Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Κοινή ανακοίνωση της πολιτικής και οργανωτικής επιτροπής του Ε.Πα.Μ

Σε κοινή συνεδρίαση των προσωρινών Επιτροπών του Ε.Πα.Μ. (Οργανωτική και Πολιτική) και σε ανύποπτο χρόνο ελήφθη απόφαση για τη λειτουργία μιας άτυπης ομάδας εργασίας ως Πολιτικής Γραμματείας, προκειμένου να μπορεί να παίρνει θέση και να επιλύει καθημερινά προβλήματα με αμεσότητα και ευελιξία, λογοδοτώντας πάντα στα δύο προσωρινά κεντρικά όργανα. Στα καθήκοντα της Πολιτικής Γραμματείας είναι και η έκδοση Ανακοινώσεων για κάθε θέμα που προκύπτει και αποφασίζεται ότι πρέπει να υπάρχει τοποθέτηση από τη πλευρά του Ε.Πα.Μ..
Σύμφωνα με τα παραπάνω, η Πολιτική Γραμματεία και με ομοφωνία, εξέδωσε Ανακοίνωση με θέμα τις πολύπλευρες επιθέσεις που δέχεται το Μέτωπο τον τελευταίο καιρό και τις παραιτήσεις μελών από τα κεντρικά όργανα.
Η Ανακοίνωση αυτή αναρτήθηκε στη κεντρική ιστοσελίδα του Ε.Πα.Μ. και στάλθηκε σε όλους τους Τομείς για να αναρτηθεί.
Όμως, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της Ανακοίνωσης, υπήρξε αντίδραση από άλλα μέλη των προσωρινών οργάνων, με το σκεπτικό, ότι το θέμα ήταν σοβαρό και θα έπρεπε να έχει προηγηθεί διαβούλευση από το σύνολο των μελών των προσωρινών Επιτροπών, ενώ εκφράστηκε διαφωνία εν μέρει και ως προς αυτό καθ’ αυτό το περιεχόμενο της Ανακοίνωσης.
Αποφασίστηκε λοιπόν και παρά το γεγονός ότι θα προκαλούνταν έντονες και εύλογες αντιδράσεις και σύγχυση στα μέλη μας, να αποσυρθεί το συγκεκριμένο κείμενο με ευθύνη της Πολιτικής Γραμματείας και στο δυνατό συντομότερο χρόνο,  να αναρτηθεί νέα Ανακοίνωση με ευθύνη συνολικά από τα προσωρινά όργανα, που με απόλυτη ειλικρίνεια προς όλους θα τοποθετεί τα πράγματα στη σωστή τους θέση, απαντώντας στο σύνολο των ζητημάτων που έχουν προκύψει. Η ευθύνη της απόσυρσης ανήκει στο σύνολο των μελών των δύο προσωρινών Επιτροπών του Μετώπου και δεν αφορά σε κανένα από τα επί μέρους πρόσωπα που τις συγκροτούν.
Έτσι, συνεδριάζουν άμεσα και από κοινού οι δύο προσωρινές Επιτροπές και θα υπάρξει λεπτομερέστατη Ανακοίνωση για την αντικειμενική και πλήρη ενημέρωση όλων, καθώς και τη διάλυση οποιασδήποτε σύγχυσης δημιουργήθηκε και με δική μας ευθύνη, το τελευταίο διάστημα.
Με Πίστη στον Αγώνα, τους κοινούς μας στόχους και με διαφύλαξη της Ενότητά μας ως κόρη οφθαλμού, προχωρούμε Μπροστά!
Η πρ. Πολιτική και Οργανωτική Επιτροπή του Ε.Πα.Μ.
Αθήνα 18/12/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht