Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

ΕΠΑΜ, Δ. Καζάκης στο Studio7, 99.7 FM (Kαβάλα), 27 Αυγ 2014

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ :  ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΜΕΤΑΓΩΓΙΚΑ  ΄΄ΤΗΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΛΟ ΄΄




Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Η θα υποκύψεις στην Παγκόσμια Κυβέρνηση ή θα μείνεις ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ Έλληνα.



'' Στο ίδιο έργο θεατές '' με τα ίδια λόγια σε διαφορετικούς ηγέτες, αλλά με τον ίδιο σκοπό, ιδεολογία, και προσανατολισμό.  


 Ό,τι ακούω να ακούς μέσα σε κόσμους μυστικούς
θ’ ανακαλύψεις μια πατρίδα ξεχασμένη
παραδομένη στους καιρούς και σε πελάτες πονηρούς
σε συμπληγάδες μια ζωή παγιδευμένη

Οι περιούσιοι και η Παγκόσμια Κυβέρνηση!

ΣΙΜΟΝ ΠΕΡΕΖ  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΣΤΟ MEGA


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 15-3-2011 ΒΟΥΛΗ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ  ΄΄ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ - ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΄΄





Το καινούριο ντοκιμαντέρ του Άλεξ Τζόουνς καταστρέφει την κοροϊδία της τρομοκρατίας, αποκαλύπτοντας ότι η κυβέρνηση είναι ο μεγαλύτερος δολοφόνος της ιστορίας. Τώρα, μια τεχνοκρατική παγκόσμια εταιρική τυραννία του 21ου αιώνα προσπαθεί να σκοτώσει δισεκατομμύρια ανθρώπους με τα σούπερ όπλα που έχει δημιουργήσει σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο ελέγχου της αστυνομίας και μέσα από το κεντρικό τραπεζικό πολεμικό μοντέλο που έφερε στη ζωή. Το ντοκιμαντέρ αυτό είναι ακόμη ένα ισχυρό εργαλείο για την αποκάλυψη των ψευδείς απειλών που χρησιμοποιούνται από την ελίτ για να μας ελέγχουν - ισχυρό, επειδή ρίχνει ένα ακόμη μεγαλύτερο φως πάνω στη δική τους επικίνδυνη μεγαλομανιακή αναζήτησή για συνολική ισχύ.




Όχι κατά του πολέμου – Μόνο υπέρ της ειρήνης

matamorfosi-612x382


Όταν ξεσπά μια διαμάχη/ μια σύγκρουση/ ένας πόλεμος, και παθιαζόμαστε υποστηρίζοντας τη μία από τις δύο πλευρές, ακόμη κι αν είναι ο πιο αδύναμος ή αδικημένος ουσιαστικά παίρνουμε θέση ΥΠΕΡ του πολέμου.

Τρέφουμε την ιδέα του πολέμου, αναπαράγουμε και μεγεθύνουμε το θηρίο αυτό.

Είχε πει κάποτε η Μητέρα Τερέζα “δεν πηγαίνω σε αντιπολεμικά συλλαλητήρια, καλέστε με σε μία συγκέντρωση για την Ειρήνη!”

Δυστυχώς, μέσω των συγκρούσεων, τα κέντρα ελέγχου, εύκολα χειραγωγούν ακόμη τις συνειδήσεις μας, και μας κατευθύνουν στην αρνητική αντίδραση, στο θυμό, στην οργή.

Ευχηθείτε, προσευχηθείτε, οραματιστείτε την Ειρήνη. 
Για ΟΛΟΥΣ.

Αυτό Αξίζουμε σαν άνθρωποι.

Μα πρώτα πρέπει να την κερδίσουμε μέσα μας.

Αν κάνουμε Ειρήνη μέσα μας, μετά θα κάνουμε και με τον διπλανό μας,και κανένα κέντρο εξουσίας δεν θα έχει δύναμη πάνω στον κόσμο.

ΑΠΟ ORMITHIELLA
Αναδημοσιεύει και σχολιάζει ο Παύλος
Γράφει ο κοινωνιολόγος Γιώργος Βασιλορεΐζης

Ε.ΠΑ.Μ.: Δυναμικά μπροστά για το 3ο Συνέδριο


Τρία χρόνια και δύο μήνες από την ίδρυσή του, το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο προχωρά ενω-μένο στο τρίτο τακτικό ετήσιο Συνέδριό του εφαρμόζοντας τη Δημοκρατία στην πράξη.

Όταν ξεκινούσαμε, δεν ήταν λίγοι αυτοί που προέβλεπαν τη σύντομη διάλυσή του, ή ακόμα περισσότεροι επιδίωξαν τη μετατροπή του σε παρακολούθημα άλλων δυνάμεων. 
Σήμερα, παρά τις αντιξοότητες, τα προβλήματα, τις αδυ-ναμίες, την έλλειψη πόρων και τον ολοκλη-ρωτικό αποκλεισμό μας από όλες τις πλευρές, το Ε.ΠΑ.Μ. υπάρχει, δρα και προχωρά μέσα στην κοινωνία ανοίγοντας καινούργιους ορί-ζοντες, δίνοντας, με τις ρηξικέλευθες προτάσεις του, τα αδιαπραγμάτευτα προτάγματά του, την πίστη και την αγωνιστικότητα των μελών του, ελπίδα, κουράγιο και προοπτική σε ολοένα και περισσότερο κόσμο.

To Σάββατο 30 Αυγούστου 2014, μπαίνοντας στην τελική ευθεία για το Συνέδριο, συνέρχεται σε έκτακτη Σύνοδο το Εθνικό Συντονιστικό Συμβούλιο του Μετώπου, για να επικυρώσει την πρόταση του δημοκρατικού Κανονισμού διεξαγωγής τους Συνεδρίου προς όλες τις οργανώσεις και τα μέλη του πανελλαδικά, τα οποία και θα δώσουν την τελική τους έγκριση.

Το Ε.ΠΑ.Μ. στην πορεία προς το 3ο Συνέδριό του, στέλνει μήνυμα Δημοκρατίας, Ενότητας, Αγώνα και Ελπίδας προς όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ

Αναρτήθηκε από ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ Ε.ΠΑ.Μ

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Γιατί άραγε κανένας δεν αναδεικνύει το χρέος ως κορυφαίο ζήτημα;



Του Δημήτρη Καζάκη

Παραμονές της συνάντησης των Παρισίων, όπου υποτίθεται ότι οι κυβερνώντες θα διαπραγματευτούν την "βιωσιμότητα" του ελληνικού δημόσιου χρέους και το παραμύθι δίνει και παίρνει. Πρώτα και κύρια δεν πρόκειται να γίνει καμιά διαπραγμάτευση. Απλά θα μπουν οι τελικές υπογραφές στη νέα συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, η οποία προετοιμάζεται από τις αρχές του χρόνου.

Τα χειρότερα είναι μπροστά μας

Η συγκεκριμένη συμφωνία θα είναι ότι χειρότερο για την Ελλάδα και τον λαό της. Μπροστά της οι μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων τεσσάρων ετών θα μοιάζουν παιδική χαρά. Το κύριο αντικείμενο της συμφωνίας είναι το πώς θα αλλάξει χέρια η δημόσια και ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων. Ενώ ταυτόχρονα μεθοδεύεται ένα σχέδιο bail in, δηλαδή "διάσωσης εκ των έσω" σαν κι αυτό της Κύπρου, όπου ο βασικός μέτοχος των τεσσάρων συστημικών εγχώριων τραπεζών, δηλαδή το δημόσιο, οι καταθέτες και οι δανειολήπτες θα φορτωθούν το κόστος μιας νέας ανακεφαλαίωσης, αλλά και τις επισφάλειες των "κόκκινων" δανείων.
Να γιατί βιάζεται ο Δένδιας να ρυθμίσει τα "κόκκινα" επιχειρηματικά δάνεια προκειμένου αφενός να απεγκλωβίσει τους μεγαλοφειλέτες, δηλαδή τους ολιγάρχες και να σβήσει τα θαλάσσοδάνειά τους. Και αφετέρου να διευκολύνει την εκποίηση από τις τράπεζες των μικρομεσαίων και ελευθεροεπαγγελματιών που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους. Είναι το πρελούδιο της νέας συμφωνίας με τον ΕΜΣ, δηλαδή της συμφωνίας των Παρισίων.

Όσο για την "βιωσιμότητα" του χρέους, ότι λέγεται είναι για εσωτερική κατανάλωση. Άλλωστε, οι δανειστές της Ελλάδας το έχουν ξεκαθαρίσει. Γι' αυτούς "βιώσιμο" γίνεται το χρέος από την στιγμή που η Ελλάδα θα μπορέσει να βγει μόνιμα στις αγορές προκειμένου να δανειστεί. Βέβαια, ένα "βιώσιμο" χρέος που εξυπηρετείται με νέα δάνεια από τις αγορές δεν είναι παρά ο ορισμός της χρεοκοπίας. Αλλά τους δανειστές δεν τους ενδιαφέρει, όσο μπορούν να εισπράτουν τα τοκοχρεωλύσια του χρέους και να κρατούν σιδηροδέσμια την χώρα.
Παρ' όλα αυτά κανείς δεν τολμά να ανοίξει μια σοβαρή συζήτηση για το δημόσιο χρέος και για το τι μπορεί να γίνει. Κουβέντα για το τι είναι εν τέλει "βιώσιμο" χρέος, δηλαδή πότε είναι εξυπηρετήσιμο χωρίς να ματώνει ο λαός και η χώρα. Λέξη για το πώς μπορεί να διαγραφεί τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του. Αντίθετα, μιλάνε για εικονικές αναδιαρθώσεις, για εθελοντική μείωση από τους δανειστές, επειδή απ' ότι φαίνεται είμαστε καλά παιδιά, κοκ.

Όταν ο κ. Τσίπρας περί άλλων τυρβάζει

Μαθαίνουμε ότι ο κ. Τσίπρας με τους οικονομικούς επιτελείς του πηγαίνουν στην Αργεντινή για υψηλού επιπέδου συζητήσεις, ώστε να διδαχθούν από την εμπειρία της στη διαγραφή χρέους. Αν όντως ισχύει αυτή η πληροφορία, το μόνο που μπορούμε να του ευχηθούμε είναι να περάσει καλά. Το Μπουένος Άιρες αυτή την εποχή προσφέρεται ιδιαίτερα για τουρισμό, μιας και δεν μπορούμε να φανταστούμε τι έχει να συζητήσει ένας Τσίπρας με τους επιτελείς της κυβέρνησης της Αργεντινής.
Πάντως οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ο κ. Τσίπρας και οι επιτελείς του θα προσφέρουν μοναδικές στιγμές ευθυμίας και ιλαρότητας στα στελέχη της κυβέρνησης της Αργεντινής, μόλις τους εξηγήσουν την πρότασή τους για Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη σαν του Λονδίνου το 1953. Άλλωστε τι έχει να διδαχθεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από την Αργεντινή, όταν εκ προοιμίου έχει αποκλείσει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να γίνει μια πραγματική διαγραφή χρέους χωρίς αποικιοκρατικά ανταλλάγματα για τους δανειστές.
Η διαγραφή του χρέους απαιτεί μονομερή ενέργεια μιας κυβέρνησης που επικαλείται την εθνική κυριαρχία και τις ασυλίες που προκύπτουν από αυτήν. Όπως ακριβώς έκανε η Αργεντινή. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ όμως έχει αποκλείσει τις μονομερείς ενέργειες γι' αυτό και έχει παραπέμψει το όλο ζήτημα στις ευρωπαϊκές καλένδες, όπου κάπως, κάπου, κάποτε όλοι μαζί οι Ευρωπαίοι ηγέτες, άγνωστο γιατί και πώς, θα αποφασίσουν να διαγράψουν συνολικά τα χρέη της ευρωζώνης. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι, που λέει κι ο λαός μας.
Όσο για την εθνική κυριαρχία η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν σκέφτεται να την θέσει καν ως θέμα. Εδώ αρνείται ότι υπάρχει αποικιοκρατική κατοχή, ζήτημα εθνικής κυριαρχίας θα θέσει; Ακόμη και την αποικιοκρατική δανειακή σύμβαση δεν σκέφτεται ούτε καν να την καταγγείλει, αλλά μόνο να την διαπραγματευτεί. Δεν θέλει να απαλλάξει την χώρα και τον λαό της από το αποικιοκρατικό καθεστώς, απλά θέλει να διαπραγματευτεί τους όρους της δουλοπαροικίας του χρέους. Άλλωστε, οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ ακούνε πατρίδα, εθνική ανεξαρτησία, εθνική αυτοδιάθεση και βγάζουν φλύκταινες. Αυτοί είναι του αδρά επιδοτούμενου ευρωπαϊκού αποικιοκρατικού "διεθνιστικού" ολοκληρωτισμού.
Τι έχουν να διδαχθούν από έναν λαό που διαδηλώνει με συνθήματα Patria o Buitros και μια κυβέρνηση που έχει σαν αφετηρία της την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας; Απολύτως τίποτε. Πέρα από τις δημόσιες σχέσεις, όλα αυτά είναι για το θεαθήναι, για εγχώρια κατανάλωση έτσι ώστε να μην φανεί πόσο θεόγυμνοι είναι στις προτάσεις τους για το χρέος.
Άλλωστε αν ήθελαν σοβαρό διάλογο για το τι μπορεί να γίνει με το χρέος, θα τον ξεκίναγαν εδώ. Αλλά ποιός έχασε την δημοκρατική του ευαισθησία για να την βρει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ; Πότε η επίσημη αριστερά, κάποιο από τα κόμματά της, ή τις συνιστώσες της θέλησε τον ανοιχτό και χωρίς σκοπιμότητες πολιτικό διάλογο; Ποτέ!

Η ζωή εν τάφω στον Περισσό

Το ΚΚΕ βέβαια δεν ασχολείται με τόσο πεζά πράγματα. Έχει ανάγει τα πάντα στον τρισκατάρατο καπιταλισμό, που τον αντιλαμβάνεται όπως οι Καθαροί του μεσαίωνα αντιμετώπιζαν τον επίγειο κόσμο, που κατά το θεολογικό τους δόγμα ήταν βουτηγμένος στην ακολασία και τα θανάσιμα αμαρτήματα. Μόνο όποιος μετανοούσε, δεχόταν να βαπτιστεί Καθαρός και σταμάταγε να ασχολείται με τα εγκόσμια, γλύτωνε την αιώνια καταδίκη. Έτσι συμβαίνει και με το ΚΚΕ. Η ζωή εν τάφω σ' όλο της το μεγαλείο.
Όμως, κακώς ανησυχείτε. Θα διαγράψει το χρέος το ΚΚΕ. Είναι απολύτως σίγουρο. Μας το διαβεβαίωνει ο Περισσός κι ο λόγος του είναι συμβόλαιο. Πότε; Όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Πώς; Όταν θα φτιάξει την δική του διακυβέρνηση στο όνομα του λαού. Υπό ποιές συνθήκες; Με λαϊκή εξουσία και οικονομία όπου λαός θα έχει δεχθεί να είναι υποτελής και υπεξούσιος σ' εκείνους που, ελέω δόγματος, ξέρουν καλύτερα από τον ίδιο το συμφέρον του.
Το ΚΚΕ σκέφτεται όπως σκεφτόταν ο Χαλίφης Ομάρ. Όταν το 642 μ. Χ. η Αλεξάνδρεια κατακτήθηκε για το χαλιφάτο από τον στρατηγό του Ομάρ, Αμρ ιμπν αλ αας, διατυπώθηκε το αίτημα να διασωθεί η πολύτιμη βιβλιοθήκη της πόλης. Ο Αμρ απάντησε ότι δεν μπορεί να αποφασίσει μόνος του και έγραψε στον Χαλίφη Ομάρ, ο οποίος του απάντησε: "Αν αυτά τα βιβλία συμφωνούν με το Κοράνι είναι περιττά, αν εναντιώνονται στο Κοράνι είναι βλαβερά. Όλα στην πυρά!"
Με τον ίδιο τρόπο σκέφτεται κι ο Περισσός. Η διαγραφή του χρέους στον καπιταλισμό είναι ανέφικτη και στον σοσιαλισμό περιττή. Γιατί να ασχοληθεί κανείς; Το ίδιο και για τη δημοκρατία. Η δημοκρατία στον καπιταλισμό είναι επίσης ανέφικτη, ενώ στο σοσιαλισμό περιττή. Γιατί να παλαίψει κανείς για δαύτην; Όλα θα τα λύσει η "λαϊκή συμμαχία" του ΚΚΕ με τον εαυτό του, όπως η πυρά έλυσε το δίλλημα του Χαλίφη Ομάρ.
Μέχρι τότε μην τολμήσει κανείς και προσπαθήσει να συμβάλλει στη δημιουργία ενός πλατύτατου δημοκρατικού παλλαϊκού κίνηματος για την μονομερή διαγραφή του χρέους, γιατί θα έχει να κάνει με τον Περισσό. Άλλωστε, η ετυμηγορία είναι εκ προοιμίου δεδομένη. Ότι δεν βρίσκεται υπό τον απόλυτο έλεγχο του ΚΚΕ και δεν υποτάσσεται σ' αυτό, είναι εξαρχής καταδικασμένο, είναι μία από τα ίδια, είναι χάσιμο χρόνου.
Βέβαια, αποτελεί αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι κατόρθωσε να ελέγξει το ΚΚΕ ήταν και είναι επίσης καταδικασμένο. Δεν υπήρξε ποτέ κίνημα που να έλεγξε το ΚΚΕ και να μην ξεψύχησε, ή να μην μετατράπηκε σε φάρσα. Μόνο και μόνο για να μείνει απλή σφραγίδα προς χρήση του Περισσού και των πιστών του. Η "ταξική" παράνοια και θρησκοληψία στην υπηρεσία της δουλοπαροικίας του χρέους.
Γι' αυτό και σήμερα, σε μια εποχή που οφείλει να υπάρξει πανστρατιά του λαού με βάση εθνικοαπελευθερωτικά αιτήματα, η πολιτική και ιδεολογία του ΚΚΕ σήμερα, αποτελεί εγγύηση για το αποικιοκρατικό καθεστώς ότι δεν πρόκειται να απειληθεί από ένα νέο ΕΑΜ. Το έχει διαβεβαιώσει ρητά η κ. Παπαρήγα: ο λαός δεν θα ενωθεί όπως τότε στο ΕΑΜ, γιατί θα ηττηθεί! Πώς να μην είναι γαλαντώμο στις χρηματοδοτήσεις του το καθεστώς προς το ΚΚΕ έπειτα από τέτοιες διαβεβαιώσεις;
Δεν είναι καθόλου σύμπτωση το γεγονός ότι σε μια περίοδο όπου η Ελλάδα υποφέρει από το χειρότερο αποικιοκρατικό καθεστώς που της έχουν επιβάλλει σ' ολόκληρη την ιστορία της, το ΚΚΕ αρνείται μετά βδελυγμίας ότι υπάρχει κατοχή, δηλαδή άσκηση φυσικής εξουσίας πάνω στον λαό και στην χώρα από ξένες δυνάμεις και κέντρα με την βοήθεια του εγχώριου δοσιλογισμού. Φυσικά, προς μεγάλη παρηγοριά του καθεστώτος, που έχει μετατρέψει τον Περισσό σε βασικό μάρτυρα υπεράσπισής του.
Όχι ρε παιδιά δεν υπάρχουν δοσίλογοι, εθνοπροδότες και αποικιοκρατική κατοχή, μας λένε εν χορώ όλοι, από τους κυβερνώντες, εγχώριους και ξένους, έως τους αριστερούς εκ Περισσού και Κουμουνδούρου. Έτσι γίνεται στον καπιταλισμό σήμερα. Αποδεχτείτε το! Κι έτσι το μόνο που απομένει είναι η γνωστή λογική του Χαλίφη Ομάρ. Η πατρίδα στον καπιταλισμό είναι αποκλειστικό προνόμιο αυτών που την πουλούν και την αγοράζουν, ενώ στον σοσιαλισμό είναι περιττή. Στην πυρά κι αυτή!

Μπορεί να διαγραφεί το χρέος μέσα στο ευρώ;

Υπάρχουν κι εκείνοι που υπόσχονται ότι μπορούν να διαγράψουν το χρέος μέσα στο ευρώ. Τα παραμύθια αυτά τα ακούμε κι από τους ΑΝΕΛ, αλλά και από την ΧΑ. Μάλιστα τελευταία ακούμε ότι χάρις στο Νότη Μαριά που πέτυχε την άρση της ασυλίας της τρόικας, μπορούμε να προχωρήσουμε σε διαγραφή του χρέους μέσα στην ευρωζώνη. Αναρωτιέμαι, αν ξέρουν τι λένε και απλά κοροϊδεύουν τον κόσμο, ή απλά είναι τόσο ανυπόφορα ανίδεοι και αδιάφοροι;
Κι αν δεν είναι, τότε γιατί δεν ανταποκρίνονται στα δικά μας απανωτά καλέσματα ανοιχτού δημόσιου διαλόγου για τα ζητήματα αυτά, ώστε να αναμετρηθούν επιχειρήματα; Γιατί σιωπούν; Γιατί δεν παίρνουν αυτοί την πρωτοβουλία κι εμείς να είναι σίγουροι ότι θα ανταποκριθούμε. Γιατί; Τι φοβούνται;
Πρώτα-πρώτα, τα περί άρσης της ασυλίας της τρόικας δεν είναι παρά μια στρακαστρούκα. Στην καλύτερη περίπτωση δεν είναι παρά μια ευχή της οικείας επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου. Ακόμη και πρωτοετής φοιτητής της νομικής γνωρίζει ότι οι ασυλίες προκύπτουν από τις συμβάσεις. Τόσο τις δανειακές, όσο και τις συμβάσεις ίδρυσης του ευρωπαικού μηχανισμού και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Μήπως το ευρωκοινοβούλιο ζήτησε την καταγγελία των δανειακών συμβάσεων; Όχι βέβαια. Μήπως ζήτησε να αρθούν οι ασυλίες για τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας και του Ευρωπαικού Μηχανισμού Στήριξης; Ούτε κατά διάνοια. Ούτε βέβαια κανένας έλληνας, ή άλλος ευρωβουλευτής ζήτησε κάτι τέτοιο. Τότε πώς θα αρθεί η ασυλία της τρόικας;
Ας αφήσουμε λοιπόν τις πολιτικές στρακαστρούκες κι ας έρθουμε στο προκείμενο. Γιατί κανένας έλληνας ευρωβουλευτής, ειδικά από τους καινούργιους που μιλάνε για πατρίδα και τα σχετικά, δεν έθεσε καν το ζήτημα της επίσημης κατοχής της χώρας μας στο ευρωκοινοβούλιο; Γιατί αποσιώπησαν ένα τόσο κορυφαίο ζήτημα; Γιατί, τουλάχιστον εκείνοι που λένε ότι θέλουν να διαγραφεί έστω μεγάλο μέρος του χρέους, δεν ζήτησαν από το ευρωκοινοβούλιο να αποδεχθεί ότι η Ελλάδα δεν είναι υποχρεωμένη να πληρώσει τα δάνεια του μηχανισμού στήριξης, που το ίδιο σώμα έχει κυρήξει παράνομο με την απόφασή του της 14ης Μαρτίου 2014; Γιατί τέτοιο τουμπεκί;
Να θυμήσουμε ότι στις 14/3/2014 το ευρωκοινοβούλιο με απόφασή του κήρυξε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης των μνημονιακών πολιτικών ως παράνομο, γιατί παραβιάζει κατάφωρα το πρωτογενές δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή τις συνθήκες ίδρυσής της. Δηλαδή, ότι συμβαίνει στην Ελλάδα με την τρόικα έχει χαρακτηριστεί παράνομο, ακόμη και με βάση το πρωτογενές δίκαιο της ΕΕ. Τότε γιατί θα πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα τα δάνεια που αποτελούν προϊόν αυτού του παράνομου και καταχρηστικού με βάση το πρωτογενές δίκαιο της ΕΕ, μηχανισμού;
Από πότε ένας οφειλέτης και μάλιστα κράτος, δηλαδή λαός, είναι υπόχρεος για δάνεια που έχουν κριθεί παράνομα και καταχρηστικά; Και τα οποία δεν ειναι καθόλου ευκαταφρόνητα. Σύμφωνα με το πιο πρόσφατο Δελτίο του Δημόσιου Χρέους (Νο 74) οι οφειλές προς τον μηχανισμό στήριξης ανέρχονται σε 219,7 δις ευρώ, από σύνολο 322,4 δις ευρώ τον Ιούνιο του 2014. Δηλαδή αποτελούν πάνω από το 68% του συνολικού δημόσιου χρέους.
Γιατί δεν τέθηκε το ζήτημα από κανέναν έλληνα ευρωβουλευτή; Γιατί μας κοροϊδεύουν με στρακαστρούκες και δεν θέτουν ξεκάθαρα την ανάγκη διαγραφής αυτού του ποσού, το οποίο είναι προϊόν ενός παράνομου και καταχρηστικού μηχανισμού;
Αντί να απαντήσουν σ' αυτά τα ερωτήματα, ορισμένοι ανακάλυψαν ξανά τον λογιστικό έλεγχο. Να κάνουμε πρώτα έναν λογιστικό έλεγχο στο χρέος για να αποφανθούμε πιο μέρος του είναι παράνομο και ύστερα να το διαγράψουμε. Έτσι μας λένε.
Πρόκειται φυσικά, στην καλύτερη περίπτωση, για υπεκφυγή. Προσπαθούν απλά να διαφύγουν από τα καίρια ερωτήματα του ζητήματος. Αλήθεια, τι λογιστικός έλεγχος χρειάζεται για να αποφανθεί κανείς ότι το 68% του χρέους της Ελλάδας είναι εξ ορισμού παράνομο και καταχρηστικό; Όποιον ορισμό κι αν πάρει κανείς για το απεχθές (odious) χρέος, που υφίσταται στη διεθνή νομολογία, οι οφειλές από τις αποικιοκρατικές δανειακές συμβάσεις που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα καταργώντας ασυλίες, εθνική κυριαρχία και θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα είναι παράνομες και καταχρηστικές.

Γνωρίζουμε ή δεν γνωρίζουμε το χρέος;

Πάμε παρακάτω. Το υπόλοιπο δημόσιο χρέος, που δεν αφορά σε δάνεια από τον μηχανισμό στήριξης, ανέρχεται σε 102,7 δις ευρώ. Από αυτά γύρω στα 25 δις ευρώ είναι στο χαρτοφυλάκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) με μέση ληξιπρόθεσμη διάρκεια 3,4 χρόνια. Τα ομόλογα αυτά τα έχει αποκτήσει η ΕΚΤ αποκλειστικά από τη δευτερογενή αγορά και της αποφέρουν ετήσια κέρδη γύρω στο μισό δις ευρώ μόνο σε πληρωμές τόκων. Επίσης τα ομόλογα αυτά είναι αποκλειστικά σε εθνικό δίκαιο της Ελλάδας.
Τι κάνουμε μ' αυτά; Γιατί δεν απαιτούμε να τα διαγράψει η ΕΚΤ; Το κάνει ήδη για ομόλογα με εμπράγματες εγγυήσεις χωρίς απόδοση για τις ιδιωτικές τράπεζες. Γιατί να μην απαιτήσουμε να το κάνει και για την Ελλάδα; Στο κάτω-κάτω μπορούμε να αρνηθούμε μονομερώς να τα πληρώσουμε. Τι θα κάνει η ΕΚΤ; Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να απευθυνθεί στα εγχώρια δικαστήρια κατά της κυβερνητικής απόφασης. Καλή της τύχη. Και μέχρι να τελεσιδικίσει η διαφορά, όσα χρόνια κι αν περάσουν, η Ελλάδα δεν θα πληρώνει.
Ένα άλλο μέρος του δημόσιου χρέους γύρω στα 26 δις ευρώ το κατέχουν οι εγχώριες συστημικές τράπεζες. Ερώτημα. Γιατί να μην απαιτήσουμε το σβήσιμο των ομολόγων που κρατούν οι εγχώριες τράπεζες ώστε να ξεχρεώσουν τις ανακεφαλαιοποιήσεις που τους έχουν γίνει με δημόσιο χρήμα; Αντί το κράτος να παίρνει μετοχές δίχως αντίκρυσμα για το χρήμα των φορολογουμένων που δίνει στις τράπεζες, να απαιτήσει το ισοφάρισμα με διαγραφή των ομολόγων που κατέχουν από πριν.
Το υπόλοιπο μέρος του δημόσιου χρέους περί τα 51 δις ευρώ διακινείται κυρίως από επαγγελματίες κερδοσκόπους, διαχειριστές κεφαλαίων, hedge funds, που συνδέονται και με τα κομματικά ταμεία των κυβερνώντων. Αν ανοίξουμε τα κιτάπια τους, είναι σίγουρο ότι θα βρούμε εικονικούς λογαριασμούς και πρόσωπα απ' όπου ξεπλένεται χρήμα πολιτικό, επιχειρηματικό και οργανωμένου εγκλήματος.
Να ξέρετε ότι οι τρεις πτυχές αυτές του χρήματος, πολιτικό, επιχειρηματικό και εγκλήματος, είναι τόσο ταυτόσιμες στις κορυφές της πολιτικής και της οικονομίας στην Ελλάδα, όσο σε λίγες χώρες στον κόσμο. Όταν βγουν όλα στην επιφάνεια θα διαπιστώσετε με έκπληξη ότι οι μεγαλοεργολάβοι, μεγαλοπολιτικοί και μεγαλοεπιχειρηματίες είναι ταυτόχρονα και τα μεγαλύτερα αφεντικά στον κόσμο του εγκλήματος. Έτσι συνέβαινε πάντα σ' αυτόν τον τόπο, αλλά ποτέ όσο σήμερα.
Το κρίσιμο όμως ζήτημα και σ' αυτό δεν απαντά κανείς, είναι άλλο. Ας υποθέσουμε ότι μια κυβέρνηση που δεν είναι δοσιλογική μπορεί να τα καταφέρει να διαγράψει τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του χρέους με τους τρόπους που αναφέραμε μέσα στην ευρωζώνη. Εκβιάζοντας πολιτικά και απαιτώντας με βάση το δίκαιο. Ας υποθέσουμε ότι μπορεί να γίνει κι ας υποθεσουμε επίσης ότι το τραπεζικό καρτέλ που κάνει κουμάντο στην ευρωζώνη δεν θα σε απειλήσει με κατάρρευση της οικονομίας σου από την στιγμή που ελέγχει απόλυτα την κυκλοφορία του χρήματος.
Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι το εξής: Για να γλυτώσεις από την χρεοκοπία και το χρέος θα πρέπει όχι μόνο να διαγράψεις το χρέος, αλλά και να μην είσαι αναγκασμένος να δανειστείς εκ νέου από τις αγορές. Αν η Αργεντινή είχε ανάγκη να βγει στις διεθνείς αγορές να ξαναδανειστεί, η διαγραφή του χρέους της δεν θα είχε κανένα, μα κανένα νόημα. Θα είχε ξαναγυρίσει στα ίδια χωρίς καν να το καταλάβει. Πώς θα τα καταφέρει μια χώρα εντός της ευρωζώνης να μην δανείζεται, από την στιγμή που θα πρέπει να αγοράζει το χρήμα που χρειάζεται για την οικονομία της; Πώς θα αυτοχρηματοδοτηθεί χωρίς δικό της νόμισμα;
Όποιος λέει ότι μπορεί να γίνει, είτε είναι επικίνδυνα ανίδεος, είτε υπηρετεί άλλες σκοπιμότητες. Ο μόνος τρόπος να αυτοχρηματοδοτηθεί μια οικονομία εντός ευρωζώνης είναι μέσα από στυγνές πολιτικές λιτότητας και οριζόντιων περικοπών που θα εξασφαλίζουν όχι απλά πρωτογενή, αλλα δημοσιονομικά πλεονάσματα. Οι ολιγάρχες θα διαφεύγουν τις περιουσίες τους ελεύθερα σε φορολογικά καταφύγια, μιας και στην ευρωζώνη υπάρχει πλήρης ελευθερία κίνησης κεφαλαίου, ενώ ο κόσμος της δουλειάς θα πληρώνει με τη ζωή του τα αναγκαία πλεονάσματα.
Να γιατί δεν μπορείς να διαγράψεις χρέος και να ξεφύγεις από τον φαύλο κύκλο του δανεισμού, χωρίς να απελευθερωθείς από τα δεσμά της ευρωζώνης. Να και γιατί κανένας από τους δελφίνους της εξουσίας, που δηλώνουν αντιμνημονιακοί, δεν τολμούν ούτε καν να ανοίξουν το ζήτημα του χρέους σ' έναν ανοιχτό δημόσιο πολιτικό διάλογο. Να γιατί δεν έχουν ανταποκριθεί σε κανένα κάλεσμα που έχει γίνει για ανοιχτό δημόσιο διάλογο. Θα προδοθούν οι αληθινές προθέσεις, οι κρυφές ατζέντες και το πολιτικό παρασκήνιο που κρύβεται πίσω από τα κούφια αντιμνημονιακά συνθήματα.


Σχόλιο της Ημέρας, 26/8/2014, dimitriskazakis.blogspot.com

Οι πρόγονοί μας μας μιλούν, ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, μας λένε ΠΩΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ, μας λενε πως να τινάξουμε τον ζυγό. ΑΡΚΕΙ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ!

Απίστευτο μήνυμα μέσα από την Οδύσσεια – Να διαβαστεί μετά απείρου προσοχής!!

 

Της Ευστρατίας Σουραβλά

Είναι πολύ σημαντικό,αυτές τις κρίσιμες ώρες,να ρίξουμε μια ματιά στην Βίβλο των Ελλήνων, δηλαδή στα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ και να διδαχτούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, απο το πνεύμα του Οδυσσέα.
ΔΗΛΑΔΗ: Να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να ελέγξουμε την παρόρμηση να έχουμε τις αισθήσεις μας και τις αντένες μας ΑΝΟΙΧΤΕΣ και να μην παρασυρθούμε απο την οργή και το μένος που μας διακατέχει, ώστε να γίνουμε βορρά, στους σύγχρονους «μνηστήρες».
Οταν ο Οδυσσέας φτάνει στην Ιθάκη, η μεγίστη επιθυμία του είναι ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ, τον κόσμο που του έκλεψαν.
Είναι το βιός του ,είναι ο ιδρώτας μιας ζωής,είναι η γή του ,είναι η πατρίδα του,είναι ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΤΟΥ.
Παρα την μεγάλη του λαχτάρα, διατηρεί την ανωνυμία του και μεταμορφωμένος σε ζητιάνο απο την Θεά Αθηνά , πηγαίνει στο παλάτι ώστε να ελέγξει την κατάσταση και να πάρει τις πληροφορίες που θέλει, υπομένοντας καρτερικά τις προσβολές και την χλεύη των μνηστήρων.

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΣΤΕΙΡΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ.
Γι αυτό τον λόγο και είναι ο αγαπημένος της Θεάς Αθηνάς, της Θεάς που αντιπροσωπεύει την ΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΣ, την ΣΟΦΙΑ, την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.
Της Θεάς που μελετά τον εχθρό και τον πολεμά με τα ίδια του τα όπλα.
Οταν όμως έρχεται η ώρα, όταν τους έχει στριμώξει όλους άοπλους σε ένα δωμάτιο, όταν φανερώνεται πάνοπλος, ΤΟΤΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΙΚΤΟ, ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΟΥ, που δημιούργησε με τον δικό του ιδρώτα, ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ που οι μνηστήρες καταχράστηκαν και καπηλεύτηκαν μαζί με την φιλοξενία του οίκου του που τιμησε τον ΞΕΝΙΟ ΔΙΑ.
Είναι ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ο ΤΗΛΕ-ΜΑΧΟΣ ( αυτός που δίνει την μάχη του από μακριά),που με δόλιο τρόπο επιχείρησαν να δολοφονήσουν,δηλαδή να καταδικάσουν την ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΑΦΑΝΙΣΜΟ,όπως δόλια σήμερα ξαναεπιχειρούν!

Ο ισχυρότερος αντίπαλός του είναι ο ΑΝΤΙΝΟΟΣ.
Η λέξη μιλά απο μόνη της.
Είναι η ΑΝΤΙ-ΝΟΗΣΗ, είναι αυτό που μας κάνουν ΤΩΡΑ, είναι ο τρόπος με τον οποίο θολώνουν τις καταστάσεις και την πραγματικότητα ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ.
Ειναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την καθυπόταξη και δουλεία του ανθρώπου.
Είναι ο στόχος της πρώτης φονικής βολής του Οδυσσέα.Είναι ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ να πεθάνει πρώτος.
Γι αυτό,μακριά από την προπαγάνδα των ΜΜΕ.
Αν υπήρχαν αυτά το 1821,είναι αμφίβολο αν θα γίνονταν η επανάστασις των Ελλήνων,θα κινδύνευαν να μείνουν καθυποταγμένοι στην πλάνη και την θολούρα της συγχισμένης κρίσης,εξ αιτίας της .
Και τον σκοτώνει ρίχντοντάς του το βέλος στον ΛΑΙΜΟ,στο ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ δηλαδή ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, που την χρησιμοποιεί ενάντια στη νόηση των ανθρώπων!

Ο επόμενος είναι ο ΕΥΡΥ-ΜΑΧΟΣ.
Αυτός που μάχεται με κάθε τρόπο, με εύρος, ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ, ο δεινός και αδίστακτος μαχητής.

Ο ΑΜΦΙ-ΝΟΜΟΣ! Αυτός που διαστρεβλώνει τον ΝΟΜΟ και την τάξη των πραγμάτων, ο επικίνδυνος γιατί είναι ΕΤΣΙ και ΑΛΛΙΩΣ!
Γιατί λειτουργεί κατά το δοκούν.

Ο ΑΓΕ-ΛΑΟΣ! Αυτός που άγει τον λαό, που τον παρασύρει με την βοήθεια του ΑΝΤΙ-ΝΟΟΥ.
Που τον μετατρέπει σε ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΑΓΕΛΗ!

Κανένα όνομα στα Ομηρικά έπη δεν είναι δοσμένο στην τύχη!
Κρύβουν βαθύτατα νοήματα και στο χέρι μας είναι να τα αποκρυπτογραφήσουμε και να διδαχτούμε, ή καλύτερα να συνετιστούμε.

Οι πρόγονοί μας μας μιλούν, ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, μας λένε ΠΩΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ, μας λενε πως να τινάξουμε τον ζυγό.
ΑΡΚΕΙ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ!


Αναρτήθηκε από Thoureios T 

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Εσύ τι θα κάνεις;

Θα δεχθείς να πληρώσεις τον ληστρικό ΕΝΦΙΑ;

Αν όχι, έλα μαζί μας.

Είμαστε πολλοί,
είμαστε αποφασισμένοι

Μπορούμε!


Βάλε, επιτέλους, ένα τέλος στη λωποδυσία ενάντια στην ίδια τη ζωή σου!

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Χωρίς εθνική κυριαρχία και αυτοδιάθεση δεν μπορεί να υπάρξει προκοπή


Δημήτρης Καζάκης

Δείτε πόσο ανήμπορες είναι οι αγορές κεφαλαίου με τους εξαγορασμένους δικαστές και τους πολιτικούς τους μπροστά σε μια χώρα που ξέρει να υπερασπίζεται την εθνική της κυριαρχία. Δείτε τι ατομικό όπλο κρατά στα χέρια του ένας λαός απέναντι σε κάθε αποικιοκρατική επιβουλή, όταν ξέρει να προασπίζεται την εθνική του αυτοδιάθεση.
Ο λόγος περί Αργεντινής. Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά ακόμη να καταρρεύσει η οικονομία της και να πνιγεί στο χάος η κοινωνία της, σχεδόν ένα μήνα μετά την επίσημη πτώχευση της χώρας από το δικαστικό σύστημα της Νέας Υόρκης και τους διεθνείς οίκους ανοχής, όπως S&P, Fitch, Moody's.
Κι ενώ οι κασσανδρικές προφητείες συνεχίζονται από τα έμμισθα παπαγαλάκια, η κυβέρνηση της Αργεντινής κατέθσε νόμο που κάνει δυνατή την πληρωμή των ομολογιούχων της σε Αργεντίνικο δίκαιο και από την κρατική τράπεζα Nación Fideicomisos S.A. Η κυβέρνηση της Αργεντινής δίνει διορία έως το τέλος Σεπτεμβρίου στην Bank of New York Mellon της Νέας Υόρκης να πληρώσει - σύμφωνα με την σύμβαση που έχει υπογράψει με την Αργεντινή - τους ομολογιούχους, είτε με, είτε χωρίς την συγκατάθεση του δικαστή Γκρίεζα. Διαφορετικά θα ασκήσει το έννομο δικαίωμά της να αλλάξει εκπρόσωπο πληρωμής.

Ο Γκρίεζα και οι αγορές λύσσαξαν με την απόφαση αυτή. Ο δικαστής των κερδοσκόπων την κήρυξε "παράνομη", χωρίς να έχει καμιά ούτε αρμοδιότητα, ούτε δικαιοδοσία. Απεφάσισε μάλιστα να καταδικάσει την Αργεντινή σε πριφρόνηση του δικαστηρίου του, θεωρώντας προφανώς είτε από γεροντική άνοια, είτε από υστερική σκοπιμότητα, ότι η συγκεκριμένη χώρα είναι κάποιος κακομοίρης φτωχοδιάβολος, π.χ. σαν κι αυτόν που δολοφόνησαν οι ένστολοι ομογάλακτοί του στο Μιζούρι. Κι επομένως πρέπει να νιώσει το αδίστακτο χέρι του νόμου για να μάθει να μην σηκώνει κεφάλι.

Η απάντηση του υπουργείου οικονομικών της Αργεντινής είναι χαρακτηριστική:

"Το γεγονός ότι δήλωσε ως «παράνομο» ένα νομοσχέδιο που αποστέλλεται από το Εκτελεστικό στο Κογκρέσο δίνει και πάλι απόδειξη της περιφρόνησης του στην εθνική κυριαρχία της Αργεντινής και την πλήρη άγνοια του σχετικά με τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών. Δεν του αρκεί το ότι εμποδίζει την καταβολή στους κατόχους των ομολόγων που συμμετέχουν στην αναδιάρθρωση του χρέους του 2005 και του 2010 με κατάχρηση της δικαιοδοσίας του... Τώρα επιχειρεί, κατόπιν αιτήματος από τα "ληστρικά αμοιβαία κεφάλαια", να επιβάλει όρους στο ίδιο το Κογκρέσο, το οποίο είναι το ανώτατο νομοθετικό σώμα του Έθνους."

"Όταν μιλάνε για περιφρόνηση του δικαστηρίου, αποτυγχάνουν να δουν ότι η Αργεντινή είναι κυρίαρχο κράτος και διαθέτει ασυλία," δήλωσε με τη σειρά του ο Καπιτάνις, κυβερνητικός εκπρόσωπος στην καθημερινή ενημέρωση τύπου την Τετάρτη 20/8, σχετικά με την απόφαση του Γκρίεζα. Εν τω μεταξύ, ο Καπιτάνις δήλωσε επίσης ότι "μεγάλες συγκεντρώσεις υπερεθνικών ομάδων" επιδιώκουν να "επιβάλουν όρους στην Αργεντινή προκειμένου να γυρίσει πίσω στο φαύλο κύκλο του χρέους και στον μόνιμο εκβιασμό που έχει υποστεί."

Οποιοσδήποτε παρακολουθεί τις εξελίξεις γνωρίζει ότι η δήλωση του Καπιτάνις είναι απολύτως ακριβής. Πρόσφατα το Economist (23/8) έγραφε τα εξής: "Η Αργεντινή διαθέτει το δεύτερο σε μέγεθος απόθεμα σχιστολιθικού αερίου στον κόσμο, το περισσότερο στην Vaca Muerta. Μια έρευνα από την Διοίκηση Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ (EIA), αναφέρει ότι ο τομέας κατέχει 16,2 δις βαρέλια σχιστολιθικού πετρελαίου και 308 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (TCF) σχιστολιθικού φυσικού αερίου. Αυτό είναι περισσότερο πετρέλαιο σχιστόλιθου από ότι διαθέτει το Μεξικό και περισσότερο σχιστολιθικό φυσικό αέριο από ότι διαθέτει η Βραζιλία. Είναι αρκετά για να ικανοποιήσουν την τρέχουσα ζήτηση ενέργειας της Αργεντινής για πάνω από 150 χρόνια, και θα μπορούσε να καταστήσει την χώρα εξαγωγέα πετρελαίου και φυσικού αερίου για άλλη μια φορά."

Είναι ποτέ δυνατόν να επιτρέψουν να χαθεί ένας τέτοιος πλούτος από τις διεθνείς αγορές; Είναι ποτέ δυνατόν να επιτρέψουν σε μια εθνικά κυρίαρχη κυβέρνηση να αξιοποιήσει αυτόν τον πλούτο προς όφελος του λαού και της χώρας της; Όχι βέβαια. Να γιατί επιδιώκουν την κατάρρευση της Αργεντινής. Μόνο που δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτε σ' έναν λαό που ξέρει τι σημαίνει εθνική αυτοδιάθεση και σε μια κυβέρνηση που υπερασπίζεται την εθνική κυριαρχία της χώρας της.

Κι εκεί είναι το κουμπί. Ότι κι αν πουν, ότι κι αν κάνουν δικαστές τύπου Γκρίεζα, όσο κι αν πιέζουν οι ισχυροί, όσες αποφάσεις και να πάρουν οργανισμοί σαν τον ΠΟΕ εναντίον της Αργεντινής, όλα θα αποτυγχάνουν και θα σπάνε στον ανάχωμα της εθνικής κυριαρχίας και ασυλίας της Αργεντινής.

Αρκεί η κυβέρνηση να παραμείνει ακλόνητη στην υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων της χώρας της. Αρκεί να συνεχίσει να μην δανείζεται από το εξωτερικό, από τις διεθνείς αγορές κεφαλαίου. Αρκεί να ενισχύει τις διακρατικές της σχέσεις στη βάση του αμοιβαίου οφέλους, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα. Και αρκεί να ξεκαθαρίζει το εσωτερικό μέτωπο από τις δυνάμεις εκείνες της εγχώριας ολιγαρχίας που έχουν ταυτιστεί με τις αγορές. Με βασικό μοχλό το βάθαιμα της δημοκρατίας για τις αδύναμες τάξεις και την αγωνιστική επαγρύπνηση του λαού που ξέρει πώς να απαντήσει άμεσα και πρακτικά στο δίλημα: Patria o Buitros. Πατρίδα ή Γύπες.

Σχόλιο της Ημέρας, 25/8/2014, dimitriskazakis.blogspot.com

Σήμερα, μετά από 3.000 χρόνια οι νεκροί βεβηλώνονται, διαπομπεύονται με αυτόν τον τρόπο. '' Ελπίζω ότι υπάρχει πια αρκετό μυαλό στους Ελληνες να μην ξαναγίνουν ποτέ τέτοια γεγονότα.''


 πίνακας του Ν. Εγγονόπουλου αποτελεί ένα πικρό σχόλιο
 για το νεοελληνικό εμφύλιο πόλεμο


Εμφύλιος στην Κρήτη

Για τον Εμφύλιο πόλεμο που έπληξε τη χώρα μας στα μέσα του περασμένου αιώνα -και που έχει τις καταβολές του στην περίοδο της γερμανικής κατοχής- έχουν ειπωθεί και γραφτεί πολλά.
Ομως τη σωστή και ολοκληρωμένη απάντηση για τον Εμφύλιο καθώς και για τα γεγονότα που τον σημάδεψαν, θα τη δώσουν οι ιστορικοί. Εκείνοι είναι που θα σκύψουν με υπευθυνότητα στα Ιστορικά Αρχεία και με τη μέθοδο της ανάλυσης θα εξετάσουν τις συνθήκες και τους συσχετισμούς της εποχής και θα μας δώσουν τεκμηριωμένη απάντηση.

Μεγάλη σημασία για την ιστορική έρευνα έχουν και οι γραπτές μαρτυρίες, τα απομνημονεύματα, οι αυτοβιογραφίες κ.λπ. πρωταγωνιστών της εποχής, φτάνει να εξετάζονται με τρόπο κριτικό, να διασταυρώνονται και να συγκρίνονται. Τα απομνημονεύματα μικρών και μεγάλων βοηθούν πληρέστερα στην κατανόηση του πνεύματος της εποχής κι έτσι οι γραπτές μαρτυρίες μπορούν να εμπλουτίσουν την ιστορική μνήμη. Οι αυτοβιογραφίες δεν αποτελούν απλές αφηγηματικές ιστορίες αλλά ιστορίες ιδεολογικά προσδιορισμένες και οι ιστορικοί, οι μελετητές, σήμερα κι αύριο μπορούν να βοηθηθούν στην κατανόηση του κλίματος της εποχής εκείνης.

Στο φύλλο των ´Χανιώτικων νέων´ στις 25-12-2010 ο κ. Αντώνης Πλυμάκης, με  αφορμή άρθρο του κ. Μ. Μακριδάκη για τη μάχη στον Ανυφαντόσπηλιο και τον σκοτωμό των ανταρτών Βαγγέλας Κλάδου και Μήτσου Τσαγκαράκη αναφέρει ότι: «αυτοί τουλάχιστον έπεσαν μαχόμενοι ηρωικά για τα ιδανικά τους», ενώ λέει ο Α. Πλυμάκης δύο άλλους βοσκούς, τους Τζιγκουνάκη και Τριπολιτάκη, τους απήγαγαν οι αντάρτες, τους οδήγησαν στα Λευκά Όρη, τους πέρασαν από «Λαϊκό Δικαστήριο» και τους δολοφόνησαν «εν ψυχρώ».

Κι όμως οι φαμέγιοι – βοσκοί Τζιγκουνάκης και Τριπολιτάκης δεν δολοφονήθηκαν «εν ψυχρώ» αλλά επειδή είχαν προδώσει τον Μιχάλη Γερακάκη. Οπως παραδέχτηκ αν οι ίδιοι, τον είχαν καλέσει να του δώσουν ψωμί. Κι αυτοί αντί για ψωμί είχαν φωνάξει τους χωροφύλακες, οι οποίοι και τον σκότωσαν. Ο Γερακομιχάλης φυγοδικούσε για να μη τον πιάσουν επειδή πολέμησε τους Γερμανούς κατακτητές μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ.

Ο Εμφύλιος πόλεμος στην Κρήτη άρχισε πολύ αργότερα (1947) και τέλειωσε πολύ νωρίτερα (1948) σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα όπου ο Εμφύλιος άρχισε το 1946  και τέλειωσε το 1949, όταν ο Δημοκρατικός Στρατός ηττήθηκε και αποχώρησε για τις Ανατολικές χώρες. Σε όλα αυτά τα γιατί θα απαντήσουν οι ιστορικοί.
Στην Κρήτη ο Εμφύλιος πόλεμος δεν είχε βέβαια την οξύτητα που είχε σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όμως κι εδώ κόπηκαν κεφάλια ανταρτών και εκτίθονταν σε κοινή θέα. Αυτό γράφει στα ´Χ.Ν.´ ο κ. Μακριδάκης, ενώ ο κ. Αντώνης Πλυμάκης γράφει ότι: «Δεν νομίζω, όμως, πως ο λαός υποχρεώνονταν να αντικρίζει και να φτύνει τα κομμένα κεφάλια των ανταρτών».

Όπως μας είπε Χανιώτης (γνωστότατος στην κοινωνία των Χανίων) την εποχή εκείνη ήταν μαθητής του Γυμνασίου. Μια μέρα, λοιπόν, οδήγησαν όλα τα παιδιά του σχολείου στον Κλαδισό όπου ήταν εκτεθειμένα κεφάλια ανταρτών.
Ας αναλογιστούμε γιατί τα πήγαν αυτά τα παιδιά εκεί.

Αναδημοσιεύουμε ένα κομμάτι με τίτλο «Τα κεφάλια» από το βιβλίο «Στα βουνά της Κρήτης και στην παρανομία» που εκδόθηκε το 1978  με το ψευδώνυμο «Μαδαρίτη» για να καταλάβουμε καλύτερα το πνεύμα της εποχής.
Μια από τις ιδιομορφίες του Δημοκρατικού Στρατού στην Κρήτη ήταν ότι αυτός πολεμούσε και διάβαινε γυμνά, άδεντρα κι άνυδρα βουνά, χωρίς μετόπισθεν, χωρίς απολύτως καμία βοήθεια ούτε καν σύνδεση με την ηγεσία του ΚΚΕ. Με μοναδική συντροφιά τους τη σκέψη ότι αγωνίζονται για μια κοινωνία δικαιοσύνης και ανθρωπιάς, για την επικράτηση της παγκόσμιας ειρήνης οι αντάρτες άντεχαν και ξεπερνούσαν όλες τις δυσκολίες.

Πολλές φορές δε κατέφευγαν σε σπηλιές, στις οποίες οι σπηλαιολόγοι σήμερα -όπως γράφει ο κ. Πλυμάκης- βρίσκουν ευρήματά τους. Οι αντάρτες, ωστόσο, ποτέ δεν χρησιμοποιούσαν σπηλιές που ήταν γνωστές, παρά μόνο όταν μέσα σε αυτές μπορούσαν να φτιάξουν δικές τους κρύπτες, δικά τους καταφύγια και καταπακτές.
Στις σπηλιές και τα βάραθρα που χρησιμοποιούσαν οι αντάρτες έδιναν δικές τους ονομασίες. Για αυτό και σήμερα ονομασίες που αναφέρει ο Κ. Πλυμάκης είναι σε αυτούς άγνωστες.

´Τα κεφάλια´

´Μέσα στο πυκνό σκοτάδι, εκεί που καθόμασταν το οκτωβριανό τούτο βράδυ (1948) πάνω στην υγρή γη, ο Γιώργης για τίποτα άλλο δε μιλούσε. Μόνο για κείνο το φρικτό θέαμα που είχε αντικρίσει μια βδομάδα πριν: Τα κομμένα κεφάλια· του Γιώργη Τσιτήλου και του Μήτσου Μακριδάκη. Κι αν κάποια στιγμή ήθελε να αναφερθεί σε κανένα άλλο ζήτημα, τα άφηνε έτσι στη μέση και πάλι ή κουβέντα του στα κεφάλια γύριζε. Είχε πάθει κάτι σαν κλονισμό, μια ψύχωση που τον κυνηγούσε και τον βασάνιζε έτσι, που η σκέψη του δε μπορούσε να συγκεντρωθεί σε κάτι άλλο.

- Φρίκη! έλεγε. Τρομερό!… Θαρρώ πως τα βλέπω και τώρα μπροστά μου… Συνέχεια τα βλέπω, στον ύπνο και στον ξύπνιο μου…

Πολλές φορές, βέβαια, είχε ακούσει ο Γιώργης για τα κεφάλια σκοτωμένων ανταρτών που κατεβάζουν στα Χανιά. Πως τα εκθέτουν σε τόπους περαστικούς. Καρφωμένα σε κοντάρια. Κρεμασμένα απο τα μαλλιά. Με τσιγάρα και πίπες στα άψυχα ματωμένα στόματα που τους βάνουν για να τα χλευάσουν. Είχε ακούσει να διηγούνται άλλοι που είχανε δει τα κεφάλια του Πισσά, του Ροζάκη, του Μπαντουρόγιαννη, του Αναγνωστάκη. Εκφράζανε τη φρίκη τους κι ο Γιώργης τους συμμερίζονταν. Τους καταλάβαινε. Ομως, άλλο είναι να ακούς κι άλλο να δεις με τα μάτια σου. Να έρθεις φάτσα με φάτσα με τα κομμένα κεφάλια. Και μάλιστα με κεφάλια ανθρώπων που γνώριζες. Που αγαπούσες. Που είχες βοηθήσει κάποτε. Που είχες κρύψει ακριβώς για να μη τους βρούνε, για να μην τους πάρουν τα κεφάλια.

- Μέρες τώρα δεν μπορώ να ησυχάσω!…  επαναλαμβάνει ο Γιώργης. Μέρα και νύχτα βλέπω μπροστά μου τον Γιώργη Τσιτήλο. Με το βαθύ ανθρώπινο χαμόγελό του. Που τον αγαπούσαμε όλοι… Και τον Μήτσο…
Πόσοι και πόσοι, σαν και τούτο τον Γιώργη που μας μιλούσε, δεν βρεθήκανε μια απο τις τόσες φορές μπροστά στο ίδιο ανατριχιαστικό θέαμα!… Κι οι δικοί σου, οι φίλοι σου, οι γνωστοί σου εσένα, του άλλου, πόσες φορές δεν τρέξανε μήπως αναγνωρίσουνε σε αυτά τα κομμένα κεφάλια το παιδί τους, τον αδελφό τους, τον φίλο, τον γνωστό. Παιδιά βλέπανε εφιάλτες. Μάνες χάνανε τα λογικά τους με τη σκέψη ότι έτσι μπορεί να γίνει αύριο με τον διωκόμενο γιο ή τη θυγατέρα τους. Χιλιάδες άνθρωποι, ανεξάρτητα που ανήκαν και ποιοι ήταν, οργίστηκαν και πόνεσαν. Το φρικτό θέαμα τους συντρόφευε. Τους κυνηγούσε για καιρό.
Διηγείται, λοιπόν, ο Γιώργης. Δείχνει τη φρίκη του, την οργή του, τον πόνο του. Και μεις κρατούμε τα μηνίγγια μας κι ακούμε…

Είχε περάσει μια βδομάδα μετά την ενέδρα στο Πλακοσέλι… Και πρώτη φορά από τότε βλέπαμε άνθρωπο. Τον Γιώργη στην Τσακίστρα. Ετσι γινότανε μετά από κάθε μάχη που είχαμε απώλειες. Περνούσαμε δυσκολίες. Εξαφανιζόμαστε για κάμποσο. Η μανία των διωχτών μας ανέβαινε και οι προσπάθειές τους πολλαπλασιάζονταν. Και να τα αποφασίζαμε δεν μπορούσαμε να πάρουμε επαφή, να δούμε άνθρωπο. Ξέραμε ότι τα κεφάλια του Τσιτήλου και του Μακριδάκη που πέσανε σε αυτή την ενέδρα τα κόψαν. Δεν ήταν δυνατό να τους άφηναν, προπαντός αυτούς, έξω απο την τέτοιου είδους εκδίκηση. Δεν είχαμε, όμως, δει κανέναν μέχρι τότε να μας το διηγηθεί. Τον Γιώργη βλέπαμε πρώτο.

Καθόμαστε και τον ακούμε χωρίς να μιλάμε. Δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε. Ξέραμε ότι ίσως και τα δικά μας κεφάλια είναι υποψήφια της ίδιας τύχης. Μα αυτό ούτε το σκέφτεσαι ούτε το υπολογίζεις. Δεν έχει σημασία αν έκοβαν ή όχι το κεφάλι σου όταν θα σε σκότωναν. Τώρα οργίζεσαι για τη βεβήλωση. 

Οι αρχαίοι Ελληνες μετά από τις φονικές μάχες κάναν ανακωχή για να θάψουν τους νεκρούς τους. 
Σήμερα, μετά από 3.000 χρόνια οι νεκροί βεβηλώνονται, διαπομπεύονται με αυτόν τον τρόπο.

Ο Βασίλης σηκώνεται. Δεν τον χωράει ο τόπος. Ήτανε κι αυτός στο Πλακοσέλι μαζί με τον Τσιτήλο και τον Μακριδάκη. Και γλύτωσε. Ο Γιώργης σταμάτησε τη διήγηση. Δεν μιλούσε πια. Ηρθε η ώρα να φύγουμε. Ανοίξαμε τα σακούλια μας και ρίξαμε μέσα ό,τι μας είχε φέρει. Μετά σηκωθήκαμε. Τα βάλαμε στην πλάτη. Τότε πάλι ο Γιώργης ξανάπε:
Καλύτερα να μη σας γνώριζα…
Καταλάβαμε τη σκέψη του. Αύριο, ίσως μεθαύριο, μπορούσε να βρεθεί μπροστά στο ίδιο αποτρόπαιο θέαμα. Και πράγματι βρέθηκε. Μετά από πέντε – έξι μήνες είδε το κομμένο κεφάλι του Βασίλη. Και πιο μετά της Βαγγελιώς, του Μητσακιού, της Μαριώς, του καπετάν Γιώργη, του Χρήστου, του Χαράλαμπου… Και το 1953(!!!) του Αγγελή…´.

1 σχόλιο

[ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΥΡΟΓΕΝΗΣ] ~ 17 Ιανουαρίου 2011 ~ 21:21 ~ Απάντηση
Φρικτές μνήμες μου φέρνει το δημοσίευμα, έζησα τα γεγονότα πολύ έντονα και από πολύ κοντά. Την εποχή εκείνη έγιναν τρεις δολοφονικές απόπειρες στον πατέρα μου, από δεξιούς αναρχικούς. Στη μιά ήμουν παρών και οι σφαίρες πέρασαν δίπλα μου. Ο Μπαντουρόγιαννης και ο Διονυσης Μάντακας ήταν φίλοι μου. Το πτώμα του Μπαντουρόγιαννη (ήμουν 14 χρόνων τότε), πήγα και το είδα και ακόμη τον βλέπω μπροστά μου!
Την ίδια εποχή οι αριστεροί δολοφόνησαν τον άνδρα της αδελφής του πατέρα μου με έξη ανήλικα παιδιά.
Παρ όλα αυτά νομίζω ότι δεν προσφέρει τίποτα το δημοσίευμα μετά από τόσα χρόνια. Ελπίζω ότι υπάρχει πια αρκετό μυαλό στους Ελληνες να μην ξαναγίνουν ποτέ τέτοια γεγονότα.

Πρόσφατα γνώρισα ένα 90χρονο Ρεθεμιώτη, είχα πουλήσει ένα διαμέρισμα στην κόρη του. Οταν άκουσε το επίθετό μου και κατάλαβε ποιός ήμουν μου ζήτησε συγνώμη. Είμαστε ανόητοι, παραλίγο να έχω σκοτώσει τον πατέρα σου χωρίς λόγο.

πηγή : xaniotika nea

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Ο Δ.Καζάκης στην ΕΡΤ στις 22.08.2014. '' Συγκλονιστικές αποκαλύψεις ''

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από τον οικονομολόγο και γ.γ. του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρη Καζάκη στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «Λαβύρινθος» στις 22 Αυγούστου 2014.

-προσυμφωνημένο το αποτέλεσμα της υποτιθέμενης διαπραγμάτευσης της επικείμενης συνάντησης των Παρισίων

-πάμε ολοταχώς, ούτως ή άλλως, σε εκλογική αναμέτρηση


-μετά τις εκλογές μεθοδεύεται το «κούρεμα» (εν ψυχρώ κλοπή) των τραπεζικών καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών.

Πρέπει να διαγραφεί το χρέος προς την εφορία, αλλιώς δεν μπορεί ν' αλλάξει τίποτε.


Του Δημήτρη Καζάκη

Πόσες δόσεις θέλετε για να πληρώσετε την εφορία; 6 ή 100; Μην σας απασχολεί που έτσι ή αλλιώς δεν θα μπορείτε να πληρώσετε τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Ούτε να σας απασχολεί το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος φόρος έχει σχεδιαστεί για να μπορέσει τελικά η εφορία των τοκογλύφων να δημεύσει την ιδιωτική περιουσία. Θα σας κάνουν "εκπτώσεις". Γι' αυτό και μην ανησυχείτε. Άλλωστε όπως λένε όλοι εν χορώ, η οικονομία πάει καλύτερα και οι πιο πορωμένοι ηλίθιοι σας διαβεβαιώνουν ότι έρχονται καλύτερες ημέρες.

Κρατηθείτε, έρχονται καλύτερες μέρες...

Μέχρι και η αντιπολίτευση έχει αποδεχθεί αυτό το παραμύθι. Το ΚΚΕ έχει ήδη ανακοινώσει ότι έχουμε μπει σε "καπιταλιστική ανάκαμψη", όπως και οι Σταθάκηδες του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν βελτίωση, αλλά με συνέπειες για τους εργαζόμενους. Τώρα τι σόι αριστερά - υποτίθεται ταξική και αντικαθεστωτική - είναι αυτή που είναι έτοιμη να χάψει ότι παραμύθι σερβίρει η κυβερνώσα συμμορία, αρκεί να βάλει το δικό της πρόσημο, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο
Οπότε Έλληνα κακομοίρογλου κάτσε στον καναπέ σου να πιστεύεις ότι εφόσον άπαντες σου λένε ότι η οικονομία πάει καλύτερα, τότε γιατί να μην περιμένεις ότι ίσως, μπορεί να ελαφρώσουν τα βάρη σου; Το μόνο που χρειάζεται είναι να περιμένεις τις εκλογές, ήσυχα-ήσυχα, να κοιτάς τη δουλίτσα σου, να σκύβεις το κεφάλι σε κάθε ξεπούλημα της πατρίδας, να καταπίνεις κάθε προσβολή στην (ανύπαρκτη) αξιοπρέπεια και την οικογένειά σου για να ψηφίσεις αυτόν που θα σου τάξει τα περισσότερα.

Κι έτσι στήνεται η σικέ αντιπαράθεση που θα μας πάει στις επόμενες εκλογές. Δείτε για παράδειγμα την αντιπαράθεση για την φορολογία. Κυβερνώντες και δελφίνοι της αντιπολίτευσης μάχονται για να πείσουν ότι ο καθένας για την πάρτη του είναι πιο ικανός στην αύξηση της φορολογίας.
Περιουσιολόγια, φορολογία υψηλών εισοδημάτων και κεφαλαίων, πάταξη της φοροδιαφυγής, κοκ. Τα ίδια και τα ίδια. Το μόνο που τους απασχολεί είναι πώς θα αυξήσουν τα φορολογικά βάρη, σ' έναν ήδη υπερφορολογημένο λαό. Αλλά μην ανησυχείτε, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μας διαβεβαιώνει ότι θα φορολογήσει και το μεγάλο κεφάλαιο.

Κουβέντα για το χρέος προς την εφορία

Κανείς δεν λέει κουβέντα για το συσσωρευμένο χρέος προς την εφορία λόγω της φορολογίας που έχει επιβληθεί τα χρόνια του μνημονίου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το παλιό χρέος των φορολογουμένων προς την εφορία ξεπέρασε τα 61 δις ευρώ τον Ιούνιο. Σ' αυτά προστέθηκαν και άλλα 6,2 δις ευρώ νέο χρέος προς την εφορία μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014. Σύνολο 67,2 δις ευρώ οφειλές προς την εφορία. Δηλαδή το χρέος προς την εφορία ισοδυναμεί αισίως τουλάχιστον με το 35% του ΑΕΠ.
Αν από αυτό το σύνολο των οφειλών αφαιρέσουμε τα 4,6 δις ευρώ που χρωστούν οι πρώην ΔΕΚΟ, οι δημοτικές επιχειρήσεις, κοκ, αλλά και τα 9,5 δις ευρώ που προέρχονται από "πτωχευμένες επιχειρήσεις", τότε το συνολικό τρέχον χρέος προς την εφορία ανέρχεται σε 53,1 δις ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε φορολογούμενος χρωστά κατά μέσο όρο στην εφορία γύρω στα 8.850 ευρώ. Μέχρι το τέλος του έτους η μέση οφειλή ανά φορολογική δήλωση είναι σίγουρο ότι θα έχει υπερβεί τα 9.200 ευρώ, όταν το 2013 είχε φτάσει λίγο πάνω από 8.200 ευρώ.
Mέσα σ' ένα χρόνο δηλαδή η αύξηση του χρέους των ελλήνων πολιτών προς την εφορία είναι σίγουρο ότι θα ξεπεράσει τελικά το 12%. Με το λαϊκό εισόδημα να προβλέπεται ότι θα μειωθεί γύρω στα 6% έως το τέλος του έτους.
Μπορεί ποτέ να εισπραχθεί αυτό το χρέος; Σε καμιά περίπτωση. Ακόμη κι αν δεχτούμε ότι όντως η ελληνική οικονομία μπαίνει σε διαδικασία ανάκαμψης, που δεν ισχύει ούτε στα πιο υστερικά όνειρα των σεσημασμένων ψυχασθενών της κυβέρνησης. Το σίγουρο είναι ότι το χρέος θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο καθ' ότι η επιδρομή της εφορίας γίνεται όχι τόσο με έκτακτους φόρους, αλλά με μόνιμους, στους οποίους πάνω από το 70% των φορολογουμένων δεν διαθέτει φοροδοτική ικανότητα για να ανταποκριθεί. Κι έτσι το χρέος προς την εφορία θα αυξάνει κάθε χρόνο.
Αν σ' αυτό προσθέσετε και τους νέους φόρους σαν τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, αλλά και τους άλλους που θα προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός, τότε ακόμη και ο πιο αφελής μπορεί να αντιληφθεί πόσο θα εκτινάσσεται το χρέος προς την εφορία μήνα το μήνα, χρόνο το χρόνο. Ακόμη και για εκείνους που μέχρι σήμερα τα κουτσοκατάφερναν και δεν είχαν χρέη προς την εφορία.

Το χρέος προς την εφορία πρέπει να διαγραφεί.

Τι πρέπει να γίνει μ' αυτό το χρέος; Κυβερνώντες και δελφίνοι της αντιπολίτευσης υπόσχονται δόσεις, κι άλλες δόσεις, άπειρες δόσεις. Κάντε μόνοι σας τον υπολογισμό και θα δείτε τι σημαίνει να πληρώνεις ένα χρέος πάνω από 9.000 ευρώ ανά φορολογική δήλωση, που αναπόφευκτα θα αυξάνει κάθε χρόνο. Μέχρι βιβλικής τετάρτης γενεάς να προβλέψουν δόσεις, το χρέος αυτό όχι μόνο δεν θα μπορεί να πληρωθεί, αλλά θα αυξάνει.
Τι πρέπει να γίνει; Το αυτονόητο. Να διαγραφούν τα χρέη που φορτώθηκαν στα νοικοκυριά και τους μικρομεσαίους λόγω της μνημονιακής φορολογίας και φυσικά να καταργηθούν όλοι οι δημευτικοί φόροι. Έτσι ή αλλιώς δεν μπορούν να πληρωθούν.
Μα αυτό θα έχει δημοσιονομικό κόστος, θα μας πουν. Ανοησίες, απαντάμε. Το 2013 από το σύνολο των 62,3 δις ευρώ που έφτασαν οι οφειλές προς την εφορία τον Δεκέμβριο, ο κρατικός προϋπολογισμός εισέπραξε 3,2 δις ευρώ από τις εκβιαστικές ρυθμίσεις που επιβάλλει το υπουργείο των τοκογλύφων στους φορολογούμενους. Λίγο πάνω από το 5% της συνολικής οφειλής. Μέχρι τον Ιούνιο του 2014 από τα 67,2 δις ευρώ συνολικές οφειλές προς την εφορία, οι εισπρακτικοί μηχανισμοί κατόρθωσαν να εισπράξουν μόλις 1,7 δις ευρώ. Μόλις το 2,5% των συνολικών οφειλών.
Τα εισπραττόμενα ποσά έναντι των οφειλών είναι ασήμαντα και μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν για παράδειγμα από την φορολογία των πολυεθνικών, που σήμερα χαίρουν φορολογικής ασυλίας, αλλά και από την είσπραξη των βεβαιωμένων τελών εισαγωγής που μέχρι πέρυσι - σύμφωνα με την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου - ανέρχονταν στα 3,9 δις ευρώ. Η κυβέρνηση αρνείται να τα εισπράξει γιατί κάνει πλάτες σε κυκλώματα που εισάγουν προϊόντα, κυρίως πετρέλαιο, από τρίτες χώρες, για να τα πουλήσουν ως ελληνικά.
Τα κυκλώματα αυτά, τα οποία περιλαμβάνουν πολυεθνικές, εφοπλιστές και μεσάζοντες δικτυωμένους με τα κυβερνώντα κόμματα, ποτέ άλλοτε δεν ανθούσαν όσο σήμερα. Το λαθρεμπόριο με κυβερνητικές πλάτες έχει γίνει καθεστώς και συμβάλλει καίρια ακόμη και στην εικονική αύξηση των εξαγωγών της χώρας.
Επομένως δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός δημοσιονομικός λόγος, που να αποτρέπει την άμεση διαγραφή των οφειλών προς την εφορία. Όχι μόνο δεν θα επιβαρυνθούν τα έσοδα του κράτους, αλλά θα απελευθερωθούν από τον δήμιο της εφορίας τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίοι με ευεργετικές επιπτώσεις στην οικονομία.

Μην σας εξαπατούν, χωρίς διαγραφή δεν γίνεται τίποτε...

Τότε γιατί δεν τολμά ούτε καν η αντιπολίτευση να ξεκινήσει τις προτάσεις της για το φορολογικό από αυτή την αναγκαία διαγραφή; Γιατί κάνει γαργάρα το τεράστιο αυτό ζήτημα; Τι νόημα έχει να μιλάς για φορολογική δικαιοσύνη και αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, αν δεν ξεκινάς από το αυτονόητο; Αν δεν ξεκινάς δηλαδή με την διαγραφή των οφειλών προς την εφορία.
Πώς μπορεί να σχεδιαστεί δίκαιη φορολογική πολιτική χωρίς να μηδενιστεί το κοντέρ; Πώς μπορεί να εκτιμηθεί η πραγματική φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων, όταν πνίγονται ήδη στα χρέη προς την εφορία; Πώς μπορεί να υπάρξει πάταξη της φοροδιαφυγής όταν η φοροδιαφυγή έχει γίνει ζωτικό μέσο επιβίωσης για την συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών στην Ελλάδα, αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων;
Και για να τα πούμε καθαρά και σταράτα. Όποιος προτείνει φορολογικές αναμορφώσεις χωρίς να ξεκινά με την απαραίτητη και εξαιρετικά επείγουσα διαγραφή των ήδη υφιστάμενων οφειλών προς την εφορία, να είστε σίγουροι ότι σχεδιάζει νέα φορολογική επιδρομή σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων που πνέουν ήδη τα λοίσθια. ΄
Αλλωστε δεν μπορεί να υπάρξει φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου, των ολιγαρχών αυτής της χώρας, όσο ισχύει η ελευθερία κίνησης του κεφαλαίου και των κερδών εντός της ευρωζώνης. Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο είτε είναι απατεώνας, είτε ανίδεος. Όμως γι' αυτά, αλλά και για το πώς πρέπει να είναι ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, θα αναφερθούμε σε άλλο σημείωμα.


Σχόλιο της Ημέρας, 23/8/2014, dimitriskazakis.blogspot.com

Αποχαιρέτα Έλληνα Αγρότη (με υπογραφή των Σαμαρο-Βενιζέλων) τις Αγορές της Ρωσίας που χάθηκαν !!!!!!!!


 

Η Σερβία θα αυξήσει την προμήθεια αγαθών στη Ρωσία. 

Εκτός την Τουρκία και οι Σερβικές αρχές σχεδιάζουν να αντισταθμίσουν εν μέρει την έλλειψη των ρωσικών προϊόντων, που προκλήθηκε από τα αντίποινα των κυρώσεων της Μόσχας. 

Βελιγράδι, 21 Αυγούστου. Υπουργός Γεωργίας και Προστασίας του Περιβάλλοντος Σνεζάνα Bogosavlevich-Μπόσκοβιτς, δήλωσε ότι η Μόσχα την είσοδο εμπάργκο στην εισαγωγή αγαθών από την Ευρώπη - μια «μοναδική ευκαιρία» για την αύξηση των εξαγωγών προς τη Ρωσία, αναφέρει «Interfax» .

Επικεφαλής του υπουργείου σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα, είπε ότι οι Σέρβοι αγρότες μπορούν να αυξήσουν σημαντικά τις εξαγωγές προς τη Ρωσία των προϊόντων με βάση το κρέας, τα λαχανικά, τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά. Επίσης, σημείωσε: σερβικές εταιρείες μπορούν να παρέχουν τη Μόσχα "ως πολύ τυρί που μπορεί να παράγει."

Η επίσημη υποσχέθηκε ότι η αύξηση των εξαγωγών προς τη Ρωσία δεν θα επηρεάσει την εγχώρια αγορά. Επιπλέον, Bogosavlevich-Μπόσκοβιτς είπε μια τέτοια κίνηση ως ένα ισχυρό κίνητρο για τις μικρές επιχειρήσεις.

Ο υπουργός υπενθύμισε, επίσης, ότι η σερβική νομοθεσία απαγορεύει την παραγωγή των προϊόντων που περιέχουν ΓΤΟ.

Επιπλέον, η επίσημη προέτρεψε τη ρωσική πλευρά να κάνει μεγαλύτερη χρήση των υλικοτεχνικών δυνατοτήτων του Δούναβη, για την επέκταση του όγκου των διμερών οικονομικών σχέσεων.

πηγή: mir24.tv 

Rosselhoznadzor: Η ΕΕ μπορεί να χάσει μόνιμα τη Ρωσική αγορά

Φωτογραφία: Rosselhoznadzor: Η ΕΕ μπορεί να χάσουν μόνιμα τη ρωσική αγορά

Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Rosselkhoznadzor Alex Alexeenko στην Ρωσία μετά από συνομιλίες με τους εκπροσώπους του Υπουργείου Τροφίμων, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας της Τουρκίας δήλωσε ότι οι χώρες της ΕΕ μετά την άρση του εμπάργκο δεν μπορούν να ανακτήσουν τη θέση της στην αγορά της Ρωσίας.

Ο Alexeenko τόνισε ότι τα αντίποινα στις κυρώσεις στην Ρωσία απο την Ε.Ε θα αλλάξει σημαντικά την κατάσταση στην ευρωπαϊκή αγορά τροφίμων, σχεδόν σε αποσταθεροποίηση της.
Για παράδειγμα, πολλοί εξαγωγείς από χώρες της ΕΕ έχουν υποστεί τεράστιες απώλειες, τα περιοριστικά μέτρα για την εισαγωγή των τροφίμων μόνο για την Πολωνία και τη Λιθουανία έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια των $ 1,000,000,000. 

Φωτογραφία: Ισπανικά αγρότες έκαψαν σημαίες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική της ΕΕ στις Βρυξέλλες

Ισπανοί αγρότες στην Lleida έκαψαν σημαίες της ΕΕ μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης για να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική των Βρυξελλών.
Επιπλέον, οι διαδηλωτές - οι εκπρόσωποι της ισπανικής Ένωσης Νέων Αγροτών της Καταλονίας (JARC) - χύνουν τόνους νεκταρίνια και  ροδάκινα, τα οποία είναι τώρα, μετά την αποτυχία των ρωσικών εισαγωγών σε μη ζήτηση. 
Στα βουνά των αγροτών απο φρούτα αρκετές σημαίες της ΕΕ καίγονται στην φωτιά, λέει η El Pais.

Σύμφωνα με τους διαδηλωτές, τα χρήματα που διατίθενται για τη γεωργία στην αποζημίωση από τις ρωσικές κυρώσεις, δεν πάνε στις τσέπες των αγροτών αλλά σε κυβερνητικές υπηρεσίες και εταιρείες που ασχολούνται με τα προϊόντα μεταφοράς και συσκευασίας.


Νωρίτερα, η ΕΕ δήλωσε ότι η καταβολή των αποζημιώσεων για τα θύματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας kontrsanktsy αγρότες της Ευρώπης στο ποσό των € 125.000.000. 
Επίσης Πολωνοί αγρότες έχουν εκφράσει την οργή ​​τους για ποσό της αποζημίωσης.

Σήμερα, η ευρωπαϊκή αγορά είναι κορεσμένη με τα τρόφιμα, ορισμένες χώρες έχουν αρχίσει διαμαρτυρίες.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Rosselkhoznadzor, ένα χαρακτηριστικό της ΕΕ είναι ότι η οικονομική απώλεια ενός κράτους μπορεί να επηρεάσει και συμμάχων χωρών.

Ο Alexeenko είπε ότι η θέση των εξαγωγέων από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναλάβει, ειδικότερα, η Τουρκία

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι κατά το παρελθόν στην Άγκυρα τα δύο μέρη ήρθαν σε μια σειρά συμφωνιών σχετικά με την εξαγωγή των προϊόντων, ένα από αυτά συνδέεται με τη δημιουργία των ενοποιημένων ομίλων των τουρκικών προμηθευτών.

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

4700 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ – Η ΠΟΙΟ ΙΣΧΥΡΉ ΟΥΚΡΑΝΙΚΉ ΤΑΞΙΑΡΧΊΑ ΜΕ ΜΌΝΟ 83 ΕΠΙΖΏΝΤΕΣ ΠΊΣΩ


Οι Ουκρανοί στρατιώτες από την 30η μηχανοκίνητη ταξιαρχία που διατάχτηκε στην επίθεση στις 5 Αυγούστου, όταν θα έπρεπε να συμμετάσχει για την επίθεση Miuszinszk και Krasnyi Luch Ουκρανίας. Το αστικό χωριό που πολέμησε με τους αντάρτες, και δεδομένου ότι την 11η έκλεισε, έπρεπε να κρατήσει έξω για την προστασία, όπως διετάχτηκαν. Για τις επόμενες επτά ημέρες της μάχης ουσιαστικά κατέστρεψε την ταξιαρχία.


Το σώμα αρχικά με 4.700 Στρατιώτες, μόνο 83 άνθρωποι επέστρεψαν πίσω από τις δικές τους γραμμές – και αυτοί κατάφεραν να ξεφύγουν από την περικύκλωση με περιπετειώδη τρόπο.

Επιζώντες της ταξιαρχίας και  οικογένειες των θυμάτων είχαν μια οργισμένη αντίδραση όπως φαίνεται και στο βίντεο στην πόλη Novohrad-Volynskyi όπου βρίσκονται οι στρατώνες της μονάδας.


Στο βίντεο που κυκλοφόρησε ο Ουκρανός αξιωματικός αντιμετωπίζει τις μανάδες, στο ερώτημα '' γιατί η ταξιαρχία απεστάλη σε βέβαιο θάνατο; '' Οι επιζώντες είπαν ότι δεν μπορούσαν ακόμη και να θάψουν τα πτώματα των συνομηλίκων τους, λόγω του χρόνου και δεν οφειλόταν σε εχθρικές επιθέσεις πυροβολικού. Ελήφθη η πρώτη άδεια να υποχωρήσει, και όταν επέστρεψε στη χούφτα επιζώντες, θα έχουν να δηλώσει λιποτάκτες. Επιπλέον, τα μέλη της οικογένειας των στρατιωτών που χάθηκαν με  δικαιολογημένες τις οργισμένες αντιδράσεις, όπως εμφανίζεται επίσης στο Βίντεο. 


Η μητέρα ενός Στρατιώτη, δήλωσε: «Δεν θέλω ο γιος μου να είναι σε ένα φέρετρο, δεν τον θέλω  σαν ήρωα τον χρειάζομαι στη ζωή, στο σπίτι δεν χρειάζεται ένα φέρετρο πάνω από το οποίο, στη συνέχεια, θα φωνάζουν ο ήρωας της Ουκρανίαςδεν δίνω δεκάρα για την Ουκρανία Με αυτό τον τρόπο η Ουκρανία σκοτώνει τα παιδιά μας! "



Νοτιοανατολικότερα η εγκλωβισμενη 72η ταξιαρχία ή ότι έχει απομείνει από αυτήν βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση, και αρκετοί επιζώντες στρατιώτες της επιλέγουν το δρόμο της λιποταξίας. Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε ομάδα Ουκρανών στρατιωτών να παραδίδει τον εξοπλισμο της στο ρωσικό φυλάκιο του Ροστόφ, καθώς όπως οι ίδιοι αναφέρουν δεν θέλουν πλέον να πολεμήσουν αυτόν τον ψυχοφθόρο πόλεμο τον οποίο ξεκίνησε το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου.

"Είπαμε στους στρατηγούς ότι όλα έχουν τελειώσει, δεν έχουμε τίποτα να φάμε" είπε ένας αξιωματικός που παραδόθηκε.

Οι Ρώσοι συνοριοφύλακες ελεγχουν τα έγγραφα των Ουκρανών στρατιωτών και επιθεωρουν τα προσωπικά τους αντικείμενα. Οι στρατιώτες περνούν στο ρωσικό έδαφος χωρίς όπλα. 
Μεγάλο μέρος του ουκρανικού Στρατού αποτελείται από επιστρατευμένους ρωσοφωνους που δεν επιθυμούν να πολεμησουν εναντίον των φυλετικών αδελφών τους, και οι συγγενείς τους είναι υποστηρικτικοί στο να καταφύγουν στη ρωσική μεθόριο.
 Όπως είπαν οι Ρώσοι συνοριοφύλακες τους έδωσαν φαγητό και κατάλυμα προς ξεκούραση


Η 72η μηχανοκίνητη ταξιαρχία είναι εντελώς περικυκλωμένη και έχει υποστεί τεράστιες απώλειες στο προσωπικό της. Αποτελούν θύματα της φιλόδοξης προσπάθειας των ναζιστών του Κιέβου στο να αποκόψουν τους ρωσόφωνους από τα ρωσικά σύνορα, κάτι το οποίο δεν επετεύχθη. Πιστεύεται ότι έχουν απομείνει ελάχιστοι στρατιώτες σε άθλια κατάσταση. Ο ουκρανικός Στρατός πάσχει από έλλειψη νερού και τροφής

πηγή : efenpress

Ο δοικητής της 72ης Ταξιαρχίας των Ουκρανών αποκαλύπτει γιατί αυτομόλησαν στη Ρωσία

 

Η εντολή που δόθηκε από το Κίεβο ήταν να εγκαταλειφθεί μια ομάδα με περισσότερους από 400 στρατιώτες, οι οποίοι περικυκλώθηκαν από τις δυνάμεις αυτοάμυνας, αποκάλυψε ανώτερος αξιωματικός της Ουκρανίας που ζήτησε μαζί με τους άνδρες του καταφύγιο στη Ρωσία.

«Για δύο εβδομάδες, πολεμούσαμε χωρίς πυρομαχικά και καύσιμα. Δεν είχα τη δυνατότητα να ταΐσω τους άντρες μου για σχεδόν δύο εβδομάδες.
 Μπορούσαμε να προχωρήσουμε ακόμα και σε απεργία πείνας. Το προσωπικό είχε εξαντληθεί από την απελπισία παρά από τον πραγματικό βομβαρδισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Vitaly Dubinyak.

Και συνέχισε: «Εκτός από την εντολή «κρατήστε», το Κίβεο δεν μας παρείχε άλλη βοήθεια. Και κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, ματαιώθηκαν όλες οι επικοινωνίες. Απλά μας άφησαν στο έλεος».

Συνολικά 438 στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων και 164 φυλάκων των ουκρανικών συνόρων, μπήκα στη Ρωσία το βράδυ της Κυριακής.

«Για να σώσουν τους ανθρώπους, οι διοικητές των μονάδων αποφάσισαν να διασχίσουν τα σύνορα. Όλος ο εξοπλισμός και τα όπλα έπρεπε να μείνουν στην ουκρανική πλευρά. Προτεραιότητα ήταν να σωθούν οι άνθρωποι», τόνισε ο διοικητής.

O Dubinyak είπε ότι έμεινε έκπληκτος από την «σχεδόν αδελφικές» παροχές στους άνδρες του από τους Ρώσους συναδέλφους.

«Από το Κίεβο λένε ψέματα πως είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία. Κανένας από τους Ρώσους δεν μας κοίταξε καν με ειρωνικό βλέμμα. Καταλαβαίνουν ότι είμαστε όμηροι σε αυτή την ταραγμένη κατάσταση».

«Μέχρι και ιατρικό check-up διοργανώθηκε για εμάς εδώ. Οι τραυματίες λαμβάνουν βοήθεια. Μας δίνουν τροφή. Για πρώτη φορά μετά από έναν μήνα. Μας δόθηκαν ρούχα και δημιούργησαν για εμάς χώρους αναψυχής».

Σύμφωνα με τον Dubinyak, οι άνδρες του πέρασαν από τη «μηχανή του κιμά» και δεν θα επιστρέψουν στη μάχη. Παράλληλα, προέτρεψε τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στο Κίεβο να «πολεμήσουν μόνοι τους και να στείλουν τα δικά τους παιδιά να πεθάνουν».

πηγή : Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht