Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Δελτίο Τύπου Ε.ΠΑ.Μ Χανίων για τη δίκη των 3 Χανιωτών διαδηλωτών



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΠΑ.Μ.
  
Χανιά, 26 Ιουνίου 2013
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο Χανίων δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στους διωκόμενους διαδηλωτές της παρέλασης της 25ης Μαρτίου του 2012, που δικάζονται την Παρασκευή 28 Ιουνίου στα Δικαστήρια Χανίων. 

Η κυβέρνηση διολισθαίνει όλο και πιο πολύ στον αυταρχισμό και την απολυταρχία καταργώντας κάθε προσπάθεια λαϊκής αντίδρασης και διαμαρτυρίας, ενάντια στα δόλια σχέδια ξεπουλήματος της πατρίδας μας.
Στο πλαίσιο αυτό εκτός από τις αποφάσεις φίμωσης κάθε αντίθετης φωνής, (ακόμα και θεσμικής όπως έγινε με την περίπτωση της ΕΡΤ), προχωρά σε εκδικητικές διώξεις ανθρώπων που απλώς συμμετείχαν σε νόμιμες και ειρηνικές διαδηλώσεις φορτώνοντάς τους ένα σωρό ψευδείς κατηγορίες.

Θα θέλαμε απλώς να υπενθυμίσουμε στις αρμόδιες αρχές το ΑΡΘΡΟ 11
παρ.1, του Συντάγματος της Ελλάδος:
«Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα»

Για τούτο ελπίζουμε ότι οι δικαστές των Χανίων θα τιμήσουν τον όρκο τους ακολουθώντας το παράδειγμα του ηρωικού Εισαγγελέα Ιωάννη Πενταγιώτη και θα αθωώσουν τους 3 συμπολίτες μας κατηγορούμενους για το συνταγματικό και αναφαίρετο δικαίωμα τους να διαδηλώνουν ειρηνικά.

Τα συνταγματικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, δεν ποινικοποιούνται!
Οι δημοκρατικές ελευθερίες δε φιμώνονται!

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο δηλώνει πως θα συνεχίσει να διαμαρτύρεται ενάντια στο ξεπούλημα της πατρίδας μας, την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και την εξόντωση του ελληνικού λαού και θα είναι στο πλευρό κάθε συμπολίτη μας που διώκεται για τη συμμετοχή του σε τέτοιου είδους δράσεις.


ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΧΑΝΙΩΝ
email: epam.chania@gmail.com
τηλ. επικοινωνίας Ε.ΠΑ.Μ. Χανίων  2821704040 και 6970067840

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht