Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Και Εγκληματίες και Άνανδροι ...... Σαν από την ίδια Πατρίδα

Νέα επίθεση σε παιδική χαρά στη Γάζα με θύματα οκτώ παιδιά 
 

Με αίμα μικρών παιδιών βάφτηκε και πάλι η Παλαιστίνη στην οποία συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί με αμείωτη ένταση.Oι ισραηλινές βόμβες έπεσαν σε παιδική χαρά στον καταυλισμό Σάτι, που βρίσκεται στην παραλία, με αποτέλεσμα οκτώ παιδιά να χάσουν τη ζωή τους δήλωσε γιατρός του νοσοκομείου Σίφα όπου μεταφέρθηκαν οι σοροί.

Η επίθεση έγινε περίπου 12 ώρες μετά το ναυάγιο της εκεχειρίας, ενώ μετά από αυτή ο ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε πως η επιχείρηση θα συνεχιστεί, προειδοποιώντας για παρατεταμένη διάρκεια.

Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε την ευθύνη για την επίθεση, «δείχνοντας» τη Χαμάς, η οποία υποστήριξε πως δεν έριξε ρουκέτες στην περιοχή, τονίζοντας πως «οπωσδήποτε πρόκειται για επίθεση του Ισραήλ». Στελέχη της οργάνωσης, ανέφεραν πως έχουν συλλέξει από τον τόπο της σφαγής, κομμάτια από τις βόμβες και ότι αυτές είναι ισραηλινές.


Στην ίδια επίθεση, ισραηλινός πύραυλος έπεσε στον περίβολο του νοσοκομείου Σίφα στην πόλη της Γάζας, του μεγαλύτερου νοσοκομείου του παλαιστινιακού θύλακα που μέχρι τώρα είχε γλιτώσει από τους βομβαρδισμούς, χωρίς πάντως να υπάρξουν θύματα, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές.

ENALLAXNEWS.GR


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ “ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ” ΤΟΥ ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΣΕ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ/ ΒΙΝΤΕΟ


lugansk_dom_prestarelyh_rasstrelyan_ukrainskimi_voyskami

Τα άνανδρα στρατεύματα του Ποροσένκο βομβάρδισαν Οίκο Ευγηρίας στο Λουγκάνσκ που είχε και πτέρυγα Ασύλου Ανιάτων. Σκότωσαν τουλάχιστον πέντε ανήμπορους ανθρώπους που είχαν κινητικά προβλήματα. 
Άφησαν την τελευταία τους πνοή πάνω στα αναπηρικά καροτσάκια.
Χθες 28 Ιουλίου, βομβαρδίστηκε γηροκομείο στο Shcherbakov νοτιοανατολικά του Lugansk

Σκοτώθηκαν τέσσερις υπερήλικες και ένας μεσήλικας τετραπληγικός.Υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Οι νεκροί βρίσκονταν στον χώρο προαυλισμού και δεν μπόρεσαν να τρέξουν να προφυλαχθούν με τα πρώτα συρίγματα της ρίψης των ρουκετών από το ουκρανικό πυροβολικό.

Ο Πρωθυπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Lugansk δήλωσε:
Μακάρι ο Θεός να με βγάλει ψεύτη, αλλά έσπευσε στην περιοχή η Υπηρεσία Τύπου της πόλης και βιντεοσκόπησε με κάμερα το γηριατριακό κέντρο.Οι αρχικές πληροφορίες είναι για 5 πέντε νεκρούς αλλά υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Στο νοσοκομείο υπάρχει λίστα αναμομής. 

Φανταστείτε τι σημαίνει η προσέλευση 30 με 40 τραυματιών και τι σημαίνει η αντιμετώπιση τραυματιών ηλικίας μεταξύ 60 και 70 ετών.
Η rusnena που δημοσίευσε σχετικό άρθρο κλείνει με το σχολιασμό: Eίναι αλήθεια , δεν μπορούσαν να τρέξουν…. .

Δείτε το βίντεο από το τοπικό κανάλι του Lougansk που λογοκρίνεται από το youtube ως “αποτρόπαιου περιεχομένου”:

dimpenews.com

ΑΠΟΠΗΓΑΔΙ "Σήμερα Εμείς - Αύριο Εσείς"

Η ταινία για το Αποπηγάδι βασίστηκε σε αληθινά video, φωτογραφίες και έγγραφα, από τον αγώνα των κατοίκων και των αλληλέγγυων πολιτών, για τη διάσωση του Αποπηγαδιού στα Χανιά. 

Περιγράφει πως οι κάτοικοι της περιοχής έχασαν σε μια νύχτα τη γη των προγόνων τους .. τόσο απλά. 
Σήμερα ψηφίζεται ο νόμος για το ξεπούλημα των δασών.. και αυτό έτσι απλά.

ΤΟ Ε.ΠΑ.Μ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ/ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΟΑΕΕ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΤΟ Ε.ΠΑ.Μ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ/ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΟΑΕΕ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΤΗΝ ΔΑΠΑΝΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΑΠΑΝΤΕΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ 30/7, 9.00πμ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ.ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΥΤΟ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.

Την 30 Ιουλίου 2014 εκδικάζεται αγωγή στα δικαστήρια της Ευελπίδων με την οποία έχουν προσφύγει εναντίον του ΟΑΕΕ συμπολίτες μας ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι (πρώην ασφαλισμένοι) του κλάδου των ελεύθερων επαγγελματιών.
Η αγωγή γίνεται με την αρωγή και τον συντονισμό των συμμετεχόντων πολιτών από το ΙΝΚΑ και δικηγόρος θα είναι ο κος Ιωάννης Μυταλούλης μέλος της Νομικής επιτροπής του ΕΠΑΜ.
Παρόλα αυτά η σημασία και η σπουδαιότητα της υπόθεσης είναι υπερκομματική και αφορά όχι μόνο τους έχοντες σχέση με τον ΟΑΕΕ αλλά θα μπορούσαμε να πούμε όλον τον Ελληνικό λαό.
Σπουδαίοι δικηγόροι που να έχουν το σθένος να πάνε κόντρα με το σύστημα σπανίζουν.
Ο κος Μυταλούλης είναι ένας από αυτούς τους λίγους, που έχει και άλλες επιτυχίες στο ενεργητικό του, όπως για παράδειγμα με την αποσύνδεση του ΕΤΗΔΕ (χαράτσι) από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Ως γνωστόν όλες οι αποφάσεις που βγαίνουν καθαρογραμμένες από τα δικαστήρια ξεκινούν με το γνωστό ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
Και εδώ έγκειται η έκκληση μας για συμπαράσταση και βοήθεια.
Παρακαλούμε άπαντες που έχουν έννομη σχέση και συμφέρον από τον ΟΑΕΕ να παραστούν στην εκδίκαση της υπόθεσης στις 30/7/2014 στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ως παράσταση πολιτικής αγωγής, έχοντας μόνον μαζί τους την ταυτότητα τους σε περίπτωση που τους ζητηθεί.
Εάν η παρουσία μας είναι κατά χιλιάδες (εκατοντάδες δεν φτάνουν) και δηλώσουμε όλοι ως παράσταση πολιτικής αγωγής, καταλαβαίνετε και συνειδητοποιείτε πόσο δύσκολο είναι να βγει μια απόφαση αρνητική προς τους ασφαλισμένους και αυτή να είναι παράλληλα και ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
Η ΠΙΕΣΗ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΙΝΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ.
ΟΛΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΑΓΑΠΗ, ΘΕΛΗΣΗ, ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 30/7/2014.

Από την Γραμματεία της Επιτροπής Νομικής Αλληλεγγύης ( Ε.Ν.Α. ) του Ε.ΠΑ.Μ.





Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Eταιρία δολοφόνων!........

του παπά Ηλία - Υφαντή

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός, αφότου είχα επισκεφτεί το γνωστό μου ερημίτη, και αναγκάστηκα να τον επισκεφτώ και πάλι.

Αυτή τη φορά με ανάγκασε το σχετικό με την υπερφορολόγηση των πολυτέκνων ρεπορτάζ στο «ΧΩΝΙ» (6-7-14) του Κωνσταντίνου Αγόρη. Όπου με πλήρη σαφήνεια και παραστατικότητα μας δίνει όλες τις παραμέτρους του δολοφονικού σεναρίου, το οποίο έχουν εκπονήσει, προκειμένου να εξαφανίσουν την πολύτεκνη οικογένεια. Που σημαίνει ότι το φοροληστρικό καθεστώς ποντάρει ακριβώς στο γεγονός ότι οι αποδοχές του πολύτεκνου υποδιαιρούνται και τα έξοδά του πολλαπλασιάζονται ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογενείας του. Αν, για παράδειγμα, ένας υπερπολύτεκνος έχει δεκατρία παιδιά (+2 οι γονείς), οι αποδοχές του είναι δεκαπέντε φορές λιγότερες και τα έξοδά του δεκαπέντε φορές περισσότερα από έναν εργένη, που έχουν το ίδιο φορολογητέο εισόδημα. Που σημαίνει ότι, αν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κ. Αγόρη, τα έσοδα είναι κάπου 42.000 ευρώ, ο πληρωτέος φόρος ανέρχεται στις 10.900 ευρώ. Ποσό που...
ο εργένης μπορεί να πληρώσει. Ο πολύτεκνος όμως και πολύ περισσότερο ο υπερπολύτεκνος σε καμιά περίπτωση!…

Ρώτησα, λοιπόν, τον ερημίτη:
-Πως είναι δυνατόν να ζητούν απ’ τον πολύτεκνο και τον καθένα Έλληνα πολίτη να κάμει δυνατά τα αδύνατα;

-Στην περίπτωση αυτή, είπε, μόνο μια εξήγηση υπάρχει: Ότι αυτοί, που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις για το λαό, δεν συνιστούν ευνομούμενες δημοκρατικές κυβερνήσεις, αλλά εταιρίες απατεώνων και δολοφόνων. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν στο παρελθόν καπηλεύτηκαν στο έπακρον το τρίπτυχο: πατρίς, θρησκεία οικογένεια. Όπως, για παράδειγμα, ο αξιότιμος υφυπουργός «ανάπτυξης», που επεξέτεινε το μέτρο της κατάργησης της Κυριακής αργίας από τις εφτά στο σύνολο των Κυριακών. Και μάλιστα κατά την 300ή επέτειο από το γενέθλιο έτος (1714) του μεγάλου εθνομάρτυρα Κοσμά του Αιτωλού. Ο οποίος υπερασπίστηκε μέχρι θανάτου την κυριακάτικη αργία. Όταν ο κ. Γιακουμάτος, εδώ και χρόνια, παρίστανε τον υπέρμαχο της Ορθοδοξίας, για να παγιδεύει τους εύπιστους θρησκευόμενους..

Η πατρίδα μας, συνέχισε, πέρα από πανέμορφη χώρα, είναι και πάμπλουτη: Και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η εταιρία διεθνών και ντόπιων δολοφόνων φρόντισαν να της φορέσουν την αγχόνη της υπερχρέωσης. Έτσι ώστε να τη φέρουν στο σημερινό αδιέξοδο κατάντημα. Πράγμα που κάνουν τώρα και για τον καθένα Έλληνα πολίτη. Με το πετσόκομμα των αποδοχών του και των πολλαπλασιασμό των φόρων. Έτσι ώστε, με την υπερχρέωση, να μας αφαιρέσουν κάθε ίχνος αυτάρκειας και να μας μεταβάλουν σε αυτόχειρες ή δούλους μεσαιωνικούς.

Ιδιαίτερα στην περίπτωση των πολυτέκνων αποκαλύπτονται τα γενοκτονικά τους σχέδια. Η απροκάλυπτη, δηλαδή, πρόθεσή τους να αφανίσουν τους Έλληνες. Και, προκειμένου να μας καταφέρουν καίρια πλήγματα, επιλέγουν ως το πλέον ευαίσθητο σημείο, την οικογένεια. Ποιος νέος με τις σημερινές συνθήκες τολμά να δημιουργήσει οικογένεια; Οι περισσότεροι νέοι και νέες, που δεν έχουν μεταναστεύσει, έμειναν γεροντοκόρες και γεροντοπαλίκαρα. Αλλά στους δολοφόνους αυτούς δεν αρκούν μόνο τα αποτρεπτικά για τη δημιουργία οικογένειας μέτρα, που παίρνουν. Θέλουν άρον, άρον να εξοντώσουν και τις ήδη υφιστάμενες οικογένειες. Και το πόσο αποφασισμένοι είναι, προκειμένου να το πετύχουν, φαίνεται από την κανιβαλική συμπεριφορά τους απέναντι στην πολύτεκνη οικογένεια.

Το γεγονός, εξάλλου, ότι ζητούν από τον Έλληνα πολίτη και ιδιαίτερα τον πολύτεκνο να κάμει δυνατά τα αδύνατα αποκαλύπτει ένα πολύ καταχθονιότερο σχέδιό τους: Χαρακτηριστικά των Ελλήνων διαχρονικά είναι η λογική και το ήθος, πάνω στα οποία θεμελιώθηκε ο μεγάλος πολιτισμός μας. Με τα εξωφρενικά, λοιπόν, και άκρως αμοραλιστικά μέτρα, που παίρνουν εναντίον μας επιδιώκουν να δολοφονήσουν, πέρα απ’ την οικονομική και βιολογική μας υπόσταση, την ψυχή και την καρδιά των Ελλήνων. Και να αποσαθρώσουν τα πνευματικά και ηθικά θεμέλια του πολιτισμού μας:

Ή μήπως και η παιδεία μας δεν δολοφονείται; Με την βαρβαρότητα του απανθρωπισμού και του σκοταδισμού! Με το κλείσιμο των σχολείων, την τρομοκρατία σε βάρος των δασκάλων με τη δαμόκλεια σπάθη των απολύσεων και της ανεργίας. Τις μεταλλάξεις των μαθημάτων, που απαλλοτριώνουν τα παιδιά μας απ’ την μακραίωνη πολιτισμική μας παράδοση. Έτσι ώστε να είναι έτοιμα να αλεστούν στην κρεατομηχανή της σιωνιστικής και ναζιστικής τοκογλυφικής αισχροκέρδειας.

Ή μήπως και ο τομέας της υγεία μας δεν δολοφονείται παρόμοια; Με το κλείσιμο των νοσοκομείων και την παράλληλη εισαγωγή των γενώσιμων φαρμάκων και μεταλλαγμένων τροφών. Με τα οποία αφού εξαποστείλουν χιλιάδες και εκατομμύρια Ελλήνων «εις τα αιωνίους μονάς», πιθανότατα να ζητήσουν οψέποτε υποκριτικότατα συγνώμη για το «λάθος» τους…

Θυμάσαι μήπως την «ασύμμετρη απειλή» εκείνων των προεκλογικών δολοφονικών πυρκαγιών του 2007 και 2009 με τις δεκάδες ανθρωποθυσίες; Ε, λοιπόν, σήμερα αποδεικνύεται ότι ήταν απόλυτα συμμετρικές με τα μέτρα τα οποία πήραν και παίρνουν στη συνέχεια οι δολοφονικές μνημονιακές κυβερνήσεις:

Και, προκειμένου ν’ αποπροσανατολίσουν το λαό, απ’ το όργιο των κανιβαλικών τους βαναυσουργημάτων, επιχειρούν να παρουσιάσουν ένα κόμμα ως μορμολύκειο! «Βαφτίζοντάς» το εγκληματική οργάνωση και κλείνοντας τους βουλευτές του στη φυλακή. Σάμπως να ήταν ποτέ δυνατόν να πείσουν τη συντριπτική πλειονότητα του λαού ότι μπορεί να υπάρξει εγκληματικότερη οργάνωση απ’ το δικό τους σιωνοναζιστικό καθεστώς! Και των σατανιστών πατρώνων τους…

Και ο ερημίτης κατέληξε: Είναι τραγικό λάθος ν’ αφήνουμε το λαό να πιστεύει ότι ο απροκάλυπτος εναντίον μας οικονομικός και πολιτισμικός τυφώνας οφείλεται σε ανθρώπινα λάθη. Όταν και οι πέτρες φωνάζουν ότι πρόκειται για γενοκτονία, χαλκευμένη απ’ την σιωνοναζιστική εταιρία ντόπιων και διεθνών δολοφόνων! …


παπα-Ηλίας

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Ένα βήμα πριν από το κραχ είναι το Ταμείο των Ελεύθερων επαγγελματιών ΟΑΕΕ | Ξεκινούν κατασχέσεις για να εισπράξουν χρέη

oaee_527_355

Ένα βήμα πριν από το κραχ είναι το Ταμείο των Ελεύθερων επαγγελματιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι 8 στους 10 οφειλέτες χρωστούν ως 10.000 ευρώ και το έλλειμμα μόνο για το 2014 υπολογίζεται στα 720 εκατομμύρια ευρώ.

Το συνολικό έλλειμμα είναι στα 7,4 και όλα δείχνουν ότι η εικόνα δεν πρόκειται να βελτιωθεί, αντίθετα η εικόνα χειροτερεύει. Ήδη 370.000 ελεύθεροι επαγγελματίες σταμάτησαν να πληρώσουν εισφορές.

Όλα δείχνουν ότι το ταμείο θα είναι πολύ γρήγορα σε τόσο άσχημη θέση που δεν θα μπορεί να καταβάλλει συντάξεις.
Από το Σεπτέμβριο είναι άγνωστο πως θα καλύψει ο ΟΑΕΕ τις υποχρεώσεις του για καταβολή συντάξεων και όλα δείχνουν ότι πάμε σε νέες περικοπές.

Ήδη έχει διαφανεί ότι η μείωση της τάξης του 5% στις επικουρικές δεν ήταν αρκετή και έτσι έρχεται και νέα.
Υπολογίζεται ότι το Φθινόπωρο θα υπάρξει άλλη μια μείωση της τάξης του 3%

Και το μέτρο αυτό ωστόσο θεωρείται μικρής διάρκειας. Πρέπει να αυξηθούν τα έσοδα και έτσι ο ΟΑΕΕ φαίνεται ότι σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ και άλλες υπηρεσίες έχει περάσει στην… αντεπίθεση ακόμη και με κατασχέσεις εισπράξεων από τα ταμεία των επιχειρήσεων.

Μια άλλη πρόταση είναι μια νέα γενναία ρύθμιση που θα δώσει την δυνατότητα στους οφειλέτες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Μια ρύθμιση που θα προβλέπει πάγωμα των οφειλών, χωρίς προσαυξήσεις από επιτόκια κλπ και εξόφληση σε 100 δόσεις.


Πηγή: newsit.gr

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Α.ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΧΩΡΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ ΔΥΣΗ!



 ΣΗΜΕΙΩΣΗ για όσα ακούγονται στη συνέντευξη:

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε και η στιγμή που ανοιχτά πλέον απευθύνεται σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις και τους αποδέκτες, ότι η χώρα, δηλαδή σημειώνουμε εμείς η ΕΛΛΑΔΑ έτσι για να μην ξεχνιόμαστε, ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ ΔΥΣΗ!

Ε, Καλά αυτό το ξέραμε από τον καιρό του Κ.Κ και μετά του Α.Π(επειδή θα μας στοίχιζε η έξοδος από τους Ευρωπαικούς Οργανισμούς, όπως μας έλεγε ο μακαρίτης), αλλά ήταν κάτι που αυτό το...μυστικό εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ ούτε που το σιγοψιθυρίζατε. Και για αυτό άλλα λέγατε στο κόσμο σας, διαφορετικά τον "γαλουχήσατε" τόσα χρόνια.

Τώρα όμως κ. Πρόεδρε, καταλαβαίνουν όλοι ότι,  κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, ένεκα προθαλάμου κυβερνητικής εξουσίας, ας πάει και το παλιάμπελο!!

Μέχρι εδώ θα μπορούσαμε  να δείξουμε κάποιο είδος κατανόησης, αφού έτσι θα "διώξετε" τους κακούς και τι να κάνετε αυτά πρέπει να πείτε. Και μετά εσείς ξέρετε τι θα κάνετε!! (αυτά ακούμε από τους πιστούς οπαδούς σας)

Το άλλο όμως κύριε Πρόεδρε τι το ήθελες; Στα πλαίσια της ΕΕ, της ΟΝΕ και του ΝΑΤΟ ότι έχετε τη δύναμη και τη θέληση, όταν θα γίνετε κυβέρνηση  να αναπτύξετε ανεξάρτητη εξωτερική και εσωτερική πολιτική;

Εδώ τώρα είναι που τα χαλάμε. Γιατί είναι προτιμότερο πριν τα πείτε αυτά στον κόσμο σας, όπως τα είπατε στην κ. Κούκλη που δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να σας καταλάβει, όπως άλλωστε καταλαβαίνει πολλά χρονια τώρα όλους τους προηγουμενους χωρίς  να πολυσκοτίζεται, να ρίχνατε και καμιά ματιά στον καθρέπτη σας.

 Ίσως αυτό να σας κάνει καλό και ίσως μεταβάλλετε κάποια άποψη, ή τουλάχιστον μπορέσετε να μας τα πείτε κάπως διαφορετικά, γιατί μας πέσανε καπως βαριά στο στομάχι έτσι ξαφνικά που μας τα σερβίρατε!

 Σας το συνιστούμε.

Πηγή : Δημήτρης Κυπριώτης

Στις 30 Ιουλίου 2014 μια δίκη εναντίον του ΟΑΕΕ που μας αφορά "ΟΛΟΥΣ". ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΠΑΡΟΝ!!!


Την 30 Ιουλίου 2014 εκδικάζεται αγωγή στα δικαστήρια της Ευελπίδων με την οποία έχουν προσφύγει εναντίον του ΟΑΕΕ συμπολίτες μας ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι (πρώην ασφαλισμένοι) του κλάδου των ελεύθερων επαγγελματιών.

Η αγωγή γίνεται με την αρωγή και τον συντονισμό των συμμετεχόντων πολιτών από το ΙΝΚΑ και δικηγόρος θα είναι ο κος Ιωάννης Μυταλούλης μέλος της Νομικής επιτροπής του ΕΠΑΜ.

Παρόλα αυτά η σημασία και η σπουδαιότητα της υπόθεσης είναι υπερκομματική και αφορά όχι μόνο τους έχοντες σχέση με τον ΟΑΕΕ αλλά θα μπορούσαμε να πούμε όλον τον Ελληνικό λαό.

Σπουδαίοι δικηγόροι που να έχουν το σθένος να πάνε κόντρα με το σύστημα σπανίζουν.

Ο κος Μυταλούλης είναι ένας από αυτούς τους λίγους, που έχει και άλλες επιτυχίες στο ενεργητικό του, όπως για παράδειγμα με την αποσύνδεση του ΕΤΗΔΕ (χαράτσι) από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

 Ως γνωστόν όλες οι αποφάσεις που βγαίνουν καθαρογραμμένες από τα δικαστήρια ξεκινούν με το γνωστό ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Και εδώ έγκειται η έκκληση μας για συμπαράσταση και βοήθεια.

Παρακαλούμε άπαντες που έχουν έννομη σχέση και συμφέρον από τον ΟΑΕΕ να παραστούν στην εκδίκαση της υπόθεσης στις 30/7/2014 στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ως παράσταση πολιτικής αγωγής, έχοντας μόνον μαζί τους την ταυτότητα τους σε περίπτωση που τους ζητηθεί.

Εάν η παρουσία μας είναι κατά χιλιάδες (εκατοντάδες δεν φτάνουν) και δηλώσουμε όλοι ως παράσταση πολιτικής αγωγής, καταλαβαίνετε και συνειδητοποιείτε πόσο δύσκολο είναι να βγει μια απόφαση αρνητική προς τους ασφαλισμένους και αυτή να είναι παράλληλα και ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΥΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Δεν ταιριάζει.
Η ΠΙΕΣΗ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΛΩΝ προς τους ΔΕΙΝΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ!
ΟΛΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΑΓΑΠΗ, ΘΕΛΗΣΗ, ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 30/7/2014.


Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

ΕΛΛΗΝΕΣ! Ότι και να δείτε, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ, ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΓΕΡΑ...


Του Σταύρου Κατσούλη

 

ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ!!!

ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΣΑΣ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ!
ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΣΑΣ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥΣ!
ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΛΕΝΕ!
ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΑΣ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ!

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ!


ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΔΟΞΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ!
ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΛΟΓΑ ΖΩΝΤΑΝΗ!
ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ!


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ!
ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΓΕΡΑ!
ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΤΣΑΛΙΝΗ ΝΕΥΡΑ!
ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΗ ΥΠΟΜΟΝΗ!


ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΚΑΙ ΑΦΥΠΝΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΣ!
ΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΜΑΣ ΑΞΙΕΣ!
ΑΣ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, ΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΞΙΕΣ!
ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΑΝΟΥΣ ΣΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!


ΝΑΙ! ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ, ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!!
ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ!
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ, ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΑΣ ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ!
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ, ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!


ΚΑΝΤΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!
ΕΑΝ ΕΜΕΙΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ,
ΕΑΝ ΕΜΕΙΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΩΣΤΟΙ,
ΤΟΤΕ...

ΘΑ 'ΡΘΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ Ο ΝΤΟΥΝΙΑΣ!


ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!!!


Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Αναχώρησαν στις (14:40) τα σκάφη από το παλιό λιμάνι Χανίων και το Αγ. Νικόλαος από την Παλαιόχωρα

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Δελτίο Τύπου

Αναχώρησαν πριν από λίγο (14:40) τόσο τα σκάφη Thomas 2 και Thomas 3 από το παλιό λιμάνι Χανίων και το Αγ. Νικόλαος από την Παλαιόχωρα. Στα σκάφη έχουν επιβιβαστεί 32 ακτιβιστές, μεταξύ των οποίων και 2 εκπρόσωποι του SOS Mediterraneo από την Ιταλία.

Εμφάνιση _DSC4113.JPG
Εμφάνιση _DSC4119.JPG
Εμφάνιση _DSC4136.JPG
Εμφάνιση 60212_572934586144145_7788738837439843733_n.jpg
Εμφάνιση 10347078_572934349477502_7288005600620812430_n.jpg
Εμφάνιση 10348355_572934919477445_8549201122660363665_n.jpg
Εμφάνιση 10487282_572934766144127_7305189460881138114_n.jpg
Εμφάνιση 10559827_572934076144196_7853524900488827502_n.jpg


Σας κοινοποιούμε ολόκληρη τη λίστα με τα ονόματα στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα πληρώματα τα οποία προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, καθώς και φωτογραφίες από την αναχώρηση.

Κορνάρος Δημήτρης, πλήρωμα
Καμπάς Μανώλης, πλήρωμα
Κλώντζας Γιώργος, πλήρωμα
Κριτσωτάκης Μιχάλης, βουλευτής Ηρακλείου
Δερεδάκης Νίκος, Πρόεδρος νομαρχιακής ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου
Χαρωνίτης Γιάννης, Πρόεδρος ΤΕΕ Ανατολικής Κρήτης
Αθανασάκης Αριστείδης, Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου
Συγγελάκης Πολυάνθης, Μηχανικός
Πρατικάκης Στέλιος
Χατζηστεφάνου Άρης, δημοσιογράφος
Τσατσάκη Ευγενία, εκπαιδευτικός
Μανουσακίδου Φαίδρα, πλήρωμα
Κασιτάς Γρηγόρης, πλήρωμα
Σαββανίδης Κλεομένης, πλήρωμα
Στασινοπούλου Παναγιώτα, πλήρωμα
Καρακλής Αχιλλέας, πλήρωμα
Πολάκης Παύλος, Δήμαρχος Σφακίων
Καλαϊτζάκης Γιώργος, Αντιδήμαρχος Πλατανιά
Κορναράκης Δημήτρης, Πρόεδρος εργατικού κέντρου Χανίων
Πισσίας Βαγγέλης, καθηγητής ΑΤΕΙ - ακτιβιστής
Αγγελάκης Νίκος, δημοσιογράφος
Ζαχαρίας Στυλιανάκης, καπετάνιος
Τάκης Πολίτης, πανεπιστημιακός
Gabriel Babsi, κινηματογραφιστής
Νέλλη Ψαρρού, πολιτική επιστήμονας
Αντώνης Δημόπουλος, μέλος πρωτοβουλίας Ελεύθερη Μεσσόγειος
Λουκάς Σταμέλλος, υπεύθυνος τύπου Ελεύθερη Μεσόγειος.
Ελέγκω Μανουσάκη, βιολόγος
Νίκος Μπόλος, χημικός
Γιάννης Καρυπίδης, σκηνοθέτης
Νίκος Κοσματόπουλος, ανθρωπολόγος
Άρης Παπαδοκωστόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Γαλατσίου


Ταυτόχρονα στα Χανιά έχει συσταθεί 12μελής ομάδα επικοινωνίας και διαχείρισης κρίσεων η οποία θα συνεδριάζει καθημερινά προκειμένου να παρέχει πληροφόρηση για την εν πλω διαμαρτυρία και σε περίπτωση εμπλοκής να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Αντώνιος Σαμαράς ΄΄Όποιος δεν προσαρμόζεται ...........πεθαίνει΄΄ !!!!!



πηγή : Σύβιλλα

Αν δεν είσαι υπουργός, πεθαίνεις και 
απο...διακοπή ρεύματος

ΑθανασίουΤην ώρα που η είδηση για τον άδικο θάνατο της τετραπληγικής γυναίκας, από τα Χανιά της Κρήτης, που η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα κάνει το γύρω του κόσμου και σοκάρει, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου απολαμβάνει της απόλυτης κυβερνητικής κάλυψης, αποφεύγοντας, μεταξύ άλλων, να πληρώνει ακόμα και το χαράτσι για έναν ενοικιαζόμενο χώρο και μια αποθήκη στα Μελίσσια τα οποία όμως ηλεκτροδοτούνται. Επίσης, την ώρα που πεθαίνει κόσμος γιατί τους κόβουν το ρεύμα και χρησιμοποιούν μαγκάλια για να ζεσταθούν, η οικογένεια του κ. Αθανασίου δεν έχει πληρώσει ούτε ένα λογαριασμό της ΔΕΗ από το 2012 για το ακίνητο που διαθέτει στον Άσσο Κορινθίας. Σημειωτέον, πως αν και συμβαίνουν όλα τα παραπάνω σχεδόν σε καθημερινή βάση σε όλα τα ακίνητα της οικογένειας του υπουργού Δικαιοσύνης το ρεύμα “ρέει” ασταμάτητα και ο κ. Σαμαράς καλύπτει απροκάλυπτα και προκλητικά πλέον τον στενό του φίλο και πρώην ανώτατο δικαστικό.  

Σας θυμίζουμε εδώ ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει στην ιδιοκτησία του μαζί με την γυναίκα του ένα κτίριο έκτασης 632 τ.μ στην ίδια περιοχή. Ωστόσο, στη δήλωση πόθεν έσχες, το ζεύγος Αθανασίου δηλώνει μόνο τα 350 τ.μ από αυτά ενώ έχει δομήσει και ένα παράνομο οίκημα. Συγκεκριμένα τώρα, όπως προκύπτει από την δημοσιογραφική έρευνα του Hot Doc που κυκλοφορεί ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου δεν έχει καταβάλλει χαράτσι για έναν ενοικιαζόμενο χώρο 149,20 τ.μ και για μια αποθήκη 27,5 τ.μ που ενοικιάζονται από τον ενιαίο πλέον δήμο Πεντέλης. Το χαράτσι που αναλογεί σε αυτούς τους χώρους είναι της τάξης των 1100 ευρώ το χρόνο χωρίς να συνυπολογίζονται τα δημοτικά τέλη και οι δημοτικοί φόροι που πρέπει να καταβάλλονται μέσω της ΔΕΗ. Αξίζει λοιπόν να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο πως η άτυχη 56χρονη που έχασε την ζωή της χρωστούσε στη ΔΕΗ μόλις 237 ευρώ...

Και ενώ η 56χρονη Χανιώτισσα, Ευτυχία Ποποδάκη, που έφυγε από τη ζωή, λίγο μετά την διακοπή ρεύματος στην κατοικία της στη Νέα Χώρα Χανίων, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο γιος της, όφειλε στη ΔΕΗ 237 ευρώ, η αρμόδια επιχείρηση πήρε την απόφαση και της έκοψε το ρεύμα “κόβοντας” ταυτόχρονα και το νήμα της ζωής μιας τετραπληγικής γυναίκας που ανέπνεε με τη βοήθεια μηχανικής υποστήριξης.

Στον αντίποδα, η ΔΕΗ αποφεύγει να κόψει το ρεύμα στο σπίτι που διαθέτει ο γιος του κ. Χαράλαμπου Αθανασίου στον Άσσο Κορινθίας. Συγκεκριμένα, ο κ. Χριστόφας Αθανασίου που εμφανίζεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ εμφανίζεται το 2012 να πληρώνει μια προκαταβολή στην εταιρεία ηλεκτροδότησης, ώστε να γίνει η σύνδεση του ρεύματος στο εν λόγω ακίνητο, ενώ έκτοτε ο γιος του υπουργού Δικαιοσύνης δεν έχει καταβάλλει ούτε ένα ευρώ στους λογαριασμούς που ακολούθησαν. Μάλιστα, το οφειλόμενο ποσό της οικογένειας Αθανασίου προς την ΔΕΗ αγγίζει τα 519,33 ευρώ. Όμως, το σπίτι του γιου του κ. Χαράλαμπου Αθανασίου διαθέτει, μέχρι σήμερα, ρεύμα και κανείς μέσα σε αυτά τα 2 χρόνια, αν και δεν έχει υπάρξει διακονισμός για το οφειλόμενο ποσό δεν έχει τολμήσει να διακόψει την ηλεκτροδότηση του.  

Ένας υπουργός δηλαδή δεν πληρώνει χαράτσι και φόρους την ώρα που τους επιβάλλει ο ίδιος ως μέλος της κυβέρνησης. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση οι κιλοβατώρες στα ρολόγια της ΔΕΗ που βρίσκονται στα οικήματα της οικογένειας του υπουργού Δικαιοσύνης, εντός και εκτός Αττικής, συνεχίζουν να τρέχουν κανονικά, όταν την ίδια ώρα λαμβάνονται αποφάσεις διακοπής ρεύματος σε άνεργους, ανάπηρους και οικονομικά “ασθενείς” με επιπτώσεις δυστυχώς, ακόμα και θανατηφόρες. Αναμφισβήτητα προκύπτει θέμα ηθικό αλλά κυρίως πολιτικό και ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να στέκει άλλο θεατής στα έργα του στενού του φίλου και υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου.    

πηγή : το κουτί της πανδώρας


"Σκότωσαν τη μάνα μου για 267 ευρώ"

Θλίψη και οργή προκαλεί η υπόθεση της 56χρονης τετραπληγικής που έχασε τη ζωή της το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν η ΔΕΗ Χανίων προχώρησε σε διακοπή ρεύματος στο σπίτι της λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Έχοντας παραμείνει στο κρεβάτι τα τελευταία 15 χρόνια, η 56χρονη υποστηριζόταν μηχανικά, και έτσι, όταν η ηλεκτροδότηση του ακινήτου διεκόπη, τα μηχανήματα σταμάτησαν να λειτουργούν, με αποτέλεσμα τον θάνατο της ασθενούς περίπου μια ώρα αργότερα. Οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ενώ τα ακριβή αίτια θανάτου της αναμένεται να τα προσδιορίσει η νεκροψία-νεκροτομή.

Με ανακοίνωσή της, πάντως, η ΔΕΗ τόνισε πως «δεν γνώριζε το πρόβλημα», ενώ οι συγγενείς της 56χρονης διαψεύδουν τα λεγόμενα αυτά, υποστηρίζοντας πως το ζήτημα ήταν γνωστό από το 2007. Η συγκεκριμένη υπόθεση φέρνει εκ νέου στο προσκήνιο τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει πλήθος ελληνικών νοικοκυριών λόγω του αυξημένου κόστους ζωής και της δραματικής μείωσης των εισοδημάτων μετά τις περικοπές σε συντάξεις και μισθούς.

«Γνώριζαν»

Με την αγανάκτηση να είναι εμφανής στον τόνο της φωνής του, ο γιος της 56χρονης ξεκαθάρισε σε δήλωσή του πως η ΔΕΗ γνώριζε επακριβώς τα προβλήματα. Εξήγησε μάλιστα πως στο παρελθόν υπάλληλοί της έφεραν γεννήτρια στο σπίτι, για να τη χρησιμοποιούν όποτε γινόταν διακοπή ρεύματος.

«Περιμένουμε και την ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να καταθέσουμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, και του ΔΕΔΔΗΕ, και του υπαλλήλου ακόμα που έκοψε το ρεύμα. Δεν είναι δυνατόν να κόβουν το ρεύμα σε μια γυναίκα που ζούσε χάρη στην υποστήριξη μηχανήματος. Χωρίς τεχνική υποστήριξη η μητέρα μου είχε μία ώρα ζωής, καθώς τόσο διαρκούσαν οι μπαταρίες του μηχανήματος που βλέπετε πίσω μου» ανέφερε ο γιος της.


Με ανακοίνωσή της πάντως η ΔΕΗ τονίζει ότι ο συγκεκριμένος καταναλωτής «ουδέποτε δηλώθηκε και συνεπώς ουδέποτε υπήρξε ενταγμένος στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών και ιδιαίτερα στην κατηγορία των ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης», για τους οποίους, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «η επιχείρηση δεν προβαίνει σε διακοπή ηλεκτροδότησης της οικίας τους λόγω οφειλής, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνον κατά τους μήνες που προστάζουν οι σχετικοί κώδικες της πολιτείας».

«Ως εκ τούτου, η Επιχείρηση δεν ήταν και δεν θα μπορούσε να είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος καταναλωτής ήταν μηχανικά υποστηριζόμενος, ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα» σημειώνεται ακόμα στην ανακοίνωση.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΗ:

«Σχετικά με τις σημερινές αναφορές σε διαδικτυακές σελίδες για διακοπή ηλεκτροδότησης οικίας καταναλωτή στα Χανιά Κρήτης λόγω οφειλής, κατόπιν σχετικής εντολής της ΔΕΗ ΑΕ, οφείλουμε να ενημερώσουμε για τα κάτωθι:

»Ύστερα από σχετικό έλεγχο των στοιχείων του καταναλωτή που είναι καταχωρημένα στο μηχανογραφικό μας σύστημα, διαπιστώθηκε ότι ουδέποτε δηλώθηκε και συνεπώς ουδέποτε υπήρξε ενταγμένος στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών και ιδιαίτερα στην κατηγορία των ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, για τους οποίους η Επιχείρηση δεν προβαίνει σε διακοπή ηλεκτροδότησης της οικίας τους λόγω οφειλής, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνον κατά τους μήνες που προστάζουν οι σχετικοί κώδικες της πολιτείας.

»Ως εκ τούτου, η Επιχείρηση δεν ήταν και δεν θα μπορούσε να είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος καταναλωτής ήταν μηχανικά υποστηριζόμενος, ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

»Υπενθυμίζουμε ότι, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ευπαθών καταναλωτών, για την ένταξη στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών απαιτείται μια απλή αίτηση, η οποία μπορεί να υποβληθεί και τηλεφωνικά στη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της ΔΕΗ, 11770».

Tραγική ειρωνεία....

 Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι περίπου ένα 24ωρο μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στο σπίτι της άτυχης γυναίκας το ρεύμα επανασυνδέθηκε, η ίδια ωστόσο δεν ήταν εκεί...

Πηγή βίντεο-φωτό: flashnews.gr-cretalive.gr


56χρονη παραπληγική: «Aν κάνατε νόμιμη την ευθανασία “θα την έκανα τώρα” να ξεκουραστώ από τους δημοσίους βασανιστές του λαού»

Με 166 λέξεις η 56χρονη παραπληγική που «σκοτώθηκε» από τη διακοπή ρεύματος στα Χανιά, εξαιτίας οφειλής 800 ευρώ προς τη ΔΕΗ, είχε περιγράψει την κατάσταση στην οποία βρισκόταν. Ήταν τέσσερις μήνες πριν την μοιραία μέρα.
 Με ένα γράμμα που είχε στείλει προς τους αρμόδιους –μέσω της τοπικής εφημερίδας Χανιώτικα Νέα- εξήγησε ότι είχε διακοπεί πλήρως η χορήγηση της σύνταξης της από τον ΟΓΑ και οδηγήθηκε σε συσσώρευση χρεών.

Η επιστολή της ανέφερε:

«Το όνομα μου είναι Ευτυχία Παπαδάκη. Είμαι άτομο με τετραπληγία 20 χρόνια και είμαι στο κρεβάτι και έχω μηχανική υποστήριξη από τον Ιανουάριο του 2003 . τον υπολογιστή τον χειρίζομαι με μια κάμερα υπερύθρων.

Έχω μια αρρώστια που λέγεται Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση (ALS). Γεννήθηκα στις 30 Οκτωβρίου 1958. Όλη μου τη ζωή ασχολούμουν με τη γεωργία, εκτός από ενάμιση χρόνο που άνοιξα ένα ανθοπωλείο για να πουλάω τα φυτά που καλλιεργούσα μόνη μου για να μην τα παίρνουν οι έμποροι για ένα κομμάτι ψωμί. Είχα βλέπετε 3 αγόρια να μεγαλώσω. Βρήκα ένα μαγαζάκι 15 τ.μ. και έναν λογιστή.

Δεν μου είπε ότι ήταν απαραίτητο να γραφτώ στο Ταμείο Εμπόρων. Άνοιξα το ανθοπωλείο, νόμιζα ότι ήμουν εντάξει με τις υποχρεώσεις μου με το κράτος. Δεν με ενόχλησε κανείς. Τον Νοέμβριο του 1993 άρχισα να χάνω την ισορροπία μου και να πέφτω κάτω αδικαιολόγητα. Τον Δεκέμβριο του 1993 νοσηλεύτηκα στο Αιγηνίτειο νοσοκομείο. Τότε μου έφτιαξαν τα χαρτιά οι γιατροί «να τα καταθέσουν στο Ταμείο σου» μου είπαν».

Η γυναίκα, μην γνωρίζοντας τον τρόπο αδειοδότησης ενός καταστήματος και τον τρόπο με τον οποίο κλείνει, ανέθεσε την εργασία στον λογιστή της που όμως πέθανε μετά από λίγο αφήνοντας, όπως φάνηκε, πολλά θέματα ανοικτά.

Ο ΟΓΑ

Συνεχίζοντας την ενημέρωσή της η κα Ποποδάκη επεσήμανε τότε πως «όταν γύρισα στα Χανιά (με πατερίτσες) άρχισα να μαζεύω τα υπόλοιπα χαρτιά. Η υγεία μου πήγαινε όλο και χειρότερα. Κατέθεσε τα χαρτιά ο πατέρας μου στον Ο.Γ.Α. και με κάλεσαν να περάσω από επιτροπή τον Απρίλιο του 1994 (τότε ήμουν σε αναπηρική καρέκλα). Η απόφαση, όπως αναμενόταν, 100% αναπηρία – τετραπληγία. Η σύνταξη βγήκε 2 ή 2,5 χρόνια αργότερα. Το παιδί μου τον κάλεσαν φαντάρο, νομίζω πήγε στην Εφορία, έκλεισε την ταμειακή μηχανή και την πούλησε.

Το ανθοπωλείο έκλεισε 31 Δεκεμβρίου 1996 και έφυγε φαντάρος ο γιος μου. Τον Ιούλιο 2007 ήρθε ένα χαρτί από το Ταμείο Εμπόρων και μου έλεγε ότι τους χρωστούσα 45.000 €. Έκατσα και έγραψα μία επιστολή, δεν μπορούσα να επικοινωνήσω με άλλον τρόπο (από τον Δεκέμβριο του 2002 έχω τραχειοσωλήνα) και έλεγα περίπου αυτά που σας γράφω τώρα. Φαίνεται δεν την άνοιξαν και τον άλλο μήνα έρχεται άλλη επιστολή. Δεν μου έδιναν απαντήσεις στα ερωτήματα που είχα κάνει. Ήταν αντίγραφο της πρώτης.

Ξανατυπώνω τη δικιά μου επιστολή και την ξαναστέλνω, πάλι δεν είχα απάντηση. Αυτό συνεχίστηκε για αρκετό καιρό. Για 2 – 3 χρόνια μου έστελναν το ίδιο χαρτί και το γύριζα πίσω χωρίς να το ανοίξω. Την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 μου ήρθε ένα χαρτί από τον Ο.Γ.Α. και λέει ότι μου κόβουν τη σύνταξη και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη γιατί έχω μαγαζί που δουλεύει και δεν μου δίνουν ούτε τις δαπάνες του 2012 και 2013 που έχω καταθέσει περίπου 20.000 ευρώ! Έχω ανάγκη από γυναίκα που να με φροντίζει.

Πώς θα ζήσω; Το ξέρω ότι η ζωή μας εμάς των 1.540 ασθενών με ALS είναι πολυδάπανη για το κράτος. Αλλά ας κάνατε νόμιμη την ευθανασία “θα την έκανα τώρα” να ξεκουραστώ από τους δημοσίους βασανιστές του ελληνικού λάου και όχι μόνο».


Πηγή : Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο κ. Κάρολος Μαυρογιαλούρος

του Γιάννη Σιδέρη*

Στο μήνυμά του για την 40η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ο Κάρολος Παπούλιας χαρακτηρίζει ως τη δραματικό-τερη παρενέργεια της οικονομικής περιπέ-τειας την υποχώρηση της Δημοκρατίας.

Επισημαίνει πως υπήρξε βάναυσος τραυματισμός της ποιότητας του κοινοβου-λευτισμού, της αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων, του πολιτικού διαλόγου αλλά και του τρόπου λήψης αποφάσεων της εκτελεστικής εξουσίας.

Αισθάνεται ακόμη την ανάγκη να απαντήσει σε όσους τον εγκάλεσαν και τον εγκαλούν “για τις υπογραφές που έβαλα”  όπως γράφει στο μήνυμά του.

Πέρα από τις αρμοδιότητες που προσδιορίζονται σαφώς από το Σύνταγμα ο κ. Παπούλιας...
επικαλείται και τη θεσμική τάξη και την επιδίωξή του να μην προκαλέσει πολιτική κρίση.

«Το Σύνταγμα οριοθετεί σαφώς τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας και ήταν συνειδητή η απόφασή μου να σεβαστώ το Σύνταγμα, που έχει πολύ ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια, και να μην παραβιάσω τη θεσμική τάξη, προκαλώντας πολιτικές εντυπώσεις ή και πολιτική κρίση, μόνο και μόνο για να αποφύγω το πολιτικό κόστος» υπογραμμίζει ο κ. Παπούλιας (Thetoc.gr).

Και ξαφνικά ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας μίλησε! Ίσως το ότι τελειώνει σε λίγους μήνες η θητεία του τον αναγκάζει να προβεί σε δηλώσεις απολογητικού χαρακτήρα προς τον λαό. Έχοντας επίγνωση της στάσης του τα τελευταία χρόνια των “Μνημονίων”, τολμά να μιλήσει για “υποχώρηση της Δημοκρατίας”, ενώ ο ίδιος μέχρι τώρα δεν ήταν παρά ένας απλός θεατής των γεγονότων. Στην γιορτή της Δημοκρατίας ο πρώτος πολίτης της χώρας, ο πολιτικός παράγοντας ο οποίος πρέπει να διατελεί ως ο κορυφαίος θεματοφύλακας αυτής, αποφάσισε να αναφερθεί στο πλήγμα που έχει δεχθεί η Δημοκρατία στην χώρα!

Το ότι έχει συμβάλλει και ο ίδιος στην “υποχώρηση της Δημοκρατίας”, υπογράφοντας ως νέος Μαυρογιαλούρος όποια πράξη νομοθετικού περιεχομένου περνούσε από το γραφείο της προεδρίας, προσπάθησε να το δικαιολογήσει ως συνειδητή απόφαση να σεβαστεί το Σύνταγμα! Δηλαδή, τις πράξεις αυτές μέσω των οποίων οι κυβερνώντες των τελευταίων ετών παραβιάζουν κατάφωρα το Σύνταγμα και συνετέλεσαν στην πρωτοφανή υποβάθμιση του εθνικού κοινοβουλίου, ο κύριος Παπούλιας επέλεξε -πρόκειται για ξεκάθαρη πολιτική πράξη- να “μην παραβιάσει την θεσμική τάξη”! Δηλαδή να μην παραβιάσει την θεσμική τάξη που ο ίδιος τώρα καταγγέλει, μια και στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται η “ταλαιπωρία” του Συντάγματος!

Ένας άλλος πρόεδρος σε μια μακρινή χώρα, δεν δίστασε να βάλει πάνω από όλα το συμφέρον του λαού του, αρνούμενος να υπογράψει “ως όφειλε” με βάση το Σύνταγμα της χώρας του.

“Ποια είναι η μεγαλύτερη συνεισφορά της Ευρώπης στον πολιτισμό;” διερωτάται ο κ. Γκρίμσον. “Δεν είναι η οικονομία των αγορών. Είναι η δημοκρατία, η μεγαλύτερη συνεισφορά της Ευρώπης στον κόσμο. Υπάρχουν χώρες σήμερα που έχουν πολύ δυνατές οικονομίες, αλλά πολύ λίγη δημοκρατία”.

Tο πρώτο πράγμα που έκανε η νέα κυβέρνηση ήταν να διαπραγματευτεί με την αγγλική και την ολλανδική κυβέρνηση, που πίεζαν για την εξόφληση των πολιτών τους. Ήρθαν σε συμφωνία, η οποία πέρασε από το ισλανδικό κοινοβούλιο και προέβλεπε να πληρώσει ο λαός την ζημιά που ιδιωτικές εταιρείες, οι τράπεζες δηλαδή, είχαν δημιουργήσει. Η απόφαση του κοινοβουλίου πήγε στον Πρόεδρο της χώρας για επικύρωση, ο οποίος όμως κάτω και από την πίεση της κοινωνικής βάσης, αρνήθηκε να την υπογράψει και κάλεσε σε δημοψήφισμα.

Η απόφαση του προέδρου Γκρίμσον έρχεται σε αντιδιαστολή με αυτές του κ. Παπούλια, ο οποίος αποφάσισε να στηρίξει την Δημοκρατία στην χώρα του με πράξεις και όχι με λόγια, πράξεις οι οποίες ήρθαν σε σύγκρουση με τις αγορές! Η απόφασή του Προέδρου έκανε έξαλλη τη διεθνή οικονομική κοινότητα και κατακρίθηκε από εχθρούς και φίλους ως λαϊκιστική και αδιέξοδη. Άνθρωποι της ευρωζώνης απείλησαν ότι η Ισλανδία θα μετατραπεί σε «Κούβα του Βορρά», θα απομονωθεί, θα γίνει κράτος – παρίας. Ωστόσο η απόφαση του κ. Γκρίμσον ήταν αμετάκλητη. Και τον Μάρτιο του 2010, ο ισλανδικός λαός με το συντριπτικό ποσοστό του 93%, αρνήθηκε μέσω του δημοψηφίσματος να πάρει στις πλάτες του τα χρέη των τραπεζών.

Άραγε, αν ο κ. Παπούλιας έπραττε αναλόγως προς το δημόσιο συμφέρον προασπίζοντας την Δημοκρατία, η πορεία της χώρας σίγουρα θα ήταν διαφορετική!

Ο κ. Παπούλιας, σαφώς κατώτερος των εκτάκτων περιστάσεων που διέρχεται η χώρα, απλά στο τέλος της θητείας του αποφάσισε να μιλήσει για την Δημοκρατία, μάλλον σε μια προσπάθεια “εξαγνισμού” της πολιτικής πρακτικής του!

Για τον κ. Γρίμσον το δίλημμα που του ετέθη, είχε λύση ο οποίος την προσδιορίζει ως εξής. “Φτάνεις σε αυτά τα σταυροδρόμια, όπου από τη μια πλευρά είναι οι απαιτήσεις των χρηματοπιστωτικών αγορών και από την άλλη είναι η δημοκρατική βούληση του κόσμου. Μπροστά σε με μια τέτοια επιλογή, η απάντησή μου ήταν και είναι ξεκάθαρη: Η δημοκρατική βούληση του κόσμου πρέπει να επικρατήσει!»

Ο λαός, να είναι σίγουρος ο απερχόμενος πρόεδρος, τον έχει κατατάξει στα πολιτικά πρόσωπα αυτής της “μαύρης” περιόδου για την χώρα, τα οποία συνέβαλαν με την πρακτική τους στην εκχώρηση μέρους της κυριαρχίας της χώρας και στην υποχώρηση της Δημοκρατίας!

Όλα τα άλλα είναι λόγια κενά περιεχομένου!

*Ο Γιάννης Σιδέρης είναι μέλος του ΕΠΑΜ Πάτρας

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht