Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014

Του έριξαν 1 μήνα φυλακή για κάθε αυγό που πέταξε στον Τόμσεν!

Του έριξαν 1 μήνα φυλακή για κάθε αυγό που πέταξε στον Τόμσεν!

Τελικά ο επικίνδυνος τρομοκράτης τιμωρήθηκε. 
Με 4 μήνες φυλακή, ο συνταξιούχος καρκινοπαθής ακτιβιστής Δημήτρης Ρέλλος θα “σωφρονιστεί” για την πράξη του να πετάξει 4 αυγά (όχι, δεν ήταν Τουρκίας, όχι δεν ήταν μελάτα) στον επικεφαλής της Τρόικας, Πωλ Τόμσεν. Το δικαστήριο, όχι απλά δεν δέχθηκε κανένα ελαφρυντικό (όπως για παράδειγμα την πρόκληση και τη βία που ασκεί ο κύριος Τόμσεν στους Έλληνες), αλλά δεν δέχθηκε καν… κατάθεση ούτε από το “θύμα”, ούτε από τους αυτόπτες μάρτυρες αστυνομικούς.

Όπως γράφει και το site του Στέφανου Χίου, makeleio.gr το οποίο και αποκάλυψε το περιστατικό (το οποίο τόσο ο ίδιος ο Τόμσεν, όσο και η κυβέρνηση προσπάθησαν να κρατήσουν κρυφό) το δικαστήριο θεώρησε απρόκλητη την επίθεση του Δημήτρη Ρέλλου κατά του εκπρόσωπου του ΔΝΤ, Πωλ Τόμσεν. Από ότι φαίνεται, οι μειώσεις των συντάξεων και των μισθών, η διαπόμπευση της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο και άλλα πολλά που περνάει η χώρα μας και ο ελληνικός λαός τον τελευταίο καιρό, δεν αποτελούν λόγο για έναν Έλληνα πολίτη να διαμαρτυρηθεί (με έναν ίσως πιο ιδιαίτερο τρόπο) αλλά ούτε και να αγανακτήσει! Ο Δημήτρης Ρέλλος δικάστηκε χωρίς κανένα ελαφρυντικό από την Ελληνική Δικαιοσύνη και παρόλο που ο δικηγόρος του Φώτης Μήτσης ζήτησε την κλήτευση του Τόμσεν προκειμένου να πει στο δικαστήριο εάν πράγματι προσβλήθηκε από την πράξη του συνταξιούχου καρκινοπαθή, εκείνο αρνήθηκε κατηγορηματικά!

«Να καλέσουμε τον κύριο Τόμσεν στο δικαστήριο να μας πει αν πραγματικά πιστεύει ότι ΔΕΝ έχει προκαλέσει τον Ελληνικό λαό» είπε ο δικηγόρος στο δικαστήριο προσπαθώντας να μεταπείσει την απόφαση – μαχαίρι του εισαγγελέα! «Έστω να έρθουν οι αστυνομικοί – μάρτυρες να μας πουν πως έγινε το συμβάν»! Ούτε αστυνομικοί ούτε το «θύμα» ο Τόμσεν δεν δέχτηκε το δικαστήριο να εμφανιστούν! Φαίνεται πως δεν έκρινε απαραίτητη την παρουσία τους αλλά ούτε και προκλητική την συμπεριφορά του εκπροσώπου του ΔΝΤ.

«Να μας πει ο κύριος Τόμσεν εάν προσβλήθηκε από την κίνηση του πελάτη μου» συνέχισε να λέει ο δικηγόρος Φ. Μήτσης. «Εδώ και δύο χρόνια είναι το κύριο πρόσωπο που δέχεται κριτικές και προκαλεί. Εχθές παραλίγο να έρθει στα χέρια με τον κ. Στουρνάρα γιατί πάλι θεωρήθηκαν προκλητικά τα λόγια του. Και δεν δέχεστε ούτε καν την κλήτευσή του;. Είναι αναγκαία η παρουσία του για να μας πει εάν αυτά που κάνει πιστεύει ότι δεν προκαλούν τον Ελληνικό λαό»!

Σύμφωνα με το makeleio.gr, ένταση κορυφώθηκε στην δικαστική αίθουσα με τον Δ. Ρέλλο να φεύγει αγανακτισμένος για την άδικη απόφαση της Ελληνικής δικαιοσύνης! «Μου έκοψαν τα φάρμακα, είμαι καρκινοπαθής, έκανα παράπονα, έστειλα επιστολές και δεν πήρα ποτέ απάντηση! Αγανάκτησα! Αυγά πέταξα, δεν έκανα φόνο» είπε μεταξύ άλλων στην απολογία του!


Και η κύρια ερώτηση του δικηγόρου προς την έδρα ήταν: «Ποιος είναι ο Τόμσεν τελικά για να μην έρθει στο δικαστήριο»; Απάντηση δεν δόθηκε. Μόνο μια ποινή 4 μηνών με τριετή αναστολή! Λίγα λεπτά αργότερα ο Δημήτρης Ρέλλος εμφανώς ταλαιπωρημένος μετά από 12 ολόκληρες ώρες αναμονής, αποχώρησε από τα δικαστήρια της Ευελπίδων. «Το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να απαλλάξουμε την Ελληνική κοινωνία από την Τρόικα» ήταν τα λόγια του που δεν συγκίνησαν ούτε τον δικαστή αλλά ούτε και τον εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht