Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

΄΄ 9 (Εννέα) δήμαρχοι του παραλιακού μετώπου΄΄ κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την κατάργηση της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο»


 dimarxoi paraliako

Την κάθετη αντίθεσή τους στην κατάργηση της εταιρείας Παράκτιο Αττικό Μέτωπο η οποία έχει αναλάβει την «αξιοποίηση» του παραλιακού μετώπου από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο εκφράζουν με επιστολή τους 9 δήμαρχοι της περιοχής μεταξύ των οποίων και τρεις των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής.

«Με την προτεινόμενη κατάργηση της Παράκτιο Αττικό Μέτωπο. και την μεταβίβαση των ακινήτων της παραλιακής ζώνης στους φορείς προέλευσής τους, τη διαχείρισή τους από την ΕΤΑΔ και εντέλει την ένταξή τους στο ΤΑΙΠΕΔ, θα επανέλθει η σύγχυση, η επικάλυψη των αρμοδιοτήτων και η γραφειοκρατία, εμποδίζοντας την επίλυση των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι μας» αναφέρουν οι δήμαρχοι.

Την επιστολή συνυπογράφουν εκτός των δημάρχων Κορωπίου Δημήτρης Κιούσης. Σαρωνικού Γιώργος Σοφρώνης και Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς και οι ομόλογοί τους του
Παλαιού Φαλήρου, του Αλίμου, της Γλυφάδας, του Ελληνικού-Αργυρούπολης, της Καλλιθέας και του Μοσχάτου-Ταύρου, οι οποίοι συγκροτούν την επιτροπή που συνέδραμε στη διαμόρφωση του πλαισίου αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου.

Στην επιστολή τους οι 9 δήμαρχοι αναφέρουν τα εξής:

«Οι Δήμαρχοι που αποτελούμε την Επιτροπή Δημάρχων, η οποία αποφασίστηκε από την Παράκτιο Αττικό Μέτωπο, με σκοπό τη συνδρομή μας στη διαμόρφωση του πλαισίου αξιοποίησης της περιοχής από το ΣΕΦ έως το ΣΟΥΝΙΟ, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και της ελληνικής οικονομίας, εκφράζουμε τη στήριξή μας στον μέχρι σήμερα τρόπο λειτουργίας της άνω Εταιρίας καθώς και την πλήρη συμπαράστασή μας στους εργαζομένους της που πλέον δοκιμάζονται.

Η Παράκτιο Αττικό Μέτωπο. αντιμετώπισε με πλήρη κατανόηση τις απόψεις και επιφυλάξεις μας, συνδράμοντας σε καθημερινά αιτήματά μας, επιλύοντας χρόνια προβλήματα. Προς τούτο ήμασταν σε πλήρη και αγαστή συνεργασία, έχοντας δρομολογήσει την ουσιαστική μας συμβολή στο απαραίτητο αναπτυξιακό σχέδιο.

Με την προτεινόμενη κατάργηση της Παράκτιο Αττικό Μέτωπο. και την μεταβίβαση των ακινήτων της παραλιακής ζώνης στους φορείς προέλευσής τους, τη διαχείρισή τους από την ΕΤΑΔ και εντέλει την ένταξή τους στο ΤΑΙΠΕΔ, θα επανέλθει η σύγχυση, η επικάλυψη των αρμοδιοτήτων και η γραφειοκρατία, εμποδίζοντας την επίλυση των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι μας.

Η παραχώρηση των ακινήτων της Παράκτιο Αττικό Μέτωπο. στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων αποτελεί σαφή ένδειξη των προθέσεων της νέας κυβέρνησης για να εντάξει τα ακίνητα αυτά σε σχέδια ιδιωτικοποιήσεων.

Όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει, τα ακίνητα της Παράκτιο Αττικό Μέτωπο. πρέπει να έχουν σαφή δημόσιο και κοινωφελή χαρακτήρα, αφού αποτελούν έναν ‘ελάχιστο’ διάδρομο δημόσιας πρόσβασης προς την παραλία για τους δημότες μας και για τους κατοίκους της Αττικής ευρύτερα, αλλά και μια ελάχιστη ζώνη για την ‘εκτόνωση’ δημοσίων χρήσεων σε μια σειρά πυκνοκατοικημένων Δήμων που στερούνται δημοσίων χώρων.

Αποτελούν, επιπρόσθετα, ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην προσπάθεια για να γίνει η παραλιακή μας ζώνη ο 2ος πόλος τουριστικής ανάπτυξης της Αττικής, (μετά το κέντρο της Αθήνας), δεδομένων και των μεγάλων πολιτιστικών έργων που εκτελούνται το τελευταίο διάστημα.

Κατά συνέπεια, η κατάργηση της Παράκτιο Αττικό Μέτωπο. μας βρίσκει παντελώς αντίθετους, δηλώνοντας την ετοιμότητά μας για τα όποια σχέδια ακυρώνουν το δημόσιο κοινωφελή και αναπτυξιακό χαρακτήρα των ακινήτων του Παράκτιου Μετώπου».


Διαβάστε σχετικά: Νέα δεδομένα για τις παραλίες της Αν. Αττικής μετά την κατάργηση της «Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε.»!

paraktio katargisi

Η εκμετάλλευση – αξιοποίηση των παραλιών της Αττικής, ιδιαίτερα αυτών της ανατολικής Αττικής, αλλάζει εντελώς τα δεδομένα και δημιουργεί νέες προσδοκίες για το μέλλον των ακτών μας.

Σύμφωνα με το άρθρο 24 το οποίο θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των 100 δόσεων η εταιρεία «Παράκτιο μέτωπο Α.Ε.» καταργείται διά της συγχώνευσής της στο ΤΑΙΠΕΔ όπως και η ΕΤΑΔ Α.Ε.

Όπως είναι φυσικό μια τέτοια εξέλιξη αλλάζει εντελώς τα δεδομένα στην ανατολική Αττική, από το Ελληνικό και μέχρι το Σούνιο, αφού οι εκεί παραλίες θεωρούνται τα «φιλέτα» της Αττικής και είχαν μπει στη διαδικασία της «αξιοποίησης», γεγονός που είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκονται στην… πρωτοκαθεδρία.

Υπενθυμίζεται ότι βασική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ – όλα τα προηγούμενα χρόνια τουλάχιστον – ήταν η απόδοση των παραλιών στους πολίτες ενώ οι πιο… ριζοσπαστικές φωνές έκαναν λόγο ακόμη και για παντελή αποκλεισμό επιχειρήσεων και άρα εκμετάλλευσής τους από επιχειρήσεις.

Δείτε παρακάτω τη σχετική διάταξη (άρθρο 24) του νομοσχεδίου όπως έχει δοθεί για δημόσια διαβούλευση:

 paraktio arthro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht