Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΛΛΑΔΑ! ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Του Δημήτρη Κυπριώτη*

Πάνε πέντε τουλάχιστον χρόνια, που οι φωνές και οι χαρές των μικρών παιδιών τις ημέρες των εορτών του Πάσχα, δεν συναντούν πλέον τα εύθυμα και χαρούμενα πρόσωπα των περισσοτέρων γονιών, όπως συνέβαινε τα παλιότερα χρόνια.

Ακόμη και αυτή η κατάνυξη που πλημύριζε παραδοσιακά και θρησκετικά την ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας, έχει κυριευθεί από τη ζοφερή κατάσταση που βιώνει η Πατρίδα μας, αφού έχει οδηγήσει στην απόγνωση, στην εξαθλείωση και στην φτωχοποίηση εκαττομύρια συνανθρώπων μας.

Τα πάντα σήμερα έχουν αλλοιωθεί και έχουν θυσιαστεί στο βωμό της κρίσης, ακόμη και τα ήθη και τα έθιμα της Πατρίδας μας δοκιμάζονται σκληρά σε αυτό το μίζερο περιάλλον.

Σε πολιτικό εσωτερικό επίπεδο, παρατηρούμε ότι ο αγνός πατριωτισμός των Ελλήνων δέχεται σκληρά πλήγματα, από φανατικές φασιστικές δυνάμεις που προσπαθούν να τον καπηλευθούν, αφού από την απέναντι πλευρά, οι επωνομαζόμενες  προοδευτικές δυνάμεις, στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν πολιτικά τις προηγούμενες, αρνούνται να αποδεχθούν αυτήν την έννοια και το σύμβολό του την Ελληνική  σημαία, με αποτέλεσμα το κενό που δημιουργείται, να γίνεται αντικείμενο εκμετάλευσης.

Σε διεθνές επίπεδο, οι σύγχρονοι «Πόντιοι Πιλάτοι», δηλαδή αυτό που μας έμαθαν να ονομάζουμε «αγορές», σε αγαστή συμφωνία με ανάξιες πολιτικές ηγεσίες που διαμορφώνουν το σύγχρονο «ιερατείο» του ανοσιουργήματος που δημιούργησαν, την Ευρωπαική ένωση, παίζοντας τον ρόλο των "Φαρισαίων", έχουν αποφασίσει να καταστρέψουν Ευρωπαικούς λαούς για το καλό τους, για την πρόοδό τους, με πρώτο και καλλίτερο τον Ελληνικό λαό, αδιαφορόντας  αν αυτή τους η απόφαση και η τακτική, έχει οδηγήσει στο θάνατο χιλιάδες ανθρώπους μέχρι τώρα.

Σε αυτό το δύσκολο σταυροδρόμι βρίσκεται σήμερα  η χώρα μας και είναι αδήρητη η ανάγκη να βρεθεί αξιόπιστη λύση που να μπορεί να τη βγάλει από τα σημερινά αδιέξοδα, γιατί αν αυτό δεν γίνει πολύ γρήγορα, είναι κάτι περισσότερο από πιθανό  να μην υπάρχει  δρόμος επιστροφής από την κόλαση που ολοταχώς οδηγείται.

Όμως, στο θολό πολιτικό τοπίο της χώρας, οι κυβερνητικές δυνάμεις, με τους όποιους συμμάχους της  μέσα και έξω από το κοινοβούλιο, έχουν προ πολλού δείξει το σκληρό πρόσωπό τους και την αναλγησία που τους διακρίνει έναντι του Ελληνικού λαού και ταυτόχρονα  τη  δουλικότητα και τον κομπλεξισμό τους έναντι των  δανειστών-τοκογλύφων.

Από την άλλη πλευρά, οι αντιπολιτευόμενες δυνάμεις του κοινοβουλίου, ενώ δίνουν φραστικά την εντύπωση ότι επιθυμούν την αλλάγή των υφιστάμενων πολιτικών, στην ουσία  οι όποιες αλλάγές προτείνουν, συνοδεύονται από δηλώσεις  ότι τις αλλαγές αυτές θα τις εφαρμόσουν μέσα στο ίδιο το σημερινό ευρωπαικό καθεστώς και την ΟΝΕ,  γεγονός που από μόνο του φανερώνει την αναποτελεσματικότητα που θα έχουν.

 Όμως πέραν από τις παραπάνω κατεστημένες και συτημικές  πολιτικές δυνάμεις, υπάρχει σήμερα και η  νέα πολιτική δύναμη, αυτή του Ενιαίου Παλλαικού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ), που απερίφραστα και ξεκάθαρα δηλώνει την έξοδο από την κρίση με πολιτικές και λογικές που κινούνται έξω από αυτές του μονοδρόμου που ζούμε. Μάλιστα φρόντισε έγκαιρα τις θέσεις του αυτές το Ε.ΠΑ.Μ να τις κάνει γνωστές σε όλες τις Ευρωπαικές πρεσβείες και να ζητήσει την ενημέρωση των κυβερνήσεών τους δια της διπλωματικής οδού.

Με τις πολιτικές που υποστηρίζει το Ε.ΠΑ.Μ,  στο μεν εσωτερικό επιδίώκεται η  ένωση όλων των Ελλήνων, στο δε ευρωπαικό η  ένωση  των υπολοίπων λαών, σε συνεργασία με άλλα  Κινήματα,  στη βάση κοινών προταγμάτων και πέρα από τους γνωστούς  διαχωρισμούς δεξιά-αριστερά, μέχρι της ανακτήσεως της Εθνικής τους Ανεξαρτησίας.

Για την επιτυχία όμως των παραπάνω, ειδικά  για την Ελλάδα που δοκιμάζεται σκληρά σαν πειραματόζωο, αυτό που χρειάζεται είναι η Ελληνική κοινωνία να μάθει να μην ενδίδει σε απειλές, δειλήμματα  και φόβους, που με κάθε τρόπο και προπαγανδιστικό  μέσο προσπαθούν να της επιβάλουν οι δυνάμεις του σκότους, με  μοναδικό σκοπό  να την κάνουν να ξεχάσει τις πραγματικές της ανάγκες και το όραμά της για το μέλλον.

Απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις οφείλουμε να απαντήσουμε όλοι μαζί με σθένος και αυταπάρνηση, για να αποδείξουμε ότι οι απειλές τους ούτε μας αγγίζουν ούτε μας πτοούν, γιατί  είμαστε αποφασισμένοι και «καταδικασμένοι» να ακολουθήσουμε και να συνεχίσουμε την ιστορική μας πορεία.


Καλή Ανάσταση Έλληνες! Καλή Ανάσταση  Ελλάδα μας!

*Ο Δημήτρης Κυπριώτης είναι Α΄συντονιστής της ΠΓ του ΕΠΑΜ
και υποψήφιος Ευρωβουλευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht