Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Μετά τη μάνα του Στουρνάρα και o Μαρκογιαννάκης ίσα – ίσα που τα φέρνει βόλτα

Μετά τη μάνα του Στουρνάρα των 500 ευρώ, μετά από τους βουλευτές Τζαμτζή που κατά δήλωσή του «ξεραίνει το σκατό του» και Καλαντζή που έχει πολλούς «γάμους και κηδείες», φτωχός πλην τίμιος δηλώνει και ο κ. Μαρκογιαννάκης ο οποίος σημειώνει ότι τα χρήματα είναι λίγα, και σηκώνει παντιέρα για τη μικρή αποζημίωση.  
Ο κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης αφού κατηγόρησε τους δημοσιογράφους για λαϊκισμό, είπε ότι είναι αναγκασμένος να δίνει χρήματα σε πολίτες οι οποίοι του ζητούν, ενώ δήλωσε ότι ο μισθός των περίπου 5.500 ευρώ δεν του φθάνει για ολόκληρο το μήνα.
Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης στο ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha: «έχουμε λαϊκισμό από εσάς τους δημοσιογράφους, και λαϊκισμό από μία μερίδα βουλευτών. Εγώ κάνω στους δημοσιογράφους την εξής πρόταση, να παίρνω εγώ τα μισά χρήματα που παίρνει αυτός που με κατηγορεί ότι παίρνω πολλά χρήματα και να σας εκχωρήσω τις πάσης φύσεως αποδοχές. Με μία διαφορά. Αυτά που θα παίρνω εγώ θα τα πηγαίνω σπίτι μου όπως τα πηγαίνετε εσείς κι αυτά που θα πάρετε εσείς θα με ακολουθάτε από την 1η του μήνα μέχρι την 30 του μήνα να πληρώνετε. Και αν θα φθάσουν μέχρι 20 του μήνα τα χρήματα εμένα τότε κατηγορήστε με για το οτιδήποτε»

Κατόπιν ο κ. Μαρκογιαννάκης εκμυστηρεύθηκε ότι πήρε δάνειο για να συμμετάσχει στις εκλογές και κάποια στιγμή άρχισαν να τον πνίγουν τα επιτόκια του 10 και 12%. Κάποια χρήματα από τον μισθό πάνε και εκεί: «θέλεις να βάλεις στην άκρη για να μπορείς να συμμετάσχεις στις εκλογές τουλάχιστον 2.000 απ’ αυτά τα χρήματα τα οποία παίρνεις το μήνα».

Για το αφορολόγητο δήλωσε: «θα έπρεπε να είναι 2.000 ευρώ παραπάνω η αποζημίωση για να μην υπάρχει αφορολόγητο».

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης επεξηγεί, τα χρήματα είναι λίγα. Δε φτάνουν: «Κοιτάχτε, τι παίρνει ένας βουλευτής σήμερα; 5.500 ευρώ. Έχει όμως ένα πολιτικό γραφείο, υπάρχουν έξοδα. Και μετά, η κρίση η οποία περνάμε έχει δημιουργήσει έναν κόσμο που θα επισκεφθεί το πολιτικό γραφείο, δυστυχώς, για να ζητήσει το 20άρικο για να γυρίσει με το εισιτήριο στο χωριό του, για να πάρει ψωμί, για να πάρει κάτι να φάει. Να του πεις δε σου δίνω; Ή το εισιτήριο με το πλοίο για Αθήνα να πάει στο γιατρό. Αυτά τα πράγματα να τα λαμβάνουμε υπόψη μας. Εγώ δε θέλω ούτε 1 ευρώ αλλά να εκλείψουνε αυτά. Να μην έχω πολιτικό γραφείο, να μη πηγαίνω σε γάμους, βαφτίσια. Ούτε ένα ευρώ.»
Εμείς θα προτείναμε στον κ. Μαρκογιαννάκη, την επόμενη φορά που θα τον επισκεφθεί πολίτης για να του ζητήσει 20 εύρω να μην του δώσει τίποτα αλλά να κάνει κάτι πολύ πιο χρήσιμο και ουσιαστικό. Να του πει να μην τον ψηφίσει ξανά, αλλιώς να του κοπούν τα χέρια. Γιατί, άλλωστε, τα έξοδα είναι πολλά και δε βγαίνει, και ο κ. Μαρκογιαννάκης δε θέλει ούτε πολιτικό γραφείο, ούτε γάμους, ούτε βαφτίσια. Ούτε ένα ευρώ να μη δώσει ο κ. Μαρκογιαννάκης. Άφού δε του μένουν άλλωστε.
Και να του πει αυτού του πολίτη πως αν δεν τον ψήφιζε εξαρχής, ούτε ο κ. Μαρκογιαννάκης θα ήταν σήμερα σε αυτή τη δύσκολη θέση να μένει από χρήματα μέχρι τις 20 του μήνα μα ούτε και αυτός ως πολίτης στη θέση να ζητιανεύει. Κι έτσι, και ο κ. Μαρκογιαννάκης θα ήταν ευχαριστημένος, σαν αυτούς τους λαϊκιστές δημοσιογράφους που δεν τον αφήνουν σε ηρεμία, δίχως υποχρεώσεις για φτωχοποιημένους πολίτες, για γάμους και βαφτίσια, και ο πολίτης θα έσωζε την τιμή και την αξιοπρέπεια τη δικιά του, κι ίσως και της δημοκρατίας μας.

Πηγή: Αγώνας της Κρήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht