Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΠΑ.Μ.                           Χανιά,   Οκτώβρης   2012

To Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Γενική Πανεργατική Απεργία, και να δώσουν δυναμικά το παρόν στα συλλαλητήριο την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012, ημέρα που ξεκινά η Σύνοδος Κορυφής των αρπαχτικών της Ευρωπαϊκής «Ένωσης».

Ούτε το χειρότερο σενάριο του πλέον απαισιόδοξου αναλυτή, πέρυσι, δε θα είχε προβλέψει ορθά την κατάσταση που επικρατεί σε όλους τους τομείς της ζωής εφέτος στην χώρα. Δεν είναι διόλου απίθανο, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η κατάσταση συνολικά στη χώρα, να φτάσει σε τέτοιο επίπεδο πλήρους εξαθλίωσης που σχεδόν να είναι μη αναστρέψιμη. Υπάρχουν εκατομμύρια, στην κυριολεξία συμπολίτες μας, που δεν έχουν πλέον ούτε τα στοιχειώδη για την καθημερινή επιβίωσή τους. Πώς λοιπόν σε αυτούς τους πολίτες, που κατά μέσο όρο τους στέρησες, Κυβέρνηση της Υποτέλειας, τουλάχιστον το 40 % των εισοδημάτων της, έρχεσαι και τους ζητάς αυξημένους, άδικους, ανήθικους και αντισυνταγματικούς πρόσθετους φόρους και χαράτσια;


Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να υπερασπιστούν το άρθρο 120 του Συντάγματος, προασπίζοντας την Ελληνική Πολιτεία και αρνούμενοι να συναινέσουν στην κατάλυση του Συντάγματος. Να προχωρήσουμε σε παύση πληρωμών προς την Εφορία και το Υπουργείο Οικονομικών (εκκαθαριστικό, χαράτσια κ.ά.), είτε γιατί αδυνατούμε να καταβάλλουμε αυτά τα εξωφρενικά ποσά, είτε γιατί δε θέλουμε να ενισχύσουμε με τα χρήματά μας τους διεθνείς κερδοσκόπους και τοκογλύφους.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ !
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην γενική, πανεργατκή απεργία της 18ης Οκτωβρίου και στην συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων, μα κυρίως να πιέσουν τα συνδικάτα τους, καθώς και να αυτο-οργανωθούν σε όλα τα επίπεδα με σκοπό τη διαξαγωγή μιας μεγάλης γενικής πολιτικής απεργίας Ανυπακοής και Αντίστασης, διάρκειας τουλάχιστον 2 εβδομάδων, προκειμένου να στείλουμε στα σπίτια τους ή όπου άλλου η Λαϊκή Δικαιοσύνη αποφασίσει τους ντόπιους δωσίλογους, προδότες της πατρίδας.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΠΑΜ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht