Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Φίλες και φίλοι, συναγωνίστριες και συναγωνιστές,

Η Κεντρική Πολιτική Εκλογική Επιτροπή του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου ευχαριστεί όλους τους φίλους και τα μέλη, που στρατεύτηκαν ανιδιοτελώς στην πρώτη αυτή μεγάλη μάχη που κληθήκαμε να δώσουμε, συμμετέχοντας στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, παρά τις αντίξοες συνθήκες, τις δυσκολίες και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια αυτού του αγώνα.

Το αποτέλεσμα μπορεί να μη δικαίωσε τις προσδοκίες μας και τη προσπάθειά μας. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας απογοητεύει. Τα αναπόφευκτα λάθη, η απειρία, τα πενιχρά μέσα που είχαμε στη διάθεσή μας, ο ελάχιστος χρόνος, λιγότερος από τρείς εβδομάδες, που δεν μας επέτρεψε να αναπτύξουμε την οργάνωση και τον μηχανισμό στήριξης της μάχης, καθώς και ο σχεδόν από παντού αποκλεισμός της φωνής μας, όπως και οι λογικές της χαμένης ψήφου που τελικά επικράτησαν, στάθηκαν τα κύρια εμπόδια στην ευόδωση των προσπαθειών και του αγώνα μας.

Παρ’ όλα αυτά βγαίνουμε από αυτή τη μάχη με ψηλά το κεφάλι, πιο έμπειροι και καλύτερα οργανωμένοι, έχοντας κερδίσει ακόμα μεγαλύτερη γνωριμία με την ελληνική κοινωνία (περίπου 60.000 Έλληνες μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους), παρόλο που δεν καταφέραμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη ευρύτερων μαζών. Μπορούμε έτσι να συνεχίσουμε τον σκληρό αγώνα που έχουμε μπροστά μας στις ακόμα πιο δύσκολες ημέρες που έρχονται, από καλύτερες θέσεις και οφείλουμε να τον δώσουμε ενωμένοι και πιο δυνατοί. Εξ’ άλλου, οι εκλογές δεν αποτελούσαν ποτέ για το Ε.Πα.Μ. αυτοσκοπό, αντίθετα ο αγώνας μας συνίσταται στη κινητοποίηση του μεγαλύτερου κομματιού του ελληνικού λαού για την ανατροπή του καθεστώτος κατοχής και οι εκλογές δεν αποτελούν παρά μόνο μια στιγμή στον αγώνα αυτό, μια μάχη μόνο, που οφείλαμε να δώσουμε.

Ο πόλεμος συνεχίζεται και θα έχει διάρκεια.

Σήμερα συνεδριάζουν οι Εκλογικές Επιτροπές και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το Εθνικό Συντονιστικό Συμβούλιο του Ε.Πα.Μ. για να προχωρήσουμε σε βάθος την εξέταση του αποτελέσματος, τον εντοπισμό των λαθών και των παραλήψεών μας και τη χάραξη της από εδώ και μπρος στρατηγικής μας για το περαιτέρω αγώνα μας.


Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht