Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Δ. Καζάκης: Γιατί το «κούρεμα» των καταθέσεων θα θίξει τους μικροκαταθέτες και τους οικονομικά αδύνατους

Ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ στο ΡΑΔΙΟ ΓΑΜΜΑ 94 F.M. της Πάτρας
Το ότι το κούρεμα των καταθέσεων θα αφορά και μικροκαταθέτες προέβλεψε ο γ.γ. του Ε.ΠΑ.Μ  Δημήτρης Καζάκης
λέγοντας: «Το κούρεμα στις καταθέσεις θα γίνει με δεσμευση των λογαριασμών καταθέσεων. Δεν υποφέρει μόνο αυτός που έχει πάνω από 100.000 ευρώ αλλά κι αυτός με λίγα ευρώ». 
Παράλληλα υπογράμμισε ότι το ρίσκο δεν το έχουν οι μεγάλοι καταθέτες και αποκάλυψε ότι δεν θίγονται οι οφσόρ λογαριασμοί: «Οι μεγάλοι αποταμιευτές δεν τα έχουν τα λεφτά τους σε καταθέσεις αλλά αγοράζουν επενδυτικά προϊόντα που δεν θίγοντα όπως παράγωγα και ομόλογα  ή σε offshore λογαριασμούς ή σε προθεσμιακές καταθέσεις. Δεν πειράζονται περιουσιακά στοιχεία του τραπεζίτη όπως παράγωγα και λοιπά πιστωτικά προϊόντα.»
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht