Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Προάγγελος κακών μαντάτων

Πολλοί συνταγματολόγοι και νομικοί μίλησαν τις τελευταίες ώρες για το θέμα των συλλήψεων  βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής αφήνοντας αιχμές για σκοτεινές σκοπιμότητες της Κυβέρνησης. 
Όλοι μιλούν για αυθερεσίες, παρανομίες, έως και συνταγματική εκτροπή και προειδοποιούν ότι τίποτα καλό δεν προδικάζουν για την πολιτική ζωή αυτής της χώρας. Ειδικά για αυτούς που αντιστέκονται στην κατεδάφιση της χώρας, για όσους αγωνίζονται και διεκδικούν.

Γιώργος Κατρούγκαλος συνταγματολόγος, στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη:
Όλος ο φάκελος θα έπρεπε να έχει πάει στο Κοινοβούλιο για να υπάρχει αραγές πολιτικό μέτωπο εναντίον του φασισμού αλλά και για να έχει τηρηθεί η συνταγματική νομιμμότητα.
Η Δημοκρατία στηρίζεται σε μας τους ίδιους. Δε φοβάται η Δημοκρατία όσο όχι μόνο οι νόμοι της εφρμόζονται αλλά και εμείς επαγρυπνούμε. Όχι μόνο για την εφαρμογή των νόμων αλλά και των δικαιωμάτων μας. Γιατί δε θα πρέπει να αφήσουμε το φασισμό να καθορίζει την πολιτική ατζέντα και να δεχόμαστε αβαρίες στα δικαιώματά μας. Οι παρακολουθήσεις που έκανε η ΕΥΠ (των χρυσαυγιτών) είναι καθαρά αντισυνταγματικές. Δεν προβλέπεται προληπτική άρση του τηλεφωνικού απορήτου.
Αν δεχτούμε ότι θα πρέπει να χάσουμε τα δικαιώματά μας για να αντιμετωπιστεί ο φασισμός, είναι σα να έχουμε παραδώσει τα δικαιώματά μας στους φασίστες.

Ο Κώστας Χρυσόγονος συνταγματολόγος, στο Extra3:
Γιατί δε ζητήθηκε η άδεια της Βουλής για άρση της βουλευτικής ασυλίας των συλληφθέντων, η οποία θεωρούνταν βέβαιη;
Όλη αυτή η κίνηση αποτελεί προειδοποιητική βολή προς πάσα καυτεύθυνση.  
Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος ποινικολόγος, στην ANT1:
Δεν στέκουν νομικά οι διώξεις κατά του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής για σύσταση "εγκληματικής οργάνωσης". Παράνομη η διαδικασία σύλληψης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Δεν μπορούν να σταθούν στα Δικαστήρια οι κατηγορίες.
Εαν φτάσουμε στο σημείο να προσπαθούμε να βάλουμε στην ποινική δικαιοσύνη πολιτικά εξόχως θέματα, να τα ποινικοποιεί, για να μπορέσουμε να βρούμε μια λύση, αύριο θα είναι το ΚΚΕ που θα στοχοποιηθεί και μεθαύριο ο Συνασπισμός.... (εκεί τον έκοψε το κάθαρμα ο δημοσιογράφος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht