Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Αντώνιος Σαμαράς ΄΄Όποιος δεν προσαρμόζεται ...........πεθαίνει΄΄ !!!!!



πηγή : Σύβιλλα

Αν δεν είσαι υπουργός, πεθαίνεις και 
απο...διακοπή ρεύματος

ΑθανασίουΤην ώρα που η είδηση για τον άδικο θάνατο της τετραπληγικής γυναίκας, από τα Χανιά της Κρήτης, που η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα κάνει το γύρω του κόσμου και σοκάρει, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου απολαμβάνει της απόλυτης κυβερνητικής κάλυψης, αποφεύγοντας, μεταξύ άλλων, να πληρώνει ακόμα και το χαράτσι για έναν ενοικιαζόμενο χώρο και μια αποθήκη στα Μελίσσια τα οποία όμως ηλεκτροδοτούνται. Επίσης, την ώρα που πεθαίνει κόσμος γιατί τους κόβουν το ρεύμα και χρησιμοποιούν μαγκάλια για να ζεσταθούν, η οικογένεια του κ. Αθανασίου δεν έχει πληρώσει ούτε ένα λογαριασμό της ΔΕΗ από το 2012 για το ακίνητο που διαθέτει στον Άσσο Κορινθίας. Σημειωτέον, πως αν και συμβαίνουν όλα τα παραπάνω σχεδόν σε καθημερινή βάση σε όλα τα ακίνητα της οικογένειας του υπουργού Δικαιοσύνης το ρεύμα “ρέει” ασταμάτητα και ο κ. Σαμαράς καλύπτει απροκάλυπτα και προκλητικά πλέον τον στενό του φίλο και πρώην ανώτατο δικαστικό.  

Σας θυμίζουμε εδώ ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει στην ιδιοκτησία του μαζί με την γυναίκα του ένα κτίριο έκτασης 632 τ.μ στην ίδια περιοχή. Ωστόσο, στη δήλωση πόθεν έσχες, το ζεύγος Αθανασίου δηλώνει μόνο τα 350 τ.μ από αυτά ενώ έχει δομήσει και ένα παράνομο οίκημα. Συγκεκριμένα τώρα, όπως προκύπτει από την δημοσιογραφική έρευνα του Hot Doc που κυκλοφορεί ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου δεν έχει καταβάλλει χαράτσι για έναν ενοικιαζόμενο χώρο 149,20 τ.μ και για μια αποθήκη 27,5 τ.μ που ενοικιάζονται από τον ενιαίο πλέον δήμο Πεντέλης. Το χαράτσι που αναλογεί σε αυτούς τους χώρους είναι της τάξης των 1100 ευρώ το χρόνο χωρίς να συνυπολογίζονται τα δημοτικά τέλη και οι δημοτικοί φόροι που πρέπει να καταβάλλονται μέσω της ΔΕΗ. Αξίζει λοιπόν να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο πως η άτυχη 56χρονη που έχασε την ζωή της χρωστούσε στη ΔΕΗ μόλις 237 ευρώ...

Και ενώ η 56χρονη Χανιώτισσα, Ευτυχία Ποποδάκη, που έφυγε από τη ζωή, λίγο μετά την διακοπή ρεύματος στην κατοικία της στη Νέα Χώρα Χανίων, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο γιος της, όφειλε στη ΔΕΗ 237 ευρώ, η αρμόδια επιχείρηση πήρε την απόφαση και της έκοψε το ρεύμα “κόβοντας” ταυτόχρονα και το νήμα της ζωής μιας τετραπληγικής γυναίκας που ανέπνεε με τη βοήθεια μηχανικής υποστήριξης.

Στον αντίποδα, η ΔΕΗ αποφεύγει να κόψει το ρεύμα στο σπίτι που διαθέτει ο γιος του κ. Χαράλαμπου Αθανασίου στον Άσσο Κορινθίας. Συγκεκριμένα, ο κ. Χριστόφας Αθανασίου που εμφανίζεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ εμφανίζεται το 2012 να πληρώνει μια προκαταβολή στην εταιρεία ηλεκτροδότησης, ώστε να γίνει η σύνδεση του ρεύματος στο εν λόγω ακίνητο, ενώ έκτοτε ο γιος του υπουργού Δικαιοσύνης δεν έχει καταβάλλει ούτε ένα ευρώ στους λογαριασμούς που ακολούθησαν. Μάλιστα, το οφειλόμενο ποσό της οικογένειας Αθανασίου προς την ΔΕΗ αγγίζει τα 519,33 ευρώ. Όμως, το σπίτι του γιου του κ. Χαράλαμπου Αθανασίου διαθέτει, μέχρι σήμερα, ρεύμα και κανείς μέσα σε αυτά τα 2 χρόνια, αν και δεν έχει υπάρξει διακονισμός για το οφειλόμενο ποσό δεν έχει τολμήσει να διακόψει την ηλεκτροδότηση του.  

Ένας υπουργός δηλαδή δεν πληρώνει χαράτσι και φόρους την ώρα που τους επιβάλλει ο ίδιος ως μέλος της κυβέρνησης. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση οι κιλοβατώρες στα ρολόγια της ΔΕΗ που βρίσκονται στα οικήματα της οικογένειας του υπουργού Δικαιοσύνης, εντός και εκτός Αττικής, συνεχίζουν να τρέχουν κανονικά, όταν την ίδια ώρα λαμβάνονται αποφάσεις διακοπής ρεύματος σε άνεργους, ανάπηρους και οικονομικά “ασθενείς” με επιπτώσεις δυστυχώς, ακόμα και θανατηφόρες. Αναμφισβήτητα προκύπτει θέμα ηθικό αλλά κυρίως πολιτικό και ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να στέκει άλλο θεατής στα έργα του στενού του φίλου και υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου.    

πηγή : το κουτί της πανδώρας


"Σκότωσαν τη μάνα μου για 267 ευρώ"

Θλίψη και οργή προκαλεί η υπόθεση της 56χρονης τετραπληγικής που έχασε τη ζωή της το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν η ΔΕΗ Χανίων προχώρησε σε διακοπή ρεύματος στο σπίτι της λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Έχοντας παραμείνει στο κρεβάτι τα τελευταία 15 χρόνια, η 56χρονη υποστηριζόταν μηχανικά, και έτσι, όταν η ηλεκτροδότηση του ακινήτου διεκόπη, τα μηχανήματα σταμάτησαν να λειτουργούν, με αποτέλεσμα τον θάνατο της ασθενούς περίπου μια ώρα αργότερα. Οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ενώ τα ακριβή αίτια θανάτου της αναμένεται να τα προσδιορίσει η νεκροψία-νεκροτομή.

Με ανακοίνωσή της, πάντως, η ΔΕΗ τόνισε πως «δεν γνώριζε το πρόβλημα», ενώ οι συγγενείς της 56χρονης διαψεύδουν τα λεγόμενα αυτά, υποστηρίζοντας πως το ζήτημα ήταν γνωστό από το 2007. Η συγκεκριμένη υπόθεση φέρνει εκ νέου στο προσκήνιο τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει πλήθος ελληνικών νοικοκυριών λόγω του αυξημένου κόστους ζωής και της δραματικής μείωσης των εισοδημάτων μετά τις περικοπές σε συντάξεις και μισθούς.

«Γνώριζαν»

Με την αγανάκτηση να είναι εμφανής στον τόνο της φωνής του, ο γιος της 56χρονης ξεκαθάρισε σε δήλωσή του πως η ΔΕΗ γνώριζε επακριβώς τα προβλήματα. Εξήγησε μάλιστα πως στο παρελθόν υπάλληλοί της έφεραν γεννήτρια στο σπίτι, για να τη χρησιμοποιούν όποτε γινόταν διακοπή ρεύματος.

«Περιμένουμε και την ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να καταθέσουμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, και του ΔΕΔΔΗΕ, και του υπαλλήλου ακόμα που έκοψε το ρεύμα. Δεν είναι δυνατόν να κόβουν το ρεύμα σε μια γυναίκα που ζούσε χάρη στην υποστήριξη μηχανήματος. Χωρίς τεχνική υποστήριξη η μητέρα μου είχε μία ώρα ζωής, καθώς τόσο διαρκούσαν οι μπαταρίες του μηχανήματος που βλέπετε πίσω μου» ανέφερε ο γιος της.


Με ανακοίνωσή της πάντως η ΔΕΗ τονίζει ότι ο συγκεκριμένος καταναλωτής «ουδέποτε δηλώθηκε και συνεπώς ουδέποτε υπήρξε ενταγμένος στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών και ιδιαίτερα στην κατηγορία των ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης», για τους οποίους, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «η επιχείρηση δεν προβαίνει σε διακοπή ηλεκτροδότησης της οικίας τους λόγω οφειλής, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνον κατά τους μήνες που προστάζουν οι σχετικοί κώδικες της πολιτείας».

«Ως εκ τούτου, η Επιχείρηση δεν ήταν και δεν θα μπορούσε να είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος καταναλωτής ήταν μηχανικά υποστηριζόμενος, ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα» σημειώνεται ακόμα στην ανακοίνωση.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΗ:

«Σχετικά με τις σημερινές αναφορές σε διαδικτυακές σελίδες για διακοπή ηλεκτροδότησης οικίας καταναλωτή στα Χανιά Κρήτης λόγω οφειλής, κατόπιν σχετικής εντολής της ΔΕΗ ΑΕ, οφείλουμε να ενημερώσουμε για τα κάτωθι:

»Ύστερα από σχετικό έλεγχο των στοιχείων του καταναλωτή που είναι καταχωρημένα στο μηχανογραφικό μας σύστημα, διαπιστώθηκε ότι ουδέποτε δηλώθηκε και συνεπώς ουδέποτε υπήρξε ενταγμένος στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών και ιδιαίτερα στην κατηγορία των ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, για τους οποίους η Επιχείρηση δεν προβαίνει σε διακοπή ηλεκτροδότησης της οικίας τους λόγω οφειλής, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνον κατά τους μήνες που προστάζουν οι σχετικοί κώδικες της πολιτείας.

»Ως εκ τούτου, η Επιχείρηση δεν ήταν και δεν θα μπορούσε να είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος καταναλωτής ήταν μηχανικά υποστηριζόμενος, ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

»Υπενθυμίζουμε ότι, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ευπαθών καταναλωτών, για την ένταξη στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών απαιτείται μια απλή αίτηση, η οποία μπορεί να υποβληθεί και τηλεφωνικά στη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της ΔΕΗ, 11770».

Tραγική ειρωνεία....

 Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι περίπου ένα 24ωρο μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στο σπίτι της άτυχης γυναίκας το ρεύμα επανασυνδέθηκε, η ίδια ωστόσο δεν ήταν εκεί...

Πηγή βίντεο-φωτό: flashnews.gr-cretalive.gr


56χρονη παραπληγική: «Aν κάνατε νόμιμη την ευθανασία “θα την έκανα τώρα” να ξεκουραστώ από τους δημοσίους βασανιστές του λαού»

Με 166 λέξεις η 56χρονη παραπληγική που «σκοτώθηκε» από τη διακοπή ρεύματος στα Χανιά, εξαιτίας οφειλής 800 ευρώ προς τη ΔΕΗ, είχε περιγράψει την κατάσταση στην οποία βρισκόταν. Ήταν τέσσερις μήνες πριν την μοιραία μέρα.
 Με ένα γράμμα που είχε στείλει προς τους αρμόδιους –μέσω της τοπικής εφημερίδας Χανιώτικα Νέα- εξήγησε ότι είχε διακοπεί πλήρως η χορήγηση της σύνταξης της από τον ΟΓΑ και οδηγήθηκε σε συσσώρευση χρεών.

Η επιστολή της ανέφερε:

«Το όνομα μου είναι Ευτυχία Παπαδάκη. Είμαι άτομο με τετραπληγία 20 χρόνια και είμαι στο κρεβάτι και έχω μηχανική υποστήριξη από τον Ιανουάριο του 2003 . τον υπολογιστή τον χειρίζομαι με μια κάμερα υπερύθρων.

Έχω μια αρρώστια που λέγεται Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση (ALS). Γεννήθηκα στις 30 Οκτωβρίου 1958. Όλη μου τη ζωή ασχολούμουν με τη γεωργία, εκτός από ενάμιση χρόνο που άνοιξα ένα ανθοπωλείο για να πουλάω τα φυτά που καλλιεργούσα μόνη μου για να μην τα παίρνουν οι έμποροι για ένα κομμάτι ψωμί. Είχα βλέπετε 3 αγόρια να μεγαλώσω. Βρήκα ένα μαγαζάκι 15 τ.μ. και έναν λογιστή.

Δεν μου είπε ότι ήταν απαραίτητο να γραφτώ στο Ταμείο Εμπόρων. Άνοιξα το ανθοπωλείο, νόμιζα ότι ήμουν εντάξει με τις υποχρεώσεις μου με το κράτος. Δεν με ενόχλησε κανείς. Τον Νοέμβριο του 1993 άρχισα να χάνω την ισορροπία μου και να πέφτω κάτω αδικαιολόγητα. Τον Δεκέμβριο του 1993 νοσηλεύτηκα στο Αιγηνίτειο νοσοκομείο. Τότε μου έφτιαξαν τα χαρτιά οι γιατροί «να τα καταθέσουν στο Ταμείο σου» μου είπαν».

Η γυναίκα, μην γνωρίζοντας τον τρόπο αδειοδότησης ενός καταστήματος και τον τρόπο με τον οποίο κλείνει, ανέθεσε την εργασία στον λογιστή της που όμως πέθανε μετά από λίγο αφήνοντας, όπως φάνηκε, πολλά θέματα ανοικτά.

Ο ΟΓΑ

Συνεχίζοντας την ενημέρωσή της η κα Ποποδάκη επεσήμανε τότε πως «όταν γύρισα στα Χανιά (με πατερίτσες) άρχισα να μαζεύω τα υπόλοιπα χαρτιά. Η υγεία μου πήγαινε όλο και χειρότερα. Κατέθεσε τα χαρτιά ο πατέρας μου στον Ο.Γ.Α. και με κάλεσαν να περάσω από επιτροπή τον Απρίλιο του 1994 (τότε ήμουν σε αναπηρική καρέκλα). Η απόφαση, όπως αναμενόταν, 100% αναπηρία – τετραπληγία. Η σύνταξη βγήκε 2 ή 2,5 χρόνια αργότερα. Το παιδί μου τον κάλεσαν φαντάρο, νομίζω πήγε στην Εφορία, έκλεισε την ταμειακή μηχανή και την πούλησε.

Το ανθοπωλείο έκλεισε 31 Δεκεμβρίου 1996 και έφυγε φαντάρος ο γιος μου. Τον Ιούλιο 2007 ήρθε ένα χαρτί από το Ταμείο Εμπόρων και μου έλεγε ότι τους χρωστούσα 45.000 €. Έκατσα και έγραψα μία επιστολή, δεν μπορούσα να επικοινωνήσω με άλλον τρόπο (από τον Δεκέμβριο του 2002 έχω τραχειοσωλήνα) και έλεγα περίπου αυτά που σας γράφω τώρα. Φαίνεται δεν την άνοιξαν και τον άλλο μήνα έρχεται άλλη επιστολή. Δεν μου έδιναν απαντήσεις στα ερωτήματα που είχα κάνει. Ήταν αντίγραφο της πρώτης.

Ξανατυπώνω τη δικιά μου επιστολή και την ξαναστέλνω, πάλι δεν είχα απάντηση. Αυτό συνεχίστηκε για αρκετό καιρό. Για 2 – 3 χρόνια μου έστελναν το ίδιο χαρτί και το γύριζα πίσω χωρίς να το ανοίξω. Την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 μου ήρθε ένα χαρτί από τον Ο.Γ.Α. και λέει ότι μου κόβουν τη σύνταξη και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη γιατί έχω μαγαζί που δουλεύει και δεν μου δίνουν ούτε τις δαπάνες του 2012 και 2013 που έχω καταθέσει περίπου 20.000 ευρώ! Έχω ανάγκη από γυναίκα που να με φροντίζει.

Πώς θα ζήσω; Το ξέρω ότι η ζωή μας εμάς των 1.540 ασθενών με ALS είναι πολυδάπανη για το κράτος. Αλλά ας κάνατε νόμιμη την ευθανασία “θα την έκανα τώρα” να ξεκουραστώ από τους δημοσίους βασανιστές του ελληνικού λάου και όχι μόνο».


Πηγή : Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht