Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Γιώργος Σούρλας: Ο Θεοχάρης γνωμοδοτούσε να μην πληρώνουν φόρους οι off shor ώστε να μην εισπραχθούν φόροι, πρόστιμα και προσαυξήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, για τις χρήσεις 2010 και 2011



Σχόλιο ΕΠΑΜ Χανίων :   Άραγε θα τον δούμε το <<Κύριο>> Θεοχάρη να οδηγείτε μαζί με τόσους άλλους απο τις Κυβερνήσεις των Δοσίλογων Παπανδρέου-Παπαδήμου - ΣαμαροΒενιζέλου στην Δικαιοσύνη με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή, με άρση της Βουλευτικής Ασυλίας των και παραπομπή, αλλά και με Νόμο που θα απελευθερώνει το έργο της Δικαιοσύνης για την τιμωρία των Βουλευτών που έχουν διατελέσει σε κυβερνητικούς θώκους και συμμετείχαν στα εγκλήματα κατά του Ελληνικού Λαού.
Αναμένουμε .............


Διαβάστε σχετικά για Offshore Εταιρείες, Γιώργος Σούρλας, Χάρης Θεοχάρης,
Βαρύτατες καταγγελίες κατά του πρώην γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων και νυν βουλευτή του «Ποταμιού» Χάρη Θεοχάρη, απηύθυνε ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας εξέδωσε ο Γιώργος Σούρλας.

Ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς τον βουλευτή του Ποταμιού ότι όταν ήταν γ.γ. Εσόδων γνωμοδοτούσε προκειμένου κάποιοι να αποφύγουν να πληρώσουν φόρους, προσαυξήσεις και πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Αφορμή για τις καταγγελίες Σούρλα, μέσω ανακοίνωσης, στάθηκαν δηλώσεις του κ. Θεοχάρη ότι δεχόταν απειλές κατά την άσκηση των καθηκόντων του ως γ.γ Δημοσίων Εσόδων, απειλές στις οποίες αντιστάθηκε μέχρι ενός σημείου αλλά μετά έπρεπε να φύγει.

Όπως προκύπτει από τη σχετική ανακοίνωση, με αφορμή αυτές τις δηλώσεις Θεοχάρη, ο κ. Σούρλας απηύθυνε το ακόλουθο ερώτημα:

«Μήπως εννοεί ο κ. Θεοχάρης ότι μετά από τέτοιες πιέσεις εξέδωσε στις 21.8.2013, δέκα περίπου μήνες πριν την παραίτησή του, την ΠΟΛ 1198 εγκύκλιό του με την οποία προσπαθούσε, μεταξύ άλλων, να ερμηνεύσει κατά τέτοιο τρόπο το νόμο ώστε να μην εισπραχθούν φόροι, πρόστιμα και προσαυξήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, για τις χρήσεις 2010 και 2011, που είχαν επιβληθεί σε εταιρείες που δραστηριοποιούνταν με τριγωνικές συναλλαγές μέσω off shore εταιρειών;

Δεν γνώριζε άραγε ότι μια εγκύκλιος, όπως η δική του, δεν παράγει δίκαιο και, ασφαλώς, δεν θα μπορούσε να τροποποιήσει τις ισχύουσες τότε διατάξεις νόμου; Άλλωστε, ακριβώς γιʼ αυτό το λόγο η συγκεκριμένη εγκύκλιός του δεν έγινε δεκτή από τις ελεγκτικές και εισπρακτικές υπηρεσίες.


Ωστόσο, η εγκύκλιός του αυτή αποτέλεσε την αφετηρία για την προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων, μέσα από αλλεπάλληλες προσπάθειες με τροπολογίες. Δυστυχώς, παρά τις επισημάνσεις της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας ότι όχι μόνον δεν έπρεπε να ψηφιστούν αυτές οι ρυθμίσεις, αλλά αντιθέτως έπρεπε να επανέλθουν οι σχετικές διατάξεις του ν. 3842/2010 για να τεθεί τέρμα στο αμαρτωλό καθεστώς των τριγωνικών συναλλαγών, «διαγράφηκαν» τελικά φόροι, πρόστιμα και προσαυξήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, ενώ συνεχίζεται και το αμαρτωλό αυτό καθεστώς των τριγωνικών συναλλαγών με off shore εταιρείες».

πηγή : tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht