Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015

Η εξαχρείωση των «εταίρων» αποτέλεσμα του ενδοτισμού ! Σχόλιο του Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.Σ’ ένα πρωτοφανές παραλήρημα ωμών εκβιασμών και τρομοκρατίας έχουν επιδοθεί τις τελευταίες μέρες οι πολιτικές μαριονέτες των δανειστών και τοκογλύφων, στο ευρωπαϊκό διευθυντήριο. Ποτέ κατά το παρελθόν οι απειλές σε βάρος της χώρας μας και των ελλήνων πολιτών δεν άγγιξαν αυτά τα επίπεδα. Αυτό που επιζητούν δεν είναι μόνο η πλήρης καθυποταγή της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά κυρίως ο εξευτελισμός και η απόλυτη δουλοποίηση ενός ολόκληρου λαού.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ το «ιερατείο» της Ε.Ε. -προεξάρχουσας της γερμανικής καγκελαρίας- απειλεί την Ελλάδα με οικονομική ασφυξία σε περίπτωση κατά την οποία δεν προχωρήσει η εφαρμογή των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων της ακραίας νεοφιλελεύθερης λογικής.

Η συμπεριφορά αυτή, όχι μόνο δεν ξαφνιάζει, αλλά ήταν αναμενόμενη πολύ πριν τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές και ενώ είχε διαμορφωθεί καταφανώς η τάση του εκλογικού σώματος. Όμως, η πλήρης  εξαχρείωση των «εταίρων» μας επήλθε μετά την ενδοτική συμφωνία του Eurogroup, στην οποία η ελληνική πλευρά προσήλθε υιοθετώντας τη λογική του «έντιμου συμβιβασμού». Και ιδού το αποτέλεσμα, που παραπέμπει στη λαϊκή θυμοσοφία: «Δώσε θάρρος στον χωριάτη...». Το μόνο θετικό αποτέλεσμα των πιέσεων αυτών είναι  η συνειδητοποίηση από όλους τους πολίτες ότι εντός της ευρωζώνης και της ΕΕ είναι αδύνατο να υπηρετηθεί το εθνικό συμφέρον και να αναπτυχθεί η εθνική οικονομία.

Αν οι κυβερνώντες δεν αντιληφθούν  εγκαίρως, ότι «με τον δεσμοφύλακά σου δεν διαπραγματεύεσαι» και ότι με τους δυνάστες επιτυγχάνονται μόνον... «ανέντιμες» συμφωνίες, μύρια δεινά έπονται...

Το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.
Αθήνα 06/03/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht