λαού και κατ΄επέκταση του Ελληνικού Λαού για την Εθνική Ανεξαρτησία της Χώρας,  δημιουργεί τα Νέα Γραφεία του επί της οδού Μυλωνογιάννη 135 στα Χανιά και ζητάει την οικονομική ενίσχυση  των φίλων και υποστηρικτών του.

  Για να δώσουμε την δυνατότητα στο ΕΠΑΜ σε μια νίκη στις Ευρωεκλογές που μπορεί να αποτελέσει μια ελπιδοφόρα πορεία, για την επίτευξη των στόχων μας για Εθνική Ανεξαρτησία, Δημοκρατία, Κοινωνική  Δικαιοσύνη.
  
  Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων από καρδιάς, για την συμμετοχή σας στoν Κοινό μας Αγώνα, με την εθελοντική σας συνεισφορά.


Τηλ. Επικοινωνίας  :  6982-949813  COSMOTE  και 6948-546937  VODAFONE
 


Του Δημήτρη Καζάκη

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο δίνει την μάχη των ευρωεκλογών. Θεωρεί ότι αυτή η πολιτική μάχη μπορεί να αποτελέσει την απαρχή για μια ριζική ανατροπή του καθεστώτος κατοχής. Γιατί; Διότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να συντριβεί ολοκληρωτικά η κυβερνώσα παράταξη μαζί με όλες τις πολιτικές της εφεδρείες.
Να δεχτούν όλοι τους ένα τόσο καθοριστικό πλήγμα ώστε να μην μπορούν πλέον να ανακάμψουν πολιτικά και κοινωνικά. Ούτε καν εκλογικά. Να οδηγηθούν στην διάλυση όλες οι πολιτικές δυνάμεις που συνέβαλαν στην επιβολή των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, οι οποίες μετέτρεψαν την χώρα σε οικόπεδο υπό πώληση και τον λαό της σε παρείσακτο στον ίδιο τον τόπο του.

Μπορούμε να τους τσακίσουμε

Πρέπει να εισπράξουν τέτοια εκλογικά αποτελέσματα που θα τους απονομιμοποιήσουν τόσο πολύ ώστε να μην έχει κανένα έρεισμα η διακυβέρνησή τους. Να κριθούν όλες οι υπογραφές τους και οι δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει σε βάρος του ελληνικού λαού ως ανυπόστατες. Ποιος θα τολμήσει να πει ότι ισχύουν οι υπογραφές μιας κυβέρνησης, της οποίας τα κόμματα θα εισπράξουν μονοψήφια ποσοστά; Ποιος θα τολμήσει να πει ότι μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά ένας τέτοιος συνασπισμός κομμάτων;

Κι αυτό ήδη συμβαίνει. Μην κοιτάτε τις πληρωμένες δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιούνται από τα κανάλια για να υπηρετήσουν το σκηνικό ενός τεχνητού διπολισμού. Η ΝΔ υστερεί ήδη 10-15 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει να καταρρέει, ενώ το ΠΑΣΟΚ κινείται σε επίπεδα ασημαντότητας. Το ίδιο και η ΔΗΜΑΡ, ενώ το Ποτάμι στις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν στα κανάλια πιάνει 9-10%, ενώ στις κρυφές δεν υπερβαίνει το 1,5%. Μέχρι τις εκλογές η ΝΔ είναι σίγουρο ότι θα πέσει σε ποσοστά τέτοια που δεν θα της επιτρέψουν να ανακάμψει ποτέ ξανά. Το ίδιο και ολόκληρη η πολιτική συνομοταξία της.

Να το πρώτο αποφασιστικό βήμα απονομιμοποίησης όλων αυτών που επιβάλλονται τόσο από την τωρινή συγκυβέρνηση, όσο και από όλες τις κυβερνήσεις των μνημονίων. Να το πρώτο αποφασιστικό βήμα για να γλυτώσουμε όλοι μας από το φορολυντσάρισμα, από τις ληστρικές επιδρομές των τραπεζών, από την δουλοπρεπή εργασία, την καταστροφική αναδουλειά, τα δάνεια, τα χρέη, την αναγκαστική μετανάστευση.

Το πρώτο αποφασιστικό βήμα! Να γιατί πρέπει να πας ψηφίσεις. Μην ακούς τους ηλίθιους, τους βαλτούς και τους πεθαμένους που μιλάνε για αποχή. Πρέπει να πας να ψηφίσεις για να τελειώσουμε μια και καλή με όλους τους το ταχύτερο δυνατό. Στην δική σου αποχή βασίζουν τις ελάχιστες ελπίδες τους να μην φανεί η ολοκληρωτική συντριβή τους κι έτσι να συνεχίσουν να κυβερνούν μέχρι να τα δώσουν όλα στους ξένους τοκογλύφους. Μην τους το επιτρέψεις. Μην επιτρέψεις να χρησιμοποιήσουν την δική σου αποχή ως επιχείρημα για την δική τους διακυβέρνηση.

Ξέχνα τις τοπικές εκλογές. Δεν είναι το κυρίως ζητούμενο τώρα. Αν σου κοστίζει να πας να ψηφίσεις δυο φορές, τότε πήγαινε μόνο στις ευρωεκλογές. Εκεί είναι η κύρια πολιτική μάχη. Εκεί κρίνεται το παρόν και μέλλον της χώρας και το δικό σου. Πρέπει να κερδίσουμε την πατρίδα μας. Να την πάρουμε από τους τοκογλύφους. Κι ύστερα θα ανοικοδομήσουμε ολόκληρη την χώρα μαζί και την τοπική αυτοδιοίκηση με όρους αυθεντικής δημοκρατίας με τον λαό στα κέντρα των αποφάσεων από το τοπικό ως το κεντρικό επίπεδο. Αρκεί πρώτα να σώσουμε τους εαυτούς μας και την Ελλάδα από την διαδικασία εκποίησης και διάλυσης που έχει πάρει πρωτοφανείς διαστάσεις.

Τα εκλογικά αποτελέσματα δεν θα δώσουν την λύση που χρειαζόμαστε, αλλά μπορούν να αποτυπώσουν μια μεγάλη ανατροπή στον τρόπο που σκέφτεται και εκφράζεται ο λαός. Μπορούν να δώσουν θάρρος και να αναπτερώσουν το ηθικό των πλατύτερων λαϊκών στρωμάτων που νιώθουν σήμερα εγκλωβισμένα και ανίκανα να τα βάλουν με το καθεστώς. Να διδάξουν άμεσα και πρακτικά στον απλό κόσμο, στα εκατομμύρια των εξαπατημένων και καταπιεσμένων Ελλήνων, ότι αυτοί που κυβερνούν και οι ξένοι εντολοδόχοι τους δεν είναι ανίκητοι. Μπορούν να τσακιστούν στο ίδιο το παιχνίδι τους. Μπορούν να συντριβούν πολιτικά και εκλογικά, παρά τα τεράστια μέσα χειραγώγησης της κοινής γνώμης που διαθέτουν.

Με το ΕΠΑΜ για το επόμενο αποφασιστικό βήμα

Και τότε ο λαός θα είναι έτοιμος για το επόμενο αποφασιστικό βήμα. Το ΕΠΑΜ μιλά στην κοινή λογική του απλού κόσμου. Είναι το μόνο που απευθύνεται στην λογική και στην κοινωνική του εμπειρία. Είναι το μόνο που έχει προτείνει συγκεκριμένα πράγματα και δεν φοβάται να αναμετρηθεί με επιχειρήματα. Δεν μιλά με συνθήματα, αλλά τεκμηριώνει τον τρόπο, το «πώς» συγκεκριμένα μπορούμε να ξεφύγουμε από την κόλαση διαγράφοντας το χρέος με βάση τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και τα απαράγραπτα δικαιώματα του ελληνικού λαού, ανοικοδομώντας την Ελλάδα με όρους δημοκρατίας και εθνικής κυριαρχίας χωρίς να φορτώνεται χρέη το κράτος και το νοικοκυριό χάρις στο εθνικό κρατικό νόμισμα. Ποιος άλλος το κάνει; Κανείς.

Το ΕΠΑΜ διεκδικεί την τιμωρία των ενόχων, την λογοδοσία των ενεχόντων σε πράξεις εσχάτης προδοσίας εναντίον του λαού και της πατρίδας, όχι για να πάρει εκδίκηση, αλλά για να πετύχει την κατάλυση της συνέχειας αυτού του διεφθαρμένου, διαβρωμένου και απόλυτα εχθρικού προς τους Έλληνες πολίτες, κράτους. Πρέπει επιτέλους να αποβάλουμε μια για πάντα από την πατρίδα μας την βαριά κληρονομιά του εμφυλίου, του δεσποτισμού, του διχασμού και της διχόνοιας που χωρίζει τον λαό σε παρατάξεις δεξιάς και αριστεράς έτοιμες να αλληλοσπαραχθούν.

Το ΕΠΑΜ συμβολίζει και συνιστά στην πράξη την εθνική πατριωτική και δημοκρατική ενότητα του λαού. Είναι η μόνη πολιτική δύναμη που ενώνει δεξιούς και αριστερούς για την πατρίδα και την δημοκρατία. Χωρίς να ζητά συγχωροχάρτια από κανέναν. Χωρίς να ζητά πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων.

Αντιπροσωπεύει την χαμένη λαϊκή ενότητα και επομένως την πολιτική συνέχεια του έθνους από την σκοπιά του λαού, που καμιά άλλη πολιτική δύναμη δεν μπορεί να υπηρετήσει. Είναι ο ιστορικός απόηχος της κραυγής του Μακρυγιάννη ενάντια στην διχόνοια που φύτεψαν στο λαό μας οι Ευρωπαίοι και οι ντόπιοι εξαγορασμένοι πολιτικοί για να τον καθυποτάξουν πριν καν ελευθερωθεί από τον Οθωμανικό ζυγό. Είναι η συνέχεια των επιταγών του Ρήγα, που όπως έλεγε μέσα στην ναζιστική κατοχή ένας από τους νεότερους δασκάλους του γένους, ο Δημήτρης Γληνός, ποτέ δεν έπαψε να συγκλονίζει κάθε γνήσιο πατριώτη μέχρι τις μέρες μας.

Το ΕΠΑΜ δεν κατεβαίνει στις εκλογές για να πάρει απλά ένα καλό ποσοστό. Κατεβαίνει για να αποτυπώσει τη δυναμική μιας άλλης Ελλάδας. Όχι της Ελλάδας της μιζέριας, της υποτέλειας, της κακομοιριάς, της αποβλάκωσης και της δουλοπρέπειας. Κατεβαίνει για να δείξει ότι υπάρχουν σκεπτόμενοι Έλληνες που δεν το βάζουν κάτω. Δεν άγονται και φέρονται από την μαζική εικόνα που επιβάλλουν τα μέσα αποβλάκωσης και χειραγώγησης. Κι αυτοί οι Έλληνες είναι αρκετοί ώστε να επιβάλουν το ΕΠΑΜ σε ρυθμιστή της πολιτικής κατάστασης μετά τις εκλογές.

Το ΕΠΑΜ ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων

Αυτός είναι ο πολιτικός στόχος του ΕΠΑΜ. Να αναδειχθεί σε ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων, για να εγγυηθεί με την συνέπεια και την οργάνωση που το διακρίνει, την ταχύτερη δυνατή μετάβαση σε μια νέα Ελλάδα. Να εγγυηθεί ως η πλέον οργανωμένη δύναμη του τόπου, την ομαλή μετάβαση του λαού και της πατρίδας στη νέα κατάσταση απέναντι σε κάθε απειλή χάους, ή εμφυλίου. Το ΕΠΑΜ δεν οργανώθηκε, ούτε συνεχίζει να οργανώνεται μέσα στον λαό ως εκλογικός μηχανισμός όπως συμβαίνει με όλα τα άλλα πολιτικά κόμματα. Οργανώνει μαζικά μαχητές, αγωνιστές από τον ίδιο τον λαό, ώστε να εξασφαλίσει την ομαλή διέξοδο από το σημερινό αδιέξοδο.

Φανταστείτε το λίγο. Με το ΕΠΑΜ ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων, δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα να συνεχίσει η χώρα να βουλιάζει στη σημερινή ελεγχόμενη χρεοκοπία, ή να παραδοθεί εκ νέου στις ορέξεις των ξένων τοκογλύφων.

Και μόνο η ορμητική εμφάνιση του ΕΠΑΜ στο πολιτικό προσκήνιο θα προκαλέσει συθέμελους τριγμούς στα ίδια τα αφεντικά της τρόικας. Θα αντιληφθούν πλέον ότι δεν μπορούν να παίζουν με τον ελληνικό λαό, ή να τον θεωρούν δεδομένο. Η τρομοκρατία τους ότι δήθεν θα καταστραφούμε μόλις βγούμε από το ευρώ και η οποία οδήγησε τον ελληνικό λαό σε μαζική σφαγή, δεν θα έχει αντίκρισμα πια. Ο πολιτικός διάλογος επιτέλους θα αποκτήσει νόημα και περιεχόμενο με βασικό κριτήριο τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Η απειλή για μονομερή διαγραφή του χρέους με βάση τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και τα δικαιώματα του ελληνικού λαού, αλλά και η άμεση έξοδος από το ευρώ, θα είναι καθ’ όλα πραγματική, ενώ θα λειτουργήσει καταλυτικά και στις ίδιες τις εξελίξεις της ΕΕ. Ποιος θα τολμήσει να αμφισβητήσει ότι ο ελληνικός λαός δεν χωρατεύει;

Με το ΕΠΑΜ στην ευρωβουλή θα σπάσει η μονοκρατορία των δεξιών και αριστερών οπαδών της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας, δηλαδή του ευρωπαϊσμού. Το ΕΠΑΜ δεν είναι μια δύναμη ευρωσκεπτικισμού, σαν αυτές που είναι στη μόδα και συχνά κρύβουν φασιστικά ακροδεξιά χαρακτηριστικά. Είναι μια βαθιά πατριωτική δημοκρατική δύναμη που θα παρεμβαίνει στα ευρωπαϊκά πράγματα με πρώτο και βασικό γνώμονα την ενίσχυση των αιτημάτων της εθνικής ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινωνικής χειραφέτησης.

Να γιατί το ΕΠΑΜ δεν πρόκειται να ενταχθεί σε καμιά από τις υπάρχουσες πολιτικές ομάδες του ευρωκοινοβουλίου, που έτσι ή αλλιώς έχουν φάει τα ψωμιά τους κι έχουν μετεξελιχθεί σε φερέφωνα της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας με δεξιά ή αριστερή προφορά. Θα πρωταγωνιστήσει μαζί με άλλα λαϊκά κινήματα βάσης από χώρες της ΕΕ στη δημιουργία μιας νέας πολιτικής ομάδας που θα προτάξει το αίτημα της εθνικής αυτοδιάθεσης κάθε κράτους μέλους, της αυτοτέλειας και κυριαρχίας κάθε λαού στην πατρίδα του.

Και να είστε όλοι σίγουροι ότι με την πρώτη εμφάνιση του ΕΠΑΜ στην ευρωβουλή, οι βουλευτές του Μετώπου θα ανταποδώσουν όπως πρέπει το «καλό κουράγιο» που με θράσος απηύθυνε ο Όλι Ρεν προς τον ελληνικό λαό στην αρχή των μνημονίων. Καλό κουράγιο, κύριοι των Βρυξελών, κύριοι του Βερολίνου και της Φρανκφούρτης, με το ΕΠΑΜ στην ευρωβουλή

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΠΕΔΡΟ ΟΛΑΓΙΑ   Υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Ε.ΠΑ.Μ

Πρεσβευτής του Ελληνισμού.




embs des

Γιατί πρέπει να υποστηρίξουμε μια πρωτοβουλία όπως το Ε.ΠΑ.Μ.;

του Πέδρο Ολάγια

Για πολλούς και σοβαρούς λόγους, αλλά πρωτίστως για έναν: γιατί οι πολίτες πρέπει να επανακτήσουμε επειγόντως την πολιτική. Και για να κάνουμε αυτό το πρώτο και ανυπέρθετο βήμα, δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι να συμφωνήσουμε όλοι στα πάντα, μέχρι να ταυτιστούμε πλήρως όλοι με ένα λεπτομερέστατο πολιτικό πρόγραμμα, μέχρι να έχουμε λύσει ακόμα και την τελευταία διαφορά μεταξύ μας: έτσι δεν θα τα καταφέρουμε ποτέ, έτσι θα είμαστε πάντα εκτός και διαλυμένοι. 

Για αυτό το πρώτο βήμα χρειάζεται ένα μεγάλο ενιαίο μέτωπο, με βάση λίγες κοινές ρητές διεκδικήσεις απέναντι στην αυθαιρεσία και στην απάτη που μας επιβάλλονται. Και αυτή είναι η πρόταση και ο λόγος ύπαρξης του Ε.ΠΑ.Μ.

Επείγει να χτίσουμε και να εισαγάγουμε στις κυβερνήσεις των χωρών μας και της Ευρώπης έναν μεστό και αξιόπιστο πολιτικό λόγο ενάντια στο «δόγμα του μονόδρομου»· επείγει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι ελαττωματικές μας δημοκρατίες χρειάζονται βαθιές δομικές αλλαγές, και ότι τα προβλήματα που μας πλήττουν χρήζουν γνήσιας πολιτικής βούλησης· και επείγει να καταλάβουμε ότι τέτοιες αλλαγές και τέτοια βούληση δεν πρόκειται να έρθουν ποτέ από τις κορυφές, απλώς και μόνο επειδή είναι ενάντια στα συμφέροντά τους. 

Για αυτό, όσα μέτρα λαμβάνονται σήμερα και όσες θυσίες μας επιβάλλονται σήμερα δεν αποσκοπούν στη βελτίωση ενός άδικου συστήματος, αλλά αντιθέτως στη διαιώνισή του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να οικοδομήσουμε ένα κοινό μέτωπο κάτωθεν. Και αυτός είναι, τα τρία τελευταία χρόνια, ο καθημερινός αγώνας του Ε.ΠΑ.Μ.

EPAM Logo 760 72dpi
Σε μια ανοιχτή εκδήλωση, στις 27 Απριλίου, ημέρα Κυριακή, και ώρα 11.30 το πρωί, στο Polis Art Cafe, στη Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ).Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Καζάκης.Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό και πνευματικό κόσμο της χώρας.
Σας περιμένουμε να συζητήσουμε,  να ανταλλάξουμε απόψεις και να εμψυχώσουμε  τους υποψηφίους μας  για τη "μάχη"  που ετοιμάζονται να δώσουν στην "αρένα" των Ευρωεκλογών της 25ης Μαίου. 
Αθήνα 22 Απριλίου 2014 
Με συναγωνιστικούς χαιρετισμούς,
H Γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικών Διαδικασιών


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΥΡΗΝΩΝ ΕΠΑΜ ΚΡΗΤΗΣ 

Στα πλαίσια της καθόδου του ΕΠΑΜ στις Ευρωεκλογές οι πυρήνες της Κρήτης θα συναντηθούν αυτήν την Κυριακή (27/4/2014) στις 11::00 πμ,στα γραφεία του ΕΠΑΜ Ηρακλείου,για την 4η Παγκρήτια Συνδιάσκεψη.

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Γι’ αυτό κύριε Πάγκαλε σταμάτα να προκαλείς και ζήσε με τις τύψεις σου (αν έχεις…)




Για άλλη μια φορά και όχι τυχαία << στην κατάλληλη  στιγμή >> ο Ανιστόρητος και Ρυπαρός Θεόδωρος Πάγκαλος εγγονός άλλωστε του Δικτάτορα στρατηγού Θεοδώρου Δ. Πάγκαλου, στο Ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας, όπου ο τέως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήθεν  καταδικάζει τους άσκοπους πυροβολισμούς και την κακή αυτή συνήθεια είπε: «Και μην μας πουν οι Κρητικοί ότι τα όπλα τα έχουν από παλιά, για την περίπτωση που γινόταν κάτι. Διότι θα τους ρωτήσουμε γιατί δεν ξεσηκώθηκαν το 1821 όπως η άλλη Ελλάδα;» Και συνέχισε: «Πρέπει να υπάρξει ένα ευρύτερο σχέδιο ανακατάληψης της νήσου και αφοπλισμού όλων των κρητικών!»
Ο Δήμαρχος Σφακίων Παύλος Πολάκης στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook γράφει:
«ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ. Με αφορμή το τραγικό περιστατικό στα Μυριοκέφαλα και το θάνατο ενός νέου ανθρώπου από την Ασή Γωνιά από άσκοπους πυροβολισμούς την ώρα του γλεντιού, ο πρώην υπουργός των εξωτερικών κύριος ΠΑΓΚΑΛΟΣ βρίσκει ευκαιρία να ξεράσει τη χολή του απέναντι στην Κρήτη και τους Κρητικούς λέγοντας ότι χρειάζεται να ανακαταληφθεί η Κρήτη και να αφοπλιστούν οι Κρητικοί καθώς δεν τους χρειάζονται τα όπλα αφού (άκουσον άκουσον) ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821.Με όση ψυχραιμία μπορώ να διατηρήσω λόγω και του αξιώματος που κατέχω, έχω να πω στον κο Πάγκαλο τα εξής… ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΕΞΩ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1770 ΑΠΟ ΤΟ ΣΦΑΚΙΑΝΟ ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΦΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΤΑΜΟΥΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΠΟΥ ΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΜΑΗ ΤΟΥ 1821 ΣΤΗ ΘΥΜΙΑΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΙΣ ΚΟΜΗΤΑΔΕΣ ΣΤΑ ΣΦΑΚΙΑ,ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΘΕΙ ΑΠΕΞΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1866 ΚΑΙ ΤΗ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΑΡΚΑΔΙ, για να μιλήσω μόνο για τρεις από τις δεκάδες επαναστάσεις που έγιναν στο νησί για να λευτερωθεί και να ενωθεί με τη μητέρα πατρίδα το 1913.ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΘΥΜΗΣΩ ΣΤΟΝ κ. ΠΑΓΚΑΛΟ ΟΤΙ Ο ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Η ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΥΠΛΗΘΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΥΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.
Είναι εντελώς άλλο πράγμα να καταδικάζει κάνεις την άσκοπη χρήση όπλων (που καμιά σχέση δεν έχει με την παραδοσιακή κρητική λεβεντιά αλλά με τον πολιτισμό της επίδειξης και του νεοπλουτισμού που το κόμμα του κυρίου Πάγκαλου την περίοδο του σημιτικού εκσυγχρονισμού έκανε τρόπο ύπαρξης νεόπλουτων κοινωνικών στρωμάτων που τα εξέθρεψε για κομματικό στρατό) ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΠΙΑΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΟΤΣΑΛΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΤΑ ΙΜΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΚΡΙΖΑ ΖΩΝΗ.
Γι’ αυτό κύριε Πάγκαλε σταμάτα να προκαλείς και ζήσε με τις τύψεις σου (αν έχεις…)
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΦΑΚΙΩΝ
(μετά από μεγάλη προσπάθεια να είμαι κόσμιος…)»

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Το Χρονικό της Δικτατορίας του Παντελή Βούλγαρη (ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ)

21-aprilioy-xoynta

Επτά «πέτρινα» χρόνια μέσα από την κάμερα του Π. Βούλγαρη. «Το Χρονικό της Δικτατορίας 1967- 1974», ένα ανέκδοτο ντοκιμαντέρ του Έλληνα σκηνοθέτη. Το 37λεπτο ανέκδοτο ντοκιμαντέρ  περιέχει πολύτιμο αρχειακό υλικό· από την κηδεία των Γεωργίου Παπανδρέου και Γιώργου Σεφέρη ως τις δίκες του Αλέκου Παναγούλη και άλλων αγωνιστών.
Δείτε το Ντοκιμαντέρ
Πηγή: THEINSIDER

ΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ «Σκέψου: Απόφασή μας, Το επόμενο βήμα»


ΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ.
«Σκέψου: Απόφασή μας, Το επόμενο βήμα»

Σε μια ανοιχτή εκδήλωση, μετά το Πάσχα, το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο, θα παρουσιάσει τους 42 υποψηφίους του, οι οποίοι συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις Ευρωεκλογές. Η επιλογή των υποψηφίων έγινε, μέσα από τις προτάσεις των Οργάνων του Μετώπου και τις κατά τόπους οργανώσεις του. Το τελικό ψηφοδέλτιο επικυρώθηκε από το Εθνικό Συντονιστικό Συμβούλιο του Ε.ΠΑ.Μ., με κύριο γνώμονα την  αντιπροσώπευση όλων αυτών που πιστεύει το Μέτωπο, και για τα οποία παλεύει, τα τρία χρόνια της ύπαρξης του.
 
Οι υποψήφιοι δεν είναι όλοι μέλη του μετώπου. Ένα σημαντικό ποσοστό είναι πολίτες με τους οποίους το Ε.ΠΑ.Μ. μοιράζεται κοινό όραμα για την Ελλάδα του αύριο.
 
Η καρδιά του ψηφοδελτίου
 
Υποψήφιος για την Ευρωβουλή είναι ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ., Δημήτρης Καζάκης, καθώς και στελέχη του μετώπου, τα οποία έχουν αποδείξει την αξία και τη μοναδικότητα τους.
 
Μεταξύ άλλων συμμετέχουν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του Ε.ΠΑ.Μ.: Δημήτρης Κυπριώτης, Στρατηγός ε.α,  Όθωνας Κουμαρέλλας, αρχιτέκτονας – μηχανικός, Αντώνης Παπαντωνίου, ναύαρχος ε.α, ο Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, πρέσβης επί τιμή και ο Αλέξης Ξιφαράς, βιολόγος και μέλος της νεολαίας του Ε.ΠΑ.Μ.. Επίσης ο Θανάσης Λασκαράτος, επικεφαλής των Διεθνών Σχέσεων του Ε.ΠΑ.Μ, και σημαντικός σύνδεσμος με τα Ευρωπαϊκά Κινήματα και  η υπεύθυνη Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ., δημοσιογράφος Γεωργία Μπάστα.
 
Με ευρωπαϊκό άρωμα και καλλιτεχνικές συμμετοχές.
 
Ένας σημαντικός ελληνιστής, ο ισπανός διανοούμενος, συγγραφέας - κινηματογραφιστής, Πέδρο Ολάγια, ο οποίος τα τελευταία 20 χρόνια ζει στην Ελλάδα με την οικογένειά του, είπε το «ναι» και θα δώσει τη μάχη των ευρωεκλογών με το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο.
Από το χώρο της τέχνης, στη μάχη ρίχνονται η πολύ γνωστή ηθοποιός Αλεξάνδρα Λαδικού, η Κατερίνα Μουτσάτσου, η οποία παρά το γεγονός ότι ζει και εργάζεται στις Η.Π.Α, δίνει το δικό της αγώνα για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, καθώς και η ηθοποιός του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Εύα Κεχαγιά. Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχει η Όλγα Λασκαράτου, μουσικολόγος, γνωστή παραγωγός μουσικών εκπομπών του ραδιοφώνου καθώς και ο μουσικός,Θέμης Συμβουλόπουλος, απολυμένος της ΕΡΤ, ο οποίος σήμερα αγωνίζεται μέσα από την ΕΡΤ OPEN.
 
Επιστήμονες από όλη την Ελλάδα
 
Οικονομολόγοι, νομικοί, γιατροί, εκπαιδευτικοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, άνεργοι κ.α συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του Ε.ΠΑ.Μ, το οποίο έχει σημαντική αντιπροσώπευση των περισσοτέρων Περιφερειών της χώρας, από τη Θράκη έως την Κρήτη. Μεταξύ άλλων οι νομικοί Μάριος ΜαρινάκοςΑναστάσιος Κώνστας και Ευαγγελία Χαραλάμπους, η σύμβουλος επιχειρήσεων και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας για την Οργανωσιακή Μάθηση, Ανθή Θειοπούλου, οι οικονομολόγοι Ιωάννης Μαγγανάς και Γιάννης Αλεξανδρόπουλος, κ.α.
 
Αναλυτικά τα ονόματα των υποψηφίων με αλφαβητική σειρά είναι:
 
Αγγελόπουλος Γιώργος – Ιδιωτικός υπάλληλος
Αίρις – Ασημακόπουλος Νικόλαος - Επιχειρηματίας
Αλεξανδρόπουλος Γιάννης - Οικονομολόγος
Αναστασάκης Αντώνης – Προγραμματιστής Η/Υ
Απόδιακου Βασιλεία – Τουριστικά Επαγγέλματα
Γεροντάκη Αλεξάνδρα – Ιδιωτική Υπάλληλος - Άνεργη
Γιαννιώτης Κώστας – Εκπαιδευτικός
Δανίλης Ανδρέας - Κτηνίατρος
Δόγου Ζωγραφιά – Πολιτικός Επιστήμων
Δραμιτίνου Καλλιρρόη – Ιδιωτική Υπάλληλος
Θειοπούλου Ανθή – Σύμβουλος Επιχειρήσεων
Καζάκης Δημήτρης - Οικονομολόγος
Καραγιαννίδης Δημήτρης – Τεχνικός ΔΕΗ
Κεχαγιά Εύα - Ηθοποιός
Κοέδρου Ντίνα – Καθηγήτρια Αγγλικών
Κουμαρέλλας Όθωνας – Αρχιτέκτονας-Μηχανικός
Κουνενάκης Γιώργος – Μηχανικός Δομικών Έργων
Κουρουπάκη Δέσποινα – Συνταξιούχος Δημοσίου
Κυπριώτης Δημήτρης – Στρατηγός ε.α
Κώνστας Αναστάσιος – Δικηγόρος
Λαδικού Αλεξάνδρα – Ηθοποιός
Λασκαράτος Αθανάσιος – Ιδ. Υπάλληλος
Λασκαράτου Όλγα – Μουσικολόγος
Λέτσιος Γιώργος – Πολιτικός Μηχανικός
Μαγγανάς Γιάννης - Οικονομολόγος
Μάλλινσον Γουίλιαμ – Λέκτωρ Ιόνιου Πανεπιστημίου
Μαρινάκος Μάριος – Δικηγόρος
Μουτσάτου  Κατερίνα – Ηθοποιός
Μπάστα Γεωργία – Δημοσιογράφος
Ξιφαράς Αλέξης– Βιολόγος
Ολάγια Πέδρο – Συγγραφέας
Πάνου Δημήτρης - Δικηγόρος
Παπαμεθοδίου Δησμοσθένης - Ιατρός
Παπαντωνίου Αντώνιος – Ναύαρχος ε.α
Πιερρουτσάκος Γρηγόρης - Επιχειρηματίας
Σιδέρης Γιάννης -  Φυσικός
Σιόβα Ιωάννα - Νοσηλεύτρια
Συμβουλόπουλος Θεμιστοκλής – Μουσικός
Τραϊφόρος Βασίλειος - Συγγραφέας
Φιδανάκη Γεωργία - Λογίστρια
Χαραλάμπους Ευαγγελία – Δικηγόρος
Χρυσανθόπουλος Λεωνίδας – Πρέσβης επί τιμή

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht