Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Το ΕΠΑΜ για την πρόταση Νόμου του ΚΚΕ


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η πρόταση Νόμου για την κατάργηση των μνημονίων των μεσοπρόθεσμων πλαισίων δημοσονομικής στρατηγικής και των εφαρμοστικών τους νόμων, που κατέθεσε το ΚΚΕ αναμφίβολα εντυπωσιάζει. Σαν ξεκάθαρη κίνηση τακτικής φέρνει σε δύσκολη θέση, την κυβερνητική σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εξαιτίας της καταγγελτικής στάσης που τήρησαν προεκλογικά έναντι ων μνημονίων. Ταυτοχρόνως, στην ίδια δύσκολη θέση θα βρεθεί και η αντιπολίτευση, διότι θα αναγκαστεί να οδηγηθεί σε συστράτευση με την κυβέρνηση, γεγονός που θα διαλύσει τις όποιες διαχωριστικές γραμμές.

Θα οδηγήσει, με λίγα λόγια, σε μια ευρύτατη κοινοβουλευτική συμπόρευση και συμφωνία ότι «τα μνημόνια είναι ευτυχία», όπως έλεγε κάποιος αλήστου μνήμης και παροιμιώδους πολιτικής… παχυδερμίας βουλευτής.

Το Ε.ΠΑ.Μ. στηρίζει κατ’ αρχήν την πρόταση του ΚΚΕ.

Όχι μόνο γιατί θίγει τις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές των μνημονίων, αλλά και διότι χτυπά το συνολικό καθεστώς δουλοπαροικίας υπέρ των δανειστών. Κυρίως όμως γιατί -παρότι η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ ξορκίζει- επαναφέρει το πρωταρχικό ζήτημα για τον τόπο μας ανάκτησης της εθνικής ανεξαρτησίας.

Όμως αυτή η ενέργεια του ΚΚΕ με το αυτονόητο και δεδομένο αποτέλεσμα έχει και μια άλλη ανάγνωση. Μπορεί στο εσωτερικό και τον κόσμο του να φαίνεται ως μια έξυπνη και αβανταδόρικη πολιτική κίνηση, όμως προς τα «έξω» θα δώσει ένα ακόμη έρεισμα σε κάποιους… καλοθελητές που θα διατυμπανίζουν, ότι το σύνολο του Ελληνικού λαού δια των εκπροσώπων του στηρίζει μνημόνια.

Αυτό το γεγονός, οδηγεί στην περιχαράκωση και τον οριστικό προσδιορισμό του συνταγματικού τόξου. Και εν συνεχεία, στην προσπάθεια επιβολής της γνωστής ηττοπαθούς λογικής ότι «αυτοί είναι οι πολιτικοί συσχετισμοί στη χώρα και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο» μέχρι να έρθει η… δευτέρα παρουσία της κοινοβουλευτικής επικράτησης του ορθόδοξου κομμουνισμού!

Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Όποιος πιστεύει ότι τα μνημόνια και η δανειακή μήτρα τους σκοτώνουν το λαό, δεν μένει στον… χαρτοπόλεμο της βουλής, αλλά κατεβαίνει στο λαό και ενώνεται μαζί του διεκδικώντας την ανατροπή του φαύλου και προδοτικού πολιτικού συστήματος. Το έργο επαναλαμβάνεται! Όπως και το 2012, τότε που το ΚΚΕ είχε καταθέσει παρόμοια πρόταση, επισημάναμε το αυτονόητο. «Θα ανταποκριθεί το ΚΚΕ στο κάλεσμα συγκρότησης ενός ευρύτατου λαϊκού Μετώπου, ή θα επιμείνει στην προηγούμενη αδιέξοδη και καταδικασμένη από την ίδια τη δική του εκλογική και κομματική βάση, πολιτική;»

Είναι απόλυτη ανάγκη να προχωρήσουμε έγκαιρα στη συγκρότηση ενός ευρύτατου παλλαϊκού μετώπου που θα διεκδικήσει και θα επιβάλει:

- Τη μονομερή διαγραφή του χρέους.
– Την απαλλαγή από τους «θεσμούς» ή όπως αλλιώς βαφτίζουν την υποτελή επιτροπεία της πατρίδας μας.
– Τη χρηματοδότηση της παραγωγικής ανασυγκρότησης με εθνικό νόμισμα ελεγχόμενο από το κράτος.
– Την ανεξάρτητη και υπερήφανη συνύπαρξη με τους άλλους λαούς στη βάση της ισότιμης και αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας.

Αν δεν συμβεί αυτό, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι όσα μνημόνια κι αν καταργηθούν, δεν θα αλλάξουν την πορεία αυτής της χώρας και του λαού προς την ολοκληρωτική καταστροφή. Για τον απλούστατο λόγο ότι όσα «καταργούνται» θα αντικαθίστανται από κάποια άλλα, διαφορετικής ονομασίας, αλλά της ίδιας ακριβώς ακραίας νεοφιλελεύθερης… «προέλευσης»!

Το Ε.ΠΑ.Μ. παλεύει ώστε να πιστέψει ο λαός στη δύναμή του και να συστρατευθεί, κατανοώντας τη δυνατότητα που έχει, να πάρει την πατρίδα του και τα δικαιώματά του πίσω, αναγεννώντας την Ελλάδα στη βάση της Δημοκρατίας, της Εθνικής ανεξαρτησίας, της Λαϊκής κυριαρχίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.

Αθήνα 27/02/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht