Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Γιατί ο Σόρος επενδύει σε ΄΄αριστερά κινήματα΄΄ και γη !!! Σχόλιο ΕΠΑΜ Χανίων: Κάθε ομοιότητα με την ελληνική πραγματικότητα ειναι μήπως ΄΄Συμπτωματική΄΄!!!!!!

 
Στο φετινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ -Davos 2015- οι οικονομικές ανισότητες και πως θα αντιμετωπιστούν ήταν και πάλι στην ατζέντα των συζητήσεων. Βέβαια η παγκόσμια ελίτ δεν νοιάζεται για την κοινωνική ισότητα, αλλά πως θα διασφαλίσει τη δική της θέση χωρίς να την πάρουν οι λαοί με τις πέτρες…

Ο Σόρος εδώ και χρόνια παίζει το ρόλο αυτό: Του πως θα εξασφαλίσει αυτή τη σιγουριά. Με το αζημίωτο, βεβαίως βεβαίως! Ποιές, λοιπόν, είναι οι υπηρεσίες που προσφέρει;

Από τη μια τρέχει να οργανώσει τις κοινωνικές ομάδες προσφέροντας μια πιο ανθρώπινη και δίκαιη αριστερή διέξοδο στην παγκόσμια κρίση, ενώ από την άλλη πουλάει πανικό και λύσεις στην ίδια την ελίτ, αν σε περίπτωση οι λαοί ξεφύγουν από τον έλεγχο. Βέβαια, λέγοντας “ελίτ”, πρέπει να σκεφθείτε ότι κι αυτή έχει την δική της πυραμίδα μέσα στην κοινωνική πυραμίδα, δεν είναι όλοι στην κορυφή. Υπάρχουν πολλές νεόπλουτες οικογένειες των τελευταίων χρόνων, κροίσοι που δημιουργήθηκαν μέσα από χρηματιστηριακά κι επιχειρησιακά παιχνίδια -golden boys- μαύρο χρήμα, κυβερνητικά στελέχη πρώην ανατολικών χωρών, καρτέλ, σταρ, μεγαλογιατροί και δικηγόροι και δεν συμμαζεύεται.

Και το κόλπο πιάνει και είναι διπλής όψης: occupy και anonymous από τη μια να τρίζουν τα δόντια στην μικρομεσαία ελίτ, ενώ από την άλλη αγοράζει φτηνά γη και ακίνητα για να τους τα προσφέρει.

Ο οικονομολόγος Robert Johnson που παραβρέθηκε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Davos 2015, πρόεδρος του Institute for New Economic Thinking (INET) και πρώην διευθυντής του  Soros Fund Management ανέφερε σχετικά ότι, οι Κροίσοι αγοράζουν γη και διαδρόμους προσγείωσης σε απομακρυσμένες περιοχές, προετοιμαζόμενοι για μια κοινωνική εξέγερση η οποία αναμένεται να ξεσπάσει άμεσα εξαιτίας της αυξανόμενης εισοδηματικής ανισότητας.

George Soros Eyes New Zealand — Should You?

«Γνωρίζω διαχειριστές hedge funds σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι αγοράζουν διαδρόμους προσγείωσης και αγροκτήματα σε μέρη όπως η Νέα Ζηλανδία, επειδή πιστεύουν ότι χρειάζονται μία μέθοδο διαφυγής», δήλωσε ο Τζόνσον. «Πολλοί πλούσιοι και ισχυροί άνθρωποι φοβούνται αυτή την περίοδο – πιστεύουν ότι ο κόσμος βρίσκεται σε ασταθή τροχιά … Καθώς το σύστημα δεν διαθέτει κατάλληλους πόρους, καθώς δεν αντιπροσωπεύει τους ανθρώπους, τα πράγματα γίνονται όλο και πιο επικίνδυνα, όπως π.χ. στο Φέργκιουσον».

Δεν έχουν το Θεό τους, ακόμα και τους δικούς τους τρομοκρατούν. Κι έτσι αντί να συζητούν στο Davos πως θα κλείσει η ψαλίδα των ανισοτήτων και πως το πολιτικό σύστημα θα πάψει να προστατεύει τους φοροφυγάδες ολιγάρχες, ψάχνουν για “λύσεις” προστασίας της ελίτ. Αλλά όχι εκείνης του μεγέθους του Γκέιτς -ανάγκη αυτός δεν τις έχει- της νεογέννητης ελίτ, που είναι καλοί πελάτες για αυτές τις λύσεις.

Η άλλη καλή πράξη (για όφελος του) που κάνει ο Σόρος είναι να αγοράζει ‘σορό’ αγροτική γη – Going the Soros way in buying land for farming reaps huge gains. Γιατί έχει καλά αυτιά και μνήμη ο Σόρος και θυμάται τα λόγια του Kissinger – Όποιος ελέγχει την τροφή, ελέγχει τους λαούς.

Σόρος, ο Νονός της Αριστεράς

Ο Σόρος κερδίζει εκατομμύρια από την κερδοσκοπία του και επενδύει στα αριστερά κινήματα και Ιδρύματα κατά των ανισοτήτων. Έτσι παίρνει και την ταμπελίτσα του “φιλάνθρωπου”. Στο άρθρο George Soros: Godfather of the Left θα βρείτε μια τεράστια λίστα χρηματοδοτήσεων σε Αμερική και Ευρώπη και λοιπό κόσμο. Δεν έχει αφήσει οργάνωση για οργάνωση – από εκείνες υπέρ των γάμων των γκέι, μέχρι τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών. Πανεπιστήμια, όπως τα Central European University και Bard College, ακόμα και στη Ρωσία το Πανεπιστήμιο της Αγ. Πετρούπολης – πληρώνει υποτροφίες για να δημιουργηθεί μια νέα γενιά αριστερών μυαλών.

George Soros and the Leftist Ford Foundation Financed Fightfor Net Neutrality…Spent 196 Million  (πιέστε μετά που θα το ανοίξετε μετάφραση στα ελληνικά)

Soros Spends $400 Million On ‘Open Society’ Education,‘Social Action,’ Colleges And Universities (πιέστε μετά που θα το ανοίξετε μετάφραση στα ελληνικά)

(πιέστε μετά που θα το ανοίξετε μετάφραση στα ελληνικά)

Και η λίστα μακρά κι αναρωτιέται κανείς αν όλα αυτά τα εκατομμύρια γίνονταν επενδύσεις πόσα τσουκάλια θα γέμιζαν. Αλλά το ζητούμενο δεν είναι να γεμίσουν οι κοιλιές, αλλά πως αυτές δεν θα εξεγερθούν. Γι’ αυτό και χρειάζεται μια “controlled oposition” -ελεγχόμενη αντίσταση, που να πουλάει ελπίδες και να κερδίζει χρόνο.

Ώσπου να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της μείωσης πληθυσμού ώστε τα πράγματα να είναι πιο εύκολα υπό έλεγχο. 
Αυτό, το έχει αναλάβει ο Μπιλ Γκέιτς. Την καλή λειτουργία της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης και της Ατζέντας 21 ο Ροκφέλερ και την υποδούλωση των χωρών μέσω τραπεζών και αγορών η οικογένεια Ροθστσάιλντς.
 Έτσι… να δουλεύουμε όλοι μαζί για τη εξασφάλιση του μέλλοντος της ελίτ.
 Αυτοί πως τα βρίσκουν μεταξύ τους κι εμείς δεν μπορούμε, μου λέτε;

Πηγή : nea.allnewz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht