Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Η Κρήτη σύσωμη φώναξε ένα βροντερό ΟΧΙ στη ρήψη των χημικών στη Μεσόγειο, από το Αρκάδι!

Χιλιάδες λαού από όλη την Κρήτη (10 με 15 χιλιάδες), βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο Αρκάδι για να βροντοφωνάξουν ΟΧΙ στην καταστροφή των χημικών στη θάλασσα της Μεσογείου.
Η εθελόδουλη κυβέρνηση που έχουμε πρέπει πια να ακούσει τη φωνή του λαού της!
Η κυβέρνηση της Αλβανίας άκουσε το λαό της και αρνήθηκε το θάψιμο των χημικών της Συρίας στα χώματά της. Η δική μας τι κάνει; 
Είπε ένα ακόμα "ΝΑΙ" στους ισχυρούς της Ευρώπης, όπως κάνει από τη μέρα που εκλέχτηκε; Δέχτηκε να μολύνει τα νερά μας με τα δηλητήρια και τα φαρμάκια που έχωσαν στο βαπόρι Cre Ray, το οποίο αρμενίζει ανεξέλεγκτο στη Μεσόγειο; 

Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Ευ. Γιδαράκος εξήγησε με πολύ τεκμηριωμένο τρόπο τους λόγους που η καταστροφή των χημικών με τη μέθοδο της υδρόλυσης αποτελεί ένα τεράστιο οικολογικό έγκλημα.
Η φωτο είναι από το eΚρήτη.gr


Ένα από τα αιτήματα των συγκεντρωμένων όπως αυτά διαμορφώθηκαν στο τελικό ψήφισμα ήταν και «την ευθύνη και το κόστος για την ασφαλή καταστροφή των όπλων να την αναλάβουν εξ' ολοκλήρου οι χώρες που παρήγαγαν και διέθεσαν τα όπλα».

Το Ε.ΠΑ.Μ ήταν εκεί και το κατέθεσε με πολύ σαφήνεια σε όσους ξένους μας παρακολουθούν: 
"Κρατήστε τα χημικά μακριά από τη θάλασσά μας! 
Στείλτε τα πίσω στις εταιρείες που τα έφτιαξαν!"
Το Ε.ΠΑ.Μ Χανίων ευχαριστεί τον ευρωβουλευτή κύριο Χατζημαρκάκη που πήρε την πρωτοβουλία να φωτογραφηθεί στο πανό μας για να προωθήσει το μήνυμα του κρητικού λαού (που ήταν γραμμένο στα αγγλικά), στους Ευρωπαίους.
Η φωτο από τη σελίδα στο φέισμπουκ του κ. Χατζημαρκάκη






Ο αγώνας συνεχίζεται. Οι κρητικοί δεν καταθέτουν τα όπλα. Θα είναι σε επιφυλακή. Και θα πραγματοποιήσουμε την προειδοιποίηση- απειλή του δημάρχου Σφακίων Παύλου Πολάκη: "Θα πάμε με πλωτά στα ανοιχτά της Μεσογείου πίσω από το Caoe Ray στο σημείο που θα επιχειρήσουν την καταστροφή τους,  προκειμένου να την αποτρέψουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht