Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Τους εξωθούν σε ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ !!


Ένα περίεργο παιγνίδι στήθηκε τις τελευταίες μέρες με κύριο αντικείμενο αντιπαράθεσης το αν πρέπει να περάσει ή όχι από τη Βουλή το αίτημα παράτασης της ισχύος της υπάρχουσας δανειακής σύμβασης, που λήγει.
Οι ‘’δημοκράτες’’ της Ευρώπης έσπευσαν να περάσουν από τα κοινοβούλιά τους την επικύρωση της συμφωνίας για 4μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας. Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, τέσσερα κοινοβούλια έχουν ήδη επικυρώσει τη συμφωνία παράτασης, μεταξύ των οποίων και το γερμανικό. Σύμφωνα μάλιστα με τα διεθνή πρακτορεία η συμφωνία επικυρώθηκε με ‘’ευρύτατη  πλειοψηφία’’.

Ας προσέξουμε λίγο την εξέλιξη των τελευταίων ημερών.
Η γερμανική κίτρινη φυλλάδα Bild, σε ρόλο σκληρού, κυκλοφόρησε - πριν την ψηφοφορία στη γερμανική βουλή (boundestag) - με ολοσέλιδο τίτλο NEIN (ΟΧΙ), θέλοντας έτσι να δείξει ότι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης της Γερμανίας αντιτίθεται στην επικύρωση της παράτασης της δανειακής σύμβασης, αυτής που αφορά στους …… ‘’κακούς’’  και ‘’ανεπρόκοπους’’ Έλληνες.
(Ενδεικτικά να αναφέρω ότι την ίδια μέρα οι πωλήσεις της εν λόγω φυλλάδας εκτινάχτηκαν στα 5.000.000 φύλλα).
Υστερία κατέλαβε πλήθος γερμανών, που έτρεχαν να φωτογραφηθούν, με τη φυλλάδα κολλημένη στο στήθος τους ! Τα εύκολα θύματα ! Τα απληροφόρητα πλήθη, που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το υστέρημα από τους μισθούς τους είναι αυτό που δανειοδοτεί τους …. ‘’μπαταχτσήδες’’ Έλληνες. Αυτά τα  θύματα του Σόιμπλε, ίδια μ` αυτά της προπαγάνδας του Χίτλερ. Αυτά που δεν έμαθαν, και ίσως δε θα μάθουν ποτέ, ότι οι τράπεζες της χώρας τους έχουν κερδίσει, από το δράμα των Ελλήνων τα τελευταία πέντε χρόνια, περίπου 76 δισ. Ευρώ (!), την ίδια ώρα που περικόπτουν μισθούς εργαζομένων της Γερμανίας, στο όνομα της …… ‘’βοήθειας’’ προς τους Έλληνες.
Χοντρό παιγνίδι ! Και μια κοινωνία να σέρνεται στα λασπόνερα της γκαιμπελικής παραπλάνησης.

Μέσα σ` αυτό το καλοστημένο σκηνικό και την υστερία, ξεπρόβαλε η…. ‘’μεγαλόθυμη’’ και ‘’φιλεύσπλαχνη’’ απόφαση της βουλής τους, να προσφέρει ‘’δώρο’’ στους Έλληνες την παράταση της σύμβασης. Τι μεγαλείο ψυχής! Τι αλληλεγγύη !
Ναι ! Όλα καλά, αλλά έβαλαν έναν όρο που απαιτούν να υλοποιηθεί από την ελληνική κυβέρνηση. Να περάσει ΚΑΙ από την ελληνική βουλή και να  επικυρωθεί η παρούσα σύμβαση και η παράτασή της. Νάτααα !! Να, η λακκούβα στη φάβααα !!
Τι δουλειά έχει να ψηφίσει η ελληνική βουλή για την έγκριση παράτασης της ισχύουσας σύμβασης αφού η ελληνική κυβέρνηση ζητά ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ κοινοβούλια να εγκρίνουν την παράταση. Η ίδια ζητά ‘’πίστωση χρόνου’’ - όπως λέει –ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ κοινοβούλια.
Οι περίφημοι ‘’εταίροι’’ του ΣΥΡΙΖΑ του βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό να το κάνει, επικαλούμενοι διάφορα νομικίστικα τερτίπια. Από κοντά και τα ξεπλύματα, πλέον, της πολιτικής σκηνής της χώρας, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ που σκούζουν και κόπτονται να περάσει η σύμβαση για επικύρωση από τη βουλή. Επικαλούνται μάλιστα τις ευαισθησίες τους για τη …… δημοκρατία (!!) και τη συνταγματική …… νομιμότητα (!!)
Ποιοι; Οι λεβέντες που βίαζαν συστηματικά - κατά φύσιν και παρά φύσιν – τη δημοκρατία, όπου κι αν τη συναντούσαν και χρησιμοποιούσαν το σύνταγμα για πρόχειρο τραπεζομάντιλο στα γλεντοκόπια τους στην πλάτη του λαού.
Γιατί λοιπόν κόπτονται και οι Γερμανοί και η εκδιωχθείσα δωσιλογική κυβέρνηση;

Το ζήτημα είναι βαθύ και πολύ πολύ σοβαρό.
Η συγκεκριμένη σύμβαση, που είχε συνάψει η προηγούμενη κυβέρνηση, εγκρίθηκε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, χωρίς ποτέ να επικυρωθεί από την τότε βουλή.
Είναι αυτό που λέει ο λαός μας ….. ‘’ήξεραν να φυλάνε τον κώλο τους’’. Γιατί η σύμβαση αυτή περιλαμβάνει άρθρο-όρο, με το οποίο η χώρα μας παραχωρεί την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ της στους κατακτητές και στην δικαιοδοσία του αγγλικού δικαίου κάθε περιουσιακό στοιχείο αυτού του τόπου -  κινητό και ακίνητο, δημόσιο και ιδιωτικό.
Δεν το ψήφισαν οι προηγούμενοι γιατί ….. ‘’ο φόβος φυλάει τα έρμα’’! Σκέφτονταν ότι οι καιροί αλλάζουν και οι Σοϊμπλάδες κι οι Ολάντηδες δε θα είναι πάντα εδώ να τους προσέχουν. Και δεν ήθελαν να βρεθούν με το σκοινί στο λαιμό για μια ψηφοφορία στη βουλή.

Τώρα όμως τα πράγματα αλλάζουν και τα αφεντικά απαιτούν αυτήν την ψηφοφορία.
Τώρα φωνάζουν οι ίδιοι, γιατί αν φέρει τη σύμβαση ο ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή για ψήφιση και επικύρωση, θα χρεωθεί αυτός – κατά κύριο λόγο – την επικύρωση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ τους. Και τότε δεν θα είναι μόνοι. Θα επικαλούνται και την ….’’αριστερή’’ κυβέρνηση την οποία μάλιστα ‘’στήριξαν’’ με την ψήφο τους στη δύσκολη αυτή ψηφοφορία.
Να λοιπόν γιατί φωνάζουν και κόπτονται για την επικύρωση της σύμβασης από τη βουλή.
Ευτυχώς, μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, επικρατεί μεγάλος σκεπτικισμός στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το θέμα αυτό και ακούγονται αρκετές φωνές άρνησης της ψήφισής της, με πρώτη φωνή αντίστασης τη φωνή τής Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου. 
Μακάρι να επικρατήσουν οι πατριωτικές φωνές και να μη δέσουν την πατρίδα μας πισθάγκωνα, έτοιμη τροφή για τα αγριόσκυλα του Βερολίνου.

Ας το σκεφτούν χίλιες φορές πριν αποφασίσουν ! Γιατί όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσοι αιώνες κι αν περάσουν, δε θα υπάρξει τρύπα που θα τους κρύψει.

Κώστας Γιαννιώτης

Μέλος του Ελεγκτ. Συμβουλίου του ΕΠΑΜ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht