Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Έργα και ημέρες μικρών πρωθυπουργών


 dourou1414662081

του Παντελή Παντελόγλου

Η Ρένα Δούρου εκλέχτηκε Περιφερειάρχισσα Αττικής διότι ο λαός της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας πείστηκε, σε ένα βαθμό και για κάποιο λόγο, ότι θα πραγματοποιήσει την υπόσχεσή της να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα που λυμαίνονται και την Αττική των 5 τουλάχιστον εκατομμυρίων κατοίκων. Ωστόσο, τα πρώτα δείγματα της διοίκησής της μάλλον απογοητεύουν εκείνους που την πίστεψαν.

Την Πέμπτη 23/10, το Περιφερειακό Συμβούλιο κλήθηκε για να εγκρίνει τον προϋπολογισμό του 2015· πρόκειται, όπως είπε και η ίδια η κ. Δούρου κατά την εισήγησή της στη συνεδρίαση, για την ύψιστη πολιτική απόφαση της νέας περιφερειακής αρχής: Money makes the world go round. Και τι υποστήριξε η κ. Δούρου και τα υπόλοιπα στελέχη της παράταξής του ΣΥΡΙΖΑ; Ότι ο χρόνος που είχαν στη διάθεσή τους από την ανάληψη των καθηκόντων τους μέχρι τη χθεσινή ψήφιση δεν ήταν επαρκής για να διαμορφώσουν τον προϋπολογισμό όπως θα ήθελαν. Ως εκ τούτου έφεραν προς ψήφιση το σχέδιο που είχαν προετοιμάσει οι υπηρεσίες της περιφέρειας πριν αναλάβει η κ. Δούρου, τροποποιημένο κατά ορισμένα κονδύλια με συμβολικό κυρίως χαρακτήρα: “Επιλέξαμε να αφαιρέσουμε ό,τι μπορούσε να αφαιρεθεί, ό,τι δεν αφορούσε σε σύμβαση ή προγραμματική σύμβαση. Επιλέξαμε να αλλάξουμε ό,τι επιδεχόταν αλλαγής. Επιλέγουμε να προσθέσουμε ό,τι ήταν δυνατόν, έτσι ώστε να αποτυπώσουμε ένα πρώτο δείγμα γραφής, ενδεικτικό του δικού μας προσανατολισμού, της ανάπτυξης δηλαδή με κοινωνικό πρόσημο και περιβαλλοντική εγρήγορση, μέσα σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης”.

Σ’ αυτό το πνεύμα, μάλλον, η κ. Δούρου κρατά στον Προϋπολογισμό της τη χρηματοδότηση δυο έργων που έχουν συζητηθεί πολύ. Το πρώτο είναι η ανάπλαση του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας (7 εκατομμύρια ευρώ για κατασκευή σουιτών VIP και άλλες παρόμοιες επεμβάσεις…). Θα έλεγε κανείς ότι η κ. Δούρου και η παράταξή της έχουν εδώ ένα ελαφρυντικό, διότι πράγματι υπάρχει σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την εκτέλεση του έργου κι ως εκ τούτου δε μπορούσε να το κόψει. Ωστόσο, πριν λίγες βδομάδες, το Ελεγκτικό Συνέδριο στον προληπτικό του έλεγχο έκρινε παράνομη τη χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια. Ή μήπως την επηρέασε η συνάντησή της σε πνεύμα συναντίληψης (εκδόθηκε κοινή ανακοίνωση) με τον κ. Αλαφούζο, ουσιαστικό αφεντικό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά και της εφημερίδας “Η Καθημερινή” και του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ; Ό,τι κι αν σκέφτηκε η κ. Δούρου, το έργο παραμένει στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας. Η “σύγκρουση με τα συμφέροντα” είναι κάπως βελούδινη, δε νομίζετε;

Δεύτερη αντίστοιχη, κι ακόμη σκανδαλωδέστερη περίπτωση, είναι αυτή του ποδοσφαιρικού γηπέδου που σχεδιάζει να κατασκευάσει στη Νέα Φιλαδέλφεια η κατασκευαστική εταιρεία “Δικέφαλος 1924 ΑΕ”, συμφερόντων Δημήτρη Μελισσανίδη για να αποτελέσει έδρα της νέας ΠΑΕ ΑΕΚ. Σ’ αυτή την περίπτωση, ο κ. Σγουρός είχε προσφέρει στον αμφιλεγόμενο επιχειρηματία 20 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ (!), εντάσσοντας το καλοκαίρι του 2013 το έργο στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας, το οποίο θα εκτελούνταν με χρήση των χρηματικών αποθεμάτων της. Σ’ αυτή την περίπτωση δεν υπήρχε και σύμβαση που θα μπορούσε ν’ αποτελέσει άλλοθι για την νέα περιφερειακή αρχή (Με ποιον άλλωστε; Η “Δικέφαλος 1924 ΑΕ” για την ώρα δεν έχει κανένα δικαίωμα πάνω στην έκταση που σχεδιάζεται να ανεγερθεί το γήπεδο).

Όπως έλεγε η ίδια  παράταξη της κ. Δούρου στις 24 Μάρτη, δυο μήνες δηλαδή πριν τις περιφερειακές εκλογές: “Να θυμίσουμε σε όλους πως το οικόπεδο που θα γίνει το γήπεδο ανήκει στην ερασιτεχνική ΑΕΚ, η οποία δεν θα λάβει τίποτα για αυτήν την παραχώρηση. Επίσης να θυμίσουμε πως το νέο γήπεδο δεν θα είναι ιδιοκτησία της ΠΑΕ, αλλά μιας ιδιωτικής εταιρείας ιδιοκτησίας του πολυεκατομμυριούχου κ. Μελισσανίδη και θα παραμείνει στα χέρια του, ακόμα και αν εγκαταλείψει την ομάδα. Η ΑΕΚ και οι οπαδοί της, θα πρέπει να μείνουν μακριά από τα παιχνίδια των σύγχρονων κοτσαμπάσηδων και προεστών. Διότι εκτός από οπαδοί, είναι και πολίτες μιας χώρας που ζει τη νέα κατοχική υποδούλωση”.

Θα περίμενε κανείς αυτή η πύρινη γλώσσα να οδηγήσει στην αφαίρεση του έργου από το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας για το 2015. Αλίμονο για εκείνους που έλπιζαν, αλλά κάτι τέτοιο δε συνέβη. Η κ. Δούρου κράτησε το έργο, διευκρινίζοντας στους σχετικούς πίνακες ότι φορέας υλοποίησης του έργου (αυτός που θα πάρει τα λεφτά δηλαδή) θα είναι “Διάφοροι”…

Είπε βέβαια η κ. Δούρου για το περιβαλλοντικό πρόσημο της πολιτικής της, είπε κι ο εισηγητής της πλειοψηφίας κ. Καραμάνος ότι με δόξα και τιμή η παράταξη της κ. Δούρου μπόρεσε να συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό του 2015 ένα κονδύλι 750.000 ευρώ για “Προστασία και ανάπλαση Άλσους Ν. Φιλαδέλφειας”.

Πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι για την ανέγερση του γηπέδου ψηφίστηκε χαριστική νομοθετική ρύθμιση από τη Βουλή των Ελλήνων, η οποία παραχωρεί δωρεάν στην ΑΕΚ τμήμα του προστατευόμενου Άλσους της περιοχής για να μεγαλώσει το (ήδη παραχωρημένο δωρεάν από το 1934) οικόπεδό της και να καταφέρει να χωρέσει το κτίριο που επιθυμεί να κατασκευάσει. Με τον ίδιο νόμο (Ν.4277/14, Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής) το δημοτικό Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας αλλάζει χέρια και παραχωρείται στον θολό “Φορέα Διαχείρισης Μητροπολιτικών και Υπερτοπικών Πάρκων Αττικής”, με απώτερο στόχο, όπως ήδη γνωρίζουμε από άλλους φορείς διαχείρισης πάρκων της Αττικής, την απαξίωση και οικοπεδοποίηση του Άλσους, την άρση του ουσιαστικού δασικού του χαρακτήρα και την απόδοσή του σε μικρότερα ή μεγαλύτερα επιχειρηματικά συμφέροντα – του ίδιου του Δημήτρη Μελισσανίδη μη εξαιρουμένου.

Κουβέντα για όλα αυτά από την κ. Δούρου και τους ανθρώπους της – ούτε προεκλογικά, ούτε μετεκλογικά. Μόνο ο εισηγητής κ. Καραμάνος κάτι προσπάθησε να ψελλίσει περί αναμόρφωσης του προϋπολογισμού τον Γενάρη για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αυτό δεν απαντά φυσικά, μέχρι να δούμε πράξεις, στο ερώτημα που οι κάτοικοι της Αττικής, μεταξύ αυτών και οι ψηφοφόροι της Δύναμης Ζωής ήδη έχουν αρχίσει να συζητούν εντατικά: Πού το πάει η κ. Δούρου τώρα που πήρε στα χέρια της τη διοίκηση της Περιφέρειας; Και πού θα το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν, αργά ή γρήγορα, αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας;


The Press Project μέσω του ΕΠΑΜ Πάτρας

30/10/2014 - Ο Δημ. Καζάκης ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ του e-roi

ΤΟ “SUCCESS STORY” ΓΕΜΙΣΕ ΤΙΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ


Στο 130% η πληρότητα

Γεμίζει τα δωμάτια αλλά και τους διαδρόμους των ψυχιατρικών κλινικών η οικονομική κρίση σύμφωνα με ρεπορτάζ του Τύπου της Κυριακής.

Μόνο στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί το 2014 γίνονται κάθε μήνα 200 εισαγωγές ασθενών με την πληρότητα να αγγίζει κατά μέσο όρο το 130% με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακόμα και ράντζα στους διαδρόμους.

 

Οι γιατροί κάνουν λόγο για κατακόρυφη αύξηση των ακούσιων εισαγωγών, αυτών δηλαδή που γίνονται χωρίς της θέληση του ασθενούς, από αστυνομικούς, μετά από εισαγγελική παραγγελία.
Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν στο 55% των συνολικών εισαγωγών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το προφίλ των ασθενών είναι άνεργοι, χρεοκοπημένοι επιχειρηματίες και γονείς που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στα παιδιά τους. Μαζί με αυτούς και εκατοντάδες άστεγοι με βαριά ψυχικά νοσήματα.


Ο διευθυντής της Ψυχιατρικής κλινικής στο Δαφνί, Θεόδωρος Μεγαλοοικονόμου δηλώνει κάνει λόγο στην εφημερίδα για αύξηση των εγκαταλελειμμένων ανθρώπων που αρρώστησαν τα τελευταία χρόνια. «Δυστυχώς δεν υπάρχουν οι δομές για την υποστήριξη αυτών των ατόμων σε μια εποχή που και οι συντάξεις των συγγενών από τις οποίες ζούσαν αρκετοί έχουν περιοριστεί σημαντικά» επισημαίνει ο κ. Μεγαλοοικονόμου.

Οκτωβρίου 26, 2014 by aixmi

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Σε όλη την Ελλάδα με μια φωνή ΄΄ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΄΄Τον πρώτο και τελευταίο Λόγο θα τον έχει ο ΄΄ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΄΄


Αναστολή πλειστηριασμών έγινε την Τετάρτη 29-10-2014 στο Ειρηνοδικείο Χανίων με την κίνηση των Χανιωτών.


Παράσταση Διαμαρτυρίας στην Αίθουσα του Ειρηνοδικείου Χανίων, με την συμμετοχή εκπροσώπων κομμάτων, κινημάτων (όπως οι ΑΝ.ΕΛ Χανίων, ή ΔΗ.ΠΑ.Κ, το Ε.ΠΑ.Μ Χανίων, ό  ΣΥ.ΡΙΖ.Α), συλλογικοτήτων και πολιτών, για να αποτρέψουν την εκδίκαση πλειστηριασμών.

Το ΕΠΑΜ Χανίων συμμετείχε και χθες Τετάρτη 29-10-14 στον πλειστηριασμό ,στο Ειρηνοδικείο Χανίων. Έτσι κατέστει άγονος ο πλειστηριασμός ενός διαμερίσματος 77,00 τμ στην οδό Σφακίων στα Χανιά αξίας 185.000€.



Την προηγούμενη Τετάρτη 22-10-14 επετεύχθη ,να βγει άγονος ο πλειστηριασμός ενός οικοπέδου 17.260 τμ. στο Σταλό Χανίων, όπως και ένα οικόπεδο 750,00 τμ.το οποίο περιέχει ένα νυχτερινό κέντρο 400,00 τμ. 
Στην φωτογραφία φαίνεται το εσωτερικό του Ειρηνοδικείου, ενώ εκτός αιθούσης βρίσκονταν πολύ περισσότεροι .


Το Σπουδαιότερο όμως εκτός από την κίνηση αυτή που δημιουργείτε και στα Χανιά όπως και στο Ρέθυμνο στο Ηράκλειο και σε όλη την Ελλάδα, είναι η κοινή απόφαση όλων ενάντια στους πλειστηριασμούς, χωρίς κομματικές ταμπέλες, πολιτικά οφέλη και αποκλεισμούς.

Το στοίχημα από όλους τους παρόντες στην κίνηση αυτή είναι η συνέχεια αυτού του αγώνα με την συμμετοχή περισσότερου κόσμου την επόμενη Τετάρτη, ώστε να μην χαθεί κανένα σπίτι, από κατάσχεση στα Χανιά.

Το Ε.ΠΑ.Μ Χανίων καλεί όλους τις Χανιώτισες και τους Χανιώτες,  να συσπειρωθούν, και να συμμετάσχουν ενεργά και δυναμικά με την παρουσία τους την  Επόμενη  Τετάρτη 05-11-14 αλλά και κάθε Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Χανίων.

 Η Ενότητα ή Συμμετοχή και ο Αγώνας του Ελληνικού Λαού η Ελπίδα μας.



Νέα Ιωνία 29-10-2014 : Αποτροπή πλειστηριασμών (video)

 

ΣΗΜΕIΩΣΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ (http://monaxeros.blogspot.gr/): Με πλήρη επιτυχία στέφτηκε η κινητοποίηση που οργάνωσε το Ε.ΠΑ.Μ. Ν.Ιωνίας Ν.Φιλαδέλφειας και Ν. Ηρακλείου σήμερα το απόγευμα στο Ειρηνοδικειο Ν. Ιωνίας για την αποτροπή πλειστηριασμού κατοικιών δύο συμπολιτών μας. Ευχαριστούμε όλες τις συλλογικότητες που συμμετείχαν και υποσχόμαστε  να κάνουμε το παν ώστε να γίνει πράξη το ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ...

Με το σύνθημα “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο Ειρηνοδικείο Νέας Ιωνίας την Τετάρτη 29.10.2014 με στόχο τη ματαίωση δυο πλειστηριασμών κατοικιών πολιτών από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Στην πρωτοφανή για την περιοχή κινητοποίηση κάλεσαν διάφορες συλλογικότητες που αγωνίζονται ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Την προγραμματισμένη ώρα (3.45) δεκάδες πολίτες είχαν γεμίσει τους χώρους μέσα και ...
έξω από το Ειρηνοδικείο Νέας Ιωνίας, αριθμός που αυξανόταν όσο πέρναγε η ώρα. Η συγκέντρωση των πολιτών λειτούργησε αποτρεπτικά για τους παράγοντες του πλειστηριασμού, οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν καθόλου, πλην μιας συμβολαιογράφου η οποία αποχώρησε μόλις είδε το πλήθος.

Οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν την ετοιμότητά τους να βρίσκονται στο χώρο όποτε έχει πλειστηριασμό. Μεταξύ των συγκεντρωμένων ήταν άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης – η αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας Όλγα Κατημερτζή , ο δημοτικός σύμβουλος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας Βασίλης Παπακώστας, ο δημοτικός σύμβουλος Μεταμόρφωσης Βασίλης Καραβάκος με ομάδα της “Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση”.

Ακόμα ήταν αντιπροσωπεία του κινήματος “Δεν Πληρώνω”, του Ε.ΠΑ.Μ., των ΑΝ.ΕΛΛ με τον γραμματέα νομικής υποστήριξης δανειοληπτών Σωτήρη Αβδελίδη, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από Ν. Ιωνία, Μεταμόρφωση, Νέα Φιλαδέλφεια και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ των πέριξ Δήμων.

Πηγή:http://www.ekfrasi.net/full_product.php?prod_id=8039#

 

 


 από το "http://monaxeros.blogspot.gr/"


Παρέμβαση στο ειρηνοδικείο Ηρακλείου από την ΄΄Λαϊκή στάση πληρωμών ΄΄ 29/10/2014 (ΒΙΝΤΕΟ)



Εμφάνιση untitled.jpg






Καλλιθέα - Αττική  29-10-2014 : Αποτροπή πλειστηριασμών 

Εχθές το απόγευμα πετύχαμε ενωμένοι μεγάλη νίκη. Το ΕΠΑΜ (Νότιος και Κεντρικός Τομέας) πέτυχε να σταματήσει Πλειστηριασμούς περιουσιών συμπολιτών μας στο Ειρηνοδικείο Καλλιθέας. 
Ραντεβού την επόμενη Τετάρτη στο ίδιο μέρος αλλά όχι την ίδια ώρα. 
Η ώρα προσέλευσης των δικαστικών επιμελητών είναι 3:30 μ.μ!!!



ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!



Η άνευ όρων παράδοση συνεχίζεται και ξεπερνά πλέον κάθε όριo.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΕΠΑΜ

Με το νέο σχέδιο νόμου για την διαχείριση του περίφημου ΕΣΠΑ η φερόμενη ως Ελληνική Κυβέρνηση μετά από τα θαλασσοδάνεια, τις κεφαλαιοποιήσεις και τις εγγυήσεις είναι έτοιμη να παραδώσει το πολυδιαφημισμένο «αναπτυξιακό εργαλείο» βορά στα χέρια των Τραπεζιτών και των  Ιδιωτών που για μια ακόμα φορά αποδεικνύονται οι πλέον κρατικοδίαιτοι.

Το κατ’ ευφημισμό πλέον Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) σχεδιάστηκε για να παρέχει το πλαίσιο συγχρηματοδότησης Αναπτυξιακών προγραμμάτων που υλοποιεί το ελληνικό κράτος σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Αποτελεί για την περίοδο 2007 – 2015 το πλαίσιο χρηματοδότησης των λεγόμενων Ευρωπαϊκών συγχρηματοδοτούμενων έργων για ενέργειες που όμως αποτελούν ευρωπαϊκές προτεραιότητες και σε συμμόρφωση Ευρωπαϊκών Οδηγιών και Κανονισμών. Το ΕΣΠΑ, και γενικά τα κονδύλια εξ Ευρώπης, δεν δίνονται ως λευκή επιταγή για να τα χρησιμοποιεί η εκάστοτε κυβέρνηση κατά το δοκούν, αλλά για έργα «κοινοτικής επιλογής» και με υποχρεωτική διαμεσολάβηση ιδιωτικών συμφερόντων. Γι αυτό άλλωστε τα κονδύλια αυτά εξέθρεψαν την διαπλοκή και την διαφθορά.

Θεωρητικά το ΕΣΠΑ μαζί με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αποτελούν τα βασικά μέσα χρηματοδότησης των Δημοσίων Έργων και της επιχορήγησης της αναπτυξιακής διαδικασίας σε Εθνικό επίπεδο. Ωστόσο τα αμέτρητα δημοσιεύματα με περιπτώσεις κακοτεχνιών και παρατυπιών στα Δημόσια Έργα αναδεικνύουν το γεγονός ότι και τα δύο αυτά μέσα αποτέλεσαν και αποτελούν εργαλεία άσκησης της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής με τις γνωστές προτεραιότητες στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων ημετέρων και φίλων επιχειρηματιών αλλά και την διαιώνιση των πελατειακών κομματικών σχέσεων. 

Παράλληλα, με  το νόμο αυτό προβλέπεται και η ιδιωτικοποίηση της Μονάδας Οργάνωσης Διαχείρισης ΑΕ με διάθεση του 60% των μετοχών του δημοσίου σε κοινωνικούς εταίρους, τις επιχειρήσεις, τα επιμελητήρια, τους φορείς χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ, του Ταμείου Ανάπτυξης και άλλων φορέων.

Η ΜΟΔ ΑΕ, είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα εποπτευόμενη από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Υποστηρίζει από το 1996 το σχεδιασμό, διαχείριση, έλεγχο και υλοποίηση των συγχρηματοδοτούμενων (ΕΣΠΑ), εθνικών αναπτυξιακών προγραμμάτων, τη μεταφορά τεχνογνωσίας κλπ.

Ο τεχνοκρατικός και ελεγκτικός ρόλος της ΜΟΔ ΑΕ στην διαχείριση των έργων του ελληνικού δημοσίου, εδώ και δεκαετίες, έχει δημιουργήσει αντιδράσεις που προέρχονται τόσο από τις παγιωμένες στρεβλώσεις της δημόσιας διοίκησης όσο και από την διαρκή επιδίωξη των επιχειρηματικών συμφερόντων και των πολιτικών φίλων τους να απαλλαγούν επιτέλους από τα γραφειοκρατικά κωλύματα της εφαρμογής της νομιμότητας που συναντούν πολύ συχνά από τα στελέχη της ΜΟΔ στο πλαίσιο εφαρμογής ακόμα και αυτών των -σημερινών απαράδεκτα «φιλικών» προς τους μεγαλοεργολάβους κι επενδυτές- νόμων που ισχύουν για την διαχείριση των συγχρηματοδοτούμενων έργων.   

Με τον σχεδιαζόμενο νόμο θεσμοθετείται το πρωτοφανές για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα εφεύρημα που επιτρέπει στους ιδιώτες και τραπεζίτες να είναι ταυτόχρονα ελεγκτές και ελεγχόμενοι, αφού θα διαχειρίζονται και θα ελέγχουν οι ίδιοι τα έργα που υλοποιούν με τους συνεταίρους τους, και με κρατικά χρήματα και εγγυήσεις.

Αλλά δεν πρόκειται απλά μόνο για αυτό όσο και εξωφρενικό κι αν είναι! Δεν χρειάζεται και πολύ φαντασία για να καταλάβει κάποιος πως μπορούν να αξιοποιήσουν οι τραπεζίτες την δυνατότητα ελέγχου της ροής των χρηματοδοτήσεων σε δράσεις π.χ. του Αγροτικού Τομέα καθυστερώντας τις πληρωμές σε δικαιούχους αγρότες που έχουν δάνεια στις τράπεζές τους.

Έτσι ακόμα και τα ψίχουλα που θα απομένουν για χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας θα δίνονται ετεροχρονισμένα και με τελευταία προτεραιότητα και όποιος – και για όσο – αντέξει πριν τις κατασχέσεις!

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι με την πλήρη ιδιωτικοποίηση και του ΕΣΠΑ εξαλείφεται στην ουσία και η τελευταία πιθανότητα αξιοποίησης των πόρων του προς όφελος της κοινωνίας και της παραγωγικής οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι όπως ο ατέρμονος δανεισμός – που έχει δημιουργήσει το επαχθές και απεχθές χρέος - έτσι και οι χρηματοδοτήσεις θα χρησιμοποιούνται απροσχημάτιστα στην εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων των  διεθνών νεοαποικιοκρατών και των ντόπιων υποτελών τους – επιχειρηματιών και διαπλεκόμενων πολιτικών- χωρίς κανένα δημόσιο πλέον έλεγχο σε εθνικό επίπεδο.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι με το σχέδιο του νέου νόμου αντί να απλοποιείται το σύστημα και να μειώνεται η γραφειοκρατία, υιοθετείται ένα νέο εξίσου πολύπλοκο σύστημα Ειδικών Υπηρεσιών και αποκαλούμενων επιτελικών μονάδων, με επικαλυπτόμενες αρμοδιότητες αλλά με στελέχωση από το μηδέν, απαξιώνοντας όλη την συσσωρευμένη ατομική και συλλογική εμπειρία από την διαχείριση των παλαιότερων Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης και του ΕΣΠΑ, γεγονός που εισάγει μια καθοριστική ασυνέχεια στην διαχείριση και τον έλεγχο των δημοσίων έργων.

Έτσι μετά την παράδοση της σύνταξης του Εθνικού Προϋπολογισμού από φέτος στην Ε.Ε. και τους δανειστές, με τον νέο νόμο παραδίδεται το ΕΣΠΑ και οι αντίστοιχοι πόροι από  την Ε.Ε. στα ντόπια και διεθνή χρηματοπιστωτικά συμφέροντα, εδραιώνοντας την μετατροπή της χώρας σε αποικία χρέους χωρίς καμία εθνική αναπτυξιακή δυνατότητα.

Κάθε προηγούμενη έστω προσχηματική δυνατότητα χάραξης εθνικής και περιφερειακής αναπτυξιακής πολιτικής από οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση με κοινωνικά χαρακτηριστικά παύει απλά να υπάρχει.

Η τράπουλα ξαναμοιράζεται από τους ξένους επικυρίαρχους και τους ντόπιους υποτελείς τους και είναι σημαδεμένη!

Φυσικά στην εξέλιξη αυτή καθοριστικό ρόλο έχει και η διαβόητη Task Force του γκαουλάιτερ Ράιχενμπαχ που σε όλο το διάστημα της παρουσίας της στη χώρα «παρακολουθεί» και «αξιολογεί» τις επιδόσεις της διαχείρισης του ΕΣΠΑ, εντελώς ανεξέλεγκτα και χωρίς καμία απολύτως διαφάνεια.

Πρόκειται για ιδιωτικοποίηση του σκληρού πυρήνα του Ελληνικού Κράτους και ολομέτωπη επίθεση στον σκληρό πυρήνα του Δημοσίου.

Η επίθεση στον δημόσιο χαρακτήρα της ΜΟΔ ΑΕ δεν αφορά απλά το ιδιοκτησιακό καθεστώς , την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στην ΜΟΔ ΑΕ αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο αυτής της επίθεσης, αφού μέσω της εργασιακής ανασφάλειας επιχειρείται ο εκβιασμός υπαλλήλων που έχουν την ευθύνη για την νομιμότητα και κανονικότητα των συγχρηματοδοτούμενων έργων, μετατρέποντας τους σε  υποχείρια και πειθήνια όργανα των διαταγών της «αγοράς».

Οι αλλαγές αυτές αναδεικνύουν ξεκάθαρα την ανάγκη αποδέσμευσης από κάθε είδους εξαρτήσεις από την Ε.Ε. με δάνεια και χρηματοδοτήσεις που δεν λειτουργούν προς όφελος της πραγματικής οικονομίας αλλά αξιοποιούνται για την κερδοφορία των μεγάλων συμφερόντων ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιούνται σαν εργαλείο για την την επικράτηση των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών στην υλοποίηση των Δημοσίων Έργων.

Μόνο με την διαχείριση των Δημοσίων Έργων με Δημόσιο Χαρακτήρα και την γενναία αύξηση των πόρων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στο πλαίσιο μιας εθνικής παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα στηρίζεται στην υιοθέτηση εθνικού κρατικού νομίσματος με ταυτόχρονη συνολική διαγραφή του απαράδεκτου χρέους, μπορεί να έρθει η πραγματική ανάπτυξη.

Στην προοπτική αυτή, η εμπειρία και ο ρόλος των εργαζόμενων στην Δημόσια Διοίκηση και την ΜΟΔ ΑΕ μπορεί και θα είναι όχι μόνο καθοριστικός αλλά θα εξυπηρετεί ουσιαστικά το δημόσιο συμφέρον προς όφελος του λαού και της πατρίδας.

ΑΘΗΝΑ 28-10-2014

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Κάλεσμα του ΕΠΑΜ στην Δικαστική και Εκτελεστική Εξουσία




Σχόλιο του Γραφείου Τύπου
του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.)

Σ’ ένα άνευ προηγουμένου εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα «ξέσπασαν» την επομένη της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, γόνοι δωσιλόγων και νοσταλγοί της χούντας των συνταγματαρχών, που συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση κατοχής της πατρίδας μας.

Αφορμή στάθηκε η απόφαση της δημοτικής αρχής του Χαλανδρίου, κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης να ακουστεί ο ύμνος του ΕΑΜ, που αποτέλεσε ιστορικό σύμβολο ενότητας του λαού, στην άνιση μάχη εναντίον του φασισμού. Αυτό ακριβώς είναι που κάνει τους σύγχρονους δωσιλόγους να αισθάνονται ...άβολα! Τρέμουν κυριολεκτικά μπροστά στο ενδεχόμενο συγκρότησης ενός παλλαϊκού μετώπου που θα συντρίψει το κατοχικό καθεστώς και θα γίνει η απαρχή για την επανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας. Με τον λαό ελεύθερο, κυρίαρχο και πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Η λυσσώδης αντίδρασή τους, αποκαλύπτει τη διάθεσή τους να απονομιμοποιήσουν την Εθνική Αντίσταση και να επαναφέρουν στη χώρα εμφυλιοπολεμικό κλίμα, ανάλογο μ’ εκείνο της περιόδου των ταγμάτων ασφαλείας! Θεωρούν ότι μ’ αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο, ερήμην ενός διχασμένου λαού, που θα αλληλοσπαράσσεται.

Η μόνη ουσιώδης απάντηση προς σ’ όλους αυτούς, δεν μπορεί να είναι άλλη απ’ την ΟΡΓΑΝΩΣΗ και την ΕΝΟΤΗΤΑ του ίδιου του Λαού, ακολουθώντας το παράδειγμα του ΕΑΜ. Πάνω και πέρα από διχαστικούς τεχνητούς διαχωρισμούς που αποδυναμώνουν τις πραγματικές δυνατότητες του λαϊκού κινήματος!


Το Γραφείο Τύπου

Αθήνα 29/10/2014

Μήνυμα του Ε.Πα.Μ. για την 28η Οκτωβρίου





Είναι σαφές ότι κάθε έννοια επίσημου εθνικού εορτασμού από την ανυπόληπτη και ενδοτική στους επικυρίαρχους κυβέρνηση, έχει χάσει το νόημα της.

Είναι επίσης σαφής ο λόγος για τον οποίο θέλουν να απαξιώσουν στα μάτια της νέας γενιάς και ολόκληρου του Ελληνικού λαού, τους αγώνες και τις θυσίες των Ελλήνων για ελευθερία και δημοκρατία, απέναντι σε δεσποτικές και φασιστικές αυτοκρατορίες.

Δεν θέλουν να ξανασυναντήσουν στο ολέθριο διάβα τους, αυτούς τους απίστευτους ήρωες που όποτε φούντωνε μέσα τους ο αγώνας για την Πατρίδα, δεν δίσταζαν να τα βάλλουν με υπέρτερους εχθρούς που επιβουλεύονταν την ελευθερία τους.

Δεν θέλουν ξανά, να δουν αυτόν το λαό ενωμένο στο πατριωτικό πρόταγμα «ελευθερία η θάνατος»!
Γιατί ξέρουν καλά ότι όπως τότε, έτσι και τώρα αυτοί οι μικροί ασήμαντοι Έλληνες, θα γίνουν το φωτεινό παράδειγμα του απελευθερωτικού αγώνα για όλη την ανθρωπότητα.

Το έπος της 28ης Οκτωβρίου 1940, δεν κουβαλά μόνο την μεγάλη στρατιωτική νίκη απέναντι στους φασίστες του Μουσολίνι, αλλά και την παλλαϊκή ενότητα πέρα και πάνω από κάθε διχαστική αντίληψη που γιγάντωσε και πολλαπλασίασε την δύναμη του λαού. Κι ο λόγος που το πέτυχε αυτό δεν είναι άλλος από την αγάπη για την πατρίδα. Το υπέρτατο αγαθό που κάθε Έλληνας και Ελληνίδα κουβαλά μέσα του είτε το παραδέχεται είτε όχι.

Ας γίνει η σημερινή επέτειος αφορμή να ανάψει ξανά την φλόγα του αγώνα για τη ελευθερία, που τόσο έχει ανάγκη η πατρίδα και ο λαός.

28/10/2014

Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.

Ο Δ. Καζάκης στο e-roi.gr — 27 Οκτωβρίου 2014

Για επικοινωνία: mikrofonodk@gmail.com. Στείλτε τις απόψεις και τις ερωτήσεις σας για να συζητηθούν ζωντανά στον “αέρα”.

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

28η Οκτωβρίου 1940, το τότε και το σήμερα.




του Δημήτρη Κυπριώτη

Ξημερώνει η 28η Οκτωβρίου, η μέρα που εξακολουθεί να σηματοδοτεί ηρωικούς ελληνικούς αγώνες, έστω και αν η καταναλωτική κοινωνία και η απατηλή ευμάρεια που ζήσαμε, ξεθώριασε την ιστορική μνήμη και προσπάθησε με ύπουλο τρόπο να σβήσει αυτήν την ιστορική ημέρα εντελώς από τη ζωή μας.

Σήμερα όμως που η επίπλαστη κατάσταση της ευμάρειας διακόπηκε βίαια και απότομα από τις ξενόφερτες πολιτικές της μνημονιακής λεηλασίας ενάντια στην πλειοψηφία των Ελλήνων, κάνουν την εμφάνιση τους δειλά-δειλά, πλην όμως με αυξανόμενο ρυθμό, ενέργειες αντίστασης, εναντίον όλων αυτών που έφεραν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση και ταυτόχρονα ενέργειες αλληλεγγύης και ανθρωπισμού, στους έχοντες μεγαλύτερη ανάγκη συνανθρώπους μας.

Την 28η Οκτωβρίου, έναρξη της εποποιίας τους 40, αλλά και στη συνέχεια σε όλη τη...
διάρκεια του πολέμου που ακολούθησε, ο Ελληνικός λαός αντιστάθηκε απέναντι στις πιο εξελιγμένες πολεμικές μηχανές της εποχής και απέναντι στα φρικαλέα και αιμοσταγή φασιστικά και ναζιστικά καθεστώτα του τότε κόσμου.

Ένας μικρός λαός, όπως ήταν τότε ο Ελληνικός, αντιστάθηκε, αντιμετώπισε  και πολέμησε σκληρά τους εχθρούς του με πενιχρά πολεμικά μέσα, χωρίς να δείξει την παραμικρή ηττοπάθεια απέναντι στους τρομερούς αντιπάλους του και τα κατάφερε! 

Φυσικά αυτήν την αντίσταση και αυτόν τον αγώνα του, τα πλήρωσε με βαρύ τίμημα και πολύ αίμα.

Σημασία όμως έχει ότι ο Ελληνικός λαός πριν από όλα τόλμησε και από τη στιγμή εκείνη έκανε το πρώτο βήμα προς την ελευθερία του.

Αναλογιζόμενοι λοιπόν αυτό το τόλμημα του 40, δίκαια αναρωτιόμαστε. Γιατί άραγε να μην μπορούμε να πράξουμε σήμερα και εμείς τα ίδια; Ασφαλώς και ο εχθρός είναι πολύ πιο ύπουλος και πολύ διαφορετικά οργανωμένος, γιατί είναι άλλο η κυριαρχία που ασκεί η τρόικα πάνω στην Πατρίδα μας και άλλο η στρατιωτική κατοχή που γευθήκαμε ως κράτος τότε, από ένα φασιστικό καθεστώς.

Το καθεστώς του μνημονίου δεν είναι μια τυπική κατοχή της χώρας, όμως σίγουρα είναι ένα καθεστώς λεηλασίας και για το λόγο αυτό η αντίσταση στις σημερινές συνθήκες είναι όχι μόνο δίκαιη και επιβεβλημένη, αλλά αποτελεί τρόπο τινά και τον πιο αναγκαίο όρο για επιβίωση του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας στο εξής.

Το δίδαγμα λοιπόν που πρέπει να «αντλήσουν» και οι νεότερες γενιές από την εποποιία του 40, είναι η αναγκαιότητα του αγώνα και ταυτόχρονα της αντίστασης.

Όπως και τότε έτσι και σήμερα, για να επιβιώσεις και για να συνεχίσεις να υπάρχεις, πρέπει να αντισταθείς και να πολεμήσεις όσο μπορείς αυτό που σε σκοτώνει.

Και η αντίσταση τότε δεν θα είναι ούτε μάταιη ούτε αναποτελεσματική. Αν τώρα κάποιοι θα πρόσμεναν μια κατάσταση αδράνειας και δειλίας απέναντι στις δυνάμεις των τροϊκανών, είναι σίγουρο ότι δεν θα τη λάβουν.

Η Πατρίδα μας μπορεί να κατακτήθηκε από τις δυνάμεις του Άξονα το 1941, αλλά η αντίσταση και ο αγώνας του ελληνικού λαού ήταν πολύτιμες παρακαταθήκες, για όλους τους άλλους λαούς της Ευρώπης, αλλά και των νεότερων γενιών της Ελλάδας. 
Αυτό ούτε λεπτό να μην το ξεχνάμε!

28η Οκτωβρίου: και αν λέγαμε «ΝΑΙ»;


 Ο διαβόητος υπουργός Προπαγάνδας του Γ’ Ράιχ (Γιόζεφ Γκέμπελς) από το 1933-1945 σε αναμνηστική χαρούμενη φωτογραφία με τον ( Ιωάννη Μεταξά ) τις Συζύγους και τον υπόλοιπο Συρφετό. 



 Ο διαβόητος υπουργός Προπαγάνδας του Γ’ Ράιχ (Γιόζεφ Γκέμπελς) από το 1933-1945 σε αναμνηστική χαρούμενη φωτογραφία με τον Αδόλφο Χίτλερ. 

Μερικές σκέψεις του Χατζιδάκι, αλλά και του Ζαχαριάδη, για την εθνική επέτειο.

«Γιατί είπε το “ΟΧΙ” ο Μεταξάς, αφού θαύμαζε τον άξονα και κυβερνούσε με τον τρόπο του χιτλερικού εθνικοσοσιαλισμού;» αναρωτιόταν ο Μάνος Χατζιδάκις, σε μια από τις ραδιοφωνικές του εκπομπές. Και ύστερα από μερικά δευτερόλεπτα έδινε μόνος του την απάντηση: «Αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά… Oι πιέσεις, οι Αγγλοι, τα ανάκτορα κτλ. Μπορεί κανείς να ερωτηθεί και αν λέγαμε ΝΑΙ; Πάλι στα ίδια θα ήμασταν. Ενα-δυο χρόνια υπό συμμαχική επιστασία –μήπως δεν είμαστε πέντε και δέκα χρόνια κάτω από αυτούς;– κι ύστερα μες στη συμμαχία και τέλος στην ευρωπαϊκή κοινότητα». Ο ανυπόμονος ακροατής ίσως να διέκρινε στα λόγια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη μια αντεστραμμένη θεωρία των δύο άκρων, όπου η καταδίκη των συμμάχων μπορεί να οδηγήσει και σε μια επικίνδυνη ηθική απενοχοποίηση όσων συνεργάστηκαν με τους κατακτητές –σαν αυτή που επιχειρούν εδώ και δεκαετίες οι γνωστοί αναθεωρητές της ελληνικής και ευρωπαϊκής ιστορίας.

Ο Χατζιδάκις όμως έσπευδε αμέσως να διαλύσει τέτοιου είδους παρερμηνείες. «Ασε», έλεγε, «και εκείνη τη μεταπολεμική ψευδαίσθηση που μας την καλλιεργούσαν και οι πρώτες μεταπολεμικές κυβερνήσεις μας, ότι ήμασταν οι πρωταγωνιστές του πολέμου, οι περιούσιοι των συμμάχων. Πιστεύαμε στο τέλος, σαν τον Καραγκιόζη, πως εμείς σκοτώσαμε τον κατηραμένο όφι. Μεθύσαμε από δόξα, που μόνοι μας χαρίσαμε στους εαυτούς μας.
Για μια ακόμη φορά νικήσανε οι Χίτες, οι κουτσαβάκηδες, οι ταγματασφαλίτες, οι βασανιστές και οι μέλλοντες Μιχαλόπουλοι (σ.σ. εκδότης της “Ελεύθερης Ωρας”) και Κουρήδες. Αυτή είναι η 28η Οκτωβρίου».

Ενα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής Αριστεράς θα συμφωνούσε σήμερα με τον «δεξιό» Μάνο Χατζιδάκι για την εθνική εορτή. Είμαστε, λένε αρκετοί, η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν γιορτάζει την απελευθέρωση αλλά την έναρξη του πολέμου, τιμώντας ουσιαστικά έναν φασίστα δικτάτορα, ο οποίος υπό διαφορετικές συνθήκες θα έφτιαχνε μια Ελλάδα κατ’ εικόνα και ομοίωση της ναζιστικής Γερμανίας
Είναι όμως αυτό το πραγματικό πνεύμα της 28ης Οκτωβρίου;

Λίγες ημέρες μετά την έναρξη του πολέμου, ο φυλακισμένος ηγέτης του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης έστελνε το παρακάτω μήνυμα: «Ο λαός της Ελλάδας διεξάγει σήμερα έναν πόλεμο εθνικοαπελευθερωτικό, ενάντια στο φασισμό τού Μουσολίνι. Δίπλα στο κύριο μέτωπο και ο κάθε βράχος, η κάθε ρεματιά, το κάθε χωριό, καλύβα με καλύβα, η κάθε πόλη, σπίτι με σπίτι, πρέπει να γίνει φρούριο του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα. Κάθε πράκτορας του φασισμού πρέπει να εξοντωθεί αλύπητα. Στον πόλεμο αυτό, που τον διευθύνει ή κυβέρνηση Μεταξά, όλοι μας πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, δίχως επιφύλαξη. Επαθλο για τον εργαζόμενο λαό και επιστέγασμα για το σημερινό του αγώνα, πρέπει να είναι και θα είναι μια καινούργια Ελλάδα της δουλειάς, της λευτεριάς, λυτρωμένη από κάθε ξενική, ιμπεριαλιστική εξάρτηση, μ’ έναν πραγματικά παλλαϊκό πολιτισμό». Ενα χρόνο αργότερα το ΕΑΜ επέλεγε την πρώτη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου για να κυκλοφορήσει την πρώτη του επίσημη διακήρυξη προς τον ελληνικό λαό, ενώ χιλιάδες Αθηναίοι κατέθεταν στεφάνια στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη –όχι υπό τις εντολές των δωσίλογων του πολιτικού κατεστημένου, που είχαν ήδη συνταχθεί με τον κατακτητή, αλλά σαν ένα αυθόρμητο αντιφασιστικό μήνυμα.

Εκείνη η 28η Οκτωβρίου, των πρώτων χρόνων της κατοχής, έγραφαν οι ιστορικοί Ι. Χανδρινός και Κ. Παλούκης, «δεν συμβολίζει την “εθνική ενότητα” απέναντι στον κίνδυνο. Εκείνη η μέρα δεν ήταν ίδια για όλους [...] Η ιταλική ιμπεριαλιστική επίθεση, κομμάτι του μεγαλύτερου ιμπεριαλιστικού πολέμου, λειτούργησε καταλυτικά στις συνειδήσεις, ενώ κλόνισε και τελικά σάρωσε το φασιστικό καθεστώς του Μεταξά –ιδεολογικά συγγενές με τους “ιταμούς εισβολείς”» (Εφημερίδα ΠΡΙΝ, 27/9/2013). Μέχρι σχεδόν το τέλος του πολέμου, λοιπόν, η 28η Οκτωβρίου συμβόλιζε έναν διμέτωπο αγώνα απέναντι σε ξένους φασίστες αλλά και τους ντόπιους συνεργάτες του. Χρειάστηκαν αρκετά χρόνια ώστε ο «εθνικός κορμός», που πλέον στελεχωνόταν σε σημαντικό βαθμό από τους συνεργάτες των ναζί, να διαγράψει από την ιστορική μνήμη τη μάχη απέναντι στον φασισμό του Μεταξά και του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου της εποχής.

Ποιος έχει λοιπόν δίκιο; Ο Μάνος Χατζιδάκις, που έβλεπε στην 28η Οκτωβρίου μια εθνική επέτειο φτιαγμένη «από τους Χίτες, τους κουτσαβάκηδες και τους ταγματασφαλίτες», ή ο Ζαχαριάδης κι η ηγεσία του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, που χρησιμοποίησαν την επέτειο σαν υπόμνηση μιας μάχης όχι μόνο για εθνική ανεξαρτησία αλλά και για οικονομική και κοινωνική δικαιοσύνη; Πιθανότατα και οι δύο –ο καθένας στην εποχή του.

Ερωτήματα σαν κι αυτά μας ώθησαν σε ένα νέο εγχείρημα. Οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια ηλεκτρονική αντιφασιστική εγκυκλοπαίδεια (ANTIFA-pedia), στην οποία θα παρουσιάζουμε όλες εκείνες τις πληροφορίες που δεν χωράνε στα σχολικά βιβλία και τις επίσημες επετείους. Ηταν ο Αδόλφος Χίτλερ τρελός, όπως παρουσιάζεται τις τελευταίες δεκαετίες; Ηταν ο Βενιζέλος και ο Τσόρτσιλ οπαδοί του Μουσολίνι; Ποιο ρόλο έπαιξε το συγκρότημα Λαμπράκη στα χρόνια της ναζιστικής κατοχής; Ποιοι επιχειρηματίες δημιούργησαν τις αυτοκρατορίες τους δουλεύοντας για το ΤρίτοΡάιχ και ποιος είναι ο ρόλος που παίζουν σήμερα στην οικονομική και πολιτικήζωή της χώρας;

Η προσπάθεια ξεκινά με το τεράστιο και μέχρι σήμερα αναξιοποίητο υλικό των συνεντεύξεων από γνωστούς πανεπιστημιακούς και αναλυτές, που δεν μπορέσαμε να παρουσιάσουμε στα ντοκιμαντέρ μας. Σύντομα όμως η ANTIFA-pedia θα αρχίσει να εμπλουτίζεται και με νεότερο υλικό. Περισσότερα στις οθόνες σας, στη διεύθυνση infowarproductions.com

Μπορείτε να ενισχύσετε και εσείς την ολοκλήρωση της ANTIFA-pedia μέσω paypal ή τραπεζικού λογαριασμού:

 ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ Αρ. λογ.:5102063603321 (Κυριάκος Χατζηστεφάνου) ΙΒΑΝ:GR40 0172 1020 0051 0206 3603 321 BIC: PIRBGRAA

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Του χέστη η μάνα χαίρεται τ' αντριωμένου σκούζει


του Γιάννη Λαζάρου

Σιωπή.... Ούτε γαλανόλευκες στα μπαλκόνια, ούτε ταράμ ταραταντζούμ από τις μπάντες του στρατού, ούτε μεγάλους λόγους περί «Ελλήνων ηρώων», ούτε τίποτε. Μόνο σιωπή. Ας υιοθετήσουμε τη μακροχρόνια σιωπή που μάς διακατέχει εδώ και δεκαετίες μέχρι να λήξει και αυτή η ημέρα της 28ης Οκτωβρίου. Να το βουλώσουμε όπως το βουλώνουμε χρόνια τώρα. Εκτός κι αν πρέπει να διαδηλώσουμε ανήμερα της επετείου του ΟΧΙ για ένα καινούργιο επίδομα: Επίδομα Μνήμης.

Όποιος συγκινείται περισσότερο ή όποιος γράφει καλύτερα θεατρινίστικα υπέρ του Έπους ...να λαμβάνει και μεγαλύτερο επίδομα. Όποιος έχει και έναν ήρωα πρόγονο στην οικογένεια, που να έδωσε την ζωή του υπέρ της Ελευθέριας, αυτός να έχει προνόμια ευκολίας δανείων από τις σωμένες τράπεζες, διορισμού για 5μηνα απασχόλησης με 280 ευρώ και επίδομα θέρμανσης. Τα παιδιά των ηρώων το αξίζουν. Κουβάλησαν 74 χρόνια σιωπής με χάρη και περηφάνια.

Βλέπετε, όταν πρέπει να το βουλώσουν οι Έλληνες δεν το κάνουν, αντίθετα όταν πρέπει να ουρλιάξουν κάθονται στην ουρά δίνοντας αγώνα υπέρ των χρηματικών δικαιωμάτων τους. «Ο παππούς μου πολέμησε στο Αργυρόκαστρο και εμένα θα μού κόψουν το επίδομα;» Σωστή η ερώτηση! Με αυτή την λογική οι απόγονοι των ηρώων εξελίχθηκαν από το 1944 μέχρι σήμερα. Ούρλιαξε ο ήρωας για να σωπαίνει ο χέστης.

Έχουν την εντύπωση τα μορμολύκεια που κατοικοεδρεύουν στην χώρα της Ελευθερίας ότι όλοι εκείνοι που δεν δίστασαν ακόμα και όταν είδαν τρείς μεραρχίες Ιταλών στο ‘Ύψωμα 731 απέναντί τους ,πως ό,τι έκαναν το έκαναν για τις επόμενες γενεές. Έχουν την εντύπωση όλοι αυτοί που στοιβάζονται σε κομματικά γραφεία, σε ουρές στις τράπεζες και στις εφορίες ότι την στιγμή που το χιόνι έφθανε μέχρι τον λαιμό ο στρατιώτης του ’40 σκεφτόταν ότι οι επόμενοι θα αξίζουν την θυσία. Αυτό μάς βολεύει, αυτό μάς δίδαξαν τα σχολικά βιβλία, αυτό έχουμε ως ασπίδα όταν μάς αποκαλούν «χέστηδες». Ας το πάρουν χαμπάρι οι νεοΈλληνες ότι ούτε ένας από εκείνους δεν έδωσε την ζωή του για τους επόμενους. Έδωσε την ζωή του για την δική του ζωή. Για κανέναν χέστη δεν θα έδινε κανείς τους ούτε μια σταγόνα αίμα. Στα πολεμικά χαρακώματα πηγαίνουν αυτοί που θέλουν να ζήσουν, στα πολιτικά αναχώματα πηγαίνουν αυτοί που θέλουν να την βγάλουν ζάχαρη. Τι χιόνι τι ζάχαρη, άσπρα είναι και τα δύο!

Δεν υπάρχει κληρονομικό δικαίωμα στην υπεράσπιση της ζωής και της ελευθερίας. Η κάθε γενιά πολεμάει για την πάρτη της. Εκείνη η γενιά πολέμησε για την ζωή , οι μετέπειτα γενιές πολέμησαν για την εύπεπτη ζωή. Δεν συναντιέται πουθενά η μία με την άλλη έννοια, αντιθέτως αυτές οι δύο έννοιες συγκρούονται . Γίναμε οι εχθροί των ηρώων που κουβαλάμε ως τσίγκινα παράσημα όταν έρχονται τα δύσκολα. Πηγαίνουμε στα διεθνή παζάρια που κρεμάνε την έννοια της Ανεξαρτησίας και η γραμμή διαπραγμάτευσης που ακολουθούμε είναι: «Δύο φράγκα παραπάνω γιατί εμείς είχαμε ήρωες σε αυτό τον τόπο».  Είχαμε όμως και μανάδες που έσκουζαν για εκείνα τα παλληκάρια, ενώ σήμερα οι μανάδες όλων μας χαίρονται.

Τόσο φθηνά πουλάμε την ζωή για μια ζωή που είναι κλεισμένη σε έναν μισθό, σε ένα επίδομα, σε ένα φάκελο λογαριασμού της ΔΕΗ και θέλουμε να αυτοθαυμαζόμαστε ότι εμείς είμαστε διαφορετικοί από τους άλλους όταν μιλάμε, φωνάζουμε, αντιδρούμε λεκτικά. Αν είχαν τόσες σφαίρες τα λιανοτούφεκα των ηρώων όσες οι λέξεις που ξεστομίζουμε καθημερινά, το Ρούπελ δεν θα έπεφτε ποτέ.

Οι ήρωες δεν περπάτησαν μόνο στα σκοτεινά, έζησαν στα σκοτεινά και πέθαναν στα σκοτεινά χωρίς να πάρουν ένα επίδομα μιας αχτίδας ελπίδας. Ήταν η γενιά τέτοια, ήταν η εποχή τέτοια, ήταν οι ίδιοι τέτοιοι Έλληνες. Ανάλογοι της στιγμής αλλά ανάλογοι και του τόπου που τους γέννησε και μετέπειτα τους σκέπασε με χώμα, με λάσπη ή με χιόνι.

Μην βαυκαλιζόμαστε ότι εκείνοι σκοτώθηκαν ή ακρωτηριάστηκαν για μας. Μην τούς παίρνουμε από το πέτο της ψυχής τους με αναίδεια τον λόγο της αυτοθυσίας τους. Εκείνοι πέθαναν για αυτούς, ο ένας για τον άλλο και όλοι μαζί για μια ζωή που ορίζεται από την ελευθερία, την δημιουργία, την περηφάνια και τον αξιοπρεπή θάνατο.

Ως παράδειγμα έχεις δικαίωμα να τους μιμηθείς. Ως τρόπο αντίδρασης έχεις δικαίωμα να τους αντιγράψεις αλλά δεν έχεις κανένα δικαίωμα να οικειοποιήσε αισχρά το δικό τους θάνατο για ζωή με την δική σου πουλημένη ζωή που μυρίζει θάνατο.

Σιωπή. Η σκόνη της ύπαρξής τους αυτή την ημέρα ας μην ανταριάζεται στους τάφους τους. Ήταν δική τους αυτή η ημέρα. Ήταν μια όμορφη μέρα για να πεθάνουν.-


από το «Στον τοίχο»

Ψευδεπίγραφη η ...«επιτυχία» των stress tests!





Σχόλιο του Γραφείου Τύπου
του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου


Τα …«συνεταιράκια» της κυβερνώσας συμμορίας, πανηγυρίζουν για τα επιτυχή stress tests! Ομως, η αλήθεια είναι άλλη! Τα αποτελέσματα είναι τα χειρότερα των τελευταίων ετών, για όλες ανεξαιρέτως τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Κι αυτό συνέβη, παρά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) εφάρμοσε ένα σενάριο κινδύνου, υπό την προϋπόθεση ότι ανακάμπτει η ευρωπαϊκή οικονομία. Δηλαδή, το καλύτερο δυνατό σενάριο για τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Παρ’ όλα αυτά οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες παρουσιάζουν συνολικό έλλειμμα 25 δις, με τις τρεις συστημικές ελληνικές να υπολείπονται κατά 9,7 δις.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Αφού καταλήστευσαν για μια ακόμα φορά τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων και των υπολοίπων νομικών προσώπων του δημοσίου, προκειμένου να στηρίξουν το τραπεζικό σύστημα, οι τράπεζες παρουσιάζουν πάλι ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης.

Ο ελληνικός λαός καλείται εκ νέου να φορτωθεί δεκάδες δισεκατομμύρια, για τα λεηλατημένα και χρεωκοπημένα τραπεζικά ιδρύματα που αποκαλούνται συστημικές τράπεζες. Εν τω μεταξύ, από τον Νοέμβριο θα τεθεί σε λειτουργία η εποπτική αρχή της τραπεζικής ένωσης. Αυτό σημαίνει ότι ότι οι συστημικές τράπεζες φεύγουν από τη δικαιοδοσία των εθνικών δημοσιονομικών και ελεγκτικών αρχών και ο έλληνας φορολογούμενος θα καλείτα πλέον μόνο για να πληρώνει τον λογαριασμό.

Δεν περισσεύει ούτε λεπτό! Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να πτωχεύσουν εδώ και τώρα! Να τεθούν υπό εκκαθάριση και δημόσιο έλεγχο, για να προστατευθούν οι λαϊκές αποταμιεύσεις και η Οικονομία της χώρας. Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο αναγκαία η συστράτευση όλων των δυνάμεων που αντιτίθενται στη νεοφιλελεύθερη πολιτική των δωσιλόγων, σ’ ένα ευρύτατο μέτωπο ανατροπής του κατοχικού καθεστώτος. Οι καιροί ου μενετοί!

Το Γραφείο Τύπου
Αθήνα 27/10/2014

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Γιατί άραγε, θα πρέπει να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;




                                                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
       
Η σταχυολόγηση κάποιων από τις αποφάσεις που πήρε η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόσφατη σύνοδό της (18-19/10/2014), προκαλεί σοβαρότατα ερωτήματα, ως προς το τι μέλει γενέσθαι, αν και όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λάβει κυβερνητική εντολή.

Η «συμπολιτευόμενη» πλειοψηφία των μελών της Κ.Ε. απέρριψε πρόταση της αριστερής πλατφόρμας για την υιοθέτηση δέσμης μέτρων που – κατά την άποψη των εισηγητών – «θα αντιμετωπίζει τα πιο καυτά και οξυμμένα προβλήματα επιβίωσης του ελληνικού λαού και ταυτόχρονα θα εισάγει ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, ριζικής αναδιανομής σε βάρος του κεφαλαίου, δημοκρατικών αλλαγών στο κράτος, πλήρους και σταθερής εργασίας και αποκατάστασης των κοινωνικών δικαιωμάτων».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι οι προτάσεις που τελικά καταψηφίστηκαν, αφενός μεν συμπεριλαμβάνονται στην πολιτική απόφαση του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, αφετέρου δε κατατέθηκαν στη σύνοδο της Κ.Ε. αμέσως μετά την εξαγγελία του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος, στην ΔΕΘ. Εκεί όπου ο κ. Τσίπρας πέταξε στο καλάθι των αχρήστων τις αποφάσεις του συνεδρίου, μεταθέτοντας την υλοποίησή τους στις ...ελληνικές καλένδες.

Συγκεκριμένα:

Καταψηφίστηκε: «Η άμεση θέση των τραπεζών κάτω από δημόσια ιδιοκτησία, δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο για μια νέα αποκλειστικά αναπτυξιακή και κοινωνική χρηματοπιστωτική πολιτική».

Τι πρέπει να υποθέσουμε; Ότι η «αντιμνημονιακή» κατεύθυνση της κυβερνητικής στρατηγικής που ευαγγελίζεται η στενή ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, θα υλοποιηθεί χωρίς να θιγεί το υφιστάμενο τραπεζικό σύστημα; Οι τράπεζες που κόστισαν στον ελληνικό λαό περί τα 500 δις, θα συνεχίσουν τη λεηλασία και την τοκογλυφία, αλλά αυτή τη φορά σε ...αντιμνημονιακή κατεύθυνση; Με ποιον ...μαγικό τρόπο θα επιτευχθεί παραγωγική ανασυγκρότηση, δίχως την εθνικοποίηση της κεντρικής τράπεζας και των βασικών πυλώνων του τραπεζικού συστήματος;

Καταψηφίστηκε: «Η λήψη άμεσων μέτρων στο πλαίσιο της ριζικής αλλαγής του φορολογικού συστήματος σε βάρος του πλούτου και υπέρ των εργαζόμενων και των μικρομεσαίων στρωμάτων».

Η πλειοψηφία των μελών της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνεί με την οριζόντια φορομπηχτική πολική της κυβερνώσας συμμορίας, που οδηγεί -με ραγδαίους ρυθμούς- την ελληνική κοινωνία και ιδιαιτέρως τα λαϊκά στρώματα, στην απόλυτη εξαθλίωση;

Καταψηφίστηκε:. «Η διακοπή των ιδιωτικοποιήσεων και η κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, μαζί με το πέρασμα σε δημόσια ιδιοκτησία και έλεγχο των στρατηγικών επιχειρήσεων και κλάδων της οικονομίας».

Αν δεν καταργηθεί το ΤΑΙΠΕΔ, πώς αλλιώς θα αποφευχθεί το οριστικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας; Με ποιον άλλο τρόπο περιουσιακά στοιχεία που έχουν περιέλθει στην κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ (κι όσα πρόκειται να περιέλθουν), θα επανακτήσουν τον δημόσιο χαρακτήρα τους; Γιατί η πλειοψηφία των μελών της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ δεν επικροτεί την επανάκτηση του δημόσιου χαρακτήρα επιχειρήσεων όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΔΕΥΑ; Συντάσσεται με τη λογική της εμπορευματοποίησης βασικών κοινωνικών αγαθών, όπως η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες και το νερό;

Όταν απορρίπτεις τα βασικά αιτήματα που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν το λαό και να συνεισφέρουν στην ανασυγκρότηση της οικονομίας, και αντ’ αυτού υιοθετείς την λογική της ...ελεημοσύνης (βλ. συσσίτια) και του κρατικού πατερναλισμού, με πενιχρές παροχές, χωρίς θεμελίωση δικαιωμάτων, σε τι διαφέρεις – επί της ουσίας – από την ακραία νεοφιλελεύθερη κυβερνώσα συμμορία;

Και εν τέλει – βάσει της κοινής λογικής – ένα μεγάλο ερώτημα γεννιέται: Γιατί άραγε, θα πρέπει να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Το Ε.ΠΑ.Μ παρ’ ότι παραμένει αταλάντευτα προσηλωμένο στη λογική της ρήξης με το κατοχικό καθεστώς που έχουν επιβάλλει οι δανειστές και οι τοκογλύφοι, θα συνεχίσει να απευθύνεται στις ηγεσίες, αλλά και κύρια στον απλό κόσμο, πρωτίστως σε όσους βρεθήκαμε και βρισκόμαστε μαζί στους δρόμους του αγώνα ανεξάρτητα από το που ανήκουν, τι ψήφισαν, ή τι πρόκειται να ψηφίσουν. Για να θέσουμε ως βάση της κοινής πολιτικής δράσης την πολιτική συμφωνία που ήδη υπάρχει ανάμεσά μας. Ανάμεσα σ' αυτούς που παλεύουν ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, ενάντια στις τράπεζες, τα χαράτσια, το γενικό ξεπούλημα και τον εργασιακό μεσαίωνα.

Η σωτηρία της χώρας και του λαού εξαρτάται μόνον από την ανατροπή του καθεστώτος των διεθνών δεσμεύσεων και των δανειακών συμβάσεων.

Η Πολιτική Γραμματεία
Αθήνα 26/10/2014

Ξεκινά η κόλαση: Το πρωτο εξώδικο σε Χανιώτη για κατάσχεση από ξένη εταιρεία στο Λονδίνο που “αγόρασε” δάνειο ελληνικής τράπεζας.


..και βέβαια δεν θα το δειτε σε κανενα μεγάλο ΜΜ”Ε”. Λόγω της τραπεζάρας που το εκχώρησε.

Διαβάστε: Το πρώτο εξώδικο ξένων τραπεζικών συμφερόντων επιδόθηκε σε πολίτη στα Χανιά – ζητούν αποπληρωμή “κόκκινου” στεγαστικού μέσα σε πέντε ημέρες!

Διαβάστε εδώ :  No 1   -   No 2 

Της Κατερίνας Πολύζου

Από το Λονδίνο… ζητούν από Χανιώτη αποπληρωμή «κόκκινου» στεγαστικού μέσα σε πέντε ημέρες – Μια εξώδικη καταγγελία που έλαβε Χανιώτης συμπολίτης μας από τράπεζα στην Αγγλία, φέρνει στην επιφάνεια, το μέγεθος του προβλήματος των κόκκινων επιχειρηματικών αλλά και στεγαστικών δανείων.

Πρόκειται για Χανιώτη που η κρίση τον ανάγκασε να κλείσει την επιχείρησή του και να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην αποπλήρωση στεγαστικού δανείου ύψους 128.701 ευρώ από την τράπεζα Πειραιώς.


Στον συμπολίτη μας επέδωσε κλητήρας εξώδικη καταγγελία από την εταιρεία ειδικού σκοπού με την επωνυμία “ESTIA MORTGAGE FINANCE A.E.” με έδρα το Λονδίνο. Με το εξώδικο καλείται ο ιδιοκτήτης του ακινήτου να καταβάλλει μέσα στις επόμενες πέντε (!) ημέρες το σύνολο της οφειλής του –χωρίς σε αυτό να συμπεριλαμβάνονται οι τόκοι και τα έξοδα-, αλλιώς η εταιρεία θα προχωρήσει στις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για κατάσχεση του σπιτιού
Το εξώδικο έγγραφο έφερε στον Κρήτη fm και στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Καφές και σχόλια», το στέλεχος των ΑΝΕΛ Μιχάλης Αλεξάκης, ο οποίος έχει ήδη ενημερώσει και τον Πάνο Καμμένο.

Πηγή : katoxika nea

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Δ. Καζάκης: Τι είναι Πατρίδα και Λαός;

Σεμινάριο επιμόρφωσης με εισηγητή τον οικονομολόγο και ιδρυτικό μέλος του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου, Δημήτρη Καζάκη.


Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014, και οργανώθηκε από το ΕΠΑΜ Πάτρας.

Όταν ξεχειλίζει το θράσος, εμφανίζεται ο ...ΓΑΠ!



Σχόλιο του Γραφείου Τύπου

του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.)
για την επίσκεψη Γ.Α. Παπανδρέου 
στο Ηράκλειο
 


Και να που φτάσαμε στο έσχατο σημείο! Ο ολετήρας της χώρας και του λαού Γ. Α. Παπανδρέου, που έθεσε την Ελλάδα υπό την πλήρη κηδεμονία δανειστών και τοκογλύφων, διατηρεί ακόμα τη δυνατότητα να ...περιφέρεται ανά την επικράτεια. Και μάλιστα, να διεκδικεί σημαντικό ρόλο στην  πολιτική σκηνή!

Χρειάζεται, πράγματι, πολύ θράσος για τέτοιου είδους συμπεριφορά... Κι όταν ξεχειλίζει το θράσος, εμφανίζεται ο …ΓΑΠ, αυτή τη φορά στο Ηράκλειο της Κρήτης! Με ποιο δικαίωμα, κάποιος που μετέτρεψε το σύνολο των κυβερνητικών πολιτικών της χώρας σε κατάφωρο δωσιλογισμό και οδήγησε κατά την επίσημη ομολογία της ίδιας της ΕΕ, στην κατάργηση ακόμα και των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Λαού, διεκδικεί συμμετοχή στα κοινά;

Όμως, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στον ίδιο, αλλά και σ΄ολους όσους συνεχίζουν το καταστροφικό έργο που ξεκίνησε στο Καστελόριζο, ότι η ...«αδράνεια των μαζών» ποτέ δεν υπήρξε μόνιμο κοινωνικό φαινόμενο. Οι λαοί αφυπνίζονται, εγείρονται και ανατρέπουν αυταρχικά καθεστώτα. Και οι ένοχοι εσχάτης προδοσίας, καταλαμβάνουν τη θέση που τους αρμόζει: Το εδώλιο του κατηγορουμένου!

Αυτό ακριβώς θα συμβεί και στη δική μας χώρα, όταν ο λαός ενωμένος, το αποφασίσει.

Το Γραφείο Τύπου

Αθήνα 24/10/2014

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht