Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

Στήνουν γκέτο για τους εξαθλιωμένους Έλληνες !!


Άκρα του τάφου σιωπή !
Ένα κείμενο, μια λίστα προτάσεων Βαρουφάκη προς Ντάιζελμπλουμ, στην οποία δεν έχει κανένα δικαίωμα πρόσβασης ο λαός, έφυγε εν κρυπτώ και παραβύστω. Εν κρυπτώ ακόμα κι από τους …. δυστυχείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ναι αυτούς τους ‘’αριστερούς’’ βουλευτές που έφεραν το λαό στην ….. εξουσία. Προτάσεις Βαρουφάκη προς τους ‘’εταίρους’’, προς τους ‘’θεσμούς’’(όπως ονομάζουν την νέα τρόικα), στις οποίες δεν έχει κανένας, από το λαό, το δικαίωμα πρόσβασης. Μόνο κάποιους αόριστους και γενικόλογους τίτλους άφησαν να διαρρεύσουν, προς ικανοποίηση του φιλοθεάμονος κοινού ! 

Το πρωτότυπο κείμενο άφαντο !
Το κείμενο, όμως, το πρωτότυπο και στο σύνολό του ‘’διέρρευσε’’! Φρόντισε γι` αυτό ο ίδιος ο Σόιμπλε, που δεν είχε την ίδια άποψη με τους ‘’αριστερούς’’ λεβέντες. Έδωσε τη λίστα με τις προτάσεις Βαρουφάκη στο Reuters, έτσι για να δείξει στην παγκόσμια κοινή γνώμη – και κυρίως στους ευρωπαϊκούς λαούς – την ξευτίλα και την υποταγή στην οποία οδήγησε τους ….. ‘’αριστερούς’’ μάγκες του fashion style. Για να στείλει το μήνυμα τού Ρωμαίου πραίτορα προς όλους τους υποτελείς της νέας Ρώμης. Τη βασική άποψη του Ρωμαίου πολιτικού του 2ου αιώνα π. Χ. Κάτωνα του Πρεσβύτερου, που διακήρυσσε σε όλους τους τόνους ….. «Et preterea censeo Carthago delenda est» (‘’Και να προσθέσω ότι η Καρχηδόνα πρέπει να καταστραφεί’’). Έτσι για να είναι πλήρης ο εξευταλισμός τους. Έτσι για να αποκαρδιωθεί κάθε πονεμένος ευρωπαϊκός λαός, που θα ελπίσει σε …. ‘’αριστερές’’ λύσεις, που θα τολμήσει να σηκώσει κεφάλι στην Ε.Ε. - στο Δ΄ Ράιχ - των …. ‘’εταίρων’’ των Τσίπρα, Δραγασάκη, Βαρουφάκη. Αυτών των κυρίων που βροντοφώναζαν, αλλά σε κουφούς, ότι νοιάζονται ….. «πρώτα για τη σωτηρία της Ευρώπης». Για την τύχη των ιθαγενών της πατρίδας μας κρατούσαν χάντρες και καθρεφτάκια.
Δεν θα σταθώ σε ένα προς ένα, από τα σημεία των προτάσεων Βαρουφάκη προς Ντάϊζελμπλουμ. Το έχει κάνει, ήδη, ενδελεχώς και με πλήρη ενάργεια ο Δημ. Καζάκης,
http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2015/02/blog-post_25.html ) αποδεικνύοντας την αποδοχή, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, της πολιτικής της προηγούμενης δωσιλογικής κυβέρνησης.

Σαν απλός πολίτης όμως, ο οποίος βρίσκεται στα όρια της φτώχειας, σαν απλός άνθρωπος που έμαθε από την κούνια του να σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θα σταθώ σε ένα και μοναδικό σημείο της επιστολής Βαρουφάκη. Στο σημείο που αναφέρεται στα μέτρα αντιμετώπισης της ….. ‘’ανθρωπιστικής κρίσης’’. Της φράσης που τόσο έντεχνα χρησιμοποιεί ο Τσίπρας στη θέση της γενοκτονίας , που συντελείται στον τόπο μας.
Το βασικό – και σχεδόν μοναδικό – μέτρο που προτείνεται στην επιστολή τού …. ‘’αριστερού’’ Βαρουφάκη, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, είναι ίδια με την πρόταση Σόρος προς Ομπάμα. Μια πρόταση που επιχείρηση να περάσει από το Κογκρέσο ο αμερικανός πρόεδρος αλλά (ευτυχώς) δεν κατάφερε να την περάσει.

Η ‘’φαεινή’’ ιδέα και η ‘’επαναστατική’’ πρόταση του Βαρουφάκη είναι η εφαρμογή της περίφημης ….. CITIZEN SMART CARD !!!! Μια κάρτα με την οποία θα εφοδιάζεται ο κάθε δυστυχής, που αφού περάσει από … ‘’οικίες επιτροπές’’ (βλ. ημετέρους) και κριθεί ότι βιώνει την εξαθλίωση, θα εφοδιάζεται με την έξυπνη κάρτα, στην οποία θα καταγράφεται ηλεκτρονικά κάθε προσωπικό του δεδομένο (μέχρι και βιομετρικά δεδομένα). Με αυτήν την κάρτα ο κάθε εξαθλιωμένος (υποχείριο πλέον του κρατικού ελέγχου) θα έχει την ευκαιρία της ζωής. Θα τυχαίνει της μέριμνας του κράτους !! Μιας  μέριμνας για την οποία ήλπιζε όταν είχε δουλειά, σπίτι, ασφάλιση και σύνταξη. Θα τον εφοδιάζουν με ….. κουπόνια, με τα οποία θα μπορεί να εξασφαλίσει ένα πιάτο ‘’φαγητό’’ από τα συσσίτια !!!!!! Έτσι θα αντιμετωπίσουν την ανθρωπιστική κρίση, που σαρώνει τη χώρα μας. Με την ελεημοσύνη που θα απολαμβάνει ο κάθε εξαθλιωμένος, παραδίδοντας τη ζωή, τα όνειρά του, την οικογένειά του, την αξιοπρέπειά του και την ίδια του την ύπαρξη στους αγύρτες ….. ελεήμονες, που θα μοιράζουν ‘’έξυπνες κάρτες’’. Έτσι σταμπαρισμένοι με κάρτα και περασμένοι σε μητρώα  σαν επαίτες και κοινωνικοί παρίες, θα συνεχίσουν να σέρνουν τα άθλια βήματά τους από συσσίτιο σε συσσίτιο.

Τρόμος, θλίψη και απελπισία ! Τα χαρακτηριστικά της κοινωνίας που ονειρεύεται ο Βαρουφάκης. Αλήθεια στην πρόταση αυτή συνέργησε και η συνεργάτιδά του Παναρίτη; Αυτή η ‘’κ.’’ της Παγκόσμιας Τράπεζας, που αφού πρώτα πρωταγωνίστησε στην εξαθλίωση του Περουβιανού λαού, τού έστησε στη συνέχεια – για να ολοκληρώσει το θεάρεστο έργο της - τη δικτατορία του Αλμπέρτο Φουτζιμόρι, (του εγκληματία δικτάτορα που καταδικάστηκε σε 25ετή κάθειρξη για άγρια εγκλήματα κατά του περουβιανού λαού, την ώρα που τον εξυμνούσε η ‘’κ.’’ Παναρίτη, η σύμβουλος τώρα του Βαρουφάκη). (βλ.  http://www.imerodromos.gr/panariti/ ).
Smart card λοιπόν, η λύση για την ανθρωπιστική κρίση !
Με την κάρτα αυτή παίρνουν σάρκα και οστά οι φρικώδεις φαντασιώσεις του κάθε Σόρος και του κάθε Χίτλερ ! Δε χρειάζονται σήμερα κίτρινα άστρα του Δαβίδ στο μέρος της καρδιάς. Οι παρίες της κοινωνίας θα εντοπίζονται ανά πάσα στιγμή με την έξυπνη κάρτα. Αναβιώνουν τη δημοκρατία της Βαϊμάρης ; Καινούριοι κομματικοί στρατοί που θα επανδρώσουν τις …. ‘’οικίες επιτροπές’’ , ελέγχοντας την κοινωνική συνοχή; Θα οδηγήσουν στην εξάρτηση της κοινωνίας από τα κουπόνια τους, και στη φασιστικοποίησή της;

Την ίδια ώρα, με απαίτηση των …. ‘’θεσμών’’, παραπέμπονται στις καλένδες η προστασία της ιδιοκτησίας από τους πλειστηριασμούς, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ο μισθός των 751, η 13η σύνταξη, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, η διάλυση του ΤΑΙΠΕΔ, η ανάκληση των ιδιωτικοποιήσεων και τόσα άλλα προεκλογικές χάντρες.

Ώστε γι` αυτό έστειλε ο ελληνικός λαός στην κυβέρνηση τους Τσιπραίους ; Για να στήσει τη λύση των γκέτο ; Ή για να τρίβει τα χέρια του, χασκογελώντας, ο κάθε Άδωνις ;
Είπε μήπως, προεκλογικά, στο λαό ότι μπορεί άνετα να επιλέξει τον ‘’αριστερό’’ ή το δεξιό βιαστή του ;
Είπε στο λαό ότι με την πολιτική του θα απαλλάξει τους προηγούμενους δωσίλογους από την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, αφού ο ίδιος ετοιμάζεται να επικυρώσει – θεσμικά – την παράδοση στους κατακτητές της Εθνικής Κυριαρχίας;

Έλληνα πατριώτη, να θυμάσαι !
Τα ‘’αριστερά’’ ΜΑΤ ( όπως κι αν τα ονομάσουν) θα είναι πιο σκληρά, γιατί θα πατούν  πάνω στην αποδοχή όλων αυτών που ελπίζουν ….. περιμένοντας το θάμα (!), που αναμένουν τους μεσσίες που φορούν σακάκια με σηκωμένους γιακάδες και κόκκινες γραμμές fashion !
Μην εκπλαγείς αν δεις τα κάγκελα να ξαναστήνονται στον Άγνωστο Στρατιώτη. Ίσως, μάλιστα, να είναι πιο ψηλά και πιο βαθιά ριζωμένα στο χώμα !  μόνο που θα γέρνουν …. ‘’αριστερά’’ !

Ήρθε η ώρα να αποφασίσει ο πολίτης πού ανήκει, με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει. Στο κοπάδι του κάθε τσέλιγκα ‘’μεσσία’’ ή στο κομμάτι εκείνο του λαού που αρνείται να παραδώσει τα ιερά και τα όσιά του ( το σπίτι του και τα παιδιά του) στους κατακτητές;
Η απάντηση και η πραγματική λύση είναι πλέον στο χέρι 
του λαού και μόνο του λαού !


Κώστας Γιαννιώτης
Μέλος του Ελεγκτικού Συμβουλίου του ΕΠΑΜ

25 – 2 - 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht