Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Διαπραγμάτευση χωρίς εναλλακτικό σχέδιο οδηγεί στο δόκανο. του Άκη Μπαδογιάννη


Για άλλη μια φορά το συμπέρασμα από τις τελικές αποφάσεις του eurogroup ήταν σαφές.

Η νέα Ελληνική κυβέρνηση, όφειλε να γνωρίζει αυτό το συμπέρασμα:

Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ελληνική ουσιαστική διαπραγμάτευση με τους κυρίαρχους κύκλους της ΕΕ και πρώτα απ' όλα το Γερμανικό κατεστημένο αν η Ελληνική κυβέρνηση δεν διαθέτει εναλλακτικό σχέδιο για την πορεία της χώρας, που δεν στηρίζεται στη χρηματοδότηση και τη ρευστότητα της ΕΕ και της ΕΚΤ 

και θα προβλέπει ακόμη και την έξοδο από την ευρωζώνη και την κυκλοφορία εθνικού νομίσματος.
Ουσιαστική διαπραγμάτευση δεν μπορεί να διεξαχθεί με όσους τους ζητάς δανεικά που τα θεωρείς, δυστυχώς, απαραίτητα για να μην "καταστραφείς"!

Διαπραγμάτευση ουσίας δεν μπορεί να γίνει αν η Ελλάδα δεν διαθέτει βιώσιμη...
εναλλακτική λύση χωρίς τα δανεικά εκείνων με τους οποίους διαπραγματεύεται και χωρίς αυτή η εναλλακτική λύση να θέτει σε κίνδυνο θεμελιώδη συμφέροντα των πιστωτών της.

Και αυτή η βιώσιμη εναλλακτική λύση για τη χώρα, η οποία απειλεί πραγματικά τους πιστωτές και μπορεί πραγματικά να στηρίξει "κόκκινες γραμμές" των συμφερόντων μας είναι μόνο μία: Ένα σχέδιο για μια νέα προοδευτική πορεία χωρίς δάνεια από την τρόικα και τους θεσμούς και με προμετωπίδα ένα εθνικό νόμισμα.

Και τώρα δεν είναι αργά για τη χώρα να προετοιμαστεί και να θέσει επί τάπητος αυτό το σχέδιο εναλλακτικής λύσης, αλλάζοντας ριζικά το ευρωπαϊκό τοπίο, τη σκακιέρα των διαπραγματεύσεων και το νόημα των "κόκκινων γραμμών".

Ιδού η Ρόδος λοιπόν.

ο Άκης Μπαδογιάννης είναι μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

από το «iskra.gr»

Σχόλιο ΕΠΑΜ Χανίων : Περιμένουμε από τον κο Άκη Μπαδογιάννη σαν μέλος της ΚΕ του   ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει ΕΜΠΡΑΚΤΑ την αντίθεσή του !!! Να ενωθεί με τον Ελληνικό Λαό που το κόμμα του ΠΡΟΔΩΣΕ καταγγέλλοντας τους εθελόδουλους συντρόφους του ανοιχτά με οποιοδήποτε κόστος !!!!
Ο αγώνας δίνεται στον δρόμο στις πλατείες και όχι από το διαδίκτυο.                       
Να ποια είναι η Ρόδος το πήδημα είναι δικό του καθήκον.........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht