Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Σεισάχθεια



Σε μια εποχή που οι φορομπήχτες πλιατσικολόγοι της κυβέρνησης ετοιμάζονται να κατάσχουν μισθούς, συντάξεις και περιουσιακά στοιχεία για χρέος 5 (!) ευρώ προς την Εφορία, μήπως ήρθε η ώρα να θυμηθούμε τη σεισάχθεια;
Στα ευλογημένα χώματα τούτης της χώρας γεννήθηκε πριν από 2.500 χρόνια, στα ίδια χώματα που γέννησαν και τη Δημοκρατία.

Το Ε.ΠΑ.Μ μαζί με την Κίνηση Πολιτών ΑΡΔΗΝ και το Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα, διοργανώνουν στην Πλατεία Συντάγματος (Ξενοφώντος 4) τη Δευτέρα 22 Απριλίου στις 8 το βράδυ, ανοιχτή ομιλία -συζήτηση με θέμα: «Σεισάχθεια. Διαγραφή των χρεών. Λύση ή ουτοπία;»

Σεισάχθεια: αποτίναξη βαρών, νομοθέτημα του Σόλωνα, (από το σείω που σημαίνει ταρακουνώ, αποτινάσω και το άχθος που σημαίνει βάρος).

Ο Σόλωνας με το Νόμο αυτό κατάργησε τα υφιστάμενα χρέη ιδιωτών προς ιδιώτες και προς το δημόσιο και απελευθέρωσε όσους Αθηναίους είχαν γίνει δούλοι λόγω των χρεών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht