Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Ένα βήμα πριν από το κραχ είναι το Ταμείο των Ελεύθερων επαγγελματιών ΟΑΕΕ | Ξεκινούν κατασχέσεις για να εισπράξουν χρέη

oaee_527_355

Ένα βήμα πριν από το κραχ είναι το Ταμείο των Ελεύθερων επαγγελματιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι 8 στους 10 οφειλέτες χρωστούν ως 10.000 ευρώ και το έλλειμμα μόνο για το 2014 υπολογίζεται στα 720 εκατομμύρια ευρώ.

Το συνολικό έλλειμμα είναι στα 7,4 και όλα δείχνουν ότι η εικόνα δεν πρόκειται να βελτιωθεί, αντίθετα η εικόνα χειροτερεύει. Ήδη 370.000 ελεύθεροι επαγγελματίες σταμάτησαν να πληρώσουν εισφορές.

Όλα δείχνουν ότι το ταμείο θα είναι πολύ γρήγορα σε τόσο άσχημη θέση που δεν θα μπορεί να καταβάλλει συντάξεις.
Από το Σεπτέμβριο είναι άγνωστο πως θα καλύψει ο ΟΑΕΕ τις υποχρεώσεις του για καταβολή συντάξεων και όλα δείχνουν ότι πάμε σε νέες περικοπές.

Ήδη έχει διαφανεί ότι η μείωση της τάξης του 5% στις επικουρικές δεν ήταν αρκετή και έτσι έρχεται και νέα.
Υπολογίζεται ότι το Φθινόπωρο θα υπάρξει άλλη μια μείωση της τάξης του 3%

Και το μέτρο αυτό ωστόσο θεωρείται μικρής διάρκειας. Πρέπει να αυξηθούν τα έσοδα και έτσι ο ΟΑΕΕ φαίνεται ότι σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ και άλλες υπηρεσίες έχει περάσει στην… αντεπίθεση ακόμη και με κατασχέσεις εισπράξεων από τα ταμεία των επιχειρήσεων.

Μια άλλη πρόταση είναι μια νέα γενναία ρύθμιση που θα δώσει την δυνατότητα στους οφειλέτες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Μια ρύθμιση που θα προβλέπει πάγωμα των οφειλών, χωρίς προσαυξήσεις από επιτόκια κλπ και εξόφληση σε 100 δόσεις.


Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht