Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Το πετσόκομμα των διαγνωστικών εξετάσεων υπερασπίστηκε ο Βορίδης. Κάτι ξέρει απο Τσεκούρια και Ιδεολογική καθαρότητα ο (κύριος) αυτός

Τις απάνθρωπες και αντιεπιστημονικές αποφάσεις για την υγεία στηρίζει ο Μάκης Βορίδης, αφού το τεστ ΠΑΠ κάθε χρόνο έχει ως αποτέλεσμα την... «προκλητή συνταγογράφηση από τους γιατρούς», όπως δηλώνει


Την ίδια στιγμή πλήθος γιατρών καταγγέλλει αυτή την απαράδεκτη και επικίνδυνη πολιτική.
          
Εμμένει στη θέση του περί αναγκαιότητας για «διαρθρωτική παρέμβαση στο ζήτημα διενέργειας διαγνωστικών εξετάσεων» ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

Αναφέροντας ότι αυτό πηγάζει τόσο από την εξέλιξη των δαπανών, οι οποίες έχουν εκτοξευθεί, όσο και από την ανάγκη εξορθολογισμού της πρακτικής των προληπτικών εξετάσεων.

Το τεστ ΠΑΠ που αποτελεί την προληπτική διαδικασία για τον εντοπισμό του καρκίνου του τραχήλου δεν θα γίνεται πλέον κάθε χρόνο, αλλά κάθε τρία και μετά τα 21 χρόνια, τη στιγμή που η σεξουαλική επαφή στην Ελλάδα συνήθως ξεκινά στην εφηβεία. Οι γιατροί εκτιμούν ότι το μέτρο αυτό θα οδηγήσει στην αύξηση των καρκινοπαθών με μαθηματική ακρίβεια. Όσο για το τρίπλεξ καρδιάς (υπερηχογράφημα), θα εφαρμόζεται σε χειρουργημένους ασθενείς και μάλιστα πάνω από μία πενταετία μετά την επέμβαση μπαϊπάς, όταν σύμφωνα με τους γιατρούς επιβάλλεται η εξέταση των ασθενών ένα εξάμηνο μετά την επέμβαση, στη συνέχεια πριν κλείσει δύο χρόνια από την επέμβαση και από εκεί και πέρα τουλάχιστον ανά διετία.

Παρά την ύψιστη αναγκαιότητα για υποστήριξη του ελληνικού τομέα της υγείας, η υπουργική απόφαση θέτει όρια και προϋποθέσεις για τη διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων βάσει κατευθυντήριων οδηγιών που ισχύουν σε άλλα κράτη, φέρνοντας αλλαγές στα μέχρι τώρα δεδομένα.

«Το μέτρο αυτό προστατεύει τον έντιμο, συγκροτημένο, σοβαρό γιατρό έναντι αυτών που κάνουν προκλητή συνταγογράφηση», ανέφερε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι ο γιατρός δεν θα συνταγογραφεί και δεν θα διενεργούνται εξετάσεις, ωστόσο θα υπόκειται στον έλεγχο του ΕΟΠΥΥ, και θα πρέπει να αιτιολογήσει τη σχέση της διάγνωσής του και την αναγκαιότητα της εξέτασης που συνταγογραφεί».


«Σε κίνδυνο η ζωή των πολιτών»

«Οι περικοπές στις διαγνωστικές εξετάσεις, που έγιναν βάσει πρόσφατης απόφασης του υπουργού Υγείας, είναι παντελώς απαράδεκτες» και «θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών», αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας. Πρόκειται, σημειώνει, για εξετάσεις που συμβάλλουν στην πρόληψη σοβαρών νοσημάτων, όπως το τεστ ΠΑΠ και οι εξετάσεις καρκίνου του προστάτη, και αποτελούν τεράστια επιτεύγματα στην ιατρική επιστήμη.


«Είναι τραγικό η κυβέρνηση εν μία νυκτί να διαγράφει αυτές τις εξετάσεις για οικονομικούς και μόνον λόγους, αφήνοντας τους πολίτες απροστάτευτους απέναντι σε θανατηφόρα νοσήματα», υποστηρίζει ο κ. Βαρνάβας, σημειώνοντας ότι η ΟΕΝΓΕ προτίθεται να ζητήσει την παρέμβαση των διεθνών ιατρικών οργάνων, «ώστε να πάψει επιτέλους η ανερμάτιστη και εγκληματική πολιτική περικοπών στην υγεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht