Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Εδώ και τώρα συντριβή των δυνάμεων του δωσιλογισμού. (του Όθωνα Κουμαρέλλα)


Όπως είναι γνωστό, το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο συγκροτήθηκε στη βάση μιας πλατιάς πολιτικοκοινωνικής συμμαχίας, υπερβαίνοντας υπαρκτές, αλλά και κατασκευασμένες διαφορές που χώριζαν τους Έλληνες σε αντιμαχόμενα στρατόπεδα. Και αυτό, επειδή εξ αρχής διαπιστώσαμε, ότι η χώρα βρίσκεται σε ομηρία και υπό ξένη κατοχή με πρόσχημα ένα παράνομο, εν πολλοίς χρέος, που φορτώθηκε στις πλάτες του λαού, και ότι απαιτείται ένας πραγματικός εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας με τη συμμετοχή όλων των προοδευτικών, πατριωτικών και δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου, που θα συντρίψουν και θα οδηγήσουν το καθεστώς της ξένης κατοχής και τους εκφραστές του σε οριστική και αμετάκλητη κατάρρευση.

Έτσι θέτοντας τους ξεκάθαρους στόχους μας -που συμπυκνώνονται στα πέντε γνωστά βασικά μας προτάγματα-, εδώ και τέσσερα χρόνια, ξεκινήσαμε, με πενιχρά μέσα, ένα τιτάνιο αγώνα ενημέρωσης και συσπείρωσης του ελληνικού λαού γύρω από αυτά τα προτάγματα. Δεν κάναμε, και οφείλουμε να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω από αυτές μας τις διακηρύξεις, μέχρι η πατρίδα...
μας να ελευθερωθεί οριστικά και ο ελληνικός λαός να μπορέσει τότε, να αποφασίσει ανεπηρέαστος και ελεύθερος για την τύχη και το μέλλον το δικό του και της χώρας.

Στην τετράχρονη σχεδόν πορεία μας, πέρα από την προσπάθεια για την καθημερινή μας παρουσία στους αγώνες του κόσμου για να αντισταθεί στις μεθοδεύσεις του καθεστώτος, συμμετείχαμε ενεργά στις εκλογές του Μαΐου του 2012 και στις ευρωεκλογές. Όχι γιατί διεκδικούσαμε θέσεις στο -κατ’ όνομα και μόνο κοινοβούλιο-, αλλά γιατί θεωρήσαμε ότι μέσω των εκλογών θα είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε ακόμα πιο γνωστές και ευρύτερα αποδεκτές τις θέσεις μας. Επίσης, συσπειρώνοντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό, όλους αυτούς που τις ενστερνίζονται, να δημιουργήσουμε ένα ακόμα πιο πλατύ Μέτωπο δημοκρατίας και απελευθέρωσης.

Το ΕΠΑΜ μέσα από τις συλλογικές του διαδικασίες και εκτιμώντας την κατάσταση ακραίας πόλωσης, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί, και τις αντικειμενικές συνθήκες για την προώθηση μέσω της αναμέτρησης αυτής των στόχων του, αποφάσισε να μη συμμετάσχει με κάθοδο σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

Το ΕΠΑΜ συνεχίζει όμως αδιάλειπτα αυτόν τον αγώνα της συνειδητοποίησης του λαού και της ευρύτερης δυνατής συσπείρωσής του γύρω από τα απελευθερωτικά προτάγματα, ενάντια στην ευρωκρατία όπως τα αντιλαμβάνεται και αγωνίζεται γι’ αυτά. Στην κατεύθυνση αυτή επίσης, έχει πλήρη επίγνωση και αίσθηση των προτεραιοτήτων. Τι προέχει κάθε φορά προκειμένου να έλθει πιο κοντά η υλοποίηση των ρηξικέλευθων θέσεών μας.

Έτσι, σήμερα μπροστά στη κρίσιμη εκλογική μάχη της 25ης Ιανουαρίου 2015, αυτό που προέχει πάνω απ’ όλα για τον ελληνικό λαό είναι η απαλλαγή του -κατ’ αρχήν- από τη ληστοσυμμορία των κομμάτων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ. Καθώς και απ’ όλα τα άλλα μνημονιακά και κρυφομνημονιακά πολιτικά μορφώματα, που δημιουργήθηκαν στο μεταξύ, για να αποπροσανατολιστεί ο λαός και να υποχωρήσει στις επιδιώξεις του, επιτρέποντας να συνεχιστεί η ίδια καταστροφική πολιτική, που θα καταστήσει μόνιμη τη ξένη κατοχή, μετατρέποντας οριστικά τους πολίτες σε εξαθλιωμένους δουλοπάροικους.

Επίσης, η εκλογική αυτή μάχη οφείλει να καταδείξει, ότι ευκαιριακά παλαιοκομματικού τύπου σχήματα που εκμεταλλευόμενα το πατριωτικό αίσθημα του λαού κατάφεραν να λαθροβιώσουν με αντιμνημονιακό λόγο, τόσο στο εσωτερικό του λαϊκού κινήματος, όσο και στο κοινοβούλιο και τώρα με παραπειστικές τακτικές σε βάρος ακόμα και του ΕΠΑΜ προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν και να συμπαρασύρουν συναγωνιστές, δεν μπορεί να έχουν καμία τύχη και ο λαός οφείλει να τους στείλει εκεί που πραγματικά ανήκουν.

Για το λόγο αυτό, έχοντας πλήρη συναίσθηση της ιστορικής στιγμής, και αφού επιλέχθηκε, -με τον τρόπο που επιλέχθηκε- το ΕΠΑΜ να μη συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία, οφείλουμε όλοι όσοι πιστέψαμε και αγωνιστήκαμε όλον αυτόν τον καιρό μέσα από τις τάξεις του Μετώπου, με τόλμη και θάρρος να μετατρέψουμε αυτή την επιλογή, σε κορυφαία Πολιτική Απόφαση, έμπρακτης συνεισφοράς στην πιο πλατιά συσπείρωση και τη νίκη των δυνάμεων που όλο αυτό τον καιρό αντιστρατεύτηκαν το καθεστώς. Έστω κι αν αυτό συνέβαινε χλιαρά με αμφιταλαντεύσεις δημιουργώντας περισσότερη σύγχυση. Έστω κι αν γίνονταν με τρόπο που άφηνε πολλά περιθώρια αμφισβήτησης και κριτικής και που πολλές φορές μας βρήκε απέναντι, και έχουμε κάθε λόγο -ακόμα και τώρα, ειδικά τώρα- να διατηρούμε σοβαρότατες επιφυλάξεις, αλλά και να ασκούμε την πιο σκληρή κριτική.

Η φορά των πραγμάτων όμως οδηγεί στο γεγονός, ότι η συσπείρωση αυτή ενάντια στο καθεστώς των μνημονίων και της εξαθλίωσης του λαού -έστω και με τον τρόπο που γίνεται και έστω με τις δυνάμεις που ενσωματώνει -είναι πλέον αδήριτη ανάγκη, με σκοπό τη δημιουργία, ήδη από το βράδυ των εκλογών, ενός νέου πιο ευνοϊκού για τα λαϊκά συμφέροντα και τον απελευθερωτικό μας αγώνα πεδίου.

Η εκλογική συντριβή των δυνάμεων του δωσιλογισμού και των κάθε λογής στηριγμάτων τους, οφείλει να αποτελεί, στη συγκυρία, για κάθε μέλος και φίλο του ΕΠΑΜ τον πρώτο και κύριο τακτικό του στόχο. Έτσι, μη λαμβάνοντας μέρος στην εκλογική διαδικασία, πρέπει να διευκολύνουμε τις εξελίξεις και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αποφυγή του κατακερματισμού της λαϊκής ψήφου και την αποχή, που θα δώσει διέξοδο στο καθεστώς, να στηρίξουμε, κριτικά μεν, αποφασιστικά δε, τις δυνάμεις εκείνες που ο ίδιος ο λαός επέλεξε, -κάτω βέβαια από τις συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε-, να «ηγηθούν» σε αυτόν τον αγώνα και την προσπάθεια του ίδιου του λαού, έστω και μόνο για να φύγουν τώρα οι καταστροφείς, φέρνοντας ταυτόχρονα τους πάντες προ των μεγάλων ευθυνών τους, ειδικά απέναντι στη σκληρή μάχη που επίκειται.

Εμείς, παράλληλα, οφείλουμε να συνεχίζουμε καθημερινά με την ίδια θέρμη και πίστη τον αγώνα δίπλα και μαζί με το λαό. Την επαύριο των εκλογών, αφού θα έχει επιτευχθεί -και με τη δική μας ενεργή και θετική στη βούληση της πλειοψηφίας του λαού στάση- το πρώτο βήμα της εκλογικής συντριβής των κύριων δυνάμεων του δωσιλογισμού, θα στηρίξουμε χωρίς μεμψιμοιρίες κάθε θετικό μέτρο ανακούφισης του λαού, αντιμαχόμενοι σκληρά κάθε προσπάθεια πισωγυρίσματος.

Επειδή, η πραγματική μάχη την επομένη των εκλογών θα αρχίσει. Προετοιμαζόμενοι έγκαιρα οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε, έτσι, με κάθε τρόπο, στη δημιουργία εκείνου του ρωμαλέου αυθεντικού και με αυτοπεποίθηση λαϊκού κινήματος, το οποίο εξ αρχής απετέλεσε και αποτελεί ιστορική ανάγκη των καιρών. Ενός παλλαϊκού κινήματος το οποίο θα είναι το μόνο που θα μπορέσει να εγγυηθεί τα επόμενα βήματα μέχρι την οριστική Νίκη και την Απελευθέρωση, σαρώνοντας και τα τελευταία ερείσματα του κατοχικού καθεστώτος, αλλά και κάθε δύναμη που θα προσπαθήσει να βάλει αναχώματα, ή να παραπλανήσει προβάλλοντας μεσοβέζικες πλην καταστροφικές λύσεις.


ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht