Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Α.ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΧΩΡΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ ΔΥΣΗ!



 ΣΗΜΕΙΩΣΗ για όσα ακούγονται στη συνέντευξη:

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε και η στιγμή που ανοιχτά πλέον απευθύνεται σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις και τους αποδέκτες, ότι η χώρα, δηλαδή σημειώνουμε εμείς η ΕΛΛΑΔΑ έτσι για να μην ξεχνιόμαστε, ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ ΔΥΣΗ!

Ε, Καλά αυτό το ξέραμε από τον καιρό του Κ.Κ και μετά του Α.Π(επειδή θα μας στοίχιζε η έξοδος από τους Ευρωπαικούς Οργανισμούς, όπως μας έλεγε ο μακαρίτης), αλλά ήταν κάτι που αυτό το...μυστικό εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ ούτε που το σιγοψιθυρίζατε. Και για αυτό άλλα λέγατε στο κόσμο σας, διαφορετικά τον "γαλουχήσατε" τόσα χρόνια.

Τώρα όμως κ. Πρόεδρε, καταλαβαίνουν όλοι ότι,  κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, ένεκα προθαλάμου κυβερνητικής εξουσίας, ας πάει και το παλιάμπελο!!

Μέχρι εδώ θα μπορούσαμε  να δείξουμε κάποιο είδος κατανόησης, αφού έτσι θα "διώξετε" τους κακούς και τι να κάνετε αυτά πρέπει να πείτε. Και μετά εσείς ξέρετε τι θα κάνετε!! (αυτά ακούμε από τους πιστούς οπαδούς σας)

Το άλλο όμως κύριε Πρόεδρε τι το ήθελες; Στα πλαίσια της ΕΕ, της ΟΝΕ και του ΝΑΤΟ ότι έχετε τη δύναμη και τη θέληση, όταν θα γίνετε κυβέρνηση  να αναπτύξετε ανεξάρτητη εξωτερική και εσωτερική πολιτική;

Εδώ τώρα είναι που τα χαλάμε. Γιατί είναι προτιμότερο πριν τα πείτε αυτά στον κόσμο σας, όπως τα είπατε στην κ. Κούκλη που δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να σας καταλάβει, όπως άλλωστε καταλαβαίνει πολλά χρονια τώρα όλους τους προηγουμενους χωρίς  να πολυσκοτίζεται, να ρίχνατε και καμιά ματιά στον καθρέπτη σας.

 Ίσως αυτό να σας κάνει καλό και ίσως μεταβάλλετε κάποια άποψη, ή τουλάχιστον μπορέσετε να μας τα πείτε κάπως διαφορετικά, γιατί μας πέσανε καπως βαριά στο στομάχι έτσι ξαφνικά που μας τα σερβίρατε!

 Σας το συνιστούμε.

Πηγή : Δημήτρης Κυπριώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht