Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Το υπ. Δικαιοσύνης απαγορεύει στους δικαστές να απεργήσουν!


Το υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιδιώκει να μπλοκάρει τη μακρά απεργία που έχουν εξαγγείλει οι δικαστικοί λειτουργοί.
"Aπαγορεύεται η απεργία με οποιαδήποτε μορφή στους δικαστικούς λειτουργούς. Την ώρα που η χώρα δοκιμάζεται πρέπει να εκτονωθεί η ένταση στο χώρο της Δικαιοσύνης, χωρίς ανούσιες αντιπαραθέσεις, στη βάση της συνέχισης ενός γόνιμου διαλόγου".
Τα παραπάνω περιέχονται στην εν λόγω ανακοίνωση, μετά από σύσκεψη των προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, επικαλούμενο το υπουργείο το άρθρο 23 του Συντάγματος και το άρθρο 40 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι πρόεδροι των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, Παναγιώτης Πικραμμένος, του Συμβουλίου της Επικρατείας, Ρένα Ασημακοπούλου, του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Καραβοκύρης, και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht