Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Καρφώνει τη Νέα Δημοκρατία η Χρυσή Αυγή


Οι προφυλακισμένοι βουλευτές αποκάλυψαν επαφές με στελέχη της Ν.Δ., όπως Μουρούτης, Άδωνις, Παναγιωτόπουλος, Μεϊμαράκης. Με 223 ψήφους υπέρ έγινε δεκτό το αίτημα των εισαγγελικών αρχών για άρση ασυλίας των Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού.
          
Μέσα σε εκρηκτική ατμόσφαιρα, που κάποιες στιγμές παρέπεμπε σε τηλεοπτικό σόου, η Βουλή αποφάσισε χθες την άρση της ασυλίας των Ν. Μιχαλολιάκου και Γ. Λαγού για το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής με σκοπό τον εφοδιασμό της οργάνωσης και του Χρ. Παππά για αρχαιοκαπηλία. Στην ψηφοφορία δεν συμμετείχαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υποστηρίζοντας ότι έχει παρέλθει το τρίμηνο και δεν δικαιούται η Βουλή να προχωρήσει στη σημερινή διαδικασία.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια των ομιλιών στη Βουλή, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ισχυρίστηκε πως εκτός των επαφών με τον Τάκη Μπαλτάκο, είχε τηλεφωνικές συνομιλίες και με τον διευθυντή του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Μουρούτη.

Ο αρχηγός του νεοναζιστικού μορφώματος υποστήριξε πως στα δύο κινητά που του κατάσχεσε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία υπάρχουν οι συνομιλίες του με το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα θέματα που συζητούσαν. «Δεν είναι μόνο ο Μπαλτάκος. Στα τηλεφωνήματα που εντοπίστηκαν στο κινητό μου υπάρχει και τηλεφώνημα του Γιώργου Μουρούτη. Αλλά και υπουργών. Ήθελαν να μας προσεταιριστούν», είπε χαρακτηριστικά.
Μεταξύ άλλων, ο Ν. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε πως και ο ίδιος είχε επαφές με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκο, και μάλιστα τόνισε με νόημα πως βρίσκονταν σε σημεία «μακριά από κοριούς και κάμερες». Μιλώντας για τις πρόσφατες εκλογές, τις χαρακτήρισε δημοψήφισμα και ερμηνεύοντας το αποτέλεσμα κάλεσε την κυβέρνηση να «φύγει» γιατί «είναι επικίνδυνοι για τον κόσμο». «Είστε μια θλιβερή κυβερνητική μειοψηφία που πρέπει να πέσει», πρόσθεσε. Αναφερόμενος στη φυλάκισή του είπε: «Η ψυχή μου είναι ολόρθη. Είμαι αμετανόητος εθνικιστής και χρυσαυγίτης», ενώ κάλεσε τους περίπου 563 χιλιάδες ψηφοφόρους του κόμματος του να «δώσουν τον αγώνα για να πέσει η αντιεθνική κυβέρνηση».

Ο Παναγιώτης Λαγός ισχυρίστηκε ότι αποτελεί θύμα σκευωρίας, συνελήφθη χωρίς να υπάρχουν στοιχεία, ενώ όσα του προσάπτουν θα καταρρεύσουν στο δικαστήριο. «Αν γίνει ποτέ το δικαστήριο, γιατί με τα στοιχεία που έχουν θα γελάει ο κόσμος».

Τέλος, ο Χρήστος Παππάς τόνισε πως «υπάρχουν πολλοί Μπαλτάκοι, ήθελαν να μας προσεταιριστούν». 


Έκανε μάλιστα ειδική αναφορά προς τον προεδρεύοντα της Βουλής (Χρήστο Μαρκογιαννάκη): «Με έλεγε Χρηστάρα και με καλούσε να πω στον Ηλία να κατεβάσει τους τόνους γιατί και ο ίδιος κάποτε αυτά πίστευε…», ενώ επικαλέστηκε συζήτηση στις… τουαλέτες με τον Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος φέρεται να του είπε: «Καλύτερα ο γιος μου στα 16 του να είναι χρυσαυγίτης παρά συριζαίος ή κομμουνιστής. Εμείς οι δύο πρέπει να τα πούμε, εσύ είσαι λογικός».

Διαψεύδει ο Γιώργος Μουρούτης
«Τον κ. Μιχαλολιάκο δεν τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου» αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιώργος Μουρούτης. «Ούτε και κανένα άλλο στέλεχος ή βουλευτή της Χ.Α. έχω συναντήσει, ιδιωτικά ή τυχαία, ποτέ στη ζωή μου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αθλιότητα που έχω ακούσει», πρόσθεσε.

Μετέτρεψαν τη Βουλή σε αρένα
Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν κατά τη μεταφορά των χρυσαυγιτών στην αίθουσα της Ολομέλειας. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος φωνάζοντας προς τους αστυνομικούς είπε «μη μ' ακουμπάει κανείς» και ενώ τον ακολουθούσαν βουλευτές του κόμματος και υποστηρικτές του, μεταξύ των οποίων η κόρη του, Ουρανία. 

Κραυγές, απειλές και ύβρεις ακούγονταν στους διαδρόμους της Βουλής που έμοιαζαν περισσότερο με κερκίδες γηπέδου. Ερωτήματα προκαλούν τα πολυδιαφημισμένα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί και τα οποία πήγαν περίπατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht