Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Το γενεαλογικό δέντρο του κτήνους!

του Κώστα Γιαννιώτη*

Στα καντράν των αγορών, οι μετοχές αίματος τραβούν τον ανήφορο.

Τόνοι αίματος αθώων που υπερασπίζονται τα σπίτια τους, τις οικογένειές τους, τη γη τους, το δικαίωμά τους στην αξιοπρέπεια και τη ζωή.

Αν το Στάλινγκραντ αποτέλεσε την εμπροσθοφυλακή της ανθρωπότητας στη μάχη της εναντίον του ναζισμού, στη διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, το Κομπανί ίσως αποτελεί την οπισθοφυλακή της ανθρωπότητας στη μάχη κατά του ίδιου εχθρού. Ναι! Του ίδιου εχθρού.

Ενός εχθρού που επανέρχεται βγάζοντας από τις σημαίες του τις σβάστικες και βάφοντάς τες στο φυσικό χρώμα του ναζισμού. Το μαύρο.

Ενός εχθρού που επικάλυψε το όνομά του κάτω από το όνομα των υπανθρώπων του Δεξιού Τομέα στην Ουκρανία και των φονταμενταλιστών συμμοριτών και ψυχρών δολοφόνων του ISIS.

Οι ίδιοι που αιματοκύλισαν την ανθρωπότητα σε δύο παγκόσμιους πολέμους, βρέθηκαν και ...
πάλι στο προσκήνιο, αποζητώντας την τελική ρεβάνς στη σύγκρουσή τους με την ανθρωπότητα.

Ψάχνοντας το γενεαλογικό δέντρο των σημερινών ορδών δολοφονικών συμμοριών που αιματοκυλούν λαούς, θα αντιληφθούμε τη ρίζα του πόνου, των δακρύων και του αίματος που πληρώνει, για μια ακόμα φορά, η ανθρωπότητα.

‘’Αγορές’’ εγέννησαν το ναζισμό. Ναζισμός εγέννησε ΝΑΤΟ και ΕΟΚ. ΕΟΚ εγέννησε την ΕΕ και ΕΕ εγέννησε Δεξιούς Τομείς, Αλ Κάιντες και ISIS.

Τα μισοπεθαμένα θηρία, γέννησαν νέα θεριά, με στόχο να καταπιούν χώρες κράτη και λαούς, προς όφελος της μήτρας που τα γέννησε. Των περίφημων ‘’αγορών’’, που αποτελούν το προσκυνητάρι των δωσίλογων που μας κυβερνούν.

Εξαπέλυσαν την τρομοκρατία, την προπαγάνδισαν -για να στεριώσουν το πρόσχημά τους, τον μπαμπούλα που δήθεν θα καταπολεμούσαν- και όρμησαν ακάθεκτοι. Όχι εναντίον του …..‘’μπαμπούλα’’. Εναντίον των λαών.
Σύμμαχοί τους τα εξαγορασμένα προπαγανδιστικά ΜΜΕ και μίσθαρνα όργανά τους οι δωσίλογοι, οι ‘’κυβερνώσες’’ μαριονέτες των χωρών – θυμάτων τους.
Όπου δεν μπόρεσαν να κατακτήσουν, και να επιχειρήσουν να διαλύσουν, τις χώρες μέσω οικονομικών επιδρομών …… ‘’δανεισμού’’, - βλ. Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία κ.α. – έβαλαν μπροστά τις ορδές δολοφόνων του Δεξιού Τομέα στην Ουκρανία και του ΙSΙS στην περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου, ώστε να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις της δήθεν καταπολέμησής τους και εξαπολύοντας φωτιά και σίδερο κατά των λαών.
Σκορπίζοντας το θάνατο σε αθώους και άοπλους. Διαλύοντας χώρες κράτη και αλλοιώνοντας τον παγκόσμιο χάρτη. Για να χορτάσουν οι ‘’αγορές’’ από δουλικά χέρια ανέστιων και περιφερομένων οικονομικών μεταναστών. Με έναν ΟΗΕ υποχείριό τους και θεατή της σφαγής.

Τα παιδιά και τα εγγόνια των τεράτων του ναζισμού, ηγούνται σήμερα των ‘’συμμαχιών’’ τύπου ΝΑΤΟ. Ενός ΝΑΤΟ που παλεύει, δήθεν, την τρομοκρατία, αλλά στην ουσία, μέσω του βραχίονά του με το όνομα Τουρκία, φράζοντας το δρόμο των πραγματικών αντιπάλων του σκοταδισμού του ISIS. Φράζοντας με τανκς το δρόμο στους Κούρδους μαχητές, που θέλουν να συνδράμουν τα αδέρφια τους, τα οποία  υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια, με την ψυχή τους, το ηρωικό Κομπανί.

Γιατί το Κομπανί, -σύμφωνα με τους νέους πραίτορες της σύγχρονης Ρώμης- ‘’etpreterea censeo Carthago delenta est’’. Το Κομπανί πρέπει να πέσει! Πρέπει να καταστραφεί! Να μείνει ζωντανό το ISIS, το παιδί των ΗΠΑ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, για να συνεχίσει να φοβίζει τους λαούς και να δίνει στο ΝΑΤΟ διαβατήριο για επιδρομές, με στόχο τη διάλυση οργανωμένων κρατών και τον εξανδραποδισμό ολόκληρων λαών.

Είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ! Δεν είμαστε;

Ετοιμαστείτε να υποδεχτείτε τους τζιχαντιστές του ISIS!

Αν πέσει το Κομπανί, ο χάρτης της ευρύτερης περιοχής της Ανατ. Μεσογείου μπαίνει σε άμεση αμφισβήτηση.

Θυμίστε το σε κάποια όντα, που φέρουν ανθρώπινα ονόματα, όπως Άδωνις, Βούλτεψη (το μαλλί πώς είναι ;) κ.ά. που τσαμπουνάνε σε κάθε τόνο ότι μένουμε πιστοί και αδελφοποιτοί και σταυραδέρφια με τους ‘’συμμάχους’’ του ΝΑΤΟ, για να σωθούμε από την τρομοκρατία και τους κινδύνους των ….‘’κακών γειτόνων’’ μας.

Να θυμούνται όμως κάτι. Στάλινγκραντ και Κομπανί θα συνεχίσουν να γεννιούνται και να πολεμούν το σκοταδισμό των υπανθρώπων, όσο θα γεννιούνται άνθρωποι με μπόι αξιοπρέπειας και παλικαριάς που πηγάζει από την αγάπη για την πατρίδα.
Αξιοπρέπειας και παλικαριάς σαν αυτή των ανδρών και των γυναικόπαιδων που υπερασπίστηκαν το Στάλινγκραντ και συνεχίζουν να υπερασπίζονται το Κομπανί.


*Ο Κώστας Γιαννιώτης είναι μέλος του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht