Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Αναμνήσεις και συγκρίσεις από τις ανοικτές συγκεντρώσεις πολιτών στην πλατεία Συντάγματος με γνωστούς οικονομολόγους!


του Δημήτρη Κυπριώτη

Είναι πολύ σημαντικό η μνήμη μας να μην μας εγκαταλείπει, για όσα έχουμε ζήσει, έχουμε ακούσει, ή έχουμε κάνει.

Οι πολιτικοί (φυσικά όχι όλοι), στηριζόμενοι στο γεγονός, ότι ο περισσότερος κόσμος γρήγορα ξεχνάει, κάνουν αυτά που κάνουν και ενεργούν όπως θέλουν αμέσως μετά από τη ψήφο που πήραν.

Ανεξέλεγκτοι δε όπως είναι από το σύστημα και χωρίς υποχρέωση λογοδοσίας, όχι μόνο ξεχνάνε τι έχουν πει και τι έχουν υποσχεθεί, αλλά έχουν τη μοναδική ικανότητα θρασύτητας να σε κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια σου και να σου παρουσιάζουν το άσπρο - μαύρο.
Μάλιστα αυτό καλύπτεται από τη γενική ρήση ότι "η πολιτική είναι η δύναμης του εφικτού" και... τελειώσαμε.

Στο παρακάτω video, προβάλλονται οι θέσεις τριών γνωστών οικονομολόγων της Πατρίδας μας και ενός συνταγματολόγου, από τις τοποθετήσεις που έκαναν σε μια από τις περίφημες και αξέχαστες λαϊκές συγκεντρώσεις της πλατείας Συντάγματος τον μήνα Ιούνιο του 2011.

Τώρα μας δίνεται η ευκαιρία να τους "τσεκάρουμε" να δούμε πόσο σταθεροί έχουν μείνει από τότε στις απόψεις τους για την κρίση στην Ελλάδα και στον τρόπο αντιμετώπισής της.


Οι δύο από αυτούς τυχαίνει να έχουν περάσει πλέον στο στίβο της ενεργής κοινοβουλευτικής πολιτικής (Τσακαλώτος - Κατρούγκαλος) και οι άλλοι δύο, (Βαρουφάκης - Καζάκης) εξακολουθούν να ενημερώνουν τον κόσμο στο γνωστικό τους αντικείμενο αυτό της οικονομίας. Τα σχόλια δικά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht