Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Κατρούγκαλος στη Bild: Η ΕΚΤ να τυπώσει χρήμα «Κανείς δεν θέλει να εκβιάσει τη Γερμανία, όλοι είμαστε μέρος της Ευρώπης» (Δές Σχόλιο ΕΠΑΜ Χανίων)


Κατρούγκαλος στη Bild: Η ΕΚΤ να τυπώσει χρήμα

Σχόλιο ΕΠΑΜ Χανίων : Αρχίζει και δένει σιγά σιγά το γλυκό . Όλα έχουν την σειρά τους, μετά την ανακοίνωση υποστήριξης της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από τον Ομπάμα καπάκι έγινε η πρόσληψη της Lazard, και μετά η στήριξη του πρόεδρου της ΕΚΤ Ντράγκι του Αμερικανικών συμφερόντων κατάλληλου ανθρώπου στην Ευρώπη που συμπλέει όλως συμπτωματικά με τον κο Κατρούγκαλο ( Ή ΕΚΤ που θα πρέπει να ξεκινήσει την ανακατανομή και να ξεκινήσει να τυπώνει χρήμα... ) 
Ξυπνάμε !!!!! Η Ελλάδα με την βοήθεια των αμερικανόδουλων υπουργών ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ των επιδιώξεων των Η.Π.Α. 

Υπέρ της ανακατανομής των χρεών από την ΕΚΤ, η οποία θα πρέπει να τυπώσει χρήμα, τάσσεται ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στην Bild. Επισημαίνει ότι κανείς δεν θέλει να εκβιάσει τη Γερμανία, ότι όλοι είμαστε μέρος της Ευρώπης, ενώ σημειώνει ότι εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, κανείς δεν θα λάβει τα χρήματά του πίσω, ούτε οι Γερμανοί.

«Θέλετε να εκβιάσετε τη Γερμανία, κύριε υπουργέ;» είναι ο τίτλος της συνέντευξης, με το πλήρες κείμενο να έχει ως εξής:

Bild: Το κόμμα σας, ο ΣΥΡΙΖΑ, υπόσχεται εκλογικά δώρα ύψους δισεκατομμυρίων. Με ποιον τρόπο θα τα χρηματοδοτήσετε;

Γ. Κατρούγκαλος: Η Ελλάδα έχει περιπέσει σε μια δίνη, από την οποία δεν πρόκειται να βγούμε με την πολιτική των προηγούμενων τεσσάρων ετών. Το χρέος μας αυξήθηκε κατά 50%, σε σχέση με το 2010. Η ανεργία βρίσκεται στο 25%, όλο και περισσότεροι άνθρωποι ζουν στο όριο της φτώχειας. Θέλουμε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, αλλά ταυτόχρονα και το τέλος της άδικης πολιτικής λιτότητας (σσ. Bild: δημοσιονομική πολιτική που επιδιώκει με αποφασιστικότητα ισοσκελισμένο κρατικό προϋπολογισμό).

Bild: Γιατί θέλετε να διορίσετε πάλι περισσότερους υπαλλήλους;

Γ. Κατρούγκαλος: Δεν κάνουμε νέους διορισμούς, αλλά ανακαλούμε άδικες και αντισυνταγματικές απολύσεις. Όσοι είχαν επαφές με το πολιτικό σύστημα προστατεύθηκαν, ενώ, αντίθετα, καθαρίστριες π.χ. απλώς απολύθηκαν. Θέλουμε τώρα να δημιουργήσουμε ένα διαφανές σύστημα. Αλλά, αληθεύει επίσης ότι το δημόσιο λειτουργεί οριακά. Από τους 900.000 υπαλλήλους έχουν μείνει μόνο 600.000. Καινούριες προσλήψεις θα γίνουν, όμως, μόνο όταν το επιτρέψουν τα οικονομικά.

Bild: Και ποιος θα πληρώσει τότε τα δώρα σας;

Γ. Κατρούγκαλος: Δεν πρόκειται για δώρα, αλλά για ελάφρυνση, για ανθρώπους οι οποίοι είναι χωρίς προστασία, ηλεκτρικό ρεύμα και φαγητό. Καταρχάς, θα πρέπει να συνεισφέρουν το μερίδιό τους οι πλούσιοι Έλληνες και οι ολιγάρχες, που έγιναν ακόμη πλουσιότεροι εν μέσω κρίσης. Αλλά, στη συνέχεια, θα πρέπει να υπάρξει μια διάσκεψη για το χρέος, όπως έγινε το 1953 για τη Γερμανία. Εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, κανένας δεν θα πάρει τίποτα, ούτε οι Γερμανοί. Αυτό είναι και το πρακτικό επιχείρημα υπέρ της εξεύρεσης ενός συμβιβασμού, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση της Ελλάδας και να λάβει η Γερμανία πίσω τα δάνεια. Η συμφωνία είναι αποφασιστικής σημασίας, διότι η σταθερότητα στην Ευρωζώνη αποτελεί κοινό συμφέρον.

Bild: Αυτό σημαίνει ότι θέλετε να εκβιάσετε την Γερμανία και την Ευρώπη!

Γ. Κατρούγκαλος: Όχι, κανένας δεν θέλει να εκβιάσει τη Γερμανία. Και οι ίδιοι είμαστε μέρος της Ευρώπης! Αλλά πρέπει να δούμε την πραγματικότητα: στην Ελλάδα πεθαίνουν άνθρωποι λόγω της αυξανόμενης φτώχειας, πρόκειται για ανθρωπιστική καταστροφή. Για αυτόν τον λόγο, επείγον καθήκον της νέας κυβέρνησης είναι να κάνει κάτι για αυτούς τους ανθρώπους. Και κάτι ακόμη σημαντικό: Δεν πρόκειται επ’ ουδενί να πληρώσουν οι φορολογούμενοι για την Ελλάδα, αλλά θα γίνει μια ανακατανομή των χρεών.

Bild: Τι μορφή θα έχει αυτή η «ανακατανομή»;

Γ. Κατρούγκαλος: Η ΕΚΤ θα πρέπει να ξεκινήσει την ανακατανομή και να ξεκινήσει να τυπώνει χρήμα...

Στην ίδια εφημερίδα δημοσιεύεται ακόμη σύντομο ρεπορτάζ για την πρόσληψη της εταιρείας συμβούλων Lazard από το υπουργείο Οικονομικών, υπό τον τίτλο «Αμερικανοί τραπεζίτες θα σώσουν τους Έλληνες»:

«Πώς πάνε αυτά μαζί; Ο ριζοσπάστης (radikalos) πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας τηλεφωνήθηκε για πρώτη φορά με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούνκερ και τον πρόεδρο της ΕΚΤ Ντράγκι, επιβεβαίωσε 'προθυμία για συμβιβασμό' στο θέμα κούρεμα χρέους.» 

Ταυτόχρονα έγινε γνωστό: το υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας προσέλαβε την αμερικανική τράπεζα επενδύσεων Lazard ως σύμβουλο για την υλοποίηση του κουρέματος χρέους. Σήμερα ταξιδεύει ο Τσίπρας στην Κύπρο -παραδοσιακά το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό ενός Έλληνα πρωθυπουργού, μετά στη Ρώμη, στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες. Μια επίσκεψη στο Βερολίνο δεν έχει προγραμματιστεί».

πηγή : www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht