Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Κακομελέτα και έρχεται !!!!!! Πανάκριβη για τους Τούρκους η «φθηνή» Τουρκία. Απλησίαστα τα παράλια που έχουν παραδοθεί σε ιδιώτες.

Προορισμό για λίγους, με γεμάτο πορτοφόλι αποτελούν πλέον τα τουρκικά παράλια που κομμάτι-κομμάτι δίνονται σε ιδιώτες, οι οποίοι θησαυρίζουν. Την ίδια ώρα ο μέσος Τούρκος αδυνατεί να περάσει έστω και μια μέρα σε τουριστικούς προορισμούς όπως είναι το Τσεσμέ και το Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός) πόσο μάλλον να κάνει πολυήμερες διακοπές.

 cesme_994607392.jpg

Δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ  (εδώ) αναφέρει χαρακτηριστικά τον οικονομικό γολγοθά που πρέπει να ανέβει όποιος θέλει να περάσει λίγες ώρες σε κάποιο σημείο των… ιδιωτικοποιημένων τουρκικών παραλίων. Η είσοδος στοιχίζει 30-40 λίρες δηλαδή από 10,5 έως 13,5 ευρώ. Όποιος διψάει θα πρέπει να καταβάλει 3,5 ευρώ για ένα μπουκαλάκι νερό, τιμή 20πλάσια από την τιμή της αγοράς, ενώ εάν θέλει να ξεδιψάσει με αλκοολούχα ποτά η Χουριέτ γράφει πως θα πληρώσει έως και 1,250 λίρες  (432 ευρώ!)

Οι επίδοξοι κολυμβητές απαγορεύεται να φέρουν το δικό τους φαγητό και για αυτό οι φύλακες ασφαλείας ψάχνουν τις τσάντες τους στην είσοδο των ιδιωτικών παραλιακών κλαμπ. Τώρα όταν πεινάσουν μπορούν να επιλέξουν μεταξύ νόστιμων αλλά με τσουχτερή τιμή φαγητών. Για παράδειγμα το λαχματζούν στοιχίζει 10,5 ευρώ-τιμή δεκαπλάσια από την κανονική- τα γεμιστά μύδια προσφέρονται έναντι 7 ευρώ και η μπύρα φθάνει αισίως τα 8,5 ευρώ.

 

Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και περίπου 8,5-10,5 ευρώ για πάρκινγκ.

Συνεπώς ένας άνθρωπος για να περάσει ένα 24ωρο σε ένα από τα φημισμένα θέρετρα των τουρκικών παραλίων θα πρέπει να ξοδέψει ούτε λίγο, ούτε πολύ 51,8 ευρώ. Εάν έχει σύζυγο και δυο παιδιά θα πρέπει να πει ‘αντίο’ σε περίπου 200 ευρώ για να απολαύσει τον ήλιο και τη θάλασσα για μερικές ώρες.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι πολλές φορές Τούρκοι αλλά και ξένοι τουρίστες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το υψηλό κόστος και όταν δεν καταφέρνουν να πληρώσουν για τις υπηρεσίες που έλαβαν, τότε αναλαμβάνουν οι σωματοφύλακες των ιδιωτικών κλαμπ οι οποίοι εάν χρειαστεί δέρνουν κιόλας.


Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από την εφημερίδα Χουριέτ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht