Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

"Ξύπνα Χανιώτη, ξύπνα ξενοδόχε, ξύπνα έμπορα! Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Γεώργιος Σταθάκης, ως υπουργός Οικονομίας, τελικά ξεπουλά το αεροδρόμιο μας! (Δελτίο Τύπου ΕΠΑΜ Χανίων)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

"Ξύπνα Χανιώτη, ξύπνα ξενοδόχε, ξύπνα έμπορα!

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Γεώργιος Σταθάκης, ως υπουργός Οικονομίας, τελικά ξεπουλά το αεροδρόμιο μας!

    -Αυτός ο οποίος ήταν παρών στις 22 Νοεμβρίου στο αεροδρόμιο μαζεύοντας ψηφαλάκια, δήθεν ενάντια στη ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου. 
    -Αυτός ο οποίος στις 25 Νοεμβρίου 2014, λίγες μόλις μέρες μετά, δήλωνε: «Εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας»
    -Αυτός ο οποίος μετά την ανακοίνωση του ανάδοχου για τον διαγωνισμό της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων, δήλωνε: «Η πώληση της δημόσιας αυτής υποδομής προσβάλει ευθέως το δημόσιο συμφέρον», εκφράζοντας την κατηγορηματική αντίθεση του κόμματος στην πώληση τους.
    -Αυτός που προειδοποιούσε για αύξηση του κόστους μετακίνησης για τους πολίτες αλλά και πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
    -Αυτός που επισήμαινε ακόμη πως «σήμερα τα περιφερειακά αεροδρόμια είναι στην πλειοψηφία τους κερδοφόρα και σε θέση να αποζημιώνουν όσα από αυτά είναι ελλειμματικά. Άρα δεν επιβαρύνουν με κανένα τρόπο τα δημόσια ταμεία» και πρόσθετε: «Η ενέργεια αυτή, η οποία κινείται στα όρια της νομιμότητας, πραγματοποιείται την ίδια στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματικών ενώσεων και των τοπικών κοινωνιών που πλήττονται αντιτίθενται στην εκποίηση τους». και: «Η πώληση της δημόσιας αυτής υποδομής προσβάλει ευθέως το δημόσιο συμφέρον και ως ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουμε κατηγορηματικά της αντίθεση μας σε αυτή» 

Τώρα δείχνει τελικά ποιος ήταν ο σκοπός του:

Σήμερα  μιλώντας σε δημοσιογράφους δήλωσε ως υπουργός Οικονομίας,  ότι θα αλλάξουν οι όροι προκήρυξης ώστε να εισέλθει ως μέτοχος με πλειοψηφικό ποσοστό το ελληνικό δημόσιο, να μειωθεί ο χρόνος παραχώρησης και συνεπώς να μειωθεί και το τίμημα που έχει συμφωνήσει να καταβάλει η κοινοπραξία Fraport- Slentel.


Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης όπως προκύπτει από το e-mail του Γιάνη Βαρουφάκη, « οι ιδιωτικοποιήσεις που είτε είναι σε εξέλιξη είτε έχουν ολοκληρωθεί, θα συνεχίσουν»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht