Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Φωνές που βγάζουν κρότο για την υποταγή την παράδοση την προδοσία της νωπής λαικής εντολής. Μανώλης Γκλέζος ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση - Αλέξης Μητρόπουλος κυβερνητική προπαγάνδα περί επιτυχίας της κυβέρνησης στο eurogroup -Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ: Θα καταψηφίσουμε στην Βουλή την συμφωνία υποταγής στους εκβιαστές του Eurogroup. - - - - - - - - Ελληνικέ Λαέ ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΤΩ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΞΑΝΑ !! Aγώνας μέχρις Εσχάτων μέχρι την ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ

Σμπαράλια κάνει ο βουλευτής του Σύριζα Μητρόπουλος την κυβερνητική προπαγάνδα περί επιτυχίας της κυβέρνησης στο eurogroup (Βίντεο)

Σχόλιο ΕΠΑΜ Χανίων : O Λαός μας λέει πολύ σοφά ΄΄Τα ύστερα τιμούν τα πρώτα΄΄ και το ΄΄ Χωρίς να σπάσεις αυγά δεν κάνεις ομελέτα΄΄ Καλούμε τον Αλέξη Μητρόπουλο να τιμήσει την ψήφους που τον έκαναν Βουλευτή και  να δείξει έμπρακτα με την ρήξη του με το Νέο Εθελόδουλο καθεστώς, με την παρουσία του κάτω στον δρόμο με τον λαό, να ενωθεί με τον ελληνικό λαό για την ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας του και της αξιοπρέπειας του. 

Στο βουλευτή του Σύριζα Αλέξη Μητρόπουλο, πολλά κανείς μπορεί να του αποδώσει. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορεί να του χρεώσει ότι στερείται νομικών γνώσεων και από αυτή την άποψη ίσως είναι απ’ τους πιο κατάλληλους να σχολιάσει το κείμενο -που στην ουσία είναι νομικό- όπως είπε και ο ίδιος, του προσχέδιου συμφωνίας που υπέγραψε την Παρασκευή η Ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές του ελληνικού κράτους στο eurogroup.
 Το βίντεο που παραθέτουμε, με τα λεγόμενα Μητρόπουλου είναι αρκετά μεγάλο -διαρκεί 20 λεπτά- αλλά αξίζει να το παρακολουθήσει κανείς. Δεν είναι μόνο ότι κάνει σπαράλια την κυβερνητική προπαγάνδα που μιλάει για «νίκη» και για «Ελλάδα που αλλάζει σελίδα» μετά την τελευταία συνεδρίαση του eurogroup. Είναι στην ουσία σοκαριστικό να ακούς από κυβερνητικό βουλευτή να σου λέει πόσο σκληρά μέτρα προβλέπονται μ’ αυτή την συμφωνία και αν «υλοποιηθεί κατά το γράμμα το ήθος, την περιγραφή και την σκληρότητα αυτό το προσύμφωνο ο λαός δεν θα αντέξει».

Κάνοντας συγκεκριμένη αναφορά σε παραγράφους του κειμένου που δόθηκε στην ...
δημοσιότητα ο Α. Μητρόπουλος εκτίμησε ότι αυτά επιβλήθηκαν γιατί οι ηγέτες της Γερμανίας και ειδικά ο Σόιμπλε διακατέχεται από «μίσος, μισαλλοδοξία, ρεβανσισμό και τιμωρητική διάθεση», απέναντι στον ελληνικό λαό γι’ αυτό επέβαλαν αυτό το κείμενο αποφεύγοντας να κάνει την παραμικρή κριτική στην ηγεσία του κόμματος του –για την οποία μόνο καλά λόγια είχε να πει- που το αποδέχτηκε.

Απαισιόδοξες ήταν και οι προβλέψεις του για την περεταίρω εξέλιξη των διαπραγματεύσεων. Οι δανειστές θα επιμείνουν όχι μόνο να μην ακυρωθούν σκληροί νόμοι που ταλανίζουν ακόμη την κοινωνία μας αλλά θα επιμείνουν κυρίως εσωτερική υποτίμηση κάνοντας λόγο για βουλγαροποίηση μισθών των ελλήνων εργαζόμενων μέχρι το 2019 και περαιτέρω μείωση των κοινωνικών δαπανών.


Ο ίδιος ζήτησε από την κυβέρνηση να προσπαθήσει να αναστρέψει την κατάσταση που διαφαίνεται κρατώντας σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις.


πηγή : Βαθύ κόκκινο


Μανώλης Γλέζος: Συγγνώμη που συνήργησα στην ψευδαίσθηση

Σχόλιο ΕΠΑΜ Χανίων : O Λαός μας λέει πολύ σοφά ΄΄Τα ύστερα τιμούν τα πρώτα΄΄ και το ΄΄ Χωρίς να σπάσεις αυγά δεν κάνεις ομελέτα΄΄ Καλούμε τον Μανώλη Γλέζο να δείξει έμπρακτα με την ρήξη του με το Νέο Εθελόδουλο καθεστώς, με την παρουσία του κάτω στον δρόμο με τον λαό να ενωθεί με τον ελληνικό λαό για την ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας του και της αξιοπρέπειας του.  

«Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση» αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος σε άρθρο του με τίτλο «Πριν είναι αργά».
 Στο ίδιο άρθρο στην ιστοσελίδα της κίνησης «Ενεργοί Πολίτες» ο κ. Γλέζος ζητά συγγνώμη από τον ελληνικό λαό «διότι συνήργησα σε αυτή την ψευδαίσθηση» και καλεί σε αντίδραση: «Όλα τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται αυτήν την κατάσταση» αναφέρει.

Κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας το άρθρο του κ. Γλέζου ανέφεραν: Είναι πιθανόν ο Μανώλης Γλέζος να μην είναι καλά πληροφορημένος για τη σκληρή και επίπονη διαπραγμάτευση η οποία συνεχίζεται. Διαπραγμάτευση για την ανάκτηση της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού.

Δεν είναι όμως, μόνο ο Μ.Γλέζος που αντιδρά στη συμφωνία που επετεύχθη στο...
Eurogroup. Η κομμουνιστική τάση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «συμφωνία υποταγής στους εκβιαστές», ζητά από τους αριστερούς βουλευτές του κόμματος να την καταψηφίσουν, ενώ θέτει θέμα σύγκλησης Συνεδρίου και αλλαγής ηγεσίας του κόμματος.

Όλο το άρθρο Μ.Γλέζου:

«Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση.

»Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του Ελληνικού Λαού, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015. Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας.

»Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας. Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της. Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη.

»Κρίμα και πάλι κρίμα.

»Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση.

»Πριν, όμως, προχωρήσει το κακό. Πριν να είναι πολύ αργά, ας αντιδράσουμε.

»Πριν απ΄όλα τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται αυτήν την κατάσταση.

»Μερικοί υποστηρίζουν, πως σε μια συμφωνία, πρέπει κι εσύ να υποχωρήσεις. Κατ΄αρχήν ανάμεσα σε καταπιεστή και καταπιεζόμενο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, όπως ακριβώς ανάμεσα στον σκλάβο και στον κατακτητή, λύση είναι μόνο η Λευτεριά.

»Αλλά κι αν δεχτούμε αυτό τον παραλογισμό, ήδη οι παραχωρήσεις που έκαναν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις με την ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια, τους αυτόχειρες, ξεπερνούν κάθε όριο υποχώρησης.»

Αντιδράσεις

Το άρθρο του Μ. Γλέζου σχολίασε μέσω του Twitter o ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ ο Γιάννης Μηλιός παρέπεμψε στο άρθρο του κ. Γλέζου μέσω ανάρτησής του

πηγή : in.gr


Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ: Θα καταψηφίσουμε στην Βουλή την συμφωνία του Eurogroup

Αποτέλεσμα εικόνας για κομμουνιστική ταση συριζα


Σχόλιο ΕΠΑΜ Χανίων : O Λαός μας λέει πολύ σοφά ΄΄Τα ύστερα τιμούν τα πρώτα΄΄ και το ΄΄ Χωρίς να σπάσεις αυγά δεν κάνεις ομελέτα΄΄ Καλούμε τους έλληνες πατριώτες της πρωτοβουλίας να κάνουν πράξη την υπόσχεση τους  και να δείξουν έμπρακτα την ρήξη τους με το Νέο Εθελόδουλο καθεστώς, με την παρουσία τους κάτω στον δρόμο με τον λαό να ενωθούν με τον ελληνικό λαό για την ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας του και της αξιοπρέπειας του.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κομμουνιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ (δες εδώ) για τη συμφωνία της Παρασκευής 20/2/2015 στο Eurogroup.

Συμφωνία υποταγής στους εκβιαστές
Η συμφωνία στην οποία κατέληξε το σημερινό «Eurogroup» συνιστά υποταγή της κυβέρνησης στον εκβιασμό της τρόικας. Η συμφωνία προβλέπει 4μηνη παράταση – όχι απλά της «δανειακής σύμβασης» – αλλά όπως αναφέρεται ρητά, του «προγράμματος», δηλαδή του Μνημονίου. Με τον προκλητικό όρο της «αποφυγής μονομερών ενεργειών» η κυβέρνηση δεσμεύεται να μην καταργήσει κανένα από τα βασικά μέτρα των Μνημονίων και να μην λάβει επίσης κανένα από τα μέτρα του προγράμματος που ενέκρινε στις εκλογές και υποστηρίζει μαζικά ο ελληνικός λαός, χωρίς την άδεια των πιστωτών. Τη Δευτέρα κιόλας μάλιστα, καλείται να υποβάλει έναν κοστολογημένο κατάλογο «μεταρρυθμίσεων», που θα πρέπει να κινούνται μέσα στο πνεύμα του Μνημονίου και να υποστεί την ταπεινωτική διαδικασία της αξιολόγησής τους από τους πιστωτές – κηδεμόνες. Ταυτόχρονα, συμφωνήθηκε ότι μέχρι και τα τέλη του Απρίλη θα κριθεί μετά από διαρκείς αξιολογήσεις της τρόικας, το αν θα υπάρξει και ποιο θα είναι το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, χωρίς τίποτα να μπορεί να προϊδεάσει ότι το περιεχόμενο του δεν θα συνιστά ένα ακόμα Μνημόνιο άγριας λιτότητας.

Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση δεσμεύεται στην επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων, χωρίς καμία συγκεκριμένη πρόβλεψη για χαλάρωση των σχετικών υφιστάμενων εξωπραγματικών, ποσοστιαίων στόχων. Ακόμα, αποδέχεται «ντε φάκτο» τη βιωσιμότητα και την κανονική εξυπηρέτηση του δυσβάστακτου χρέους, χωρίς καμία συγκεκριμένη δέσμευση από την τρόικα για χρηματοδότηση το επόμενο διάστημα, γεγονός που γεννά το ερώτημα για το που θα βρεθούν τα απαιτούμενα χρήματα για την εξυπηρέτηση των ασφυκτικών αναγκών του κράτους και τη ματαίωση μιας στάσης πληρωμών. Τέλος, απορρίφθηκε και το αίτημα για ελεύθερη χρησιμοποίηση από την κυβέρνηση του περιβόητου υπολοίπου του δανείου του ΤΧΣ που λήφθηκε το 2012 για τις ελληνικές τράπεζες.

Τι σημαίνουν πολιτικά όλα αυτά; Σημαίνουν ότι η κυβέρνηση δεν δικαιούται στο ελάχιστο να υποστηρίζει ότι τα Μνημόνια τελείωσαν και ότι η τρόικα φεύγει από τη χώρα. Ακριβώς το αντίθετο συνέβη και όσο οι κυβερνητικοί απολογητές της νέας συμφωνίας προσπαθούν με φτηνά επικοινωνιακά τρυκ να «κάνουν το άσπρο μαύρο», τόσο εντείνουν την απογοήτευση και τη δυσαρέσκεια του εργαζόμενου λαού. Η κυβέρνηση σήμερα συνυπέγραψε τη ματαίωση της εφαρμογής της εντολής που έλαβε από την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στις 25 Γενάρη, αλλά και των ίδιων των Προγραμματικών της Δηλώσεων, που μόλις πριν λίγες μέρες ψήφισε η νέα Βουλή. Με τη σημερινή συμφωνία έχει ήδη αποδεχθεί μια παράδοση «άνευ όρων» στην τρόικα, χωρίς κανένα ουσιαστικό αντάλλαγμα.

Η διαδικασία της «διαπραγμάτευσης» με τους πιστωτές σαν μέσο για την ανατροπή της λιτότητας και των Μνημονίων, μέχρι και αυτή την καθοριστική στιγμή της πρώτης συμφωνίας στο «Eurogroup», αποδείχθηκε φιάσκο. Όπως οι κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ εξηγούμε υπομονετικά εδώ και καιρό, φάνηκε στην πράξη ότι δεν υπήρχε καμία πραγματική δυνατότητα διαπραγμάτευσης. Ακόμα δυσκολότερη δε, θα είναι από εδώ και στο εξής κάθε απόπειρα διαπραγμάτευσης, μετά και από τη σημερινή άτακτη κυβερνητική υποχώρηση. Πλέον η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί στην πράξη για τους επόμενους μήνες το πλαίσιο του Μνημόνιου, τους ταπεινωτικούς ελέγχους της τρόικας, τη βιωσιμότητα και την κανονική εξυπηρέτηση του χρέους, οπότε τα περιθώρια για «ελιγμούς» και ουσιαστικές διαπραγματευτικές επιτυχίες είναι ακόμα λιγότερα. Η κατάργηση των Μνημονίων και το διώξιμο της τρόικας από τη χώρα ήταν και παραμένει ένας σκοπός που μπορεί να κατακτηθεί μονάχα με «μονομερείς ενέργειες», δηλαδή με τη διαγραφή του χρέους και την εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού, σοσιαλιστικού προγράμματος, ικανού να προκαλέσει ένα κύμα αλληλεγγύης και κοινού πολιτικού αγώνα ενάντια στην λιτότητα και τον καπιταλισμό από τους εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη.

Η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει την πλήρη διαφωνία της με την υπογραφή της σημερινής συμφωνίας από την κυβέρνηση. Η υπογραφή αυτή, αποτελεί ανοικτή αθέτηση των πολιτικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι του λαού και παραβίαση των στοιχειωδών ιδρυτικών προγραμματικών θέσεων του κόμματος. Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα τις τελευταίες μέρες, η κυβέρνηση ανταποκρινόμενη στο ομόθυμο αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού θα έπρεπε να είχε σταθεί ανυποχώρητη στις δεσμεύσεις της για άμεση κατάργηση του Μνημονίου και της λιτότητας και να μην θυσιάσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης στο βωμό των εκβιασμών των πιστωτών, ταυτόχρονα συμπληρώνοντας το και χρηματοδοτώντας το μέσα από ένα σχέδιο κοινωνικοποιήσεων των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων.

Καλούμε τους αριστερούς βουλευτές να καταψηφίσουν στη Βουλή την απαράδεκτη συμφωνία. Πρέπει να διασαφηνιστεί ότι παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δεν συνεπάγεται και υποχρέωση υπερψήφισης πολιτικών που στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα και τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού. Όταν τέτοιες πολιτικές έρχονται για έγκριση στο Κοινοβούλιο οι αριστεροί βουλευτές έχουν στοιχειώδη υποχρέωση να τα καταψηφίζουν.

Καλούμε κάθε αριστερό αγωνιστή σε κοινό, οργανωμένο αγώνα για την άμεση αλλαγή της πολιτικής της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, στην κατεύθυνση της «μονομερούς» εφαρμογής ενός γνήσιου αριστερού, σοσιαλιστικού προγράμματος. Στοιχειώδης πρώτος σταθμός σε αυτό τον αγώνα είναι η διεκδίκηση ενός έκτακτου συνεδρίου του κόμματος, που θα οδηγήσει σε άμεση αλλαγή πολιτικής, αλλά και ηγεσίας.

Ανακοίνωση της Κομμουνιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία στο Eurogroup – 20/2/2015

πηγή : marxismos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht