Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Η σύζυγος του Στουρνάρα πίσω από την διαφημιστική που κατηγορεί το Τομπούλογλου για εκβιασμό;



Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Πάνος Θ.Τζίφας
Καταβεβλημένος αλλά και με «οπλισμένος» με προκλητικές δικαιολογίες εμφανίστηκε στον ανακριτή ο πρόεδρος του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού, Χάρης Τομπόλουγλου. Λίγο πριν περάσει το κατώφλι του ανακριτή είπε στους δημοσιογράφους πως πιστεύει στο Θεό και τη Δικαιοσύνη, ενώ απαντώντας για την κατηγορία της δωροδοκίας είπε «Τα λεφτά τα πήρα για δωρεά» και στη συνέχεια χαρακτήρισε την υπόθεση στημένη. Στημένη από ποιούς; Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της www.itabloid.gr, οι οποίες αναμένεται να επιβεβαιωθούν από ώρα σε ωρα , η εταιρία που φέρεται να εκβίασε ο κ. Τομπούλογλου δεν είναι άλλη από την Business Mind Solutions, την οποία διευθύνει η σύζυγος του Υπουργού Οικονομικών κ. Νικολοπούλου. Και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, η “κυρία υπουργού” δεν έχει καμίά σχέση με τον τον βουλευτή Νικο Νικολόπουλο που αμέσως προσέτρεξε να ξεκαθαρίσει πως δεν έχει καμίά οικογενειακή σχέση με την σύζυγο του υπουργού που έχει “κατηγορηθεί” στο παρελθόν για “ανήθικες” και αδιαφανείς συμβάσεις της διαφημιστικής της με το… Υπουργείο Υγείας στο οποίο “ανήκει” φυσικά ο κ. Τομπούλογλου ως Πρόεδρος του Αγλαϊα Κυριακού.

Το χρονικό της δωροδοκίας
Πρίν απαναφερθούμε στο ιστορικό της κ. Νικολοπούλου (συζύγου Στουρνάρα) να τονίσουμε ότι έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του προέδρου του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού Χάρη Τομπούλογλου για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και της παθητικής δωροδοκίας και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή. Ωστόσο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή στις 13.00 και μέχρι τότε θα κρατείται στη ΓΑΔΑ. Ο 54χρονος Χάρης Τομπούλογλου συνελήφθη στην περιοχή του κέντρου από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης εκβιαστών της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μαζί με έναν 40χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται να είναι ο συνεργός του και εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εκβίασης κατά συναυτουργία και της παθητικής δωροδοκίας.


Είχε προηγηθεί η καταγγελία του προέδρου της διαφημιστικής εταιρείας (η οποία όπως προείπαμε διοικείται από την κυρία Νικολοπούλου Στουρνάρα) σύμφωνα με την οποία απαιτούσε τα χρήματα ο κ. Τομπούλογλου για να μην κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία, κάτι που θα σήμαινε αυτομάτως πως η συγκεκριμένη εταιρεία για δύο χρόνια δεν θα μπορούσε να λάβει μέρος σε άλλο διαγωνισμό.

Οι διάλογοι που έχουν καταγραφεί
Στους διαλόγους ο Χ. Τομπούλογλου φέρεται να αποκαλεί τα χρήματα που ζητούσε ως μίζα «εισιτήρια» ενώ ακούγεται να λέει: «Αυτοί θα πάρουν 190.000 ευρώ, εγώ να μην πάρω τίποτα; μ… είμαι;»

Αρχικά ο πρόεδρος του νοσοκομείου ζητούσε 30.000 ευρώ ως μίζα αλλά τελικά δέχθηκε 25.000 ευρώ μιας και οι υπεύθυνοι της εταιρείας έκαναν “παζάρια” όπως τους είχε συμβουλεύσει η αστυνομία προκειμένου να γίνει πιο αληθοφανής η διαδικασία.

Όταν το θέμα είχε καταγγελθεί στη Βουλή
H σύζυγος του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα κ. Σταυρούλα Νικολοπούλου είναι γενική διευθύντρια της εταιρείας MIND WORK BUSINESS SOLUTIONS που παίρνει δουλειές από το δημόσιο για την διοργάνωση συνεδρίων αλλά και διαφημιστικές εκστρατείες.Το θέμα της δραστηριότητας της συγκεκριμένης εταιρίας έφτασε έως την Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρου, ο οποίος αναζητούσε απαντήσεις για το κόστος αλλά και για την διαγωνιστική διαδικασία, τόσο από τον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα όσο και από τον πρώην υπουργό υγείας Ανδρεα Λυκουρέντζο σχετικά με το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υγείας και την διοργάνωση του από την εταιρεία Mindwork Business Solutions (συζύγου Στουρνάρα). Η απάντηση ήρθε μόνο από τον υπουργό Yγείας και ανέφερε ότι δεν έχει καταγράφει καμία πίστωση για την πληρωμή δαπανών του συγκεκριμένου συνεδρίου. Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο συνέδριο η διοργανώτρια εταιρία θεώρησε σωστό να καλέσει ως βασικό ομιλητή και τη σύζυγο του υπουργού οικονομικών ώστε να του δώσει κύρος στο συνέδριο άλλωστε η πλειονότητα των συνεδρίων είναι αμφιβόλου χρησιμότητας.

Τα σκοτεινά σημεία της εταιρίας
Μετά από δημοσιογραφική έρευνα του koutipandoras.gr διαπιστώνεται ότι η διαδρομή της συγκεκριμένης εταιρίας έχει αρκετά σκοτεινά σημεία.
Στις 13-6-2012 λαμβάνει μέρος σε διαγωνισμό για να διεκδικήσει την διοργάνωση ημερίδων του υπουργείου Παιδείας ωστόσο αποφασίζεται να μη τον κερδίσει καθώς εντοπίζεται από την επιτροπή ελέγχου ότι η εταιρεία έχει καταδίκη για μη έγκαιρη καταβολή εισφορών ΤΑΕ. Με λίγα λόγια η γυναικά του υπουργού Οικονομικών που έχει βάλει του περισσότερους φόρους από οποιονδήποτε άλλον υπουργό στους έλληνες φορολογούμενους δεν είχε πληρώσει τις εισφορές της στο δημόσιο. Ήταν οφειλέτης του δημοσίου.


Η διαδρομή όμως δεν τελειώνει εκεί διότι μπορεί η κυρία Στουρνάρα να έχει «χάσει» μια μάχη, αλλά δεν έχει χάσει τον πόλεμο. Τρεις μήνες μετά λάμβανε μέρος σε διεθνή διαγωνισμό για την εκστρατεία ενημέρωσης του ΕΟΦ για την πολυφαρμακία.
Είναι απορίας άξιο πως ενώ η εταιρεία της κυρίας Στουρνάρα ενώ δεν μπορούσε να πάρει μια δουλειά μερικών δεκάδων χιλιάδων λόγω οφειλών προς το δημόσιο μπορεσε και πήρε μια δουλειά μισού εκατομμυρίου
Πρόκειται για μια διαφημιστική καμπάνια διάρκειας 2 ετών που τελικά κέρδισε η ένωση εταιρειών MIND WORK BUSINESS SOLUTIONS ΕΠΕ και ΒΙ ΕΝΤ Ο ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε (της συζύγου του Στουρνάρα και του υιού Βαρβιτσιώτη) που κατέθεσε τη συμφερότερη προσφορά με το ποσό των 435.666 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, σύμφωνα και με το σχετικό πρακτικό της Ετήσιας Επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών».
Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο έργο ήταν να κοστολογηθεί από τον τότε επικεφαλής του ΕΟΦ Γιάννη Τούντα γύρω στο 1 εκατ. ευρώ ωστόσο μετά από διαφωνία που ξέσπασε μεταξύ του προέδρου και της τότε υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων τελικά το ποσό έπεσε στα 435.666 ευρώ. Όπως αναφέρουν πηγές του koutipandoras.gr μέσα από τον ΕΟΦ το κόστος παρέμενε υψηλό, ενώ παράλληλα η καμπάνια δεν ήταν πρώτης προτεραιότητας για τις ανάγκες της κοινωνίας, καθώς η οικονομική κατάσταση δεν επέτρεπε όχι μόνο την πολυφαρμακία αλλά ούτε την αγορά των απολύτως αναγκαίων φαρμάκων.
435.000 ευρώ στην εταιρία της γυναίκας του υπουργού Οικονομικών


Η ειρωνεία είναι ότι σε συνέδριο του ΣΦΕΕ (Επιτροπή Τεκμηρίωσης 2010-2011) τόσο ο Γιάννης Τούντας, όσο και ο Γ. Στουρνάρας, εκπροσωπώντας τον ΙΟΒΕ, είχαν καταθέσει μελέτες.
Η μελέτη που έκανε τότε ο πρόεδρος του ΕΟΦ Γ. Τούντας με φορέα το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής αφορούσε την «οικονομική λειτουργία του Συστήματος Υγείας για τον εντοπισμό των προβλημάτων και την εξάλειψη της απώλειας δημόσιων πόρων».
Είναι προκλητικό όχι μόνο ότι η σύζυγος του υπουργού Οικονομικών παίρνει δουλειές συνεχώς από το δημόσιο αλλά τα υπουργεία και οι δημόσιοι οργανισμοί σε καιρούς λιτότητας που επιβάλλει ο κύριος Στουρνάρας να εμφανίζονται να διοργανώνουν συνεδρία και εκδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ αμφίβολης αναγκαιότητας για να μην πούμε και χρησιμότητας. Χωρίς την εκστρατεία για την πολυφαρμακία του ενός εκατομμυρίου μπορεί να ζήσουν οι ασθενείς χωρίς φάρμακα για το καρκίνο δεν μπορούν και χωρίς αναισθητικά οι χειρουργοί δεν μπορούν να χειρουργήσουν. Είναι επίσης απαράδεκτο για ένα υπουργό να περιφέρεται σε εκδηλώσεις για τις οποίες πληρώνεται η σύζυγος του ως “εγγυητής” της σοβαρότητα και της επιτυχίας της εκδήλωσης.


Πηγή: itabloid

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht