Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Στήριξη Ε.ΠΑ.Μ Χανίων στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Πενταγιώτη


                                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΠΑ.Μ.      
                                                                                                                       
 Χανιά,  23 Νοεμβρίου 2012

Στην γενικότερη παρακμή των θεσμών της ελληνικής μεταπολιτευτικής κοινωνίας η δικαστική εξουσία, όπως είναι φυσικό, δεν θα μπορούσε να μείνει αλώβητη. Αποκορύφωμα και ολοκληρωτικό ξεγύμνωμα αυτής της παρακμιακής κατάστασής της, καθώς και της υποβόσκουσας φασίζουσας ανελευθερίας λόγου εντός των τάξεών της, αποτελεί η κίνηση του κ. Τέντε, Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, να ασκήσει πειθαρχική δίωξη σε δικαστικούς που απλά εξέφρασαν δημόσια την άποψή τους περί των τεκταινομένων γύρω μας. Που έκαναν δηλαδή το αυτονόητο καθήκον τους. Η δίωξη αυτή, γυρνά την ελευθερία του λόγου στη χώρα μας πολλά χρόνια πίσω, σε καιρούς σκοτεινούς και μαύρους, που κανείς μας δεν θα ήθελε να ζήσει / ξαναζήσει.

Πιο συγκεκριμένα, σε μια πρωτοφανή κίνηση στα δικαστικά πράγματα της χώρας, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, Γιάννη Πενταγιώτη, με αφορμή ανοικτή επιστολή του τελευταίου. Η επιστολή γράφτηκε με αφορμή τις κινητοποιήσεις των δικαστικών ενάντια στα νέα σκληρά οικονομικά μέτρα και απευθύνονταν ουσιαστικά στους λίγους, αλλά ανωτέρων κλιμακίων δικαστικούς (Άρειος Πάγος, Συμβούλιο της Επικρατείας), που εναντιώνονται στις κινητοποιήσεις του κλάδου. Η πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του, αφορά τους χαρακτηρισμούς του Εισαγγελέα κ. Πενταγιώτη περί «καθεστώτος κατοχής», «κυβέρνησης δωσίλογων» και «φαύλου καθεστώτος», οι οποίοι περιέχονται στην επιστολή του. Άξιο λόγου είναι το γεγονός ότι παράλληλα ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη και στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κεφαλληνίας, Βικτωρία Μουρσιώνη, καθώς με σχόλιο της στην ιστοσελίδα dikastis.gr, έκανε το «λάθος» να συμφωνήσει με το συνάδελφό της!

Αλλά τί είπαν επιτέλους οι εν λόγω δικαστές και διώκονται; Ας μας πει ο κ. Τέντες, κι όσες θλιβερές μαριονέτες του δικαστικού σώματος αρνούνται να αντισταθούν στο άθλιο κατοχικό καθεστώς, σε ποιο σημείο της επιστολής του ο κ. Πενταγιώτης έχει άδικο ή λέει ανακρίβειες; Δεν είναι απόρροια των μνημονιακών μέτρων και περικοπών οι χιλιάδες αυτοκτονίες; Δεν υπέγραψε η κυβέρνηση Παπανδρέου την αμετάκλητα και άνευ όρων (!) παραίτηση από την εθνική μας κυριαρχία; Δεν είναι απόρροια αυτών των παράλογων πολιτικών το τρομακτικό ποσοστό της ανεργίας στο 30%; Είναι ψέματα ότι οι άθλιοι εκπρόσωποί μας στο κοινοβούλιο υφάρπαξαν την ψήφο του λαού μας με ψευδή διλήμματα περί δήθεν επερχόμενης καταστροφής μας; Τί από όσα γράφονται στην επιστολή δεν ισχύει κύριοι του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας; Ο Εισαγγελέας Πενταγιώτης δεν στάθηκε στα μέτρα που πλήττουν τον κλάδο του μόνο, αλλά μίλησε για ολόκληρη την κοινωνία που πλήττεται και υποφέρει. Μίλησε για όλο τον ελληνικό λαό που οδηγείται σε γενοκτονία εδώ και 2,5 χρόνια. Με την επιστολή του, καταδεικνύεται και τονίζεται η ανάγκη για "ενότητα" όλου του ελληνικού λαού και "αλληλεγγύης" ανάμεσα στους πολίτες.

O Εισαγγελέας Πενταγιώτης επιτέλεσε το καθήκον του ως ελεύθερα σκεπτόμενο μέλος της ανεξάρτητης δικαστικής εξουσίας, ενάντια στην προκλητική παραβίαση του Συντάγματος από την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία. Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο Χανίων συμπαρίσταται στον διωκόμενο Εισαγγελέα και καλεί το λαό να πάρει θέση σε αυτήν την άδικη και φασιστική δίωξη. Μια δίωξη προς τον κ. Πενταγιώτη «διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις» της τρόικας και των δωσίλογων κυβερνώντων, που εκχωρούν αμετάκλητα και άνευ όρων την εθνική μας κυριαρχία(!). Το ΕΠΑΜ Χανίων καλεί το χανιώτικο λαό να έχει πίστη και θάρρος σε τούτο τον πόλεμο. Όλοι μαζί μια γροθιά, μακριά από κάθε είδους διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος, να αποτελέσουμε τη μαγιά για την εγκαθίδρυση μιας πραγματικής δημοκρατίας, μέσα από την ψήφιση νέου Συντάγματος που θα δίνει δικαιώματα και δυνατότητες στους πολίτες της χώρας, για να μπορέσουν επιτέλους να γίνουν κύριοι στον τόπο τους. Ο Γιάννης Πενταγιώτης είναι ένας δικαστής που με την πράξη του να δημοσιοποιήσει τις σκέψεις του για την γενικευμένη επίθεση που δέχεται η πατρίδα και το ανθρώπινο δυναμικό της, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και καλεί τον καθένα μας ξεχωριστά, να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !


ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΧΑΝΙΩΝ

Πληροφορίες στα τηλέφωνα του Ε.ΠΑ.Μ. Χανίων:  2821704040  και  6970067840
..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht