Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Γι’ αυτό κύριε Πάγκαλε σταμάτα να προκαλείς και ζήσε με τις τύψεις σου (αν έχεις…)




Για άλλη μια φορά και όχι τυχαία << στην κατάλληλη  στιγμή >> ο Ανιστόρητος και Ρυπαρός Θεόδωρος Πάγκαλος εγγονός άλλωστε του Δικτάτορα στρατηγού Θεοδώρου Δ. Πάγκαλου, στο Ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας, όπου ο τέως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήθεν  καταδικάζει τους άσκοπους πυροβολισμούς και την κακή αυτή συνήθεια είπε: «Και μην μας πουν οι Κρητικοί ότι τα όπλα τα έχουν από παλιά, για την περίπτωση που γινόταν κάτι. Διότι θα τους ρωτήσουμε γιατί δεν ξεσηκώθηκαν το 1821 όπως η άλλη Ελλάδα;» Και συνέχισε: «Πρέπει να υπάρξει ένα ευρύτερο σχέδιο ανακατάληψης της νήσου και αφοπλισμού όλων των κρητικών!»
Ο Δήμαρχος Σφακίων Παύλος Πολάκης στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook γράφει:
«ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ. Με αφορμή το τραγικό περιστατικό στα Μυριοκέφαλα και το θάνατο ενός νέου ανθρώπου από την Ασή Γωνιά από άσκοπους πυροβολισμούς την ώρα του γλεντιού, ο πρώην υπουργός των εξωτερικών κύριος ΠΑΓΚΑΛΟΣ βρίσκει ευκαιρία να ξεράσει τη χολή του απέναντι στην Κρήτη και τους Κρητικούς λέγοντας ότι χρειάζεται να ανακαταληφθεί η Κρήτη και να αφοπλιστούν οι Κρητικοί καθώς δεν τους χρειάζονται τα όπλα αφού (άκουσον άκουσον) ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821.Με όση ψυχραιμία μπορώ να διατηρήσω λόγω και του αξιώματος που κατέχω, έχω να πω στον κο Πάγκαλο τα εξής… ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΕΞΩ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1770 ΑΠΟ ΤΟ ΣΦΑΚΙΑΝΟ ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΦΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΤΑΜΟΥΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΠΟΥ ΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΜΑΗ ΤΟΥ 1821 ΣΤΗ ΘΥΜΙΑΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΙΣ ΚΟΜΗΤΑΔΕΣ ΣΤΑ ΣΦΑΚΙΑ,ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΘΕΙ ΑΠΕΞΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1866 ΚΑΙ ΤΗ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΑΡΚΑΔΙ, για να μιλήσω μόνο για τρεις από τις δεκάδες επαναστάσεις που έγιναν στο νησί για να λευτερωθεί και να ενωθεί με τη μητέρα πατρίδα το 1913.ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΘΥΜΗΣΩ ΣΤΟΝ κ. ΠΑΓΚΑΛΟ ΟΤΙ Ο ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Η ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΥΠΛΗΘΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΥΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.
Είναι εντελώς άλλο πράγμα να καταδικάζει κάνεις την άσκοπη χρήση όπλων (που καμιά σχέση δεν έχει με την παραδοσιακή κρητική λεβεντιά αλλά με τον πολιτισμό της επίδειξης και του νεοπλουτισμού που το κόμμα του κυρίου Πάγκαλου την περίοδο του σημιτικού εκσυγχρονισμού έκανε τρόπο ύπαρξης νεόπλουτων κοινωνικών στρωμάτων που τα εξέθρεψε για κομματικό στρατό) ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΠΙΑΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΟΤΣΑΛΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΤΑ ΙΜΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΚΡΙΖΑ ΖΩΝΗ.
Γι’ αυτό κύριε Πάγκαλε σταμάτα να προκαλείς και ζήσε με τις τύψεις σου (αν έχεις…)
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΦΑΚΙΩΝ
(μετά από μεγάλη προσπάθεια να είμαι κόσμιος…)»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht