Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

4700 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ – Η ΠΟΙΟ ΙΣΧΥΡΉ ΟΥΚΡΑΝΙΚΉ ΤΑΞΙΑΡΧΊΑ ΜΕ ΜΌΝΟ 83 ΕΠΙΖΏΝΤΕΣ ΠΊΣΩ


Οι Ουκρανοί στρατιώτες από την 30η μηχανοκίνητη ταξιαρχία που διατάχτηκε στην επίθεση στις 5 Αυγούστου, όταν θα έπρεπε να συμμετάσχει για την επίθεση Miuszinszk και Krasnyi Luch Ουκρανίας. Το αστικό χωριό που πολέμησε με τους αντάρτες, και δεδομένου ότι την 11η έκλεισε, έπρεπε να κρατήσει έξω για την προστασία, όπως διετάχτηκαν. Για τις επόμενες επτά ημέρες της μάχης ουσιαστικά κατέστρεψε την ταξιαρχία.


Το σώμα αρχικά με 4.700 Στρατιώτες, μόνο 83 άνθρωποι επέστρεψαν πίσω από τις δικές τους γραμμές – και αυτοί κατάφεραν να ξεφύγουν από την περικύκλωση με περιπετειώδη τρόπο.

Επιζώντες της ταξιαρχίας και  οικογένειες των θυμάτων είχαν μια οργισμένη αντίδραση όπως φαίνεται και στο βίντεο στην πόλη Novohrad-Volynskyi όπου βρίσκονται οι στρατώνες της μονάδας.


Στο βίντεο που κυκλοφόρησε ο Ουκρανός αξιωματικός αντιμετωπίζει τις μανάδες, στο ερώτημα '' γιατί η ταξιαρχία απεστάλη σε βέβαιο θάνατο; '' Οι επιζώντες είπαν ότι δεν μπορούσαν ακόμη και να θάψουν τα πτώματα των συνομηλίκων τους, λόγω του χρόνου και δεν οφειλόταν σε εχθρικές επιθέσεις πυροβολικού. Ελήφθη η πρώτη άδεια να υποχωρήσει, και όταν επέστρεψε στη χούφτα επιζώντες, θα έχουν να δηλώσει λιποτάκτες. Επιπλέον, τα μέλη της οικογένειας των στρατιωτών που χάθηκαν με  δικαιολογημένες τις οργισμένες αντιδράσεις, όπως εμφανίζεται επίσης στο Βίντεο. 


Η μητέρα ενός Στρατιώτη, δήλωσε: «Δεν θέλω ο γιος μου να είναι σε ένα φέρετρο, δεν τον θέλω  σαν ήρωα τον χρειάζομαι στη ζωή, στο σπίτι δεν χρειάζεται ένα φέρετρο πάνω από το οποίο, στη συνέχεια, θα φωνάζουν ο ήρωας της Ουκρανίαςδεν δίνω δεκάρα για την Ουκρανία Με αυτό τον τρόπο η Ουκρανία σκοτώνει τα παιδιά μας! "



Νοτιοανατολικότερα η εγκλωβισμενη 72η ταξιαρχία ή ότι έχει απομείνει από αυτήν βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση, και αρκετοί επιζώντες στρατιώτες της επιλέγουν το δρόμο της λιποταξίας. Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε ομάδα Ουκρανών στρατιωτών να παραδίδει τον εξοπλισμο της στο ρωσικό φυλάκιο του Ροστόφ, καθώς όπως οι ίδιοι αναφέρουν δεν θέλουν πλέον να πολεμήσουν αυτόν τον ψυχοφθόρο πόλεμο τον οποίο ξεκίνησε το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου.

"Είπαμε στους στρατηγούς ότι όλα έχουν τελειώσει, δεν έχουμε τίποτα να φάμε" είπε ένας αξιωματικός που παραδόθηκε.

Οι Ρώσοι συνοριοφύλακες ελεγχουν τα έγγραφα των Ουκρανών στρατιωτών και επιθεωρουν τα προσωπικά τους αντικείμενα. Οι στρατιώτες περνούν στο ρωσικό έδαφος χωρίς όπλα. 
Μεγάλο μέρος του ουκρανικού Στρατού αποτελείται από επιστρατευμένους ρωσοφωνους που δεν επιθυμούν να πολεμησουν εναντίον των φυλετικών αδελφών τους, και οι συγγενείς τους είναι υποστηρικτικοί στο να καταφύγουν στη ρωσική μεθόριο.
 Όπως είπαν οι Ρώσοι συνοριοφύλακες τους έδωσαν φαγητό και κατάλυμα προς ξεκούραση


Η 72η μηχανοκίνητη ταξιαρχία είναι εντελώς περικυκλωμένη και έχει υποστεί τεράστιες απώλειες στο προσωπικό της. Αποτελούν θύματα της φιλόδοξης προσπάθειας των ναζιστών του Κιέβου στο να αποκόψουν τους ρωσόφωνους από τα ρωσικά σύνορα, κάτι το οποίο δεν επετεύχθη. Πιστεύεται ότι έχουν απομείνει ελάχιστοι στρατιώτες σε άθλια κατάσταση. Ο ουκρανικός Στρατός πάσχει από έλλειψη νερού και τροφής

πηγή : efenpress

Ο δοικητής της 72ης Ταξιαρχίας των Ουκρανών αποκαλύπτει γιατί αυτομόλησαν στη Ρωσία

 

Η εντολή που δόθηκε από το Κίεβο ήταν να εγκαταλειφθεί μια ομάδα με περισσότερους από 400 στρατιώτες, οι οποίοι περικυκλώθηκαν από τις δυνάμεις αυτοάμυνας, αποκάλυψε ανώτερος αξιωματικός της Ουκρανίας που ζήτησε μαζί με τους άνδρες του καταφύγιο στη Ρωσία.

«Για δύο εβδομάδες, πολεμούσαμε χωρίς πυρομαχικά και καύσιμα. Δεν είχα τη δυνατότητα να ταΐσω τους άντρες μου για σχεδόν δύο εβδομάδες.
 Μπορούσαμε να προχωρήσουμε ακόμα και σε απεργία πείνας. Το προσωπικό είχε εξαντληθεί από την απελπισία παρά από τον πραγματικό βομβαρδισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Vitaly Dubinyak.

Και συνέχισε: «Εκτός από την εντολή «κρατήστε», το Κίβεο δεν μας παρείχε άλλη βοήθεια. Και κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, ματαιώθηκαν όλες οι επικοινωνίες. Απλά μας άφησαν στο έλεος».

Συνολικά 438 στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων και 164 φυλάκων των ουκρανικών συνόρων, μπήκα στη Ρωσία το βράδυ της Κυριακής.

«Για να σώσουν τους ανθρώπους, οι διοικητές των μονάδων αποφάσισαν να διασχίσουν τα σύνορα. Όλος ο εξοπλισμός και τα όπλα έπρεπε να μείνουν στην ουκρανική πλευρά. Προτεραιότητα ήταν να σωθούν οι άνθρωποι», τόνισε ο διοικητής.

O Dubinyak είπε ότι έμεινε έκπληκτος από την «σχεδόν αδελφικές» παροχές στους άνδρες του από τους Ρώσους συναδέλφους.

«Από το Κίεβο λένε ψέματα πως είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία. Κανένας από τους Ρώσους δεν μας κοίταξε καν με ειρωνικό βλέμμα. Καταλαβαίνουν ότι είμαστε όμηροι σε αυτή την ταραγμένη κατάσταση».

«Μέχρι και ιατρικό check-up διοργανώθηκε για εμάς εδώ. Οι τραυματίες λαμβάνουν βοήθεια. Μας δίνουν τροφή. Για πρώτη φορά μετά από έναν μήνα. Μας δόθηκαν ρούχα και δημιούργησαν για εμάς χώρους αναψυχής».

Σύμφωνα με τον Dubinyak, οι άνδρες του πέρασαν από τη «μηχανή του κιμά» και δεν θα επιστρέψουν στη μάχη. Παράλληλα, προέτρεψε τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στο Κίεβο να «πολεμήσουν μόνοι τους και να στείλουν τα δικά τους παιδιά να πεθάνουν».

πηγή : Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht