Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Το ΕΠΑΜ για τις νέες τουρκικές προκλήσεις



Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.) για την τουρκική πρόκληση στην Κύπρο

Στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας εισήλθε στις 6:30 το πρωί (ώρα Ελλάδος) το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος «Barbaros», όπως επιβεβαίωσε στο ΡΙΚ ο Κύπριος υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης.

Η κίνηση αυτή της Τουρκίας είναι σαφώς πολεμική πρόκληση, ενάντια σε τυπικά ανεξάρτητο κράτος μέλος του ΟΗΕ και της Ε.Ε. Παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο. Δείχνει σε τι κατάσταση έχει οδηγηθεί η Κύπρος μετά το πλήγμα που δέχθηκε από την ευρωζώνη με το κούρεμα. Η συνέχεια της παραμονής της Κύπρου στην ευρωζώνη, την μετατρέπει σε χώρα ανοχύρωτη, έρμαιο των προκλήσεων, πολεμικών και άλλων της Τουρκίας, η οποία δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήδη κατέχει το 1/3 της νήσου.

Η μόνη λύση για το λαό της Κύπρου είναι μια ενιαία ανεξάρτητη δημοκρατική Κύπρος χωρίς ξένους στρατούς κατοχής και βάσεις πολέμου.

Αναρωτιόμαστε γιατί δεν έχει ζητηθεί η ακόμα από τις κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδας, η σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τη στιγμή που παραβιάζεται το έδαφος της Ε.Ε.

Το Γραφείο Τύπου

Αθήνα 21/10/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht