Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Να μην ξεχάσουμε... Αδέλφια Έλληνες και συμπολίτες



Το ελπιδοφόρο γεγονός της κατάρρευσης των μνημονιακών και υποτελών κυβερνώντων ήρθε. Η νέα κυβέρνηση, μέχρι στιγμής φέρεται να πράττει με θετικό τρόπο σε πολλά μέτωπα. Κι ως εκ τούτου, πολλοί από εμάς βρίσκονται σήμερα στον έβδομο ουρανό από την χαρά μας, γιατί τους είδαμε να πέφτουν και κάποιος επιτέλους είπε και ένα όχι στις δυνάμεις που μας καταδυναστεύουν.

Κι όμως, δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ, το ποιος ακριβώς έριξε αυτήν την κυβέρνηση. Διότι, εφ όσον η κατάρρευση της προηγούμενης κυβέρνησης δεν ήταν αποτέλεσμα των αγώνων του Λαού μας, τότε θα πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας το ενδεχόμενο ότι οι ίδιες δυνάμεις είναι ακόμη στην εξουσία. Εμφανώς ή αφανώς, δεν έχει σημασία.

Δυστυχώς για τον άμοιρο λαό μας και την Πατρίδα, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Απ ότι φαίνεται, βρισκόμαστε στην μέση μιας απάτης τόσο απίστευτης, που μπροστά της, οι προδοσίες που έχουμε δει μέχρι τώρα δεν θα είναι πάρα κάποιες μικρές και ασήμαντες υποσημειώσεις στα βιβλία της ιστορίας του μέλλοντος...

Το Ε.ΠΑ.Μ., δημιουργήθηκε όχι μόνο για να φέρει την πραγματική ελευθερία, δικαιοσύνη,....
εθνική ανεξαρτησία και δημοκρατία. Το Ε.ΠΑ.Μ. δημιουργήθηκε και για να λέει τις αλήθειες εκείνες, που δεν θέλει, ή δεν τολμά να πει κανείς. Πραγματικά κανείς. Ακόμη και όταν σχεδόν ολόκληρη η κοινωνία βρίσκεται σε κατάσταση ενός θετικού "σοκ και δέους". Ακόμη και εάν κάποιοι ερμηνεύουν τα γεγονότα με όρους ιδεολογικούς, φιλελεύθερους, ταξικούς, ή άκρατου ραγιαδισμού. Ακόμη και αν η πλειοψηφία, βρίσκεται σε κατάσταση εκτυφλωτικής έξαρσης. Όποιος θεωρεί τον εαυτό του θεματοφύλακα του Γένους μας, οφείλει να έχει τα μάτια του ορθάνοιχτα και να λέει πάντα όλη την αλήθεια στα αδέλφια του και τους συμπολίτες του.

Ας το σκεφτούμε ένα λεπτό λίγο πιο σοβαρά: Ποιος έριξε την κυβέρνηση των Σαμαροβενιζελων, και πως από μια μαυρίλα, χωρίς κανέναν μεγάλο αγώνα, χωρίς καμιά παλλαϊκή οργάνωση και χωρίς μαζική αντίσταση από τον λαό μας, μας έφεραν σε κατάσταση σχεδόν παροξυσμού σε 3-4 μόνο ημέρες; Είναι απολύτως κατανοητό ότι δεν υπάρχει καθαρός, απλός άνθρωπος, που να μην βλέπει την επιφάνεια των γεγονότων που εξελίσσονται μπροστά μας, και δεν νοιώθει τουλάχιστον κάποια ευφορία. Αλλά άλλο η παροδική χαρά που συνάδει με ένα και μόνο θετικό βήμα και άλλο ο άκρατος καθησυχασμός που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τις κοινωνίες στον όλεθρο.

Θα μου πείτε: Μα είναι τόσο κακό να χαίρεται ο Λαός μας; Όχι βέβαια! Όχι δηλαδή, εάν πραγματικά η ευφορία αυτή ενδυναμώνει τον λαό μας. Αλλά, προσοχή, εάν αυτή η ευφορία τον χειραγωγεί προς μια κατεύθυνση όπου και πάλι θα αναθέτει άβουλος και αδύναμος στην όποια εξουσία, τότε αγαπητοί μου συμπολίτες, ας είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε για άλλη μια φορά τον ζυγό των επικυρίαρχων.

Ας σκεφτούμε προσεχτικά, το εύρος, το πλάτος και το βάθος της διαπλοκής που μας έφερε ως εδώ. Ας σκεφθούμε, ότι πίσω και πάνω απ όλα αυτά, βρίσκονται και οι ομάδες εκείνες που δεν θέλουν τίποτα άλλο από το να μας κατασπαράξουν και να ασελγήσουν και μάλιστα οργασμικά πάνω στο πτώμα της Πατρίδας μας. Σκεφτείτε ότι μέχρι και πριν τέσσερις-πέντε μέρες, αυτοί, αυτοί που γνωρίζουμε ότι προγραμματίζουν σε βάθος πενήντα ετών, έχαιραν άκρας εξουσίας σε αυτόν τον τόπο. Και τότε, κάντε την εξής ερώτηση: Θα τον άφηναν τον λαό μας έτσι απλά, μέσω εκλογών να απελευθερωθεί; Ή εάν έβλεπαν την κατάσταση να ξεφεύγει, θα έκαναν κάτι "άλλο", πολύ διαφορετικό;

Θυμάστε τις μεγάλες διαδηλώσεις της πλατείας; Θυμάστε τα αιτήματα μας τότε, που ήταν η τιμωρία των ενόχων; Θυμάστε την εποχή το αίτημα μας ήταν η πραγματική Δημοκρατία; Θυμάστε ότι όλοι μας απαιτήσαμε μια Ελλάδα ελεύθερη και ευημερούσα;

Λοιπόν, τίποτα δεν άλλαξε. Όχι ακόμα. Ο Λαός μας, δεν έχει το θεσμικό δικαίωμα να διαχειρίζεται τα του οίκου του άμεσα και σε συνεχή χρόνο. Ο Λαός μας δεν έχει ακόμα το θεσμικό δικαίωμα να ανακαλεί όποιον πολιτικό η δημόσιο λειτουργό τολμήσει να τον κοροϊδέψει. Ο Λαός μας δεν αντιλαμβάνεται ακόμα την προοπτική για την ιδιωτική και δημόσια πρόοδο. Αντί αυτών, όσο η πραγματική πρόοδος δεν υλοποιείται, την ίδια στιγμή δέχεται μια τρομακτική έξαρση ελπίδας και εντυπώσεων.

Συμπολίτες μου αγαπητοί,

Έχουμε χρέος να μην ξεχάσουμε. Να μην ξεχάσουμε για ποιούς λόγους και προτάγματα μπήκαμε στον ιερό αυτόν αγώνα. Να μην ξεχάσουμε, ότι η απαίτηση του Λαού ήταν για ουσιαστική κάθαρση και ένα νέο πολιτειακό σύστημα όπου ο ίδιος να μπορεί να αποφασίζει. Να μην ξεχάσουμε ποτέ, το ποιος και το πως έριξε την κυβέρνηση των υποτελών που κατέστρεψαν την χώρα. Την έριξαν οι ίδιοι επικυρίαρχοι, που με εντολή τους υπέβαλαν το πως και το πότε θα τελειώσει η προηγούμενη προδοτική συμμορία. Το γιατί ακριβώς αποφασίστηκε όλο αυτό, ακόμη δεν το γνωρίζουμε... Αλλά είναι εξ ορισμού σίγουρο, ότι εφ' όσον αυτοί τελείωσαν με το πρώτο βήμα, τότε είναι σίγουρα έτοιμοι για το επόμενο...

Γνωρίζουμε ότι όλος ο συρφετός και οι φίλοι τους από το εξωτερικό, δεν έχουν παρά μια και μόνο χαρά: Να μας δουν ως Έθνος και ως Γένος, βυθισμένους μέσα στο χώμα με την μπότα των επικυρίαρχων και της Νέας Τάξης πατημένη στο πρόσωπό μας για πάντα.

Αναρωτηθείτε λοιπόν, όχι απλά ποιοι μας έφεραν ως εδώ, οι ποιοι έχουν αναλάβει τώρα την εξουσία, αλλά σε τι ακριβώς αποσκοπούν αυτοί που γράφουν τους κανόνες, στους οποίους η Πατρίδα μας είναι ακόμη αλυσοδεμένη με τις αλυσίδες του χρέους και της υποταγής σε θεσμούς του ολοκληρωτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν θα είμαι εγώ που θα πω, ότι οι νέοι κυβερνώντες είναι το ίδιο και το αυτό με τους προηγούμενους. Προφανώς, το νέο κυβερνητικό σχήμα έχει πολλούς μέσα του, που έχουν καλές διαθέσεις. Όλοι αυτοί, είμαι σίγουρος ότι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Αλλά δυστυχώς, η σημερινή νέα εξουσία έχει και άλλους... Κάποιους ουρανοκατέβατους άλλους, που δεν έχουν στο μυαλό τους τίποτα άλλο εκτός από την πιο πρόστυχη προδοσία.

Έλληνες και συμπολίτες,

Τίποτα δεν άλλαξε στον αγώνα του αγνού Πατριώτη Δημοκράτη, που πριν περίπου τέσσερα χρόνια τώρα, ξύπνησε και αναρωτήθηκε ποιος είναι ο δικός του ρόλος στην πορεία της Πατρίδας μας. Ο στόχος αδέλφια, δεν είναι απλά η επιβίωση με συσσίτια. Ούτε ήταν ποτέ ο στόχος, η πιο ήπια μεν, αλλά αιώνια καταδίκη μας ως αποικία χρέους. Ούτε είναι ο στόχος του Γένους η συμμετοχή μας ως μια ακόμη γονατισμένη χώρα στο τρελοκομείο του ολοκληρωτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο στόχος των Ελλήνων ήταν πάντα το να μεγαλουργήσουν σε κάθε τομέα της πρακτικής, ηθικής, πνευματικής και ψυχικής προόδου τους ανθρωπότητας. Ο στόχος αδέλφια, δεν είναι κανένας άλλος από το να μεγαλουργήσουμε!

Αδέλφια, ο κίνδυνος σήμερα είναι ακόμα πιο μεγάλος από πριν! Η ανάθεση της σωτηρίας μας σε κάποιους άλλους από εμάς τον Λαό, χωρίς την δικιά μας καθημερινή εμπλοκή, θα οδηγήσει μοιραία και πάλι στον εφησυχασμό και την λήθη... Η ανάθεση της εξουσίας σε κάποια ομιχλώδη συμφέροντα που δεν μας λένε ξεκάθαρα ποιό είναι το σχέδιο και χωρίς την δικιά μας εγρήγορση, δεν μας βοήθησε ποτέ ως Έθνος.

Ας μην ξεχάσουμε λοιπόν τίποτα απ όλα αυτά που μας δίδαξε η ένδοξη Ιστορία μας ότι μπορούμε να είμαστε ως Λαός ι ως έθνος. Κι ας μην ξεχάσουμε μέσα στην σημερινή χαρά που τους είδαμε να χάνουν την εξουσία, ότι κάπου, κάπως, κάποτε σε κάποιες πλατείες, η ελπίδα ήταν για κάτι πολύ πιο μεστό, κάτι πολύ πιο θεμελιώδες και ουσιαστικό. Αυτά, αδέλφια, δεν το καταφέραμε ακόμα. Και αυτά, δεν τα παρέχει μια εκλεγμένη κυβέρνηση. Αυτά τα παρέχει μόνο ένας ενδυναμωμένος Λαός. Δεν θα το καταφέρουμε, εάν αφήσουμε το επόμενο βήμα στο οποίο μόλις βρεθήκαμε, να γίνει ο βούρκος μέσα στον οποίο θα σαπίσουμε και πάλι.

Να μην ξεχάσουμε ποτέ το χρέος και τον όρκο που δώσαμε στα παιδιά μας. Να μην ξεχάσουμε ότι εάν αφήσουμε την ανάθεση να πέσουμε ξανά για ύπνο, τότε, δεν θα έχουμε κανέναν για να του ρίξουμε το φταίξιμο παρά εμάς τους ίδιους.

Το πικρό, αλλά και τόσο αναγκαίο ποτήρι του πραγματικού παλλαϊκού αγώνα, δεν θα το ξεφύγουμε. Εδώ που φτάσαμε, ο παλλαϊκός αγώνας, δεν είναι απλά επιλογή, αλλά αναπόφευκτος. Αλλά θα είναι και η λύτρωση.

Πολλοί σίγουρα αναρωτιούνται εάν εύχομαι το αντίθετο. Ότι δηλαδή πιστεύω ότι χρειάστηκε απλά μια αυτο-καθαίρεση και εκλογές, μέσα στο υπάρχον σάπιο σύστημα και θεσμικό πλάισιο, για να δούμε την άσπρη μέρα που θα κρατήσει και θα κάνει τον Λαό μας να μεγαλουργήσει. Κάποιο μέρος μου το εύχεται! Αλλά την ίδια στιγμή που το εύχομαι αυτό, ακούω από τα βάθη του είναι μου την Ιστορία και τους ήρωές της να μου κραυγάζει:
"Κανένας Λαός δεν σώθηκε από την τυραννία, με το να παραδώσει την εξουσία στον οποιονδήποτε άνθρωπο."

Αγαπητά μου αδέλφια,

Τώρα περισσότερο από ποτέ:

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ!

ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ!


*Ο Σταύρος Κατσούλης είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου

Τροχαίο στα Χανιά με...βουλευτικό αυτοκίνητο και με τραυματισμό. Ο πρώην αντ/πρόεδρος της Βουλής και πρώην Βουλευτής κος Μαρκογιαννάκης γατζωμένος στα προνόμια και στην εξουσία.


 ???????????????????????????????

Σε μια από τις "γνωστές" επικίνδυνες διασταυρώσεις δρόμων στην πόλη των Χανίων, σημειώθηκε, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα, ευτυχώς με ελαφρά τραυματία.
Ο λόγος για την διασταύρωση των οδών Εφέδρων Πολεμιστών και Μανουσογιαννάκηδων, όπου τα περισσότερα τροχαία προκαλούνται από παραβίαση του σήματος STOP που υπάρχει στην Μανουσογιαννάκηδων.
Το μεσημέρι στην οδό Εφέδρων Πολεμιστών κινείτο το αυτοκίνητο του πρώην βουλευτή Χανίων κ.Χρ. Μαρκογιαννάκη, (χωρίς να επιβαίνει ο ίδιος) όταν ξαφνικά από την Μανουσογιαννάκηδων προσέκρουσε πάνω στην πίσω αριστερή πόρτα ένα μικρό ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας ηλικιωμένος.
Από την σφοδρότητα της σύγκρουσης και παρά το άνοιγμα των αερόσακων τυ βουλευτικού αυτοκινήτου, τραυματίστηκε στο χέρι ο οδηγός του αυτοκινήτου, ο οποίος διακομισθεί στο Νοσοκομείο Χανίων.
 ???????????????????????????????

Μαζί του διεκομίσθησαν - για προληπτικούς λόγους - και το ζευγάρι των ηλικιωμένων που επέβαιναν στο άλλο αυτοκίνητο.
Το ευτύχημα είναι πως δεν καθόταν κάποιος στο πίσω κάθισμα του Audi, στο σημείο όπου προσέκρουσε το άλλο αυτοκίνητο, το οποίο υπέστη και σημαντικές ζημιές.
Το τμήμα Τροχαίας Χανίων ενεργεί την προανάκριση για το τροχαίο ατύχημα.

Το ερώτημα είναι πως ο κύριος Μαρκογιαννάκης κυκλοφορεί ακόμα με βουλευτικό αυτοκίνητο από τη στιγμή που δεν είναι πλέον βουλευτής;

Πηγή : flashnews.gr

Χάρρυ Κλυνν: “Για να σταματήσει επιτέλους το παραμύθι περί “πείνας” έξω από το ευρώ!”


Από τον Χάρρυ Κλυνν : Ας βγούμε από το ευρώ και ας σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές. Και ας πεινάσουμε όπως προσπαθούν… να μας πείσουν οι ξένοι και οι έλληνες δοσίλογοι των καναλιών.

Όλοι λένε ότι θα σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές, αλλά έκατσε κανείς από εσάς να σκεφτεί τι ακριβώς εισάγουμε και τι ακριβώς να πάψει να έρχεται στην Ελλάδα;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε αυτοκίνητα. Τότε να δείτε κλάμα που θα ρίξουν Γερμανοί και Γάλλοι που δεν θα ξαναπουλήσουν ούτε ένα αυτοκίνητο τα επόμενα χρόνια.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε γάλα, τυριά και βούτυρο. Τότε να δείτε κλάμα που θα ρίξουν τα φασιστόμουτρα οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε ξηρούς καρπούς από την Τουρκία.
 -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε καρπούζια και σταφύλια από την Αφρική.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε σταφίδες από την Χιλή (αν είναι δυνατόν!)
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε σπορέλαια και άλλα γράσα.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε ρετσίνα από την Καλιφόρνια (θου Κύριε).
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τις εκατοντάδες είδη από οινοπνευματώδη ποτά.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τυριά, κονσέρβες, κέικ, ζαμπονάκια κλπ.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε κινητά, τηλεοράσεις, υπολογιστές και τα χίλια δυο ηλίθια γκάτζετ που στραβώνουν τον κόσμο.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τα εκατοντάδες είδη καπνού, πούρων και άλλων δηλητηρίων.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τα μπατζάρια τουρσί από την Γερμανία (θεέ μου, θεέ μου).
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τα δεκάδες είδη ξένων γλυκών και σοκολατοειδών που στέλνουν τα λεφτά μας στο εξωτερικό και την χοληστερίνη στα ύψη.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, και πληθώρα από άχρηστα είδη για το σπίτι (μέχρι κόφτης για να κόβεις σε ίσια κομμάτια την μπανάνα υπάρχει!!!).

Ας επιστρέψουμε στην εποχή του 60.
Ας περπατήσουμε και πάλι ήσυχοι στον άδειο δρόμο.
Ας κοιμηθούμε το βράδυ χωρίς να ξυπνάμε από τον κάθε αργόσχολο ηλίθιο που τριγυρνάει με το αμάξι ακούγοντας τουρκογύφτικα καψουρολαϊκά ή χαζά ραπ στην διαπασών.
Ας φάμε λιγότερο και ας χάσουμε το υπέρβαρο λίπος μας.
Ας κάνουμε πάλι γιορτές-ρεφενέ.
Ας ξανακάνουμε αληθινούς φίλους, αντί για τους ηλεκτρονικούς που έχουμε σήμερα.

Ξυπνάτε μ - - - - - ς Έλληνες.

Έχουμε περάσει δια πυρός και σιδήρου.
Έχουμε δώσει τα φώτα του πολιτισμού στον κόσμο.
Έχουμε τσακίσει στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο την ιταλική και γερμανική υπερδύναμη.
Και έχουμε καταντήσει σήμερα να ζητιανεύουμε από τους κ - - ο-ευρωπαίους και να τους παρακαλάμε να μας π - - - - ε, ώστε να έχουμε βίντεο και κινητά.
Και από πάνω καθόμαστε και μας βρίζουν, αφού δεν έχουμε πλέον ΚΑΘΟΛΟΥ αξιοπρέπεια.


Χάρρυ Κλυνν

Ο Δ. Καζάκης στο radio1d.gr: «Ψεύτης, νάρκισσος, ανισόρροπος και εξίσου ‘φυτευτός’ ο Βαρουφάκης» — 30 Ιανουαρίου 2014

Πραγματικός χείμαρρος αποδείχθηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στο radio1d.gr και τις ‘Πρωινές κουβέντες’ με τους Πάνο Μπουλιώνη και Κατερίνα Στάμου ο γενικός γραμματέας του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης, ο οποίος θεωρείται μία από τις πιο δημοφιλείς αντιμνημονιακές φωνές και ένας από τους πιο γνωστούς υπερασπιστές των λαϊκών συμφερόντων στην Ελλάδα.


«Λέει ψέμματα, όταν λες ψέμματα, όταν είσαι ψεύτης δηλαδή και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό υπάρχει ένα τεράστιο θέμα» είπε ο κ.Καζάκης αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη. Ο ίδιος χαρακτήρισε την πολιτική της Γερμανίδας καγκελαρίου, Αγκελα Μέρκελ, ως «την πιο χυδαία προπαγανδιστική μπαρούφα».

Ο κ.Καζάκης άσκησε σφοδρή κριτική τόσο στο σύνολο του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης όσο και στον υπουργό Οικονομικών χαρακτηρίζοντάς τον «νάρκισσο, ανισόρροπο και εξίσου φυτευτό με τους προκατόχους του».

Είπε ότι «δεν με εμπνέει καθόλου το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ολόκληρο. Δεν είναι μόνο ο κ.Βαρουφάκης,είναι ο κ.Δραγασάκης, είναι ο κ.Σταθάκης» και πρόσθεσε «η πορεία τους τα προηγούμενα χρόνια ήταν παράλληλη με εκείνη των δανειστών».

Αναφορικά με τα λεγόμενα του βουλευτή ΝΔ Πιερίας, Κώστα Κουκοδήμου ο οποίος χαρακτήρισε ‘φυτευτούς’ τους υπουργούς Οικονομικών στην συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ο κ.Καζάκης αναφερόμενος στον νέο υπουργό Οικονομικών επεσήμανε τα εξής «ε δεν νομίζω να έχουμε χαλάσει το σερί.. Δηλαδή και ο κύριος αυτός ‘φυτευτός είναι».

Στη συνέχεια ο κ.Καζάκης ερωτηθείς για τον αυτοπροσδιορισμό του κ.Βαρουφάκη ως φιλελεύθερος κομμουνιστής τόνισε «ο κ.Βαρουφάκης έχει μία ιδιαιτερότητα η οποία τον κάνει προβληματικό. Είναι νάρκισσος και αυτό όπως ξέρετε είναι ψυχασθένεια» και πρόσθεσε πως είναι ανισόρροπος λέγοντας «ο τρόπος που μιλάει και ο τρόπος που εκδηλώνεται, με τον τρόπο που εκδηλώνεται -με συγχωρείτε αυτό εισπράττω εγώ- ένας νάρκισσος».

«Το πιο ακροδεξιό κόμμα είναι το Ποτάμι»

Κάνοντας λόγο ο κ.Καζάκης για το ‘Ποτάμι’ του Σταύρου Θεοδωράκη είπε «πιο ακροδεξιό κόμμα από του κ.Θεοδωράκη δεν έχω αντιμετωπίσει στο πολιτικό σκηνικό,άντε συγκρίνεται με την ηγετική ομάδα του κ.Σαμαρά» και πρόσθεσε «εγώ φοβάμαι περισσότερο το ‘Ποτάμι’ του κ.Θεοδωράκη,παρά τη Χρυσή Αυγή».


Τέλος αναφερόμενος ο Δημήτρης Καζάκης στον ΣΥΡΙΖΑ είπε «διεξάγεται πόλεμος και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Γιατί είναι παράνομο το χρέος της Ελλάδας και όχι διαπραγματεύσημο !!!!!!! (Κατερίνα Μουτσάτσου - Βίντεο)

Ένα πολύ ενδιαφέρον και επίκαιρο -εν όψει της διαπραγμάτευσης- video της Κατερίνας Μουτσάτσου για το ελληνικό χρέος.

Με αφορμή τον Ν. Κοτζιά: Ας μη βαφτίζουμε το κρέας ψάρι. Δεν έφτασε ακόμα η Σαρακοστή (του antapoΚΡΙΤΗ)



Εδώ και ένα εικοσιτετράωρο διθυραμβικά δημοσιεύματα για μια τεράστια επιτυχία της ελληνικής διπλωματίας κατέκλυσαν το διαδίκτυο. Σύμφωνα με αυτά τα δημοσιεύματα, ο νέος ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιάς, αντιστάθηκε σθεναρά σε νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας και για πρώτη φορά η ελληνική διπλωματία διαπραγματεύτηκε.

Σύμφωνα με κείμενο καρμπόν που δημοσιεύεται σε δεκάδες σελίδες, αποτελεί επομένως επίσημη θέση του ελληνικού ΥΠΕΞ, «το τροποποιημένο κείμενο αντανακλά σε πολύ μεγάλο βαθμό τις ελληνικές θέσεις και ενσωματώνει την πλειοψηφία των παρατηρήσεων της Αθήνας. Όπως για παράδειγμα, καλεί όλα τα μέρη να αναλάβουν τις ευθύνες τους -η δε ειδικότερη αναφορά στη Ρωσία είναι μόνο ως προς την καταδίκη των ενεργειών των αυτονομιστών- διεγράφη η αναφορά στη δήλωση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της 27/1 που εκδόθηκε χωρίς τη συγκατάθεσή της Ελλάδας, αφαιρέθηκε η αναφορά στην ανάγκη αντιμετώπισης από την Ε.Ε. ρωσικής προπαγάνδας, όχι μόνο στο πλαίσιο της ουκρανικής κρίσης, αλλά και ευρύτερα...
στο πλαίσιο της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης και προσετέθη αναφορά σε προστασία δικαιωμάτων εθνικών μειονοτήτων, ώστε να καλυφθούν οι Έλληνες της Ουκρανίας. Επίσης, αφαιρέθηκε αναφορά σε ενίσχυση οικονομικών κυρώσεων και αντικαταστάθηκε από γενική αναφορά σε «κατάλληλες ενέργειες», εφόσον αυτό κριθεί στο μέλλον αναγκαίο».

Όλα τα παραπάνω θα ήταν εντυπωσιακά, αν τα αντίστοιχα ξένα ΜΜΕ δεν αναφέρουν τα ακριβώς ανάποδα. Καταρχήν πληροφορούμαστε ότι οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας παρατάθηκαν για ένα εξάμηνο, απόφαση την οποία κουκουλώνουν εντέχνως οι διαρροές του ελληνικού ΥΠΕΞ πίσω από την τεράστια …επιτυχία της μη παράτασης για ένα χρόνο.

Η Εφημερίδα των Συντακτών αναφέρει επί λέξει την παρέμβαση του Έλληνα ΥΠΕΞ στο Συμβούλιο από όπου διακρίνεται ένα μότο που στο μέλλον μάλλον θα το ακούμε να επαναλαμβάνεται:
«Παρά τις γενικές αντιρρήσεις μας επί του κειμένου, θα το αποδεχτούμε, για διαφύλαξη της ενότητας της ΕΕ, αν και η έκφραση διαφορετικών απόψεων είναι μέρος των ευρωπαϊκών αξιών».

Οι γενικές αντιρρήσεις επί του κειμένου δεν είναι άλλες από τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, στις οποίες τελικά συναίνεσε η ελληνική διπλωματία.

Αν και το ελληνικό ΥΠΕΞ παρουσιάζει ότι χάρη στην πίεση της Ελλάδας αποφεύχθηκαν οι περαιτέρω κυρώσεις, η Wall Street Journal αναφέρει ότι γενικά «οι Υπουργοί δεν έδειξαν όρεξη για επιπλέον μέτρα». Το Reuters αναφέρει ότι «η ΕΕ κέρδισε την ελληνική υποστήριξη στο να παραταθούν οι κυρώσεις, ενώ πήρε παράταση η απόφαση για νέες». Στο επόμενο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ στις 9/2 θα εξεταστούν νέα ονόματα που τυχόν θα υποστούν κυρώσεις. Οι New York Timesαναφέρουν ότι «η Ελλάδα υποχώρησε και ευθυγραμμίστηκε με την πολιτική της ΕΕ στο θέμα των κυρώσεων επί της Ρωσίας». Και όλα τα παραπάνω έγιναν την Πέμπτη 29/01/2015, μετά τη λήξη της Συνόδου, ενώ την Τετάρτη, το κλίμα ήταν διαφορετικό. Ο Guardian ανέφερε μία μέρα πριν τη Σύνοδο των ΥΠΕΞ ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα μπορεί να διαταράξει τη Σύνοδο των ΥΠΕΞ μετά τη διαφωνία με την κοινή δήλωση». Τελικά, τέλος καλό, όλα καλά. Ανακούφιση και ομοφωνία.

Στην Ελλάδα η αποτίμηση της Συνόδου ήταν διαφορετική: Η Εφημερίδα των Συντακτών βλέπει «Ρωγμές στην Ε.Ε. για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας». Το left.gr μιλά για «επιτυχία της Ελληνικής διπλωματίας στη Σύνοδο των υπ. Εξωτερικών της ΕΕ: Ομοφωνία στο τελικό Σχέδιο των Συμπερασμάτων για τη Ρωσία». Ενώ το φιλοΧρυσαυγίτικο defencenet μας πληροφορεί ότι «Με βέτο της κυβέρνησης η Ελλάδα μπλόκαρε τις νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας».

Φυσικά αποτελεί λεπτομέρεια ότι δεν υπήρξε βέτο, ότι ο Γ. Βαρουφάκης ήδη από την Τετάρτη στο Reuters ανέφερε ότι παρερμηνεύτηκαν οι προθέσεις της Ελλάδας για τις κυρώσεις στη Ρωσία. Στην ίδια είδηση αποδίδονται επί λέξει στον Γ. Βαρουφάκη τα εξής:
«Το πρόβλημα ήταν ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ και η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν ρωτήθηκαν». Και συνεχίζει: «Επομένως είναι καθαρό ότι το ζήτημα δεν είναι αν η νέα κυβέρνηση συμφωνεί ή όχι με νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας. Το ζήτημα είναι αν η άποψή μας μπορεί να θεωρείται δεδομένη, χωρίς καν να μας ρωτάνε για αυτή».

Αν και οι μηχανές αναζήτησης στο Διαδίκτυο προσφέρουν πληθώρα πηγών και μπορεί ο καθένας να ξεχωρίσει τη μυθολογία από την πραγματικότητα, δεκάδες ιστοσελίδες προσκείμενες στο ΣΥΡΙΖΑ και χιλιάδες αναφορές στα social media στη χώρα μας κάνουν αναφορά σε «επιτυχία», «μεγάλη επιτυχία», «τεράστια επιτυχία», ανεβάζοντας κάποια επίπεδα τον χατζηαβατισμό.

Είναι κατανοητή η δίψα να ζήσουμε μια διαφορετική κατάσταση από την καταστροφική επέλαση του μνημονιακού καθεστώτος εξάρτησης και υποτέλειας. Από αυτό το σημείο όμως, μέχρι να αντιστρέφεται η πραγματικότητα, υπάρχει δρόμος.

Είναι επίσης κατανοητή η απροθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να απειλήσει με βέτο στην πρώτη Σύνοδο που πήρε μέρος. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι επίκειται η μεγάλη και ουσιαστική «σύγκρουση» για το θέμα του χρέους. Χρειάζεται όμως ειλικρίνεια και εντιμότητα. Και οι μέθοδοι της παραποίησης της πραγματικότητας καλό είναι να μη χαρακτηρίζουν τη νέα εποχή. Η έντιμη και καθαρή στάση των αριστερών απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο λαό, επιβάλει να μη βαφτίζουμε το κρέας ψάρι.


από το «antapocrisis.gr»

Για δανειακές συμβάσεις και χρέος ουδέν νεότερον από το μέτωπο Σουλτς - Τσίπρα! (Πολιτική Γραμματεία ΕΠΑΜ)


 

Με ύφος και... «ηθος» επικυρίαρχου που δικαιούται να παρεμβαίνει στις εσωτερικές εξελίξεις μιας ξένης χώρας, εμφανίστηκε χθες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα. Σε συνέντευξή του στον «Σκάι» δεν παρέλειψε να μας υπενθυμίσει ότι στην Ε.Ε. «δεν υπάρχει απόλυτη κυριαρχία». Κανείς, όμως δεν του αντέτεινε το πόσο... ατυχές είναι να προσομοιάζει την Ελλάδα με τα λοιπά κράτη μέλη της Ε.Ε., τη στιγμή κατά την οποία η χώρα μας -με τις ισχύουσες αποικιοκρατικού τύπου δανειακές συμβάσεις- έχει παραχωρήσει το σύνολο των κυριαρχικών της δικαιωμάτων « άνευ όρων και αμετάκλητα». Δηλαδή, έχει μετατραπεί σε δουλοπαροικία, εξαιτίας ενός εντελώς παράνομου χρέους, που δημιουργήθηκε ερήμην του λαού και με απώτερο στόχο τη δουλοποίησή του, όπως επίσης τον διαμελισμό και την εκποίηση της χώρας.

Παρεμπιπτόντως και για τα δυο αυτά -μείζονος και ζωτικής σημασίας- θέματα, επεκράτησε... «άκρα του τάφου σιωπή» καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης Σουλτς. Ο λαός και πάλι στο... σκοτάδι!

 Εξ αφορμής της αρχικής στάσης που τήρησε η κυβέρνηση στο θέμα της επιβολής μέτρων κατά της Ρωσίας, ο πρόεδρος του Ε.Κ. εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του και επεσήμανε την ανάγκη αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών-μελών. Σε ποια ακριβώς αλληλεγγύη αναφέρθηκε; Σ’ εκείνη του -τεχνηέντως- υπέρογκου δανεισμού με τοκογλυφικά επιτόκια, που γεμίζουν τα ταμεία των «εταίρων» μας και επιβαρύνουν τον ελληνικό λαό επί γενεές γενεών; Ο Σουλτς γνωρίζει πολύ καλά ότι η δική του χώρα, η Γερμανία, έχει δανεοδοτήσει ως κράτος την Ελλάδα με 15,2 δις, αλλά έχει ήδη κερδίσει 75 δις € από τη διαφορά του επιτοκίου με το οποίο δανείζεται η ίδια. Δεν γνωρίζουμε αν η διαδικασία αυτή στη γερμανική γλώσσα αποδίδεται με τη λέξη «αλληλεγγύη»... Στην Ελληνική, πάντως χρησιμοποιείται μια και μόνη: ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ!

Αφησε όμως και ένα ελπιδοφόρο μήνυμα (υπό την προϋπόθεση ότι θα ερμηνευθεί δεόντως...). Εξέφρασε ευθέως την αντίθεσή του με την κυβερνητική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αποκαλώντας την «κακή συμμαχία για την Ευρώπη». Είναι προφανές, ότι το ευρωπαϊκό διευθυντήριο τρέμει στην ιδέα οποιασδήποτε προσέγγισης - ακόμα και χωρίς προφανή πολιτική συμφωνία - που οιονεί ενισχύει στον λαό μας την διάθεση υπέρβασης των τεχνητών διαχωρισμών και των ιδεολογικών  αγκυλώσεων αριστεράς – δεξιάς. Κι αν φοβάται και αποστρέφεται τόσο πολύ μια -επί της ουσίας ακίνδυνη για το ευρωσύστημα-σύμπραξη σε επίπεδο κομματικών ηγεσιών και κοινοβουλευτικής διαδικασίας, μπορεί εύκολα να υποθέσει κάποιος το μέγεθος του τρόμου, μπροστά στο ενδεχόμενο αυτή η προσέγγιση να μετατοπιστεί - ερήμην των ηγεσιών- σ’ ένα ρωμαλέο και αυθεντικό λαϊκό κίνημα, αποφασισμένο να οδηγήσει τη χώρα στην οριστική ανατροπή και την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.

Επομένως το δικό μας μέλημα δεν μπορεί παρά να είναι αυτό. ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ!

Η Πολιτική Γραμματεία

Αθήνα 30-1-2015

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ερωτήματα στον Νέο Υπουργό Εθνικής Αμύνης Πάνο Καμμένο που ξέχασε αυτά που έλεγε για ενδωτισμό των προηγούμενων και την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας....


 

Προγραμματισμένα  ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος πραγματοποίησε ρίψη στεφάνου στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων όπου το 1996 έπεσαν οι τρείς Έλληνες αξιωματικοί.
Δυο τουρκικά F-16 εμφανίστηκαν στην περιοχή και αναχαιτίστηκαν άμεσα από αντίστοιχα αεροσκάφη της πολεμικής μας αεροπορίας.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μαζί με τους δυο αρχηγούς, Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά.


ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ 

1.   Γιατί κατάθεσε Στεφάνι από το ελικόπτερο και όχι πάνω στην Μεγάλη Ίμια αλλά ούτε καν από την θάλασσα με πλοίο, για να αποκατασταθεί η ελληνική κυριαρχία ; 

2.   Έτσι δεν αποδέχεται το Μορατόριουμ εθνικής κυριαρχίας της Τουρκίας που έχει γίνει στην περιοχή αυτή των Ιμίων από την εποχή Σημίτη - Πάγκαλου ; 

2. Άραγε τι άλλαξε από τα προηγούμενα μεγάλα λόγια ότι έχει τα κότσια και το ανάστημα να το πράξει ;

3.  Θα υπάρξει έντονη Διαμαρτυρία από το ΥΠΕΞ στην Τουρκία και θα καλεστεί ο πρόξενος της Τουρκίας για την παρενόχληση Υπουργού εθνικής Αμύνης της Ελλάδος από τα δύο τουρκικά F-16 σε (κυρίαρχο) ελληνικό εναέριο χώρο ; 



Ο Δημήτρης Καζάκης, στο e-roi, στις 30 Ιανουαρίου 2015.



Για επικοινωνία: mikrofonodk@gmail.com. Στείλτε τις απόψεις και τις ερωτήσεις σας για να συζητηθούν ζωντανά στον «αέρα».

Ναι της Ελλάδας στις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας — Επιστροφή στην εξωτερική πολιτική της εθνικής υποτέλειας στους ισχυρούς. (του Δημήτρη Καζάκη)

876efb08f3b7ef70ef0a10607829e798

Μεγάλη νίκη της εξωτερικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης πήρε τηλέφωνο τον πρωθυπουργό της Ελλάδας tie-less, δηλαδή αγραβάτωτος, για να αισθάνεται o Τσίπρας «ίσος» με τον Μπιλ Ντεμπλάζιο, της γνωστής φαμίλιας του κόσμου και υποκόσμου της Νέας Υόρκης. Μεγάλη αναβάθμιση της μπανανίας επ’ ονόματι Ελλάδα. Ο δήμαρχος ισότιμος με τον πρωθυπουργό. Ποιός να τ’ ακούσει και να μην κλάψει ψάλλοντας το God Bless America! Πάντα με το χέρι διαγωνίως στο στήθος στο μέρος της καρδιάς. Όπως όλοι οι πιστοί αμερικάνοι και αμερικανόδουλοι.

Το χρειαζόμασταν αυτό το χαρμόσυνο νέο, για να μην μείνουμε με την πικρή γεύση που άφησε η άτακτη υποχώρηση του Ν. Κοτζιά και της Αθήνας. Μετά τη θετική αντίδραση της Αθήνας στην κινήση της ΕΕ να κλιμακώσει την αναμέτρηση με την Ρωσία με αφορμή την Ουκρανία, ο νέος ΥΠΕΞ φρόντισε να αποδεχθεί την επιθετική πολιτική των Βρυξελλών, χρησιμοποιώντας ως φύλλο συκής δικολαβίστικες παρεμβάσεις στο τελικό κείμενο.

Ποιό ήταν το διακύβευμα; Η διαδικασία που δεν τηρήθηκε με το δήθεν κοινό ανακοινωθέν των χωρών της ΕΕ; Ή η επιβολή κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας παραβιάζοντας τον σκληρό πυρήνα του διεθνούς δικαίου; Η λογική απάντηση είναι και τα δυο. Όμως, ο νέος ΥΠΕΞ έδωσε απτό δείγμα της πολιτικής του παιδείας και της εξωτερικής πολιτικής που θα ακολουθήσει. Δεν τόλμησε όχι μόνο να θέσει βέτο εναντίον των κυρώσεων, αλλά ούτε καν «αστερίσκο», όπως έκανε συχνά ο Α. Παπανδρέου στη δεκαετία του ’80, για να διαχωρίσει τη θέση της Ελλάδας στα συμβούλια του ΝΑΤΟ και της ΕΟΚ.

Δείτε τι είπε ο ίδιος ο Κοτζιάς: «Το κυριότερο που εμείς θέλαμε να αφαιρεθεί και για το οποίο δόθηκε δίωρη μάχη – το ήμισυ του χρονικού διαστήματος που ήμασταν στο Συμβούλιο αφορούσε αυτό το θέμα – ήταν η πρόταση για νέες κυρώσεις. Εκεί, ασφαλώς υπήρξε μια δύσκολη διαπραγμάτευση. Ασυνήθιστο για Συμβούλιο Υπουργών, πολλοί Υπουργοί μίλησαν δυο, τρεις ή και τέσσερις φορές. Η φράση που προέβλεπε νέες κυρώσεις για τη Ρωσία αφαιρέθηκε. Εμείς εξηγήσαμε, με την παρέμβασή μου, ότι οι κυρώσεις δεν έχουν αποτελέσματα, καθώς οι κυρώσεις – όπως έχει φανεί σε μια σειρά από χώρες όπως το Ιράν, το Ιράκ, η Κούβα, καθώς και στην περίπτωση των πρόσφατων κυρώσεων κατά της Ρωσίας – δεν έχουν αποτρέψει αυτό που υποτίθεται ότι θέλουν να αποτρέψουν… Αυτό που προβλέπεται, είναι η επέκταση των κυρώσεων που έχουν ληφθεί στο παρελθόν, οι οποίες όμως, αντί να παραταθούν ως το τέλος του χρόνου, θα εξεταστούν το Σεπτέμβρη.»

Με άλλα λόγια, το πρόβλημα του Κοτζιά και της Αθήνας δεν είναι οι κυρώσεις αυτές καθαυτές εναντίον της Ρωσίας, αλλά ότι κρίνονται αναποτελεσματικές. Το γεγονός ότι οι κυρώσεις αυτές εντάσσονται στα «μονομερή μέτρα καταναγκασμού», τα οποία απαγορεύονται ρητά από τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο, ούτε που απασχόλησε τον νέο ΥΠΕΞ και την Αθήνα.

Τι είναι αυτά τα «μονομερή μέτρα καταναγκασμού»; O ορισμός τους αφορά σε «μέτρα που εφαρμόζονται από κράτη, ομάδες κρατών, ή περιφερειακών οργανισμών χωρίς άδεια ή πέραν του Συμβουλίου Ασφαλείας εναντίον άλλων κρατών, ατόμων ή φορέων, προκειμένου να αλλάξει η πολιτική ή η συμπεριφορά του άμεσα ή έμμεσα στοχοποιημένου κράτους… » (http://daccess-dds-ny.un.org/doc/UNDOC/GEN/G13/149/93/PDF/G1314993.pdf?OpenElement)

Μάλιστα, το έτος 2013 σηματοδότησε την εικοστή επέτειο της Διακήρυξης της Βιέννης και το Πρόγραμμα Δράσης του ΟΗΕ, το οποίο κάλεσε τα κράτη «να απέχουν από κάθε μονομερές μέτρο που δεν είναι σύμφωνο με το διεθνές δίκαιο και το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο δημιουργεί εμπόδια στις εμπορικές σχέσεις ανάμεσα στα μέλη και παρεμποδίζει την πλήρη υλοποίηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ορίζονται στην Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τις διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδίως τα δικαιώματα του καθενός σε ένα βιοτικό επίπεδο κατάλληλο για την υγεία του και την ευημερία, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων και την ιατρική περίθαλψη, τη στέγαση και τις απαραίτητες κοινωνικές υπηρεσίες.»

Η κήρυξη των «μονομερών μέτρων καταναγκασμού» ως παράνομων με βάση τις αρχές του ΟΗΕ και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποτελεί μια από τις βασικότερες αρχές εκδημοκρατισμού του σκληρού πυρήνα των διεθνών σχέσεων. Κάθε χρόνο η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ επιβεβαιώνει την ανάγκη συμμόρφωσης όλων των κρατών μελών μ’ αυτή την αρχή. Για παράδειγμα το ψήφισμα του σώματος της Γενικής Συνέλευσης του 2012 (A/HRC/RES/19/32) αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

1. Καλεί όλα τα κράτη να σταματήσουν τη θέσπιση ή την εφαρμογή μονομερών μέτρων καταναγκασμού που δεν είναι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, τους κανόνες και τις αρχές που διέπουν τις ειρηνικές σχέσεις μεταξύ των μελών, ιδίως εκείνων με χαρακτήρα καταναγκασμού και με αποτελέσματα εξωεδαφικά, που δημιουργούν εμπόδια στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των μελών, εμποδίζοντας έτσι την πλήρη άσκηση των δικαιωμάτων που ορίζονται στην Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και σε άλλες διεθνείς πράξεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδίως το δικαίωμα των ατόμων και των λαών στην ανάπτυξη.

2. Διαμαρτύρεται έντονα για την εξωεδαφική φύση αυτών των μέτρων τα οποία, επιπλέον, απειλούν την κυριαρχία των κρατών και, στο πλαίσιο αυτό, καλεί όλα τα κράτη μέλη να μην αναγνωρίσουν τα μέτρα αυτά, ούτε να τα εφαρμόσουν, και να λάβουν αποτελεσματικά διοικητικά, ή νομοθετικά μέτρα , ανάλογα με την περίπτωση, για την αντιμετώπιση των εξωεδαφικών επιπτώσεων, ή τα αποτελέσματα των μονομερών μέτρων καταναγκασμού.

3. Καταδικάζει τη συνεχιζόμενη μονομερή εφαρμογή και την επιβολή από ορισμένες δυνάμεις των μέτρων αυτών ως εργαλεία πολιτικής ή οικονομικής πίεσης εναντίον οποιασδήποτε χώρας, ιδιαίτερα κατά των αναπτυσσόμενων χωρών, με σκοπό να εμποδίσουν τις χώρες αυτές από την άσκηση του δικαιώματός τους να αποφασίζουν, με τη δική τους ελεύθερη βούληση, τα δικά τους πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά συστήματα.

4. Επαναλαμβάνει την έκκλησή της προς τα κράτη μέλη που έχουν δρομολογήσει τέτοιου είδους μέτρα, να συμμορφωθούν με τις αρχές του διεθνούς δικαίου, του Χάρτη, τις δηλώσεις των Ηνωμένων Εθνών και της Παγκόσμιας Διάσκεψης και των σχετικών ψηφισμάτων, και να δεσμευτούν για τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες τους που απορρέουν από τις διεθνείς πράξεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα στις οποίες είναι συμβαλλόμενα μέρη προχωρώντας στον άμεσο τερματισμό των μέτρων αυτών.

5. Επαναλαμβάνει, στο πλαίσιο αυτό, το δικαίωμα όλων των λαών στην αυτοδιάθεση, δυνάμει της οποίας καθορίζουν ελεύθερα το πολιτικό καθεστώς τους και εξασφαλίζουν ελεύθερα την δική τους οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη.

6. Επιβεβαιώνει επίσης την αντίθεσή της σε κάθε προσπάθεια με στόχο την μερική ή ολική διαταραχή της εθνικής ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας ενός κράτους, κάτι το οποίο δεν είναι συμβατό με τον Χάρτη.

7. Υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με τη Διακήρυξη των Αρχών του Διεθνούς Δικαίου σχετικά με σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των μελών σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και με τις σχετικές αρχές και διατάξεις που περιέχονται στον Χάρτη των οικονομικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των μελών, διακηρύχθηκε από τη Γενική Συνέλευση με το ψήφισμα του 3281 (XXIX) της 12ης Δεκεμβρίου 1974 και ιδίως το άρθρο 32 αυτής, ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ή να ενθαρύνει τη χρήση οικονομικών, πολιτικών ή οποιοδήποτε άλλου είδος μέτρου για τον εξαναγκασμό ενός άλλου μέλους προκειμένου να αποσπάσει από αυτό την υποταγή της άσκησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων του και να εξασφαλίσει πλεονεκτήματα οποιοδήποτε είδους.

Ακόμη και η ΕΕ που γενικά κρατούσε στάση αποχής από τα ψηφίσματα αυτά, ενώ οι ΗΠΑ καταψήφιζαν συστηματικά, το 2005 είχε καταθέσει την εξής άποψη για να δικαιολογήσει την αποχή της: «Η Η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί ότι δεν πρέπει να λαμβάνονται μονομερή μέτρα καταναγκασμού εναντίον οποιουδήποτε μέλους της διεθνούς κοινότητας. Τα μέτρα αυτά δεν είναι παραδεκτά. Λυπούμαστε που το ψήφισμα έχει σχεδόν αποκλειστικά επικεντρωθεί στην λήψη αυτών των μέτρων κατά των αναπτυσσόμενων χωρών.» (2/12/2005)

Βεβαίως, κι όταν η Γενική Συνέλευση τροποποίησε τα ψηφίσματά της εναντίον των μονομερών μέτρων καταναγκασμού να αφορά όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας, τότε η ΕΕ από την αποχή πέρασε στην ψήφο κατά. ‘Ετσι, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2013 ενέκρινε το σχέδιο ψηφίσματος IX για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα μονομερή μέτρα καταναγκασμού με ονομαστική ψηφοφορία από 128 υπέρ, 54 κατά, 4 αποχές (Τσαντ, Παραγουάη, Τόγκο, Νότιο Σουδάν).

Με τον τρόπο αυτό, τόνισε ότι η υιοθέτηση μονομερών μέτρων καταναγκασμού και νομοθεσίας είναι αντίθετη προς το διεθνές δίκαιο, το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και τις αρχές που διέπουν τις ειρηνικές σχέσεις μεταξύ των κρατών. Τα κράτη καλούνται με έντονο τρόπο να απέχουν από την εφαρμογή και προώθηση τυχόν μονομερών οικονομικών, χρηματοπιστωτικών, ή εμπορικών μέτρων που δεν είναι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το Χάρτη. Καταδίκασε επίσης τη συνεχιζόμενη μονομερή επιβολή εκ μέρους συγκριμένων Δυνάμεων (βλέπε ΗΠΑ και ΕΕ) των μονομερών μέτρων καταναγκασμού εναντίον άλλων χωρών.

Το 2012, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΣΑΔ), εξέτασε τον αντίκτυπο των μονομερών αναγκαστικών μέτρων στα ανθρώπινα δικαιώματα. Στην έκθεσή του, υπ’ αριθμ. A/HRC/19/33, μονομερή μέτρα καταναγκασμού ορίζονται ως «τα οικονομικά μέτρα που λαμβάνονται από ένα κράτος για να επιβάλει μια αλλαγή στην πολιτική του άλλου κράτους». Οι πιο διαδεδομένες μορφές των οικονομικών πιέσεων είναι εμπορικές κυρώσεις με τη μορφή του εμπάργκο, μποϊκοτάζ και η διακοπή των χρηματοδοτικών και επενδυτικών ροών προς τις χώρες-στόχους. Ενώ το εμπάργκο συχνά γίνεται αντιληπτό ως εμπορικές κυρώσεις με στόχο την παρεμπόδιση των εξαγωγών σε μια χώρα-στόχο, μποϋκοτάζ είναι μέτρα που επιδιώκουν να χτυπήσουν τις εισαγωγές από μία χώρα-στόχο.

Με ψήφισμά της λοιπόν η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καταδίκασε την εφαρμογή των μονομερών μέτρων εξαναγκασμού με εξωεδαφικές συνέπειες, θεωρώντας τα ένα όργανο πολιτικής ή οικονομικής πίεσης εναντίον οποιασδήποτε χώρας. Εγκρίθηκε με 128 ψήφους υπέρ και 54 κατά με 4 αποχές. Θέλει συζήτηση τι ψήφισε η Ελλάδα; Μα φυσικά κατά του συγκεκριμένου ψηφίσματος μαζί με το γνωστό μπλοκ των ψήφων που φαίνεται να ελέγχονται απόλυτα από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Οι κυρώσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας είναι καθ’ όλα παράνομες. Εντάσσονται στις μονομερείς ενέργειες καταναγκασμού που καταδικάζονται συστηματικά από το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή κοινότητα. Επιβάλλονται μόνο και μόνο με βάση το δίκαιο της πυγμής και του ισχυρού.
Τι κατόρθωσε λοιπόν ο κ. Κοτζιάς και η νέα κυβέρνηση; Να αρνηθεί την υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου και να προσυπογράψει το δίκαιο του ισχυρού και της πυγμή που έχουν υιοθετήσει Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον. «Η διαφορά δεν ήταν για κυρώσεις, ή όχι κυρώσεις. Ήταν για το δικαίωμα μιας μικρής χώρας που βρίσκεται σε βαθιά κρίση να έχει τη δική της λέξη… έχουμε τα ίδια δικαιώματα, ακόμη και αν είμαστε μια χώρα σε κρίση», είπε ο κ. Κοτζιάς (euobserver, 29/1).

Με τον τρόπο αυτό ο νέος ΥΠΕΞ επανάφερε τη θεωρία της ψωροκώσταινας για την Ελλάδα, που παρακαλά να της αναγνωρίσουν τα δικαιώματά της οι ισχυροί. Τώρα πώς είναι δυνατόν να κατοχυρώσει κανείς τα δικαιώματά του σαν κυρίαρχο κράτος, όταν αρνείται να υπερασπιστεί βασικές αρχές και διατάξεις του διεθνούς δικαίου, αυτό μόνο ο Κοτζιάς και η παρέα του το ξέρουν. Και θα ήθελα να ξέρα πώς θα μπορέσει η χώρα μας να επικαλεστεί το διεθνές δίκαιο στα δικά της ανοιχτά κυριαρχικά προβλήματα, όταν τόσο εύκολα αποδέχεται την βάρβαρη καταπάτησή του εναντίον άλλου κράτους;

Χαρές και πανυγήρια στην ΕΕ. Το Reuters (29/1) επικαλούμενο τους υπουργούς Εξωτερικών που συμμετείχαν στην συνεδρίαση, σχολιάζει ότι ο κ. Κοτζιάς πολύ γρήγορα διέλυσε κάθε ανησυχία ότι θα τορπίλιζε κάθε προσπάθεια για την επιβολή κυρώσεων. Σύμφωνα με δηλώσεις του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών που επικαλείται το Reuters, ο κ. Κοτζιάς δήλωσε στους συναδέλφους του: «Δεν είμαι μαριονέτα της Ρωσίας». Το αν έγινε μαριονέτα των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτον, δεν τον ενοχλεί καθόλου.


Ο κ. Κοτζιάς έδειξε ποιός είναι και ποιά εξωτερική πολιτική υπηρετεί. Δεν μπόρεσε να σταθεί ούτε καν στο ύψος των «αστερίσκων» του Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν είναι παρά συνεχιστής της εξωτερικής πολιτικής του Πάγκαλου, που, όταν ήταν σύμβουλός του, τον αποκαλούσε το «απόλυτο πολιτικό ον» και του Γιωργάκη Παπανδρέου που ακολούθησε ως σύμβουλος κατά πόδας μέχρι την ανάδειξή του σε πρωθυπουργό. Αυτό που φαίνεται ότι δεν μπόρεσε να κερδίσει από τις κομματικές ισορροπίες του ΠΑΣΟΚ επί Γ. Παπανδρέου, δηλαδή το υπουργείο εξωτερικών, το κέρδισε τώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Για ποιο λόγο; Μα για να εφαρμόσει την εξωτερική πολιτική στην οποία εκπαιδεύτηκε και υπηρέτησε από την εποχή των Ιμίων. Ετοιμαστείτε για νέες εθνικές περιπέτειες.

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Είμαι ο εγγονός του διοικητή του Άουσβιτς: "Όταν ξεχνάμε, η ιστορία επαναλαμβάνεται" (Βίντεο)


Ο εγγονός του ναζί, διοικητή του Άουσβιτς, Rudolf Höss στέλνει στους Ευρωπαίους ψηφοφόρους το δικό του μήνυμα:

Γνωρίζω παραπάνω από τους περισσότερους ανθρώπους την επιθυμία του να ξεχάσεις.

Έχουν υπάρξει στιγμές που θέλησα να αρνηθώ το παρελθόν μου και να προσποιηθώ ότι είμαι κάποιος άλλος.
Αλλά δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε το παρελθόν μας, όσο κι αν αυτό μας πονάει.
Γιατί όταν ξεχνάμε, η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Φοβάμαι ότι αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή.
Σε όλη την Ευρώπη ακροδεξιά πολιτικά κόμματα αυξάνουν τη δύναμή τους.
Και αν δεν κάνουμε τίποτα γι αυτό, τότε δεν έχουμε διδαχτεί τίποτα.
Το όνομά μου είναι Rainer Höss. Ο παππούς μου ήταν ο Rudolf Höss, ο ναζί διοικητής του στρατόπεδου συγκέντρωσης Άουσβιτς.
Η ιστορία μου, μου έμαθε πως η δημοκρατία, η ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα ποτέ δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένα…
Μη ξεχάσεις. Να ψηφίσεις.
Για μια ελεύθερη, από τους ναζί, Ευρώπη.

Rainer Höss


 
                           Ο Rudolf Höss λίγο μετά τη συλληψή του

Ο Rudolf Franz Ferdinand Höss, ήταν ένας Obersturmbannführer (αντισυνταγματάρχης) των SS και από τις 4 Μαΐου του 1940 έως το Νοέμβριο του 1943, ο διοικητής του κολαστηρίου – στρατοπέδου συγκέντρωσης, Άουσβιτς. Εκεί όπου υπολογίζεται ότι πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι θανατώθηκαν. Ο Höss εντάχθηκε στο ναζιστικό Κόμμα το 1922 και στα SS το 1934.
Στις 11 Μάρτη του 1946 συνελήφθη από τους Βρετανούς κοντά στο Flensburg της Γερμανίας και στις 25 Μαΐου του 1946, παραδόθηκε στις πολωνικές αρχές και το Ανώτατο Εθνικό Δικαστήριο της Πολωνίας. Η δίκη του διήρκεσε από τις 11 Μαρτίου έως τις 29 Μαρτίου του 1947 . Κατά τη διάρκεια της δίκης του , όταν κατηγορήθηκε για τη δολοφονία τρισήμιση εκατομμυρίου ανθρώπων, ο Höss απάντησε: «Όχι. Ήταν μόνο δυόμιση εκατομμύρια. Οι υπόλοιποι πέθαναν από τις ασθένειες και την πείνα».


Ο Höss καταδικάστηκε σε θάνατο δι” απαγχονισμού στις 2 Απριλίου του 1947. Η ποινή εκτελέστηκε στις 16 Απριλίου σε χώρο του πρώην στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς. Στο σημείο εκτέλεσης της ποινής του υπάρχει ακόμη πινακίδα που αναγράφει:

Εδώ βρισκόταν η τοποθεσία «Gestapo» του στρατοπέδου. Εδώ ανακρίνονταν κρατούμενοι ύποπτοι για συμμετοχή στο υπόγειο κίνημα αντίστασης του στρατοπέδου ή ύποπτοι για προετοιμασία προσπάθειας απόδρασης. Πολλοί κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα του ξυλοδαρμού και των βασανιστηρίων. Ο πρώτος διοικητής του Άουσβιτς , αντισυνταγματάρχης των SS, Rudolf Höss, ο οποίος δικάστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο μετά τον πόλεμο από το πολωνικό Ανώτατο Εθνικό Δικαστήριο , απαγχονίστηκε εδώ, στις 16 Απριλίου του 1947.

 

 «Η εργασία απελευθερώνει». Λίγο μετά την εκτέλεση του Höss, το Άουσβιτς ξεκίνησε να λειτουργεί ως μουσείο μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος.

gregor der grieche μέσω των
http://www.toperiodiko.gr/

Δικτυο Σπαρτακος

Μπαρουφάκης


Για λιτό βίο, για καγιέν και πόρσε, για λάθος με νεκρούς και για μια οικονομική πολιτική που έβλαψε όλη την Ευρώπη μίλησε ο Γιάννης Βαρουφάκης, νέος υπερυπουργός Οικονομικών κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του Υπουργείου από τον Γκίκα Χαρδούβελη. 

Δεν είμαστε με την πυραμιδική λιτότητα, είπε, αλλά με τον λιτό βίο. Οι πόρσε καγιέν δεν χωράνε στα στενά δρομάκια των πόλεών μας, είπε. Ήταν λάθος η οικονομική πολιτική που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα, είπε, λάθος με νεκρούς. Αυτή η πολιτική ωφελεί μόνο τους μισαλλόδοξους, τους ρατσιστές και τρέφει το αυγό του φιδιού. Δεν ωφελεί κανέναν στην Ευρώπη.

Καταρχήν όσοι στήριξαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε μισαλλόδοξοι, ούτε ρατσιστές ούτε χρυσαυγίτες. Αυτή η ομιλία απευθύνεται λοιπόν σε όλους τους υπόλοιπους, δεξιά και Χρυσή Αυγή. Επιπλέον εμείς κύριε Βαρουφάκη δεν έχουμε πόρσε καγιέν. Τρίτον τον λιτό βίο να τον διδάξεις πρώτα στον εαυτό σου και τις παρέες σου στην Εκάλη και τα Βόρεια Προάστια, διότι μόνο τα παπούτσια που φοράς κοστίζουν όσο ένα δικό μου μηνιάτικο. 
Τα λάθη που έχουν χιλιάδες νεκρούς δεν ονομάζονται λάθη κύριε Βαρουφάκη, ονομάζονται μαζικά εγκλήματα. Και τα μαζικά εγκλήματα μια κυβέρνηση υποτίθεται αριστερή, οφείλει να τα τιμωρήσει. 
Αυτή η πολιτική που εξόντωσε τον ελληνικό λαό την ώρα που στη Γερμανία οι εργαζόμενοι παίρνουν αυξήσεις δεν ωφελεί απλά τους μισαλλόδοξους. Κάποιοι κερδίζουν χοντρά, κάποιοι κάνανε μεγάλη μπίζνα με το αίμα μας κύριε Βαρουφάκη και τώρα εσύ τους ξεπλένεις για να πας να κάνεις μια συμφωνία που θα τους βολέψει. 
Περιμένουμε να σε δούμε λοιπόν, τι θα πας να συμφωνήσεις με αυτούς τους όρους που ήδη από την εναρκτήρια ομιλία σου βάζεις. 

Οτι δήθεν στην Ελλάδα κυκλοφορούν καγιέν. Κι αν κυκλοφορούν, σίγουρα δεν ανήκουν στις τάξεις που στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση. Διότι κύριε Βαρουφάκη υπάρχουν ξέρεις και τάξεις στην κοινωνία, αλλά εσύ σε ποιες τάξεις απευθύνεσαι τελικά; Σε αυτές με τα καγιέν και τους συστήνεις λιτή ζωή; Δεν μας ενδιαφέρουν τα υπαρξιακά της τάξης στην οποία προφανώς αναφέρεσαι κύριε πρώην σύμβουλε του Παπανδρέου με τον οποίο παρεμπιπτόντως μιλάς με το ίδιο ύφος, όπως κι εκείνος πήγαινε στο εξωτερικό και έβριζε τον ελληνικό λαό οτι παρασιτεί. Εσείς μάλλον παρασιτείτε και κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια.


Δεν θέλουμε κανενός είδους ξέπλυμα της προηγούμενης οικονομικής πολιτικής ως "λάθους", ρητορική που έχουν υιοθετήσει εδώ και καιρό τα κέντρα της ΕΕ, ούτε ξέπλυμα των φυσικών προσώπων στο εσωτερικό και το εξωτερικό που μας την επέβαλαν. 
Ακόμα και το έγκλημα εξ αμελείας έχει τιμωρία κύριε Βαρουφάκη, πόσο μάλλον το καλά προσχεδιασμένο!

Το ευρώ φτιάχτηκε για να καταστρέψει χώρες και να υποδουλώσει λαούς! Άρθρο – βόμβα του Greg Palast υπερ της Ελλάδας...


"Ο πατέρας του Ευρώ παρουσιάζει τον μπάσταρδό του"!
Οι Ελληνικές Εκλογές και η Ευρωπαϊκή Nήσος των Λεπρών

Οι ελληνικές εκλογές, λόγω της δυνητικής σημασίας τους για την εύθραυστη ευρωπαϊκή και διεθνή οικονομία, έδωσαν μια χωρίς προηγούμενο διεθνή προβολή στην δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία και αποκάλυψαν ένα ευρύτατο κύμα συμπάθειας και συνηγορίας για τον δυναστευόμενο ελληνικό λαό.


Το συναίσθημα αυτό – για την ύπαρξη του οποίου ήσαν ανύποπτοι οι εντεταλμένοι εθνικοί «δέκτες»- δεν είναι προφανώς άμικτο και της υποβόσκουσας αντιπάθειας για την «τιμωρό» Δύναμη, που θεωρείται η κατ’ εξοχήν υπεύθυνη για το ελληνικό πάθος. Εντυπωσιακός αριθμός άρθρων καί εγκρίτων οργάνων του διεθνούς Τύπου –εκτός του Γερμανικού- υπερασπίσθηκαν τις ελληνικές θέσεις, συχνά χωρίς επιφύλαξη.

Ως δείγμα μαχητικής υπεράσπισης της Ελλάδας, αλλά και για την αποκάλυψη που περιέχει με την προσωπική εξομολόγηση του γεννήτορα του ευρώ, τού Αμερικανού καθηγητή Robert Mundell, εμπνευστή του Θατσερισμού και των Ρηγκανόμικς, παραθέτουμε το άρθρο του Αμερικανού συγγραφέα Greg Palast, δημοσιευμένο την παραμονή των εκλογών.


Εισαγωγή/Μετάφραση Μιχαήλ Στυλιανού
Greek Elections and the Euro Leper Colony
Του Γκρέκ Παλάστ

Η Ευρώπη έχει μείνει ξερή και οι τραπεζίτες άναυδοι με τα γκάλοπ να δείχνουν πως το νέο κόμμα της Αριστεράς, ο Σύριζα, θα κερδίσει την κοινοβουλευτική εξουσία στις εκλογές της Κυριακής.

Ο Σύριζα υπόσχεται πως άν εκλεγεί θα θεραπεύσει την Ελλάδα από τη λέπρα. Περίεργο ότι ο Σύριζα υπόσχεται επίσης πως θα παραμείνει στην αποικία των λεπρών. Δηλαδή, ο Σύριζα θέλει να απαλλάξει την Ελλάδα από την βαρβαρότητα της λιτότητας που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά επιμένει να μείνει στην Ευρωζώνη.
Το πρόβλημα είναι ότι ο αφηνιασμός της λιτότητας είναι μόνο το σύμπτωμα μιας αρώστειας.
Η αρώστεια είναι το Ευρώ!

Ο πατέρας του Ευρώ παρουσιάζει τον μπάσταρδό του

Ο ηγέτης του Σύριζα Αλέξης Τσίπρας, θα ήθελε να πιστεύει πως η λιτότητα και το ευρώ είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Προφανώς είναι ένας μακάριος απληροφόρητος της ιστορίας του ευρώ. Η φρίκη της λιτότητας δεν είναι η συνέπεια της ελληνικής ασωτείας: ήταν σχεδιασμένη μέσα στο πρόγραμμα του ευρώ από την αρχή.

Αυτό μου το εξήγησε ο ίδιος ο πατέρας του ευρώ, ο οικονομολόγος Robert Mundell του πανεπιστημίου της Κολούμπια. ( Εσπούδασα οικονομικά με τον φιλαράκο του Μαντέλ, τον Μίλτον Φρίντμαν) Ο Μαντέλ δεν επινόησε μόνο το ευρώ, ήταν επίσης ο γεννήτορας της συφοριασμένης πολιτικής της Θάτσερ και τού Ρέϊγκαν, γνωστής ως «οικονομίας της προσφοράς» – ή, όπως την αποκάλεσε ο Τζωρτζ Μπούς ο πρεσβύτερος, «οικονομίας βουντού». Οικονομία της προσφοράς ή βουντού είναι η από καιρό χρεωκοπημένη θεωρία πως εάν ένα έθνος συντρίψει την δύναμη του συνδικαλισμού, τσεκουρέψει τους φόρους των επιχειρήσεων, καταργήσει τους κρατικούς κανονισμούς και την δημόσια ιδιοκτησία βασικών υπηρεσιών πρώτης ανάγκης, θα ανθήσει η οικονομική ευημερία.

Το ευρώ είναι απλά η άλλη πλευρά του νομίσματος της οικονομίας της προσφοράς. Όπως μου εξήγησε ο Μαντέλ, το ευρώ είναι το όργανο με το οποίο Κογκρέσο και Κοινοβούλια μπορούν να απογυμνωθούν από κάθε εξουσία πάνω στη νομισματική και τη φορολογική πολιτική. Η παρενοχλητική Δημοκρατία εκτοπίζεται από το οικονομικό σύστημα. «Χωρίς φορολογική πολιτική»- μου είπε ο Μαντέλ-«ο μόνος τρόπος που μια χώρα μπορεί να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας είναι με την ανταγωνιστική μείωση των κανονισμών για τις επιχειρήσεις».

Η Ελλάδα, για να επιζήσει σε μια οικονομία του ευρώ, μπορεί μόνο να ξαναζωντανέψει την απασχόληση περικόπτοντας τους μισθούς. Και πράγματι η πρόσφατη μικροσκοπική αύξηση της απασχόλησης είναι σημάδι πως οι ΄Ελληνες σιγά-σιγά αποδέχονται ένα μόνιμο μέλλον μικρού μεροκάματου πωλητών πίτσας σε Γερμανούς τουρίστες κρουαζιέρας.

Ακούγεται το επιχείρημα πως η Ελλάδα χρωστάει στη Γερμανία, στο ΔΝΤ και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα δισεκατομμύρια της διάσωσης. Ανοησίες. Κανένα από τα δισεκατομμύρια των δανείων διάσωσης δεν πήγε σε ελληνικές τσέπες. ΄Ολα πήγαν για την διάσωση της Ντώϋτσε Μπάνκ και των άλλων ξένων δανειστών. Τα θησαυροφυλάκια της Ε.Ε. κατάπιαν τα 90% των ομολόγων των ιδιωτών τραπεζιτών της. Η Γερμανία διέσωσε την Γερμανία, όχι την Ελλάδα.

Και πάρ’ όλα αυτά η Ελλάδα πρέπει να εξοφλήσει την Γερμανία, κ. Τσίπρα, άν, φυσικά, επιμένετε να χρησιμοποιείτε το γερμανικό νόμισμα.

Υπάρχει ζωή μετά το ευρώ

Σε όλα τα πέντε τελευταία χρόνια στούς ΄Ελληνες έλεγαν: Αν απαλλαγείς από την αρώστεια σου, εάν εγκαταλείψεις το ευρώ, θα πέσει ο ουρανός να σε πλακώσει. Φαντάζομαι πως δεν θα το παρατηρήσατε, ο ουρανός είναι πεσμένος ήδη. Με την ανεργία στο 25% (σημ. Οι στατιστικές του έχουν αραχνιάσει), με γιατρούς και δασκάλους να πεινούν, δεν μπορεί να πέσει πιο χαμηλά.
Αναρωτηθείτε; Είχε δίκιο η Τρόϊκα;Στην Αμερική υπάρχει ένα ρητό: Κορόϊδεψέ με μια φορά, ντροπή σου. Κορόϊδεψέ με δυο φορές, ντροπή μου.

Μπορεί η Ελλάδα να επιζήσει χωρίς το ευρώ; Η Ελλάδα είναι ήδη νεκρή, αλλά οι Γερμανοί δεν ενδιαφέρονται ούτε για να θάψουν το πτώμα. 
Λένε στους ΄Ελληνες πως αν εγκαταλείψουν το ευρώ και καταγγείλουν τα χρέη τους, η Ελλάδα δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου. Η πραγματικότητα είναι ότι η Ελλάδα δέν μπορεί να προσφύγει στις διεθνείς αγορές τώρα. Κανείς δεν δανείζει ένα πτώμα.
Υπάρχει επιστροφή εντεύθεν του Αχέροντα, αλλά όχι με βάρκα το ευρώ.

Πολλά έθνη τα καταφέρνουν μια χαρά χωρίς το ευρώ. Η Σουηδία, η Δανία και η Ινδία τα καταφέρνουν χωρίς ευρώ. Το ίδιο και η Τουρκία, που είχε την τύχη να μήν την δεχτούν. ‘Οσο οι Τούρκοι μένουν στη λίρα, ακόμη και ο φρενο-βλαμμένος ισλαμοφασίστας πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δεν καταφέρνει να καταστρέψει την οικονομία τους.

Μπορεί η Ελλάδα απλά να πηδήξει έξω από το ευρώ; Η Αργεντινή ήταν κάποτε δεμένη με το δολάριο, όπως η Ελλάδα με το ευρώ.Το 2000 οι Αργεντίνοι, πεινασμένοι και εξαγριωμένοι, επαναστάστησαν. Η Αργεντινή τελικά ανέτρεψε την δικτατορία του δολαρίου, τις διαταγές του ΔΝΤ και τις απειλές των δανειστών και κήρυξε στάση πληρωμών των ομολόγων της σε δολάρια.
Ελεύθερη επί τέλους, η οικονομία της πήρε τ’ απάνω της επί μια δεκαετία. Ναι, σήμερα η Αργεντινή υφίσταται επίθεση από τους γύπες, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή έγινε έτσι δελεαστικά πλούσια.

΄Ημουνα στη Βραζιλία όταν ο πρόεδρος Λούλα ντα Σίλβα είπε στο ΔΝΤ να πάει στον αγύριστο – και απέρριψε την ιδιωτικοποίηση των κρατικών τραπεζών και της κρατικής εταιρείας πετρελαίου, απέρριψε την περικοπή των συντάξεων και τις άλλες ανοησίες λιτότητας. Αποτέλεσμα:

Η Βραζιλία όχι μόνο επέζησε, αλλά άνθησε κατά την διάρκεια της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρισης του 2008-10. Παρά τις πιέσεις, η Βραζιλία ποτέ δεν εκχώρησε τον έλεγχο του νομίσματός της. (Είναι τραγική ειρωνία ότι η οικονομία της τώρα μόνο παραπατάει. Γι’ αυτό φταίει μόνο η διάδοχος του Λούλα, η Πρόεδρος Ντίλμα Ρούσσεφ, που αρχίζει να χορεύει την σάμπα της λιτότητας).

Η Λιτότητα: Θρησκεία, όχι Οικονομική Επιστήμη

Το ευρώ είναι απλώς το γερμανικό μάρκο με μερικά αστεράκια επάνω του. Η Ελλάδα δεν μπορεί να υιοθετήσει το νόμισμα της Γερμανίας χωρίς να υιοθετήσει και τον υπουργό των Οικονομικών της Γερμανίας, τον Βόλφγκαγκ Σώϋμπλε ως δικό της υπουργό των Οικονομικών.

Και ο Σόιμπλε είναι αποφασισμένος πως η Ελλάδα πρέπει να τιμωρηθεί. ΄Οπως τονίζει ο οικείος μου Πωλ Κρούγμαν, δεν υπάρχει αξιόπιστη οικονομική θεωρία που να λέει πως η λιτότητα -δηλαδή περικοπές κρατικών δαπανών, περικοπές μισθών, περιορισμός της καταναλωτικής ζήτησης- μπορεί με κάποιο τρόπο να βοηθήσει μιαν οικονομία σε ύφεση. Σε αποπληθωρισμό. Γι’ αυτό το λόγο, το 2009, ο Ομπάμα διέταξε να δοθεί τονωτικό, όχι υπνωτικό χάπι.

Η λιτότητα δεν έχει καμιά σχέση με την οικονομική επιστήμη. Είναι θρησκεία: η πίστη από τους Λουθηρανούς Γερμανούς πως οι ΄Ελληνες διασκέδασαν πολύ, ξόδεψαν πολλά λεφτά και χαράμησαν πολύ τον χρόνο τους στον ήλιο- και τώρα οι ΄Ελληνες πρέπει να πληρώσουν το τίμημα για τις αμαρτίες τους.

Το περίεργο είναι πως ακούω αυτές τις αυτομαστιγωτικές αηδίες και από τους ίδιους τους ΄Ελληνες: είμαστε τεμπέληδες. Μας αξίζει η τιμωρία. Μωρολογίες. Ο μέσος ΄Ελληνας δουλεύει περισσότερες ώρες τον χρόνο από οποιονδήποτε άλλο εργαζόμενο στα 34 κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ. Πολύ περισσότερες από τους Γερμανούς.

Ελλάδα: Γκόλντμαν - Σακουλωμένη

Η καταστροφή της Ελλάδας άρχισε με έναν μυστικό, απατηλό χειρισμό ανταλλαγής νομισμάτων (currency swaps), σχεδιασμένο από την Γκόλντμαν Σακς, για την απόκρυψη ελληνικών ελλειμμάτων, που υπερέβαιναν το όριο 3% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης. Όταν η αλήθεια μαθεύτηκε, οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων κατάλαβαν πως είχαν εξαπατηθεί.

Αυτοί οι ομολογιούχοι αξίωσαν τότε υπέρογκα κερδοσκοπικά επιτόκια (ή, αν προτιμάτε, μεγάλα «spread») για να εξασφαλισθούν έναντι μελλοντικής εξαπάτησης. Η επισώρευση αυτών των κερδοσκοπικών επιτοκίων γονάτισε το ελληνικό έθνος. Με άλλα λόγια, τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν για την είσοδο και την παραμονή στο ευρώ και όχι η ελληνική σπατάλη προκάλεσαν την κρίση.

Οι ΗΠΑ, η Βραζιλία και η Κίνα γλύτωσαν την οικονομική κρίση, επειδή είχαν τον έλεγχο του νομίσματός τους, της προσφοράς χρήματος, των κρατικών δαπανών και της συναλλαγματικής ισοτιμίας –κρίσιμων εργαλείων, που η Ελλάδα παρέδωσε για να μπεί στο ευρώ.

Ακόμη χειρότερα: Μόλις η Δούρεια νεκροφόρα του ευρώ μπήκε στην Αθήνα, ο Τουρισμός, βασική βιομηχανία της Ελλάδας, ρουφήχτηκε από την Τουρκία, όπου ξενοδοχεία και αναμνηστικά δώρα διατιμώνται με την φτηνή λίρα. Αυτό επέτρεψε στην αμείλικτη μηχανή του καθηγητή Μαντέλ, στο ευρώ, να εκτελέσει τον προορισμό της, κατεβάζοντας τα ημερομίσθια, αναγκάζοντας την Ελλάδα να απογυμνώνει όλη την τάξη των εργαζομένων από συντάξεις και διαπραγματευτική δύναμη. Η Ελλάδα πεσμένη στά γόνατα, δεν είχε άλλη επιλογή από το να παρακαλέσει τη Γερμανία για έλεος.

Αλλά δεν υπάρχει έλεος.΄Οπως ο Γερμανός Σώυμπλε επιμένει, η δημοκρατία, η ψήφος της Κυριακής, δεν σημαίνει τίποτα. « Οι νέες εκλογές-δηλώνει- δεν αλλάζουν τίποτα στις συμφωνίες που έχουν γίνει με την ελληνική κυβέρνηση.» (Οι ΄Ελληνες) δεν έχουν εναλλακτική επιλογή».
Και όμως έχουν κ. Σώυμπλε. Μπορούν να σου πουν να πάρεις το ευρώ σου και να τό χώσεις… στον Μέρκελ σου.


Πιστή μετάφραση επί λέξει, από τον αμερικανικό ιστότοπο «Intrepid Report» («Ατρόμητη Αναφορά») του άρθρου του Greg Palast, ερευνητή δημοσιογράφου και συγγραφέα των βιβλίων που ανακηρύχθηκαν Βestsellers από τους Τάϊμς της Ν. Υόρκης «Δισεκατομμυριούχοι και Ληστές της Κάλπης», « Πίκνικ Γυπαετών», «Οχυρωμένο Φρενοκομείο» και « Η Καλύτερη Δημοκρατία που Μπορείς να Αγοράσεις».

πηγη

Δραση Τωρα

Αναρτήθηκε από gregor der grieche 

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht