Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Το ΕΠΑΜ Έβρου και ο Δ. Καζάκης στο Δέλτα TV για τις ΕΟΖ — 8 Οκτωβρίου 2014. To ξεπουλήμα της Σαμοθράκης, η παράδοσή του στον μπρόκερ Άκερμαν και τα αφεντικά του.

Το μέλος του Ε.ΠΑ.Μ. Έβρου Μιχάλης Σβιντρίδης και ο Δημήτρης Καζάκης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου μέσα από το Δέλτα TV Θράκης στις 8 Οκτωβρίου 2014 και προειδοποιούν πως το «5ο Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης» που, μετά τις περυσινές σφοδρές αντιδράσεις της διοργάνωσής του στη Θράκη, φέτος έλαβε χώρα στο νησί της Σαμοθράκης, είναι ο προάγγελος του ξεπουλήματος του νησιού, η παράδοσή του στον μπρόκερ Άκερμαν και τα αφεντικά του και η μετατροπή του σε Ε.Ο.Ζ. (Ειδική Οικονομική Ζώνη) με όλα τα φρικιαστικά, στην κυριολεξία, συνεπακόλουθα που θα έχει για τους Σαμοθρακιώτες, και όχι μόνο, μια, ενδεχόμενη, τέτοια εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht